Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 201 marek  |  9 794 telefony  |  149 949 opinii  |  720 testów  |  6 052 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia N82



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   5,8%   45,1% 
 Wszystkich opinii: 415. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • dambar
    Witam,
    Mam ten telefon od 2008 i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Jakoś niedługo minie 6 lat użytkowania i jedyne co do niego dokupiłem to nowa bateria - teraz trzyma 4-5 dni przy sporadycznym użytkowaniu. Przeżył już masę upadków kilka kontaktów z większą wilgocią, ale funkcjonalnie nic się nie zmieniło i ciągle działa jak działał. Fakt jest taki, że już tak pięknie nie wygląda bo trochę się powycierał. Trochę wstyd go wyciągać z kieszeni ale powiedziałem sobie, że go wymienię na inny jak się popsuje - teraz obawiam się, że to nie nastąpi za szybko. Jedynie co w nim mi brakowało to czasami stopera ale zawsze można sobie to doinstalować.
    .191.172.130 | 15 wrz 2014, 10:09
  • wies
    Ten telofon można zaliczyć do jednych z najbardziej udanych.Jego możliwości funkcjonalne nawet dziś po tylu latach budzą respekt.To jest TO! Telefon jakiego już zapewne nie uświadczysz z powodu dziwnej manii prześcigania się za bajerami. Ekrany, dotyki, za chwilę zobaczysz człowieka z ekranem 32" przy uchu wraz z wodotryskiem. Doskonała jakość fonii, wspaniałe zdjęcia, dobra jakość nagrań wideo,bogactwo pożytecznych aplikacji, prostota obsługi,to cechy których obecnie musiałbyś szukać w kilku innych współczesnych, a tu masz wszystko w jednym. Niedogodności użytkowe(bateria, obudowa) wynikają ze sposobu posługiwania się sprzętem. Dla mnie ten telefon znaczy więcej niż dobry telefon.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 maj 2014, 23:05
  • monikkkka  mail
    Telefon polecam w 100 % do dzisiaj go mam od 2008 roku zawsze pod ręką bez zarzutów wspaniały aparat , głośniki do klawiatury idzie się przyzwyczaić ja już wszystko w tym telefonie znam na pamięć więc dla mnie to nie problem. Polecam telefon godny uwagi :)
    .ssp.dialog.net.pl | 14 sty 2014, 15:01
  • R E K L A M A
  • piramida
    Jak kiedy kolwiek Nokia zrobila coś dobrego,to byla n8. Udany telefon, polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 gru 2013, 22:12
  • Łukasz
    Posiadam Nokię N82 od 2008 roku więc śmiało mogę powiedzieć o jej wadach i zaletach. Od razu zastrzegam, że jestem użytkownikiem, który dużo nie wymaga od telefonu.
    Plusami są: wytrzymałość (mnóstwo razy telefon mi spadł, a raz nawet podczas szybkiej jazdy i to na asfalt - działał). Raz się zamoczył. Wyłączał się sam. Wyjąłem baterię i poleżał dzień - działa.
    Ogromnym plusem jest WiFi, ale tu też znajduję się jeden z nielicznych minusów - WiFi jest tylko w standardzie b/g. Gdyby było b/g/n o byłby telefon niemal idealny :-). Lecz i starszy standard pozwala na komfortowe przeglądanie stron na Operze.
    Aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia.
    Minusów oprócz starszego standardu WiFi nie widzę. Telefon mogę z czystym sumieniem polecić każdemu - jest warty swojej ceny.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 lis 2013, 19:11
  • kadziu
    Też go mam od lat i przesiadłem się na N8. Teraz jako awaryjny, niedawno wróciłem i byłem znów zadowolony z niego. Internetu i mapy to nie poużywa za bardzo (nawigowanie przestało być darmowe), ale jako telefon i aparat cyfrowy jak najbardziej. Był zarąbisty, ale przyćmiła go bardziej popularna N95.
    Do poprzednika: kup sobie NOKIA DC-16, zapasowy akumulator przenośny, tylko dokup kabelek na cienki bolec, bo microUSB nie ma ładowania w N82.
    .xdsl.centertel.pl | 20 wrz 2013, 14:09
  • Caspar
    Używam ciągle jako awaryjny. Świetny telefon jako aparat cyfrowy. Ma podwójnie osłaniany obiektyw, 5mpx CarlZeiss'a, xenon-flash, a NAJCIEKAWSZE - Zapisywanie (via GPS) współrzędnych geograficznych w zdjęciu (np. zbaczając z 'i tak nieprzetartego' szlaku napotykamy jakieś przepiękne miejsce, ale nie wiemy gdzie jesteśmy. Dzięki temu możemy kiedyś powrócić albo precyzyjnie podzielić się z kimś informacją o fajnym miejscu). Funkcja po dziś dostępna tylko w droższych cyfrówkach(Najtańsza opcja to Fuji FinePix za 6 stów !. 2 głośniki stereo i jack 3,5 czynią ów telefon także muzycznym. Wi-fi dobrze ściąga najbliższe routery.
    Największy i zarazem jedyny telefonu to malutka bateria - mi na dziś wytrzymuje tylko 3 dni na czuwaniu, nie wytrzyma 10h na grającym radiu. ;///// PS. Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną baterię ? Na allegro wszystko budżetowe z chin...
    .adsl.inetia.pl | 03 sie 2013, 22:08
  • Paweł
    Świetny telefon, w moim posiadanu był ok. 2 lat czasu, obecnie przerzuciłem się na androida - możliwości większe ale wolniejszy niż symbian zdecydowanie, no i aparat mimo tej samej rozdziałki nie umwywa się do n82, bo tak naprawde to mało który telefon może konkurować z n82 jeśli chodzi o jakość zdjęć - jakość fotografii z niej niejednokrotnie lepsza niż z jakiejś budżetowej cyfrówki. Telefon trzyma dosyć dobrze cenę co dobrze o nim świadczy, szkoda tylko że jest tak mało znany.
    .zambrow.net.pl | 17 lip 2013, 09:07
  • Swir
    W moim posiadaniu była od stycznia 2010 do wakacji 2012. Zakupiona już używana. Poszła dalej i nowy nabywca również był zadowolony. Najlepszy z telefonów jakie miałem, symbian mimo wielu narzekań po lekkim dopasowaniu do siebie (iSMS i pare bajerów jak powiadamianie o nieodebranych połączeniach i SMSach poprzez pulsujące podświetlenie klawiatury itp.) okazał się super systemem. Raz na ok. 0,5 roku format, dla odświeżenia. System złamany, najnowsze oprogramowanie. Karta 16GB, class 4 (o ile dobrze pamiętam) - załadowana prawie do pełna mapami do nawigacji, mp3kami, kolekcją różnych zdjęć. Demonem prędkości nie był, ale siwizny przy oczekiwaniu się również nie nabawiłem. Aparat 5Mpx jak w N95 - wystarczający w telefonie, wiele zdjęć do aukcji na allegro powstało dzięki niemu. Idealny jako podręczny skaner kartek A4 dla studenta - jakość wystarczająca ku temu.
    Bateria raz wymieniona, wytrzymywała ok 1-2 dni. WiFi bez zarzutu, nic nie rwało i szybko działało. Zasięg GSM/UMTS/WiFi jak w innych telefonach. Jakość rozmów świetna. Trwałość obudowy wręcz na 5kę - wiele razy odtwarzała mi mp3/coś z youtube w garażu gdzie spotykała się z benzyną/smarami/olejem/klejami/opiłkami/kurzem/rozpuszczalnikami/farbami/konserwacjami do podwozia i inna liczną i szeroko pojętą chemią - nie robiło to na niej żadnego wrażenia - do końca wyświetlacz i klawisze działały idealnie.
    Przy dużej ilości utworów (ok. 10GB~) odtwarzacz mp3 dosyć długo się włączał, jednak świetnie służyła jako kieszonkowy napęd dla słuchawek.
    Przeglądanie internetu jednak mniej wygodne niż na dotykowym wyświetlaczu, ale przy dobrej przeglądarce jak : Skyfire (który upadł), BOLT (który nie obsługiwał polskich znaków) i wreszcie najlepszej - Operze Mobile - dawał rade na krótkie sesje czy wycieczki po różnych forach.
    Generalnie jeżeli ktoś się waha, to polecam w 100%, nie żałuję ani złotówki którą na nią wydałem. Pozostałem przy Symbianie - N97 - co o czymś jednak świadczy - ale w tej opinii to nieistotne.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 lis 2012, 01:11
  • Paweł
    Telefon kupiłem w kwietniu 2009 w MMarkt za 1000 zł. Bardzo dobra wg mnie inwestycja. Bardzo dobra jakość rozmów. Zdjęcia porządne - jest prawdziwa lampa błyskowa - filmy też na dobrym poziome. Mam w nim GPS Garmin i działa świetnie.
    Dobre radio oraz jako MP3 też się sprawdza. Brakuje mi w nim funkcji "latarka" ale ekranem też można sobie przyświecić. Telefon bardzo wytrzymały - spadł mi kilka razy na ulicy - po ponownym włączeniu działał od razu . Raz na kwartał telefon się zawiesi ale potem działa od razu. Może nie jest zgrabny ale dobrze leży w ręce. Polecam .
    .legnica.vectranet.pl | 02 paź 2012, 15:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   5,8%   45,1% 
 Wszystkich opinii: 415. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
» Samsung SM-G530BT
» Panasonic Eluga I
» NavRoad Nexo Handy
» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
Aktualności:

» Qualcomm przedstawia referencyjne modele ze Snapdragonem 810
» Doov Nike V1 zaprezentowany oficjalnie
» Philips I966 Aurora zadebiutuje już wkrótce
» Lenovo X2Pt5, czyli większy Vibe X2
» Wiko Jimmy: eksplozja kolorów
» Panasonic Eluga I kusi krągłościami
» ZTE G720C z układem Dolby
» Huawei Y635-CL00 zadebiutuje w Chinach
» Praca domowa



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.192.202
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.