Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 239 marek  |  11 309 telefonów  |  161 274 opinie  |  650 testów  |  6 263 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 925

Thumb Up

54,1% 

Thumb Down

 21,1% 

Pytanie

 24,8% 

 Wszystkich opinii: 109. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

mateusz
Witam. Po wielu długich poszukiwaniach, zastanawianiu się czy wybrać Androida czy Windows Phone'a a jeśli Windows to który itp.. Po niezliczonych recenzjach wybór padł na Nokie Lumia 925.
Wielu użytkowników zachwalało i polecało. Mi jednak w ogóle nie odpowiada z powodów:
- Bardzo delikatny wyświetlacz. ''Nierysujące się szkło'' to tyko chwyt marketingowy. Po kilku godzinach w kieszeni razem z innym przedmiotem telefon miał już wiele niedających się usunąć rys. Za kolejnym razem w torebce mojej dziewczyny po pół dnia, szkło na wyświetlaczu wyglądało tragicznie. Więc jest to BARDZO wrażliwe szkło i bardzo dalekie od nierysującego się.
- Idąc dalej za delikatnością telefonu, po jednym upadku z około metra na chodnik miał odprysk w dolnej części wyświetlacza. Po drugim upadku (były tylko 2) z wysokości kieszeni ekran rozbił się u góry w rogu w taki sposób jak gdyby był przejechany przez samochód.
Z dwóch powyższych wynika że jest to telefon tylko do etui i tylko dla kogoś kto trzyma go w domu lub na półce.
- Kolejna straszliwa wada to NAGRZEWANIE SIĘ do granic wyłączania się. Przy normalnym użytkowaniu nawigacji lub innych aplikacji telefon nagrzewa się aż rzeczywiście niekomfortowo go trzymać w ręce.
Owszem może telefon jest szybki i radzi sobie dobrze z prędkością przetwarzania danych ale kosztem nagrzewania się aż do resetu.

Powyższe minusy zdecydowanie przekreślają Lumie 925 jako telefon codziennego użytku. Wg mnie telefon odstaje za samsungami które wytrzymują dużo więcej fizycznych obrażeń i nie nagrzewają się wcale.
.dynamic.mm.pl | 30 maj 2015, 15:05
Veri
Po ponad roku korzystania z telefonu jestem z niego bardzo zadowolony. Telefon jest solidnie wykonany, z dobrej jakości tworzyw, nic nie skrzypi, nie ugina się. Aparat robi jedne z lepszych zdjęć na rynku, Xperie z serii Z mogą się schować. System bardzo płynny, ciągle aktualizowany, czego nie można powiedzieć o konkurencji. Telefon na pewno dostanie dużą aktualizację do Windowsa 10, chociaż nowy już nie jest. System ma kilka braków, ale jego płynność, łatwość użycia i design jest na ocenę celującą. Jeśli chodzi o aspekt aplikacji na WP, to według mnie niczego nie brakuje w sklepie, oprócz aplikacji Google, które samo robi problemy z wydaniem swoich usług na WP. Telefon godny polecanie, ma kilka drobnych minusów, ale ogólna ocena to 9 na 10 punktów. Polecam.
.free.aero2.net.pl | 27 maj 2015, 11:05
Grejon
Mam telefon od miesiąca i ogólnie jestem zadowolony, ale jest kilka minusów.

1. Niewygodne wybieranie numerów - ktoś kto miał telefon z Androidem (np. Sony Xperię) zrozumie o co mi chodzi.
2. Po bokach jest obudowa z metalu o obłym kształcie - przez to czasami telefon może się wyślizgnąć z ręki.
3. Mocno się grzeje przy intensywnym używaniu wyświetlacza.
4. Przeglądarka Internet Explorer - beznadziejna! Na szczęście można ściągnąć Operę.
5. Nawigacja Here nie nadąża za wykonywanymi manewrami i nie zawsze przybliża mapę przed skrętem. Ale plusem jest to, że można na głównym ekranie umieścić skrót do ulubionych lokalizacji.
6. Brak kontrolek sygnalizacyjnych. Z jednej strony wada, bo możemy nie dowiedzieć się np. o nieodebranym połączeniu od razu, z drugiej zaleta - bo telefon nie oświetla w środku nocy pół pokoju (co przeklinałem w mojej Xperii).

To są tylko drobiazgi, które nieco irytują przy korzystaniu z telefonu ale wg mnie telefon jest bardzo fajny. Ekran jest czytelny nawet na silnym słońcu, podejrzewam, że to zasługa ciemnego tła, no i prawdopodobnie też powód, że bateria krótko wytrzymuje.
.dynamic.chello.pl | 26 maj 2015, 13:05
R E K L A M A
 
bartekrugby1
Witam.
Z dużym zdziwieniem przeczytałem wszystkie opinie o modelu, a konkretnie negatywne opinie o zasięgu, używałem 925 przez rok i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Bateria nie jest najmocniejszą stroną tej lumii, przy nawigacji stara 800 była zdecydowanie lepsza. Używając aplikacji lumia camera można zrobić fantastyczne zdjęcia, raczej nie osiągalne dla innych telefonów, przy nawigacji, lub włączonym LTE + oglądanie np. filmu na youtube telefon potrafił się mocno grzać. W przeciagu kilku ostatnich lat miałem sporo lumii(800, 900, 820, 630,625, 920, 925), przeszedłem przez wszystkie wersje mobilnych okienek, i widzę jak idą do przodu, jeżeli microsoft będzie podążał tą ścieżką a ludzie wyzbędą się uprzedzeń i kompleksów, że znajomi mają galaaxy i iphony, to lumia będzie bardzo znaczącym graczem na rynku. Niestety moja 925 wczoraj upadła mi kant schodów w metrze i odbijając się dalej poleciała kilkanaście metrów w dół, nie muszę dodawać że z wyświetlacza niewiele zostało, w przyszłym tygodniu przyjeżdza do mnie LG G3, jestem pełen obaw, ale dam mu szansę, jeżeli po miesiącu mnie czymś nie urzeknie to wracam do 925, lub 1020. Generalnie moim zdaniem lumia 925 w skali 10 punktowej zasługuje na 8,5.
.komputex.net | 21 maj 2015, 18:05
Ziemna
Po roku używania opinia nadal pozytywna. Telefon nie wiesza się, wszystko działa jak należy. Świetny jest ten ekran informacyjny - wystarczy ruszyć telefonem, żeby na czarnym tle pojawiła się godzina oraz info o np. nieodebranych połaczeniach lub wiadomościach. Bardzo wygodne.
Ekran spokojnie wystarcza do czytania książek w tramwaju - można trzymać jedną ręką i palcem przesuwać strony - bardzo wygodne w tłoku.
Czytałem resztę opinii. Też miałem jeden epizod z aparatem - wszystko stało się czarne, ale po resecie ustąpiło.Zauważyłem, że kiepsko łapie nowe sieci w roamingu (gorzej niż np. E6 czy E71) - wymagała restartu po opuszczeniu samolotu, żeby zobaczyła obcą sieć. Ale zasięg ma dobry - utrzymuje sieć kiedy iPhony już dawno są poza zasięgiem.
GPS rzeczywiście nieco się grzeje przy dłuższej pracy, i po 5 godzinach czasami (nie zawsze) lubi jak się całość zrestartuje, ale to żaden kłopot. Przecież nikt nie jedzie 5 godzin, trzeba robić postoje, wtedy wystarczy wyłaczyć HERE i na kolejne kilka godzin znowu jest spokój.
Używam też na niej w Polsce Yanosika, z bardzo dobrym skutkiem. Yanosikowa nawigacja wygląda gorzej i ma mniej szczegółów, ale w trasie sprawdza się lepiej, i wcale nie pobiera wielkiej ilości danych.
Pamięć jest wystarczająca - po prostu co jakiś czas trzeba zgrywać dane. Zdjęcia, jak na telefon, znakomite.
W sumie: bardzo dobry telefon dla tych, których wymagania spełnia.
.static.ip.netia.com.pl | 24 kwi 2015, 11:04
Artur
Przez pierwsze miesiące telefon wydawał się ideałem. Jednak po niemal roku zaczął się zawieszać (po wgraniu aktualizacji Windowsa). Kilka tygodni później padł zupełnie. Oddałem do naprawy gwarancyjnej telefon w idealnym stanie wizualnym (nawet ryski czy otarcia ponieważ cały czas był w silikonowym "ochraniaczu". W serwisie stwierdzili uszkodzenie mechaniczne i kazali płacić za naprawę!
Microsoft podtrzymał opinię serwisu!!!
Stwierdzili, że uszkodzenie jednego maleńkiego podzespołu elektronicznego nastąpiło w skutek upadku telefonu. Ciekawe jakim cudem stało się to bez śladu na obudowie.
Inna sprawa to brak określonego terminu na realizację naprawy gwarancyjnej!!! Mogą wasze telefony trzymać nawet rok.
Zdecydowanie odradzam więc kupno jakiegokolwiek telefonu tej firmy.
.elb.pl | 12 kwi 2015, 12:04
zobo
Telefon posiadam od roku. Oceniam go bardzo dobrze, jednak nie jest pozbawiony drobnych wad.
Zalety:
- niemal doskonałe wykonanie zarówno tylnej klapki jak i metalowej ramki dookoła urządzenia,
- wspaniały aparat, który z pomocą licznych aplikacji systemowych pozwala na zrobienie przepięknych ujęć i zabawy fotografiami,
- piekielnie dokładna i szybka nawigacja, uratowała mnie już nie raz w kryzysowych sytuacjach. Ponadto jest w pełni darmowa.
- Windows 8.1 po ostatniej aktualizacji zyskał na funkcjonalności i szybkości,
- bardzo dobry wyświetlacz, piękne, żywe kolory (moim, subiektywnym zdaniem dużo naturalniejsze niż w pewnych koreańskich urządzeniach)
Wady:
- trochę za słaba bateria. Szkoda, że nie upchnęli więcej pojemności.
- aktualizacje aplikacji i gier trzeba włączać ręcznie, automatyczne aktualizowanie pomimo włączenia, nie działa.
To tyle. Ogólnie rzecz biorąc POLECAM GORĄCO osobom, którym zależy na porządnym, niezawodnym urządzeniu, zamiast plastikowej, przereklamowanej zabaweczki.
.dynamic.chello.pl | 04 kwi 2015, 12:04
zobo
Telefon posiadam od roku. Oceniam go bardzo dobrze, jednak nie jest pozbawiony drobnych wad.
Zalety:
- niemal doskonałe wykonanie zarówno tylnej klapki jak i metalowej ramki dookoła urządzenia,
- wspaniały aparat, który z pomocą licznych aplikacji systemowych pozwala na zrobienie przepięknych ujęć i zabawy fotografiami,
- piekielnie dokładna i szybka nawigacja, uratowała mnie już nie raz w kryzysowych sytuacjach. Ponadto jest w pełni darmowa.
- Windows 8.1 po ostatniej aktualizacji zyskał na funkcjonalności i szybkości,
- bardzo dobry wyświetlacz, piękne, żywe kolory (moim, subiektywnym zdaniem dużo naturalniejsze niż w pewnych koreańskich urządzeniach)
Wady:
- trochę za słaba bateria. Szkoda, że nie upchnęli więcej pojemności.
- aktualizacje aplikacji i gier trzeba włączać ręcznie, automatyczne aktualizowanie pomimo włączenia, nie działa.
To tyle. Ogólnie rzecz biorąc POLECAM GORĄCO osobom, którym zależy na porządnym, niezawodnym urządzeniu, zamiast plastikowej, przereklamowanej zabaweczki.
.dynamic.chello.pl | 04 kwi 2015, 12:04
Marcinnnk  mail
Telefon posiadam 4 miesiące. Jeśli chodzi o zalety ;
-Doskonały wyświetlacz (rozdzielczość, kolory)
- szybkość działania
- idealnie pasuje do ręki
- wykonany z dobrej jakości materiałów (jednak tylna klapka czasami trzeszczy, wymieniali na gwarancji, pomogło tylko na chwilę)
- aparat robi świetne zdjęcia
- sam wp 8.1 na duży plus
- oglądając 930 w zasadzie nie widzę różnic (szybkość działania minimalnie lepsza na korzyść 930 jednak na pewno nie warta tej kasy)
Minusy ;
- bateria nie cały dzień, z początku mocno się grzal. W serwisie coś zrobili i jest ok,
- tylną klapka trzeszczy
- czujnik swiatla w mieszkaniu przy słabym oświetleniu za bardzo przyciemnia ekran
I to chyba na tyle. W razie pytań zapraszam na meila :)
.echostar.pl | 31 mar 2015, 19:03
Esp
Witam, możecie dodać informację, że po aktualizacji oprogramowania do wersji Black zaktualizowała się wersja bluetooth do 4.0.
.siemianowice.pl | 10 lut 2015, 13:02

Thumb Up

54,1% 

Thumb Down

 21,1% 

Pytanie

 24,8% 

 Wszystkich opinii: 109. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu