Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 170 marek  |  8 236 telefonów  |  139 772 opinie  |  720 testów  |  4 950 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 820



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,1%   17,2%   25,8% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
morpheus
Mam ten telefon od pewnego czasu i muszę powiedzieć, że wymiata. Wcześniej miałem telefony tylko na Androidzie i moja opinia po przejściu na WP8 jest taka, że jeżeli komuś nie zależy na cukierkowych bajerach i tonach śmieciowych aplikacji z Google Play, to ten telefon jest idealny! Prawda jest taka, że prostota wykonania WP dodaje mu szyku i powiem szczerze podoba mi się o wiele bardziej niż cukierkowy Android. Szybki, ładnie wykonany z dobrej jakości materiałów, a jego waga sprawia, że wreszcie czuć, że się trzyma konkretne urządzenie a nie jakąś plastikową podróbę. Ekran telefonu jest wspaniały, kolory są żywe, czerń głęboka. Bateria mogłaby być lepsza, jednakże ok. 1,5 dnia przy intensywnym (internet przez wifi, smsy, dzownienie, muzyka) to całkiem niezły wynik.
Krótko mówiąc - polecam!
*.e-siemianowice.pl  |  08 kwi 2014, 09:04
Jan
To mój trzeci wpis po dwóch miesiącach użytkowania telefonu po aktualizacji Lumia Black a telefon używam rok : dopiero po tej aktualizacji nie epizodów ze zużyciem baterii 20% do 40% po nocy a zdarzało się z dwa trzy razy w miesiącu, w tej chwili takich zdarzeń nie ma . Teraz telefon zasługuje na maksymalną ocenę
*.suwalki.vectranet.pl  |  08 kwi 2014, 06:04
nokia lumia 820 hit
jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem noki lumia 820LTE od prawie roku telefon jest rewelacyjny miałem zawsze przekonanie że tylko sony i nic innego zona nakłoniła mnie do zakupu tego właśnie modelu internet chodzi rewelacyjnie znakomity aparat 8 niby nie duży ale robi bardzo dobre i wyraźne zdjęcia super amoled wyświetlacz również urzeka swoimi koloramitryb głośno mówiący w telefonie działa tak że telefon noszę w kieszeni od spodni idę na spacer i normalnie mogę rozmawiać wszystko wyraźnie słychać i co ważne mnie słychać nie muszę trzymać telefonu cały czas przy uchu bo to dosyć męczące mając NO LIMIT do wszystkich dużo rozmawiam bateria może trzymać ciut więcej ale na mój tryb użytkowania telefonu 3h rozmów dziennie i jeszcze facebook 1 dzień to dobry wynik bardzo intuicyjne menu nigdy mi się nie zawiesił bardzo solidnie wykonany. posiadam również 2 telefon sony Z c6603 LTE ponieważ umowa się kończyła a żonie się strasznie spodobał to wziąłem SONY i proszę wierzyć nie dorasta do noki aparat niby większy ale optyka w lumi carl zeiss sprawuje się rewelacyjnie zdjęcia wychodzą znacząco lepiej.

Pod względem uszkodzeń lumia parę razy spadła choć raz na płytki uszkodzeniu uległ wyświetlacz koszt 300 zł osobno dotyk osobno lcd sam go sobie wymieniłem bez najmniejszego problemu i nadal wszystko działa idealnie dla porównania

Z-ke miała żona w kieszeni i wiązała buty i miała telefon w kieszeni podczas nacisku pękł dotyk a dotyk jest klejony w tym modelu razem z wyświetlaczem koszt naprawy w serwisie 800zł przy opcji że rozkleją ten stary dotyk od lcd dlatego lepiej kupić nowy lcd razem z dotykiem koszt na allegro 600 zł plus koszt naprawy w jakimś komisie koło 100zł bo muszą być nowe uszczelki sony może i robi telefony ładne ale nie wytrzymałe jeżeli chodzi o serię Z mam nadzieję że moja opinia pomoże dokonać dobrego zakupu a osoby które piszą że telefon ten to bubel widocznie dały się same zrobić w konia i kupiły zamienniki chiński a nie te Nokie pozdrawiam
*.dynamic.gprs.plus.pl  |  06 kwi 2014, 14:04
Przemek _Pt
Ogólnie udany model , jestem z niego zadowolony .
System szybki nie zawiesza się.
Niestety problem i to dość spory to krótko trzymająca bateria.
Dostarczone słuchawki w raz z telefonem to niestety jakaś kpina.
Jakość beznadziejna ja osobiście używam słuchawek z innego modelu tj E72 które sprawują się idealnie.
Aparat świetny dobrze radzi sobie nawet z tekstem na błyszczącym tle . Jakość zdjęć jak na telefon jest wzorowa.
Dzisiejsza mnogość i dostępność aplikacji powoduje duży udział czasu w pracy z telefonem , a niestety nie wszędzie można podłączyć ładowarkę.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  19 mar 2014, 11:03
oligiusz
Używam rok i jestem zadowolony i to bardzo. Duzo opinii w temacie rysującego się szkiełka aparatu. Nie mam tego problemu, na szkiełku nie ma jednej ryski. Dlaczego? Kupiłem obudowę do ładowania bezprzewodowego, polecam! Telefon staje się trochę grubszy, ale takie ładowanie jest szybkie, może i 2 razy szybsze niż przez złącze USB. Jeśli kupi się ładowarkę utrzymująca telefon w pionie to można ładny zegarek wyświetlić i używać fona jako naprawdę fajnego budzika. Ponieważ używam 2 telefonów to czekam na zastąpienie c7 noki przez lumie 1520... Niestety obecna cena a przede wszystkim brak zegarka windowsowego wyklucza taki zakup... A c7 to dalej najlepszy telefon jako suma summarum wszystkich funkcji, tylko bateria gorsza niż w Lumii... no i ekranik tez trochę gorszy i mniejszy.
*.183.34.95.customer.cdi.no  |  10 mar 2014, 21:03
Adka2202  mail
Witam! Cóż tu mówić - telefon do bani! Kiedy go kupiłam, myśłałam, że to będzie mój najlepszy zakup ale się myliłam.... Po roku był problem z ładowarką, a ładowałam go zaledwie co 3 dni! Oczywiście, świetne funkcje, piekne zdjęcia ale co z tego! Naprawa kosztowała mnie 780 zł. Kiedy mi go oddali miał wszytsko poprzestawianie, nie dało się ściągać aplikacji! Jednym zdaniem - najgorszy telefon świata! Dziękuję
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  05 mar 2014, 07:03
Luc3k
Bardzo udany model. Jestem z niego bardzo zadowolony. Nie mogę uwierzyć, że ktoś ładuje ten telefon co kilkanaście godzin. Ja używając go w sposób standardowy czyli używając każdej z jego funkcji po trochę ładuję go co 3 dni. Jeśli ktoś nie wierzy to mogę zrobić zdjęcie. Jego wadą jest rozmiar i waga, ale po kilkunastu dniach można się do niego przyzwyczaić. Windows Phone 8 dla mnie jest zdecydowanie lepszym wyborem niż Android. Wszystko chodzi szybko, dynamicznie, bez zacięć. Android dla mnie jest za bardzo toporny i ociężały. Mam w tym telefonie wszystko czego potrzebuję. Szacun dla Nokii. Jakoś wykonania stoi na prawdę na wysokim poziomie. Tutaj wielki + dla Nokii. Aparat jest średni. Robi zdjęcia nienajgorsze, ale jakościowo też nie stoją na najwyższym poziomie.
*.nowysacz.pl  |  04 mar 2014, 15:03
wojtek
29 maja 2013 wydałem negatywną opinię o tym fonie. No to teraz zmieniam zdanie. Nie wiem co zadziałało, która aktualizacja, ale problemy z mikrofonem to już przeszłość. WP8 okazał się całkiem niezłym systemem, zachwyca stabilnością. Zresztą stabilność to chyba największa przewaga nad androidem. Naprawdę świetna jest nawigacja, chociaż zdarzają jej się wpadki. Jako czynne pokazuje fragmenty autostrad, które ciągle są w budowie. Ilość dostępnych aplikacji na WP8 systematycznie przyrasta tak więc telefon można już nieźle spersonalizować, chociaż z pewnością jeszcze nie tak jak androida. Kolejne aktualizacje poprawiły i tak dobry aparat fotograficzny. Dzięki podwójnej lampie błyskowej nocne zdjęcia potrafią wyjść całkiem nieźle, chociaż nie zawsze. Narszcie pojawiło się radio, czemu nie było go od początku? Zima pokazała, że obsługa w rękawicach działa znakomicie, czemu nokia się tym nie chwali? Wady? W dalszym ciągu waga (tu się nic nie da zmienić) no i bateria. Na szczęście ładowanie odbywa się bardzo szybko. Ale z drugiej strony u konkurencji z bateriami też chyba nie jest lepiej. W sumie po roku użytkowania przekonałem się do lumii 820 całkowicie. Polecam.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  02 mar 2014, 21:03
ggg
mam ten telefon od niedawna i muszę przyznać, że jeste bardzo zadowolona. nic się nie zacina, syste działa bardzo płynnie, przeglądam wszystko sprawie. jakoś aparatu jak dla mnie bardzo dobra, plus do tego fajne darmowe aplikacje do przeróbki zdjęć. cały telefon sam w sobie super się prezentuje, bardzo ładne wykonanie. jeyny minus o jakim mogłabym wspomnieć to bateria, która przy bardzo natężonym użyciu szybko się wyadowywuje. jednak przy niewielkim użyciu (i takie dni miewam) trzyma dugo.
telefon na wielki plus.
*.207.102.9  |  26 lut 2014, 21:02
Kzm3z
Telefon którego nie polecam. System może ma swoje zalety...
ale bateria która trzyma 8h przy średnim użyciu to porażka. Aparat który nie łapie ostrości to dziadostwo. Historia połączeń i brak czasu połaczeń... Dobrze że mam to tylko 5 mies. Czas wrócić do androida.
*.dynamic.chello.pl  |  09 lut 2014, 14:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 57,1%   17,2%   25,8% 
 Wszystkich opinii: 163. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy Grand Neo Duos TV
» Philips W6618
» HTC Desire 210 Dual SIM
» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
Aktualności:

» Nowe wersje Moto G - wprost z Meksyku
» Wyciekł interfejs LG G3
» Samsung Galaxy Note 4 z zagiętym ekranem?
» Zegarek LG coraz bliżej
» Nadchodzi Moto E
» Microsoft ostatecznie przejmuje Nokię
» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.23.2.137
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.