Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 218 marek  |  10 595 telefonów  |  156 331 opinii  |  871 testów  |  8 442 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Pozostałe marki
Zamknij
Nokia

Nokia X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   25,0%   22,9% 
 Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • Beata
    Mam telefon niecały tydzień. Dla mnie ważny jest dual sim bo nie chce miec 2 telefonów. Korzystając telefon mi sie nie zacina, muzyka jak najbardziej zadowalająca, menu trochę inne niż dotychczas miałam ale da się przyzwyczaić, możliwość wybierania z którego sim chce się dzwonić tez bardzo ważne bo w poprzednim telefonie nie wiedziałam z którego nr dzwonie czy pisze, gry chodza trochę się zacinają ale dla mnie wystarczające żeby zabić trochę nudy w pracy. Jednak mam maly problem nie chce ladować mi się i to jest dla mnie koszmar, moze ktos mial podobny problem że wkładał ładowarkę i ładował ale musial trzymać za kabel bo inaczej nie ladowało jak by ładowarka wylatywała a jest tą ktora dostalam, orginalna do telefonu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 mar 2015, 11:12
  • Buczek
    Ten telefon zacina sie jak nie wiem co, aparat tragedia, system... PORAŻKA!!! Nokia wypuscila tragiczny smartphone. Nie polecam! :|
    .dynamic.gprs.plus.pl | 08 mar 2015, 11:37
  • Malllia
    Nokia X jedyną głowną wadę ma w klawiszu funkcyjnym pod ekranem ma 1 klawisz do wszystkiego że tak powiem jak ten klawisz zaczyna sie zacinać nie odpowiada na dodtyk czasami odpowie a czasami nie to zaczyna dziać się tragedia trzeba wyłącyzć tlefon aby np z wiadomości przejsć do menu bo innym klawiszem nie cofniesz do menu poza tą jedną wielka wadą całkiem spoko telefon
    .adsl.inetia.pl | 05 mar 2015, 21:20
  • R E K L A M A
     
  • marek
    Dyktafonu nie ma, lecz można ściągnąć ze sklepu free asr lub inny, tak samo z notatnikiem, telefon poniżej oczekiwań, mam go od września, szału nie robi.
    .dynamic.chello.pl | 05 lut 2015, 14:10
  • legionista xD
    Bardzo fajny telefon ma plusy ale i minusy jak np:brak dyktafona oraz niska jakość zdjęć i filmów szczerze polecił był ten telefon znajomemu.
    .subscribers.sferia.net | 31 sty 2015, 17:23
  • jastrzab123
    Czy posiada dyktafon, a jesli tak, to jak w niego wejsc?
    .gorzow.mm.pl | 27 sty 2015, 16:06
  • BoSS
    Dalej potrzymuje, ze jest to spoko telefon, tym bardziej jak na swoja cene (ostatnio byl po 199zl w EuroAGD). To co zauwazylem w toku dalszego uzywania (m.in. na mrozie), da sie odebrac i nawiazac polaczenie w rekawiczkach, jak w duzo drozszych Nokia-ch. Co do poprzednich opiniujacych, jak ktos nie potrafi nim wyslac SMS-a lub ustawic swoich dzwiekow, nie powinien wychodzic poza tradycyjne Nokie.
    .internetia.net.pl | 09 sty 2015, 15:30
  • Greg..
    Nie wiem kto ten soft projektował ale wysłanie sms-a to jakaś tragedia.PO wpisaniu wiadomości nie ma żadnego symbolu "wyślij".W starej zwykłej nie dotykowej Nokii wysłałbym wiadomość już 50 razy.
    .free.aero2.net.pl | 08 sty 2015, 17:33
  • kiier
    Telefon na tle konkurencji na papierze wygląda biednie, niemniej jednak jest to konstrukcja która pozytywnie mnie zaskoczyła (kontakt w sumie tylko z oprogramowaniem po aktualizacji)
    - przejrzysty interface, jeśli ktoś wcześniej miał jeszcze styczność z androidem bez problemu się odnajdzie. Nie ma znaczenia czy chodzi o grupowanie ikon, tworzenie punku dostępowego do internetu czy zmienianie dźwięku budzika
    - niezły wyświetlacz, choć konkurencja jest odrobinę do przodu (rozdzielczość nie powala, brak wielodotyku, niezłe kolory i zadowalające kąty)
    - mało pamięci wbudowanej, ale to można przecież w specyfikacji przeczytać, i dokupić kartę.
    - Przyjemna dla oka i ręki obudowa, trudniej zgubić telefon w jaskrawym kolorze

    Nie ma zastrzeżeń do płynności O ILE zapomnimy o czymś takim jak wielozadaniowość. Inaczej telefon potrafi się dość intensywnie grzać, lub w skrajnym wypadku zawiesić (w ciągu tygodnia zdarzyło mi się raz, przy przeglądaniu YT na operze - skądinąd znacząco lepszej od wbudowanej przeglądarki)

    Dla mniej wymagających użytkowników w sumie jak znalazł (przez wzgląd na cenę i podstawowe funkcjonalności). Próżno szukać fantastycznej jakości zdjęć czy LTE (chcemy czy nie, ogranicza nas sprzęt), natomiast prostota i intuicyjność obsługi oraz względnie długi czas pracy na baterii spokojnie nam to wynagrodzą.
    .play-internet.pl | 02 gru 2014, 00:57
  • BoSS
    Kupilem jako uzywke za niecale 150zl, dla sprawdzenia czy te wszystkie negatywne opinie maja pelne uzasadnienie. Gosc, ktory mi ta Nokie sprzedal troszke ja "katowal", przy tym zero naklejek na ekran, etui itp. Musze przyznac, ze tylny panel nadspodziewanie ladnie to zniosl, szybka natomiast ma ryski, ale nie takie, ktore mozna by uznac za doskwierajace. Mam ja od zeszlego tygodnia i intensywnie uzywam, bateria wystrzymuje cala dobe (od wieczora do wieczora), dla porowniania iPhone 4S po dobie pracy ma wieczorem niecale 20% baterii, ale i tak trzeba go, jak i Nokie X ladowac, bo 15-20% na nastepna dobe to nic. Jestem raczej totalnym "Apple-owcem", ale lubie potestowac inne telefony i systemy. Mnie akurat ta wersja wizualna lepiej pasuje niz "normalny" Android. Przelaczanie miedzy pracujacymi aplikacjami podobne jak w iPhone (dla mnie plus), funkcja Fastlane mi sie podoba, zaleta sa tez "kafelki". Jako Apple-owiec nienawidzilem w Androidzie tego "optycznego nieladu", w Nokii tak samo jak i w iOS ikony maja ten sam ksztalt i rozmiar, dodatkowo mozna waznym dla siebie aplikacjom nadac swoj ulubiony kolor, a jak ktos ma klopoty ze wzrokiem, to ikony najwazniejszych programow moze sobie 4-krotnie powiekszyc i wykonywac podstawowe zadania praktycznie bez patrzenia. Jest to telefon dla osob, ktore wiedza czego chca. Aparat by zrobic na szybko fotke wystarcza, na uroczystosci rodzinne czy wakacje osobiscie zabieram i tak cos rozsadniejszego niz smartphone, grac zdecydowanie juz wole na iPadzie, niz zuzyc na gry wiekszosc baterii, a w waznym momencie szukac ladowania, bo nie ma z czego "zagadac". Niemniej podstawowe "zabijacze czasu" chodza jak najbardziej OK. Osobiscie nie przykladam bezgranicznie ufnosci w super "bebechy", bawilem sie roznymi chinskimi lub pseudo polskimi (Overmax, K&M, MediaDroid itd.) sluchawkami z androidem i jakos moc ze specyfikacji dziwnie nie byla do konca odczuwalna, a "gwiazdorzenie" wynikiem z AnTuTu jest chore. Kilka z tych telefonow potrafilo sie "wykrzaczyc" nawet po wgraniu ciekawego Launchera w miejsce ochydnego, fabrycznego. Jakosc wykonania tych sluchawek juz wogole miala sie nijak do Nokii. Oczywiscie sa tez lepsze marki, poprzednia przygode z Androidem skonczylem na Note 2, ale tu mowimy o DualSIM-ie z obsluga kart Aero2 za 280zl (w Euro-AGD) z przyzwoitej firmy i ze sprawdzonym serwisem w razie problemow. Podsumowujac, dla kogos, kto potrzebuje solidnego DualSIM-a z obsluga Aero2, za nieduza kwote, a nie kupuje go zamiast "cyfrowki" lub konsoli go gier, to bedzie raczej zadowolony. Dla tych natomiast ktorzy chcieli by miec wszystko w jednym, solidnie wykonane, z przyzwoitej firmy i za niecale trzy stowki, a dodatkowo nie potrafia wgrac androidowej aplikacji bez dedykowanego sklepu oraz ustawic kodu do odblokowania telefonu i dzwieku budzika, powinni sobie poszukac czegos innego. Pozdrawiam
    .internetia.net.pl | 18 lis 2014, 13:52

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,1%   25,0%   22,9% 
 Wszystkich opinii: 48. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Asus ZenFone 2 ZE550ML
» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» Prestigio Muze A3
» LG Volt TV
Aktualności:

» Huawei P8 w TENAA. Są dane!
» iPhone 6C i iPad Plus: nowe informacje
» HTC One M9+ na kolejnych zdjęciach
» Sony Xperia Z4 w GFXBench
» Asus ZenFone 2: europejskie ceny będą atrakcyjne
» HTC One E9+ debiutuje w Chinach
» Tajemniczy Honor CHM-U01
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 50.16.127.34
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.