Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 766 telefonów  |  149 703 opinie  |  720 testów  |  6 260 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy Ace 2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   8,1%   34,6% 
 Wszystkich opinii: 570. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • dfgdfg
    Zacytuję pewną osobę:
    Masakra !!!
    * Klawiatura zamula czasami nawet trzeba czekać aż zadziała dobre 5 min.
    (wszystko chodzi, aż miło, wystarczy lekko dotknąć)
    * Gdy włączam jakąś aplikacje pojawia się biały lub czarny ekran i wgl nie chce działać (pomimo tego, że mam 3-4 ściągnięte aplikacje)
    (nigdy czegos takiego nie mialem, a moj telefon ma juz półtora roku)
    * Przy wybieraniu nr lub odbieraniu nie chce działać i się zacina
    (nigdy czegos takiego nie mialem)
    * Gdy włączam muzykę lub galerię to często jest napisane błąd aplikacji i muszę usunąć kilka np. wiadomości i zadziałają 3-4 piosenki i od nowa
    (nigdy czegos takiego nie mialem)
    * Gdy robię zdjęcia często się nie zapisują !
    (zrobiłem setki zdjęć, każde się zapisało)
    * Ciągle słaba bateria (nawet cały dzień nie wytrzymuje)
    (moja przy grach wytrzymuje 3-4 dni)
    - Moja opinia o szajsungu to słaby, zamulający i nie za ciekawy smartfon !
    (tlefon bardzo dobry, najlepszy w tej cenie)
    .adsl.inetia.pl | 18 lis 2014, 02:11
  • Frank  mail
    Witam.
    No cóż, miałem ten telefon kilka miesięcy i po prostu się go pozbyłem. Teraz, od miesiąca mam już LG L50 i jestem z niego znacznie bardziej zadowolony niż z Samsunga.
    Bateria trzymała ok. 1 dnia, a aparat nie robił jakiś zadziwiających zdjęć.
    Zdecydowanie radzę wybrać LG... za podobną cenę, a jakościowo znacznie lepsze.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 lis 2014, 19:11
  • szoko-ladka
    Masakra !!!
    * Klawiatura zamula czasami nawet trzeba czekać aż zadziała dobre 5 min.
    * Gdy włączam jakąś aplikacje pojawia się biały lub czarny ekran i wgl nie chce działać (pomimo tego, że mam 3-4 ściągnięte aplikacje)
    * Przy wybieraniu nr lub odbieraniu nie chce działać i się zacina
    * Gdy włączam muzykę lub galerię to często jest napisane błąd aplikacji i muszę usunąć kilka np. wiadomości i zadziałają 3-4 piosenki i od nowa
    * Gdy robię zdjęcia często się nie zapisują !
    * Ciągle słaba bateria (nawet cały dzień nie wytrzymuje)
    - Moja opinia o szajsungu to słaby, zamulający i nie za ciekawy smartfon !
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lis 2014, 22:11
  • R E K L A M A
  • Obi
    Mój 4 Samsung i aż 3 na Androidzie. W miarę solidny telefon z nawet nie najgorszymi jak na niedawne czasy, bebechami. Niestety, Samsung nie postarał się co do oficjalnego softu, i musiałem mu wgrać nieoficjalny rom :) Ogólnie telefon wspominam nawet miło - robił w miarę dobre zdjęcia, nie zamulał i posiadał ładny ekran. Z wad, a raczej "wiochy" producentów mógłbym wymienić, pewnie celowe obniżenie taktowania procesora, ja się pytam, co to ma być?! Większość modeli z tym procesorem, posiada fabryczne taktowanie 1 GHZ, a ACE 2? No Samsung, ale się popisałeś! Po za tym, nie mam większych zastrzeżeń :)
    .dynamic.chello.pl | 04 lis 2014, 21:11
  • Voytaz
    Diody powiadomień nie ma,ale można zainstalować aplikację wyświetlającą ikonki na wyświetlaczu oraz emitującą sygnał dźwiękowy.Na sofcie Jelly Bean chodzi płynnie po zwiększeniu pamięci ram do 624 mb,ale żeby to zrobić trzeba telefon zrootować. Ogólnie fajny telefon,jak na swój wiek.
    .dynamic.chello.pl | 02 lis 2014, 23:11
  • kermit299
    tez posiadam taki model telefonu i wszystkim , którzy piszą ze sie zacina i wolno działa polecam wyłączyć tryb oszczędzania baterii, po wyłączeniu zacznie od razu śmigać normalnie, a ja mam pytanie czy tel posiada powiadomienia w postaci diod o przyjściu sms, czy nieodebranej rozmowy, bo nie wiem czy ja mam to uszkodzone czy po prostu nie ma, jeżeli nie ma to minus , bo trzeba ekran odpalić żeby zobaczyc czy przyszła wiadomość
    .play-internet.pl | 01 lis 2014, 17:11
  • Mousy
    Dobry smartfon dla osób bez kolosalnych wymagań co do telefonu.

    Nie polecam upgradu do Androida 4.1.2, ja jestem po downgradzie do Gingerbreada ze względu na to, że telefon po aktualizacji zaczyna strasznie przymulać, zmniejsza się także dostępna ilość pamięci RAM. Custom romy (CM11, SlimBeam, LiquidSmooth, Paranoid Android) na tym telefonie przynajmniej w moim odczuciu również działają odrobinę wolniej niż stockowy gingerbread, choć oczywiście mają wiele zalet.

    A sam telefon bardzo wytrzymały, przeżył kilkanaście upadków z roweru i nurkował w wannie, nie wpłynęło to na działanie
    .warszawa.vectranet.pl | 23 paź 2014, 12:10
  • radpad
    Mały i zgrabny smartfon, poręczny. Trochę słabe podzespoły w porównaniu do dzisiejszych modeli ale daje radę. Dwa razy był w serwisie. Aparat jak dla mnie słaby, dźwięk już znacznie lepiej. Bateria to tragedia, za to scena deweloperska duża.
    .net.hawetelekom.pl | 20 paź 2014, 14:10
  • Miszcz Jaszczomb  mail
    Bardzo fajny smartfon, świetny wyświetlacz PLS z 10 punktami dotyku. Hardware pozwala pograć w różne gry 3D i zapewnia komfort pracy systemu. Aparat robi przyzwoite zdjęcia, bardzo dobrze odwzorowuje kolory i nagrywa w HD. Po zakupie polecam oczywiście zrobić root, następnie wgrać jakiś custom rom, jest ich mnóstwo, jak CyanogenMOD 11 (Android 4.4.4) lub inne, jak AOSP 4.4.4, Carbon (4.4.4) i wiele innych. Po tym Ace 2 ma 627 MB RAM i działa znacznie lepiej, szybciej i płynniej. Można zastosować również inne modyfikacje w celu poprawy działania, jak wgranie custom kernela Chrono Kernel oraz podmienić pamięci. Do tego polecam jeszcze ViPER4Android FX, lepszy dźwięk i lepsze odczucia na słuchawkach.

    Zalety:
    - poręczność
    - zaskakująco dobry aparat
    - niezła bateria 2 dni(do 3 dni przy dość rzadkim korzystaniu)
    - poprawny ekran z 10 punktowym dotykiem(wystarczająca ostrość, kolory, kąty, dotyk itp.)
    - wytrzymałość (upadek z dużej wysokości na asfalt zostawił jedynie ryskę)
    - bardzo mocna dioda LED (doskonała jako latarka)
    - możliwość podkręcania procesora
    - możliwość podkręcania grafiki
    - dobry GPS
    .adsl.inetia.pl | 18 paź 2014, 19:10
  • Mar
    Telefon mam praktycznie od momentu wejścia na rynek czyli ponad dwa lata. Na początku byłem zachwycony, z czasem zacząłem zauważać wady systemu Android 2.3. Zaczęło się oczekiwanie na aktualizację do 4.1.2 (długie oczekiwanie). Nowy system spełnił na tamtą porę moje oczekiwania, przede wszystkim ze mógł od tamtej pory obsłużyć dwa rdzenie procesora co przyczyniło się na : Wzrost prędkości, mniej przycięć więcej możliwości. I wtedy zacząłem się bardziej interesować tematem systemów do ace2. Zrobiłem roota i zwiększyłem ram do 624mb poprawiając osiągi. ;) następnie przyszedł czas na system stworzony przez osobę prywatną, którą przystosowała system pod siebie i udostępniając go innym pozwoliła się cieszyć wspaniałym i wygodnym interfejsem a mówię tutaj o romie maxprzemo ;) w tej chwili są romy i kernele pozwalające na zwiększeniu taktowania procesora oraz na wiele innych opcji których nie dostanie się w seryjnych systemach.

    Dając złe oceny pamiętajcie że telefon ma już ponad 2 lata
    Jak dla mnie wystający:
    -Mieści się w kieszeni
    -Ma dobry aparat
    -Jest solidny, nie raz już spadł na beton
    -Rom 4.4.4 kitkat carbon bo nie lubię seryjnych systemów(mają mało możliwości)
    .28.r-ce.pl | 18 paź 2014, 00:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,4%   8,1%   34,6% 
 Wszystkich opinii: 570. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie
» Ruszyła produkcja nowej Lumii?
» Vertis 4510 Expi: nowa propozycja Overmax
» Jolla tablet już niebawem w sprzedaży?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.204.73.126
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.