Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 267 marek  |  12 904 telefony  |  174 806 opinii  |  973 testy  |  5 114 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Ace 2

Thumb Up

56,3% 

Thumb Down

 11,5% 

Pytanie

 32,3% 

 Wszystkich opinii: 654. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

rzepson
Kupiłem go z androidem 4.1 i mam go dwa lata. Telefon nie przycina pod warunkiem powyłączamy niepotrzebne aplikacje od google i odinstalujemy aktualizacje uługi google play. Zamiast fb używałem fb lite. Aparat bardzo dobry filmy wychodzą bez szumów a głośnik nie trzeszczy. Pamięć pozwala na wgranie gta 3 w wersji 1.0 i parę gier. Milion razy upadał na ekran i nic. Jedyna wada to bateria. Jak wejde na yt to schodzi niesamowicie szybko a tak to raz dziennie ładuje przy normalnym używaniu. Bardzo go polecam.
.play-internet.pl | 01 maj 2016, 21:05
gacek
Mam ten telefon już dobre kilka lat... na andku GB działał normalnie... po wgraniu JB zaczął tel się zacinać, zawieszać... nie działał najlepiej, ale to bardziej wina softu. Później zaczęły się testy softów modyfikowanych i stanęło na OmniRom 4.4.4 i telefon ma drugie życie. Dograny malutki programik do głębokiego snu telefonu i bateria trzyma znośnie. Wszystko działa nawet radio, które na modyfikowanych softach lubi mieć problemy. Ogólnie telefon w miarę wytrzymały choć szybę raz musiałem mu już zmieniać bo rozwaliłem na betonie ;)

Telefon cudowny nie jest... zdjęcia dobre, ale w tym czasie co wyszedł to znalazłbym bez problemu starszy telefon co zdjęcia robił lepsze.. nie wycisza tła podczas rozmowy... tak więc lekki wiatr na zewnątrz i druga osoba mało co rozumie... do gier średnio się nadaje jak już tu inni wspomnieli... coś podziała, ale z gier 2D... 3D to raczej nie na ten telefon. Jednak jako telefon, nawigacja, mp3-player, e-mail, podgląd rozkładów jazdy itp jest dość fajny. Ale trzeba trochę czasu mu poświęcić, żeby poustawiać... zoptymalizować co nie co... Choć nie raz na niego klnąłem to jeszcze dobrą chwilę u mnie zostanie ;)
.is.net.pl | 08 kwi 2016, 10:04
Jedrek_LCD
Mam go prawie 3 lata. Dostałem z 2.3.6 PLAY. Od razu wgranie niebrandowanego softu, root i firewall by wszystkie apki nie nawiązywały łączności a tylko te potrzebne. Blokada niepotrzebnych apek. Aparat po prostu masakra świetnej jakości robi zdjęcia niczym w kompakcie 5 Mpixel. Filmy w 720/30fps. Radio internetowe, nawigacja, mapy, rozpoznawanie piosenek...l. multum tego. OOO czytanie książek super bajer, emaile od ponad 2 lat tylko na fonie przeglądam a z PC odpowiadam czasem. Na 4.1.2 muli okropnie zaraz po uruchomieniu. Najnowszy Skype zabija ten fon. Po prostu brakuje ramu. Procesor po wgraniu chronokernela na 1000 plus podniesione napięcie. Lubi się grzać jeśli pracuje w trybie czarnej skrzynki-wideorejestrator. Galeria, radio, no działa wszystko. Tylko to trzeba się orientować. To też komputer i tak samo można go zamulić przez instalację śmieci jak popadnie. Cyanogenmod 11 Kitkat4.4.4. jakoś u mnie nie działa. Nie można zaimportować kontaktów z karty sim. Nie działa wiele rzeczy pomimo gapsów wgranych. Jeśli komuś muli na 4.1.2 a nie ma ręki do modowania to najlepiej wrócić do 2.3.6, zrotować, wgrać Droidwala-firewall, coś na reklamy AdAway i po kłopocie bo najnowsze zamulające apki po prostu się nie wgrają bez naszej wiedzy na starszy system. Dla bardziej zaawansowanych polecam Titanium Backup.

Do gier niebardzo. Jako aparat, skrzynka mailingowa, radio FM i netowe i inne apki jest super. Ma bajeczny ekran SIPS i nie ma mowy o wypaleniu. Zostaje jako aparat do auta bo za grosze go po prostu nie wydam. Aha od ilości upadków potrzaskały już dwa etui a fon działa :D i męczy trzecie oczywiście też osłaniające ekran. Bateria trzyma ok 4-5 godzin intensywnej pracy czasem mniej. Dwa dni przy sporadycznym włączeniu poczty i wifi cały czas ON. NIe mam pojęcia jakim cudem ma czuwać 27 dni bo 3 to max bez GPS, WIFI, BT!!!
.tktelekom.pl | 26 mar 2016, 17:03
R E K L A M A
 
dom
Telefon posiadam od ponad 1,5 roku i stanowczo odradzam jego zakupu. Już po pierwszym tygodniu użytkowania, telefon zacinał się i wyłączał, co nie wróżyło dobrze. Jako, że nie stać mnie było od razu na kupno następnego, w dalszym ciągu się z nim męczę. Bateria jest chyba jednym z największych minusów. Nie trzyma dłużej niż pół dnia. Czasem wytrzyma dzień i noc, bez używania. Telefon potrafi się tak zaciąć, że nie uruchomi żadnej aplikacji, a co gorsza sam wykonuje niektóre niepożądane operacje. Stanowczo NIE polecam.
.internetdsl.tpnet.pl | 07 mar 2016, 17:03
kacprzak  mail
Witam,właśnie zakończyłem dwuletnią przygodę z ace 2 i musze przyznać że rozstaję się z nim z wielkim żalem,telefon bardzo przyjazny,nic się nigdy nie zwiesiło,bateria do dziś wytrzymuje pełny dzień intensywnej eksploatacji,ma jakieś drobne rysy na obudowie ale nieznaczne,telefon używałem do rozmów,poczty i sporadycznie Internetu,przesiadłem się na lumie bo mam sentyment a android był takim wyjątkiem ale oceniam bardzo pozytywnie i pozdrawiam
.centertel.pl | 06 mar 2016, 09:03
Luk19  mail
Telefon posiadałem ponad dwa lata więc mogę o nim się wypowiedzieć. Powiedziałbym ze Ace 2 jest przeznaczony dla osób które wykonują prace fizyczne i nie zwracaja uwagi na parametry. Telefon jest bardzo wytrzymały gdyż prawie codziennie upadał mi na podłoge z róznych wysokości (do 2 metrów). Przedstawie tutaj jego najważniejsze wady i zalety.
Zalety:
-dobry aparat
-wytrzymały
-całkiem niezła bateria
Wady:
-często zawiesza się, niektore czynności wykonuje bardzo powoli
Chyba wymieniłem wszystkie jego najważniejsze cechy. Tak jak napisałem wcześniej, telefon polecam osobom wykonującym prace fizyczne, nie wymagającym szybkiego telefonu do grania.
.centertel.pl | 03 mar 2016, 22:03
stary 60+
Mam ten telefon 3 lata. ostatnio pada mi po 1 dobie, ale to chyba bateria do wymiany. Problemy były na początku, nie mogłem odebrać połączenia lub rozłączyć się. Po 2krotnej wizycie w serwisie wracał jako pełnosprawny. Przypadkiem odkryłem że nie lubi pokrowca jaki mu zafundowałem (w serwisie był oczywiście bez niego). Teraz 2 lata bez pokrowca i jest o.k.
.sta.asta-net.com.pl | 01 mar 2016, 16:03
wiesiek
Telefon świetny jak na swoje parametry techniczne. Tak jak dostał drugie życie po wgraniu CyanogenMod 11, tak można powiedzieć, że otrzymał on trzecie życie po wgraniu CyanogenMod 12.1 by SergeyL - jest to chyba pierwszy ROM z Lollipopem dla tego modelu, na którym poprawnie działa nagrywanie video. Poza tym mam wrażenie, że telefon działa jeszcze płynniej niż na KitKacie, choć oczywiście to nie jest poziom flagowców ;) Polecam tego smartfona, ma on w sobie niesamowity potencjał do modowania.
.dynamic.gprs.plus.pl | 11 lut 2016, 13:02
paula
Masakra. Telefon nieustannie się wyłącza, zawiesza. Odradzam zakup, chyba że chcecie trenować swoją cierpliwość. 4 wizyty w serwisie, odmowa zwrotu pieniędzy i wymiany, bo wg. nich wszystko jest ok.
.dynamic.chello.pl | 07 lut 2016, 10:02
Agataace2
mam go juz trzeci rok niestety same z nim problemy i gdyby nie wiazaca mnie z nim umowa pozbylabym sie go juz po miesiacu.. nie widze w nin zadnych pozytywow, nie ma nic czego nie mialby inny telefon a ma wszystkie wady telefonow wszystkich marek razem wziete! zacina sie nawet przy odblokowywaniu! wylacza sam sie wlacza. naladowany na noc na 100% telefon, nieuzywany ani troche rano jest wylaczony z powodu rozladowanej baterii (???), ekran peka mi przy kazdym upadku mimo solidnego pokrowca, mialam juz 2 razy zmieniana szybke teraz juz szkoda mi wkladac jakiekolwiek pieniadze w to gowno. Nie zawsze da sie odebrav polaczenie a jesli juz da to po 4 sygnalach gdy wyswietlacz zareaguje ze ktos dzwoni, w galerie nie idzie wejsc z powodu braku pamieci, ale to taka mala wada. Zasieg gdy telfon gubi zasieg wariuje! ekran dotykowy sam wydaje sobie polecenia dzieki czemu gdy nie ma zasiegu i nie zablokuje telefonu wysyla mi sms o przykladowej tresci " &#+gwub92-2" lub wykonuje polaczenia...
polowa aplikacji w nim nie dziala jak powinna.. jak juz "dziala" to kosmicznie sie wiesza. Jestem osoba spokojna ale ten telefon doprowadzi do szewskiej pasji nawet aniola. nie ma nic gorszego... zapomnialam dodac ze juz przy pierwszym upadku wylal mi sie ekran i mam na nim czarna plame w ksztalcie kola o srednicy 3 cm.. oczywiscie naprawa drozsza niz sam telefon. Ogolnie moja opinia bardzo negatywna! Nie polecam nawet jakby dawali za darmo a co dopiero placic za ten szajs.
te wady co wymienilam to malutki procent tego co jeszcze skrywa ten szajsung

teraz sie pewnie calkowicie obrazi i zrobi kaput na zawsze... :/
Pozdrawiam! Nie polecam!
.opera-mini.net | 07 lut 2016, 02:02

Thumb Up

56,3% 

Thumb Down

 11,5% 

Pytanie

 32,3% 

 Wszystkich opinii: 654. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu