Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 095 telefonów  |  143 912 opinie  |  720 testów  |  5 282 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   18,5%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 27. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
  • OLA
    Pierwsze wrażenie - cukiereczek, mój kolor to zielony.
    Połączenie Androida z Windows'em = super
    Jak na moje potrzeby czyli: dzwonienie, sms'y, mms'y, czasem zdjęcia - jest idealny.
    Nie przeszkadza mi brak sklep Play.
    Jakość wykonania obudowy mile zaskoczyła.
    Ekran przyjemny, czujnik światła to wielki PLUS.
    Pewnie trzyma się go w ręce.
    Gorąco polecam! :)
    .rudaslaska.vectranet.pl | 07 lip 2014, 18:07
  • Bartek
    Podobno Nokia X posiada Androida 4.1.2 a nie Nokia X Software Platform 1.0!
    Dziękuję. Podobno jak się je żołędzie z kolendrą, to się człowiekowi życie wydłuża. mGSM.pl przekazuje informacje podane przez producenta. Nie zajmujemy się zazwyczaj technicznym dziennikarstwem śledczym, jednakże jeśli tylko jesteś w stanie wskazać miejsce w którym Nokia informuje o Androidzie 4.1.2, a nie Nokia X Software Platform 1.0, chętnie zmienię albo uzupełnię informację. (jf)
    .dynamic.gprs.plus.pl | 29 maj 2014, 21:05
  • Michu
    Jeśli ktoś szuka zabawki, wysokiej klasy aparatu fotograficznego, przenośnej dyskoteki, wodotrysków to nie będzie zadowolony z Nokii X.
    Dla osoby która potrzebuje prostego telefonu (a właściwie dwóch, bo DUAL SIM działa bezbłędnie) z GPSem, i dodatkowymi funkcjami ułatwiającymi życie to jest dobry wybór.
    Używam już od jakiegoś czasu tego telefonu i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko gra i buczy. Oczywiście można przyczepić się do jakichś tam mało istotnych detali, ale to urządzenie ma głównie służyć do komunikacji telefonicznej - tak wynika chyba z zasady ;)
    RESUME: jeśli ktoś potrzebuje załadować dwa telefony w jeden + poczta + GPS to jest to słuszne rozwiązanie!
    .komster.pl | 25 maj 2014, 22:05
  • R E K L A M A
  • ...
    Nie zauważyłem jakiś większych przycięć.
    Po aktualizacji telefon działa jeszcze lepiej ale przed też nie było źle.
    Internet działa też bez problemów.
    Uważam, że warto ją kupić.
    .play-internet.pl | 17 maj 2014, 20:05
  • nokiaa
    a przycina się? w filmikach mowią, że interfejs masakra, ze się tnie i strasznie wolno chodzi no i i wczytywanie stron to masakra. i o co chodzi z tym ze tylko wyczuwa 2 dotyki, czy to da sie odczuć? chce kupic ta nokie ale jak tak wolno chodzi to ez sensu :(
    .play-internet.pl | 15 maj 2014, 16:05
  • ...
    Posiadam telefon od miesiąca.
    Obudowa jest dobrze wykonana - brakuje mi tylko szkła odpornego na zarysowania.
    Jakość rozmów stoi na wysokim poziomie a SMS-y pisze się wygodnie.
    System działał płynnie ale po ostatniej aktualizacji jeszcze bardziej przyśpieszył więc jest OK.
    Telefon jest prosty w obsłudze.
    Bateria wytrzymuje około 1 / 2 / 3 dni - zależy od użytkowania.
    Aparat jak na cenę samego telefonu jest przyzwoity - 3 MP powinno większości osób wystarczyć.
    Odtwarzacz muzyki na słuchawkach i głośniku działa świetnie.
    Aplikacji jest dużo, można skorzystać z Nokia Store lub 4 innych sklepów.
    Wszystkie gry i aplikacje działają raczej płynnie.
    Dla niektórych zaletą może być Dual SIM - karta SIM nr 1 działa jako 2G i 3G a karta SIM nr 2 to tylko 2G.
    W telefonie jest Bluetooth i WiFi.
    Przeglądarka Nokia działa szybko ale można też skorzystać z innych jak FireFox, Opera czy Google Chrome.
    W tej cenie jest to jedna z najlepszych propozycji.
    Telefon polecam.
    .play-internet.pl | 11 maj 2014, 23:05
  • PabloWS
    Posiadam telefon Nokia X od 2 miesięcy. Kupiłem go ponieważ bardzo przypadł mi do gustu jego elegancki wygląd, co jest rzadko spotykane w tej cenie. Szukałem telefonu o prostej budowie, bez wyśrubowanych parametrów, dużej ilości czujników i innych wynalazków z których i tak pewnie bym nie skorzystał. Jeżeli ktoś chce kupić telefon do grania i szpanowania niech odpuści sobie ten model. Jeżeli natomiast ktoś chce głównie dzwonić, pisać sms-y, korzystać z internetu i GPS/map będzie zachwycony.

    TO CO ZAUWAŻYŁEM PODCZAS UŻYTKOWANA:
    -czas pracy na baterii ok. 24h przy standardowym użytkowaniu (kilka rozmów, kilkanaście sms-ów + internet), w trybie czuwania wytrzyma spokojnie tydzień przy wyłączonym 3G
    -tylny głośnik jest bardzo głośny, jednak jak telefon jest położony na płaskim blacie, to dźwięki są mocno przytłumione i można nie usłyszeć dzwonka jak się przebywa np. w innym pomieszczeniu.
    -bardzo dobra jakość połączeń głosowych (dobry głośnik i mikrofon, obsługa HD Voice)
    -tylna obudowa jest wymienna
    -telefon często odblokowuje się w kieszeni, jednak blokada ekranu na kod zabezpieczający rozwiązuje problem.

    Polecam szczególnie osobom, które używają telefon do komunikowania się, a nie do zabawy, oraz osobom ceniącym prostotę i elegancję.
    .adsl.inetia.pl | 10 maj 2014, 23:05
  • Mike
    Telefon posiada GPS, można to zauważyć po lokalizacji bez włączonych transmisji danych. Również przy włączeniu Here Maps widać napis "Szukam sygnału GPS". Z resztą sygnał łapie całkiem szybko
    .centertel.pl | 10 maj 2014, 19:05
  • darswat
    Mam telefon Nokia X od tygodnia. Co mnie zachęciło do kupienia? Kupiłem go bo ma dwie karty sim i to właściwie wszystko co pozytywne. Bateria przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje tylko jeden dzień, odradzam kupno tego telefonu wszystkim tym którzy mieli wcześniej do czynienia z urządzeniem wyposażonym w androida. Na telefonie nie zainstalujecie aplikacji które mają coś wspólnego z mapami czy serwisami Google!? telefon jest nieprzyjemny w dotyku jego krawędzie wręcz wpijają się w dłoń. Jedyna aplikacja która działa na razie bez zarzutu to Skype. GG się zawiesza przy każdym przerwaniu transmisji komórkowej czy to WiFi. To co oferuje producent ku mojemu zaskoczeniu jest nędzne MixRadio biblioteka jest całkiem całkiem ale jakość nagrań to dno. Odbiornik FM dźwięk jaki wydobywa się ze słuchawek jest zmodulowany jakimś dziwnym dudnieniem które wprowadza użytkownika w stany niepokoju (i to nie jest wina słuchawek testowałem na bardzo dobrych). Tu moje przemyślenie czy firmy Nokia nie stać na lepszą kontrolę techniczną! słuchawki dołączone do zestawu można od razu wyrzucić zresztą jedna była uszkodzona. Interfejs działa dość płynnie i to może wpłynąć na to że nowy użytkownik kupi ten telefon, bo smartfonem trudno to coś nazwać. Fastline ku mojemu zaskoczeniu przeszkadza i bardzo rzadko z niego korzystam jeżeli w ogóle. Jeżeli chcesz się zdenerwować, kup sobie Nokię X. Rozładowanie napięcia nerwowego jest pod ręką i ma dwie karty sim wystarczy walnąć o ścianę jeszcze tylko nie próbowałem wbijać gwoździ, ale pewnie i do tego się nie nadaje. Pozdrawiam wszystkich zafascynowanych produktami Nokii, a ta firma idzie na dno!!!
    .mpcnet.pl | 23 kwi 2014, 21:04
  • LOGG  mail
    Po krótkim zapoznaniu się z tym telefonem. Moje odczucia są takie:
    Wygląd.
    - kafle, no muszą być, bo to Nokia (ale w tle Android) poza tym można się do nich przyzwyczaić
    - dobrze leży w dłoni, nie ma się poczucia, że to tandeta
    - działa płynnie (przynajmniej na początku nie wiem jak będzie później w końcu to zamulający Android)
    - mi osobiście brak Google Play nie przeszkadza, bez przesady jak ktoś się uprze to sobie i tak zrobi do niego dostęp - tak samo z normalnym wyglądem Androida na tym modelu.
    - mapy działające offline wielki plus

    Technicznie.
    - Boli brak lepszego aparatu z led i autofocusem
    - Boli RAM 512 :/ To chyba faktycznie zagranie, żeby sięgnąć po Lumie z WP8 Boję się że to za mało niestety. Czas pokaże. Jeśli na tych wnętrznościach nie będzie zamulał to ok, ale to też czas pokaże. Cena moim zdaniem za wysoka na start. Przy tych parametrach ten tel powinien kosztować 400 zł. Ale w sieci za 1 zł można go dostać, więc i tak dużo ludzie będzie go miało.
    .ssp.dialog.net.pl | 16 kwi 2014, 11:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   18,5%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 27. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
» Huawei Ascend G630
» ZTE Nubia Z7 mini
» ZTE Nubia Z7 Max
Aktualności:

» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu
» LG G3 Beat nareszcie oficjalnie z lekkim rozczarowaniem
» Alcatel One Touch C2 - budżetówka w 4 wersjach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.167.69
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.