Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 142 telefony  |  102 385 opinii  |  650 testów  |  7 080 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy Note 3 LTE



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,5%   2,5%   30,0% 
 Wszystkich opinii: 80. Pokazuję od 21 do 30.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Dawid  mail
    Klikając w ceny odnośnik do skąpca odnosi do cen galaxy note 3 NEO... wśród niezorientowanych może to wywołać przypadkowy zakup złego modelu.
    Przykro mi. Jedyne co mogę zrobić, to interweniować w Skąpcu, co... niewiele da. To nie jest nasza formatka. Jest umieszczona dla wygody rozumnych użytkowników. Użytkownik nierozumny, choć u nas (głęboko wierzę) takich nie ma zamiast telefonu kupi niesmaczną zeszłoroczną rzodkiew. Bez względu na to jak by się go przed tym nie ostrzegało. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 kwi 2014, 18:04
  • Sasanek  mail
    Posiadam ten telefon od przeszło około 5 tygodni i jestem nim zachwycony. Internet działa beż zarzutu wszystko sie pobiera przy jednej kresce od Wi-Fi pobrałem 8 minotowy film w 5 minut. Rysik jest naprawdę mega telefon reaguje na niego gdy jest centymetr od telefonu, można szybko włączyć okno rysika gdzie są bardzo przydatne funkcje. Na rysiku jest przycisk dzięki któremu możemy robić funkcję screena ekranu. Aplikacje od samsunga są dobre ale najbardziej spodobała mi się funkcja S Note gdzie można rysować co się chce każdym kolorem i różną grubością, są dostępne funkcje : długopisu , ołówka , pędzla , mazaka i 3 pozostałych. Przykładem czytania twarzy jest funkcja : zatrzymuj film kiedy się na niego nie patrzysz, działa bez zarzutu. Ekran wydaje się duży ale gdy się weźmie ten telefon do ręki jest bardzo funkcjonalny i wcale nie wydaje się duży, po dłuższym użytkowaniu nawet normalny. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia tylko jego minusem jest to że jest bardzo wysunięty.W porównaniu z moim starym telefonem Nokia Lumia 800 ( odradzam zakupu i użytkowania ) jest bardzo bardzo bardzo bardzo duża różnica
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 kwi 2014, 23:04
  • wichu79
    Uzytkuję Note 3 od kilku dni ale jedno co mogę powiedzieć......Przesiadłem się z S4 i widzę mega ogromną różnicę.Przede wszystkim bateria.Wystarcza w zupełności na cały dzień gdzie przy takim samym użytkowaniu S4 o godz.16 miałem 20% baterii a w Note 3 mam 70%.Druga sprawa to płynność.Zero zacięć itp.W S4 zdarzało się czasami że się coś "cięło".Trzecia rzecz to ekran:w S4 zużycie baterii w opcji wyświetlacza wynosiło około 55%-57%.W Note 3 mam odpowiednio 23%.Nie wspominam o ogólnych wrażeniach jakie daje wyświetlacz w Note3.Po prostu widać różnice gołym okiem.No i na koniec wielkość....Zamierzałem się przestawić na nowego Galaxy S 5 ze względu na podobny rozmiar do S4-ki.Myślałem że Note 3 będzie niewygodny,za duży.Nic bardziej mylnego.Rozmiar wogóle mi nie przeszkadza.Przyzwyczaiłem się do niego od razu.Szczerze POLECAM:-)
    .olsztyn.mm.pl | 27 mar 2014, 18:03
  • R E K L A M A
  • Elfinho  mail
    Użytkuję Note 3 N9005 od początku stycznia. Przesiadłem się z S4 (wówczas na Jelly Bean 4.3).
    - pierwsze niestety "niemiłe" spostrzeżenie to szybkość i płynność działania - była na niższym poziomie niż w S4 (czasami przycinki czego nie było w poprzednim).
    - bateria trzymała długo jak na 5.7cala, spokojnie 2dni przy kilkunastu godzinach włączonego Wifi/sieci komórkowej (internet z Play).
    Po aktualizacji do 4.4.2 KitKat telefon działa płynniej (+), niestety bateria trochę szybciej się rozładowuje przy takim samym użytkowaniu (-).
    - obudowa plastikowa, ale dobrej jakości. Od nowości używam z S View Coverem. Działa bez zarzutu, bardzo przydatne okienko do dzwonienia, odczytania SMS i czasami do przełączenia utworu w odtwarzaczu.
    - ekran pierwsza klasa, czuły i ostry choć kolory aż za "żywe" (w porównaniu np z HTC One). Ale to kwestia czasu, ja się już przyzwyczaiłem po kilkumiesięcznym używaniu S4 :)
    - dźwięk z głośnika głośny, rewelacji nie ma jeśli chodzi o jakość (lepiej niż w S4, niestety przepaść w porównaniu z HTC One).
    - natomiast muzyka po Wifi na Blu-ray Sony i Samsung gra świetnie, jedyny minus to czasami piosence stopuje się odtwarzacz (aktualizacja tego nie poprawiła). Ten problem znika przy połączeniu BT z w.w sprzętami.
    Również na słuchawkach BT Sony SBH 52 jakość zadowalająca.
    - filmy czy filmiki z telefonu odtwarzane na TV przez Wifi działają bez zarzutu.
    Inaczej sprawa wygląda przy puszczaniu z YouTube, potrafi wolno ładować, potem już leci bez przycinek.
    - aparat robi ładne zdjęcia (dzień - idealne, wieczorami - średnio, ale rzadko w takich porach robię).
    - nagrywanie w 4K sprawdzone, póki co niestety nie przydatne bo kino domowe nie obsługuje rozdzielczości, a na samym ekranie telefonu różnicy nie widać (między 4K a FullHD) tylko filmiki mają kosmiczny rozmiar).
    - Z kartą pamięci 32GB class 10 śmiga bez zarzutu, natomiast po wymianie na 64GB zauważyłem lekką różnicę w działaniu telefonu - płynność czasami płata figle. Jest to minimalna różnica, ale można ją dostrzec.

    Ogólnie jestem bardzo zadowolony z używania tego modelu, od nowości żadnych restartów i innych przykrych rzeczy. A dosyć często z niego korzystam (internet, muzyka BT, aplikacje i SMS/połączenia). Rozmiar telefonu z początku przeszkadza w komforcie obsługi na mieście, trzeba się było przyzwyczaić - kwestia tygodnia, może dwóch. I problem znika.
    .dynamic.chello.pl | 27 mar 2014, 13:03
  • vilandraish
    Note 3 to najlepszy telefon jaki można mieć. To prawdziwy smartfon, który w każdej sytuacji jest w stanie zastąpić laptop lub komputer stacjonarny. Praca z rysikiem to istna bajka. Mając takie urządzenie ma się zapewne internet w pakiecie, więc brak radia nie jest minusem, bo jest sporo internetowych stacji. Phablet zasługuje na najwyższe noty. Polecam!
    .adsl.inetia.pl | 25 mar 2014, 19:03
  • Rivden
    Po bardzo długich przemyśleniach nad nowym smartfonem, zdecydowałem się na Note 3 LTE. Myślałem z początku że nigdy nie wezmę telefonu który ma więcej niż 4,5", jak bardzo się myliłem.. Telefon rzeczywiście jest duży, ale nie jest mega duży. Mieści mi się w każdą dżinsową kieszeń, nie mówiąc już o kurtkach. Myślę jedynie jak będę go nosić w lato w krótkich spodenkach..
    No dobra teraz może coś na temat samego smartfona.
    Może zrobię to jak większość tutaj, czyli podzielę na Plusy i Minusy.

    Plusy:

    + Ekran Super Amoled (Niesamowita jakość, wspaniała czułość, bardzo czytelny jeżeli ktoś sporo czyta i pisze, wielkość ma ZNACZENIE ! :D )
    + Szybkość działania, 3GB RAM (Nie ma mowy o żadnych zawieszeniach nawet w najnowszych grach. Do dyspozycji w sofcie od Samsunga mamy 1,7GB wolnego RAMu dla swoich aplikacji)
    + Aparat/Kamera fantastyczne zdjęcia, filmy nawet w 4K
    + Bateria przy moim korzystaniu, tj. granie, muzyka, internet, czytanie prasy, gg, fejs - wytrzymuje cały dzień. Na noc trzeba ładować
    + Szybkość internetu/LTE (Przy WiFi chodzi jak bajka, przy LTE jest podobnie, ogólnie bardzo duża szybkość transmisji danych)
    + Klawiatura (jest duża, są spore odstępy między literami dzięki czemu nie wciskamy kilku liter na raz, wspaniale się na niej pisze)
    + Dźwięk (jest naprawdę PRZYZWOITY, lubię często i gęsto słuchać muzyki, a nawet w słuchawkach dołączonych do zestawu muzyka leci jak z salonu audio :D )
    + Dobre wsparcie na XDA (jest sporo softów dostępnych do pobrania jeżeli ktoś lubi się bawić w rootowanie)

    Minusy:

    - Wielkość, jednak te 5,7" może rzeczywiście nie każdemu pasować. Telefon jest duży jak pisałem wyżej, lecz nie jest OGROMNY. Myślę że jedynie kobiety mogłoby mieć problem z jego obsługą, jak wiemy większość ma mniejsze dłonie od mężczyzn
    - Soft od Samsunga i nie mam tutaj na myśli aktualizacji, ponieważ w dniu zakupu był już wgrany system 4.4.2. Mówię tutaj raczej o paru zbędnych aplikacjach, które są po prostu nieprzydane, a bez roota nie można ich usunąć
    - Plastik ? Jest go sporo, myślę że standardem jest kupno jakiegoś dobrego etui albo armoru hehe

    To chyba na tyle.. Sporo się rozpisałem, mam nadzieję że jeżeli ktoś będzie chciał kupić Note 3, to pomoże mu być może moja opinia.
    Wielki pozytyw ode mnie :)
    .dynamic.mm.pl | 20 mar 2014, 19:03
  • Steffan
    Jest to kolejny telefon u mnie z androidem, wcześniej miałem lg,htc,sony... ale ten to jest KOMBAJN ! bez porównania! Wszystko PŁYNNIE bez żadnej malutkiej ścinki... Cena jest adekwatna do telefonu "Dasz? poczujesz, nie dasz? też poczujesz" Telefon wart tej ceny. Jestem zadowolony! Co do gabarytów mnie nie przeszkadzają, lubię duże telefony! Polecam!!!
    .syrion.pl | 10 mar 2014, 09:03
  • Tomaszktórymiałwszystkie
    Najelpszy telefon jaki miałem a miałem wszystkie topowe. Rysik powala Ładowanie 90min bateria najlepsza ze wszystkich fonów. Top telefon bateria wymienna tylna klapka plastik ale przyjemna W dotyku dobrze się trzyma nie ślizga i co najważniejsze można wyrzucić do kosza i kupić nową w Iphonie i w hct tylko nowy telefon. Kto go nie miał w ręku niech nie zabiera zdanie to jest top on top żadne pierdoły o plastiku mnie nie przekonają . Chcesz mieć telefon do rozmów kup |phona chcesz smartfona do netu rysowania, grania maili czytania, pisania tylko Note3 I nie piszcie więcej pierdół że duży że Android że zacina się. Koniec.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 mar 2014, 20:03
  • Szef
    Jeśli ktoś dopuszcza taką wielkość telefonu to jest to najlepszy telefon na rynku. Mam go , jestem szczęśliwy Polecam wszystkim . Mam też iphona 4-kęi 5-kę . Nie ma porównania . Te dwa ostatnie nie nadają się do niczego oprócz telefonowania. Dno jeśli się wahasz radzę wybierz Note 3 to highend.
    .centertel.pl | 21 lut 2014, 22:02
  • sylwer303
    W Note 3 niema radia to jedyny minus tego modelu.Reszta celująca.
    .toya.net.pl | 18 lut 2014, 22:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,5%   2,5%   30,0% 
 Wszystkich opinii: 80. Pokazuję od 21 do 30.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
Aktualności:

» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.23.22.200
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.