Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 218 marek  |  10 602 telefony  |  156 380 opinii  |  872 testy  |  6 219 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Pozostałe marki
Zamknij
Nokia

Nokia Lumia 925



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,5%   20,8%   25,7% 
 Wszystkich opinii: 101. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Marcinnnk  mail
    Telefon posiadam 4 miesiące. Jeśli chodzi o zalety ;
    -Doskonały wyświetlacz (rozdzielczość, kolory)
    - szybkość działania
    - idealnie pasuje do ręki
    - wykonany z dobrej jakości materiałów (jednak tylna klapka czasami trzeszczy, wymieniali na gwarancji, pomogło tylko na chwilę)
    - aparat robi świetne zdjęcia
    - sam wp 8.1 na duży plus
    - oglądając 930 w zasadzie nie widzę różnic (szybkość działania minimalnie lepsza na korzyść 930 jednak na pewno nie warta tej kasy)
    Minusy ;
    - bateria nie cały dzień, z początku mocno się grzal. W serwisie coś zrobili i jest ok,
    - tylną klapka trzeszczy
    - czujnik swiatla w mieszkaniu przy słabym oświetleniu za bardzo przyciemnia ekran
    I to chyba na tyle. W razie pytań zapraszam na meila :)
    .echostar.pl | 31 mar 2015, 19:25
  • Esp
    Witam, możecie dodać informację, że po aktualizacji oprogramowania do wersji Black zaktualizowała się wersja bluetooth do 4.0.
    .siemianowice.pl | 10 lut 2015, 13:13
  • datan
    Mi zrobił zwiechę 4 razy, ale dopiero po ostatniej aktualizacji. To nie koniec. Jeżeli mam ustawione na 3G i tel. gubi zasięg, to nie przechodzi z automatu na 2G tylko się zawiesza i muszę resetować. Te dwie sprawy są niestety upierdliwe na co dzień. Dodatkowo co jakiś czas budzik nie działa i zamiast lumi do budzenia używam starego fona (poczciwa niezawodna nokia 6303i). Czekam na aktualizację Denim lub W10, bo winię za te wady obecny system. Poza tym telefonik super.
    .dynamic.chello.pl | 08 lut 2015, 21:41
  • R E K L A M A
     
  • MCELN  mail
    Od 6 m-cy. Zawiesiła się 3 razy - ale łatwa do odblokowania. Nie narzekam - chodzi płynnie i szybko, bateria wystarczy na 1 dzień przy necie, dzwonieniu, sms i grach (jest OK). Nawigacja jest bardzo dobra zwłaszcza na Europę środkową i zachodnią. Aplikacji jest wystarczająca ilość - na początku zainstalowałem z 250, teraz wystarczy mi w zupełności ok. 70 - mam w nich wszystko, co potrzeba. Aparat bardzo dobry - konkurencja nie daje rady (Samsung, Iphone). Bardzo przydatny Office, duży ekran i idealne dla mnie rozmiary (i waga) - nie mam potrzeby zmian:) Do tego synchronizacja danych ... telefon spełniający moje potrzeby w 100%.
    .mf.gov.pl | 05 lut 2015, 13:21
  • normi
    Witam! Posiadam ten telefon od roku i muszę przyznać, że to naprawdę świetne urządzenie. Nie ma mowy o żadnym, ale to żadnym lagowaniu, przycięciu podczas pracy czy zawieszaniu się systemu, aparat świetny, androidowcy bardzo chwalą, szczególnie ci, którzy mają aparaty powyżej 10 mpx :D upadł mi może z 10 razy i to ostro, miałem szczęście, telefon działa idealnie i nic się nie potłukło :) czytałem opinie, że gubi zasięg, jak jeździłem po jakichś dziurach to zasięg był słaby w sieci play, ale zmieniłem na t mobile i jest super. polecam ten sprzęt!
    .adsl.inetia.pl | 01 lut 2015, 12:23
  • Emar84
    Posiadam ten model od 6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Muszę się odnieść do innych opinii, w których ludzie piszą, że telefon gubi zasięg i przerywa rozmowy. W swoim egzemplarzu nie zauważyłem takich problemów, jednak ten model ma słabszy zasięg od innych modeli. Jednak zasięg nigdy nie stracił mi się do zera. Jeśli chodzi o system, to wiadomo jak do Windows: szybki, nie zacina się, prosty w obsłudze, a po aktualizacji do wersji 8.1, sporo zyskał. Telefon jest świetnie wykonany, wygląda bardzo prestiżowo ma świetny aparat i nawigację offline. Dużym plusem jest, że dostanie aktualizację do Windows Phone 10. Ekran jest świetny, ma idealne kolory oraz idealnie sprawdza się w mocnym słońcu. Jedyny minus to trochę słabszy zasięg niż w innych modelach. Ogólnie polecam telefon.
    .siemianowice.pl | 21 sty 2015, 13:42
  • tester
    Windows 8.1 nadrobił braki swoich poprzedników i gdyby taka była pierwsza Lumia to Nokia bez prolemu podniosła by się z kolan.
    Nokia Lumia 925 z tym systemem powala przede wszystkim szybkością. Jest tak banalnie intuicyjna że śmiało można ją polecić każdemu kto dopiero wchodzi w zabawę ze smartfonem, Android przy WM 8.1 to bardzo oporne urządzenia.
    System kafelkowy którego w poprzednich lumiach nienawidziłem i kiedy widziałem te jednokolorowe sprzęty to brało mnie na mdłośi, a od kiedy jest w nim możliwość wstawienia tła to najbardziej elegancki system ze wszystkich. Minus tylko za baterię która i tak jest lepsza niż w moim wcześniejszym iP 4s. Reszta to już same plusy :)
    Jeśli ktoś kiedyś się zraził do lumi polecam dać jej drugą szanę. ale tylko w wersji 8.1 bo to w stosunku ceny do jakości najlepszy wybór.
    .play-internet.pl | 06 sty 2015, 23:05
  • Andrzej192
    Witam Forumowiczów w Nowym Roku! Potrzebowałem komórki z dobrym aparatem foto i łatwością pisania sms-ów, i Nokia Lumia 925 to ma! Niestety, ma też swoje dziwne narowy, z którymi nie mogę się oswoić.
    Najpierw plusy: pisanie sms-ów jest szalenie łatwe, bo na pasku nad klawiaturą wyświetlają się podpowiedzi słów. Dodatkowo, wyrazy często są podpowiadane we właściwym przypadku! Litery są duże i czytelne - o niebo lepsze od widocznych w Nokii E52, z której się przesiadłem. Mam świetny budzik, z możliwą całą serią godzin, które wybiera sie w sekundę! No i aparacik: z możliwością ustawienia ISO, balansu bieli czy włączenia/wyłączenia lampy. A do tego dedykowany, dwutaktowy przycisk znany z normalnych kompaktów! Wszystko to błyskawicznie i bez potrzeby grzebania w czeluściach menu. Brakuje tylko możliwości ustawienia kontrastu zdjęć czy trybu monochromatycznego bądź sepii. Trzeba do tego pobrać aplikację, co wcale nie jest łatwe, bo ze sklepu Orange przychodzi link do czegoś zupełnie innego niż zamówienie a na konto Microsoft nie można się zarejestrować w żaden znany mi, ziemski sposób. Na otarcie łez mamy świetny, szybki internet.
    A teraz minusy: Gdy ktoś dzwoni, to nie mogę odebrać połączenia po prostu, tylko muszę najpierw "odsłonić ekran" - bardzo irytujące! Lumii staram się nie wyłączać i zawsze mieć naładowaną baterię (trzyma około dwóch dni), bo potem zaczynają sie schody z ponownym uruchomieniem! Po prostu model ten nie przyjmuje prawidłowego PIN-u karty SIM! Za kolejną próbą, gdy zbiżam się do wyczerpania limitu prób, naciskam "anuluj" - i, o dziwo, Lumia zaskakuje!!! Nie ma w niej przy tym możliwości wpisania kodu PUK w celu odblokowania karty SIM, tylko trzeba ją wyjąć i odblokować w innym telefonie! Osobnym rozdziałem księgi zwanej "Nokia Lumia 925" jest szufladka na kartę SIM i szpikujczyk do jej otwierania. To po prostu kompromituje producenta, i tyle! Nigdy też nie wiadomo, czy nie działa internet w tle, bo nawet jego wyłączenie w odpowiedniej zakładce jest często czysto iluzoryczne. Może te problemy wynikają z mojej personalizacji telefonu, w której zrezygnowałem z namierzania mnie przez Microsoft? Może to kara za próbę zerwania się ze smyczy? Aparat mam w abonamencie i na pewno nie kupiłbym tego telefonu za 1200 złotych. Traktuję go jak cyfraka i potencjalny odbiornik internetu. Nie tylko ja nie mogę do końca zaakceptować dużych komórek z dotykowymi ekranami. Także moja córka wrzuciła do szuflady Samsunga Galaxy i używa mojej starej Nokii E51.
    .205.251.219 | 02 sty 2015, 16:38
  • piotr  mail
    Zasięg gsm powraca w momencie kiedy w inny sposób trzymamy telefon niż przeważnie.Mianowicie za boki aparatu, nie dotykając jednocześnie tą samą ręką dołu czy też góry komórki.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 01 sty 2015, 06:33
  • Chudy
    Właśnie przesiadłem się Androida , była to ciężka decyzja ale z czystym sumieniem muszę potwierdzić że system operacyjny Whindows Phone jak i sam telefon jest rewelacyjny .Zero jakichkolwiek problemów z systemem i telefonem , wszystko pracuje ze sobą bardzo dobrze. Już nigdy nie wrócę do Androida.
    .petrus.pl | 24 gru 2014, 09:28

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,5%   20,8%   25,7% 
 Wszystkich opinii: 101. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Xiaomi Redmi 2A
» Asus ZenFone 2 ZE550ML
» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Prestigio Muze A3
» Lenovo K3 Note
Aktualności:

» OnePlus DR-1 prima-aprilisowym żartem
» Xiaomi Redmi 2A: można jeszcze taniej
» LG G4 pozuje w pokrowcach
» Xiaomi MiPad2 na pierwszym zdjęciu
» Prestigio Muze A3 z pojemną baterią
» Huawei P8 w TENAA. Są dane!
» iPhone 6C i iPad Plus: nowe informacje
» HTC One M9+ na kolejnych zdjęciach
» Sony Xperia Z4 w GFXBench



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.163.158.99
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.