Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 585 telefonów  |  156 315 opinii  |  650 testów  |  5 403 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 720



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,1%   15,3%   30,6% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kosmita  mail
    Dla wszystkich: w razie zawiechy naciskamy vol- i power. przytrzymujemy 10-15 sekund jest git ;) pozdrawiam narzekaczy, którzy dają złe opinie, bo im cos nie działa ;)
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 27 mar 2015, 03:58
  • torturegates  mail
    telefon się zawiesza i czasem system pada tak że nie da się nic zrobić i trzeba do serwisu oddać. Miałem już tak dwa razy. Żona ma również Lumię 720 i jest to samo a do tego aplikacje się wyłączają i czasem nie da się odblokować telefonu. Więc nie polecam tego modelu.
    .188.096.pools.vodafone-ip.de | 21 mar 2015, 19:53
  • Laraa  mail
    Nie polecam Noki Lumi 720... Jest to telefon w którym wyłącza się oprogramowanie... Telefon robi niewyraźne zdjęcia z przybliżenia oraz nie można przybliżyć obrazu podczas nagrywania... Ja telefonu nie polecam... Mam Nokie Lumie 720 i nie jestem z niej zadowolona... Rozważam kupno nowego telefonu... Pozdrawiam :*
    .centertel.pl | 15 mar 2015, 20:59
  • R E K L A M A
     
  • Rijandel
    Po zmianie z XPERII L poczułem przypływ szybkości. Aplikacje na WP mniej liczne, ale bardziej dopracowane. Wbudowane mapy i system nawigacji rewelacja. System stabilny pomimo 512 RAM. Warto się przełamać i odejść od Androida. Wykonanie w porównaniu do Sony i zwłaszcza samsunga przepaść na korzyść Nokii. Bateria lepiej niż w xperia L oras S3 nmini. W tej chwili tel tani, szybki i solidny czego chcieć więcej??
    .adsl.inetia.pl | 11 mar 2015, 00:02
  • Barok
    Na początku byłem zadowolony ponieważ był to mój pierwszy smartfon. Wygląda ładnie. Tylna obudowa się rysuje, ale znaki widoczne są tylko "pod światło". Trzymając go w dłoni czujemy prostokątną bryłę. Aplikacje. Hm. To jeden z największych minusów. Office może się przydać. Mapy dosyć fajne, ale się zacinają. Telefon po pewnym czasie zaczyna wariować, nie da się go odblokować i zablokować, aplikacje same się wyłączają lub włączają. To tak jakby ktoś niewidzialnym palcem nam szalał po ekranie. Nie wiem czy to wada tylko mojego modelu. 512 mb RAM to za mało. Przeglądając Internet musicie się uzbroić w cierpliwość. Po prawie dwóch latach nie potrafię dostrzec plusów tego urządzenia! Jedynie same minusy. Najbardziej przydała mi się aplikacja OneNote, która i tak wymaga poprawek... Nie kupujcie tego telefonu. Zreszta, kto byłby na tyle głupi kiedy na rynku tyle produktów?
    .dynamic.chello.pl | 26 lut 2015, 17:55
  • telefonista
    ja dostałem w prezencie niedawno lekko używaną lumię 720. jestem zadowolony z niej.
    Plusy:
    System Windows Phone jest lepszy od Androida, który czasami zamula.
    Aparat jest fajny, bo ma rozdzielczość 6,7 MP, optykę Carl Zeiss i przy naturalnym i sztucznym świetle robi fajne zdjęcia. Ten telefon posiada przednią kamerę, która robi 1,3-megapikselowe zdjęcia i nagrywa w rozdzielczości 720p@30 klatek na sekundę, takie same filmy robi zwykły aparat.
    Optymalny ekran 4,3 cala jest komfortowy. Moja mama dostała wczoraj Sony Xperia Z2, który mimo to, że jest high-endowy, to przez swój kształt i rozmiar nie jest taki komfortowy.
    Plusem jest także łączność 3G, aplikację Data Sense, dzięki której można ustalić limit przesyłania danych przez sieć komórkową i możliwość rozgłaszania internetu 2G i 3G poprzez funkcję hotspotu Wi-Fi.
    Możliwość bezprzewodowego ładowania telefonu, która jest przydatna np. w podróży.
    Obsługa nawigacji GLONASS. Przydatna przy wyjazdach do Rosji.
    Wyświetlacz IPS, który jest lepszy od wyświetlaczy TFT.
    Bardzo dobre czujniki dotykowe, które pozwalają korzystać z telefonu nawet w rękawiczkach, lub jakimś przedmiotem. Szkło Gorilla Glass 2, które jest dość odporne na rysy, chociaż nie jest niezniszczalne.
    Minusy
    Mała ilość RAM-u, która na szczęście jest rekompensowana przez niezbyt zasobożerny system.
    Niezbyt szybki czas reakcji na kliknięcie przycisku włączenia ekranu i dość długie włączanie telefonu po wyłączeniu. Wystarczy być cierpliwym, by ta wada nie przeszkadzała.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 lut 2015, 15:03
  • LumiaJuzer
    16 miesięcy z Lumią 720 czyli:

    - żarty z *.mp3 wgrywanymi na telefon z poziomu Windows7.
    Regularnie nie zaczytuje wszystkich utworów a po pewnym czasie przestaje czytać te które był początkowo "działające". Miałem około 1GB wgranych utworów do telefonu, w tej chwili moge sluchać może ze 300, pozostałe 700 w jakiś magiczny sposób sie "spaprały"

    - Lagi
    Tak kochani telefon laguje, niestety sms, mms, viber whatsup zapychając pamięć doprowadzają do sytuacji że zanim uda nam się napisac sms, czy tez przyczytyć trzeba się uzbroić w cierpliwość w tej chwil jest to już irytujące "Wczytwanie . . . "

    - Mapa
    Fixa łapie szybko a navi chodzi rewelacyjnie. Tylko zanim się uruchomi...

    - Aparat robi naprawde dobre zdjęcia
    Ale trzeba się uzbroić w cierpliwość.

    Podsumowująć, to co miał być zaletą tego tefonu, czyli szybkość systemu, stało się jego wadą, naprawdę czas tak jak na Androida na WP wpływa negatywnie. Całą optymalizację szlag trafia, i niestety mnie też.
    Zaletą jest to że generalnie mimo chwili która trzeba odczekać telefon działa stabilnie ale to już nie błyskawica która deklasowała Androida.

    Czy bym go kupił drugi raz... gdy go uzywałem 3 miesiące powiedział bym bez zajęknięcia, tak, teraz mam poważne wątpliwości...
    .dynamic.chello.pl | 22 lut 2015, 21:14
  • neuro
    Lumia 720...Coż po roku użytkowania można napisać parę zdań o tym telefonie. PRzede wszystkim jest to (moim zdaniem) bardzo udany model, ma wiele zalet a najważniejsze dla mnie to:
    -Świetna navi
    -Aparat 6,7Mpix na prawdę sprawdza się bardzo dobrze
    -Bateria - przy moim użytkowaniu tj. mniej więcej pół godz rozmów dziennie do tego kilkanaście sms i wiadomości na whatsapie i ok 20min na WiFi, dodam że mam zawsze włączony tylko tryb 2G i w takiej "konfiguracji" bat mi wystarcza na +/- 60h
    -Pakiet office bardzo przydatny w mojej pracy
    -Wyświetlacz czytelny i bardzo czuły (chociaż po roku użytkowania 4.3" wydaje się jednak już za mały)

    Jeśli chodzi o wady to generalnie nie wiem co napisać;-)
    W trakcie roku korzystania resetowałem tel 3 razy więc system działa stabilnie,jest bardzo prosty i raczej następnym systemem w nowym tel też będzie WP.
    .czarnet.pl | 13 lut 2015, 19:25
  • jooras
    Generalnie dobry telefon.... Ale.... Mój byl juz 9 razy w naprawie, za każdym razem nie mam go okolo 2 tyg. 9 razy wymieniany wyświetlacz.... Nie polecam tego telefonu
    .adsl.inetia.pl | 22 sty 2015, 07:23
  • arczi
    Witam. Swoją Nokię 720 mam od roku działa rewelacyjnie. Raz odwiedziła serwis(wymiana aparatu fotograficznego). Zdjęcia według mnie wychodzą bardzo dobrze tylko trzeba użyć aplikacji Nokia Camera. Czas pracy akumulatora przy samych połączeniach głosowych 2-3 dni, przy Internecie i grach 1 dzień. Moja ocena 10/10 no i dodam że windowsa nie zamienił bym na nic innego.
    .icpnet.pl | 03 sty 2015, 12:21

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,1%   15,3%   30,6% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Spirit 3G Dual SIM
» HTC One E9+
» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
Aktualności:

» HTC One E9+ debiutuje w Chinach
» Tajemniczy Honor CHM-U01
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.158.71
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.