Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 404 telefony  |  154 864 opinie  |  863 testy  |  6 968 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Ace 2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,6%   9,3%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 599. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Marcin  mail
    Siemka, posiadam ten telefon od ponad roku i muszę przyznać ze jak ta tą półkę cenową (zapłaciłem 600 zł) jest naprawdę w porządku. Brakuje w nim diody powiadmiającej o nieodebranych połączeniach lub innych zdarzeniach. Poza tym na minus trzeba zaliczyć brak aktualizacji do Android KitKat. Moja historia z androidem rozpoczęła się z wersją 2.3.6 GB, później zaktualizowałem do Jelly Bean i podkręciłem pamięć jednak to był błąd gdyż telefon nie nadawał się do użytku. Powróciłem więc do GB 2.3.6 i ponownie jest ok, tzn znośnie.
    Ponownie chciałbym zrobić upgrade do KitKat CM 11 ale nie wiem jak więc proszę kumatych w tym temacie o pomoc, piszcie na maila pimarcin@onet.eu
    Odnośnie baterii..., mogłaby być lepsza, ja zamówiłem zamiennik o pojemności 2450mah i jestem w trakcie testowania. Przydałby się też dual sim w tym telefonie (zamówiłem adapter dual sim) wiec jak przyjdzie to przetestuj go również. Ogólnie telefonii naprawdę fajny, polecam naprawdę.
    .range81-131.btcentralplus.com | 28 lut 2015, 17:08
  • malyjasiek
    Cześć
    Jestem szczęśliwą posiadaczką tego telefonu od 2 lat
    jest genialny jak na tę półkę cenową.
    co prawda już mi sie psuje i zacina ale to dlatego że nie ma łatwo ze mną. Wiele upadków, pęknięta szybka w dwóch miejscach, wilgoć a mimo to jeszcze żyje i nie zamienię go na żaden inny, jak bym go lepiej traktowała to jeszcze by mi posłużył troche. Tak w nawiasie mówiąc mam zamiar kupić nowy ( taki sam ) :D
    Naprawdę gorąco polecam.
    Jak dla mnie żadnych minusów nie posiada !
    .219.133.200 | 27 lut 2015, 21:30
  • roki
    Samsung Galaxy Ace 2 to najlepszy telefon samsunga ma wszystko co mi potrzeba! jest tak rewelacyjny!
    .internetdsl.tpnet.pl | 25 lut 2015, 11:41
  • R E K L A M A
     
  • zu
    Telefon posiadam od czerwca 2013 roku. Na androidzie 2.3.6 sprawował się całkiem nieźle, ale jak tylko wyszła aktualizacja do JB od razu zaktualizowałam androida na wersję 4.1.2. Był to największy błąd- telefon ciągle się zacinał, nie działał nawet przy najprostszej czynności (typu wejście do kontaktów). Włączenie WiFi czy danych komórkowych powodowało, że czasem tak się zacinał, że trzeba było wyjmować baterię.

    Ostatnio przeinstalowałam system i teraz śmiga pięknie na KitKacie ( Cynanogenmod 11 od TeamCanjica). Powiem szczerze, że nie poznaję mojego telefonu, w ogóle się nie zacina, wszystkie aplikacje działają bez problemu. Jeżeli także planujecie zmienić ten telefon na inny, ponieważ notorycznie się zacina rozważcie zmianę systemu. Samsung przez dodanie do Androida TouchWiza zepsuł ten system totalnie i telefon kompletnie nie wyrabia z JB. Nie jest to wielce trudne, wystarczy trochę pogooglować i poszukać odpowiednich informacji.
    .81.radiotel.com.pl | 23 lut 2015, 10:26
  • Karola
    Mam ten telefon już 1.5 roku i sprawuje się doskonale. Nie jestem maniakiem aplikacji, włączam je tylko kiedy są mi potrzebne i nie instaluje śmieci, których później nie używam- pewnie dlatego działa mi szybko i sprawnie, a bateria trzyma przeciętnie 2 dni.
    Polecam ale użytkownikom mniej wymagającym.
    .sta.asta-net.com.pl | 21 lut 2015, 19:50
  • Przemo
    Witam używałem tego telefonu 1 rok i zdecydowanie nie polecam go nikomu. Telefon od samego początku zacinał się np. jak ktoś do mnie dzwonił to nie mogłem odebrać połączenia ten telefon ma tyle negatywnych cech, że aż szkoda wymieniać. (Samsung Galaxy Ace 2 to największe dziadostwo wyprodukowane przez firmę Samsung).
    .cdma.centertel.pl | 17 lut 2015, 12:16
  • barabararikitaki
    Chciałam krótko powiedzieć, że ten telefon to najwiekszy szajs jaki miałam kiedykolwiek w rękach!!!!! Mam go od 1, 5 roku i od samego początku zacina się wszystko co tylko może. Zrobienie zdjecia lub nagranie filmu to istna mordęga.Jestem absolutnie na nie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 lut 2015, 22:58
  • Miszcz Jaszczomb
    Bardzo fajny smartfon, świetny wyświetlacz PLS z 10 punktami dotyku. Hardware pozwala pograć w różne gry 3D i zapewnia komfort pracy systemu. Aparat robi przyzwoite zdjęcia, bardzo dobrze odwzorowuje kolory i nagrywa w HD. Po zakupie polecam oczywiście zrobić root, następnie wgrać jakiś custom rom, jest ich mnóstwo, jak CyanogenMOD 11 (Android 4.4.4) lub inne, jak AOSP 4.4.4, Carbon (4.4.4) i wiele innych. Po tym Ace 2 ma 627 MB dostępnej pamięci RAM i działa znacznie lepiej, szybciej i płynniej. Można zastosować również inne modyfikacje w celu poprawy działania, jak wgranie custom kernela Chrono Kernel lub kernel Ace2Nutzer, dzięki czemu możemy jeszcze zwiększyć wydajność i pamięć RAM do 631MB. Polecam podmienić pamięci oraz zrobić repartycjowanie, wszystko jest na forum. Do tego polecam jeszcze ViPER4Android FX, lepszy dźwięk i lepsze odczucia na słuchawkach.

    Zalety:
    - poręczność
    - zaskakująco dobry aparat
    - niezła bateria 2 dni(do 3 dni przy dość rzadkim korzystaniu)
    - poprawny ekran z 10 punktowym dotykiem(wystarczająca ostrość, kolory, kąty, dotyk itp.)
    - wytrzymałość (upadek z dużej wysokości na asfalt zostawił jedynie ryskę)
    - bardzo mocna dioda LED (doskonała jako latarka)
    - możliwość podkręcania procesora
    - możliwość podkręcania grafiki
    - dobry GPS
    .adsl.inetia.pl | 13 lut 2015, 00:02
  • maroko
    Smartfon zakupiony w listopadzie 2012. Przez ponad 2 lata korzystałem ze stockowego ROM-u 2.3.6. Gingerbread. Odczucia generalnie pozytywne, choć ostatnimi miesiącami lubił się raz na jakiś czas na chwilkę przyciąć lub wywalić z jakiejś aplikacji (np. Rayman Fiesta Run). W Antutu telefon wyciągał około 8 900 pkt.

    W lutym 2015 przesiadłem się na Androida 4.4.4 (CyanogenMod 11 od TeamCanjica), zwiększyłem ilość dostępnego RAM-u do 630MB (zasługa kernela od Ace2Nutzera), podkręciłem prędkość taktowania procesora do 1,2GHz oraz prędkość taktowania GPU do 680MHz. Obecnie telefon śmiga jak rakieta (zero lagów i przycięć). W Antutu telefon wyciągnął prawie 13 000 pkt. I te modyfikacje wgrałem ja, kompletny laik w tej dziedzinie.

    Masz Ace'a 2 - koniecznie przesiądź się na wszystkie wymienione przeze mnie modyfikacje. Nie pożałujesz, telefon dostanie drugie życie.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 12 lut 2015, 12:16
  • jaro
    Nie wiem, jak telefon działał na stockowym GB i JB, bo jak tylko go dostałem (półtorej miesiaca temu), wgrałem rom ace2nutzera (kitkat 4.4.4) oraz jego kernel. Przeformatowałem też system plików na f2fs (dzięki czemu telefon nie będzie z czasem zwalniał, jak to ma miejsce we wszystkich aparatach z ext4 bez funkcji trim). Procesor przetaktowany na 1.2 ghz, grafika na 690mhz. Szybkość pamięci flash dzięki f2fs się podwoiła - ogólenie jak na cenę, za jaką nabyłem telefon, chodzi jak rakieta (a w benchmarku antutu wyciąga ponad 13000 pkt), nawet nowe gry działają w porzadku (ale i tak nie gram, robiłem tylko testy). Co prawda aparat jest taki sobie, a bateria przy średnim użytkowaniu (głównie internet tak ze 2 godziny dziennie) dość krótko trzyma (podkręcenie procesora o 1/3 ma na to niemały wpływ), ale z aparatu korzystam od święta, a baterię i tak zawsze ładowałem codziennie (a jak nie korzysta się z neta i zaawansowanych aplikacji, można nie ładować przez 3 dni).

    Ogólnie jestem zadowolony. Nie korzystałem ze stockowego softu, ale z tego co czytam, wynika, że samsung sam zepsuł swój telefon badziewnym oprogramowaniem. Jeśli macie ten smartfon, to poświęćcie 2 godziny i sami naprawcie to, co producent zepsuł. Jeśli się na tym nie znacie/boicie się, że coś zepsujecie, poproście znajomego, który się na tym zna. Naprawdę warto, ja jestem z telefonu zadowolony, a z niejednym miałem już do czynienia, więc jako takie porównanie mam.
    .ostnet.pl | 05 lut 2015, 23:50

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,6%   9,3%   34,1% 
 Wszystkich opinii: 599. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» Myśleć wystarczy...
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.62.182
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.