Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  6 109 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 925



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,0%   21,9%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Emar84
    Posiadam ten model od 6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Muszę się odnieść do innych opinii, w których ludzie piszą, że telefon gubi zasięg i przerywa rozmowy. W swoim egzemplarzu nie zauważyłem takich problemów, jednak ten model ma słabszy zasięg od innych modeli. Jednak zasięg nigdy nie stracił mi się do zera. Jeśli chodzi o system, to wiadomo jak do Windows: szybki, nie zacina się, prosty w obsłudze, a po aktualizacji do wersji 8.1, sporo zyskał. Telefon jest świetnie wykonany, wygląda bardzo prestiżowo ma świetny aparat i nawigację offline. Dużym plusem jest, że dostanie aktualizację do Windows Phone 10. Ekran jest świetny, ma idealne kolory oraz idealnie sprawdza się w mocnym słońcu. Jedyny minus to trochę słabszy zasięg niż w innych modelach. Ogólnie polecam telefon.
    .siemianowice.pl | 21 sty 2015, 13:42
  • tester
    Windows 8.1 nadrobił braki swoich poprzedników i gdyby taka była pierwsza Lumia to Nokia bez prolemu podniosła by się z kolan.
    Nokia Lumia 925 z tym systemem powala przede wszystkim szybkością. Jest tak banalnie intuicyjna że śmiało można ją polecić każdemu kto dopiero wchodzi w zabawę ze smartfonem, Android przy WM 8.1 to bardzo oporne urządzenia.
    System kafelkowy którego w poprzednich lumiach nienawidziłem i kiedy widziałem te jednokolorowe sprzęty to brało mnie na mdłośi, a od kiedy jest w nim możliwość wstawienia tła to najbardziej elegancki system ze wszystkich. Minus tylko za baterię która i tak jest lepsza niż w moim wcześniejszym iP 4s. Reszta to już same plusy :)
    Jeśli ktoś kiedyś się zraził do lumi polecam dać jej drugą szanę. ale tylko w wersji 8.1 bo to w stosunku ceny do jakości najlepszy wybór.
    .play-internet.pl | 06 sty 2015, 23:05
  • Andrzej192
    Witam Forumowiczów w Nowym Roku! Potrzebowałem komórki z dobrym aparatem foto i łatwością pisania sms-ów, i Nokia Lumia 925 to ma! Niestety, ma też swoje dziwne narowy, z którymi nie mogę się oswoić.
    Najpierw plusy: pisanie sms-ów jest szalenie łatwe, bo na pasku nad klawiaturą wyświetlają się podpowiedzi słów. Dodatkowo, wyrazy często są podpowiadane we właściwym przypadku! Litery są duże i czytelne - o niebo lepsze od widocznych w Nokii E52, z której się przesiadłem. Mam świetny budzik, z możliwą całą serią godzin, które wybiera sie w sekundę! No i aparacik: z możliwością ustawienia ISO, balansu bieli czy włączenia/wyłączenia lampy. A do tego dedykowany, dwutaktowy przycisk znany z normalnych kompaktów! Wszystko to błyskawicznie i bez potrzeby grzebania w czeluściach menu. Brakuje tylko możliwości ustawienia kontrastu zdjęć czy trybu monochromatycznego bądź sepii. Trzeba do tego pobrać aplikację, co wcale nie jest łatwe, bo ze sklepu Orange przychodzi link do czegoś zupełnie innego niż zamówienie a na konto Microsoft nie można się zarejestrować w żaden znany mi, ziemski sposób. Na otarcie łez mamy świetny, szybki internet.
    A teraz minusy: Gdy ktoś dzwoni, to nie mogę odebrać połączenia po prostu, tylko muszę najpierw "odsłonić ekran" - bardzo irytujące! Lumii staram się nie wyłączać i zawsze mieć naładowaną baterię (trzyma około dwóch dni), bo potem zaczynają sie schody z ponownym uruchomieniem! Po prostu model ten nie przyjmuje prawidłowego PIN-u karty SIM! Za kolejną próbą, gdy zbiżam się do wyczerpania limitu prób, naciskam "anuluj" - i, o dziwo, Lumia zaskakuje!!! Nie ma w niej przy tym możliwości wpisania kodu PUK w celu odblokowania karty SIM, tylko trzeba ją wyjąć i odblokować w innym telefonie! Osobnym rozdziałem księgi zwanej "Nokia Lumia 925" jest szufladka na kartę SIM i szpikujczyk do jej otwierania. To po prostu kompromituje producenta, i tyle! Nigdy też nie wiadomo, czy nie działa internet w tle, bo nawet jego wyłączenie w odpowiedniej zakładce jest często czysto iluzoryczne. Może te problemy wynikają z mojej personalizacji telefonu, w której zrezygnowałem z namierzania mnie przez Microsoft? Może to kara za próbę zerwania się ze smyczy? Aparat mam w abonamencie i na pewno nie kupiłbym tego telefonu za 1200 złotych. Traktuję go jak cyfraka i potencjalny odbiornik internetu. Nie tylko ja nie mogę do końca zaakceptować dużych komórek z dotykowymi ekranami. Także moja córka wrzuciła do szuflady Samsunga Galaxy i używa mojej starej Nokii E51.
    .205.251.219 | 02 sty 2015, 16:38
  • R E K L A M A
  • piotr  mail
    Zasięg gsm powraca w momencie kiedy w inny sposób trzymamy telefon niż przeważnie.Mianowicie za boki aparatu, nie dotykając jednocześnie tą samą ręką dołu czy też góry komórki.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 01 sty 2015, 06:33
  • Chudy
    Właśnie przesiadłem się Androida , była to ciężka decyzja ale z czystym sumieniem muszę potwierdzić że system operacyjny Whindows Phone jak i sam telefon jest rewelacyjny .Zero jakichkolwiek problemów z systemem i telefonem , wszystko pracuje ze sobą bardzo dobrze. Już nigdy nie wrócę do Androida.
    .petrus.pl | 24 gru 2014, 09:28
  • angelino
    Aparat ma ogromne kłopoty z utrzymaniem sygnału. Antena - metalowa ramka w obudowie sprawia, że po wzięciu aparatu do ręki pojawiają się problemy z siecią. Najlepiej pracuje przy 2G. Zrywa rozmowy. Trzy razy w serwisie - diagnoza: wszystko w porządku. Podczas używania GPS bardzo się nagrzewa. System zawiesza się. Robi piękne zdjęcia - ciekawe funkcje fotograficzne. Świetne mapy. Dobrze pracuje z WiFi. Bardzo żałuję tego zakupu. Przyznaję przy tym, że sam Windows mi się podoba. Umieszczono w innych opiniach wiele bardzo pochlebnych ocen. Problemy, które opisałem są jednak dość powszechne. Model wyjątkowo nieudany.
    .adsl.inetia.pl | 24 gru 2014, 06:22
  • dracoo
    Witam posiadam ten telefon od roku to moja trzecia Lumia i niestety ???? ostatnia wszystko dobrze zięcia,firmy,nawigacja działają jak należy.Ale po wzięciu telefonu w dłoń traci zasięg więc po co mi taki telefon ktorym nie można zadzwonić i który cały czas zrywa połączenia Nie polecam!
    .147.66.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 18 gru 2014, 17:30
  • kronos79
    Telefon użytkuję od ponad miesiąca, to wystarczający okres by podzielić się spostrzeżeniami. Wcześniej nie miałem doświadczeń z WP i trochę się obawiałem wszystkich, jak się okazało, wyolbrzymionych wad telefonów z tym systemem.
    Zależało mi na telefonie, który w zakresie funkcjonalności nie będzie gorszy od mojego wysłużonego SGS2. Telefonie, który będę mógł bez problemów obsługiwać jedną ręką i schować do kieszeni spodni lub marynarki. Telefonie który będzie dysponował dobrej jakości wyświetlaczem i aparatem fotograficznym.
    Telefonu używam głównie do wykonywania połączeń, pisania sms, przeglądania internetu, nieco rzadziej do nawigacji, robienia zdjęć [w sytuacjach, kiedy nie mam ze sobą sprzętu dedykowanego tylko robieniu zdjęć:)] Zacznę od tego, że zanim zacząłem używać Lumię, zaktualizowałem system operacyjny do najnowszej wersji. Starej nie znam i zapewne nie poznam. Dodatkowo zabezpieczyłem obudowę etui Nillkina, a wyświetlacz folią. Jeśli idzie o walory użytkowe telefonu: wymiary i to jak leży w dłoni są bez zarzutu. Wydaje się nieco szerszy niż większość smartfonów, ale to raczej jego zaleta niż wada. Wyświetlacz 4,5 cala bardzo jasny (choć ustawienia jasności już ograniczyłem, o czym za chwilę), dość duży, ze świetną rozdzielczością.
    W podanym przeze mnie zakresie użytkowania telefonu nie dopatrzyłem się uchybień. Nie używam telefonu do gier, w tym zakresie się nie wypowiem.
    Aparat fotograficzny ma naprawdę duży potencjał, z aplikacją Lumia Camera zdjęcia wychodzą fantastyczne. Jest to bezwzględnie najlepszy aparat w telefonie jeśli idzie o zdjęcia w kiepskim oświetleniu, z jakim się zetknąłem. Jest jedno ale. W trybie auto aparat nie pracuje już tak dobrze, zdjęcia robione w tych samych warunkach (w mieszkaniu, wieczorem) iphonem 4s mojej żony są ostrzejsze, jaśniejsze, ogólnie lepsze. Manualne ustawienia Lumii robią już jednak kolosalną różnicę.
    Nawigacja Lumii jest świetna, nic więcej nie powiem. Sklep Windowsa - czyli strach ma wielkie oczy. Myślałem że będzie gorzej, tymczasem znalazłem wszystkie niezbędne mi na co dzień aplikacje. Może wybór przeglądarek i ich właściwości pozostawiają nieco do życzenia. Jeden, ale za to odczuwalny minus telefonu to akumulator. W pierwszych trzech dniach użytkowania "procenty" uciekały od samego patrzenia na telefon, po kilku naładowaniach do pełna i optymalizacji zużycia energii (tu m.in. kwestia jasności wyświetlacza), sytuacja uległa wyraźnej poprawie co nie zmienia faktu, że telefon wieczorem ledwo zipie, nawet kiedy nie eksploatuję go ponad miarę. Jeśli ktoś chce go zatem używać do nawigacji na nieco dłuższe trasy to tylko z ładowarką.
    Przesiadka z Androida odbyła się nadspodziewanie płynnie. Jeśli komuś nie przeszkadza nie najlepszy akumulator i ograniczenia z tym związane, mogę polecić Lumię 925 z czystym sumieniem
    .fibernet.net.pl | 05 gru 2014, 10:55
  • Dankan
    Patrząc na opinie poprzedników widzę że "uczucia " są mieszane ,wydaje się że winowajcą takich opini jest nie zły sprzęt lecz ogólna opinia na temat Lumi i jej systemu.Stereotypy którymi kierują się Polacy od zawsze dobijają ,wychodzę z założenia :kup ,potestuj przez dłuższy czas ,póżniej wydawaj wyrok :) W większości opinie bazują na przeczytanych gdzie indziej informacjach i są powielane lub z czystej zawiści lub niechęci do firmy Nokia czy Microsoft :(

    Ja osobiście polecam telefon z czystym sumieniem ,szybki niezawodny ,zdjęcia bdb jakości jak również filmy.Wyświetlacz czytelny bardzo ładne odwzorowanie kolorów , gorilla glass,aluminium w ramce itd.Fakt bateria mogłaby być lepsza gdyż windows nie jest tak zasobożerny jak android ,no ale nie jest też to tragedia.
    .opera-mini.net | 10 lis 2014, 11:17
  • pjar
    Drogi przyjacielu nawigacji w telefonie używam gdyż ma funkcje pobierania informacji o natężeniu ruchu ,która bardzo dobrze działa w europie zachodniej a szczególnie w Niemczech. I tę funkcje mam za darmo tylko płacę za transmisje danych. Profesjonalny GPS z tą funkcją kosztuje około 2 tys. zł a ma też ekran 5 cali. I dodatkowo musiałbym zakupić kartę telefoniczną do transmisji danych. Nie we wszystkich krajach prawidłowo działa funkcja pobierania informacji przez RDS. W Polsce np. nie działa.Mam w Toyocie oryginalna nawigacje w panelu i jest ona jeżeli chodzi o pokrycie terenu gorsza od HERE a była aktualizowana latem. A poza tym muszę Tobie napisać że we Frankfurcie nad Menem w dzielnicy szklanych wieżowców GPS TOM-TOM i GPS TOYOTY się gubiły tj. pokazywały że jestem na innej ulicy a nawigacja Lumi się nie gubiła pokazywała dokładne położenie. I rozmowa o wyższości nawigacji jednej nad drugą to jest jakby rozmowa o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi.
    .maius.amu.edu.pl | 06 lis 2014, 17:27

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,0%   21,9%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 96. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.227.9.98
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.