Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 414 telefony  |  146 657 opinii  |  720 testów  |  4 027 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia N93



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,6%   7,8%   44,7% 
 Wszystkich opinii: 103. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Kurajmo  mail
    Moja opinia na temat n93.
    Telefon zakupiłem używany w średnim stanie. Zazwyczaj wcześniej korzystałem tylko z telefonów firmy Sony Ericsson (k550i,w595,k800i,Xperia x8). Byłem negatywnie nastawiony do użytkowania symbiana. Miałem wcześniej androida shakire w x8. Wberw pozorą po tygodniu użytkowania symbiana s60v3. Nie odkryłem jego wszystkich ukrytych możliwosci. Czego nie mogę napisać o moich poprzednich telefonach. Androida po tygodniu umiałem nawet wgrać na uceglony telefon. Spersonalizować w 30 minut. Symbian pozytywnie mnie zaskoczył. Wcale nie muli jak to się zdarzało w androidzie. Nokia ma fizyczną klawiaturę. Dzieki czemu podczas grania w emu gba nie muszę się gimnastykować z ustawianiem klawiszy. Jak to miało miejsce w androidzie.
    Telefon gra nawet srednio. Nie jest to może walkman jak w595,ale gra porządnie jak na nokię. Na temat aparatu się nie wypowiadam od tego jest lustrzanka. Net działa porządnie,tel nie rozłancza się podczas sesij w operze. Radio łapie nawet rmf classic. Jedyna wada to bateria w moim egzepmlarzu i brak karty pamieci. Bateria trzyma mi tylko 6 godzin jak przeglądam neta i slucham radia razem. Ogólnie nie żałuje zakupu. Muszę kupic tylko baterię i adater na karte micro sd. Symbian ma sporo przydatnych aplikacij. Jak np. Emulator gba,emulator ngage. Radio internetowe.
    Następny mój telefon też bedzie nokią na symbianie. Tylko z wejsciem na micro sd. Pozdrawiam. Adrian
    .opera-mini.net | 09 paź 2012, 15:10
  • natalia
    Witam. Użytkuję ten telefon od 2007roku i jestem naprwde bardzo zadowolona. Nic się nie zacina, wszystko działa tak jak powinno. Bardzo dużo funkcji i możliwości. Mimo wielkości ( mnie osobiście nie przeszkadza) bardzo dobrze leży w ręce, bardzo dobrze wyważona, nie czuć ciężaru. Kamera działa wciąż jak marzenie, jakość zdjęć nie zmniejszyła się. Jeśli chodzi o karte pamięci, to 4GB nie próbowałam. Posiadam 2GB. W odróżnieniu od zaledwie 1 os która narzekała na wejście karty i jej odczyt ja nie mam ani jednego problemu.Posiada Bluetooth oraz WiFi które niektórych są niezbędną f.tel. Bardzo łatwa w obsłudze i przejrzysta. Jedyna wada tego telefonu to bateria. Niestety przy bardzo obciążającym baterie użytkowaniu telefon trzyma 2,5dnia.
    Gorąco polecam!!!! :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 31 gru 2010, 19:12
  • Miki
    Super telefon. Jedyna wada to szybko psujący się aparat(pada optyka) i szybko luzująca się klapka. Niemniej POLECAM!!!
    .220.37.74 | 30 gru 2010, 15:12
  • R E K L A M A
  • Danielss
    Telefon z multum funkcji oraz dużymi możliwościami, jedyna wada to słaba bateria i duży rozmiar a tak to całkiem przyzwoity, połączenie kamery z telefonem całkiem udane
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 wrz 2010, 12:09
  • luc  mail
    pozytywnie wgzledem wideo, oraz grafiki. mocny proc i grafika niezle sobie radzi ze wszystkim.. jednak soft bez aktualizacji od lat duzo bugow, przy zdjeciach szumy. upadl z wysokosci 70cm-1m i padl aparat. jeden upadek i juz po wszystkim :| potem padl wyswietlacz sam z siebie. obsluga kart do 2gb jak juz to lepszy n93i
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lip 2010, 16:07
  • donwirusenator
    Co tu dużo pisać- telefon jest beznadziejny. Ma sporo funkcji ale co z tego skoro psuje się w nim wszystko po kolei, symbiana trzeba raz na 2 miechy formatować bo w przeciwnym razie muli gorzej jak wiatrak w oleju. Ekranik zewnętrzny może naprawde ułatwić życie- co z tego u mnie większość jego powierzchni zajmują artefakty. Czytnik kart pamięci padł bardzo szybko, w sumie jest on nie potrzebny bo jakość dźwięku na słuchawkach jest beznadziejna o głośniczku nie wspominając... Aparat także żadna rewelacja. Baterie musze codzienne ładować. WiFi o ile dobrze łapie sygnał, przeglądarka jest przyjemna o tyle lubi się sama wyłączać na "ciężkich stronach". Jedyny plus tego telefonu to klawiatura, jest duża, dobrze się na niej pisze smsy, rozmawa także bezproblemowa, jest świetnie wyważony, co w telefonach z klapką jest podstawą- aczkolwiek telefon do dzwonienia i smsowania nie kosztuje 1000 pln...
    .ssp.dialog.net.pl | 27 mar 2010, 16:03
  • kaczart
    Posiadam go od 2007 roku. Już 2 razy przymierzałem się do zmiany telefonu na coś nowego, jednak wciąż nie widzę godnego następcy (nie cierpię dotykowców, które mnie irytują). Telefon jest nie do zajechania i jest cholernie praktyczny. To co ja potrzebuje, to wygodne dzwonienie (dobra klawiatura i klapka), nawigacja (tomtom z zewnętrznym gps), świetne nagrywanie filmów (640x480 30fps) no i latarka. Wymiary spore, ale mnie to odpowiada, nawet stały się atutem ponieważ: bardzo wygodnie leży w dłoni, przy otwartej klapce super się rozmawia (nie trzeba trzymać ręką wystarczy oprzeć o ramie), idealnie leży w dłoni podczas kręcenia filmów czy robienia zdjęć, w trybie panoramicznym super się ogląda filmy. Tak jak mówiłem, nie widzę godnego następcy, obecne telefony to jednorazowe tandety, które tylko ładnie wyglądają. Bateria trzyma krótko, przy mojej eksploatacji max 2dni. Niewątpliwym atutem jest pancerna obudowa - mój już przeżył upadek z pierwszego piętra na betonową posadzkę oraz wiele drobniejszych. 3 lata a zawiasy wciąż chodzą pewnie, chociaż nie jest już to samo jak był nowy. Pewnie jeszcze go trochę poużywam, zanim znajdę godnego następce.
    .home.aster.pl | 23 lut 2010, 16:02
  • Anonim
    28mm grubosci... to ja podziekuje...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 wrz 2009, 16:09
  • tkkos
    ja mam nokie 6220 i jak włącze nawgacje to mi bierze pieniądze z karty sim i co tu zrobić żeby nie brało kasy !!!!!!!!!!!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 10 sie 2009, 15:08
  • n93
    Super telefon, bardzo polecam. Największymi zaletami są wygodne klawisze i duży wyświetlacz, który można obracać pod różnymi kątami. Z jukeboxem gra wspaniale, na systemowym odtwarzaczu trochę gorzej. Bardzo dobrze się na nim gra, jest bardzo wygodny i idealny do oglądania filmów. Wifi chodzi dobrze, wyświetlacz jest bardzo wyraźny nawet w mocnym słońcu. Ogrom aplikacji na tego symbiana sprawia że telefon ma niemal nieograniczone możliwości i może zaspokoić zachcianki nawet najbardziej wybrednego posiadacza;p Może się wydawać że telefon jest za duży i za ciężki(takie było moje pierwsze wrażenie ;p ) ale już po 1-2 dniach się przyzwyczaiłem. Telefon spisuje się bdb. Jest o wiele wygodniejszy od Nokii n95 8gb.
    Za tą cenę to jest najlepszy telefon jaki można dostać :) Polecam go wszystkim.
    .osiedle.net.pl | 02 sie 2009, 20:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,6%   7,8%   44,7% 
 Wszystkich opinii: 103. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5
» ZMAX: budżetowy fablet ZTE



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.92.236.20
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.