Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 713 opinie  |  720 testów  |  4 847 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   19,4%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 36. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • Adrian
    Telefon mam od niedawna, niestety nie mogę sobie poradzić z wibracjami podczas połączeń przychodzących. W ustawieniach są włączone i jak mam włączone dźwięki to wibra jest ale jak wyłączę dźwięki to wibry już nie ma
    .internetdsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 10:10
  • imm
    Niestety ale telefon oceniam jako fatalny... Bardzo sie tnie, korzystanie z internetu to koszmar, ekran dotykowy jest bardzo nieprecyzyjny, ciagle klika sie cos innego, niz chce, bateria wytrzymuje dwie godziny przy korzystaniu ze stron internetowych, telefon jest tak wolny, ze odtwarzacz muzyki chwilami przycina, korektor w odtwarzaczu sam sie wylacza, niestety ale z tego powodu wiecej nie kupie nokii.
    .centertel.pl | 20 paź 2014, 09:10
  • xxx  mail
    Telefon posiadam od jakiś dwóch miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Moim poprzednim telefonem była Sony Xperia J z której średnio byłem zadowolony ale z Nokii jestem bardzo zadowolony.
    Telefon ma dobrą baterie,nie zacina się i chodzi bardzo płynnie.
    .dynamic.chello.pl | 20 wrz 2014, 10:09
  • R E K L A M A
  • Mef  mail
    Dla mnie ideał telefonu.
    Potrzebowałem:
    -dobrej baterii,
    -bardzo dobrej jakości rozmów,
    -klienta poczty
    -eleganckiej obudowy i bryły,
    -dual sim,

    Dostałem za 299zł z rtv euro agd to co wyżej plus:
    Po 2min - wgrałem GAPPS - co daje możliwość synchronizacji kalendarza z gmail, kontaktów, sklep google play i wszystko co mamy od wujka googla.

    Dla mnie takie połączenie jest PERFEKCYJNE!
    Zaktualizowałem do na najnowszego softu i w ogóle nie czuć że telefon ma 512mb RAM.

    Nie interesują mnie benchmarki i to że ten model ma poniżej 10tyś pkt. Kupiłem go do konkretnego celu i w 100% się spełnia.

    Używam już jakiś czas i nie widzę powodu żeby narzekać.
    Nie potrzebuję LTE, super kamery...

    Polecam!
    .kielce.net.pl | 08 wrz 2014, 15:09
  • argoboy
    telefon za tą cenę bardzo prymitywny niektóre opcje są bardzo ograniczone. System chodzi wolno jest nie wrażliwy na dotyk co za tym idzie jest problem z połączeniem i rozłączeniem się. Bardzo często włącza się internet z danych pakietowych który przyprawia o dodatkowe koszty ikona danych pakietowych jest strasznie mała . Jeśli chodzi o cenę nie kosztuje dużo ale w podobnej cenie są lepsze telefony z androidem w których nie ma tego problemu. System przejrzysty ale bardzo dużo małych ikon mała klawiatura utrudnia pisanie SMS
    .play-internet.pl | 31 sie 2014, 17:08
  • UpHill
    Słuchajcie, wczoraj kupiłem ten telefon do zadań firmowych - prywatnie ma inny. Wcześniej miałem NOKIE E72 i gdyby była nowa odsłona tego telefonu przybliżona do BB Q10 to bym kupił taki telefon. nawet z tym oprogramowaniem Win8.
    Wracając do NOKIA X i systemu operacyjnego AndroWind ;) bo to połączenie systemu Android z wyglądem Windowsa. Miłą niespodzianką jest to że parę rzeczy przypomina Androida no i niestety jest sporo ograniczeń Windowsa które można rootować.
    Ale zanim zaczniecie rootować telefon to proponuję byście zapoznali się z tym systemem bo Nokia przygotowała kilka fajnych aplikacji. Choćby taka która łączy wszystkie konta chmury znanych z Androida, Windowsa i wielu innych. Tak więc w jednej appce mamy kilka kont darmowych co daje nam sporą ilość dysków, a także appka zarządza wszystkimi plikami w pamięci telefonu i kart. Ma jeszcze sporo funkcji które nadal badam ;P Aplikacja nazywa się ASTRO file Menager.
    Inną aplikacją bardzo ułatwiającą życie jest konwerter kontaktów o nazwie Contacts Transfer. Aplikacja łączy się przez bluetooth ze starym telefonem lub innym nowym telefonem na którym są Wasze kontakty. Samodzielnie wyszukuje kontakty podlicza ich ilość i aktualizuje, lub przenosi na telefon NOKIA X. Jak sobie pomyślę że miałbym robić to ręcznie to bym się załamał. ponad 400 kontaktów :)
    Sam telefon wygląda ok. Nie skrzypi obudowa, słuchać rozmówce ok. przeglądarka działa sprawnie, a telefon nie muli. Warto jednak pamiętać by zamykać aplikację, by nie działały w tle.
    Interfejs w oryginale nie rootowany wygląda ok. Ale po roocie możecie mieć interfejs jak w klasycznym androidzie.
    Bateria nawet dzielnie się trzyma. Cały dzień dłubania i przeglądania stron na WiFi i włączony BlT i bateria nie chciała ładowania. dopiero po nocy ją naładowałem. Ocena super. biorąc pod uwagę to jak Sony xperia Z nie daje rady kilku godzinom pracy w sieci. :/ no ale to inne telefony.
    Ekran na dotyk działa poprawnie. Nie jest tak źle jak w niskobudżetowych markach.
    Dla osób dla których ważna jest muzyka zaznaczam że słuchawki sa całe różowo marchewkowe.

    PLUSY:
    Niska waga
    ładna kolorystyka
    bateria
    dźwięk głośnika
    możliwość modyfikacji systemu
    Dual sim

    MINUSY:
    Nie wygodny interfejs alla Windows
    brak LTE
    utrudniony dostęp do karty SD i baterii
    mała pojemność dyskowa tylko 1,5 GB
    Brak możliwości zarządzania grupą kontaktów. - nie można usuwać wybranych pozycji lub nie wiem jak to zrobić jeszcze.
    Kiepski klient poczty elektronicznej
    Utrudniony dostęp do aplikacji z google play.
    Marny sklep z aplikacjami do tego połączenia Windowsa z Androidem

    Polecam go osobą które zaczynają kontakt ze smartfonem. Dla osób młodych lub nieco starszych, którzy nie chcą mieć już tylko telefon, ale też mają ochotę na internetowe zabawy.
    Jak na początek zabaw ze smartfonami to idealna propozycja. Dość proste w obsłudze, wiele aplikacji ułatwia adaptację. A co ważne! NISKA CENA. Więc małe ryzyko że szybko się znudzi. Bo nawet jeśli to za niewielkie pieniądze. A jest już to dobry telefon by zrobić sobie apetyt na coś mega mocnego, jak choćby flagowe telefonu samsunga, sony czy sadownika jabłek ;)
    .dynamic.chello.pl | 17 sie 2014, 12:08
  • Anka
    Telefon posiadam od miesiąca.Sprawuje się b. dobrze,nie zawiesza jak moja stara nokia c3-01 .Ekran reaguje bardzo płynnie , nie muli.Duży plus za estetykę i jakość obudowy (porządna obudowa ,bez luzów w ładnych ostrych kolorach- ja mam czerwoną)Dodatkowy plus za przejrzystość ikonek .Przy normalnym korzystaniu bateria trzyma spokojnie kilka dni ,telefon nie gubi zasięgu itd. Ogólnie jak ktoś wcześniej napisał porządny telefon bez zbędnych wodotrysków i lustrzanek z wieżą DVD w jednym :)
    .slupsk.vectranet.pl | 31 lip 2014, 21:07
  • evelayna
    Nie Bartku . Nokia x nie posiada samego androida. To taki system który jest połączeniem androida z Windowsem :-) :-) telefon wspaniały. Na razie lepszego nie potrzebuje :-)
    .ssp.dialog.net.pl | 26 lip 2014, 13:07
  • iza
    Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest z ekranem dotykowym? Działa na ciepło czy dotyk np. paznokcie, rysik itd
    .evenet.com.pl | 24 lip 2014, 15:07
  • OLA
    Pierwsze wrażenie - cukiereczek, mój kolor to zielony.
    Połączenie Androida z Windows'em = super
    Jak na moje potrzeby czyli: dzwonienie, sms'y, mms'y, czasem zdjęcia - jest idealny.
    Nie przeszkadza mi brak sklep Play.
    Jakość wykonania obudowy mile zaskoczyła.
    Ekran przyjemny, czujnik światła to wielki PLUS.
    Pewnie trzyma się go w ręce.
    Gorąco polecam! :)
    .rudaslaska.vectranet.pl | 07 lip 2014, 18:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,6%   19,4%   25,0% 
 Wszystkich opinii: 36. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.75.51
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.