Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 090 opinii  |  856 testów  |  7 446 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,1%   21,4%   21,4% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • BoSS
    Dalej potrzymuje, ze jest to spoko telefon, tym bardziej jak na swoja cene (ostatnio byl po 199zl w EuroAGD). To co zauwazylem w toku dalszego uzywania (m.in. na mrozie), da sie odebrac i nawiazac polaczenie w rekawiczkach, jak w duzo drozszych Nokia-ch. Co do poprzednich opiniujacych, jak ktos nie potrafi nim wyslac SMS-a lub ustawic swoich dzwiekow, nie powinien wychodzic poza tradycyjne Nokie.
    .internetia.net.pl | 09 sty 2015, 15:30
  • Greg..
    Nie wiem kto ten soft projektował ale wysłanie sms-a to jakaś tragedia.PO wpisaniu wiadomości nie ma żadnego symbolu "wyślij".W starej zwykłej nie dotykowej Nokii wysłałbym wiadomość już 50 razy.
    .free.aero2.net.pl | 08 sty 2015, 17:33
  • kiier
    Telefon na tle konkurencji na papierze wygląda biednie, niemniej jednak jest to konstrukcja która pozytywnie mnie zaskoczyła (kontakt w sumie tylko z oprogramowaniem po aktualizacji)
    - przejrzysty interface, jeśli ktoś wcześniej miał jeszcze styczność z androidem bez problemu się odnajdzie. Nie ma znaczenia czy chodzi o grupowanie ikon, tworzenie punku dostępowego do internetu czy zmienianie dźwięku budzika
    - niezły wyświetlacz, choć konkurencja jest odrobinę do przodu (rozdzielczość nie powala, brak wielodotyku, niezłe kolory i zadowalające kąty)
    - mało pamięci wbudowanej, ale to można przecież w specyfikacji przeczytać, i dokupić kartę.
    - Przyjemna dla oka i ręki obudowa, trudniej zgubić telefon w jaskrawym kolorze

    Nie ma zastrzeżeń do płynności O ILE zapomnimy o czymś takim jak wielozadaniowość. Inaczej telefon potrafi się dość intensywnie grzać, lub w skrajnym wypadku zawiesić (w ciągu tygodnia zdarzyło mi się raz, przy przeglądaniu YT na operze - skądinąd znacząco lepszej od wbudowanej przeglądarki)

    Dla mniej wymagających użytkowników w sumie jak znalazł (przez wzgląd na cenę i podstawowe funkcjonalności). Próżno szukać fantastycznej jakości zdjęć czy LTE (chcemy czy nie, ogranicza nas sprzęt), natomiast prostota i intuicyjność obsługi oraz względnie długi czas pracy na baterii spokojnie nam to wynagrodzą.
    .play-internet.pl | 02 gru 2014, 00:57
  • R E K L A M A
  • BoSS
    Kupilem jako uzywke za niecale 150zl, dla sprawdzenia czy te wszystkie negatywne opinie maja pelne uzasadnienie. Gosc, ktory mi ta Nokie sprzedal troszke ja "katowal", przy tym zero naklejek na ekran, etui itp. Musze przyznac, ze tylny panel nadspodziewanie ladnie to zniosl, szybka natomiast ma ryski, ale nie takie, ktore mozna by uznac za doskwierajace. Mam ja od zeszlego tygodnia i intensywnie uzywam, bateria wystrzymuje cala dobe (od wieczora do wieczora), dla porowniania iPhone 4S po dobie pracy ma wieczorem niecale 20% baterii, ale i tak trzeba go, jak i Nokie X ladowac, bo 15-20% na nastepna dobe to nic. Jestem raczej totalnym "Apple-owcem", ale lubie potestowac inne telefony i systemy. Mnie akurat ta wersja wizualna lepiej pasuje niz "normalny" Android. Przelaczanie miedzy pracujacymi aplikacjami podobne jak w iPhone (dla mnie plus), funkcja Fastlane mi sie podoba, zaleta sa tez "kafelki". Jako Apple-owiec nienawidzilem w Androidzie tego "optycznego nieladu", w Nokii tak samo jak i w iOS ikony maja ten sam ksztalt i rozmiar, dodatkowo mozna waznym dla siebie aplikacjom nadac swoj ulubiony kolor, a jak ktos ma klopoty ze wzrokiem, to ikony najwazniejszych programow moze sobie 4-krotnie powiekszyc i wykonywac podstawowe zadania praktycznie bez patrzenia. Jest to telefon dla osob, ktore wiedza czego chca. Aparat by zrobic na szybko fotke wystarcza, na uroczystosci rodzinne czy wakacje osobiscie zabieram i tak cos rozsadniejszego niz smartphone, grac zdecydowanie juz wole na iPadzie, niz zuzyc na gry wiekszosc baterii, a w waznym momencie szukac ladowania, bo nie ma z czego "zagadac". Niemniej podstawowe "zabijacze czasu" chodza jak najbardziej OK. Osobiscie nie przykladam bezgranicznie ufnosci w super "bebechy", bawilem sie roznymi chinskimi lub pseudo polskimi (Overmax, K&M, MediaDroid itd.) sluchawkami z androidem i jakos moc ze specyfikacji dziwnie nie byla do konca odczuwalna, a "gwiazdorzenie" wynikiem z AnTuTu jest chore. Kilka z tych telefonow potrafilo sie "wykrzaczyc" nawet po wgraniu ciekawego Launchera w miejsce ochydnego, fabrycznego. Jakosc wykonania tych sluchawek juz wogole miala sie nijak do Nokii. Oczywiscie sa tez lepsze marki, poprzednia przygode z Androidem skonczylem na Note 2, ale tu mowimy o DualSIM-ie z obsluga kart Aero2 za 280zl (w Euro-AGD) z przyzwoitej firmy i ze sprawdzonym serwisem w razie problemow. Podsumowujac, dla kogos, kto potrzebuje solidnego DualSIM-a z obsluga Aero2, za nieduza kwote, a nie kupuje go zamiast "cyfrowki" lub konsoli go gier, to bedzie raczej zadowolony. Dla tych natomiast ktorzy chcieli by miec wszystko w jednym, solidnie wykonane, z przyzwoitej firmy i za niecale trzy stowki, a dodatkowo nie potrafia wgrac androidowej aplikacji bez dedykowanego sklepu oraz ustawic kodu do odblokowania telefonu i dzwieku budzika, powinni sobie poszukac czegos innego. Pozdrawiam
    .internetia.net.pl | 18 lis 2014, 13:52
  • znawca
    Witam.
    Na wstępnie pragnę zaznaczyć że telefon Nokia X może zadowolić tylko najmniej wymagających użytkowników. Czyli takich którzy tylko dzwonią ewentualnie od czasu do czasu wyślą jakiegoś SMS`a. Wszystkim innym serdecznie i zdecydowanie odradzam kupna tego "telefonu".
    - Na tle konkurencji jest koszmarnie wolny i często zacina się i myśli.
    - Ekran dotykowy jest niedokładny i nieprecyzyjny. Dla kogoś z grubszymi palcami obsługa to spory problem.
    - Menu jest zagmatwane i nieintuicyjne a poza tym brzydkie (choć to już rzecz subiektywna).
    - O zgrozo! Telefon ma tendencje do samoczynnego ODBLOKOWYWANIA się w kieszeni!!! Skandal.
    - Bateria trzyma nieprzyzwoicie krótko. Jak na telefon o tak małej ilości wodotrysków to niepoważne.
    - Aparat raczej zabawkowy a pozatym bez lampy błyskowej. Rzecz kompletnie niefunkcjonalna i niepotrzebna.
    - Niewygodna w obsłudze książka z numerami.
    - Nie można zmienić dźwięku budzika!

    Ogólnie porażka, nie polecam, odradzam.
    .jeleniagora.vectranet.pl | 15 lis 2014, 13:21
  • blondi
    hej. od jakiegoś czasu posiadam nokię x. co chodzi o wrażenie wizualne to zastrzeżenie mam jedno, mianowicie jest bardzo kanciasta. poza tym na tylnym panelu nie zostają ślady palców. Wielki plus. Ponadto bateria działa około 10godz. mało ale cóż. Aparat słaby, często zdarza sie ,że reakcja dotyku jest opóźniona. Osobiście bardzo sobie cenię nokię x. Nie ma tak wielu zbędnych funkcji jak w lumii. dla użytkowników, którym zależy na telefonie do celów typu sms czy zadzwonić czy jakieś zdj zrobić to bedą zadowoleni. jeżeli ktoś chce telefon przebajerzony to juz z tego modelu zadowolony nie będzie.
    .180.111.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 08 lis 2014, 20:18
  • Adrian
    Telefon mam od niedawna, niestety nie mogę sobie poradzić z wibracjami podczas połączeń przychodzących. W ustawieniach są włączone i jak mam włączone dźwięki to wibra jest ale jak wyłączę dźwięki to wibry już nie ma
    .internetdsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 10:24
  • imm
    Niestety ale telefon oceniam jako fatalny... Bardzo sie tnie, korzystanie z internetu to koszmar, ekran dotykowy jest bardzo nieprecyzyjny, ciagle klika sie cos innego, niz chce, bateria wytrzymuje dwie godziny przy korzystaniu ze stron internetowych, telefon jest tak wolny, ze odtwarzacz muzyki chwilami przycina, korektor w odtwarzaczu sam sie wylacza, niestety ale z tego powodu wiecej nie kupie nokii.
    .centertel.pl | 20 paź 2014, 09:27
  • xxx  mail
    Telefon posiadam od jakiś dwóch miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Moim poprzednim telefonem była Sony Xperia J z której średnio byłem zadowolony ale z Nokii jestem bardzo zadowolony.
    Telefon ma dobrą baterie,nie zacina się i chodzi bardzo płynnie.
    .dynamic.chello.pl | 20 wrz 2014, 10:55
  • Mef  mail
    Dla mnie ideał telefonu.
    Potrzebowałem:
    -dobrej baterii,
    -bardzo dobrej jakości rozmów,
    -klienta poczty
    -eleganckiej obudowy i bryły,
    -dual sim,

    Dostałem za 299zł z rtv euro agd to co wyżej plus:
    Po 2min - wgrałem GAPPS - co daje możliwość synchronizacji kalendarza z gmail, kontaktów, sklep google play i wszystko co mamy od wujka googla.

    Dla mnie takie połączenie jest PERFEKCYJNE!
    Zaktualizowałem do na najnowszego softu i w ogóle nie czuć że telefon ma 512mb RAM.

    Nie interesują mnie benchmarki i to że ten model ma poniżej 10tyś pkt. Kupiłem go do konkretnego celu i w 100% się spełnia.

    Używam już jakiś czas i nie widzę powodu żeby narzekać.
    Nie potrzebuję LTE, super kamery...

    Polecam!
    .kielce.net.pl | 08 wrz 2014, 15:25

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,1%   21,4%   21,4% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.221.10
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.