Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 150 telefonów  |  144 301 opinii  |  720 testów  |  5 703 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 800



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   24,9%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 394. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ag.
    Nie zgodzę się z ani jedną negatywna opinią na temat tego telefonu. Używam telefonu od dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolona. Wyświetlacz z Gorilla Glass - rewelacja! Po dwóch latach korzystania bez żadnej folii ochronnej mam dwie ryski. Upadał mi nie raz i nie z wysokości metra - nigdy się nie stłukł i za bardzo nie porysował. Bateria faktycznie trzyma jeden dzień przy intensywnym korzystaniu, ale teraz ciężko znaleźć telefon, który trzymałby dłużej. Zdjęcia są bardzo dobrej jakości, nie potrzeba wcale bardzo dobrej pogody, żeby zdjęcie było wyraźne. Telefon się nie zawiesza, nie blokuje, nie traci zasięgu, nawigacja działa bez zarzutu, tak jak i inne aplikacje. W Markecie można znaleźć wszystkie potrzebne aplikacje. Jak dla mnie telefon jest rewelacyjny, warty każdej złotówki. Śmiało i z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon.
    .alior.pl | 17 lip 2014, 10:07
  • Xoxo
    Mam ten telefon ponad rok i jest świetny. Zdjęcia są naprawdę mega jakości, działa płynnie, zero jakiejkolwiek zawiechy, nie mogę zrozumieć czemu tak wszyscy go odradzają. Nie jest drogi i szkoda,że nie będzie aktualizacji do 8.1. Dźwięk też jest całkiem przyjemny. Po aktualizacji do 7.8 jest jeszcze przyjemniej. Bateria jak bateria w każdym smartfonie - trzyma tyle ile działasz. Działasz więcej - krócej, mniej- działa dłużej. Mi spokojnie wystarcza na cały dzień dość intensywnego działania. Upadł mi kilka razy i nic się nie stało. Przykro mi ale jeżeli ktoś marudzi na trwanie baterii to może Nokia 3310? Nie wymagajmy cudów. Telefon jest mega, jest lekki, nie jest za wielki więc bez przeszkód mieści się w kieszeni. Zawsze miałam problem z telefonami i po mniej niż roku musiałam zmieniać. Jestem z niego mega zadowolona i z czystym sumieniem mogę go polecić. Z zasięgiem ZERO problemu. Problem z dzwonkiem? wystarczy ściągną aplikacje i 40 sec ustawia się w mgnieniu oka.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lip 2014, 22:07
  • Tymcza
    Posiadam od 1,5 roku.
    NIGDY WIĘCEJ. Tym modelem Nokia przypięczętowała swój los. Byłam wierna Nokii jakieś 8 lat - teraz koniec.
    Jak na telefon "muzyczny" bardzo kiepska jakość dźwięku. Zdjęcia udają się przy bardzo dobrym oświetleniu, będąc w muzeum Madame Tussaud przeklikałam chyba wszystkie kombinacje i nie mam ANI JEDNEGO ładnego zdjęcia (dziękuję Nokii, że wywaliłam tyle kasy na wejście do muzeum i zostałam bez pamiątki). To samo z filmami.
    Zapomnijcie o ulubionej piosence jako dzwonku. Dzwonek jest ograniczony do ~40 sekund i żeby ustawić wybraną piosenkę musicie użyć aplikacji lub programu do przycinania - musicie poświęcić temu wasz czas i uwagę, zamiast kliknąć i wybrać utwór.
    Telefon nie sygnalizuje połączenia nieodebranego żadną lampką zewnętrzną. O tym, że ktoś usiłował się do was dodzwonić dowiecie się dopiero po włączeniu, co oznacza ciągłe sprawdzanie czy przypadkiem wam coś nie umknęło.
    Automapa nie ma opcji trasy z uwzględnieniem wybranych punktów, przez które chcecie pojechać. Cel osiąga "w okolicy" celu.
    Program Zune - porażka. Jak na intuicyjne rozwiązania, do których Nokia przyzwyczaiła mnie przez lata - tam nic nie jest intuicyjne.
    Za gry, które Andriod daje bezpłatnie - WP udostępnia za opłatą.
    Dużo by pisać, ale Nokia ma jeszcze parę drażniących detali. Szczęście, że używam jej głównie do telefonowania, ale to zdaje się jest funkcja każdego telefonu, więc jakoś przetrzymałam te 1,5 roku. Odliczam dni i żegnam się z Nokią raz na zawsze.
    Zalety: poręczna, elegancka i odporna na upadki.
    .play-internet.pl | 07 lip 2014, 22:07
  • R E K L A M A
  • Tymcza
    Posiadam od 1,5 roku.
    NIGDY WIĘCEJ. Tym modelem Nokia przypieczętowała swój los. Byłam wierna Nokii jakieś 8 lat - teraz koniec.
    Jak na telefon "muzyczny" bardzo kiepska jakość dźwięku. Zdjęcia udają się przy bardzo dobrym oświetleniu, będąc w muzeum Madame Tussaud przeklikałam chyba wszystkie kombinacje i nie mam ANI JEDNEGO ładnego zdjęcia (dziękuję Nokii, że wywaliłam tyle kasy na wejście do muzeum i zostałam bez pamiątki). To samo z filmami.
    Zapomnijcie o ulubionej piosence jako dzwonku. Dzwonek jest ograniczony do ~40 sekund i żeby ustawić wybraną piosenkę musicie użyć aplikacji lub programu do przycinania - musicie poświęcić temu wasz czas i uwagę, zamiast kliknąć i wybrać utwór.
    Telefon nie sygnalizuje połączenia nieodebranego żadną lampką zewnętrzną. O tym, że ktoś usiłował się do was dodzwonić dowiecie się dopiero po włączeniu, co oznacza ciągłe sprawdzanie czy przypadkiem wam coś nie umknęło.
    Automapa nie ma opcji trasy z uwzględnieniem wybranych punktów, przez które chcecie pojechać. Cel osiąga "w okolicy" celu.
    Program Zune - porażka. Jak na intuicyjne rozwiązania, do których Nokia przyzwyczaiła mnie przez lata - tam nic nie jest intuicyjne.
    Za gry, które Android daje bezpłatnie - WP udostępnia za opłatą.
    Dużo by pisać, ale Nokia ma jeszcze parę drażniących detali. Szczęście, że używam jej głównie do telefonowania, ale to zdaje się jest funkcja każdego telefonu, więc jakoś przetrzymałam te 1,5 roku. Odliczam dni i żegnam się z Nokią raz na zawsze.
    Zalety: poręczna, elegancka i odporna na upadki.
    .play-internet.pl | 07 lip 2014, 20:07
  • LUMIA
    Ten telefon jest okropny mam go od roku, dziś nie dałabym za niego złotówki. Brak przyjemności z użytkowania go. Każdy kto ma ochotę go kupić nich się tysiąc razy zastanowi czy na pewno go chce.... Ja swojego szczerze nienawidzę! mam z nim mnóstwo problemó, żeby mieć niektóre aplikacje musiałam placić( a w innych telefonach są bezpłatne ), instagram, snap, ect...... Nie mówiąc o tym że nie ma bluetootha, czyli kompletny brak możliwości przesyłania sobie zdjęć muzyki z znajomymi. Telefon to porażka jak dla mnie! nie spełnia moich oczekiwań, choć nie są wygórowane, wiążą się z nim same negatywne uczucia. Okropnie mnie drażni. Stanowcze NIE dla tego telefonu !
    .adsl.inetia.pl | 02 lip 2014, 18:07
  • Rafik
    posiadam telefon od tygodnia ,kupilem jako używany ,jednak jeszcze na gwarancji ,ogolne wrazenie :SUPER
    PLUSY :
    - płynna praca , bez przestojów
    - doskonały wyświetlacz
    - super Design
    - dobry aparat
    - darmowe mapy i nawigacja
    MINUSY
    -brak korektora graficznego w aplikacji Muzyka

    ogolnie telefon stylowy ladny ,wyjątkowy... Polecam
    .warszawa.vectranet.pl | 22 cze 2014, 00:06
  • andand  mail
    Czytając opinie użytkowników jestem rozczarowany obecnie Windows Phone jest wersja 8.1 gdzie jest dużo zmian itd.
    Ale wracając do lumi 800 jako że ma starą wersję systemu i aktualizacji już nie dostanie mimo to telefon jest wyśmienity za 2 lata użytkowania działa jak przed 2-laty,nie zawiesza się system pracuje płynnie,w dodatku jest na obecną chwilę dość tani solidnie wykonany.Zachwyca swą prostotą i napewno nikt się nie zawiedzie po kupnie smartfona,chyba że jest anty Windows Phone :)gdzie często wypowiadają się ludzie którzy nie mieli nawet do czynienia z systemem windowsa
    .play-internet.pl | 17 cze 2014, 19:06
  • pechowiec
    Nie będę roztrząsać się nad szczegółami. Kupując do końca nie wiemy jak ten produkt będzie działał. Były problemy z baterią, zasięgiem, przesłaniem MMS-a i takie tam różne utrudnienia. Szczytem zaś było pojawienie się odklejania ekranu od pozostałej części. W salonie nie uznano roszczeń z tytułu gwarancji.I tak już pozostał. Niestety jadąc w autobusie jakiś gostek mnie potrącił i telefon upadł na siedzenie. Ekran zawisł na przewodzie łączącym go z pozostałą częścią. Do spłaty telefonu pozostało równo 12 miesięcy. Dlatego też uważam ,że za takie pieniądze to niestety BUBEL.
    .adsl.inetia.pl | 31 maj 2014, 21:05
  • bazylwasyl
    Po 2 latch uzytkowania do tej pory nie moge kozystac z banku online , ze skypa i vibry nie dzialaja w tle. Brak sporo aplikacji jakie ma Android . Zadowolony jestem z nawigacji i kafelkowego ustawiemia naj potrzebniejszych aplikacji
    .151.52.76 | 26 maj 2014, 22:05
  • Justyna  mail
    Mam ten telefon od ponad roku i zmieniam go niestety.

    Plusy :

    + Piękna kolorystyka, głęboka czerń i świetna jakoś obrazu
    + Telefon się prawie wcale nie wiesza, zdarzyło się raptem dwa razy
    + Duża pojemność, można sporo nagrywać, robić zdjęć etc
    + Na moje oko zdjęcia świetnej jakości
    +Poręczny świetnie leży w ręce
    + System windows sto razy lepszy niż android

    i to na tyle plusów

    Minusy:

    + Bateria masakra przy dzwonieniu i pisaniu takim powiedziałabym normalnym telefon trzeba ładować codziennie czasem nie wytrzymał nawet do wieczora.
    +Gubi zasięg bez przerwy - STRASZNA WADA
    + Wyświetlacz jak spadnie to niestety pęka natychmiast wymiana KOSMICZNA
    + Brak ściąganego tylnego panela, jeżeli się zawiesi to musicie długo czekać..i nie ma jak wyjąć baterii
    + Klapka którą się zamyka wejście do ładowania złamała się i jest badziewna.

    Cena znacznie zawyżona więcej nie kupię
    .internetdsl.tpnet.pl | 26 maj 2014, 13:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,2%   24,9%   25,9% 
 Wszystkich opinii: 394. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
Aktualności:

» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet
» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.77.181
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.