Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  5 388 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia N900



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,7%   7,4%   31,9% 
 Wszystkich opinii: 135. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ~~~~
    Proponuje uzupełnić pole standard UMTS :) W informacjach dodatkowych jest nawet napisane: WCDMA 900/1700/2100 MHz.
    To dobry pomysł. Gdy była zakładana karta, dodatkowe częstotliwości nie były stałym elementem specyfikacji. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .play-internet.pl | 07 cze 2014, 00:06
  • Red Dot
    Zakupiłem ten model 3 tyg. zaraz po wejściu na rynek. Udało mi się go zdobyć za 2050 PLN. 3 lata temu. Do dziś sprawuje się rewelacyjnie. Bateria trzyma co prawda krócej niż po zakupie ale mnie te ładowanie co ok. 3 dni nie przeszkadza. System praktycznie niezawieszalny (zdarzyło się, gdy kombinowałem z nakładką androida). Nie stosowałem wobec niego żadnych drastycznych metod typu: podkręcanie procesora lub grzebanie w plikach systemowych by cokolwiek poprawić. Zgadzam się, że do gier jest konsola, ale i on radzi sobie dobrze. Nie można wymagać zbyt wiele. Wytrzymałość obudowy i elementów konstrukcji przypomina mi: 3110 lub 3210 - niezniszczalne telefony. Ten jest wystarczająco odporny. Moja ocena to 9/10 (brak rozwoju platformy i supportu ze strony nokia). POMYSŁ: Jakby tak połączyć N900 i N-GAGE była by to wspaniała konsola do gier oraz wielofunkcyjny telefon.
    Pozdrawiam!
    .dynamic.chello.pl | 14 paź 2013, 02:10
  • Wiktor  mail
    Telefon miałem przez pół roku, a dodanie opcji radio (po zainstalowaniu) nie jest takie trudne. Pomogłoby wielu osobom które chcą zakupić telefon i patrzą na takie detale...
    Co do postawy admina w poprzednich postach to widziałem niedawno adekwatne ogłoszenie.
    "pilnie poszukuje hejtera, z wieloletnim stażem"
    nie masz czasu na kulturalną odpowiedz to zmień prace.
    Pozdrawiam.

    Witaj Wiktor, każdy ma prawo do gorszego dnia... Pewnego poziomu od Waszych uwag jednak od Was wymagamy. Najlepiej, by były one jak najbardziej merytoryczne, a nie prywatne. Każdej poświęcamy czas. Szanujmy się! Uścisk serdeczny! (WA)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 wrz 2013, 17:09
  • R E K L A M A
  • kiko
    I po co tak agresywnie? Nikt tu nikogo nie obraził czy nie wiadomo czego nie zrobił, a tu tyle złośliwości popłynęło od admina. Duży minus. Może od razu usunąć opcję dodawania komentarzy jeśli nie ma admin ochoty by tu były zamieszczane opinie. U wszystkich spada poziom, nawet u adminów...
    Minus? Ojej. I po co tyle agresji? Chcesz, żebym zamknął się w sobie i połknął z tej rozpaczy klucz? To może od razu dopuścić wszystkie komentarze i ich nie komentować, tylko spuszczać uszy po sobie, bo znów dostanę minus? Masz pełną wolność wyboru. Podobnie jak ja. Piszesz o rzeczach, które zostały już kilkukrotnie przerobione - mam prawo przywołać Cię do porządku. Marnujesz czas, którego nie mam. Jesteś tu gościem, a serwis wymaga elementarnych zasad. Nie chcesz, nie potrafisz się dostosować - naprawdę nie trzymamy tu nikogo siłą. Naprawdę. (jf)
    .31.231.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 cze 2013, 23:06
  • kiko
    Miałem ten telefon około dwóch lat i spisywał się świetnie. Solidna obudowa, bardzo wygodna klawiatura, transmiter FM, MAEMO (na jądrze Debian) to genialne rozwiązanie. Procesor 600 MHz w zupełności wystarczał do wszystkich zadań którymi go obarczyłem, m.in. postawiłem na nim drugi system - linuxa z uruchomionym gimpem i dalej była płynność. GPS trochę długo łapie sygnał, ale jak się regularnie chociaż raz dziennie łapie tylko po to by złapać fixa to później gdy jest potrzebny po chwili go wyłapuje. Sporo programów, pdf działa miodnie. Robi bardzo ładne zdjęcia. Szkoda tylko, że taki kiepski wybór programów do nawigacji - nokia maps ma przestarzałe mapy - rok po przebudowie obwodnicy w moim mieście, dalej nie dokonali zmian w mapach przez co nawigacja mi szalała, a sygic ma przestarzałe mapy (ewentualnie coś trzeba przerabiać by mieć nowe). Można zainstalować darmową aplikację do aparatu i wtedy robi zdjęcia HDR - znacząco lepsza jakość zdjęć, jak je oglądałem na komputerze to jakością przypominało zdjęcia z najsłabszych lustrzanek :) Do dzisiaj jest bardzo dobrą konkurencją dla tych wszystkich wszystko mających srajfonów z dziadowskim androidem przy którym non stop trzeba coś wydziwiać by działało normalnie. Zamieniłem go za lustrzankę :) jednak po upływie czasu trochę tego żałuję, bo to na prawdę porządny sprzęt, taki komputer w kieszeni. Przy najbliższej okazji znowu go kupię bo jest świetny :)
    Do admina: radio w tym telefonie jest, tylko trzeba doinstalować do tego darmową aplikację. Może zrobić dopiskę, że jest radio po doinstalowaniu free apki. Ma też transmiter FM. Jeśli chodzi o wideorozmowy to ich nie posiada, przednia kamerka jest tylko do skype, ale jej jakość to tragedia.
    Zapomniałem dodać, że mmsy także są, tylko jak w przypadku radia, trzeba doinstalować free aplikację
    Można zrobić dopisek, że porusza się z prędkością 431 km/h gdy dokupić tylko do niej Veyrona albo, gdy użytkownik jest bardzo silny i bardzo mocno się zdenerwuje i rzuci telefonem z wysokiego budynku. Tak, sprzętowo radio FM jest - pisało o tym wielu komentujących przed Tobą. W wersji sklepowej/operatorskiej nie było oprogramowania do radia FM. Producent w specyfikacji radia FM nie podawał. Tak jest z wieloma telefonami w katalogu mGSM. O potencjalnych możliwościach można pisać w recenzji, teście albo innej publicystyce. Tu podajemy to, co dała fabryka. (jf)
    .30.90.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 05 cze 2013, 11:06
  • Antek
    Ocena według mnie 5/5.
    Plusy;
    System - stabilny, prosty w obsłudze, czuje się jak by się było na komputerze a nasz palec (lub rysik) działał jak myszka na pulpicie. Dla kogoś kto chce bardziej się zagłębić, jest linia komend. Co do aplikacji, jest tego dużo, wystarczająco żeby każdy wykorzystywał go w miarę swoich możliwości. Ja osobiście nie gram na komórce, wiec brak gier mi nie przeszkadza (do grania jest konsola :D)
    Podzespoły - Procesor dobry, spokojnie daje radę.
    Pojemność - na starcie 32 giga plus możliwość rozszerzenia o 16 giga.
    Aparat - nie mam żadnych zastrzeżeń, robi zdjęcia dobre (to jest komórka nie aparat fotograficzny)
    Klawiatura - fajny pomysł, w czasie rozmowy np na gg nie zakrywa połowy monitora.
    Pisanie smsów, gg, internet, przeglądanie zdjęć, oglądanie filmów, wszytko w jednym czasie. Jak nasza n900 ma dostęp do internetu zmienia się w małego laptopa, jak nie ma to dobry telefon.
    Minus - bateria mogła by być troszkę mocniejsza. W czasie zabawy na necie, plus czasami instalowanie aplikacji, nie wiem czy dnia wytrzyma.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sty 2013, 13:01
  • resound
    Kijowo, ze Nokia porzucila ten system, zdecydowanie kupilbym ten telefon (badz po prostu N9), gdyby wsparcie techniczne ze strony Nokii bylo na odpowiednim poziomie, szkoda bo w ten sposob jestesmy skazani na Androida ;]
    .centertel.pl | 21 sty 2013, 14:01
  • leszek z katowic
    Czemu on nie wysyła MMS :(
    .252.58.79.internetia.net.pl | 30 gru 2012, 19:12
  • Archie
    Telefon rewelacyjny do zabawy i pracy, oprogramowanie otwarte, programy rewelacyjne, repozytoria bogate, grafika śliczna, solidnie wykonany z najwyższej jakości materiałów, wytrzymał wiele testów mojego synka i nadal wyglądał jak nowy, żadnych pęknięć, nigdzie się nie porysował ani nie pościerał.

    Niestety często zabrakło prądu w plenerze, bo takie cacuszka są prądożerne (ładowanie każdego dnia) co przesądziło o tym, że zatrudniłem go jako modem do laptopa, następnie pracował jako pamięć zewnętrzna TV do oglądania filmów których miałem wgranych ponad 50.

    Mój przyjaciel od wielu miesięcy nękał mnie bym mu go sprzedał, oczy mu się aż świeciły jak go oglądał, i nie odpuszczał. W końcu dopiął swego, sprzedałem mu go po dwóch latach posiadania i jestem zadowolony, że trafił w dobre ręce i cieszy go tak jak mnie cieszył.

    Polecam każdemu kto się zna na rzeczy, wedle mnie o niebo lepszy niż nadgryzione jabłuszko, jeśli wiecie o czym mówię;-)

    Obecnie używam Nokię 8850, a czasem 7110, wspaniałe klasyki.

    Pozdrawiam wszystkich fanów Nokii, hej!
    .167.254.131.threembb.ie | 08 paź 2012, 20:10
  • Travis
    Najlepszy profil dla enki po zmianie kernela to bez wątpienia DSP, który ustawia taktowanie CPU w zakresie 250-805, włącza smart reflex oraz podkręca procesor sygnałowy DSP z 430mhz do 600mhz, dzięki czemu można dodać moduł z nagrywaniem 720p.
    Enka działa wówczas szybko i stabilnie, przy znacznie zwiększonej żywotności i wydajności, która wystarcza na komfortowe granie w Tekkena 3 bez dźwięku. A jest to jedna z najbardziej wymagających gier na PSX, dlatego trudno się dziwić, że do odpalenia dźwięku potrzeba przynajmniej 950mhz, bez smart reflex oczywiście, który przy takich wysokich taktowaniach niszczy całą stabilność. Natomiast reszta gier ,na profilu DSP, stabilnie trzyma się 25fps przy włączonym dźwięku. Wspaniale jest znów pograć w Tekkena, Spyro, Crasha, Sled Storma, Vigilante 8 czy Diablo...

    Ps. Dlaczego w Polsce nikt nie sprzedaje game gripperów? Co prawda za podobne pieniądze można kupić pada od PS3, i podłączać go przez BT, a enke pod TVout i konsola jak malowana, ale to nie to samo.
    .eia.pl | 02 paź 2012, 19:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,7%   7,4%   31,9% 
 Wszystkich opinii: 135. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.99.178
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.