Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 192 opinie  |  650 testów  |  6 678 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Pentagram

Pentagram Monster X5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,0%   11,4%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • kali1401
    Tel. jest ok. Mam go 3 m-ce. Zawiesil sie ze 3x, ale ktory tego nie robi... badzmy szczerzy... kazdy. Mialem sony xperia u - to dopiero jest poracha. x5pro spadl mi dwa razy z pralki na kafle. Wciaz jest caly. Fakt ze z mala bateria mi spadal jest wtedy lzejszy, a przez to wlasnie na upadki bardziej odporny (grawitacja). Kazdy z nas powinien brac to pod uwage. Zrzuc kubek z plastiku i z duraleksu. A fizyka zrobi swoje.
    .centertel.pl | 22 lis 2014, 01:14
  • Karas
    ODRADZAM!!! Bardzo fajny telefon z którego każdy znajdzie powód do radości i nikogo nie zawiedzie tym co on oferuje, lecz ma jedyną i największą wadę przez którą odradzam wszystkim ten telefon. Mianowicie chodzi o wyświetlacz, który w razie rozbicia digitizera nie można go wymienić osobno tylko trzeba cały wyświetlacz a koszt tej naprawy to 350-500zł i to jest porażka
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 lis 2014, 21:22
  • PanTadeusz
    Telefon nawet przyzwoity, ale w niedzielę przyciskom odbiło i dziś telefon poszedł na gwarancję (niestety, po upadku na beton z 15 cm jakiś czas wcześniej powstało pęknięcie w prawym górnym rogu i zapłacę za wymianę (o ile doczekam się - okres oczekiwania - do 30 dni)). Jak wróci, to zacznę się poważnie zastanawiać nad zastąpieniem go S3 lub czymś innym, do czego będę w stanie kupić osłonę i porządną folię gdzie indziej niż na Allegro :P
    .devs.futuro.pl | 02 wrz 2014, 23:59
  • R E K L A M A
  • Marek
    Posiadam telefon od dwóch miesięcy. Przez ten czas, telefon spędził już 5 tygodni w serwisie. Pierwsza reklamacja dotyczyła niedziałającego głośnika, druga (rozpatrywana już od ponad trzech tygodni) wyświetlacza, na którym pojawiły się martwe piksele w postaci linii przebiegającej przez cały wyświetlacz.

    Na tyle ile udało mi się "korzystać" z telefonu, mogę powiedzieć, że nie jest wart swojej ceny. Ma wszystko to co każdy smartfon obecnie. Bateria, która miała być hitem, jest wg mnie normalna. Poprzednio korzystałem z Samsunga Galaxy Trend i bateria trzymała dłużej (troche mniejszy wyświetlacz).

    Podsumowując, jeśli ktoś szuka telefonu na dual sim, polecam bardziej Kruger & Matz
    .68.192.100 | 06 sie 2014, 15:17
  • ewelina19898
    Ja zaktualizowałam i żałuję. Właśnie szukam opcji jak wrócić do poprzedniej wersji. Klawisz pogłaśniania przyciszania jest teraz 15stopniowy ale czy jest ustawione na 1 czy na 10 to nie widać różnicy. Baterie ładować muszę codziennie. Dodatkowe aplikacje które i tak od razu usunełam. Nie warto.
    .net.kth.pl | 22 lip 2014, 19:24
  • tomeko
    Witam, szukam odpowiedzi na forach, ale jest słabo, więc napiszę tutaj. Czy warto akualizować soft to wersji v06? telefon jest OK (jak na cenę), ale ma 3 mocno denerwujące cechy:
    1. słabo słyszalny dzwonek jak leży na blacie ekranem do góry (pokrywa baterii jest płaska i idealni dolega do stołu), na marginesie w ogóle głośnik to bardzo słaba cecha tego modelu,
    2. TO JEST WNERWIAJĄCE NA MAXA - po podłączeniu słuchawek do telefonu (fabrycznych) dzwonek telefonu nie jest słyszalny w słuchawkach. TO JEST GRUBA POMYŁKA, bo jadąc autem (zwłaszcza szybko, gdy w aucie jest po prostu głośno) z wetkniętą jedną słuchawką w ucho człowiek musi patrzeć na ekran jak sroka w kość czy przypadkiem ktoś nie dzwoni.
    3. wetknnięcie kablelka łączącego telefon z radiem w samochodzie (taki mini zestaw głośnomówiący) wyłącza mikrofon w telefonie.
    Generalnie projektant powinien pod względem audio dostać ten telefon do użytkowania przez rok i może zmieniłby podejście.
    No i moje pytanie - czy update softu poprawia któreś z w/w niedociągnięć?
    Reszta telefonu jest OK - jak na stosunek ceny/możliwości.
    .free.aero2.net.pl | 08 cze 2014, 13:04
  • darecky
    W tej chwili nie widzę lepszego smartfona w tej cenie. Większa bateria wytrzymuje tydzień, a mniejsza ok 2 dni. Doskonale sprawdza się do celów biznesowych, a nawet w wymagających gierkach. Wadą niestety jest słaba jakość audio w słuchawkach, oraz złe usytuowanie głośnika (gdy telefon leży na "plecach" słabo słyszalne dźwięki). Zdarza się, że rozmówcy narzekają na słabą słyszalność (ale to tylko przy słabym sygnale w trybie 3G).
    .204.149.170 | 12 maj 2014, 12:38
  • kaziu
    Telefon generalnie ok, wyświetlacz przejrzysty, duża rozdzielczość, bateria trzyma kilka dni. Jednak wyświetlacz jest bardzo kruchy. A jak już Wam się stłucze, nie radzę nikomu wysyłać do ich serwisu (euro rma). Naprawy trwają ponad miesiąc, koszty są astronomiczne (cena połowy telefonu)a informacja klienta leży. Kierownik podchodzi olewczo do sprawy nie przejmuje się klientem
    .dynamic.chello.pl | 28 kwi 2014, 09:28
  • ewelina19898  mail
    Telefon posiadam jakieś 3 tygodnie i jestem jak najbardziej zadowolona. Fajny wygląd, duży wyświetlacz. Bateria 3000 na początku trzymała ledwie dwa dni ale po przywróceniu ustawień fabrycznych wytrzyma ok 5 dni przy normalnym użytkowaniu. Inni pisali o grzaniu się podczas ładowania, ja tam tego nie zauważyłam. Prosty w obsłudze.
    Jak na razie nie widzę żadnych wad, no może jedynie otwieranie tylnej klapki dla baterii w wersji monster. Mimo że miałam paznokcie musiałam się nakombinować zanim udało mi się ją otworzyć. Ogólnie nie zamieniłabym się na żadnego samsunga czy sony poniżej 2000 tysięcy złotych.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 kwi 2014, 11:04
  • Silka
    Kupiłam zaraz po wejściu czyli jeszcze jesienią 2013 i nadal jestem zadowolona mimo, że telefon zaliczył małą wpadkę, ale w serwisie wymieniono mikrofon i poszło to "dość" sprawnie (sam serwis Pentagram uwinął się szybko, ale okazało się, że sklep sprzedający dołożył 3 tygodnie na przemieszczenie go do i z serwisu)
    Plusy:
    - bateria Monster - TAK TAK TAK! Tego dokładnie szukałam i oczekiwałam po tej mocy baterii; moje rekordy przy nikłym użytkowaniu sięgają 13 dni, sporo używany trzyma spokojnie tydzień, jako urządzenie multimedialne (filmy) w podróży trwającej 2x11 godzin w dwie strony bez ładowania też sprawdza się świetnie
    - może ja jestem jakaś inna ale jestem zadowolona z samego faktu zakupu czegoś innego niż "wiodące" marki typu szajsung czy robaczywe jabłko, z których i tak wszystko produkowane jest w krajach 3 świata

    Z minusów:
    - faktycznie kiedy leży na plecach słychać dzwonki, powiadomienia itp. o połowę ciszej
    - raz zawiesił się po updacie systemu i ni cholery nie mogłam się z nim dogadać, nie znalazłam przyczyny
    .internetdsl.tpnet.pl | 03 kwi 2014, 11:58

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,0%   11,4%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 35. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.174.90
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.