Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  7 224 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Ace 2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,5%   9,4%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 586. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ewelina
    Ten telefon mam już rok. Zamierzam wymienić go na inny smartfon. Zalet moim zdaniem nie ma (No chyba, że wygląd). Często się zacina np.: podczas przeglądania galerii i użytkowania Facebooka lub YouTube. Przez mało pamięci muszę odinstalowywać aplikację, aby zrobić miejsce dla innej. Bardzo często zacina się, kiedy piszę na klawiaturze. Muszę odczekać kilka minut, żeby wrócił do normy. Sam się wyłącza. Muszę po kilka razy klikać na ikonę, aby się włączyła apka. Bateria trzyma około 10 godzin. Nie polecam tego telefonu.
    .cdma.centertel.pl | 10 sty 2015, 09:15
  • kuczka76
    Problemem tego teleonu jest to że na Androidzie Jelly Bean 4.1 po prostu nie działa ma za mała ilość RAM 512 czy nawet 768 to niestety za mało telefon sie tnie zacina i nic nie pomaga .Ten telefon działa dobrze na Gingerbread.
    .dynamic.chello.pl | 06 sty 2015, 11:04
  • MaxiuZG
    Hmm jako długi użytkownik tego oto właśnie telefonu trochę się rozpisze :) Ten oto model posiadam w sumie od ponad 2 lat. W tym czasie miałem już 2 telefony tego modelu i 1 właśnie w tym momencie używam. No dobrze zacznijmy historię pierwszego modelu który zakupiłem w ofercie abonamenckiej w plusie we wrześniu 2012 roku, po pewnym czasie, około 1,5 roku najpierw pękło mi szkiełko a potem przestalo działać gniazdo zasilania, drugi telefon ktoś mi perfidnie zajumał, i obecnie posiadam trzeci model, który co na raie sobię jakoś radzi.
    Czas na zalety telefonu:
    Bardzo wygodznie się na nim pisze wiadomości :)
    Gdy nie ma złego dnia to bardzo fajnie płynnie działa
    Klasyczne produkcje gier działają bez ścinek
    Jest wytrzymały (Wypadł mi na prawde wiele razy)
    Dużo opcji zabawy z systemem np. Instalacja KitKata 4.4.4 co zamierzam zrobić w najbliższym czasie
    Aparat jak aparat, wszystko zależy od osoby która go czyma :D

    Teraz czas na wady:
    Na prawde wkurza mnie to że czasami muszę czekać żeby się z kimś połączyć (Naciskam połącz i nic...) A potem gdy się od muli zaczynam już do kogoś dzwonić, pogadam chwile i po czasie gdy schowam telefon w kieszen, znowu zaczyna dzwonić i ta druga osoba nie wie co się dzieje, gdybym nie miał nielimitowanych rozmów to bym zaraz zbankrutował haha
    Kolejna rzecz to zdarza mu się taka dziwna przypadłość że po prosty klawiatura nie działa, daje jakas literke i nic, probowalem juz z 5 apkami klawiatury i ciagle to samo
    Kolejny na prawde przerazajacy fakt to ze czasami telefon ma dziwny problem z robieniem zdjec, wchodze w aparat i nagle wyskakuje blad kamery, i jeszcze co najlepsze nie dziala przedmoa kamerka w aplikacji Snapchat i jestem jedynym uzytkownikiem tego programu ktory owy problem posiada haha
    I ostatnia rzecz to instalowanie apek na karcie pamieci, to jest dopiero istny koszmar dla początkującego użytkownika gdy okazuje się ze gierka ma 10 mb wiecej niz dostepna pamiec na telefonie :D

    Tak ogólnie mówiąc to telefon w przez te długie lata dobrze się spisywał i jeszcze dodam tak od siebie, że ten telefon żyje własnym życiem i tylko rasowy użytkownik będzie wiedział co zrobić w sytuacji gdy coś jest nie tak xD

    Pozdrawiam :) Opinia napisana z mojego Galaxy Ace 2 ;3
    .dynamic.chello.pl | 03 sty 2015, 02:38
  • R E K L A M A
  • NIE
    Telefon po 1,5 roku użytkowania bardzo często się zacina. Najczęściej przy korzystaniu z Internetu i aplikacji takich jak YouTube czy Facebook. Zacinać zdarza się mu r?wnież przy podstawowych funkcjach telefonu, czyli przy pisaniu wiadomości lub przy wybieraniu numeru. Czasem nie da się go nawet wyłączyć przyciskiem zasilania i trzeba wspom?c się wyjęciem baterii. Sama bateria wytrzymuje maksymalnie 10 godzin przy rzadkim użytkowaniu.
    Nie polecam tego telefonu.
    .edata.net.pl | 02 sty 2015, 14:35
  • ss
    mam 2 x ace i ace 2 i trend plus, z każdym są problemy.
    Co do ace 2 to cały czas mam problemy z nawigacją i wtyczką do słuchawek.
    Starszy model ace, oddawałem kilka razy na gwarancje nigdy nic nie zrobili. już nigdy nie kupie samsunga.
    .dynamic.chello.pl | 31 gru 2014, 21:05
  • KaBza
    Moja opinia na temat tego telefonu jest w 100% negatywna ponieważ bardzo się zacina nie pomaga nawet wgranie custom romu,dotyk dość szybko łapie rysy zresztą tak jak i klapka bateria malała z godziny na godzinę i przy wzmożonym użytkowaniu trzymała max 10 godzin o aparacie wypowiadał się nie będę bo nie ma sensu zdecydowanie nie polecam tego telefonu.
    .dynamic.chello.pl | 30 gru 2014, 13:08
  • kotecek97
    Ocena jest bardzo pozytywna. Mam ten telefon od 1,5 roku i jak na razie spisuje się świetnie. Polecam go nie tylko dorosłym, którzy potrzebują go wyłącznie do komunikacji, ale też młodszym użytkownikom. Telefon działa bardzo szybko i jest bardzo wytrzymały (mój zaliczył wode, piasek, asfalt i kamienie i nie widać, że tyle przeszedł :D )
    .toya.net.pl | 29 gru 2014, 14:09
  • kamilox24  mail
    Witam. Kupiłem niedawno używanego samsunga za śmiesznie niską cenę (140 zł). Telefon zawitał mnie swoim już starym androidem 2.3 który był przyjazny w obsłudze, płynny i przyjemny dla oka. Zdziwił mnie fakt iż telefonu nie dało się zaktualizować. Po ręcznym wgraniu androida 4.1.2 telefon lekko się przycinał oraz zmiejszyła się pojemność ram do 482 MB dla użytkownika. Dzięki podmianie kerneli która udostępnia nam 624 MB i roocie telefon działa szybko i stosunkowo płynnie. Do jego atutów można zaliczyć dobry aparat z autofocusem (wraz z lampą LED), przejrzysty dobrej jakości ekran, oraz podzespoły takie jak ram czy 2 rdzeniowy procesor które obecnie stanowią minimum wśród smartfonów. Po 2 latach bateria nie jest wcale taka zła. Przy średnim wykorzystaniu wytrzymuje max 2 dni co jest niezłym wynikiem. Jak najbardziej polecam, sprawdzi się w codziennym użytkowaniu, gierki działają bez zarzutu, nawet te najbardziej wymagające tytuły. Niestety pamięć wewnętrzna oferuje nam 1 GB pamięci dlatego bez zewnętrznej karty się nie obejdzie.
    .free.aero2.net.pl | 23 gru 2014, 18:16
  • rafal
    Generalnie nie polecam. Telefon wydaje się przyzwoity, ale przy dłuższym użytkowaniu, okazuje się że to nie taki "smart" fone...

    Soft wbudowany jest tragiczny, lekko reperują telefon wgrywanie zewnętrzne aplikację. Opera zamiast wbudowanego internetu, swiftkey "przyspiesza" klawiaturę, ale to i tak tylko łatanie dziur.

    Samsung Ace 2 to telefon niestety pozorny. Niby ma nawigację, ale często nie łapie sygnału gps i albo zamula, albo po prostu "myśli". Przy dłuższej trasie, trzeba 3-4 razy restartować aplikację bo zastyga.

    Szybkie sprawdzenie czegokolwiek w internecie nie zawsze wychodzi. Endomondo zanim się "rozhula" to kończy się trening, odtwarzacz muzyczny od razu trzeba zmienić bo niewygodny, itd.

    Drugi raz bym nie kupił, używam 1,5 roku. Do umiarkowanego korzystania w sumie się nadaje, bo podstawowe funkcję spełnia, ale skoro ktoś kupuję smartfona, oczekuje od niego nieco bardziej skomplikowanych umiejętności. Ale jak trzeba gdzieś szybko pojechać, sprawdzić w internecie pociągi, chwilkę pobuszować w internecie w autobusie, to często jest to zbyt brawurowe zadanie dla tego telefonu. Szkoda.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 gru 2014, 11:34
  • nutinka
    Jeśli się telefon szanuje to wszystko działa bardzo dobrze, czasem traci zasięg. Nosiłam cały czas w obudowie i wygląda idealnie. Raz na jakiś czas wystarczy go wyłączyć i włączyć i działa dobrze. Czasem sie zacina, ale poza tym super
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 gru 2014, 15:21

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,5%   9,4%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 586. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.146.190.193
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.