Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 172 telefony  |  153 127 opinii  |  856 testów  |  8 446 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 720



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,3%   13,6%   31,1% 
 Wszystkich opinii: 103. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • jooras
    Generalnie dobry telefon.... Ale.... Mój byl juz 9 razy w naprawie, za każdym razem nie mam go okolo 2 tyg. 9 razy wymieniany wyświetlacz.... Nie polecam tego telefonu
    .adsl.inetia.pl | 22 sty 2015, 07:23
  • arczi
    Witam. Swoją Nokię 720 mam od roku działa rewelacyjnie. Raz odwiedziła serwis(wymiana aparatu fotograficznego). Zdjęcia według mnie wychodzą bardzo dobrze tylko trzeba użyć aplikacji Nokia Camera. Czas pracy akumulatora przy samych połączeniach głosowych 2-3 dni, przy Internecie i grach 1 dzień. Moja ocena 10/10 no i dodam że windowsa nie zamienił bym na nic innego.
    .icpnet.pl | 03 sty 2015, 12:21
  • DDD
    Lumie posiadam już od dziewięciu miesięcy. Działa bez zarzutu. Bateria przy jego ciągłym używaniu wytrzymuje u mnie dwa dni. Jest to dość długi czas jak na dzisiejsze smartfony. Jednak według mnie największym minusem jest zabudowanie baterii. Moje szczęście sprawiło, że telefon spadł mi na ziemię i pękł ekran. Wymiana kosztuje ok 500 zł więc nawet się za to nie zabrałam. Po mimo upadku działa w dalszym ciągu świetnie. Drugim minusem może być niedostępność niektórych aplikacji takich jak snapchat, instagram. Co prawda są zamienniki, ale to nie to samo. Polecam, ale trzeba sie liczyć z jego wadami przy zakupie :)
    .radionet.info.pl | 21 gru 2014, 13:32
  • R E K L A M A
  • juli rem
    Przede wszystkim nie trzeba czekać aż telefon się rozładuje. Wystarczy przytrzymać 10 sekund klawisz Power i vol -, żeby zrobić soft reset. Brak możliwości wyjęcia baterii nie oznacza skazania na czekanie, aż telefon wyładuje się po zawieszeniu. Mam tę Lumię półtora roku i resetować trzeba było tylko dwa razy. Ogólnie duży plus za wytrzymałą baterię, dbam o nią jak mogę, nie dopuszczam do całkowitego rozładowania i dalej trzyma świetnie. Zdjęcia bez szału, ale nie jest źle, po prostu poprawnie. Jakość wykonania bardzo przyzwoita, bardzo lekki i poręczny telefon. Windows Phone działa płynnie. Smartfon Warty swojej niedużej już teraz ceny ;)
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 14 gru 2014, 06:40
  • dyzio
    Telefon super zacina sie nieraz i trzeba czekac jak bateria sie wyładuje alo to rzadko a ogólnie telefon extra bateria trzyma jakies 3-4 dni super telefon tylko zdjecia nie za dobre.
    .nowanet.pl | 17 lis 2014, 20:49
  • jarek
    Hmmm telefon może i nie najgorszy, ale to już nie ta nokia co kiedyś, dobry wytrzymały sprzęt. Miałem nokie do tej pory i to była ostatnia więcej już nie kupię. Telefon od początku miał problem co jakiś czas się wyłączał i trzeba było go uruchamiać kombinacją przycisków, ok. Było nie było to czeste, serwis powiedział że tak moze być i aż pewnego dnia się nie włączył zaniosłem go do serwisu a oni ze wpadł do wody bo wnętrze jest skorodowane, a ściśle mówiąc do herbaty, kude nie piję herbaty wyśmiałem ich ale nie naprawili.

    Czyli oznacza to dla mnie że dostałem felerny telefon to jest dziszejsza Nokia pod wodza MS - to za to dziękuję! Poza tym fon byłby dobry, gdyby nie ta wpadka i wywalenie kasy w błoto, 8 miesięcy to stanowczo za mało.
    .futuroexito.pl | 21 paź 2014, 13:01
  • Kamyk913
    Posiadam Lumie juz z 4 miesiące. Wielki plus dla tego telefonu który mnie bardzo zadziwil to kapiel przez 5sekund w brudnej wodzie. Telefon sie nie wyłączył, stracił tylko zasięg i przestał działać mikrofon ale to wszystko bylo kwestia kilku godzin. Telefonu nie rozkrecilem bo klapki od tak nie zdejmę łatwo jak w innych smartfonach wiec zostawiłem go w ryżu. Teraz zostały tylko lekkie plamy wody na ekranie które znikają powoli.
    Aparat nie jest najgorszy, bateria trzyma bardzo dobrze nie to co android. Raz może na miesiąc sie zatnie przez niedopracowane apki ale i tak go polecam
    .dynamic.chello.pl | 04 paź 2014, 08:55
  • nokioholikicozrobisz
    co...ludzie...słaba bateria... Slaby aparat... Co...
    czytam te wasze recenzje i nie wiem czy sie śmiać czy płakać, przepraszam :). Jestem posiadaczką tej Nokii już około rok? I jestem bardzo zadowolona ;). Aparat jest genialny, jeśli chodzi o te "smartfonowe". Bateria wytrzymuje od 1 do 2 dni, w zależności od eksploatowania telefonu. Gry, choć to mało istotne też działają bardzo sprawnie. Moja Lumia zacięła się raz na 5 minutek? I to dlatego, że po prostu za szybko we wszystko klikałam, trochę nerwowo, ale nie twierdzę że to najgorsza Nokia jaka powstała, wręcz przeciwnie. Jestem z niej bardzo zadowolona. W rodzinie mamy jeszcze Lumię 820 która również działa rewelacyjnie, ale nie odbiegam od tematu. Mam tylko pytanie... Dlaczego wy tak skaczecie na Nokie i Windowsa? Bardzo pomysłowy, funkcjonalny i oryginalny system oraz innowacyjny smartfon. Troszkę rozczarowana jestem Windowsem 8.1 ponieważ zbliżył się do Androida na waszą prośbę, ale po prostu nie pobieram aktualizacji. 8.0 mi w pełności wystarcza. Zaznaczam również, że kupiłam moją Nokię w Media Markcie a nie np. Na allgero, używaną, tylko nową. Przecież wasze 720-tki mogły być potraktowane przykładowo... Wodą? I wtedy juz sie musimy sie dziwić dlaczego mamy z komórką masę problemów.
    Powtarzam, jestem szczęśliwym posiadaczem 720 oraz polecam komórkę.:)
    .centertel.pl | 05 wrz 2014, 22:11
  • Andrzej  mail
    Póki działa to niezły telefon, fukncjonalny, aparat dobry, nawigacja bez zarzutu. PÓKI DZIAŁA!!!
    W ciągu roku od zakupu był już 5 (słownie: pięć) razy w reklamacji. Za każdym razem sypie się coś innego. A to się zawiesi i nie idzie go zresetować na nowo, a to głośnik zaczyna działa po około 5 sek od rozpoczęcia rozmowy, a to nie może się zalogować do GPS, a to nie może się połączyć z kompem. Na ogół naprawa polega na "wymianie oprogramowania" najwyrażniej win8 na smartfony to system do bani.
    Właśnie po raz kolejny przestał się łączyć z komputerem...
    Dodam że miałem już trochę telefonów różnych marek i to jest pierwszy z którym musiałem latać do reklamacji. Jak wpadniecie na pomysł zakupu Lumii to się kilka razy zastanówcie.
    .dynamic.chello.pl | 01 wrz 2014, 14:18
  • Jan
    Telefon bardzo przyjemny w obsludze, system też mi się podoba- prostota, brak zawieszeń, internet działa w miarę szybko.
    Sam system ma jednak kilka minusów, a jeden nawet gigantyczny minus- brak zawijania tekstu podczas przeglądania internetu to jest kpina! Innym, co prawda mniejszym, minusem jest fakt, że producent olał 25% procent użytkowników internetu na świecie - którzy ciągle korzystają na swoich komputerach z windowsa xp - połączenie lumii 720 z takim komputerem wymaga umiejętności programistycznych lub wizyty w odpowiednim warsztacie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 08:31

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,3%   13,6%   31,1% 
 Wszystkich opinii: 103. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Samsung Galaxy A7
» Oppo U3
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
Aktualności:

» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu
» Lenovo A588t: nietypowa, "odwracalna" klapka
» Rodzina Lumii powiększy się o dodatkowy model?
» Huawei Y635 przechodzi badania certyfikacyjne
» Drodzy narzekacze i maruderzy...
» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.159.154.101
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.