Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 264 marek  |  12 762 telefony  |  173 663 opinie  |  966 testów  |  3 686 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia N8

Thumb Up

64,4% 

Thumb Down

 12,7% 

Pytanie

 22,9% 

 Wszystkich opinii: 707. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

amigo  mail
posiadam go od 2010 roku i niewidze potrzeby zmieniać na nowszy. Był już Antlantyku,betonie,błocie i działa !!!
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 01 maj 2016, 09:05
er
powiem tak telefon ten mam już od ponad roku. Spadł już kilka razy gdy akurat nie był w opakowaniu i stwierdzam że nokia nadal trzyma się swojego ideału i tworzy twarde telefony.
Internet trochę słaby i prędkość procesora średnia, ale akurat to nie jest dla mnie najistotniejsze , bo do przeglądania facebooka i pisania wiadomości na nim lub sprawdzenia jakiejś prostej rzeczy w przeglądarce w zupełności wystarczy.Jeśli chodzi o aparat, czyli zarówno zdjęcia jak i filmy z tego telefonu mimo nowocześniejszych aparatów w telefonach na rynku nadal robią na mnie wrażenie i są w bardzo dobrej jakości nawet w totalnych ciemnościach. Bardzo fajne i na duży plus, którym mogę pochwalić nokię jest jej wygląd, a także wyjście HDMI, odbiornik FM i uniwersalne wejście na kabel usb, które pozwala także na podłączenie takich rzeczy jak: klawiatura, myszka, głośniki, czy pendraiva. Zapomniałem powiedzieć prawie o najważniejszym, jeśli chodzi o jakość rozmów to jest to telefon z górnej półki, bo nawet w dużym hałasie dodatkowy mikrofon wyciszajacy dzwięki z otoczenia staje na wysokości zadania i można spokojnie rozmawiać przez telefon. Super jest możliwość otwierania plików pdf i quickoffice,czyli prezentacje np programu PowerPoint, pliki tekstowe MicrosoftWord czy tabele MicrosoftExel, można dzieki temu w wielu sytuacjach uratować sobie życie. Co z ciekawszych bajerów to edytor zdjeć i filmów zbudowany w ciekawy sposób. Shazam,colorzit, czy słownik nie zrobiły na mnie wrażenia , ale np. nawigacja według mnie zasługuje na dużą pochwałę za łatwość obsługi i przedewszystkim jest darmowa.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 kwi 2016, 17:04
Batman  mail
Telefon N8 posiadam od miesiąca,dość długo się zastanawiałem nad jego kupnem ale recenzje oraz opinie użytkowników którzy posiadaj już ten telefon przekonały mnie do jego zakupu. Telefon zakupiłem na jednym z portali aukcyjnych za 300 zł wcześniej jego właściciel zakupił go w jednej z sieci komórkowych, na jego tylnej obudowie widnie logo operatora, oraz całe kompletne pudełko z akcesoriami, karta gwarancyjną oraz zgodnym IMEI na tylnej obudowie telefonu, jak w samym telefonie oraz pudełku. Piszę to dla tego że na rynku pojawiło się bardzo dużo podróbek tych telefonów i trzeba bardzo uważać aby się nie naciąć.

Telefon naprawdę spełnia moje oczekiwania, o zaletach zostało już wszystko powiedziane, a negatywów nie widzę żadnych, no może bateria mogłaby być większa ale spokojnie przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje 2 dni, dla mnie to wystarczające. Mogę z czystym sumieniem polecić go każdemu, naprawdę "kombajn multimedialny" za niewielkie pieniądze, aparat fotograficzny rewelacja, zdjęcia robione przednim oraz tylną kamerą są fantastyczne, to samo dotyczy kamery która nagrywa filmy w HD jest naprawdę niesamowita, jak cały telefon ...
.dynamic.chello.pl | 13 kwi 2016, 15:04
R E K L A M A
 
sztaheter
Witam
Po ośmiu miesiącach służby N8 w moich rekach, chciałbym dołożyć swoje "trzy grosze".
N8 to mój pierszy "macany" telefon - poprzednie były klasyczne. Kupiłem używany bez nakładek operatorów. Zdecydowałem się na niego ze wględu na duży (jak na moje wymagania) ekran i na symbiana. Poprzedni tel to E52, czyli wystarczyło nagromadzone aplikacje zainstalować i pozamiatane.
Foto, bateria, wytrzymałość, predkość działania - było już powiedziane dosyć: potwierdzam działą jak powinny.

W aparacie została wymienona bateria na 4400mAh, zainstalowana karta 32GB, naklejona folia i naciągnięta guma (BHP przede wszystkim xD). Wyglada jak ponton, ale przy mojej pracy nie mam wyjścia.

Radio internetowe nie wiedzieć czemu uruchamia sie zawsze w odtwarzaczu video - czyli nie da sie posłuchać ulubionej stacji i jednocześnie np mieć uruchomionej "na wierzchu" nawigacji.

No i nawigacja....
1-ovi wyszykiwanie adresów, bankomatów, noclegów, restauracji itd bezbłędne. Nieaktualne mapy tzn droga oddana do użytku w październiku 2015 na wczoraj pobranej mapie jeszcze nie istnieje, a mamy kwiecień 2016... Prowadzenie w trybie samochód potrafi doprowadzić do szału. Tzn kiedy trzeba zjechać z pierwotnie ustalonej przez navi trasy (np objazd, wypadek itd), to zamiast skorygować kurs z uporem maniaka wysyła na poprzednia trasę i to do punktu w którym trasa została opuszczona. I wtedy się zaczyna: prowadzenie samochodu przez ścieżki rowerowe, nie istniejące od pół wieku przejazdy kolejowe (np w Toruniu przy Olbrachta) itd. Brak info o długich remontach dróg. Po prostu wysyła na rozkopane od pół roku skrzyżowanie, no bo tam nie ma korków.
2-mapy google - nie udało mi się uruchomić wskazówek głosowych, wymaga dostępu do sieci. Po co w tej apce jest wymagane włączone wifi w trakcie jazy, to tylko jeden gogole wie. Jakoś nie mogę zrozumieć jak ma nawigacja zalogowac sie do spota kiedy jest w ruchu. Poza tym oki
3-maps16 - do wyboru OSM, HERE, GOGOLE.., tyle że jest mały bufor i trzeba resetować co chwila.
4-garmin xp - nie muszę chyba przedstawiać. Brakuje mi w niej tylko bieżącej informacji o korkach.

QWERTY na pionowym pulpicie to jakiś złosliwy żart. Szerokość klawisza mniej niż łepek od zapałki. Na szczęście po obróceniu ekranu do poziomu da sie pisać.

Czas pracy: po zmianie baterii, właczeniu "eko", pozostawiony jeden pulpit, trzy widżety (dwa kontakty i licznik transferu), internet i poczta przez opere mini około 15 min dziennie, 15-20 sms/mms i 30-40 min rozmów dziennie, doraźnie pdf i wytrzymuje do dwóch tygodni na jednym ładowaniu.
Przy trzech polpitach, z tego na dwóch widżety, trzyma max tydzień.
Czas testu dwa miesiące
Specjalnie na czas testu używałem innej nawigacji, zeby nie zafałszować wyniku, bo jak uruchamiam navi w samochodzie to od razu podpinam pod łądowarkę.

Podsumowując: "toporny ale odporny". Do wyszukiwania punktów i adresów ovi a do jazdy cokolwiek innego. Radio internetowe wtedy, kiedy nie korzystamy z niczego innego. Co do wagi telefonu: przynajmniej wiem że mam go w kieszenie i nigdzie przypadkowo go nie zostawię. Pomimo wad "genetycznych" N8 mi odpowiada i nie mam zamiaru się z nim rozstawać.
.torun.mm.pl | 11 kwi 2016, 00:04
Batman  mail
Do telefonu Nokia N8 podchodziłem sceptycznie, ale po przeczytaniu (pozytywnych) opinii osób które posiadają ten telefon jak również posiadali postanowiłem zaryzykować i zakupić ten telefon. Mam go obecnie 3 m-ce muszę stwierdzić iż jest bardzo dobrym urządzeniem, inne smartfony nie mogą się równać, przede wszystkim jego wygląd, prosta obsługa, i co najważniejsze aparat fotograficzny 12 mpx pozytywnie mnie zaskoczyły, fotki robi naprawdę super nawet lepsze niż niektóre aparaty fotograficzne, nagrywanie filmów HD i oglądanie ich na TV robi niesamowite wrażenie. Niezdecydowanym bardzo polecam ten telefonik ...
.dynamic.chello.pl | 27 mar 2016, 13:03
E.S.
Używam ten aparat od 5 lat. Dobry aparat fotograficzny, wystarczająca pamięć. Spadł na podłogę wiele razy. Ostatnio zawodzi - wyłącza się całkowicie PODCZAS ROZMOWY !!!. Powrót wymaga ponownego uruchomienia (od zera), co trwa moim zdaniem długo. To dyskwalifikuje go z użytkowania.
.adsl.inetia.pl | 30 sty 2016, 21:01
Szklok
Przesiadłem sie z Samsunga SIIImini na poczciwą Nokię N8 i nie ma co żałowac, mimo swoich wad jak na te czasy pod wieloma wzgledami bije na głowe nawet te najnowsze superkomputerki. Z trudem doszukac sie mozna tel. łączącego w sobie tak wiele funkcji nie tracąc komfortu użytkowania. Bezbłedny i praktyczny słownik angielskiego, to samo tyczy się nawigacji poza tym wisienka czyli nadajnik FM. Banalna obsługa a przy tym niebanalne wyposażenie.
.124.117.74.rybnet.pl | 19 sty 2016, 15:01
Htz
Tak teraz to zauważyłem... w rubryce "system operacyjny" myślę że warto dopisać "Belle" :)
A tak po za tym kiedyś komentowałem już ten telefon i moje odczucia dalej są takie same.. w końcu wciąż go mam :D
.play-internet.pl | 02 sty 2016, 12:01
bolo
Telefon mam od trzech m-cy.Przypadkiem trafił do mnie uszkodzony egzemplarz(gniazdo sim).Zachwycony jakością zdjęć postanowiłem go reanimować i tak poskładałem sobie piękną N8 z dwóch uszkodzonych za kwotę poniżej 200 pln(demontaż i montaż bardzo łatwy-nic się nie połamało). Dodatkowo wgrano mi soft delight dzięki czemu telefon jest szybszy i ma kilka dodatkowych opcji.
Plusy:
Solidna obudowa,poręczne wymiary.
Telefon idealny do dzwonienia-głośne dzwonki,super dźwięk w czasie rozmowy.Aparat rewelka, transmiter,możliwość odczytu nośników przez usb, .
Minusy:
Niestety przeglądanie internetu to nie przyjemność,bateria mogłaby działać nieco dłużej,skromne zaplecze aplikacji.
Reasumując telefon lata świetności ma za sobą. Dla kogoś kto chce dobry aparat foto z możliwością dzwonienia to trafiony wybór.
.159.141.2 | 01 paź 2015, 16:10
danon42
Zdjęcia rewelacja!!! Dlaczego nikt nie wspomina o transmiterze? za każdym razem odpalam w samochodzie swoim lub innym :) Raz nawet uratował impreze XD czemu dziś nikt nie instaluje tego dodatku do telefonów??? Używana w motocyklu jako navi wypadła na asfalt przy około 80km/h i poprostu żyła jak gdyby nigdy nic kolejne 3 lata. Wspaniały telefon, tylko troche mułowaty.
.210.243.126 | 31 lip 2015, 02:07

Thumb Up

64,4% 

Thumb Down

 12,7% 

Pytanie

 22,9% 

 Wszystkich opinii: 707. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu