Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 201 marek  |  9 801 telefonów  |  149 963 opinie  |  720 testów  |  6 267 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Core



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,0%   8,5%   24,5% 
 Wszystkich opinii: 106. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Sami
    Posiadam ten telefon od stycznia tego roku, niestety musiałem przesiąść się na inny, gdyż ten mi się zalał i mimo wizyty w serwisie nie wrócił do dawnej formy, a ja już dłużej nie mogłem czekać. Mam zamiar go sprzedać gdy w końcu wróci do siebie.
    Plusy:
    - wyświetlacz jest naprawdę rewelacyjny, Oczywiście jeśli nie oczekuje się nie wiadomo czego. Kolory są żywe, nasycone, co prawda nienaturalnie, ale w telefonie to ani trochę nie przeszkadza. Kąty widzenia bardzo w porządku,rozdzielczość również, przyjemnie jest oglądać na nim filmy. Jest jeden mankament, ale o tym w minusach.
    - Aparat jak na piątkę jest naprawdę bardzo solidny, wiele naprawdę świetnych zdjęć nim zrobiłem.
    - Telefon chodzi płynnie przy standardowym użytkowaniu, średnio wymagających grach i internecie. Oczywiście robienie kilkudziesięciu rzeczy na raz trochę go spowolni i przytnie, ale przy takich bebechach nie można mieć wszystkiego.
    - multimedia na poziomie, muzyka przy dobrych słuchawkach jest rajem dla uszu, oczywiście przy odpowiednim ustawieniu w eq.
    - mimo że za duży (patrz niżej), to jednak zgrabny i łatwy w obsłudze jedną ręką, do tego dość solidny, miał kilka upadków i jakoś je przeżył,
    - nieźle ,, trzyma'' ram przy odpowiednim czyszczeniu.
    Na minus:
    - wkurzający jest wyświetlacz, gdy od czasu do czasu zgubi kolory. Po zablokowaniu i odblokowaniu efekt znika, ale wkurzające to trochę jednak jest. I to palcowanie jest czasem ostro wnerwiające.
    - klawiatura czasami lekko szaleje, przy wprowadzeniu tekstu czasem robi jakieś dziwne roszady ze słowami czy literami i po kilku testach wiem, że to nie z mojej winy
    - w porównaniu do zdjęć, filmy robi przeciętne,
    - zdecydowanie za duże ramki, telefon przez to jest spory jak na ekran 4'3 cala. Mam teraz lg g2 mini z wyświetlaczem 4'7, a są praktycznie identycznych rozmiarów!
    Obojętne:
    - bateria trzyma praktycznie od rana do nocy, mi to nie przeszkadza, większość przez to płacze. Da się żyć, przynajmniej szybko się ładuje.
    Moim zdaniem mocny średniak, mi w zupełności wystarczał i gdyby nie wypadek nie zmienił bym go. Miał w sobie w sam raz tyle ile mi normalnie potrzeba, dlatego jestem (byłem) w pełni zadowolony :)
    PS. Czy mi się wydaje, czy praktycznie jest lepszy od następnych generacji? ;)
    .toya.net.pl | 15 lis 2014, 18:11
  • Historyk
    Posiadam ten telefon od stycznia tego roku, niestety musiałem przesiąść się na inny, gdyż ten mi się zalał i mimo wizyty w serwisie nie wrócił do dawnej formy, a ja już dłużej nie mogłem czekać. Mam zamiar go sprzedać gdy w końcu wróci do siebie.
    Plusy:
    - wyświetlacz jest naprawdę rewelacyjny, Oczywiście jeśli nie oczekuje się nie wiadomo czego. Kolory są żywe, nasycone, co prawda nienaturalnie, ale w telefonie to ani trochę nie przeszkadza. Kąty widzenia bardzo w porządku,rozdzielczość również, przyjemnie jest oglądać na nim filmy. Jest jeden mankament, ale o tym w minusach.
    - Aparat jak na piątkę jest naprawdę bardzo solidny, wiele naprawdę świetnych zdjęć nim zrobiłem.
    - Telefon chodzi płynnie przy standardowym użytkowaniu, średnio wymagających grach i internecie. Oczywiście robienie kilkudziesięciu rzeczy na raz trochę go spowolni i przytnie, ale przy takich bebechach nie można mieć wszystkiego.
    - multimedia na poziomie, muzyka przy dobrych słuchawkach jest rajem dla uszu, oczywiście przy odpowiednim ustawieniu w eq.
    - mimo że za duży (patrz niżej), to jednak zgrabny i łatwy w obsłudze jedną ręką, do tego dość solidny, miał kilka upadków i jakoś je przeżył,
    - nieźle ,, trzyma'' ram przy odpowiednim czyszczeniu.
    Na minus:
    - wkurzający jest wyświetlacz, gdy od czasu do czasu zgubi kolory. Po zablokowaniu i odblokowaniu efekt znika, ale wkurzające to trochę jednak jest. I to palcowanie jest czasem ostro wnerwiajace.
    - klawiatura czasami lekko szaleje, przy wprowadzeniu tekstu czasem robi jakieś dziwne roszady ze słowami czy literami i po kilku testach wiem, że to nie z mojej winy
    - w porównaniu do zdjęć, filmy robi przeciętne,
    - zdecydowanie za duże ramki, telefon przez to jest spory jak na ekran 4'3 cala. Mam teraz lg g2 mini z wyświetlaczem 4'7, a są praktycznie identycznych rozmiarów!
    Obojętne:
    - bateria trzyma praktycznie od rana do nocy, mi to nie przeszkadza, większość przez to płacze. Da się żyć, przynajmniej szybko się ładuje.
    Moim zdaniem mocny sredniak, mi w zupelnosci wystarczał i gdyby nie wypadek nie zmienił bym go. Miał w sobie w sam raz tyle ile mi normalnie potrzeba, dlatego jestem (byłem) w pełni zadowolony :)
    PS. Czy mi się wydaje, czy praktycznie jest lepszy od następnych generacji? ;)
    .toya.net.pl | 15 lis 2014, 17:11
  • foczkasroczka
    Mam tego smartfona nie cały rok i już od pół roku szwankuje. Początkowo prawa strona ekranu nie reagowała na dotyk, a teraz cały ekran. Kilka krotnie wyciągałam baterie, lecz to nic nie dało. Dodatkowo szybka bardzo podatna na uszkodzenia. Nie polecam...
    .static.szczecinek.net.pl | 15 lis 2014, 14:11
  • R E K L A M A
  • Przemek
    Mam ten telefon od 5 miesięcy. Wszystko spoko prócz tego że np. gra Clash of Clans nie chodzi mi płynnie, a dla przykładu na gorszych telefonach śmiga aż miło. Grę instalowałem nawet zaraz po formacie.

    Druga sprawa, już o tym kilka osób pisało, a mianowicie wyblakły ekran po odblokowaniu telefonu. Trzeba jeszcze raz zablokować i odblokować by kolory wróciły do normy. Poza tym z 2 razy zdarzyło się że po odblokowaniu telefonu miałem kolorowe pionowe paski na całym ekranie, a raz zdarzyło się że wyskoczył czarny ekran i tylko białe napisy, chodziło coś o RAMy.

    Jeśli ktoś ma ten telefon to niech pobierze grę Clash of Clans i powie czy u niego też gre przycina. Będę śledził temat.
    .171.109.129 | 22 paź 2014, 17:10
  • samsungowy
    Ogólnie bardzo lubię ten telefon ale zauważyłem że nie wyrabia większego natężenia użytkowania i przynajmniej u mnie pochodzi 3 góra 4 tygodnie i muszę go formatować bo już nie idzie wejść w smsy i w ogóle zwalnia.
    Ogólnie telefon bardzo fajny zgrabny ale przy moim użytkowaniu (internet, aplikacje, dzwonienie, smsy) nie wyrabia a ja mam dość formatowania co chwile i chyba poszukam coś innego.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 paź 2014, 18:10
  • HIPIS
    Mam od niecałego roku, ale od dawna narzekam na jego wolne działanie. Mówię tu choćby o książce adresowej, wybieraniu numerów, smsach i innych najczęściej używanych aplikacjach. Telefon po prostu muli! Nie wiem czy można to zrzucić na Androida czy słaby sprzęt, ale kurcze, ile MHz trzeba mieć pod maską, żeby być zadowolonym z telefonu?
    Do tego brak przycisku do robienia zdjęć z ręki (czasem innego wyjścia nie ma). Bo tym przednim aparacikiem to porażka jeśli chodzi o jakość. To ja w starej Nokii E52 mam dodatkowy przycisk do aparatu. A w tym to trzeba kombinować z trzymaniem aparatu.
    Raczej nie polecam.
    .iwacom.net.pl | 14 paź 2014, 11:10
  • Brunet
    To aż taka atrakcja jak przedni aparat ma 0,3 mpx czyli robi zdjęcia 640 x 480 ?W dobie sweet fot to za mało.Zgadza się?Inny ma np głosowo możliwość robienia zdjęć czyli SIII Neo.
    .dynamic.chello.pl | 08 wrz 2014, 01:09
  • karas
    Po roku uzytkowania telefon bardzo zacina się. Bateria nagrzewa sie do 40*C aż parzy. Internet zaczyna wolno chodzić
    .udn.pl | 26 sie 2014, 22:08
  • Marta01
    Telefon mam 6 miesięcy. Jestem z niego zadowolona !! Świetnie działa, nie zacina się. Dużą zaletą tego telefonu jest to, że ma świetne kolory do pozostałych innych telefonów. Polecam dla każdego kto ma jeszcze jakieś wątpliwości !!
    .tktelekom.pl | 17 sie 2014, 23:08
  • kamil
    telefon jest naprawdę godny polecenia mam juz go trochę i muszę stwierdzić ze to najlepszy telefon jaki mialem okazje posiadać :)

    Plusy galaxy core;
    -bdb wyświetlacz (duzy, wyraźny, dobre konty widzenia, nierysuje sie w ogóle)
    -dość dobra bateria (niejest do nokia 3310 ze 2 tygodnie trzyma ale na te 3 dni wystarcza ).
    -aparat robi dobre zdjęcia (zarówno w dzień jak i w nocy z lampą błyskową)
    -muzyka na tym telefonie brzmi bardzo dobrze zarówno na słuchawkach jak i na głosniku telefonu.
    -niezawiesza się ( mi przynajmniej NIGDY sie niezawiesił)
    -ładny wygląd (według mnie)
    -mała grubość telefonu
    minusy:
    -ten telefon ma dość przećiętny procesor i układ graficzny wieć w zaawansowane gry 3d na nim niepogracie. Oczywsićie w jakieś angry birds chodzi bez żadniej ścinki itp.
    -ekran bardzo się palcuje trzeba często czyśćic szmatką.
    -słaba jakość kręconych filmów.
    -spore wymiary
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 sie 2014, 14:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,0%   8,5%   24,5% 
 Wszystkich opinii: 106. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
» Samsung SM-G530BT
» Panasonic Eluga I
» NavRoad Nexo Handy
» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
Aktualności:

» Sonim XP7 Extreme: najmocniejszy telefon z LTE?
» Meitu M2: 13-megapikselowe selfie
» Tonino Lamborghini 88 Tauri z podwójnym LTE
» Honor 3C z Dual SIM wchodzi na polski rynek
» Qualcomm przedstawia referencyjne modele ze Snapdragonem 810
» Doov Nike V1 zaprezentowany oficjalnie
» Philips I966 Aurora zadebiutuje już wkrótce
» Lenovo X2Pt5, czyli większy Vibe X2
» Wiko Jimmy: eksplozja kolorów



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.82.209.152
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.