Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  102 096 opinii  |  650 testów  |  4 616 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 925



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,6%   15,1%   28,3% 
 Wszystkich opinii: 53. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6       
R E K L A M A
matt
Dobre spasowanie, piękne kolory, szybki (i prosty w obsłudze) system, dobry aparat i fajna klawiatura to największe plusy. Telefon jest świetnie wykonany, niestety straszy kiepską baterią. Kształt ramki jest bardzo niewygodny, ponieważ łatwo o wyślizgnięcie się słuchawki z ręki podczas np. przeglądania internetu, czy grania.
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.
*.bs.spnet.net  |  17 kwi 2014, 11:04
qba993
Polecam Lumie 925. Nigdy ten telefon mnie nie zawiódł. Czy to w trasie czy w mieście. Połączenie z internetem super (wiadoomo zalezy od operatora, i miejsca pobytu). Łączę się laptopem przez Wi-Fi z moją lumią i internet pieknie śmiga jak potrzebuje coś zrobić na laptopie. Nic sie nie zawiesza. GPS super. Filmy są nagrywane wyraźne, nagrywanie dźwięku w Filmach jest super. Faktycznie bateria nie wytrzymuje długiej i intensywnej pracy. Ale nie tylko lumia 925 tak ma ale i wszystkie telefony podobnego kalibru. Wiem bo użytkuje różne.

Zatem polecam
*.centertel.pl  |  16 kwi 2014, 13:04
Greg  mail
Bateria nie pozwala na nazywanie tego urządzenia mobilnym.
Może i ma trylion funkcji co z tego, bez zasilania użytecznośc każdego tel jest zbliżona do kawałka drewna.
Nie wolno robić telefonów z baterią która wytrzymuje jeden dzień. Tak wiem, teraz większość tak ma, dlatego większość dzisiejszych telefonów jest do d... Minimum powinno być to 2-3 dni intensywnego użytkowania i minimum tydzień mniej intensywnego użytkowania.
Ten nie spełnia takich warunków = to NIE JEST urządzenie MOBILNE.
*.ip.jarsat.pl  |  14 kwi 2014, 13:04
Feluś
Ostatni wpis kolegi obserwatora jest zastanawiający. U mnie poziom ustawień dzwonka i głośności w słuchawce jest do ustawienia i zapamiętania.
*.dynamic.chello.pl  |  12 kwi 2014, 04:04
obserwator
Przed zakupem telefonu przeczytałem wiele opinii. Podaję kilka uwag i spostrzeżeń dla telefonu z oprogramowaniem Lumia Black wersja pl. Przesiadłem się z NOKII E52.
- Czas pracy na baterii 1 do 2 dni w zależności od obciążenia. Bateria niewymienialna. W instrukcji napisano: baterię wymienia serwis.
- Możliwość ustawienia głośności rozmowy (skala 1 do 10) i głośności głośnika np. dzwonka (skala od 0 do 30). Telefon nie zapamiętuje ustawień, domyślnie jest 13. Brak możliwości spersonalizowania.
- Bardzo dobra jakość dźwięku w słuchawce. Zasięg nie gorszy od poprzednika, może trochę lepszy.
- Telefon już wymsnął się z ręki. Wyszedł bez szwanku (mini ryska na aluminiowej obwódce) z kontaktu z metalowym podłożem (ufff...). Dla ostrożnych: jest możliwość ubezpieczenia prywatnych telefonów w mBanku.
- Kontakty, smsy i zdjęcia przeniosłem bez problemu z poprzedniego telefonu przy pomocy aplikacji "przekaż moje dane". Podane dane można wyeksportować na konto microsoftu.
- Tematu tzw. "inwigilacji" (tzn. wysyłania danych za plecami) nie potwierdzam. Na wszystko musimy wyrazić zgodę. Dodatkowo warto zajrzeć do menu "zadania w tle" i wszystko wyłączyć. Oczywiście trzeba uważać na to co się instaluje dodatkowo.
- Brak możliwości usunięcia konta microsoftu. Jedyny sposób to przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Konto takie jednak warto mieć. NOKIA też upomina się o swoje konto.
- Darmowe mapy. Doskonale działający GPS: w mieszkaniu natychmiast złapał moje położenie.
- Po podłączeniu kablem do komputera (windows VISTA) pobrał sterowniki. W windowsie 7 sterownik zainstalowałem na piechotę.
- Na razie brak programów antywirusowych. Ciekawa funkcja (czy gadżet?) to znajdowanie telefonu z możliwością włączenia dzwonka (wypróbowałem - działa), zablokowania telefonu lub wymazania pamięci.
- Bezproblemowa konfiguracja kont pocztowych. ONET wystarczyło podać maila i hasło. Konto służbowe konfigurowałem na piechotę.
- Aparat foto jest klasą dla siebie. Mamy do wyboru kilka programów obsługujących fotki i nagrania. Po zainstalowaniu Office Lens przestałem w pracy używać skanera.
- Pisanie smsów to bajka, telefon się uczy i podpowiada wyrazy. Ciągle odkrywam nowe funkcje, np. program do skanowania kodów QR jest na wyposażeniu.
- Po włączeniu programów zasobożernych czuć jak się grzeje, a poziom doładowania baterii spada w oczach.
- Jeżeli komuś przeszkadza 16 GB to LUMIA 920 mająca bardzo podobne parametry ma 32 GB.
- Gwarancję na telefon możemy sprawdzić poprzez program Nokia Care, menu "sprawdź gwarancję"
- Telefon jest ładny, zwarty i wykonany z dobrych materiałów. Dużo ładniej wygląda w domu niż w markecie przypięty kabelkiem. Pracuje dobrze i stabilnie. Część niedociągnięć usunęła aktualizacja Lumia Black. Liczę na windows phone 8.1.
*.internetia.net.pl  |  07 kwi 2014, 21:04
wismat
Do osób piszących o "inwigilacji". Można zablokować w ustawieniach wysyłanie danych do Microsoftu.

A zresztą naprawdę myślicie, że Google jest święty i nie zbiera żadnych informacji? :) Niedoczekanie...

Poza tym - jedyna wada to słaba bateria. Reszta nie sprawia kłopotów. Windows Phone nie taki straszny, a i w sklepie wszystko co potrzeba. POLECAM!
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  31 mar 2014, 19:03
ŚWISTAK
Ja powiem tak: prostota w8 jak i bezproblemowość z fonem i systemem są bezwzględnie najmocniejszymi i niepodważalnymi atutami tego tel.- I to plusy. A minusy? Wady funkcji telefonicznych polegające na ich ułomności lub ich braku. Np. brak profili, brak możliwości ustawienia głośności alarmu, ale co najgorsze przy wyciszeniu np. radia wyciszamy dźwięk połączeń i SMSów i jeśli zapomnimy podgłosić - "kaplica ciszy"... Natomiast uwaga - największa dyskwalifikująca mym zdaniem ten tel. wada, to zintegrowanie tel. "jednobryłowo", tzn. nieotwieralna obudowa z niewymienialną baterią - oczywiście przez użytkownika! Ale największy w tym minus - ekran!!!
Przestroga dla wszystkich!!! Otóż miałem sytuację w której na mym drugim numerze tel. użytkowałem LG L9 i pewnego dnia tel. upadł - stłukła się w pajączka "gorilla" (a raczej "pigmejka") pokrywająca ekranik. Telefon na gwarancji, ale uszkodzenie mechaniczne, więc wysyłam do Mławy, do utoryzowanego serwisu LG, by nie utracić gwarancji. Koszt naprawy 240zł. Ponieważ pękła szybka, ale wyświetlacz pozostał cały i dotyk działał. Po ok.dwóch dniach od tego zdarzenia popatrzyłem na Lumie i pomyślałem: a jak spadnie mi kiedyś tak pechowo ta ciężka Nokia...? No i zadzwoniłem do serwisu Nokii mieszczącego się w moim Poznaniu. Cóż tam się dowiedziałem? Ano coś, co sprawiło, że pozbyłem się Lumii w ciągu jednego dnia odsprzedając ją do komisu. Powód - koszt wymiany takiej "Gorilli w ym modelu łączy się z kosztem wymiany wyświetlacza, ponieważ są one zintegrowane (sic!) i wynosi prawie... 800 zł!!!
*.internetdsl.tpnet.pl  |  26 mar 2014, 00:03
Trasat
To że jest ingerencja w naszą prywatność przez MS Windows to chyba wiadomo już od dawna. Jeśli to komuś nie przeszkadza to niech go używa do woli nosząc szpiega w dużych majtach. Poza tym nigdy bym nie kupił za takie pieniądze Smartfona bez wymiennej karty micro SD, bez Dual SIM (co dziś jest priorytetem we współczesnych Smartfonach) oraz z kiepską baterią jak na taką Krowę która ma tylko zaledwie 2000 mAH. Jeśli komuś to nie przeszkadza i wszystkie wiadomości lubi mieć w telefonie, a nie na karcie mSD to trzeba być chyba nie powiem kim...co do Dual jak ktoś nie chce mieć to też jego sprawa, oraz jak ktoś chce wiecznie chodzić z ładowarką to naprawdę wart polecenia Smart..
*.148.70.6  |  19 mar 2014, 12:03
wielkie p.
Telefon dla mnie super.
wygląd igła po 3 m-cach używania. Najtańszy bumberek wpasował się jakby był obudową.
przesiadłem się z dell venue pro i było zaskoczenie: jakością, aparatem i ekranem. Bateria też lepiej trzyma. Myślałem, że brak klawiatury będzie mi dolegał, ale nic z tego. Wszystko pięknie śmiga.
dziennie rozmawiam kilka godzin, piszę kilkadziesiąt mejli (kilka skrzynek na różnych serwerach), do tego zwykłe użytkowanie (fb, janosik i inne apki). Wszystko rewelacyjne. O baterii nie wypowiadam się, bo telefon często podłączony (przyzwyczajenie po dvp), ale raz mnie nie obudził.
nawet świetnie wyglądają gry na nim. Aparat i apki do niego rewela, ale one trochę ważą, co w polaczeniu z niezbyt rozbudowaną pamięcią powoduje konieczność częstszego zrzucania danych na zewnętrzne pamięci i one drive. Poza tym ok.
łączność z bt bez zarzutu, podobnie jak wifi.
czasem w miejscach ze słabym zasięgiem telefonii potrafi zerwać połączenie, ale to raczej cecha wspólna wszystkich smartfonów.
*.182.184.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl  |  28 lut 2014, 13:02
brevo
witam,

smartfon jak dla mnie bardzo dobry. przesiadłem się z androida SGS2. tam często się ten telefon zacinał. Tutaj wszystko działa szybko i płynnie. Postanowiłem sam przetestować przez kolejne dwa lata az do zmiany na inny :)
I moja subiektywna opinia jest jak najbardziej pozytywna. Opinie innych, że nie ma aplikacji są wyssane z palca. Na wszystkie aplikacje, z których korzystałem na Androidzie znalazłem odpowiedniki (w 90%) na WIndows Phone. Z wyjątkiem kiepskiego tutaj Youtuba ale tamten podobał mi sie bardziej wizualnie bo do działania nie mam zarzutów. Wszystkie konta pocztowe które posiadam 2 firmowe i dwa prywatne działają bez zarzutu. Podoba mi sie kopiowanie kontaktów z Gmail. Poza tym zapisuja nowe kontakty mogę wybrac je i zapisac do Gmaila, więc gdyby miał nastąpić powrót do Androida wciąż mam wszystkie kontakty. Poza tym świetny wyświetlacz , rewelacyjny aparat i jego funkcje , szczególnie Kinograf :)
Mapy Nokii są bardzo dobre ale i tak korzystam z NaviExperta gdyż najlepiej radzi sobie z sytuacja na drodze online. Do kafelków musiałem się chwilę przyzwyczaić ale ta prostota ma swoją zaletę, działa szybko a na pulpit wyciągam sobie to co chcę. faktycznie android ma większe możliwości konfiguracji tła, dzwonków itp. ale sa to niuanse. Wiem, że aktualizacje Windowsa jak będą szły w tym kierunku, którym podążają zdadzą egzamin :) na minus to głośność, kto to wymyślił??? jak ściszam np muzykę to ściszam równiez głośność dzwonka...bzdura. W Androidzie mogę ustawić sobie głośność do właściwie każdej usługi: aplikacje, dzwonki sms, dzwonki połączenia itp.
Dla niektórych mankamentem może być również niewymienna bateria (w serwisie bez problemu ją wymienią) oraz brak slotu na kartę pamięci. Mi wystarcza i rozumiem, że dla innych użytkowników 16 GB może być za mało. Dla mnie ok. bateria trzyma jeden dzień ale jak większość smartów. Wykonanie telefonu i jego design to najwyższa półka porównywalna z Iphonem. jestem pozytywnie zaskoczony i podoba mi się ten telefon. pozdrawiam
*.117.22.35  |  25 lut 2014, 15:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,6%   15,1%   28,3% 
 Wszystkich opinii: 53. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.205.236.46
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.