Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 270 marek  |  13 255 telefonów  |  178 399 opinii  |  987 testów  |  1 465 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 820

Thumb Up

60,3% 

Thumb Down

 15,3% 

Pytanie

 24,4% 

 Wszystkich opinii: 209. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

wol19
Mam ten telefon ponad 2 lata.Sprawuje się bardzo dobrze .Wytrzymuje mi 3 dni przy normalnym użytkowaniu.Często się wiesza kiedy używam yt i oglądam z około 9-11 filmików pod rząd.
Moja opinia w skali 1-10 to 7.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 wrz 2016, 20:09
Anna
Telefon posiadam ponad 3 lata upadł setki razy wyświetlacz dalej cały i wszystko działa bez zarzutów.Po zainstalowaniu dziesiątki powrót do 8.1 gdyż jest jednak szybszy.Bateria małej pojemności ale daje radę wytrzymać dzień normalnego użytkowania i co najważniejsze dalej oryginalna
.play-internet.pl | 03 wrz 2016, 11:09
Pati  mail
Mam ten tel tydzień. Wcześniej miałam nokię lumię 1020 ale chciałam zmienić na coś mniejszego i spośród wszystkich nokii padło na lumię 820. Mam Windowsy już kilka lat i nadal mnie ten system zaskakuje oczywiście pozytywnie, ale skupię się na modelu który kupiłam od osoby prywatnej która miała go 3 lata. Zacznę od najważniejszego moim zdaniem czyli baterii. Bateria mnie bardzo zaskoczyła ponieważ jest to duży tel a bateria potrafi wytrzymać nawet przez 3 dni przy rzadkim użytkowaniu i oczywiście wyłączaniu na noc. Wbrew wszystkim którym się wydaje że w Windowsie jest mało aplikacji mówię nie!! Windows ma ogromną ilość aplikacji, jest bardzo rozbudowany.Bardzo przyjemnie jest to że można sobie zmieniać obudowy,niestety są one drogie na allegro, Polecam!!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 wrz 2016, 21:09
R E K L A M A
 
Cuth
Telefonu używam 2 i pół roku i to mój najlepszy telefon od czasu Nokii E51. W międzyczasie bawiłem się Samsungiem Ace 2 i Huawei P1(kupione w sumie za podobne pieniądze) i nie ma absolutnie żadnego porównania. System lekki, nie wiesza się, choć aplikacji jest coraz mniej i nie są zbyt często aktualizowane. Z dzisiejszej perspektywy ekran ma dosyć przedpotopową rozdzielczość, ale wciąż daje radę - ładne kolory, kąty widzenia i możliwość pracy w słońcu. Aparat bardzo udany. Nawigacją zjeździłem kawał Europy i ani razu nie zawiodła.
Za parę miesięcy pewnie wymienię telefon na inny, ze względu na niewspierany już system. Ale wspomnienia związane z tą słuchawką będą na pewno ciepłe:)
.ssp.dialog.net.pl | 14 sie 2016, 10:08
Dybuk
To pierwszy telefon, którego nie wymieniłem po 2 latach. Minął właśnie 3 rok i sprawuje się bardzo dobrze. Szybki, nie zawiesza się, bateria cały czas ta sama.
Obserwując nowości wchodzące na rynek, obawiam się, że będę miał problem ze znalezieniem czegoś równie dobrego i trwałego.
.160.117.6 | 07 cze 2016, 18:06
darkhill_4ever  mail
Posiadam ten telefon ponad dwa lata i jestem bardzo zadowolona. Żywe kolory ekranu, bardzo dobry tylny aparat, tak samo jak i przedni. Działa płynnie i nie wiesza się. Jedynie minus to aplikacje, które nie dorównują tym z androida, ale jeśli ktoś nie ma wygórowanych oczekiwań, to nie jest to większy problem, ponieważ działają dobrze.
Przez 2 lata nie zepsuł się ani raz (nie wliczając tylko rozbitego ekranu) Rozstaję się z nim tylko dlatego, że po dwóch rozbiciach ekranu i wymianie na nieoryginalny dotyk nie działa dobrze.
Polecam ten telefon.
.extreme-net.one.pl | 27 maj 2016, 21:05
Bzykator
Informacja o Max czasie odtwarzania audio i video jest błędna.
Audio 55 min.
Video 5 min.
Chyba raczej godzin, proszę to po prawić ;)
Dziękuję za zwrócenie uwagi. To istotna poprawka, a dane nowe w specyfikacjach. Zgłosiłem działowi technicznemu, poprawka pojawi się ASAP. (jf)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 13 lut 2016, 20:02
konorot
Po utracie telefonu...zmuszony byłem wrócić do lumii 820.Telefon od ponad pół roku był podłączony do ładowarki i używany jako router.Zainstalowałem windows 10 mobile i choć nie działa tak lekko jak 8.1 przyznam że jest naprawdę dobrze,sporo zmian względem starego systemu.Zaskoczyła mnie bateria mimo że był ładowany taki długi okres spokojnie wytrzyma 1 dzień przy normalnym użytkowaniu w sieci LTE.Jak na tak wiekowy telefon odpala grę world of tank blitz.Gdy by ktoś się decydował na ten model to polecam dużo lepszy niż nowe modele Microsoftu z linii 5xx i 6xx a można bardzo tanio kupić
.play-internet.pl | 21 sty 2016, 12:01
Mariusz
Telefon użytkuje od 2 lat. Przed końcem gwarancji oddany do serwisu i tam wymieniono kilka elementów min wyświetlacz głośniki i mikrofony, często gadam przez telefon i nie narzekałem ale skoro uznali że trzeba wymienić ok. A teraz opinia: Po dwóch latach z lumia (poprzednia L710 na WP7.8) wszystko ok sprzęt spełnia do dziś swoje funkcję używam go standardowo do dzwonienia i pisania ale zastępuje mi często komputer a aplikacja Yanosik jest non-stop w tle. Bateria średnio, aparat rewelacja (przedni do Skype troche slaby ale mamy alternatywę ) wyświetlacz jak dla użytkownika który nie jest profesjonalnym ftografem/grafikiem etc jest wystarczającą wszystko wyraźne i można obsługiwać w rękawiczkach. Obudowa wręcz pancerna nosze go w kieszeni albo leży sobie gdzies bez pokrowca i mimo wielu większych czy mniejszych upadków ma kilka rys na ekranie ale w niej nie ma szkła więc i tak nie jest źle. Polecam za taką kasę jaką dziś ten telefon jest wyceniany ciężko kupić coś lepszego. Trzeba uważać tylko aby nie trafić na chińczyka i szukać z naszej dystrybucji.
.146.179.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 18 sie 2015, 15:08
citaro8326  mail
Moja opinia na temat tego telefonu jest bardzo pozytywna.
Jednakże zauważyłem dwie rzeczy mogące przeszkadzać niektórym
1. Szybko pojawiające się martwe piksele (Nokia nie wymienia martwych pikseli w ramach gwarancji)
2. Pojawiający się z biegiem czasu pasek na dole np. Od Internetu na stałe ( chodzi o to że matryca tak dużo musiała go wyświetlać że jego kontury zostały na zawsze nawet przeglądając galerię można go dojrzeć.
Były już negatywy teraz pora na pozytywne wrażenia.
Nokia pomimo już swojego wieku nadal wygląda bardzo nowocześnie, jest ona wyposażona w dwa świetne aparaty, tylny po zmierzchu robi piękne zdjęcia niczym aparat fotograficzny.
Przedni do tzw. "samojebek" też prezentuje się elegancko. Ekran przedni bardzo szybko łapie rysy których podczas użytkowania nie dostrzeżemy.
Bardzo podoba mi się funkcja rodem z LG, wybudzanie telefonu podwójnym stuknięciem w ekran.
Jest także funkcja wyświetlania godziny cały czas tak ja to było w starych klasycznych Nokiach. Wygląda to cudnie i nie żre baterii.
Przesiadłem się niedawno z Xperii M2 i Lumia 820 go niszczy.
Sprawny i bardzo szybki system, gdzie o Xperii ciężko coś takiego powiedzieć.
Podwójna dioda w aparacie pomoga w robieniu przepięknych zdjęć nocą.
Plusy:
- Ładny ekran
- Dobry aparat
- Dobra rozdzielczość
- cena
- podświetlenie
- przyciski funkcyjne poza ekranem plus podświetlenie ich jak jest ciemno automatycznie przez sam snartfon.
- przycisk od spustu migawki
- dobrze spasowana konstrukcja
- szybki system WP 8.1 - zapowiedź aktualizacji do WP 10 :)
- wybudzanie (dwoma stuknięciami w ekran)
- Godzina na zablokowanym ekranie (tylko Lumia 1320,820 i 640 tą funkcję posiadają)
Minusy:
- Martwe piksele po jakimś czasie
- kontury u dołu ekranu ze strony www, nie do wyeliminowania
.dynamic.gprs.plus.pl | 26 lip 2015, 23:07

Thumb Up

60,3% 

Thumb Down

 15,3% 

Pytanie

 24,4% 

 Wszystkich opinii: 209. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu