Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 826 telefonów  |  150 092 opinie  |  720 testów  |  6 972 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 925



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,3%   21,6%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 88. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Dankan
    Patrząc na opinie poprzedników widzę że "uczucia " są mieszane ,wydaje się że winowajcą takich opini jest nie zły sprzęt lecz ogólna opinia na temat Lumi i jej systemu.Stereotypy którymi kierują się Polacy od zawsze dobijają ,wychodzę z założenia :kup ,potestuj przez dłuższy czas ,póżniej wydawaj wyrok :) W większości opinie bazują na przeczytanych gdzie indziej informacjach i są powielane lub z czystej zawiści lub niechęci do firmy Nokia czy Microsoft :(

    Ja osobiście polecam telefon z czystym sumieniem ,szybki niezawodny ,zdjęcia bdb jakości jak również filmy.Wyświetlacz czytelny bardzo ładne odwzorowanie kolorów , gorilla glass,aluminium w ramce itd.Fakt bateria mogłaby być lepsza gdyż windows nie jest tak zasobożerny jak android ,no ale nie jest też to tragedia.
    .opera-mini.net | 10 lis 2014, 11:11
  • pjar
    Drogi przyjacielu nawigacji w telefonie używam gdyż ma funkcje pobierania informacji o natężeniu ruchu ,która bardzo dobrze działa w europie zachodniej a szczególnie w Niemczech. I tę funkcje mam za darmo tylko płacę za transmisje danych. Profesjonalny GPS z tą funkcją kosztuje około 2 tys. zł a ma też ekran 5 cali. I dodatkowo musiałbym zakupić kartę telefoniczną do transmisji danych. Nie we wszystkich krajach prawidłowo działa funkcja pobierania informacji przez RDS. W Polsce np. nie działa.Mam w Toyocie oryginalna nawigacje w panelu i jest ona jeżeli chodzi o pokrycie terenu gorsza od HERE a była aktualizowana latem. A poza tym muszę Tobie napisać że we Frankfurcie nad Menem w dzielnicy szklanych wieżowców GPS TOM-TOM i GPS TOYOTY się gubiły tj. pokazywały że jestem na innej ulicy a nawigacja Lumi się nie gubiła pokazywała dokładne położenie. I rozmowa o wyższości nawigacji jednej nad drugą to jest jakby rozmowa o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi.
    .maius.amu.edu.pl | 06 lis 2014, 17:11
  • podniebnybaron
    @ pjar człowieku Ty potrzebujesz nawigacji 10H dziennie i chcesz używać do tego telefonu?! To gratuluję! Do tego stworzone zostały nawigacje aby nawigować i nawigować i nawigować, gps w telefonie to wciąż dodatek, który w takiej skali - jak widać - nie zastąpi dedykowanego sprzętu? to tak jakby profesjonalny fotograf robił zdjęcia super-hiper flagowym telefonem i dziwił się, ze zdjęcia nie są idealne? btw. nie bronie Lumii 925 bo nigdy jej w ręku nie miałem, po prostu nie rozumiem takiego podejścia.
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 01 lis 2014, 13:11
  • R E K L A M A
  • pjar  mail
    Lumie 925 zakupiłem rok temu. Wybrałem Nokie gdyż od początku GSM korzystałem z tej marki. Smartfon miał mi służyć jak wcześniej E-52 do telefonowania i nawigacji. Jako telefon w stosunku do E-52 ma słaby zasięg słabszy o 50% widać to w terenie zabudowanym i leśnym. Jeżeli chodzi o nawigacje to jest totalna klęska Microsoft Mobile. Zakupiłem nakładkę elektromagnetyczną i ładowarkę CR-200 i miałem nadzieję że na tym zestawie da się nawigować. Czas nawigacji 2h. Oddałem telefon do serwisu gdzie mnie uświadomili że nawigować można tylko na zasilaniu przewodowym oryginalnym Nokii. Na tym zestawie czas nawigacji wzrósł do około 4h ale telefon się gotował i do tego nawigacja parę razy się powiesiła. Telefon ponownie powędrował do serwisu gdzie stwierdzono że jest to prawidłowe działanie smartfona przewidziane przez producenta. Dla mnie nawigacja musi pracować min. 10h bo dużo podróżuje po Europie. Obecnie telefon reklamuje od miesiąca w ORANGE ze skutkiem szokującym. Na moje pisma ORANGE nie odpisuje. W najbliższym czasie skieruje sprawę na ścieżkę przewidzianą prawem. Bo uważam że ten błąd techniczny został ukryty z pełną premedytacją przez Microsoft Mobile i jest powielany w kolejnych modelach. W tym czasie postanowiłem przetestować modele 920,930 i 1030 miały tę samą wadę.
    .maius.amu.edu.pl | 14 paź 2014, 17:10
  • Cz
    Mam ten telefon rok.
    Przez ten okres zawiesił mi się raz - nie wiem z jakiego powodu. Nigdy więcej to się nie stało.
    Co do baterii - jak używam mało/umiarkowanie to potrafi trzymać 60-70h. Jak odpalę coś wymagającego, to nie ma siły, musi się szybko wyczerpać.
    Przy wymagających graficznie aplikacjach telefon dość mocno się grzeje, ale to przecież normalne. Tak samo się grzeje Samsung GT9000 i GT9100.
    Aktualnie mam Windows Mobile 8.10 (wersja Preview for Developers). System działa bardzo dobrze.
    Na telefon mam nałożone etui ROCK, bo bez tego jest on strasznie nieporęczny. Dzięki etui, telefon po 10 miesiącach wygląda nadal jak nowy (oprócz ekranu:P).
    Spasowanie tylnej pokrywy nie jest idealne. Jest wyczuwalny luz, ale jako, że mam to etui, to nie przeszkadza mi w niczym.
    Reszta jak to w smartfonach. Aparat do robienia zdjęć - robi zdjęcia, funkcja telefonowania - telefonuje, po podłączeniu do ładowarki - ładuje.
    .143.241.66.ultranet.net.pl | 08 paź 2014, 15:10
  • Zimbrados
    Witam. Zmieniłem swojego Grand Neo na Nokię 925. Powód był jeden- nie chciałem tego co ma większość. Przed zakupem przejrzałem opinie, fora więc mogę powiedzieć, że był to zakup przemyślany. Wykonanie samego telefonu nie budzi zastrzeżeń. Połączenie aluminium i plastiku oraz jakość montażu bardzo dobrze. Kupiłem wersję czarną (mając wątpliwości) i moim zdaniem wygląda najładniej z serii (zobaczymy jak będzie z wytrzymałością ramki). Ekran ma bardzo ładne kolory. Aparat też nie jest najgorszy, można powiedzieć, że porównywalny z używaną przez mnie Nokią N8 (dwa lata). System jest szybki i nie zauważyłem żadnych problemów z płynnością. Podoba mi się. Co do logiki funkcji to mówiąc otwarcie mam pewne wątpliwości co do rozmieszczenia pewnych funkcji (przykład: spróbujcie znaleźć latarkę). Oczywiście zabawa/ konfiguracja Windowsem ograniczyła się do dwóch dni, ponieważ tyle wystarczy do pełnej konfiguracji systemu (opcji nie ma zbyt wielu). Jak dla mnie wystarczy, liczyłem się z brakiem wielu kolorowych ,,zabawek" dostępnych w Andku nie brakuje (wręcz chciałem przed nimi uciec). Smartfon nie służy tylko do zabawy, a do pracy i z tej roli w pełni się wywiązuje. W większości opinii pojawia się sugestia dotycząca baterii i zgadzam się, że mogłaby być lepsza. Dwa dni i 7 godzin to mój najlepszy wynik (2G i 15 min rozmów oraz 15 min netu). Najgorszy wynik to 10 godzin przy LTE, 60 min rozmów i włączona synchronizacja. Wszystko zależy od sposobu użytkowania. Podsumowując: polecam nowy system, telefon bardzo dobrze wykonany (prawie jak w Finlandii) ze średnią baterią (osoby intensywnie użytkujące tego smartfona mogą się negatywnie zdziwić). Telefon trochę niedoceniony przez rynek.
    .adsl.inetia.pl | 04 paź 2014, 20:10
  • Paweł
    Do telefonu niemem żadnych wiekszych zastrzeżeń. Spełnil moje oczekiwania jesli chodzi o możliwosci, ale jekosc wykonania to jego mankament. Tył niedolega tak jak powinien, czus luzy i niedopasowanie. Nokia mogła by sie bardziej przyłożyć do swojego flagowego wyrobu.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 25 wrz 2014, 21:09
  • cisu  mail
    Ja ten smartfon mam od prawie roku (10 miesięcy). Prędzej już chyba się o nim wypowiadałem, teraz będzie drugi raz. Czytam tak opinie innych posiadaczy smartfona i z niektórymi się nie mogę zgodzić. Bateria jest słaba. To fakt. Trzyma do dwóch dni, jeśli jest mało używany. 16 GB pamięci to też może być trochę mało, zwłaszcza, że filmy FHD trochę zajmują.
    Nie mogę się jednak zgodzić z tym, że telefon się notorycznie wiesza. Mam go 10 miesięcy i zwiesił mi sie może raz, może dwa, ale nawet nie do tego stopnia, że wymagał restartu. Przyciął się tylko na chwilę i za moment działał znowu jak trzeba.
    Raz miałem dziwną sytuację z aparatem, tzn. robiłem zdjęcia (dużo zdjęć, bo byłem na wycieczce) i po jakimś czasie każde zrobione zdjęcie było całe czarne - nie przez światło, albo przez zasłonięty aparat, po prostu robiło się czarne. Po ponownym uruchomieniu zaczęło działać znowu jak trzeba. Aparat w telefonie jest bardzo dobry (jak na 8Mpx), również (a może zwłaszcza) w nocy, przy sztucznym świetle.
    GPS działa jak trzeba, chyba raz przez tyle czasu miałem sytuację, że sygnał łapał dłużej niż kilka sekund (ale nie dłużej niż minutę). Problemy z synchronizacją z komputerem? Kontakty, kalendarz itd są zapisywane na koncie MS, Google albo innym podpiętym pod telefon, wszystkie pliki uzytkownika można usuwać albo wgrywać jak ma się zwykły kabel USB, zdjęcia i filmy są backupowane na OneDrive'a. Nie bardzo wiem o jakich problemach mowa.
    Co do małej liczby aplikacji, to w żadnym razie nie jest wina telefonyu, tylko systemu. Jak ktoś kupuje telefon z Win8 to musi się spodziewać, że apek jest dużo mniej niż na androida czy iOS'a.
    To, że lista zainstalowanych aplikacji jest długa i trzeba ją przewijać? Są labelki z literami, można łatwo przeskoczyć do szukanej apki. Nie mniej jednak to też system, nie telefon. Co do opcji personalizacji, podobnie. To nie wina telefonu, tylko systemu. W WP 8.1 jest jeszcze dużo do zrobienia, ale aktualizacje wychodzą dość często i jechanie po telefonie z winy systemu nie bardzo.
    Jeśli uważacie, że tylko MS nas szpieguje, polecam znalezienie na swoim koncie Googla historię lokalizacji telefonu z androidem - Google zapisuje każde położenie telefonu i użytkownik może sobie sprawdzić, gdzie był w ciągu ostatniego miesiąca. Nie ma jednak co wierzyć w to, że Google przechowuje tylko historię z ostatniego miesiąca.

    Tak więc niektórym polecam poczytać czemu winna jest Lumia, a czemu system, w który jest wyposażona. No i swoją drogą, kupując telefon wiecie, jaki ma system, że nie ma Dual Sim, slota na karty SD, a potem oceniacie negatywnie, wytykając brak tych funkcji. Wiecie co kupujecie, więc nie narzekajcie, że później tego nie ma.
    .93.124.20 | 09 wrz 2014, 10:09
  • tomasz  mail
    Boże najgroszy telefon jaki powstał. Co 2 dni sie wiesza i to nie na chwile, tylko nawet do 2 godzin. Chciałem mu dać szanse, ale jednak nie. Gość z komisu powiedział, że skupuje każdy telefon prócz lumi 925. Totalny niewypał.
    .multi-telekom.pl | 01 wrz 2014, 15:09
  • danielbeny
    Mam tea nokie od 8 m-cy. Totalna tragedia!!!! Ciężko lapie gps, jak juz zlapie to sie zacina nawigacja. Malo aplikacji. Nie da się w ogóle wylaczyc "pop up blocker" czyli blokowanie wyskakujących okienek w wyszukiwarce internetowej. Czasami są sie wylaczy i nie można go uruchomic przez okolo godzinę. Skype niby dziala w tle, ale gdy ktos mi pisze lub dzwoni czasami brak sygnalu dopiero po wejściu na Skype widac ze ktos pisal, dzwonil. Aluminiowa obudowa....??? Same odpryski!!!! Nie polecam.
    .197.121.39.threembb.co.uk | 27 sie 2014, 11:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,3%   21,6%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 88. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee W900
» ZTE Orange Rono
» HP Slate 6 VoiceTab II
» Linshof i8
» Honor C3
» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
Aktualności:

» Gionee W900: imponująca klapka
» Slate 6 VoiceTab II: niedrogi fablet od HP
» Goclever prezentuje swój pierwszy SmartWatch
» ZTE Blade VEC 4G w barwach Orange
» HTC Desire 620 debiutuje na żywo
» Linshof: telefon i tablet z ogromną pamięcią
» Sony szykuje smartwatch z e-inkiem
» Allview C6 Quad 4G: propozycja na Czarny Piątek
» Sonim XP7 Extreme: najmocniejszy telefon z LTE?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.90.225.35
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.