Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 414 telefony  |  146 754 opinie  |  650 testów  |  4 381 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 820



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,8%   17,0%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 176. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Shank
    Używam telefonu około miesiąc wiec wymienię jego plusy i minusy
    System fajny lecz po przejściu do WP 8.1 zaczęły pojawiać się lagi i przy odbieraniu nie wiem czemu ale czasami nie mogę odsłonić tej belki aby odebrać ale to chyba wada mojego egzemplarzu bo ta jak np przeglądam zdjęcia to ekran jest ładny ale jak zacznę grać w jakąś grę to pojawia się na 0.1 sec białka kreska i znikam teraz przechodzimy do szczegółów
    Ekran ładny ale bardzo łatwo się rysuje, bateria rodzi sobie dość dobrze ale po jakimś czasie rozwala się monitoring od baterii ale wystarczy zastosować łatwy sposób z trybem lotniczym i można to łatwo naprawić, co do aparatu to jest taki sobie śmiem stwierdzić że jest słabszy od tego co jest w Lumii 800, co do wydajności nie mam zastrzeżeń bo może on usunąć 15 zdjęć z aparatu na raz w ciągu sekundy, no i Internet ten jest bez zarzutu i radzi sobie lepiej niż na nie jednym szajsungu, podsumowując
    Plusy:
    Bateria
    Ekran
    Multimedia
    Internet
    Płynności działania
    Prosty system
    Minusy:
    Aparaty
    Niekiedy bledy systemu
    Małe lagi po przejściu na WP 8.1

    Jednym słowem polecam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 wrz 2014, 20:09
  • Kozinho777
    Rewelacyjny High-endowy model Nokii ! Design nowoczesny ale nie nachalny,specyfikacja to miód ! Mocna karta graficzna + bardzo mocny procesor wspierany aż 1GB ramu dają wydajnosć na poziomie Samsunga Galaxy S3..Sam przesiadłem się z SGS2 i...i nie żałuje :). Polecam każdemu komu znudziły się lagi androidowe :D
    .net-bis.eu | 11 wrz 2014, 03:09
  • smg81  mail
    Posiadam ten model i jestem zadowolona,zero zacięć,aparat robi w miare zdjęcia,wczesniej korzystałam z galaxy s 2,to byla porażka,ścięcia,wyłączanie sie podczas korzystania z wielu aplikacji na raz.Teraz mogę swobodnie korzystać z funkcji telefonu i nie mam problemów,Windows okazał sie miłym zaskoczeniem,pierwszy raz korzystam z tego systemu i naprawde działa płynnie.
    .158.219.13.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 06 wrz 2014, 19:09
  • R E K L A M A
  • 40latek
    Znakomity telefon, mam go jakieś 4mce i ... System śmiga aż miło, jest niewiarygodnie szybki. Nie wiesza się, nie muli. Aparat ok. choć mógłby być lepszy i jak dla mnie to jedyna wada. Bateria, u mnie 1,5 dnia, czyli w normie jak na spory smartfon. Sklep z aplikacjami rozrasta się, można znaleźć wszystko co potrzeba i jeszcze trochę. Jest to mój pierwszy smartfon z Windowsem, przedtem, miałem kilka androidów, jak dla mnie okienka przebijają andka. Nie wiem jak gry, bo temat mnie nie interesuje, jak dla mnie super sprzęt.
    .static.chello.pl | 30 lip 2014, 14:07
  • asdasd  mail
    nie polecam!
    Niestety mają wadę wrodzoną z filtrem na płycie głównej i jak się wam trafi taki model tak już kaput. Będziecie oddawali telefon co róż do serwisu. Mi się taki trafił niestety.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 lip 2014, 14:07
  • Uzytkownik lumia 820
    Strasznie nie polecam. Mam telefon niecaly rok czasu, wczoraj poszedl 5 raz na gwarancje. 2 razy problem z aparatem, 1 raz zepsuty glosnik od rozmowy, 1 raz tracil zasieg i trzeba bylo restartowac telefon, 1 raz tydzien po oddaniu z gwarancji zaczela zle dzialac prawa strona dotyku. Zle zaprojektowany mikrofon, przez co rozmowcy mowili ze czasami mnie nie slychac.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 lip 2014, 19:07
  • Pak0x3
    Witam. Jestem uzytkownikiem lumii 820 poraz 2. Raz, po kilku miesiacach zmienilem nokie na telefon z adndroidem(Xperia SP)... Dla mnie koszmar. Wystarczyly 2 dni bym dostal bialej goraczki i znowu wrocilem do nokii.
    Jakosc wyswietlacza mimo nienajwyzszej rozdzielczosci jak na te czasy wedlug mnie jest bardzo dobra. Nie widze zadnej pikselozy itp. Internet przegladam swobodnie wiec naprawde nie jest to jakias ograniczajaca rozdzielczosc. Wyswietlacz za to nadrabia kolorami,glebia czerni i dobrym kontrastem.
    W gry nie gram wiec w tej kwestii sie nie wypowiem.
    Sam system dziala bez zadnych problemow, z aplikacji jakie uzywam na codzien znalazlem w sklepie bez zadnego problemu. Do tego nawigacja i mapy- bajka.
    Nie potrzeba mi kilku rodzajow latarek, lusterek, nowego POU i innych aplikacji.
    W domu juz kazdy ma lumie od 820, 920 po 925 :) Pozdrawiam i polecam w 100%!
    P.S Bateria jak w kazdym smartfonie... moglaby dzialac dluzej :)
    .dynamic.chello.pl | 10 lip 2014, 18:07
  • Przemos
    Podobnie jak moi przedmówcy jestem zadowolony z nokii lumii 820. Byłem pełen obaw, bo wcześniej używałem nokii E6 z symbianem. Nadal uważam, że połączenie "dotyku" i sprzętowej klawiatury qwerty jest najlepsze.
    Jednak lumia 820 zaskoczyła mnie pozytywnie. Przede wszystkim jakość displaya jest wyśmienita. Ładne odwzorowanie barw, zwłaszcza czerni. Zdjęcia dobre, filmy nawet więcej niż dobre. Dostępność i ilość aplikacji zadowalająca. Najbardziej obawiałem się codziennego ładowania. Nie przeszkadza mi to jednak wcale.
    Podsumowując- polecam ten telefon z czystym sumieniem. Oczywiście za rozsądną cenę. Nie rozumiem niektórych sprzedających, którzy, w sposób abstrakcyjny i niezrozumiały, windują ceny swoich telefonów.
    .markomp.net.pl | 15 cze 2014, 13:06
  • martyn
    Przesiadłem się ze starego galaxy 1 (i9000), na którym był jeszcze 2.2. Po miesiącu zabawy na linii 820 powiem tyle: moje obawy co do wphone zostaly całkowicie rozwiane. Wszystko co potrzebuje działa, ilosc appek rośnie codziennie. System jest bardzo czytelny, a jego plynnosc jest legendarna i potwierdzona. Żeby podobna uzyskać na androidzie, potrzeba bardzo mocnej maszyny, podczas gdy wp lata nawet na tanich modelach. Zdjecia są przyzwoite,a filmy kreci bardzo fajne. Bateria żyje dobę. Muzycznie jest przeciętna. Ogólnie niezwykle szybka maszyna z przyzwoitym wyświetlaczem (przeciętna rozdzielczość, czerń cudna). Minusem jest brak alternatywy dla ie, ale to i tam niezły browser. Najlepsze, czyli 8.1 przed nami. Zostaje przy windowsie i polecam.
    .play-internet.pl | 21 maj 2014, 17:05
  • lumia 820 czy 4x HD
    Potrzebuje opini użytkownika tej nokii najlepiej kogoś kto już ją dlugo używa. Mam propozycje zamiany lg 4x HD na tą lumie właśnie, potrzebuje informacji na temat aparatu, nagrywania filmów wyświetlacza, bardzo ważne to info o nawigacji bo w lg używam auto mape, czy nawigacja nokii da rade, bo potrzebuje bardzo pilnie nawigacji na codzień, bardzo prosze o rade czy warto się zamieniać, oba tel super stan.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 maj 2014, 16:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,8%   17,0%   26,1% 
 Wszystkich opinii: 176. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.8.138
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.