Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 408 telefonów  |  154 914 opinie  |  650 testów  |  4 746 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 800



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,7%   25,3%   26,0% 
 Wszystkich opinii: 419. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Kinga
    Tragiczny. Brak przedniej kamery, bardzo nieintuicyjna obsługa funkcji aparatu, brak wybrania kadru (np. 1x1 do instagrama), aparat słaby, a zdjecia gigantyczne. Internet chodzi mega wolno, problemy z wifi (często nie łączy się albo zrywa połączenie), case musiałam zamawiać na ebayu bo nigdzie nie było żadnych ładnych. Bateria fatalna, przy włączonym wifi rozładowuje się w parę godzin. Na początku przez pierwsze pół roku przy korzystaniu z wifi nagrzewał się tak, że można było jajko usmażyć. Telefon kupiłam od kumpla nowy za 150 zł i po 8 miesiącach używania uznaję go za najgorszy jaki widziałam. Dodatkowo WP nie ma masy aplikacji (instagram, snapchat), masakra. Kiedyś nokia to było coś, a teraz szkoda gadać. No i jeszcze ten żałosny program Zune, który uruchami asię godzinami. Ponadto słabo słychać podczas rozmów telefonicznych, przycisk wysłania smsa jest za mały i często naciskam go przypadkiem wysyłając np. połowę wiadomości, BRAK MOŻLIWOŚCI BLOKOWANIA NIECHCIANYCH NUMERÓW, co jest standardem. Bardzo mało aplikacji wbudowanych typu stoper, minutnik, wszystiego trzeba szukać w marketplace. Fatalny odtwarzacz muzyki - brak po prostu widoku wszystkich piosenek - trzeba je dzielić na wykonawcę, albumy, itp. a jak mamy do części piosenek przypisanych wykonawców a do części nie, to piosenki znajdują się tak jakby w osobnych folderach. Podoba mi się natomiast system kafelków i menu, mimo że niektóre rzeczy się dublują (np. zdjęcia i aparat są osobno, muzyka i wideo i jeszcze inne rzeczy też powinny być razem). Telefon upadł mi ze sporej wysokości i przestały działać wszystkie klawisze oprócz aparatu - w telefonie nie ma możliwości ręcznego ściszenia dźwięku. Nie naprawię go bo mnie denerwuje, kupię sobie samsunga. W dodatku przeglądarka nie ma opcji wysyłania zdjęć na facebooka - trzeba korzystać do tego z aplikacji facebook. Bluetootha też nie ma, co w połączeniu z programem Zune prawie uniemożliwia wysyłanie zdjęć poza domowym komputerem i bez internetu... Nie obsługuje krótkich kodów w play (poza saldem). Długo by jeszcze pisać. Nie polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 lut 2015, 13:28
  • fistaszek
    Posiadam telefon już prawie dwa lata i mogę śmiało powiedzieć że jest super. Nie zacina się, wszystko płynnie chodzi. Oprogramowanie od Microsoftu pasuje do tego telefonu idealnie. Aparat robi świetne zdjęcia. Ekran nie rysuje się, podobnie jak obudowa. Polecam każdemu ten telefon.
    .opera-mini.net | 29 sty 2015, 22:21
  • 666_SCREAM_666
    Plusy+
    Dobry Aparat
    Wygląd Zewnętrzny
    Wygodny W Urzyciu
    Można dokupić obudowę z ciekawym wzorem

    Minusy-
    Brak Możliwości włożenia karty SD
    Ekran Wystaje Poza Obudowę Więc Gdy Spadnie Więcej razy może pęknąć
    Gdy zalogowałam się do You Tube nie mogę oglądać większości teledysków podczas gdy na moim starym telefonie (sony xperia live with walkman, który wcale nie jest lepszy od Nokii lumii) mogłam.
    Nie Ukrywam że gdyby mój stary telefon działał jak należy(ekran oraz przycisk 'wstecz' pęknął oraz kawałki szkła odleciały)kożystałabym z niego dalej. Przez ten telefon straciłam również 50zł ponieważ sądziłam że włączyłam Wi-Fi jednak tego nie zrobiłam
    Weszłam tylko w marketpleace nawet nie weszłam w żadną grę ani nie ściągnęłam żadnej aplikacji a przyszedł mi SMS 'Brak Środków Na Koncie' nie miałam potrzeby doładowania telefonu jednak w ciągu 2 dni przyszło mi 21 takich SMS-ów.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 sty 2015, 23:22
  • R E K L A M A
     
  • kubasik
    Witam mam ten telefon około roku i jestem bardzo zadowolony z jego możliwości.Smartfon niestety niema antki do Windows phone8,jest to bardzo wielki minus w tym telefonie.Gra się na nim dobrze,upadek z trzech metrów nic mu nie zrobił.Mówią że nie jest wodoodporny ale upadek to wanny nic mu nie zrobił.Nokia się wcale nie tnie,chodzi płynnie.Nokie lumia 800 uważam za bardzo dobry telefon.
    .146.120.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 27 gru 2014, 20:56
  • ER
    telefon świetny
    plusy
    -wyglad
    -przyjemny dotyk obudowy, szkla
    -bardzo szybki
    -aparat robi wg mnie b. dobre zdjecia
    -czarny kolor na wyswietlaczu jest czarny! a nie szary, szarawy
    -fajne apki

    minusy
    -bateria
    -szklo gorilla glas wystaje poza obudowe. po niefortunnym upadku pęka. a wymianic samemu szybki sie nie da. albo caly lcd. albo zaryzykowac wymiane u kogos ze specjalistycznym sprzetem -144 zl z wysylka na allegro

    Mój lezy stluczony, kupilem g2 mini z androidem. iphone 4s. ale nie wiem czy nie naprawie sobie tej szybki, bo lumia 800 jest po prostu debest.
    .078.c90.petrotel.pl | 21 gru 2014, 16:56
  • Józek
    nie jest zły nowością już nie jest ale dobrze się sprawuje można pograć posurfować po necie sprawy telefoniczne to już wiadome wszystko na dobrym poziomie.Cena jest zadowalająca a jakość wykonania solidna.Ładnie wygląda w tym jest wygodny nie jest duży dla osób które coraz większe telefony sprawiają kłopot. Liczba aplikacji nie jest potężna jak Android ale tak szczerze masa jest kitu a w noki usługa Xbox ma fajne tytuły.Uprzedzam zakupu na allegro z chin i tamtych krajów bo to jakaś masakra czekasz miesiąc o ile się doczekasz telefon niby oryginał jednak nie bo szkło i obudowa szybko się niszczą porównane z oryginalną czyli jakby na częściach tanich zamiennych.
    .play-internet.pl | 08 gru 2014, 12:03
  • 1234
    Telefon ogólnie bardzo fajny, gdyby nie to, że nie dostał aktualizacji do WP 8... Przez to jest daleko za innymi telefonami, za tę cenę, chociażby za brak Fb messengera (na aplikacji FB ledwo co da się pisać bo strasznie wolno chodzi). Zżera dużo więcej transferu danych niż telefony z androidem, pewnie nie wyłączyłem jakiegoś udostępniania, albo czegoś... Kolejną wadą jest brak możliwości podłączenia pamięci do komputera i nagrania czegoś bez programu Zune. Co gorsza bateria wytrzymuje 10 godzin bez ładowania. Aparat niezły, jakość rozmów najlepsza ze wszystkich telefonów jakie miałem wyraźne i nie gubi zasięgu, czasem zdarzy jej się nie wysłać wiadomości tekstowej, dlatego polecam sobie włączyć opcje potwierdzenia dostarczenia SMS. Jakość muzyki dobra, słuchawki też, ale na xperii E są o wiele głośniejsze. Ogólnie moje wrażenie jest niestety, ale negatywne...
    .240.68.74 | 04 gru 2014, 15:02
  • Matn90
    Telefon posiadam od zeszłego roku, chwilowo jest wyłączony z użycia, ponieważ gorilla glass nie wytrzymała kontaktu z wrocławską kostką z wysokości 20 cm, nie mniej jednak telefon oceniam bardzo dobrze (jest to mój pierwszy dotykowy telefon, ale nie pierwszy smartfon), poprzednio miałem nokię e52 i do niej będę porównywał telefon. Rozpocznę od sprawności działania, w porównaniu z E52 śmiga wszystko płynniej i bez ścięć, do rozmów telefon nadaje się wyśmienicie, nie ma takich problemów jakich doświadczałem z E52, że rozmówca mnie nie słyszał albo ja jego, albo telefon sam się rozłączał. Jeżeli chodzi o baterię to jest bardzo źle, e52 miała boską baterię, człowiek zapominał o ładowarce( przy normalnym użytkowaniu ładowanie raz na tydzień), w przypadku Lumii 800 trzeba telefon ładować codziennie, a przy aktywnym użytkowaniu 2 razy dziennie, rekord baterii to 2 dni przy normalnym użytkowaniu. Aparat zamontowany w Lumii to mistrzostwo świata, jeden z najlepszych aparatów z jakim miałem do czynienia w telefonie (e52 trochę do niego brakowało). Cóż jeszcze mogę powiedzieć, darmowa nawigacja jest wspaniała (podobnie jak to było w nokii e52), nie mniej jednak doskwiera brak aktualizacji (brakuję np. S8 od Wielunia do Oleśnicy), jeżeli chodzi o programy to jest ich dość niewiele i w większości płatne. Część gier darmowych na androidzie jest tu dodatkowo płatna np. Angry Birds. Nie mniej jednak część darmowych gier jak np. Dragon's Blade I i II jest rewelacyjna i lepsza niż niejedna na Androida. Jeżeli chodzi o wykonanie telefonu to jest on znakomite i daję poczucie jakości. Ekran jak dla mnie rewelacja (poza trwałością i odpornością) kolory są jednak zbyt przesycone i bajkowe, ale to podobno cecha SUPER AMOLEDA, ekran mógłby być większy 4 cale to idealny rozmiar dla smartfona moim zdaniem. Za to dotyk jest bardzo czuły i fajnie wszystko się przewija. Jeżeli chodzi o internet to telefon nie ma żadnych problemów ze złapaniem wifi nawet, gdy znajduję się w pobliżu wiele różnych sieci. Klawiatura jest dość wygodna, ale tylko w pozycji poziomej, w pionie ciężko trafić w literki, a nie mam jakiś ogromnych palców. Lumia 800 posiada także office, nie mniej jednak czyta tylko pliki przechowywane w Skydrive, jak dla mnie to poważna wada, zwłaszcza, że w e52 można było czytać pliki z karty pamięci. System Windows Phone 7.8 nie każdemu przypadnie do gustu (ale to nie jest wina telefonu tylko softu) i ma trochę ograniczeń, z których najbardziej doskwiera mi 30 sekundowy dzwonek, brak wykrywania telefonu jako dysk wymienny przez komputer, dziwne miejsce do przechowywania kontaktów (Windows live) i brak czytania kontaktów z SIM. Podsumowując nie jest to telefon idealny, ale do prowadzenia rozmów (czyli swojego głównego celu) nadaje się wyśmienicie, tak samo jako do śmigania po wifi czy oglądania filmików na YouTube i robienia zdjęć, jeśli ktoś używa telefonu jako konsoli to będzie zawiedziony (mało gier 3D).
    .sta.tvknaszapraca.pl | 28 lis 2014, 21:32
  • Marclay  mail
    Co do telefonu. Posiadam go 3 lata. Jak na obecną metę i możliwości smartfonów, telefon który posiadam, jest bardzo ograniczony, a to za sprawą braku aktualizacji do systemu Windows Phone 8. Mamy nasz 7.8, który nie umożliwia nam za dużego wyboru aplikacji (a i tak jest ich mało w systemie Windows). Większość aplikacji darmowych na Androida, jest na Winowsie płatna, więc jeżeli ktoś chcę się pokusić o telefon z Windows Phone, niech szykuje kartę kredytową i sporą ilość pieniędzy. Miałem nadzieję, że Windows Phone się rozwinie przez ten czas, ale jednak żeby była możliwość rozwinięcia, potrzebna jest kasa. Może za telefon zapłacicie mniej niż za flagowce, lecz będziecie musieli drugie tyle dopłacić w aplikacjach żeby ten telefon mógł choć trochę dorównać konkurencji, choć.. Ja tu piszę o Windows Phone 8. Nasza Lumia 800 bazuje na 7.8 który jest mega ograniczony, większość aplikacji jest płatna a co najlepsze.. Niektórych takich jak Skype, już nie ma. Producenci komunikatora zrezygnowali z wersji 7.8.
    Reasumując, telefonu jak na chwile obecną nie polecam. Polecam za to dopłacić 300 zł i jeżeli uprzecie się na tego windowsa, kupcie telefon w wersji 8. Choć lepszym rozwiązaniem jest kupienie telefonu z oprogramowaniem Android, bądź Mac.
    .ssp.dialog.net.pl | 01 lis 2014, 12:20
  • fnjfnjfj  mail
    W specyfikacji jest bład bo telefon można było kupować już w 2011 roku
    Tak. Poprawiam, dziękuję. Prawdopodobnie edytor zaznaczył datę polskiej premiery. (jf)
    .22.174.138 | 28 paź 2014, 23:53

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,7%   25,3%   26,0% 
 Wszystkich opinii: 419. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S6 Edge
» Samsung Galaxy S6
» Acer Liquid Z220
» Acer Liquid M220
» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Doogee Turbo mini F1
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
Aktualności:

» MWC 2015: Lenovo - przedtargowo
» MWC 2015: Huawei - Watch, TalkBand N1 i B2
» MWC 2015: Samsung - S6 i S6 EDGE
» MWC 2015: Acer - Windows 8.1 i Android 5.0
» Myśleć wystarczy...
» MWC 2015: Alcatel - Co poza smartfonami w Barcelonie?
» MWC 2015: Alcatel - Smartfony OneTouch na rok 2015
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.14.159
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.