Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 445 telefonów  |  155 116 opinii  |  864 testy  |  4 982 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 920



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,9%   13,8%   34,3% 
 Wszystkich opinii: 283. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Pttrk
    Posiadam telefon od poczatku grudnia i jestem bardzo zadowolony z tego sprzetu. :) Wszystko dziala jak nalezy, dotyk jest tak czuly, ze czasami ledwo dotknie sie ekran a on juz reaguje. Ekran pod wzgledem jakosci tez robi dobra robote. Kolejna rzecza jest tez to, ze ten telefon nie ma prawa sie zaciac, nie zacial mi sie jeszcze ani razu, http://files.mgsm.pl//phones/nokia-lumia-920/nokia-lumia-920-small.jpgco bylo dosc czeste na poprzednim samsungu . Jedyna wada ktora potrafi denerwowac, jest ta bateria, ktora tracimy praktycznie na naszych oczach... :p Ale nie nalezy sie zrazac do tego telefonu, tylko przez baterie mysle, ze jak komus to bedzie bardzo juz przeszkadzalo, to zawsze moze dokupic jakiegos powerbanka. Gierki chodza plynnie praktycznie kazda. Aparat robi mega zdjecia . Ogolnie rzecz biorac telefon jak na prawie 3 letni, bije telefony, ktore sa od niego duzo mlodsze. Szczerze polecam.. i jesli masz dylemat nad tym, czy kupic samsunga (i inne tel osadzone na androidzie) czy Nokie zainwestuj w Nokie.:P
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lut 2015, 15:44
  • grkkj
    Niesamowity telefon mam go od 6 miesięcy soft jest dużo bogatszy niz w momencie premiery. Telefon robi mega zdjęcia jest po prostu super pod każdym wzhledem czekam na Windows 10
    .22.174.138 | 01 lut 2015, 08:18
  • Hybrid
    Mam ten telefon od 1,5 roku i do dziś jestem zadowolony.

    +
    *Duży i dobry ekran (kontrastowe, żywe barwy jak na IPS)
    *Głośnik (najlepszy z dotąd posiadanych przeze mnie smartfonów)
    *Wygląd (estetyczny, nowoczesny)
    *Wydajność (nie zacina)
    *Aparat (wg. mnie robi zdjęcia lepsze niż większość tel. z 2013/14)
    *System (przyzwyczaiłem się, jest wygodny, choć marketplace jest moim zdaniem dość średni..)
    *Bateria (intensywne użytkowanie ~16h | głównie internet ~4dni

    -
    *Ekran nie tłucze się, ale (mimo zapewnień producenta) łapie rysy....
    *W grach należy uważać na ręce.. Telefon zwyczajnie mnie poparzył.
    *Zdarzają się DZIWNE zwiechy, jak np. zawiesza się na lockscreenie wyświetlając zbyt kontrastowe barwy, jedynym wyjściem jest HARD RESET

    Ogólnie telefon oceniam bardzo dobrze. Rzadko mnie rozczarowuje. Gdy system i marketplace zostaną dopracowane, z pewnością wrócę do Lumii, bo pomimo nielicznych niedociągnięć uważam te smartfony za najlepsze (takie jest moje odczucie na podstawie wcześniejszych doświadczeń z innymi smartfonami).

    Polecam ten telefon.
    .dynamic.chello.pl | 27 gru 2014, 14:30
  • R E K L A M A
     
  • Dariusz
    Świetny telefon z jednym mankamentem, ktorym jest bateria... Jednak obsługa czy jakość zdjęć pogrąża konkurencję.
    .toya.net.pl | 20 gru 2014, 19:45
  • sylwo  mail
    Telefon Lumia 920 posiadam od prawie dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony zalety to :( super szybkie działanie o i szybkie otwieranie aplikacji, super wyświetlacz (najbardziej czuły ze wszystkich smar fonów jakie miałem), niesamowity aparat ze wszystkich telefonów z 8 mpx. dobry wygląd jedyny minus to bateria która mogła by dłużej trzymać.
    Polecam ze wzgledu na nową wersie OSu Windows Phone 8.1, który według mnie jest na takim samym poziomie co Android w wersji KITKAT, tyle że Wind 8.1 nie muli po miesięcznym użytkowaniu :)
    .cdma.centertel.pl | 17 gru 2014, 13:21
  • dragot
    telefon na najwyższym poziomie, mam od roku i nawet raz się nie zaciął, po ''utopieniu'' zapłaciłem 100zł w serwisie i śmiga jak śmigał! jedyny minus, to bateria, ale jeżeli ktoś podłącza telefon na noc tak jak ja, to żaden problem. Jeżeli go zmienie, to tylko na 930.
    .connected.pl | 15 lis 2014, 09:59
  • aegean
    Przejdę od razu do konkretów. Plusy:
    - doskonała jakość połączeń i dźwięku w mikroglosniku,nie miałem do czynienia z lepszym telefonem
    - świetna obsługa poczty (prosta,szybka i niezawodna)
    - klawiatura ekranowa, jak na dotyk, bardzo wygodna (podpowiedzi zdecydowanie przyspieszają pisanie)
    - dobry aparat, zwłaszcza kiedy jest niewiele światła
    - niezła jakość dźwięku odtwarzacza
    - stabilny system
    Minusy:
    - nieporęczny przez swoje rozmiary
    - grzeje się niemiłosiernie podczas pracy, zwłaszcza przy przesyłaniu danych
    - głupie tłumaczenie opcji budzika: Odłóż i odrzuć;)
    - bateria najwyżej przeciętnie radzi sobie z telefonem
    Mieszane uczucia:
    - ekran: Ostry obraz, jasny na słońcu, ale z drugiej strony kontrast bardzo slaby w porównaniu z N8,Lumia 800, 820 i nawet Nokia E72. I to nie tylko moje spostrzeżenia
    - system niby stabilny ale wkurzają te przejścia. Wolalbym po prostu widzieć reakcję telefonu po dotknięciu a nie jakieś"bujanie", "latające kropki" czy"kołysanie"
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 lis 2014, 14:53
  • Jagoda
    O, na dole jest moja opinia sprzed jakiegoś czasu jeszcze. Jakże moje zdanie się zmieniło - nigdy nie wrócę do Andka! :D
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:49
  • Jagoda
    No dobsz. Mam telefon od w sumie 8 miesięcy - to chyba pierwszy smart, który wytrzymał u mnie tak długo. Na Androidzie wystarczył tydzień, żeby jego zawiasy mnie dobijały. Apple dał ciała tak, że aż mi się nie chce wspominać. Miałam Kiedyś HTC na WP i było średnio, długo leżał w domu jako telefon zastępczy, ale raczej ze względu na stabilne wykonanie. Teraz ta Lumia. Nie było mnie jakiś czas temu stać na coś jeszcze lepszego, więc padło na nią.
    Wykonanie - cóż, dla kobiety trochę za ciężka. Ale! wytrzymała miliony upadków i dopiero teraz ma lekko wgięty róg obudowy. Ekran zniosł nawet beton. Głośnik wymieniałam 3 razy, ale to raczej wina mojego egzemplarza, więc nie uznam tego za wadę. Kąty widzenia, ostrość, kolory na ekranie prima sort. Aparat - rewelacja, filmy, zdjęcia sto razy lepsze niż na ajfonach, czy innych soniaczach. Oprogramowanie - cóż, nie gram w gry, przeglądarka znośna, ale zainstalowałam chroma, aplikacje są wystarczające, ja znalazłam wszystko, czego mi było trzeba. Fakt, niektóre wyglądają bardzo surowo, ale to też ma swoje plusy - nie zaśmiecają mi niepotrzebnie telefonu. Bateria trzyma przy moim użytkowaniu dzień (60 smsów, około godz rozmów, wifi non stop, muzyka ok godzina, film 15 minut) co i tak nie jest złym wynikiem. Jak mam zajęcie w domu i wyłączę wifi czy transmisje danych, to i trzy dni pociagnie (z bólem, ale pociągnie). Niestety, po tak intensywnym użytkowaniu i kolejnych upadkach zrobiła się dla mnie już za "stara", więc ją wymienię - może na coś lżejszego, żeby mi nie upadało co pięć minut :P Mąż ma 925 i jest świetna, mnie chyba też wystarczy, bo cena 930 jak na razie mnie przerasta, a nie chcę innych gigantów powyżej 5 cali. Ale ten telefon polecam, jak ktoś nie używał, to niech nie wypisuje głupot.
    Tak, ja również jestem za wypisywaniem przede wszystkim mądrości, niemniej poza moja logiką, gdzieś na dalekich rubieżach rozsądku mieści się wniosek, że psujące się 2-krotnie głośniki to wina konkretnego egzemplarza. Tzn. testowałaś inne egzemplarze i tam się tak nie psują? A może z tego głośnika korzystałaś niezgodnie z przeznaczeniem? Serio, z ciekawości pytam. Właściwie nawet nie o ten konkretny telefon, tylko o krętą ścieżkę wnioskowania. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:47
  • inny
    oczywiście że jest radio FM w tym telefonie.Wraz z aktualizacją Nokia odblokowała moduł odpowiadający za odbiór radia FM.
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 23:58

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,9%   13,8%   34,3% 
 Wszystkich opinii: 283. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.182.241
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.