Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 269 opinii  |  650 testów  |  3 670 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia N900



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,7%   7,1%   31,2% 
 Wszystkich opinii: 141. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • gorpse
    Legenda. Miałem w życiu 3 sztuki w rękach, każda świetna, choć dwie z nich zakończyły żywot. Polecam pod każdym względem, najlepszy smartphone jaki kiedykolwiek powstał, żadne xperie czy iphony nie dały tyle radości co ta cegłóweczka.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 gru 2014, 12:35
  • pablo83  mail
    Witam. Więc ja jako użytkownik tej nokii muszę coś napisać, będą to jedynie dobre słowa bo z racji tego iż zmieniam tel jak ubrania moge na ten temat szczerze i prawdzwie powiedzieć. Jak na dość już stary model telefonu to ma świetnie dobrane parametry i dobre wyposażenie. Nawet w dzisiejszych już czasach elegancko daje sobie rade i nie odstępuje możliwościami od nowszych modeli, ba niektóre wręcz wyprzedza o kilka dekad. Fajnie spasowane elementy obudowy, jak na slidera to do tej pory (4 lata) płynnie się rozsuwa i nie miał awarii taśmy czy mechanizmu. Co do gabarytów to nie wiem czemu mała wielkość i spora grubość,waga może być wadą? Telefony z 5" ekranem są utrapieniem i czymś niewygodnym tak jak w trzymaniu tak i w obsługiwaniu więc to że ta Nokia waży sporo i jest "otyła" ma więcej plusów jak minusów...dlaczego? zadaj sobie to pytanie. Jak dla mnie i wielu moich znajomych którzy widzieli i mieli w rekach ten telefon owa waga i gabaryt są czymś dobrym, bo czuć w ręku czy kieszeni spodni że coś mamy-trzymamy, że solidność swoje waży i że na pewno jest trwałe i odporne. Bateria od nowości nie zmieniana, ładowanie raz na dwa dni a duuużo gadam i co kilka godzin zaglądam na neta, Ekran tj.wyświetlacz ma wystarczającą rozdzielczość i piękne kolory choć mógłby być nieco jaśniejszy, szybka mimo miękkiego plastiku łatwo się nie rysuje. Aparat? No jest i robi ładnie zdjęcia a jak się umie to potrafi zaskoczyć jakością. Reszta obsady i zawartość? Na miejscu! a jakość nadal wystarczająca.
    .free.aero2.net.pl | 18 gru 2014, 00:24
  • Kruk
    Dziwię się, że nikt nie wspomniał o awaryjności, która jest na wysokim poziomie i jest kwestią czasu.

    W obecnych czasach nawet po zainstalowaniu CSSU(fanowski update) telefon i tak jest przestarzały:
    -internet słabo
    -nawigacja słabo
    -aparat potrafi zrobić dobre foto(odpowiednie światło)
    -dużo pamięci
    -relatywnie wolny(nawet po podkręceniu, dodatkach)
    -Pdf, word ładnie działa choć potrafi przyciąć
    -klient email jak wyżej
    -gier relatywnie dużo z innych platform działających dobrze(posiadałem 6k)
    -transmiter FM

    Bardzo nie lubi nagrzewania się. Jak chcemy korzystać z paru modułów telefonu na raz i do tego podłączyć ładowarkę to kaplica.

    Żeby uśmiercić moduł odpowiedzialny za czytanie karty sim odpalmy GPS, neta i podłączmy ładowarkę; ew. hotspota na granicy zasięgu i ładowarka.
    Jakby mu dorzucić wentylator, albo jakieś porządne radiatory to byłbym naprawdę dobry sprzęt.

    Ciężko znaleźć gorszy telefon jak i lepszy...
    .centertel.pl | 05 wrz 2014, 04:05
  • R E K L A M A
  • Pankracy
    1. Karty SD są wspierane do 64GB w standardzie UHS-1
    2. Telefon posiada radio (opcja dodana przez nokię) a także transmiter FM.
    3. Hotspot także jest, wystarczy pobrać appkę od nokii
    4. MMS jest od PR 1.3, czyli oficjalnej aktualizacji nokii
    5. USB jest z opcją OTG
    6. Tylna kamerka kręci filmy 720p (HD) po zaktualizowaniu systemu do CSSU.

    A poza tym telefon jest ponadczasowy i nie ma ŻADNEJ alternatywy, no może poza Neo900. Nie jest to jednak sprzęt dla bananowej dzieciarni chwalącej się srajfonami i innym cukierkowym szitem.
    Cena od jakiegoś czasu spadła do takiego stopnia, że pozwoliłem sobie na kolejne dwie takie sztuki jako dawcy części gdyby zużył mi się układ eMMC MLC w mojej 5letniej sztuce (a mimo podkręcania procesorów i mocnego obciążenia nic na to nie wskazuje).
    Obowiązkowy dla miłośników Linuxa.
    .dolsat.pl | 31 sie 2014, 00:59
  • KNS
    Cegiełke posiadam 2 lata jest to bardzo dobry telefon oparty na Linuxie. Dotyk jest naprawdę czuły klawiatura dosyć wygodna jedyne co może przeszkadzać to waga.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sie 2014, 09:35
  • NokiaFAN
    Sprzęt ten posiadam od 2 lat i oceniam go bardzo wysoko jest duży i ciężki a takie telefony lubię,jest naprawdę świetnie wykonany w porównaniu do mojego drugiego telefony samsung galaxy s+ n900 bije go na głowę świetną funkcją jest transmiter fm niestety tej funkcji nie posiada żaden telefon z androidem,aparat tego telefonu robi bardzo dobre zdjęcia,jakość dźwięku zarówno na słuchawkach jak i głośnikach rewelacyjna ekran dotykowy jak na oporowy to świetnie reaguje na dotyk klawiatura bardzo wygodna jeśli chodzi o system to naprawdę bardzo rozbudowany możliwości praktycznie nieograniczone polecam go wszystkim szczerze:)
    .dynamic.chello.pl | 06 sie 2014, 20:59
  • ~~~~
    Proponuje uzupełnić pole standard UMTS :) W informacjach dodatkowych jest nawet napisane: WCDMA 900/1700/2100 MHz.
    To dobry pomysł. Gdy była zakładana karta, dodatkowe częstotliwości nie były stałym elementem specyfikacji. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .play-internet.pl | 07 cze 2014, 00:24
  • Red Dot
    Zakupiłem ten model 3 tyg. zaraz po wejściu na rynek. Udało mi się go zdobyć za 2050 PLN. 3 lata temu. Do dziś sprawuje się rewelacyjnie. Bateria trzyma co prawda krócej niż po zakupie ale mnie te ładowanie co ok. 3 dni nie przeszkadza. System praktycznie niezawieszalny (zdarzyło się, gdy kombinowałem z nakładką androida). Nie stosowałem wobec niego żadnych drastycznych metod typu: podkręcanie procesora lub grzebanie w plikach systemowych by cokolwiek poprawić. Zgadzam się, że do gier jest konsola, ale i on radzi sobie dobrze. Nie można wymagać zbyt wiele. Wytrzymałość obudowy i elementów konstrukcji przypomina mi: 3110 lub 3210 - niezniszczalne telefony. Ten jest wystarczająco odporny. Moja ocena to 9/10 (brak rozwoju platformy i supportu ze strony nokia). POMYSŁ: Jakby tak połączyć N900 i N-GAGE była by to wspaniała konsola do gier oraz wielofunkcyjny telefon.
    Pozdrawiam!
    .dynamic.chello.pl | 14 paź 2013, 02:33
  • Wiktor  mail
    Telefon miałem przez pół roku, a dodanie opcji radio (po zainstalowaniu) nie jest takie trudne. Pomogłoby wielu osobom które chcą zakupić telefon i patrzą na takie detale...
    Co do postawy admina w poprzednich postach to widziałem niedawno adekwatne ogłoszenie.
    "pilnie poszukuje hejtera, z wieloletnim stażem"
    nie masz czasu na kulturalną odpowiedz to zmień prace.
    Pozdrawiam.

    Witaj Wiktor, każdy ma prawo do gorszego dnia... Pewnego poziomu od Waszych uwag jednak od Was wymagamy. Najlepiej, by były one jak najbardziej merytoryczne, a nie prywatne. Każdej poświęcamy czas. Szanujmy się! Uścisk serdeczny! (WA)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 wrz 2013, 17:13
  • kiko
    I po co tak agresywnie? Nikt tu nikogo nie obraził czy nie wiadomo czego nie zrobił, a tu tyle złośliwości popłynęło od admina. Duży minus. Może od razu usunąć opcję dodawania komentarzy jeśli nie ma admin ochoty by tu były zamieszczane opinie. U wszystkich spada poziom, nawet u adminów...
    Minus? Ojej. I po co tyle agresji? Chcesz, żebym zamknął się w sobie i połknął z tej rozpaczy klucz? To może od razu dopuścić wszystkie komentarze i ich nie komentować, tylko spuszczać uszy po sobie, bo znów dostanę minus? Masz pełną wolność wyboru. Podobnie jak ja. Piszesz o rzeczach, które zostały już kilkukrotnie przerobione - mam prawo przywołać Cię do porządku. Marnujesz czas, którego nie mam. Jesteś tu gościem, a serwis wymaga elementarnych zasad. Nie chcesz, nie potrafisz się dostosować - naprawdę nie trzymamy tu nikogo siłą. Naprawdę. (jf)
    .31.231.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 cze 2013, 23:27

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,7%   7,1%   31,2% 
 Wszystkich opinii: 141. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.163.89.8
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.