Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 815 telefonów  |  150 050 opinii  |  650 testów  |  4 221 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia N900



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,2%   7,2%   31,7% 
 Wszystkich opinii: 139. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Kruk
    Dziwię się, że nikt nie wspomniał o awaryjności, która jest na wysokim poziomie i jest kwestią czasu.

    W obecnych czasach nawet po zainstalowaniu CSSU(fanowski update) telefon i tak jest przestarzały:
    -internet słabo
    -nawigacja słabo
    -aparat potrafi zrobić dobre foto(odpowiednie światło)
    -dużo pamięci
    -relatywnie wolny(nawet po podkręceniu, dodatkach)
    -Pdf, word ładnie działa choć potrafi przyciąć
    -klient email jak wyżej
    -gier relatywnie dużo z innych platform działających dobrze(posiadałem 6k)
    -transmiter FM

    Bardzo nie lubi nagrzewania się. Jak chcemy korzystać z paru modułów telefonu na raz i do tego podłączyć ładowarkę to kaplica.

    Żeby uśmiercić moduł odpowiedzialny za czytanie karty sim odpalmy GPS, neta i podłączmy ładowarkę; ew. hotspota na granicy zasięgu i ładowarka.
    Jakby mu dorzucić wentylator, albo jakieś porządne radiatory to byłbym naprawdę dobry sprzęt.

    Ciężko znaleźć gorszy telefon jak i lepszy...
    .centertel.pl | 05 wrz 2014, 04:09
  • Pankracy
    1. Karty SD są wspierane do 64GB w standardzie UHS-1
    2. Telefon posiada radio (opcja dodana przez nokię) a także transmiter FM.
    3. Hotspot także jest, wystarczy pobrać appkę od nokii
    4. MMS jest od PR 1.3, czyli oficjalnej aktualizacji nokii
    5. USB jest z opcją OTG
    6. Tylna kamerka kręci filmy 720p (HD) po zaktualizowaniu systemu do CSSU.

    A poza tym telefon jest ponadczasowy i nie ma ŻADNEJ alternatywy, no może poza Neo900. Nie jest to jednak sprzęt dla bananowej dzieciarni chwalącej się srajfonami i innym cukierkowym szitem.
    Cena od jakiegoś czasu spadła do takiego stopnia, że pozwoliłem sobie na kolejne dwie takie sztuki jako dawcy części gdyby zużył mi się układ eMMC MLC w mojej 5letniej sztuce (a mimo podkręcania procesorów i mocnego obciążenia nic na to nie wskazuje).
    Obowiązkowy dla miłośników Linuxa.
    .dolsat.pl | 31 sie 2014, 00:08
  • KNS
    Cegiełke posiadam 2 lata jest to bardzo dobry telefon oparty na Linuxie. Dotyk jest naprawdę czuły klawiatura dosyć wygodna jedyne co może przeszkadzać to waga.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sie 2014, 09:08
  • R E K L A M A
  • NokiaFAN
    Sprzęt ten posiadam od 2 lat i oceniam go bardzo wysoko jest duży i ciężki a takie telefony lubię,jest naprawdę świetnie wykonany w porównaniu do mojego drugiego telefony samsung galaxy s+ n900 bije go na głowę świetną funkcją jest transmiter fm niestety tej funkcji nie posiada żaden telefon z androidem,aparat tego telefonu robi bardzo dobre zdjęcia,jakość dźwięku zarówno na słuchawkach jak i głośnikach rewelacyjna ekran dotykowy jak na oporowy to świetnie reaguje na dotyk klawiatura bardzo wygodna jeśli chodzi o system to naprawdę bardzo rozbudowany możliwości praktycznie nieograniczone polecam go wszystkim szczerze:)
    .dynamic.chello.pl | 06 sie 2014, 20:08
  • ~~~~
    Proponuje uzupełnić pole standard UMTS :) W informacjach dodatkowych jest nawet napisane: WCDMA 900/1700/2100 MHz.
    To dobry pomysł. Gdy była zakładana karta, dodatkowe częstotliwości nie były stałym elementem specyfikacji. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .play-internet.pl | 07 cze 2014, 00:06
  • Red Dot
    Zakupiłem ten model 3 tyg. zaraz po wejściu na rynek. Udało mi się go zdobyć za 2050 PLN. 3 lata temu. Do dziś sprawuje się rewelacyjnie. Bateria trzyma co prawda krócej niż po zakupie ale mnie te ładowanie co ok. 3 dni nie przeszkadza. System praktycznie niezawieszalny (zdarzyło się, gdy kombinowałem z nakładką androida). Nie stosowałem wobec niego żadnych drastycznych metod typu: podkręcanie procesora lub grzebanie w plikach systemowych by cokolwiek poprawić. Zgadzam się, że do gier jest konsola, ale i on radzi sobie dobrze. Nie można wymagać zbyt wiele. Wytrzymałość obudowy i elementów konstrukcji przypomina mi: 3110 lub 3210 - niezniszczalne telefony. Ten jest wystarczająco odporny. Moja ocena to 9/10 (brak rozwoju platformy i supportu ze strony nokia). POMYSŁ: Jakby tak połączyć N900 i N-GAGE była by to wspaniała konsola do gier oraz wielofunkcyjny telefon.
    Pozdrawiam!
    .dynamic.chello.pl | 14 paź 2013, 02:10
  • Wiktor  mail
    Telefon miałem przez pół roku, a dodanie opcji radio (po zainstalowaniu) nie jest takie trudne. Pomogłoby wielu osobom które chcą zakupić telefon i patrzą na takie detale...
    Co do postawy admina w poprzednich postach to widziałem niedawno adekwatne ogłoszenie.
    "pilnie poszukuje hejtera, z wieloletnim stażem"
    nie masz czasu na kulturalną odpowiedz to zmień prace.
    Pozdrawiam.

    Witaj Wiktor, każdy ma prawo do gorszego dnia... Pewnego poziomu od Waszych uwag jednak od Was wymagamy. Najlepiej, by były one jak najbardziej merytoryczne, a nie prywatne. Każdej poświęcamy czas. Szanujmy się! Uścisk serdeczny! (WA)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 wrz 2013, 17:09
  • kiko
    I po co tak agresywnie? Nikt tu nikogo nie obraził czy nie wiadomo czego nie zrobił, a tu tyle złośliwości popłynęło od admina. Duży minus. Może od razu usunąć opcję dodawania komentarzy jeśli nie ma admin ochoty by tu były zamieszczane opinie. U wszystkich spada poziom, nawet u adminów...
    Minus? Ojej. I po co tyle agresji? Chcesz, żebym zamknął się w sobie i połknął z tej rozpaczy klucz? To może od razu dopuścić wszystkie komentarze i ich nie komentować, tylko spuszczać uszy po sobie, bo znów dostanę minus? Masz pełną wolność wyboru. Podobnie jak ja. Piszesz o rzeczach, które zostały już kilkukrotnie przerobione - mam prawo przywołać Cię do porządku. Marnujesz czas, którego nie mam. Jesteś tu gościem, a serwis wymaga elementarnych zasad. Nie chcesz, nie potrafisz się dostosować - naprawdę nie trzymamy tu nikogo siłą. Naprawdę. (jf)
    .31.231.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 cze 2013, 23:06
  • kiko
    Miałem ten telefon około dwóch lat i spisywał się świetnie. Solidna obudowa, bardzo wygodna klawiatura, transmiter FM, MAEMO (na jądrze Debian) to genialne rozwiązanie. Procesor 600 MHz w zupełności wystarczał do wszystkich zadań którymi go obarczyłem, m.in. postawiłem na nim drugi system - linuxa z uruchomionym gimpem i dalej była płynność. GPS trochę długo łapie sygnał, ale jak się regularnie chociaż raz dziennie łapie tylko po to by złapać fixa to później gdy jest potrzebny po chwili go wyłapuje. Sporo programów, pdf działa miodnie. Robi bardzo ładne zdjęcia. Szkoda tylko, że taki kiepski wybór programów do nawigacji - nokia maps ma przestarzałe mapy - rok po przebudowie obwodnicy w moim mieście, dalej nie dokonali zmian w mapach przez co nawigacja mi szalała, a sygic ma przestarzałe mapy (ewentualnie coś trzeba przerabiać by mieć nowe). Można zainstalować darmową aplikację do aparatu i wtedy robi zdjęcia HDR - znacząco lepsza jakość zdjęć, jak je oglądałem na komputerze to jakością przypominało zdjęcia z najsłabszych lustrzanek :) Do dzisiaj jest bardzo dobrą konkurencją dla tych wszystkich wszystko mających srajfonów z dziadowskim androidem przy którym non stop trzeba coś wydziwiać by działało normalnie. Zamieniłem go za lustrzankę :) jednak po upływie czasu trochę tego żałuję, bo to na prawdę porządny sprzęt, taki komputer w kieszeni. Przy najbliższej okazji znowu go kupię bo jest świetny :)
    Do admina: radio w tym telefonie jest, tylko trzeba doinstalować do tego darmową aplikację. Może zrobić dopiskę, że jest radio po doinstalowaniu free apki. Ma też transmiter FM. Jeśli chodzi o wideorozmowy to ich nie posiada, przednia kamerka jest tylko do skype, ale jej jakość to tragedia.
    Zapomniałem dodać, że mmsy także są, tylko jak w przypadku radia, trzeba doinstalować free aplikację
    Można zrobić dopisek, że porusza się z prędkością 431 km/h gdy dokupić tylko do niej Veyrona albo, gdy użytkownik jest bardzo silny i bardzo mocno się zdenerwuje i rzuci telefonem z wysokiego budynku. Tak, sprzętowo radio FM jest - pisało o tym wielu komentujących przed Tobą. W wersji sklepowej/operatorskiej nie było oprogramowania do radia FM. Producent w specyfikacji radia FM nie podawał. Tak jest z wieloma telefonami w katalogu mGSM. O potencjalnych możliwościach można pisać w recenzji, teście albo innej publicystyce. Tu podajemy to, co dała fabryka. (jf)
    .30.90.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 cze 2013, 11:06
  • Antek
    Ocena według mnie 5/5.
    Plusy;
    System - stabilny, prosty w obsłudze, czuje się jak by się było na komputerze a nasz palec (lub rysik) działał jak myszka na pulpicie. Dla kogoś kto chce bardziej się zagłębić, jest linia komend. Co do aplikacji, jest tego dużo, wystarczająco żeby każdy wykorzystywał go w miarę swoich możliwości. Ja osobiście nie gram na komórce, wiec brak gier mi nie przeszkadza (do grania jest konsola :D)
    Podzespoły - Procesor dobry, spokojnie daje radę.
    Pojemność - na starcie 32 giga plus możliwość rozszerzenia o 16 giga.
    Aparat - nie mam żadnych zastrzeżeń, robi zdjęcia dobre (to jest komórka nie aparat fotograficzny)
    Klawiatura - fajny pomysł, w czasie rozmowy np na gg nie zakrywa połowy monitora.
    Pisanie smsów, gg, internet, przeglądanie zdjęć, oglądanie filmów, wszytko w jednym czasie. Jak nasza n900 ma dostęp do internetu zmienia się w małego laptopa, jak nie ma to dobry telefon.
    Minus - bateria mogła by być troszkę mocniejsza. W czasie zabawy na necie, plus czasami instalowanie aplikacji, nie wiem czy dnia wytrzyma.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sty 2013, 13:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,2%   7,2%   31,7% 
 Wszystkich opinii: 139. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HP Slate 6 VoiceTab II
» Linshof i8
» Honor C3
» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
» Samsung SM-G530BT
» Panasonic Eluga I
Aktualności:

» HTC Desire 620 debiutuje na żywo
» Linshof: telefon i tablet z ogromną pamięcią
» Sony szykuje smartwatch z e-inkiem
» Allview C6 Quad 4G: propozycja na Czarny Piątek
» Sonim XP7 Extreme: najmocniejszy telefon z LTE?
» Meitu M2: 13-megapikselowe selfie
» Tonino Lamborghini 88 Tauri z podwójnym LTE
» Honor 3C z Dual SIM wchodzi na polski rynek
» Qualcomm przedstawia referencyjne modele ze Snapdragonem 810



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.92.174
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.