Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 130 telefonów  |  102 376 opinii  |  650 testów  |  5 145 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Samsung

Samsung Galaxy Ace 2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   6,7%   35,8% 
 Wszystkich opinii: 536. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Jasiek
    Chciałbym wystawić pozytywną opinię ale nie mogę przez JellyBeana. Telefon działa świetnie ale tylko na GB, który jest już słabo wspierany w Google Play, na JB ten telefon to dramat!
    Parę miesięcy temu wgrałem AOSP i działa dość dobrze, co jasno pokazuje jaki szajs sprzedaje nam Samsung i jak mało znaczy Android bez społeczności XDA :/ Czekam z niecierpliwością na nowy model, którym na pewno nie będzie już Samsung.
    .play-internet.pl | 25 lip 2014, 04:07
  • ShacalPL  mail
    Mojego Samsunga użytkuję stosunkowo niedługo, 6 miesięcy ale jako mój pierwszy smartfon mile mnie zaskoczył. Przy normalnej ilości aplikacji bateria trzyma niecałe 2 doby, aplikacje ścinają się rzadko, ekran jest wytrzymały, odporny na zarysowania. Robi ponadto świetne zdjęcia :) W tej klasie cenowej jest to świetny wybór.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 lip 2014, 00:07
  • vasley
    Użytkuję telefon od ponad 1,5 roku.
    Przez rok od zakupu telefon sprawował się znakomicie, zero zawieszania się, wytrzymały ekran na częste upadki, dobre zdjęcia, bateria również dawała radę. Niestety od kilku miesięcy użytkowanie telefonu jest tragiczne. Potrafi zawiesić się milion razy w ciągu dnia, wywalić podczas korzystania z aplikacji, która uruchamiała się po kilku próbach, bateria nawet nie trzyma 24h i jeszcze problemy z klawiaturą, która bardzo często nie reaguje, ostatnio telefon nawet sam zaczął się wyłączać. Koszmar, nie wiem czym jest to spowodowane. Oczywiście, telefon zaliczył niezliczone ilości upadków, jednak ekran od nowości jest w całości i bez rysek. Przez rok telefon nadaje się idealnie, jednak po upływie tych 12 miesięcy odpada.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 lip 2014, 21:07
  • R E K L A M A
  • miszczu
    Mojego ace 2 mam juz ponad rok i nie mam z nim zadnych problemow, jestem z niego mega zadowolony... W piatek moja mam tez kupila sobie ten telefon [...] i okazalo sie, ze ma juz wgranego androida 4.1.2 JB... wyglada naprawde fajnie.
    .icpnet.pl | 30 cze 2014, 09:06
  • Woj138
    Minęło jakieś 1.5 roku, nadszedł czas na wymianę telefonu więc dam opinię i o swoim ACE 2.

    Myślę że idealnych telefonów nie ma, kupiłem go niedługo po premierze, jak na ten sprzęt jest szybki i wszystko działa ok. Czasem faktycznie zdarzały się zawiechy aż do restaru ale nie ma nic idealnego, śmiało mogę polecić jako telefon dla osób które chciałyby mieć pierwszego smartfona i nie wiedzą co wybrać.

    Plusy:
    - dobra reakcja na dotyk
    - dobry aparat jak na taki segment
    - stabilna wersja androida
    - ładny wygląd telefonu
    Minusy:
    - bardzo sporadyczne zawieszanie się (ideałów nie ma)
    - czasem przycina się przy przeglądaniu stron

    Dodam, że bateria na normalnym używaniu trzyma mi około 2 dni. Jak zauważyłem dobrą opcją jest możliwość "czyszczenia pamięci RAM" przez funkcję zamykania niepotrzebnych aplikacji. Jak dla mnie Samsung robi ciekawe telefony pomimo, iż to mój pierwszy egzemplarz, myślę że kolejnym będzie Galaxy S3, opinie opiniami ale powinien być stabilnym telefonem.
    .bielskpodlaski.mm.pl | 20 cze 2014, 21:06
  • \kubson
    Witam.
    Telefon mam od pół roku.Śmiga elegancko, nie zacina, nie muli, ( 2razy sam mi się zresetował, ale na szczescie nie stracilem zadnhych danych). Wymiary idealne, dobrze trzyma się go w dłoni. Ogolnie polecam...

    Zalety.
    -szybki w działaniu
    -dobre kolory wyswietlacza
    -dobry aparat

    Wady.
    -przy ok. 5% baterii wyswietlacz sam sie przyciemnie do tego stopnia, że w słoncu nic nie widac i trzeba troche na czuja działać.
    -wg. mnie cichy głośnik rozmow.
    .static.icpnet.pl | 20 cze 2014, 19:06
  • th1B133
    Telefonik bardzo dobry ! Płynnie chodzi , nie zacina się,bateria trzyma 2 dni przy intensywnym korzystaniu. Polecam!!!!
    .adsl.inetia.pl | 17 cze 2014, 12:06
  • Miszcz Jaszczomb
    Bardzo fajny smartfon, świetny wyświetlacz PLS. Hardware pozwala pograć w różne gry 3D i zapewnia komfort pracy systemu, chociaż nie jestem maniakiem gier. Aparat robi przyzwoite zdjęcia, bardzo dobrze odwzorowuje kolory i nagrywa w HD. Po zakupie polecam oczywiście zrobić root, następnie wgrać jakiś custom rom, jest ich mnóstwo, jak CyanogenMOD 11 (Android 4.4.3) lub inne, jak AOSP 4.4.3, Carbon (4.4.3), SlimKat (4.4.3), AOSB i wiele innych. Po tym Ace 2 ma 627 MB RAM i działa znacznie lepiej, szybciej i płynniej. Można zastosować również inne modyfikacje w celu poprawy działani, jak podmiana pamięci. Do tego polecam jeszcze ViPER4Android FX, lepszy dźwięk i lepsze odczucia na słuchawkach.

    Zalety:
    - poręczność
    - zaskakująco dobry aparat
    - niezła bateria (do 3 dni przy dość rzadkim korzystaniu)
    - poprawny ekran (wystarczająca ostrość, kolory, kąty, dotyk itp.)
    - wytrzymałość (upadek z dużej wysokości na asfalt zostawił jedynie ryskę)
    - bardzo mocna dioda LED
    - możliwość podkręcania procesora
    - możliwość podkręcania grafiki
    - dobry GPS
    .adsl.inetia.pl | 16 cze 2014, 22:06
  • ASDASD  mail
    1. Nie rozumiem czemu ktoś kupuje ACE 2 w roku 2014 (przecież jest tyle innych telefonów, dużo lepszych i tańszych)
    2. Sam mam Ace 2 ponad 1,5 roku i mogę się wypowiedzieć:
    minusy: ryso-łapliwa tylna klapka, czasami nie można napisać smsa bo klawiatura nie reaguje, chociaż pojawia się na ekranie. Bateria mogłaby również dłużej trzymać.
    Z wad do Tyle, NA PRAWDĘ!
    Zalety: upadki mu nie groźne
    działa szybko (wystarczy zabijać aplikacje z tła); ładny ekran; dobry aparat; rysoodporne szkło; w miarę czytelny w jasnym Słońcu; donośny głośnik; dobre przewodzenie dźwięku na słuchawkach;
    Polecam również, nie upgrade'ować systemu na Jelly Bean, bo wtedy może się wam "zawieszać" i możecie być "niezadowoleni"
    .dynamic.chello.pl | 15 cze 2014, 23:06
  • xyz
    Telefon posiadam około 2 lata.

    Plusy:
    - robi ładne zdjęcia tylnym aparatem
    - bateria w miarę wytrzymała
    - dobra jakość jeśli chodzi o słuchanie muzyki przez słuchawki

    Wady:
    - często się zawiesza jak włączę konkretną aplikację
    - niekiedy sam się wyłącza
    - kiedy wykonuje połączenie i włącza się sekretarka nie mogę zakończyć połączenia i muszę wyłączyć telefon.
    - plastikowa obudowa
    - słabo wytrzymały ekran, po tym jak wypadł mi z kieszeni na chodnik cały jest rozbity.
    .internetia.net.pl | 14 cze 2014, 16:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   6,7%   35,8% 
 Wszystkich opinii: 536. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» Na koloniach
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.245.159
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.