Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 949 telefonów  |  151 341 opinii  |  850 testów  |  7 208 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia X



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   20,0%   22,5% 
 Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • kiier
    Telefon na tle konkurencji na papierze wygląda biednie, niemniej jednak jest to konstrukcja która pozytywnie mnie zaskoczyła (kontakt w sumie tylko z oprogramowaniem po aktualizacji)
    - przejrzysty interface, jeśli ktoś wcześniej miał jeszcze styczność z androidem bez problemu się odnajdzie. Nie ma znaczenia czy chodzi o grupowanie ikon, tworzenie punku dostępowego do internetu czy zmienianie dźwięku budzika
    - niezły wyświetlacz, choć konkurencja jest odrobinę do przodu (rozdzielczość nie powala, brak wielodotyku, niezłe kolory i zadowalające kąty)
    - mało pamięci wbudowanej, ale to można przecież w specyfikacji przeczytać, i dokupić kartę.
    - Przyjemna dla oka i ręki obudowa, trudniej zgubić telefon w jaskrawym kolorze

    Nie ma zastrzeżeń do płynności O ILE zapomnimy o czymś takim jak wielozadaniowość. Inaczej telefon potrafi się dość intensywnie grzać, lub w skrajnym wypadku zawiesić (w ciągu tygodnia zdarzyło mi się raz, przy przeglądaniu YT na operze - skądinąd znacząco lepszej od wbudowanej przeglądarki)

    Dla mniej wymagających użytkowników w sumie jak znalazł (przez wzgląd na cenę i podstawowe funkcjonalności). Próżno szukać fantastycznej jakości zdjęć czy LTE (chcemy czy nie, ogranicza nas sprzęt), natomiast prostota i intuicyjność obsługi oraz względnie długi czas pracy na baterii spokojnie nam to wynagrodzą.
    .play-internet.pl | 02 gru 2014, 00:57
  • BoSS
    Kupilem jako uzywke za niecale 150zl, dla sprawdzenia czy te wszystkie negatywne opinie maja pelne uzasadnienie. Gosc, ktory mi ta Nokie sprzedal troszke ja "katowal", przy tym zero naklejek na ekran, etui itp. Musze przyznac, ze tylny panel nadspodziewanie ladnie to zniosl, szybka natomiast ma ryski, ale nie takie, ktore mozna by uznac za doskwierajace. Mam ja od zeszlego tygodnia i intensywnie uzywam, bateria wystrzymuje cala dobe (od wieczora do wieczora), dla porowniania iPhone 4S po dobie pracy ma wieczorem niecale 20% baterii, ale i tak trzeba go, jak i Nokie X ladowac, bo 15-20% na nastepna dobe to nic. Jestem raczej totalnym "Apple-owcem", ale lubie potestowac inne telefony i systemy. Mnie akurat ta wersja wizualna lepiej pasuje niz "normalny" Android. Przelaczanie miedzy pracujacymi aplikacjami podobne jak w iPhone (dla mnie plus), funkcja Fastlane mi sie podoba, zaleta sa tez "kafelki". Jako Apple-owiec nienawidzilem w Androidzie tego "optycznego nieladu", w Nokii tak samo jak i w iOS ikony maja ten sam ksztalt i rozmiar, dodatkowo mozna waznym dla siebie aplikacjom nadac swoj ulubiony kolor, a jak ktos ma klopoty ze wzrokiem, to ikony najwazniejszych programow moze sobie 4-krotnie powiekszyc i wykonywac podstawowe zadania praktycznie bez patrzenia. Jest to telefon dla osob, ktore wiedza czego chca. Aparat by zrobic na szybko fotke wystarcza, na uroczystosci rodzinne czy wakacje osobiscie zabieram i tak cos rozsadniejszego niz smartphone, grac zdecydowanie juz wole na iPadzie, niz zuzyc na gry wiekszosc baterii, a w waznym momencie szukac ladowania, bo nie ma z czego "zagadac". Niemniej podstawowe "zabijacze czasu" chodza jak najbardziej OK. Osobiscie nie przykladam bezgranicznie ufnosci w super "bebechy", bawilem sie roznymi chinskimi lub pseudo polskimi (Overmax, K&M, MediaDroid itd.) sluchawkami z androidem i jakos moc ze specyfikacji dziwnie nie byla do konca odczuwalna, a "gwiazdorzenie" wynikiem z AnTuTu jest chore. Kilka z tych telefonow potrafilo sie "wykrzaczyc" nawet po wgraniu ciekawego Launchera w miejsce ochydnego, fabrycznego. Jakosc wykonania tych sluchawek juz wogole miala sie nijak do Nokii. Oczywiscie sa tez lepsze marki, poprzednia przygode z Androidem skonczylem na Note 2, ale tu mowimy o DualSIM-ie z obsluga kart Aero2 za 280zl (w Euro-AGD) z przyzwoitej firmy i ze sprawdzonym serwisem w razie problemow. Podsumowujac, dla kogos, kto potrzebuje solidnego DualSIM-a z obsluga Aero2, za nieduza kwote, a nie kupuje go zamiast "cyfrowki" lub konsoli go gier, to bedzie raczej zadowolony. Dla tych natomiast ktorzy chcieli by miec wszystko w jednym, solidnie wykonane, z przyzwoitej firmy i za niecale trzy stowki, a dodatkowo nie potrafia wgrac androidowej aplikacji bez dedykowanego sklepu oraz ustawic kodu do odblokowania telefonu i dzwieku budzika, powinni sobie poszukac czegos innego. Pozdrawiam
    .internetia.net.pl | 18 lis 2014, 13:52
  • znawca
    Witam.
    Na wstępnie pragnę zaznaczyć że telefon Nokia X może zadowolić tylko najmniej wymagających użytkowników. Czyli takich którzy tylko dzwonią ewentualnie od czasu do czasu wyślą jakiegoś SMS`a. Wszystkim innym serdecznie i zdecydowanie odradzam kupna tego "telefonu".
    - Na tle konkurencji jest koszmarnie wolny i często zacina się i myśli.
    - Ekran dotykowy jest niedokładny i nieprecyzyjny. Dla kogoś z grubszymi palcami obsługa to spory problem.
    - Menu jest zagmatwane i nieintuicyjne a poza tym brzydkie (choć to już rzecz subiektywna).
    - O zgrozo! Telefon ma tendencje do samoczynnego ODBLOKOWYWANIA się w kieszeni!!! Skandal.
    - Bateria trzyma nieprzyzwoicie krótko. Jak na telefon o tak małej ilości wodotrysków to niepoważne.
    - Aparat raczej zabawkowy a pozatym bez lampy błyskowej. Rzecz kompletnie niefunkcjonalna i niepotrzebna.
    - Niewygodna w obsłudze książka z numerami.
    - Nie można zmienić dźwięku budzika!

    Ogólnie porażka, nie polecam, odradzam.
    .jeleniagora.vectranet.pl | 15 lis 2014, 13:21
  • R E K L A M A
  • blondi
    hej. od jakiegoś czasu posiadam nokię x. co chodzi o wrażenie wizualne to zastrzeżenie mam jedno, mianowicie jest bardzo kanciasta. poza tym na tylnym panelu nie zostają ślady palców. Wielki plus. Ponadto bateria działa około 10godz. mało ale cóż. Aparat słaby, często zdarza sie ,że reakcja dotyku jest opóźniona. Osobiście bardzo sobie cenię nokię x. Nie ma tak wielu zbędnych funkcji jak w lumii. dla użytkowników, którym zależy na telefonie do celów typu sms czy zadzwonić czy jakieś zdj zrobić to bedą zadowoleni. jeżeli ktoś chce telefon przebajerzony to juz z tego modelu zadowolony nie będzie.
    .180.111.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 08 lis 2014, 20:18
  • Adrian
    Telefon mam od niedawna, niestety nie mogę sobie poradzić z wibracjami podczas połączeń przychodzących. W ustawieniach są włączone i jak mam włączone dźwięki to wibra jest ale jak wyłączę dźwięki to wibry już nie ma
    .internetdsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 10:24
  • imm
    Niestety ale telefon oceniam jako fatalny... Bardzo sie tnie, korzystanie z internetu to koszmar, ekran dotykowy jest bardzo nieprecyzyjny, ciagle klika sie cos innego, niz chce, bateria wytrzymuje dwie godziny przy korzystaniu ze stron internetowych, telefon jest tak wolny, ze odtwarzacz muzyki chwilami przycina, korektor w odtwarzaczu sam sie wylacza, niestety ale z tego powodu wiecej nie kupie nokii.
    .centertel.pl | 20 paź 2014, 09:27
  • xxx  mail
    Telefon posiadam od jakiś dwóch miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Moim poprzednim telefonem była Sony Xperia J z której średnio byłem zadowolony ale z Nokii jestem bardzo zadowolony.
    Telefon ma dobrą baterie,nie zacina się i chodzi bardzo płynnie.
    .dynamic.chello.pl | 20 wrz 2014, 10:55
  • Mef  mail
    Dla mnie ideał telefonu.
    Potrzebowałem:
    -dobrej baterii,
    -bardzo dobrej jakości rozmów,
    -klienta poczty
    -eleganckiej obudowy i bryły,
    -dual sim,

    Dostałem za 299zł z rtv euro agd to co wyżej plus:
    Po 2min - wgrałem GAPPS - co daje możliwość synchronizacji kalendarza z gmail, kontaktów, sklep google play i wszystko co mamy od wujka googla.

    Dla mnie takie połączenie jest PERFEKCYJNE!
    Zaktualizowałem do na najnowszego softu i w ogóle nie czuć że telefon ma 512mb RAM.

    Nie interesują mnie benchmarki i to że ten model ma poniżej 10tyś pkt. Kupiłem go do konkretnego celu i w 100% się spełnia.

    Używam już jakiś czas i nie widzę powodu żeby narzekać.
    Nie potrzebuję LTE, super kamery...

    Polecam!
    .kielce.net.pl | 08 wrz 2014, 15:25
  • argoboy
    telefon za tą cenę bardzo prymitywny niektóre opcje są bardzo ograniczone. System chodzi wolno jest nie wrażliwy na dotyk co za tym idzie jest problem z połączeniem i rozłączeniem się. Bardzo często włącza się internet z danych pakietowych który przyprawia o dodatkowe koszty ikona danych pakietowych jest strasznie mała . Jeśli chodzi o cenę nie kosztuje dużo ale w podobnej cenie są lepsze telefony z androidem w których nie ma tego problemu. System przejrzysty ale bardzo dużo małych ikon mała klawiatura utrudnia pisanie SMS
    .play-internet.pl | 31 sie 2014, 17:42
  • UpHill
    Słuchajcie, wczoraj kupiłem ten telefon do zadań firmowych - prywatnie ma inny. Wcześniej miałem NOKIE E72 i gdyby była nowa odsłona tego telefonu przybliżona do BB Q10 to bym kupił taki telefon. nawet z tym oprogramowaniem Win8.
    Wracając do NOKIA X i systemu operacyjnego AndroWind ;) bo to połączenie systemu Android z wyglądem Windowsa. Miłą niespodzianką jest to że parę rzeczy przypomina Androida no i niestety jest sporo ograniczeń Windowsa które można rootować.
    Ale zanim zaczniecie rootować telefon to proponuję byście zapoznali się z tym systemem bo Nokia przygotowała kilka fajnych aplikacji. Choćby taka która łączy wszystkie konta chmury znanych z Androida, Windowsa i wielu innych. Tak więc w jednej appce mamy kilka kont darmowych co daje nam sporą ilość dysków, a także appka zarządza wszystkimi plikami w pamięci telefonu i kart. Ma jeszcze sporo funkcji które nadal badam ;P Aplikacja nazywa się ASTRO file Menager.
    Inną aplikacją bardzo ułatwiającą życie jest konwerter kontaktów o nazwie Contacts Transfer. Aplikacja łączy się przez bluetooth ze starym telefonem lub innym nowym telefonem na którym są Wasze kontakty. Samodzielnie wyszukuje kontakty podlicza ich ilość i aktualizuje, lub przenosi na telefon NOKIA X. Jak sobie pomyślę że miałbym robić to ręcznie to bym się załamał. ponad 400 kontaktów :)
    Sam telefon wygląda ok. Nie skrzypi obudowa, słuchać rozmówce ok. przeglądarka działa sprawnie, a telefon nie muli. Warto jednak pamiętać by zamykać aplikację, by nie działały w tle.
    Interfejs w oryginale nie rootowany wygląda ok. Ale po roocie możecie mieć interfejs jak w klasycznym androidzie.
    Bateria nawet dzielnie się trzyma. Cały dzień dłubania i przeglądania stron na WiFi i włączony BlT i bateria nie chciała ładowania. dopiero po nocy ją naładowałem. Ocena super. biorąc pod uwagę to jak Sony xperia Z nie daje rady kilku godzinom pracy w sieci. :/ no ale to inne telefony.
    Ekran na dotyk działa poprawnie. Nie jest tak źle jak w niskobudżetowych markach.
    Dla osób dla których ważna jest muzyka zaznaczam że słuchawki sa całe różowo marchewkowe.

    PLUSY:
    Niska waga
    ładna kolorystyka
    bateria
    dźwięk głośnika
    możliwość modyfikacji systemu
    Dual sim

    MINUSY:
    Nie wygodny interfejs alla Windows
    brak LTE
    utrudniony dostęp do karty SD i baterii
    mała pojemność dyskowa tylko 1,5 GB
    Brak możliwości zarządzania grupą kontaktów. - nie można usuwać wybranych pozycji lub nie wiem jak to zrobić jeszcze.
    Kiepski klient poczty elektronicznej
    Utrudniony dostęp do aplikacji z google play.
    Marny sklep z aplikacjami do tego połączenia Windowsa z Androidem

    Polecam go osobą które zaczynają kontakt ze smartfonem. Dla osób młodych lub nieco starszych, którzy nie chcą mieć już tylko telefon, ale też mają ochotę na internetowe zabawy.
    Jak na początek zabaw ze smartfonami to idealna propozycja. Dość proste w obsłudze, wiele aplikacji ułatwia adaptację. A co ważne! NISKA CENA. Więc małe ryzyko że szybko się znudzi. Bo nawet jeśli to za niewielkie pieniądze. A jest już to dobry telefon by zrobić sobie apetyt na coś mega mocnego, jak choćby flagowe telefonu samsunga, sony czy sadownika jabłek ;)
    .dynamic.chello.pl | 17 sie 2014, 12:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,5%   20,0%   22,5% 
 Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nokia powróci do smartfonów?
» Rynek kocha niewolników?
» Samsung Z1 z Tizenem zadebiutuje 18 stycznia
» Lenovo P70t: potrafi zarządzać energią
» Huawei Ascend GX: nowy fablet badany w TENAA
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.209.42
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.