Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 578 telefonów  |  156 276 opinii  |  650 testów  |  6 424 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Core Plus



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,3%   23,0%   23,8% 
 Wszystkich opinii: 122. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ?NA PRAWDĘ ŚWIETNY!
    Ten telefon posiadam od tygodnia. Mam na nim 8 dosyć wymagających aplikacji, mimo to się nie tnie. Była jedna drobna ścinka (a raczej dłuższe ładowanie) gdy przeskakiwałam co chwilę z internetu do aplikacji co kilkanaście sekund. Internet śmiga bardzo szybko, odtwarzacz muzyki jest głośny, aczkolwiek dźwięk jest raczej płaski, bez jakiejś szczególnej głębi. Aparat 5 mpx robi świetne zdjęcia, bardzo szczegółowe, nawet po ciemku dzięki dosyć mocnej diodzie obok aparatu. Przednia kamerka 0,3 mpx - szału nie ma, ale zdjęcia robione nią w dziennym świetle są ok. Telefon poręczny, ale radzę kupić gumową obudowę na tył, gdyż powierzchnia plastiku z tyłu jest trochę śliska (przez co mój telefon zaliczył pierwszy upadek). Rysy na tymże plastiku będą maskowane przez taki fajny, kropeczkowy (?) wzór. Ogólnie telefon ładny, mogący nawiązywać do droższych modeli, przypadł mi do gustu i mogę go wam jak najbardziej polecić. (A tak btw. Właśnie z niego piszę - ma bardzo fajne znaczki : ??????????????????????)
    .95.26.226 | 22 mar 2015, 17:58
  • Koniuk  mail
    Telefon sprawuję się bardzo dobrze po roku używania. Nie tnie się pomimo dużej ilości zainstalowanych aplikacji. Gry takie jak Minecraft PE,Crossy road lub snapchat nie tną się. Bateria trzyma 3-5 dni bez ładowania w ciągłym użytku. Kilka razy mi wypadł a szybka się nie stłukła. Jeżeli nie dbasz o telefon to jasne że będzie się wieszał itd. nawet w takich po wysokich cenach... Ten jest tani i dobry. Jak najbardziej polecam !
    .38.224.143 | 17 mar 2015, 13:50
  • ZNAWCA
    Samsunga mam od roku. Nie zacina się, bateria działa 2 dni bez ładowania. Nie tnie się pomimo małej pamięci ram, raz się zresetował, ale to raz. Mam dużo gier np. Pou, Retrica, Messenger, itd. Tnie się trochę, ale da się to wybaczyć, przecież ma mało RAM. Spadł mi do wody, nie ukrywam że głośnik zaczął szwankować, ale po naprawie nic się nie psuje. Kumpel ma telefon już 2 lata i polecał mi go serdecznie. Jeśli tnie się innym, to z pewnością macie coś popsute i nie wińcie o to Samsunga Galaxy Core Plus.
    .play-internet.pl | 14 mar 2015, 19:30
  • R E K L A M A
     
  • maja12
    Telefon to totalne dno. Mało pamięci (4 GB), co w tych czasach jest po prostu śmieszne. Działał ładnie, bez zarzutów przez jakiś miesiąc. Teraz (mam go ok. 8 miesięcy) tnie, sam się wyłącza, przestał mi działać aparat oraz coś się dzieje z głośnikiem. O telefon dbałam, nie miałam zainstalowanych dużo aplikacji, jedynie facebook, whatsapp itp. i jakaś jedna gra. Nigdy nie miał jakiegoś poważniejszego upadku. Jest on podobno 'ulepszoną' wersją Samsunga Core, jednak ma mniej pamięci RAM i pamięci systemowej. Plusem są dobre zdjęcia i ładna rozdzielczość. Ekran jest w miarę duży, dlatego ładnie ogląda się filmiki itp. Osobiście nie polecam. Lepszym wyborem będzie Zwykły Core.
    .henet.pl | 05 mar 2015, 17:53
  • anonim
    Telefon spoko dla ludzi nie potrzebujących jakiegoś ,,świetnego" sprzętu, ale dla mnie totalne dno.
    Chyba jedyne rzeczy, która jest w nim lepsza, niż w Samsungu GALAXY Core to filmy w HD i moduł NFC.
    A tak to pamięć RAM zmniejszona z 1GB do 768MB, a pamięć ROM zmniejszona z 8GB do 4GB (z tego około 2GB idzie na system).
    Jeśli zależy wam na niedużym, a szybkim i dobrym telefonie to polecam raczej Samsung GALAXY Core LTE lub SII Plus.
    .adsl.inetia.pl | 04 mar 2015, 16:03
  • Filip
    Tego samsunga mam już 8 miesięcy i szczerze były momenty w których śmigał ładnie (tylko od pierwszego włączenia do 2 tygodni)
    Ta pamięć RAM szkoda mówić o tym..
    4GB Pamięci wbudowanej po czym zostaje ok.1,8GB To bardzo nie wiele.Plusy są w wyświetlaczu ,dobre kąty widzenia. Telefon dobry tylko na 5 miesięcy.
    Ogólny wynik według mnie to 40/100
    Plusy:
    Dobry wyświetlacz,
    Można pograć przyjemnie w niektóre gry,
    Znakomity do przeglądania internetu (Na systemowej przeglądarce Google Chrome kompletnie zamula)
    Wady:
    Bateria,
    Pamięć wbudowana i RAM,
    Zamulający TouchWiz
    Zacina się po pewnym czasie,
    Brak LTE
    Brak dostępu do android 4.4.2


    Telefon polecam dla osób które nie wymagają dobrych podzespołów.
    Ja przerzucam się na lG i z pewnością będę z tego wyboru zadowolony.
    Nigdy więcej Samsung'a.
    Poprostu szkoda tej firmy.
    .dynamic-ra-3.vectranet.pl | 03 mar 2015, 16:04
  • CoreGunwoPlus
    Samsung Galaxy Core Plus = najgorszy telefon jaki miałem !
    Przy kilku zainstalowanych aplikacjach bardzo się zacina, mało pamięci ram, niby ma dwurdzeniowy procek 1,2Ghz a chodzi jak lipne 600MHz a to dlatego ze samsung wrzucil do niego tak wymagającego androida, nieodpowiedniego do tego telefonu. Jedyny plus to taki, że ładnie wygląda i ekran jest ok jakość. Reszta to tandeta, wiedziałem, że Core jest lepszy od Care Plus ale nie myslalem, że Core plus to taka tandeta. NIe polecam, odradzam, lepiej dołożyć i kupić coś przez co nie wybuchniecie z nerwów !
    .33.174.7 | 02 mar 2015, 21:14
  • D3
    Telefon w mojej opinii bardzo dobry, nie występują żadne ścinki czy inne większe problemy...

    To może w formie listy ujmę co w nim jest dobre, a co złe:
    Plusy:
    Zdecydowanie aparat - robi bardzo ładne zdjęcia, bardzo dobrze łapie ostrość
    Ekran - Dosyć duży, ale nie za duży, to się ceni ;)
    Bateria - Przy INTENSYWNYM użytkowaniu wytrzymuje 1 dzień, nawet niezły wynik, zawsze mogło być gorzej
    Ilość ramu i procesor - Są co prawda przeciętne, ale dla dosyć wymagającego użytkownika wystarczą, nie buguje się nic, ani nie występują żadne nieoczekiwane wyłączenia.

    Minusy:
    Podczas 6cio miesięcznego użytkowania praktycznie ani razu nie przysporzył większych problemów, także nie mam co tu wpisać ;)

    Podsumowując wszystko podane wyżej, nawet po wgraniu GO Launchera, który dodatkowo pochłania RAM, kilkunastu widżetach i kilku aplikacjach działających w tle jak Steam, Skype czy GG telefon daje rady, nie "zipie" ani się nie grzeje.

    Jest to idealny telefon dla wymagających osób, serdecznie polecał ;)

    PS: Zakupiony w Plusie, bez żadnych SimLocków jak niektórzy pisali ;)
    .google.com | 26 lut 2015, 19:26
  • lorenc
    Ja z kolei mam ten telefon,zakupiłem w Play.
    Działa bez zarzutu,chociaż wielu aplikacji poza tymi standardowo zainstalowanymi nie dodawałem.
    Zdjęcia bardzo ładne,bateria do trzech dni nawet przy częstym korzystaniu z internetu itp.
    Odnośnie jednego z postów poniżej,to dziwi mnie trochę fakt,że na telefonach z sieci Orange jest blokada simlock.
    Czyż nie jest tak,że przepisy obecnie tego zabraniają?
    Będę wdzięczny za wyjaśnienie tej kwestii.
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników mGSM.pl
    .adsl.inetia.pl | 21 lut 2015, 08:49
  • rtvfan
    Właśnie ostatnia opinia sprowadza się do tego, że nie można mieć pretensji tylko do producenta telefonu, bo skoro telefon z brandingiem orange muli, zacina się itd. a smartfon zakupiony w wolnej sprzedaży bez brandingu operatora działa bezproblemowo (a z takim stanem rzeczy spotykam się na co dzień) to o czym to świadczy? W takiej sytuacji, należy podkreślić, że telefon pochodzący z orange nie jest zupełnie identyczny (softwarowo)z egzemplarzami sprzedawanymi np. w sklepach, bo mają np. zablokowany bootloader i co to też zarzut do samsunga? To tak jakby zarzucić np. samsungowi, że telefon z orange ma simloca i nie działają karty innych operatorów.
    .51.181.58 | 17 lut 2015, 12:20

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,3%   23,0%   23,8% 
 Wszystkich opinii: 122. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
» Sony Xperia J1 Compact
» Kazam Tornado 455L
Aktualności:

» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?
» ZTE Nubia Z9 Max i Nubia Z9 Mini debiutują w Chinach
» Lava Iris 414: budżetowiec dla Indii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.189.1
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.