Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 226 marek  |  10 987 telefonów  |  158 589 opinii  |  650 testów  |  6 935 użytkowników on-line
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
R E K L A M A
Nokia

Nokia Lumia 925

Thumb Up

53,8% 

Thumb Down

 20,8% 

Pytanie

 25,5% 

 Wszystkich opinii: 106. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

bartekrugby1
Witam.
Z dużym zdziwieniem przeczytałem wszystkie opinie o modelu, a konkretnie negatywne opinie o zasięgu, używałem 925 przez rok i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Bateria nie jest najmocniejszą stroną tej lumii, przy nawigacji stara 800 była zdecydowanie lepsza. Używając aplikacji lumia camera można zrobić fantastyczne zdjęcia, raczej nie osiągalne dla innych telefonów, przy nawigacji, lub włączonym LTE + oglądanie np. filmu na youtube telefon potrafił się mocno grzać. W przeciagu kilku ostatnich lat miałem sporo lumii(800, 900, 820, 630,625, 920, 925), przeszedłem przez wszystkie wersje mobilnych okienek, i widzę jak idą do przodu, jeżeli microsoft będzie podążał tą ścieżką a ludzie wyzbędą się uprzedzeń i kompleksów, że znajomi mają galaaxy i iphony, to lumia będzie bardzo znaczącym graczem na rynku. Niestety moja 925 wczoraj upadła mi kant schodów w metrze i odbijając się dalej poleciała kilkanaście metrów w dół, nie muszę dodawać że z wyświetlacza niewiele zostało, w przyszłym tygodniu przyjeżdza do mnie LG G3, jestem pełen obaw, ale dam mu szansę, jeżeli po miesiącu mnie czymś nie urzeknie to wracam do 925, lub 1020. Generalnie moim zdaniem lumia 925 w skali 10 punktowej zasługuje na 8,5.
.komputex.net | 21 maj 2015, 18:05
Ziemna
Po roku używania opinia nadal pozytywna. Telefon nie wiesza się, wszystko działa jak należy. Świetny jest ten ekran informacyjny - wystarczy ruszyć telefonem, żeby na czarnym tle pojawiła się godzina oraz info o np. nieodebranych połaczeniach lub wiadomościach. Bardzo wygodne.
Ekran spokojnie wystarcza do czytania książek w tramwaju - można trzymać jedną ręką i palcem przesuwać strony - bardzo wygodne w tłoku.
Czytałem resztę opinii. Też miałem jeden epizod z aparatem - wszystko stało się czarne, ale po resecie ustąpiło.Zauważyłem, że kiepsko łapie nowe sieci w roamingu (gorzej niż np. E6 czy E71) - wymagała restartu po opuszczeniu samolotu, żeby zobaczyła obcą sieć. Ale zasięg ma dobry - utrzymuje sieć kiedy iPhony już dawno są poza zasięgiem.
GPS rzeczywiście nieco się grzeje przy dłuższej pracy, i po 5 godzinach czasami (nie zawsze) lubi jak się całość zrestartuje, ale to żaden kłopot. Przecież nikt nie jedzie 5 godzin, trzeba robić postoje, wtedy wystarczy wyłaczyć HERE i na kolejne kilka godzin znowu jest spokój.
Używam też na niej w Polsce Yanosika, z bardzo dobrym skutkiem. Yanosikowa nawigacja wygląda gorzej i ma mniej szczegółów, ale w trasie sprawdza się lepiej, i wcale nie pobiera wielkiej ilości danych.
Pamięć jest wystarczająca - po prostu co jakiś czas trzeba zgrywać dane. Zdjęcia, jak na telefon, znakomite.
W sumie: bardzo dobry telefon dla tych, których wymagania spełnia.
.static.ip.netia.com.pl | 24 kwi 2015, 11:04
Artur
Przez pierwsze miesiące telefon wydawał się ideałem. Jednak po niemal roku zaczął się zawieszać (po wgraniu aktualizacji Windowsa). Kilka tygodni później padł zupełnie. Oddałem do naprawy gwarancyjnej telefon w idealnym stanie wizualnym (nawet ryski czy otarcia ponieważ cały czas był w silikonowym "ochraniaczu". W serwisie stwierdzili uszkodzenie mechaniczne i kazali płacić za naprawę!
Microsoft podtrzymał opinię serwisu!!!
Stwierdzili, że uszkodzenie jednego maleńkiego podzespołu elektronicznego nastąpiło w skutek upadku telefonu. Ciekawe jakim cudem stało się to bez śladu na obudowie.
Inna sprawa to brak określonego terminu na realizację naprawy gwarancyjnej!!! Mogą wasze telefony trzymać nawet rok.
Zdecydowanie odradzam więc kupno jakiegokolwiek telefonu tej firmy.
.elb.pl | 12 kwi 2015, 12:04
R E K L A M A
 
zobo
Telefon posiadam od roku. Oceniam go bardzo dobrze, jednak nie jest pozbawiony drobnych wad.
Zalety:
- niemal doskonałe wykonanie zarówno tylnej klapki jak i metalowej ramki dookoła urządzenia,
- wspaniały aparat, który z pomocą licznych aplikacji systemowych pozwala na zrobienie przepięknych ujęć i zabawy fotografiami,
- piekielnie dokładna i szybka nawigacja, uratowała mnie już nie raz w kryzysowych sytuacjach. Ponadto jest w pełni darmowa.
- Windows 8.1 po ostatniej aktualizacji zyskał na funkcjonalności i szybkości,
- bardzo dobry wyświetlacz, piękne, żywe kolory (moim, subiektywnym zdaniem dużo naturalniejsze niż w pewnych koreańskich urządzeniach)
Wady:
- trochę za słaba bateria. Szkoda, że nie upchnęli więcej pojemności.
- aktualizacje aplikacji i gier trzeba włączać ręcznie, automatyczne aktualizowanie pomimo włączenia, nie działa.
To tyle. Ogólnie rzecz biorąc POLECAM GORĄCO osobom, którym zależy na porządnym, niezawodnym urządzeniu, zamiast plastikowej, przereklamowanej zabaweczki.
.dynamic.chello.pl | 04 kwi 2015, 12:04
zobo
Telefon posiadam od roku. Oceniam go bardzo dobrze, jednak nie jest pozbawiony drobnych wad.
Zalety:
- niemal doskonałe wykonanie zarówno tylnej klapki jak i metalowej ramki dookoła urządzenia,
- wspaniały aparat, który z pomocą licznych aplikacji systemowych pozwala na zrobienie przepięknych ujęć i zabawy fotografiami,
- piekielnie dokładna i szybka nawigacja, uratowała mnie już nie raz w kryzysowych sytuacjach. Ponadto jest w pełni darmowa.
- Windows 8.1 po ostatniej aktualizacji zyskał na funkcjonalności i szybkości,
- bardzo dobry wyświetlacz, piękne, żywe kolory (moim, subiektywnym zdaniem dużo naturalniejsze niż w pewnych koreańskich urządzeniach)
Wady:
- trochę za słaba bateria. Szkoda, że nie upchnęli więcej pojemności.
- aktualizacje aplikacji i gier trzeba włączać ręcznie, automatyczne aktualizowanie pomimo włączenia, nie działa.
To tyle. Ogólnie rzecz biorąc POLECAM GORĄCO osobom, którym zależy na porządnym, niezawodnym urządzeniu, zamiast plastikowej, przereklamowanej zabaweczki.
.dynamic.chello.pl | 04 kwi 2015, 12:04
Marcinnnk  mail
Telefon posiadam 4 miesiące. Jeśli chodzi o zalety ;
-Doskonały wyświetlacz (rozdzielczość, kolory)
- szybkość działania
- idealnie pasuje do ręki
- wykonany z dobrej jakości materiałów (jednak tylna klapka czasami trzeszczy, wymieniali na gwarancji, pomogło tylko na chwilę)
- aparat robi świetne zdjęcia
- sam wp 8.1 na duży plus
- oglądając 930 w zasadzie nie widzę różnic (szybkość działania minimalnie lepsza na korzyść 930 jednak na pewno nie warta tej kasy)
Minusy ;
- bateria nie cały dzień, z początku mocno się grzal. W serwisie coś zrobili i jest ok,
- tylną klapka trzeszczy
- czujnik swiatla w mieszkaniu przy słabym oświetleniu za bardzo przyciemnia ekran
I to chyba na tyle. W razie pytań zapraszam na meila :)
.echostar.pl | 31 mar 2015, 19:03
Esp
Witam, możecie dodać informację, że po aktualizacji oprogramowania do wersji Black zaktualizowała się wersja bluetooth do 4.0.
.siemianowice.pl | 10 lut 2015, 13:02
datan
Mi zrobił zwiechę 4 razy, ale dopiero po ostatniej aktualizacji. To nie koniec. Jeżeli mam ustawione na 3G i tel. gubi zasięg, to nie przechodzi z automatu na 2G tylko się zawiesza i muszę resetować. Te dwie sprawy są niestety upierdliwe na co dzień. Dodatkowo co jakiś czas budzik nie działa i zamiast lumi do budzenia używam starego fona (poczciwa niezawodna nokia 6303i). Czekam na aktualizację Denim lub W10, bo winię za te wady obecny system. Poza tym telefonik super.
.dynamic.chello.pl | 08 lut 2015, 21:02
MCELN  mail
Od 6 m-cy. Zawiesiła się 3 razy - ale łatwa do odblokowania. Nie narzekam - chodzi płynnie i szybko, bateria wystarczy na 1 dzień przy necie, dzwonieniu, sms i grach (jest OK). Nawigacja jest bardzo dobra zwłaszcza na Europę środkową i zachodnią. Aplikacji jest wystarczająca ilość - na początku zainstalowałem z 250, teraz wystarczy mi w zupełności ok. 70 - mam w nich wszystko, co potrzeba. Aparat bardzo dobry - konkurencja nie daje rady (Samsung, Iphone). Bardzo przydatny Office, duży ekran i idealne dla mnie rozmiary (i waga) - nie mam potrzeby zmian:) Do tego synchronizacja danych ... telefon spełniający moje potrzeby w 100%.
.mf.gov.pl | 05 lut 2015, 13:02
normi
Witam! Posiadam ten telefon od roku i muszę przyznać, że to naprawdę świetne urządzenie. Nie ma mowy o żadnym, ale to żadnym lagowaniu, przycięciu podczas pracy czy zawieszaniu się systemu, aparat świetny, androidowcy bardzo chwalą, szczególnie ci, którzy mają aparaty powyżej 10 mpx :D upadł mi może z 10 razy i to ostro, miałem szczęście, telefon działa idealnie i nic się nie potłukło :) czytałem opinie, że gubi zasięg, jak jeździłem po jakichś dziurach to zasięg był słaby w sieci play, ale zmieniłem na t mobile i jest super. polecam ten sprzęt!
.adsl.inetia.pl | 01 lut 2015, 12:02

Thumb Up

53,8% 

Thumb Down

 20,8% 

Pytanie

 25,5% 

 Wszystkich opinii: 106. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu