Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 197 telefonów  |  153 322 opinie  |  858 testów  |  7 651 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 920



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   13,9%   34,5% 
 Wszystkich opinii: 281. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Hybrid
    Mam ten telefon od 1,5 roku i do dziś jestem zadowolony.

    +
    *Duży i dobry ekran (kontrastowe, żywe barwy jak na IPS)
    *Głośnik (najlepszy z dotąd posiadanych przeze mnie smartfonów)
    *Wygląd (estetyczny, nowoczesny)
    *Wydajność (nie zacina)
    *Aparat (wg. mnie robi zdjęcia lepsze niż większość tel. z 2013/14)
    *System (przyzwyczaiłem się, jest wygodny, choć marketplace jest moim zdaniem dość średni..)
    *Bateria (intensywne użytkowanie ~16h | głównie internet ~4dni

    -
    *Ekran nie tłucze się, ale (mimo zapewnień producenta) łapie rysy....
    *W grach należy uważać na ręce.. Telefon zwyczajnie mnie poparzył.
    *Zdarzają się DZIWNE zwiechy, jak np. zawiesza się na lockscreenie wyświetlając zbyt kontrastowe barwy, jedynym wyjściem jest HARD RESET

    Ogólnie telefon oceniam bardzo dobrze. Rzadko mnie rozczarowuje. Gdy system i marketplace zostaną dopracowane, z pewnością wrócę do Lumii, bo pomimo nielicznych niedociągnięć uważam te smartfony za najlepsze (takie jest moje odczucie na podstawie wcześniejszych doświadczeń z innymi smartfonami).

    Polecam ten telefon.
    .dynamic.chello.pl | 27 gru 2014, 14:30
  • Dariusz
    Świetny telefon z jednym mankamentem, ktorym jest bateria... Jednak obsługa czy jakość zdjęć pogrąża konkurencję.
    .toya.net.pl | 20 gru 2014, 19:45
  • sylwo  mail
    Telefon Lumia 920 posiadam od prawie dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony zalety to :( super szybkie działanie o i szybkie otwieranie aplikacji, super wyświetlacz (najbardziej czuły ze wszystkich smar fonów jakie miałem), niesamowity aparat ze wszystkich telefonów z 8 mpx. dobry wygląd jedyny minus to bateria która mogła by dłużej trzymać.
    Polecam ze wzgledu na nową wersie OSu Windows Phone 8.1, który według mnie jest na takim samym poziomie co Android w wersji KITKAT, tyle że Wind 8.1 nie muli po miesięcznym użytkowaniu :)
    .cdma.centertel.pl | 17 gru 2014, 13:21
  • R E K L A M A
  • dragot
    telefon na najwyższym poziomie, mam od roku i nawet raz się nie zaciął, po ''utopieniu'' zapłaciłem 100zł w serwisie i śmiga jak śmigał! jedyny minus, to bateria, ale jeżeli ktoś podłącza telefon na noc tak jak ja, to żaden problem. Jeżeli go zmienie, to tylko na 930.
    .connected.pl | 15 lis 2014, 09:59
  • aegean
    Przejdę od razu do konkretów. Plusy:
    - doskonała jakość połączeń i dźwięku w mikroglosniku,nie miałem do czynienia z lepszym telefonem
    - świetna obsługa poczty (prosta,szybka i niezawodna)
    - klawiatura ekranowa, jak na dotyk, bardzo wygodna (podpowiedzi zdecydowanie przyspieszają pisanie)
    - dobry aparat, zwłaszcza kiedy jest niewiele światła
    - niezła jakość dźwięku odtwarzacza
    - stabilny system
    Minusy:
    - nieporęczny przez swoje rozmiary
    - grzeje się niemiłosiernie podczas pracy, zwłaszcza przy przesyłaniu danych
    - głupie tłumaczenie opcji budzika: Odłóż i odrzuć;)
    - bateria najwyżej przeciętnie radzi sobie z telefonem
    Mieszane uczucia:
    - ekran: Ostry obraz, jasny na słońcu, ale z drugiej strony kontrast bardzo slaby w porównaniu z N8,Lumia 800, 820 i nawet Nokia E72. I to nie tylko moje spostrzeżenia
    - system niby stabilny ale wkurzają te przejścia. Wolalbym po prostu widzieć reakcję telefonu po dotknięciu a nie jakieś"bujanie", "latające kropki" czy"kołysanie"
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 lis 2014, 14:53
  • Jagoda
    O, na dole jest moja opinia sprzed jakiegoś czasu jeszcze. Jakże moje zdanie się zmieniło - nigdy nie wrócę do Andka! :D
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:49
  • Jagoda
    No dobsz. Mam telefon od w sumie 8 miesięcy - to chyba pierwszy smart, który wytrzymał u mnie tak długo. Na Androidzie wystarczył tydzień, żeby jego zawiasy mnie dobijały. Apple dał ciała tak, że aż mi się nie chce wspominać. Miałam Kiedyś HTC na WP i było średnio, długo leżał w domu jako telefon zastępczy, ale raczej ze względu na stabilne wykonanie. Teraz ta Lumia. Nie było mnie jakiś czas temu stać na coś jeszcze lepszego, więc padło na nią.
    Wykonanie - cóż, dla kobiety trochę za ciężka. Ale! wytrzymała miliony upadków i dopiero teraz ma lekko wgięty róg obudowy. Ekran zniosł nawet beton. Głośnik wymieniałam 3 razy, ale to raczej wina mojego egzemplarza, więc nie uznam tego za wadę. Kąty widzenia, ostrość, kolory na ekranie prima sort. Aparat - rewelacja, filmy, zdjęcia sto razy lepsze niż na ajfonach, czy innych soniaczach. Oprogramowanie - cóż, nie gram w gry, przeglądarka znośna, ale zainstalowałam chroma, aplikacje są wystarczające, ja znalazłam wszystko, czego mi było trzeba. Fakt, niektóre wyglądają bardzo surowo, ale to też ma swoje plusy - nie zaśmiecają mi niepotrzebnie telefonu. Bateria trzyma przy moim użytkowaniu dzień (60 smsów, około godz rozmów, wifi non stop, muzyka ok godzina, film 15 minut) co i tak nie jest złym wynikiem. Jak mam zajęcie w domu i wyłączę wifi czy transmisje danych, to i trzy dni pociagnie (z bólem, ale pociągnie). Niestety, po tak intensywnym użytkowaniu i kolejnych upadkach zrobiła się dla mnie już za "stara", więc ją wymienię - może na coś lżejszego, żeby mi nie upadało co pięć minut :P Mąż ma 925 i jest świetna, mnie chyba też wystarczy, bo cena 930 jak na razie mnie przerasta, a nie chcę innych gigantów powyżej 5 cali. Ale ten telefon polecam, jak ktoś nie używał, to niech nie wypisuje głupot.
    Tak, ja również jestem za wypisywaniem przede wszystkim mądrości, niemniej poza moja logiką, gdzieś na dalekich rubieżach rozsądku mieści się wniosek, że psujące się 2-krotnie głośniki to wina konkretnego egzemplarza. Tzn. testowałaś inne egzemplarze i tam się tak nie psują? A może z tego głośnika korzystałaś niezgodnie z przeznaczeniem? Serio, z ciekawości pytam. Właściwie nawet nie o ten konkretny telefon, tylko o krętą ścieżkę wnioskowania. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 paź 2014, 12:47
  • inny
    oczywiście że jest radio FM w tym telefonie.Wraz z aktualizacją Nokia odblokowała moduł odpowiadający za odbiór radia FM.
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 23:58
  • qwert
    Miałem do tej pory z 30 telefonów z Androidem a ten jest pierwszym z windowsem. Nigdy nie wróce do Andka. Windows jest bardzo stabilny i szybki, Android z czasem zaczyna fiksować począwszy od zwieszek konczywszy na samoistnym restartowaniu się. Sam telefon Nokia 920 rewelacja!
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 07:18
  • Justyna
    Mam ten telefon od ponad roku, użytkuję go intensywnie i mimo to wciąż nie mogę się przyzwyczaić. Moim zdaniem jest nieporęczny, mało intuicyjny, tęsknię za połową aplikacji które miałam na Androidzie, a na WP albo w ogóle nie istnieją albo są beznadziejne
    Bateria ledwo wytrzymuje dzień. Nie wiem skąd te ochy o achy innych osób ale wiem na pewno że to pierwszy i ostatni WP w moim życiu.
    .77.124.86 | 19 wrz 2014, 14:33

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 51,6%   13,9%   34,5% 
 Wszystkich opinii: 281. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy J1 Duos
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
Aktualności:

» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach
» Meizu m1 po oficjalnej premierze



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.159.218.151
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.