Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 445 telefonów  |  155 116 opinii  |  864 testy  |  7 986 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Core Plus



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,4%   22,9%   23,7% 
 Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • anonim
    Telefon spoko dla ludzi nie potrzebujących jakiegoś ,,świetnego" sprzętu, ale dla mnie totalne dno.
    Chyba jedyne rzeczy, która jest w nim lepsza, niż w Samsungu GALAXY Core to filmy w HD i moduł NFC.
    A tak to pamięć RAM zmniejszona z 1GB do 768MB, a pamięć ROM zmniejszona z 8GB do 4GB (z tego około 2GB idzie na system).
    Jeśli zależy wam na niedużym, a szybkim i dobrym telefonie to polecam raczej Samsung GALAXY Core LTE lub SII Plus.
    .adsl.inetia.pl | 04 mar 2015, 16:03
  • Filip
    Tego samsunga mam już 8 miesięcy i szczerze były momenty w których śmigał ładnie (tylko od pierwszego włączenia do 2 tygodni)
    Ta pamięć RAM szkoda mówić o tym..
    4GB Pamięci wbudowanej po czym zostaje ok.1,8GB To bardzo nie wiele.Plusy są w wyświetlaczu ,dobre kąty widzenia. Telefon dobry tylko na 5 miesięcy.
    Ogólny wynik według mnie to 40/100
    Plusy:
    Dobry wyświetlacz,
    Można pograć przyjemnie w niektóre gry,
    Znakomity do przeglądania internetu (Na systemowej przeglądarce Google Chrome kompletnie zamula)
    Wady:
    Bateria,
    Pamięć wbudowana i RAM,
    Zamulający TouchWiz
    Zacina się po pewnym czasie,
    Brak LTE
    Brak dostępu do android 4.4.2


    Telefon polecam dla osób które nie wymagają dobrych podzespołów.
    Ja przerzucam się na lG i z pewnością będę z tego wyboru zadowolony.
    Nigdy więcej Samsung'a.
    Poprostu szkoda tej firmy.
    .dynamic-ra-3.vectranet.pl | 03 mar 2015, 16:04
  • CoreGunwoPlus
    Samsung Galaxy Core Plus = najgorszy telefon jaki miałem !
    Przy kilku zainstalowanych aplikacjach bardzo się zacina, mało pamięci ram, niby ma dwurdzeniowy procek 1,2Ghz a chodzi jak lipne 600MHz a to dlatego ze samsung wrzucil do niego tak wymagającego androida, nieodpowiedniego do tego telefonu. Jedyny plus to taki, że ładnie wygląda i ekran jest ok jakość. Reszta to tandeta, wiedziałem, że Core jest lepszy od Care Plus ale nie myslalem, że Core plus to taka tandeta. NIe polecam, odradzam, lepiej dołożyć i kupić coś przez co nie wybuchniecie z nerwów !
    .33.174.7 | 02 mar 2015, 21:14
  • R E K L A M A
     
  • D3
    Telefon w mojej opinii bardzo dobry, nie występują żadne ścinki czy inne większe problemy...

    To może w formie listy ujmę co w nim jest dobre, a co złe:
    Plusy:
    Zdecydowanie aparat - robi bardzo ładne zdjęcia, bardzo dobrze łapie ostrość
    Ekran - Dosyć duży, ale nie za duży, to się ceni ;)
    Bateria - Przy INTENSYWNYM użytkowaniu wytrzymuje 1 dzień, nawet niezły wynik, zawsze mogło być gorzej
    Ilość ramu i procesor - Są co prawda przeciętne, ale dla dosyć wymagającego użytkownika wystarczą, nie buguje się nic, ani nie występują żadne nieoczekiwane wyłączenia.

    Minusy:
    Podczas 6cio miesięcznego użytkowania praktycznie ani razu nie przysporzył większych problemów, także nie mam co tu wpisać ;)

    Podsumowując wszystko podane wyżej, nawet po wgraniu GO Launchera, który dodatkowo pochłania RAM, kilkunastu widżetach i kilku aplikacjach działających w tle jak Steam, Skype czy GG telefon daje rady, nie "zipie" ani się nie grzeje.

    Jest to idealny telefon dla wymagających osób, serdecznie polecał ;)

    PS: Zakupiony w Plusie, bez żadnych SimLocków jak niektórzy pisali ;)
    .google.com | 26 lut 2015, 19:26
  • lorenc
    Ja z kolei mam ten telefon,zakupiłem w Play.
    Działa bez zarzutu,chociaż wielu aplikacji poza tymi standardowo zainstalowanymi nie dodawałem.
    Zdjęcia bardzo ładne,bateria do trzech dni nawet przy częstym korzystaniu z internetu itp.
    Odnośnie jednego z postów poniżej,to dziwi mnie trochę fakt,że na telefonach z sieci Orange jest blokada simlock.
    Czyż nie jest tak,że przepisy obecnie tego zabraniają?
    Będę wdzięczny za wyjaśnienie tej kwestii.
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników mGSM.pl
    .adsl.inetia.pl | 21 lut 2015, 08:49
  • rtvfan
    Właśnie ostatnia opinia sprowadza się do tego, że nie można mieć pretensji tylko do producenta telefonu, bo skoro telefon z brandingiem orange muli, zacina się itd. a smartfon zakupiony w wolnej sprzedaży bez brandingu operatora działa bezproblemowo (a z takim stanem rzeczy spotykam się na co dzień) to o czym to świadczy? W takiej sytuacji, należy podkreślić, że telefon pochodzący z orange nie jest zupełnie identyczny (softwarowo)z egzemplarzami sprzedawanymi np. w sklepach, bo mają np. zablokowany bootloader i co to też zarzut do samsunga? To tak jakby zarzucić np. samsungowi, że telefon z orange ma simloca i nie działają karty innych operatorów.
    .51.181.58 | 17 lut 2015, 12:20
  • siemek007  mail
    Zgadzam się z w/w komentarzami. Miałem go z orange po 6msc. był cztery razy naprawiany i nic po 3 tygodniach to samo zacinał się że szkoda gadać, galeria zdjęć strasznie się długo otwierała,jak wyłączyłem to później nie mogłem go wyłączyć telefon totalna porażka nie polecam!!!
    .opera-mini.net | 09 lut 2015, 14:11
  • rtvfan
    Galaxy core plus ma mniej ramu tylko w specyfikacji, bo w programach diagnostycznych widnieje kość pamięci 1GB,a ilość używanej pamięci ram jest zbliżona do telefonów z 1GB ramu, więc nie piszcie bzdur że się zacina przez małą ilość ramu. Jeśli już laguje to najprawdopodobniej przez działania orange które polegają na psuciu oprogramowania telefonów już od dobrych kilku lat,a po zmianie na czysty rom smartphony dostają skrzydeł. Pamięć wewnętrzna jest mniejsza od zwykłego cora, ale nie jest podzielona na partycje, więc instalacja na karcie pamięci nie jest problemem. Core plus ma za to o wiele bardziej wydajny soc który ma rdzenie i grafikę niewiele gorszą od tegry3, ma nfc i dobrej jakości zapis video w hd. Szczerze polecam.
    .51.181.58 | 07 lut 2015, 12:48
  • oski
    samsung galaxy core plus to najgorszy telefon na rynku żałuje że go kupiłem

    plusy:
    -ekran,
    -muzyka,
    minusy:
    -bateria(trzyma pół dnia),
    -zdjęcia,
    -straszne lagi,
    -wyłącza się sam i resetuje się,
    -długo się włącza,
    -strasznie się nagrzewa
    -automatycznie po włączeniu jakiej kolwiek gry wyłącza ją i sam się resetuje
    ogółem nie polecam tego telefonu
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 07 lut 2015, 11:20
  • Frondax
    Moim zdaniem ten telefon jest gorszy nawet od Motoroli Motoluxe. Kupiony nowy w Orange, po pół roku już serwis, wymiana jakiegoś modułu digitalizera. Ten telefon nawet po wykonaniu całkowitego resetu laguje. Rozumiem że budżetówka ale uważam że mało udana i męcząca w codziennym użytku.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 lut 2015, 13:57

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,4%   22,9%   23,7% 
 Wszystkich opinii: 118. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.91.42.7
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.