Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  102 483 opinie  |  650 testów  |  3 864 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 720



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,8%   13,7%   30,5% 
 Wszystkich opinii: 95. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Andrzej  mail
    Póki działa to niezły telefon, fukncjonalny, aparat dobry, nawigacja bez zarzutu. PÓKI DZIAŁA!!!
    W ciągu roku od zakupu był już 5 (słownie: pięć) razy w reklamacji. Za każdym razem sypie się coś innego. A to się zawiesi i nie idzie go zresetować na nowo, a to głośnik zaczyna działa po około 5 sek od rozpoczęcia rozmowy, a to nie może się zalogować do GPS, a to nie może się połączyć z kompem. Na ogół naprawa polega na "wymianie oprogramowania" najwyrażniej win8 na smartfony to system do bani.
    Właśnie po raz kolejny przestał się łączyć z komputerem...
    Dodam że miałem już trochę telefonów różnych marek i to jest pierwszy z którym musiałem latać do reklamacji. Jak wpadniecie na pomysł zakupu Lumii to się kilka razy zastanówcie.
    .dynamic.chello.pl | 01 wrz 2014, 14:09
  • Jan
    Telefon bardzo przyjemny w obsludze, system też mi się podoba- prostota, brak zawieszeń, internet działa w miarę szybko.
    Sam system ma jednak kilka minusów, a jeden nawet gigantyczny minus- brak zawijania tekstu podczas przeglądania internetu to jest kpina! Innym, co prawda mniejszym, minusem jest fakt, że producent olał 25% procent użytkowników internetu na świecie - którzy ciągle korzystają na swoich komputerach z windowsa xp - połączenie lumii 720 z takim komputerem wymaga umiejętności programistycznych lub wizyty w odpowiednim warsztacie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 08:08
  • dfl
    Przez pierwszych ok. 10 miesięcy telefon działał bardzo dobrze, poza wspominanym już wcześniej przez inne osoby, przyciskiem głośności, który się zacinał (telefonu używa żona, w mojej 920-tce taki problem się nie pojawił).
    Obecnie, w telefonie samoczynnie uruchamiają się wszystkie funkcje. W serwisie stwierdzono uszkodzenie wyświetlacza. Ostatecznie serwis odmówił naprawy gwarancyjnej ze względu na stwierdzone zawilgocenie telefonu.
    Telefon nie zostać nigdy zalany, oblany lub zmoczony. Żona nie używała go również na dworze podczas deszczu. W tych okolicznościach wilgoć mogła się dostać do telefonu jedynie podczas rozmów, kiedy to telefon mógł mieć kontakt z mokrą (spoconą) skórą.
    Jeśli faktycznie taka okoliczność mogła spowodować zawilgocenie telefonu w środku (a w efekcie uszkodzenie), to moim zdaniem 720 jest najgorszym telefonem Nokii (telefonów tej marki używam od 12 lat).
    Ps. Do serwisu w sprawie 720 dzwoniłem w czasie upałów z 920. Mój policzek i okolice ucha były wilgotne (na ekranie były wyraźnie ślady cieczy), ale jakimś cudem moja 920 działa (to chyba łut szczęścia - chociaż z innego powodu 920 i tak była już 2 razy w serwisie).
    Chyba znajomi od plastikowych Samsungów mają rację, że obecnie Nokia to już historia. Następnym telefonem nie będzie już Nokia - a szkoda :(
    .adsl.inetia.pl | 08 lip 2014, 18:07
  • R E K L A M A
  • alex
    Telefon do niczego, zawiesza sie ciągle, wybija mnie podczas korzystania, jakość zdjęć to kitu. Masakra, nienawidzę tego telefonu. Żałuję, ze go kupiłam... Strata pieniędzy, nie polecam.
    Jak na tej wielkości matrycę, zdjęcia nie są takie złe - do obejrzenia u nas w zakładce "zdjęcia". Najlepiej wychodzą w umiarkowanym świetle. W pełnym słońcu i mroku są marne, ale taka uroda tego aparatu. Jeśli chcesz smartfona fotograficznego, warto zainteresować się Samsungoem Zoom albo którąś z nokii PureView z nieco lepsza matrycą. (jf)
    .tor.primus.ca | 01 lip 2014, 07:07
  • pitt
    Witam.
    Długo szukałem odpowiedniego smartfona dopasowanego do swoich potrzeb. Zależało mi na żywotnej baterii, jakości rozmów, płynności systemu, nawigacji. Po miesiącu nie ma z nim żadnego problemu a bez użytkowania internetu tel czasem ładuje co 4-5dni. Polecam niezdecydowanym. Na mały minus zasługuje tu może brak jakiejś diody informującej o nieodebrancyh połaczeniach, czy smsach. Reszta ok.
    .jjs.pl | 31 maj 2014, 13:05
  • Yolo
    Witam. Ogólnie polecam ten telefon. Posiadam go od wakacji i jak na razie spisuje się ok. Jeśli chodzi o płynność to jestem bardzo zadowolony, chociaż kilka razy zaciął się i musiałem go resetować. Zdjęcia wychodzą w porządku. Internet dość szybko "chodzi" :P. Niestety należę do tej grupy właścicieli, którym nie działa przycisk ściszania(co utrudnia resetowanie). Nie byłem jeszcze z tym u naprawy, bo zaktualizowałem sobie Nokie do WP 8.1 i tam można sterować głośnością na okienku, które wyskakuje gdy podgłaśniam telefon.
    Pozdrawiam. :D
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 maj 2014, 14:05
  • blindtiger
    Witam, używam tej Lumii od lipca 2013, dość szybko padł mi klawisz przyciszania, ale używałem go z tym defektem miesiące - w końcu poszedłem do serwisu i zostało to naprawione od ręki, ogólnie jestem zadowolony z tego telefonu - u mnie średni czas na jednym ładowaniu to 2 dni 14 godzin (ponad 110 cykli akurat za pomocą danej aplikacji. Zdjęcia w porządku. Jeśli chodzi o nawigację to sens ma jedynie piesza - samochodowa tylko w mieście, w trasie wyznacza delikatnie mówiąc absurdalne połączenia - niezależnie od ustawień typu trasy (np. Kielce-Świnoujście przez Radom; Kielce-Trójmiasto przez Warszawę, generalnie skandal...). Smartfon chodzi płynnie i coraz rzadziej wariuje - zdarzało się, że nagle obraz się zoomował i pomagał dopiero miękki restart. Tak czy siak jestem skłonny do stwierdzenia, iż należę do zadowolonych użytkowników.
    .dynamic.chello.pl | 14 maj 2014, 12:05
  • MasterChife  mail
    Świetny telefon, nie byłem przekonany do systemu Windows Phone, ale teraz zmieniłem zdanie i cieszę się ze pozbyłem się S3, bo Lumia 720 jest naprawdę świetna
    .poczta-polska.pl | 07 maj 2014, 13:05
  • Kobong
    Po kilku miesiącach użytkowania i przesiadce na wp 8.1 mogę gorąco polecić ten smartfon.Nie wiem co ludzie robią z przyciskami od głośności,ze się niektórym psują. Nie słuchajcie tych malkontentów.
    Lumia jest świetnym telefonem, chodzi płynnie, nic nie zacina. Nie jest to jednak telefon dla kogoś kto kocha setki aplikacji i tysiące gier, wtedy polecam coś androidowego. Ja chciałem mieć solidny smartfon z dobrą baterią, super nawigacje i dobry aparat. I to dostałem. Polecam.
    .231.7.43.koba.pl | 03 maj 2014, 10:05
  • Luiggy
    Telefon posiadam od sierpnia 2013 roku, przez cały okres używania go byłem bardzo zadowolony. Świetne mapy i nawigacja Nokii nie raz się przydały w codziennym użytkowaniu. Aparat robi dobre fotki a jakość nagrywanych filmów (zwłaszcza świetna jakość nagrywanego dźwięku na koncertach) jest naprawdę bardzo dobra i wzorowa. Sam system chodzi bardzo płynnie, zero zacięć i wygodny w użytkowaniu. W sklepie z aplikacjami i grami można znaleźć bardzo wiele interesujących pozycji. Rozmowy odbywane tym telefonem są czyste i bez zakłóceń, także sam zasięg trzyma bardzo dobrze.
    Dodam, że telefon nigdy mi nie upadł, nie ma żadnych rys, zadrapań, dbam o niego uważnie zawszę patrząc gdzie go kładę czy przechowuje.
    I tyle dobrego mogę jeszcze pisać o tym modelu Nokii, ale niestety tak jak wielu poniżej użytkowników pisało tak i mi się zaczęły przydarzać złe rzeczy. Mianowicie miesiąc temu przestał działać klawisz odpowiedzialny za przyciszanie telefonu, lecz poradziłem sobie z tym problemem ściągając aplikacje do regulacji głośności na ekranie. Niestety ale od tygodnia przestała mi działać lampa doświetlająca od aparatu. wszystko to psuję ogólne wrażenie bo, aż strach pomyśleć co dalej przestanie działać. Mam wielu znajomych którzy użytkują Lumie 520, 620 i także w tych modelach przestały im działać klawisze regulacji głośności wiec chyba Nokia po prostu dała plamy z wykonaniem tych elementów. Dlatego też z czystym sumieniem polecić go nie mogę.
    .adsl.inetia.pl | 01 maj 2014, 12:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,8%   13,7%   30,5% 
 Wszystkich opinii: 95. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?
» Samsung Galaxy Note 4 ma ekran QHD!
» Huawei: kolejne zdjęcia Mate 7 i mała wpadka P7
» Samsung Galaxy K Zoom LTE: pierwsze wrażenia



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.43.155
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.