Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 689 opinii  |  720 testów  |  6 683 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 920



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,1%   14,1%   34,8% 
 Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Jagoda
    O, na dole jest moja opinia sprzed jakiegoś czasu jeszcze. Jakże moje zdanie się zmieniło - nigdy nie wrócę do Andka! :D
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:10
  • Jagoda
    No dobsz. Mam telefon od w sumie 8 miesięcy - to chyba pierwszy smart, który wytrzymał u mnie tak długo. Na Androidzie wystarczył tydzień, żeby jego zawiasy mnie dobijały. Apple dał ciała tak, że aż mi się nie chce wspominać. Miałam Kiedyś HTC na WP i było średnio, długo leżał w domu jako telefon zastępczy, ale raczej ze względu na stabilne wykonanie. Teraz ta Lumia. Nie było mnie jakiś czas temu stać na coś jeszcze lepszego, więc padło na nią.
    Wykonanie - cóż, dla kobiety trochę za ciężka. Ale! wytrzymała miliony upadków i dopiero teraz ma lekko wgięty róg obudowy. Ekran zniosł nawet beton. Głośnik wymieniałam 3 razy, ale to raczej wina mojego egzemplarza, więc nie uznam tego za wadę. Kąty widzenia, ostrość, kolory na ekranie prima sort. Aparat - rewelacja, filmy, zdjęcia sto razy lepsze niż na ajfonach, czy innych soniaczach. Oprogramowanie - cóż, nie gram w gry, przeglądarka znośna, ale zainstalowałam chroma, aplikacje są wystarczające, ja znalazłam wszystko, czego mi było trzeba. Fakt, niektóre wyglądają bardzo surowo, ale to też ma swoje plusy - nie zaśmiecają mi niepotrzebnie telefonu. Bateria trzyma przy moim użytkowaniu dzień (60 smsów, około godz rozmów, wifi non stop, muzyka ok godzina, film 15 minut) co i tak nie jest złym wynikiem. Jak mam zajęcie w domu i wyłączę wifi czy transmisje danych, to i trzy dni pociagnie (z bólem, ale pociągnie). Niestety, po tak intensywnym użytkowaniu i kolejnych upadkach zrobiła się dla mnie już za "stara", więc ją wymienię - może na coś lżejszego, żeby mi nie upadało co pięć minut :P Mąż ma 925 i jest świetna, mnie chyba też wystarczy, bo cena 930 jak na razie mnie przerasta, a nie chcę innych gigantów powyżej 5 cali. Ale ten telefon polecam, jak ktoś nie używał, to niech nie wypisuje głupot.
    Tak, ja również jestem za wypisywaniem przede wszystkim mądrości, niemniej poza moja logiką, gdzieś na dalekich rubieżach rozsądku mieści się wniosek, że psujące się 2-krotnie głośniki to wina konkretnego egzemplarza. Tzn. testowałaś inne egzemplarze i tam się tak nie psują? A może z tego głośnika korzystałaś niezgodnie z przeznaczeniem? Serio, z ciekawości pytam. Właściwie nawet nie o ten konkretny telefon, tylko o krętą ścieżkę wnioskowania. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:10
  • inny
    oczywiście że jest radio FM w tym telefonie.Wraz z aktualizacją Nokia odblokowała moduł odpowiadający za odbiór radia FM.
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 23:10
  • R E K L A M A
  • qwert
    Miałem do tej pory z 30 telefonów z Androidem a ten jest pierwszym z windowsem. Nigdy nie wróce do Andka. Windows jest bardzo stabilny i szybki, Android z czasem zaczyna fiksować począwszy od zwieszek konczywszy na samoistnym restartowaniu się. Sam telefon Nokia 920 rewelacja!
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 07:10
  • Justyna
    Mam ten telefon od ponad roku, użytkuję go intensywnie i mimo to wciąż nie mogę się przyzwyczaić. Moim zdaniem jest nieporęczny, mało intuicyjny, tęsknię za połową aplikacji które miałam na Androidzie, a na WP albo w ogóle nie istnieją albo są beznadziejne
    Bateria ledwo wytrzymuje dzień. Nie wiem skąd te ochy o achy innych osób ale wiem na pewno że to pierwszy i ostatni WP w moim życiu.
    .77.124.86 | 19 wrz 2014, 14:09
  • Knight
    Telefon można tylko polecić. Wraz z aktualizacją do WP8.1 to zupełnie nowa słuchawka, część informacji na tej stronie jest już bardzo nie aktualna, jak np obecny system (w tej chwili to WP8.1 czy radio FM które było już dostępne od aktualizacji Amber, a wiec prawie rok temu), poza tym aparat to 8.7 mpx nie 8 itp itd.
    Co do samego telefonu, super szybki, spokojnie można na nim uruchomić wszystkie obecne topowe gry czy aplikacje dostępne dla WP. Bateria tez jak na smartfona całkiem akceptowalna. Jedyny minus to tak naprawdę gabaryty i masa do której idzie się przyzwyczaić, aczkolwiek wciąż jest to "waga ciężka" wśród smartfonów. Kapitalny aparat, super nie zawodność, zero jakichkolwiek zwiech czy problemów ze stabilnością, świetna jakość wykonania telefonu. Do tego świetnie wsparcie producenta prawie 2 lata od premiery wciąż dostaję najświeższe aktualizacje, w tej cenie najlepszy wybór cena/jakość z naciskiem na fenomenalna jakość telefonu, nic tylko polecić!
    .dynamic.chello.pl | 06 wrz 2014, 19:09
  • PiotrekP.
    Idealny telefon? Nokia Lumia 920. Solidny, świetna stylizacja, bardzo dobry aparat, kapitalny ekran. No i ten WP 8.1 !! Najlepszy system !! Bateria trzyma ponad 2 dni, świetnie leży w dłoni. Cóż więcej potrzeba!?
    .ostdsl.pl | 02 wrz 2014, 14:09
  • Michał
    To, czego mi brakuje to dioda sygnalizująca o tym, że telefon wymaga uwagi (sms/nieodebrane/itp.)
    .218.226.178 | 29 sie 2014, 09:08
  • patryk740
    Windows 8.1 (aktualizacja Cyan) dodaje możliwiść radia FM i trzeba to zmienić w parametrach powyżej. Windows 8.1 daje wiele więcej możliwości - polecam zrobienie kolejnego testu i aktualizacje danych
    .58.223.72 | 24 sie 2014, 12:08
  • Kodek
    pati, jestem ciekaw jak Ty na tym smartfonie słuchasz radia... na pewno piszesz o Lumii 920?
    W Lumii 920 od początku było radio FM, tyle że niedostępne dla użytkownika. Któraś z kolejnych aktualizacji pozwoliła w końcu na skorzystanie z odpowiedniej aplikacji do jego obsługi. mGSM.pl podaje konfiguracje pierwotne: "to co jest dostępne dla użytkownika w telefonie przy premierze rynkowej". Radio FM nie było dostępne, choć było fizycznie obecne od początku. Dlatego czerwony krzyżyk w specyfikacji. Informację o finalnej możliwości uruchomienia radia zamieściliśmy niedługo po odnośnej aktualizacji systemu w "informacjach dodatkowych". (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 sie 2014, 15:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,1%   14,1%   34,8% 
 Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.234.74.85
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.