Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 114 telefony  |  144 011 opinii  |  720 testów  |  6 745 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 820



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,4%   17,4%   26,2% 
 Wszystkich opinii: 172. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • asdasd  mail
    nie polecam!
    Niestety mają wadę wrodzoną z filtrem na płycie głównej i jak się wam trafi taki model tak już kaput. Będziecie oddawali telefon co róż do serwisu. Mi się taki trafił niestety.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 lip 2014, 14:07
  • Uzytkownik lumia 820
    Strasznie nie polecam. Mam telefon niecaly rok czasu, wczoraj poszedl 5 raz na gwarancje. 2 razy problem z aparatem, 1 raz zepsuty glosnik od rozmowy, 1 raz tracil zasieg i trzeba bylo restartowac telefon, 1 raz tydzien po oddaniu z gwarancji zaczela zle dzialac prawa strona dotyku. Zle zaprojektowany mikrofon, przez co rozmowcy mowili ze czasami mnie nie slychac.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 lip 2014, 19:07
  • Pak0x3
    Witam. Jestem uzytkownikiem lumii 820 poraz 2. Raz, po kilku miesiacach zmienilem nokie na telefon z adndroidem(Xperia SP)... Dla mnie koszmar. Wystarczyly 2 dni bym dostal bialej goraczki i znowu wrocilem do nokii.
    Jakosc wyswietlacza mimo nienajwyzszej rozdzielczosci jak na te czasy wedlug mnie jest bardzo dobra. Nie widze zadnej pikselozy itp. Internet przegladam swobodnie wiec naprawde nie jest to jakias ograniczajaca rozdzielczosc. Wyswietlacz za to nadrabia kolorami,glebia czerni i dobrym kontrastem.
    W gry nie gram wiec w tej kwestii sie nie wypowiem.
    Sam system dziala bez zadnych problemow, z aplikacji jakie uzywam na codzien znalazlem w sklepie bez zadnego problemu. Do tego nawigacja i mapy- bajka.
    Nie potrzeba mi kilku rodzajow latarek, lusterek, nowego POU i innych aplikacji.
    W domu juz kazdy ma lumie od 820, 920 po 925 :) Pozdrawiam i polecam w 100%!
    P.S Bateria jak w kazdym smartfonie... moglaby dzialac dluzej :)
    .dynamic.chello.pl | 10 lip 2014, 18:07
  • R E K L A M A
  • Przemos
    Podobnie jak moi przedmówcy jestem zadowolony z nokii lumii 820. Byłem pełen obaw, bo wcześniej używałem nokii E6 z symbianem. Nadal uważam, że połączenie "dotyku" i sprzętowej klawiatury qwerty jest najlepsze.
    Jednak lumia 820 zaskoczyła mnie pozytywnie. Przede wszystkim jakość displaya jest wyśmienita. Ładne odwzorowanie barw, zwłaszcza czerni. Zdjęcia dobre, filmy nawet więcej niż dobre. Dostępność i ilość aplikacji zadowalająca. Najbardziej obawiałem się codziennego ładowania. Nie przeszkadza mi to jednak wcale.
    Podsumowując- polecam ten telefon z czystym sumieniem. Oczywiście za rozsądną cenę. Nie rozumiem niektórych sprzedających, którzy, w sposób abstrakcyjny i niezrozumiały, windują ceny swoich telefonów.
    .markomp.net.pl | 15 cze 2014, 13:06
  • martyn
    Przesiadłem się ze starego galaxy 1 (i9000), na którym był jeszcze 2.2. Po miesiącu zabawy na linii 820 powiem tyle: moje obawy co do wphone zostaly całkowicie rozwiane. Wszystko co potrzebuje działa, ilosc appek rośnie codziennie. System jest bardzo czytelny, a jego plynnosc jest legendarna i potwierdzona. Żeby podobna uzyskać na androidzie, potrzeba bardzo mocnej maszyny, podczas gdy wp lata nawet na tanich modelach. Zdjecia są przyzwoite,a filmy kreci bardzo fajne. Bateria żyje dobę. Muzycznie jest przeciętna. Ogólnie niezwykle szybka maszyna z przyzwoitym wyświetlaczem (przeciętna rozdzielczość, czerń cudna). Minusem jest brak alternatywy dla ie, ale to i tam niezły browser. Najlepsze, czyli 8.1 przed nami. Zostaje przy windowsie i polecam.
    .play-internet.pl | 21 maj 2014, 17:05
  • lumia 820 czy 4x HD
    Potrzebuje opini użytkownika tej nokii najlepiej kogoś kto już ją dlugo używa. Mam propozycje zamiany lg 4x HD na tą lumie właśnie, potrzebuje informacji na temat aparatu, nagrywania filmów wyświetlacza, bardzo ważne to info o nawigacji bo w lg używam auto mape, czy nawigacja nokii da rade, bo potrzebuje bardzo pilnie nawigacji na codzień, bardzo prosze o rade czy warto się zamieniać, oba tel super stan.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 maj 2014, 16:05
  • LubieLumie
    Lumia 820 smartfon wart polecenia. Używałem nadal używam androida, obecnie w tablecie, ale WP to inna bajka, teraz mam 8.1 i działa wyśmienicie. Może dla power userów system może być nie doskonały, ale dla większości ludzi będzie ok. Sam telefon świetnie wykonany, ładny i czytelny ekran, wymienne obudowy coraz tańsze [...]. Wadą może być jego waga, jest dość ciężki, choć mi to osobiście nie przeszkadza, spodnie z d...y nie spadają:) jest też nieco szeroka, ale spokojnie jedną ręką da się ją obsługiwać. Bateria przy spokojnym użytkowaniu trzyma ok. 2 dni, przy intensywnym od rana do wieczora. Z racji na 1GB RAMu przeglądanie internety jest komfortowe, i nie ma ograniczeń z grami czy aplikacjami. Moim skromnym zdaniem tel. godny polecenia.
    .rzeszow.hypnet.pl | 14 maj 2014, 14:05
  • majkel93
    Komentarz pisze z mojej Lumii :) Telefon jest doskonaly ! Mam 21 lat i przez 4 uzywalem androidów. Nigdy więcej! Windows Phone 8 jest plynny elegancki i stabilny. Bateria trzyma 3 dni co w smartfonie jest wyczynem ! Polecam serdecznie:)
    .um.wlocl.pl | 12 maj 2014, 08:05
  • Jarivo
    Miałem ten telefon przez około rok. Uwaga! Jest bardzo ciężki, więc upadając mocno niszczy się - albo obtłuczone rogi, albo pęknięty ekran. Ekran sam w sobie też dość łatwo się rysuje.
    System WP8 działa idealnie płynnie, z nieosiągalną dla Androida prędkością. Wygląda też bardzo elegancko. Trzeba jednak przyzwyczaić się do pewnych braków w aplikacjach - np. Spotify w wersji darmowej. Wkurza też przycisk wyszukiwarki Bing, której nikt nie używa, a ciągle włącza się ją przypadkowo...
    Bateria dość dobra, przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje około dwa dni.
    .dynamic.chello.pl | 29 kwi 2014, 16:04
  • morpheus
    Mam ten telefon od pewnego czasu i muszę powiedzieć, że wymiata. Wcześniej miałem telefony tylko na Androidzie i moja opinia po przejściu na WP8 jest taka, że jeżeli komuś nie zależy na cukierkowych bajerach i tonach śmieciowych aplikacji z Google Play, to ten telefon jest idealny! Prawda jest taka, że prostota wykonania WP dodaje mu szyku i powiem szczerze podoba mi się o wiele bardziej niż cukierkowy Android. Szybki, ładnie wykonany z dobrej jakości materiałów, a jego waga sprawia, że wreszcie czuć, że się trzyma konkretne urządzenie a nie jakąś plastikową podróbę. Ekran telefonu jest wspaniały, kolory są żywe, czerń głęboka. Bateria mogłaby być lepsza, jednakże ok. 1,5 dnia przy intensywnym (internet przez wifi, smsy, dzownienie, muzyka) to całkiem niezły wynik.
    Krótko mówiąc - polecam!
    .e-siemianowice.pl | 08 kwi 2014, 09:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,4%   17,4%   26,2% 
 Wszystkich opinii: 172. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Nokia Lumia 530
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.224.179.98
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.