Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 630 telefonów  |  148 415 opinii  |  650 testów  |  3 048 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 925



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,9%   21,2%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • pjar  mail
    Lumie 925 zakupiłem rok temu. Wybrałem Nokie gdyż od początku GSM korzystałem z tej marki. Smartfon miał mi służyć jak wcześniej E-52 do telefonowania i nawigacji. Jako telefon w stosunku do E-52 ma słaby zasięg słabszy o 50% widać to w terenie zabudowanym i leśnym. Jeżeli chodzi o nawigacje to jest totalna klęska Microsoft Mobile. Zakupiłem nakładkę elektromagnetyczną i ładowarkę CR-200 i miałem nadzieję że na tym zestawie da się nawigować. Czas nawigacji 2h. Oddałem telefon do serwisu gdzie mnie uświadomili że nawigować można tylko na zasilaniu przewodowym oryginalnym Nokii. Na tym zestawie czas nawigacji wzrósł do około 4h ale telefon się gotował i do tego nawigacja parę razy się powiesiła. Telefon ponownie powędrował do serwisu gdzie stwierdzono że jest to prawidłowe działanie smartfona przewidziane przez producenta. Dla mnie nawigacja musi pracować min. 10h bo dużo podróżuje po Europie. Obecnie telefon reklamuje od miesiąca w ORANGE ze skutkiem szokującym. Na moje pisma ORANGE nie odpisuje. W najbliższym czasie skieruje sprawę na ścieżkę przewidzianą prawem. Bo uważam że ten błąd techniczny został ukryty z pełną premedytacją przez Microsoft Mobile i jest powielany w kolejnych modelach. W tym czasie postanowiłem przetestować modele 920,930 i 1030 miały tę samą wadę.
    .maius.amu.edu.pl | 14 paź 2014, 17:10
  • Cz
    Mam ten telefon rok.
    Przez ten okres zawiesił mi się raz - nie wiem z jakiego powodu. Nigdy więcej to się nie stało.
    Co do baterii - jak używam mało/umiarkowanie to potrafi trzymać 60-70h. Jak odpalę coś wymagającego, to nie ma siły, musi się szybko wyczerpać.
    Przy wymagających graficznie aplikacjach telefon dość mocno się grzeje, ale to przecież normalne. Tak samo się grzeje Samsung GT9000 i GT9100.
    Aktualnie mam Windows Mobile 8.10 (wersja Preview for Developers). System działa bardzo dobrze.
    Na telefon mam nałożone etui ROCK, bo bez tego jest on strasznie nieporęczny. Dzięki etui, telefon po 10 miesiącach wygląda nadal jak nowy (oprócz ekranu:P).
    Spasowanie tylnej pokrywy nie jest idealne. Jest wyczuwalny luz, ale jako, że mam to etui, to nie przeszkadza mi w niczym.
    Reszta jak to w smartfonach. Aparat do robienia zdjęć - robi zdjęcia, funkcja telefonowania - telefonuje, po podłączeniu do ładowarki - ładuje.
    .143.241.66.ultranet.net.pl | 08 paź 2014, 15:10
  • Zimbrados
    Witam. Zmieniłem swojego Grand Neo na Nokię 925. Powód był jeden- nie chciałem tego co ma większość. Przed zakupem przejrzałem opinie, fora więc mogę powiedzieć, że był to zakup przemyślany. Wykonanie samego telefonu nie budzi zastrzeżeń. Połączenie aluminium i plastiku oraz jakość montażu bardzo dobrze. Kupiłem wersję czarną (mając wątpliwości) i moim zdaniem wygląda najładniej z serii (zobaczymy jak będzie z wytrzymałością ramki). Ekran ma bardzo ładne kolory. Aparat też nie jest najgorszy, można powiedzieć, że porównywalny z używaną przez mnie Nokią N8 (dwa lata). System jest szybki i nie zauważyłem żadnych problemów z płynnością. Podoba mi się. Co do logiki funkcji to mówiąc otwarcie mam pewne wątpliwości co do rozmieszczenia pewnych funkcji (przykład: spróbujcie znaleźć latarkę). Oczywiście zabawa/ konfiguracja Windowsem ograniczyła się do dwóch dni, ponieważ tyle wystarczy do pełnej konfiguracji systemu (opcji nie ma zbyt wielu). Jak dla mnie wystarczy, liczyłem się z brakiem wielu kolorowych ,,zabawek" dostępnych w Andku nie brakuje (wręcz chciałem przed nimi uciec). Smartfon nie służy tylko do zabawy, a do pracy i z tej roli w pełni się wywiązuje. W większości opinii pojawia się sugestia dotycząca baterii i zgadzam się, że mogłaby być lepsza. Dwa dni i 7 godzin to mój najlepszy wynik (2G i 15 min rozmów oraz 15 min netu). Najgorszy wynik to 10 godzin przy LTE, 60 min rozmów i włączona synchronizacja. Wszystko zależy od sposobu użytkowania. Podsumowując: polecam nowy system, telefon bardzo dobrze wykonany (prawie jak w Finlandii) ze średnią baterią (osoby intensywnie użytkujące tego smartfona mogą się negatywnie zdziwić). Telefon trochę niedoceniony przez rynek.
    .adsl.inetia.pl | 04 paź 2014, 20:10
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Paweł
    Do telefonu niemem żadnych wiekszych zastrzeżeń. Spełnil moje oczekiwania jesli chodzi o możliwosci, ale jekosc wykonania to jego mankament. Tył niedolega tak jak powinien, czus luzy i niedopasowanie. Nokia mogła by sie bardziej przyłożyć do swojego flagowego wyrobu.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 25 wrz 2014, 21:09
  • cisu  mail
    Ja ten smartfon mam od prawie roku (10 miesięcy). Prędzej już chyba się o nim wypowiadałem, teraz będzie drugi raz. Czytam tak opinie innych posiadaczy smartfona i z niektórymi się nie mogę zgodzić. Bateria jest słaba. To fakt. Trzyma do dwóch dni, jeśli jest mało używany. 16 GB pamięci to też może być trochę mało, zwłaszcza, że filmy FHD trochę zajmują.
    Nie mogę się jednak zgodzić z tym, że telefon się notorycznie wiesza. Mam go 10 miesięcy i zwiesił mi sie może raz, może dwa, ale nawet nie do tego stopnia, że wymagał restartu. Przyciął się tylko na chwilę i za moment działał znowu jak trzeba.
    Raz miałem dziwną sytuację z aparatem, tzn. robiłem zdjęcia (dużo zdjęć, bo byłem na wycieczce) i po jakimś czasie każde zrobione zdjęcie było całe czarne - nie przez światło, albo przez zasłonięty aparat, po prostu robiło się czarne. Po ponownym uruchomieniu zaczęło działać znowu jak trzeba. Aparat w telefonie jest bardzo dobry (jak na 8Mpx), również (a może zwłaszcza) w nocy, przy sztucznym świetle.
    GPS działa jak trzeba, chyba raz przez tyle czasu miałem sytuację, że sygnał łapał dłużej niż kilka sekund (ale nie dłużej niż minutę). Problemy z synchronizacją z komputerem? Kontakty, kalendarz itd są zapisywane na koncie MS, Google albo innym podpiętym pod telefon, wszystkie pliki uzytkownika można usuwać albo wgrywać jak ma się zwykły kabel USB, zdjęcia i filmy są backupowane na OneDrive'a. Nie bardzo wiem o jakich problemach mowa.
    Co do małej liczby aplikacji, to w żadnym razie nie jest wina telefonyu, tylko systemu. Jak ktoś kupuje telefon z Win8 to musi się spodziewać, że apek jest dużo mniej niż na androida czy iOS'a.
    To, że lista zainstalowanych aplikacji jest długa i trzeba ją przewijać? Są labelki z literami, można łatwo przeskoczyć do szukanej apki. Nie mniej jednak to też system, nie telefon. Co do opcji personalizacji, podobnie. To nie wina telefonu, tylko systemu. W WP 8.1 jest jeszcze dużo do zrobienia, ale aktualizacje wychodzą dość często i jechanie po telefonie z winy systemu nie bardzo.
    Jeśli uważacie, że tylko MS nas szpieguje, polecam znalezienie na swoim koncie Googla historię lokalizacji telefonu z androidem - Google zapisuje każde położenie telefonu i użytkownik może sobie sprawdzić, gdzie był w ciągu ostatniego miesiąca. Nie ma jednak co wierzyć w to, że Google przechowuje tylko historię z ostatniego miesiąca.

    Tak więc niektórym polecam poczytać czemu winna jest Lumia, a czemu system, w który jest wyposażona. No i swoją drogą, kupując telefon wiecie, jaki ma system, że nie ma Dual Sim, slota na karty SD, a potem oceniacie negatywnie, wytykając brak tych funkcji. Wiecie co kupujecie, więc nie narzekajcie, że później tego nie ma.
    .93.124.20 | 09 wrz 2014, 10:09
  • tomasz  mail
    Boże najgroszy telefon jaki powstał. Co 2 dni sie wiesza i to nie na chwile, tylko nawet do 2 godzin. Chciałem mu dać szanse, ale jednak nie. Gość z komisu powiedział, że skupuje każdy telefon prócz lumi 925. Totalny niewypał.
    .multi-telekom.pl | 01 wrz 2014, 15:09
  • danielbeny
    Mam tea nokie od 8 m-cy. Totalna tragedia!!!! Ciężko lapie gps, jak juz zlapie to sie zacina nawigacja. Malo aplikacji. Nie da się w ogóle wylaczyc "pop up blocker" czyli blokowanie wyskakujących okienek w wyszukiwarce internetowej. Czasami są sie wylaczy i nie można go uruchomic przez okolo godzinę. Skype niby dziala w tle, ale gdy ktos mi pisze lub dzwoni czasami brak sygnalu dopiero po wejściu na Skype widac ze ktos pisal, dzwonil. Aluminiowa obudowa....??? Same odpryski!!!! Nie polecam.
    .197.121.39.threembb.co.uk | 27 sie 2014, 11:08
  • Rodeush  mail
    Witam.
    Mam Lumie od jakiś 2 miesięcy.
    Generalnie fajny choć pupy nie urywa.
    Standardowe sterowanie aparatem to katastrofa - zupełnie nie udaje się aparatowi ustawić ostrości.
    Sytuacje ratuje Nokia Camera - dzięki tej apce aparat daje radę.
    Ilość aplikacji w markecie jest wręcz frustrująco mała - zwłaszcza darmowych.
    Mam też jakiś kłopot z kontaktami - telefon połączył się z kontami googla i hotmail. Kontakty z tych kont się wyświetlają ale tez z karty sim nie. Choć są w telefonie. Trochę to pokręcone.
    Lumie są dość drogie i chyba jednak nie tak dużo ( o ile ) lepsze od Nexusów.
    W skrócie fajna ale . . . nie wiem czy przy następnym telefonie nie wrócę do Nexusa.
    .legionowodom.pl | 25 sie 2014, 18:08
  • barni
    Telefonik posiadam od 3 tygodni i jestem z niego bardzo zadowolony. Windows phone 8.1 działa płynnie, bez zacięć, jest bardzo przejrzysty, łatwy w użytkowaniu i mniej zawiły od androida, chociaż czasami mam z nim powiedziałbym "kosmetyczne" problemy, takie jak brak możliwości usunięcia adresu e-mail z aplikacji poczty, czy tez wglądu do aktywnych w telefonie procesów np. aktualizacji niektórych aplikacji. Zdjęcia wychodzą rewelacyjnie, gry chodzą płynnie, jednak wymagające jednostki takie jak Asphalt 8 z malutkimi zacinkami. mam pewne zastrzeżenia do małej (realnie ok 14 gb)pamięci wbudowanej i braku slotu microSD, nad czym ubolewam .Bateria u mnie wystarczy na góra 3 dni mimo ustawionych najwyższych jasności i czułści ekranu. Małe problemy występują z bluetoothem który czasami pokazuje ,że wysłał plik, jednak u odbiorcy go nie ma. Przesiadłem się na Lumię z 3,2 calówki lecz już po tygodniu wydawała mi się za mała , ale nie ubolewam nad tym. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne : )
    .adsl.inetia.pl | 24 sie 2014, 22:08
  • Ziemna
    Po pół roku uzytkowania, opinia POZYTYWNA. Telefon dobrze wykonany, solidny. Ekran dobrze widoczny, łatwy w obsłudze, czuły ale nie za bardzo. Dobrze łapie zasięg, a GPS łapie natychmiastowo. Znakomita nawigacja, a i Yanosik też dobrze na tym chodzi. Dobry dźwięk. Znakomity aparat, z wieloma funkcjami. Szczgólnie sprawdza się puknięcie w ekran w miejce, na które ma złapać ostrość. Bateria, jak na wielki smartfon, zadowalająca. System sie nie wiesza, działa szybko.

    WADY:
    System operacyjny i jego ograniczenia:
    Nie można stosować aplikacji do nagrywania rozmów - system blokuje.
    Kadrowanie zdjęcia w telefonie nadpisuje oryginał zdjęcia - trzeba o tym pamiętać.
    Przesłanie pliku na telefon, np. epub, przez Bluetooth, sygnalizowane jako ukończone, powoduje, że nie widać go w żaden sposób z poziomu ani telefonu, ani komputera. Gdzieś go może i zapisuje, ale nie wiadomo gdzie. A może gubi? A może gdzieś wisi i tylko blokuje pamięć? Nie wiadomo, a to mocno wkurza użytkownika. Ale po zainstalowaniu czytnika epub pliki widzi czytnik i wyświetla bez problemu. Plik nie jest zabezpieczony prawami, sam go zrobiłem, a jednak w telefonier pozostaje dla mnie ukryty, nie moge go np. przesłać komuś dalej. Wkurzające. Bo pliki powinny być w plikach, a nie w danych aplikacji.
    Ogólnie, mimo wad, na plus.
    .static.ip.netia.com.pl | 22 sie 2014, 09:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,9%   21,2%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Archos 50 Diamond
» Samsung Galaxy Note 4 Duos
» Allview X2 Soul mini
» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
Aktualności:

» Samsung Galaxy Note Edge w Polsce
» Ekonomią, a nie zakazem w chamstwo
» LG Nuclun zapowiedziany oficjalnie - w G3 Screen
» ZTE prezentuje V5 Max i V5S
» LG L20: maleństwo na trzy karty
» Allview X2 Soul Mini, czyli Elife S5.1
» Project Ara będzie mieć sklep z modułami do telefonów
» Galaxy Note 4 już jutro w sprzedaży
» Archos 50 Diamond zaprezentowany w Paryżu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.191.80
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.