Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 191 marek  |  9 609 telefonów  |  148 213 opinie  |  650 testów  |  4 161 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,0%   16,7%   38,3% 
 Wszystkich opinii: 209. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • igor1988bb
    Kupiłem ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolony bo spełnia moje wymagania czyli duży ekran co ułatwia obsługę ekranowej klawiatury,łatwy w obsłudze, kafelki można dodawać usuwać, zmieniać ich rozmiar, wszystko w jednym miejscu ,wszystkie kontakty z facebooka i karty sim w jednym miejscu więc można się szybko skontaktować z daną osobą i powiadomienia bez potrzeby uruchomiania aplikacji, a w razie czego powiadomienia można bez problemy wyłączyć.Telefon działa szybko i sprawnie bez zawieszek. Z mojej strony gorąco polecam!!!
    .33.77.46 | 18 paź 2014, 23:10
  • Anna
    Witam. telefon posiadam od maja 2012 , nie miałam z nim żadnego problemu. Działa płynnie, nie zacina się. wyszukiwanie kontaktów płynne (nie ucieka). Wielkim plusem jest darmowa nawigacja. zdjęcia niekoniecznie super jakości, ale po wrzuceniu do komputera są niezłe. po 3 latach bateria wiadomo nie trzyma długo, ale wystarczająco. telefon był nawet "wykąpany" początkowo nie chciał działać ale po 2 dniach zaskoczył i działa do tej pory. niedawno miałam mały wypadek i mam potłuczoną szybkę, chciałam wymienić ale oryginalna kosztuje przeszło 200 zł. ciężko mi się z nią rozstać. Dalej działa bez zarzutu.
    .elblag.vectranet.pl | 29 wrz 2014, 15:09
  • Aleksander
    Pozytywnie jednym słowem. Telefon bardzo szybki i przejrzysty dzięki Windows Phone. Najlepszy system na telefon jaki istnieje a korzystałem również z Androida oraz iOS. Co do telefonu to:

    minusy: bateria wytrzymuje jeden dzień przy chociaż lekko mokrych palcach dotyk nie działa.

    plusy: ma wszystko co potrzeba od nawigacji po latarkę czy też radio.

    Telefon nie zawiesza się. Jest dość wytrzymały. Sms-y pisze się w miarę dobrze jak na dotyk. Głośnik w telefonie jest średniakiem. Mój solid C3350 był o wiele głośniejszy. Chociaż do posłuchania muzyki starczy o ile nie działa w tle nic innego. Mogli dodać trochę więcej kolorów przy wyborze tematu. Częściowo poprawia się sytuacja przy aktualizacji telefonu do windows phone 7.8. Internet przegląda się swobodnie telefon nie muli przy szybkim przewijaniu czy też zbliżaniu i oddalaniu stron. Gry i aplikacje działają płynnie. Nie wiem dlaczego panuje taka opinia, że jest mało aplikacji na WP ale w sklepie z aplikacjami można za darmo pobrać wszystkie najważniejsze. Reszta płatna ale nie są to wielkie sumy. Na samym początku jak ktoś kupi telefon polecam wyłączyć transmisje danych oraz przy kupnie polecam włączyć program diagnostyczny ukryty w systemie poprzez wpisanie ##634#.
    .icpnet.pl | 02 wrz 2014, 01:09
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • tasia25  mail
    Witam, mam ten telefon juz od 2 lat i wiem nieco o nim. Czytając opinie innych użytkowników robiłam szerokie oczy. Mam ponad 20 zainstalowanych aplikacji i gier a telefon mi się nie zacina . Dziwi mnie to że inni piszą o nim takie rzeczy ..
    .smtvsat.pl | 20 lip 2014, 16:07
  • elsawspaniala
    Cóż, to mój pierwszy dotykowy telefon, na którym naprawdę bardzo się zawiodłam. Mam niemal dwa lata, umowa mi się kończy, więc postanowiłam wyrazić swoją opinię na temat Nokii Lumii 710. Bateria szybko się wyczerpuje, wytrzymuje najwyżej jeden dzień, chociaż i tak bardzo dużo na tym telefonie nie robię. Okazało się, że Bluetooth nie działa ! Ale cały czas się zacinał, miałam problem z pobraniem muzyki z Internetu. I ten słowniczek !? Zapisywałam sobie wyrazy, a i tak zmieniały się na inne. Coś skrzypi po lewej stronie. Ogólnie to jednak najbardziej irytowało mnie to ciągłe zacinanie się tego telefonu. Cały czas byłam pozytywnie nastawiona do Nokii, ale ten telefon... Przez niego ta firma ma u mnie wielkiego minusa. Zdjęcia wychodzą nie najgorzej. Telefon jest odporny na upadki. Fajny jest Office. Ogólnie nie polecam. Pozdrawiam
    .centertel.pl | 18 lip 2014, 08:07
  • mat
    Czytając opinię użytkownika Namida śmiem twierdzić, że wszelkie zarzuty w stosunku do 710 wynikają tylko i wyłącznie z braku umiejętności właściwego skonfigurowania telefonu. Niemniej jednak, należy mieć na uwadze czas obecności 710 na rynku (a w tej branży rok kalendarzowy to wieczność). Widoczne są pewne istotne braki, ale nie mogę wspomnieć o jednej, niemniej istotnej zalecie, otóż jestem użytkownikiem tego telefonu od kilku dobrych lat. W tym czasie telefon traktowany był "po macoszemu", zaliczył kilka spektakularnych twardych lądowań i co?... Ano nic, nadal działa. Taki to nudny telefon.
    .static.espol.com.pl | 28 kwi 2014, 22:04
  • Namida
    Mój pierwszy dotykowy telefon, na którym bardzo się zawiodłam. Dotychczas "mocna" marka Nokii ma teraz u mnie minusa. Miałam mnóstwo problemów z dzwonieniem i SMS-ami, zwłaszcza tymi obrazkowymi. Mając telefon na kartę bardzo szybko leciały mi pieniądze np. ze względu włączonego Bóg wie dlaczego i jak internetu. Teraz kiedy telefonu używa mój matka dzieje się dokładnie to samo. Znikąd uruchamia się internet i dalej nie można wysyłać zdjęć. Nie jest to wina operatora czy też mojego konta ponieważ kilka razy sprawdzałam w biurze operatora czy rachunek i numer działają dobrze. Na niekorzyść działa też dla mnie zupełnie zbędny przycisk przeglądarki, który możnaby było zastąpić ogólnymi ustawieniami. Miałam też problem ze wgrywaniem muzyki i zrzcaniem zdjęć na komputer. Musiałam zakładać konta na różnorakich serwisach i ściągać całkowicie zbędne aplikacje umożliwiające wysłanie plików z komórki na komputer.
    .free.aero2.net.pl | 11 kwi 2014, 19:04
  • tavieulle
    Mój pierwszy telefon z Windows Phone i ja jestem w nim naprawdę zakochana! Czuły wyświetlacz, ładny desingm, chociaż literki z napisu NOKIA mi poodpadały, ale to wynik częstych upadków. Jednak mimo tego, że zdarzyło mi się nieraz upuścić go na ziemię, to nigdy nic mu się nie stało, jest bardzo wytrzymały, jak to przystało na Nokię. Najbardziej ze wszystkiego podobał mi się Office :D okazał się naprawdę użyteczny. Super jest też nawigacja, zawsze mnie zaprowadziła tam, gdzie chciałam. Aparat jest przyzwoity, rzadko go używam, moje wymagania spełnia.
    Telefon nie jest zbyt duży, ale to dobrze, bo czasem spokojnie mogę go włożyć do kieszeni i nie muszę używać obu rąk do obsługi. Przy Lumii 625 na przykład okazało się, że mam na to za małe dłonie ;D
    Co do softu, to nie wiem, jak można woleć jakikolwiek inny system operacyjny od WP. Jest przejrzysty, prosty, minimalistyczny, nie ma 28 ekranów głównych z brzydkimi, kolorowymi ikonkami, od których można dostać oczopląsu, działa sprawnie, chociaż czasem mi się zawiesza telefon i potem pokazuje, że mam baterię na wyczerpaniu (mimo, że tak nie jest), to jednak ja nadal jestem zadowolona. Mogłoby być co prawda więcej kolorów motywów do wyboru, ale nie narzekam :)
    Bateria trochę słaba jak na moje wymagania. Wytrzymuje w sumie jeden dzień przy słuchaniu muzyki, smsowaniu i przeglądaniu internetu, ale mam świadomość, że teraz wszystkie smartfony tak mają.
    Chyba jedyną wadą (dla mnie) jest głośnik. Nikt nigdy nie słyszy, co mówię do telefonu w trakcie rozmowy, ani ja nie słyszę rozmówcy. Bardzo cichutkie są też dzwonki, mimo, że dźwięk mam ustawiony na maksa, to nigdy nie słyszę swojego telefonu. Co ciekawe, nie dotyczy to budzika, więc nie wiem, w czym leży problem. Słaba jest też wibracja.

    Gdybym miała WP8 zamiast 7.5, to nigdy bym go nie wymieniła.
    .dynamic.chello.pl | 13 lut 2014, 23:02
  • jabukasiga
    Pierwszy telefon na Windows Phone, bardzo pozytywne wrażenia.
    Zalety: soft WP stabilny i szybki, ekran dotykowy bardzo dobry, bardzo dobra darmowa nawigacja, aparat ujdzie, bateria trzyma stosunkowo długo, cena
    wady: denerwujące przyciski niedotykowe, słaby głośnik zewnętrzny, nie wiem czemu mimo wyłączonej transmisji danych wyzerowało mi konto
    .196.57.38.algrim.pl | 06 lut 2014, 22:02
  • kora
    Telefon mam od niecałych dwóch lat i powoli kończy mi sie umowa wiec czas pomyśleć o jakimś nowym cacku, ale tak ciężko mi się z nią rozstać. Gdy ją kupowałam te prawie 2 lata temu, czytałam o niej różne opinie, ale mimo wszystko zaryzykowałam. I nigdy nie żałowałam. Chyba miałam szczęscie, bo wielu znajomych co miało ten telefon, wiecznie go oddawało do serwisów. Mój w naprawie był tylko raz, ale to z mojej winy (stłuczona szybka, przy mocnym upadku). Jak na moje potrzeby to był telefon idealny, płynnie chodzi, WP od razu mi sie spodobał, zdjęcia w ładnym świetle robi piękne, w sztucznym niestety jest dużo gorzej, ale mu to wybaczyłam. Do internetu sprawdza się idealnie, ekranu nie ma wielkiego, ale bardzo wygodnie przegląda się w nim strony internetowe.

    Co do wad, to mimo że uwielbiam ten telefon to muszę mu zarzucić bardzo kiepską baterie, ładuje telefon codziennie, dwa dni to już jest max.
    Kolejna wadą jest czujnik zbliżeniowy który jakieś kilka miesięcy temu mi się zepsuł, i podczas dzwonienia od razu mi gaśnie ekran i nie mogę nic zrobić, rozłączyć się, właczyć głośnomówiącego ani nic. Jest to strasznie uciążliwe, a na gwarancje oddać nie mogę, bo szybkę wymieniałam na własną rękę wiec gwarancje straciłam.
    Poza tymi dwoma wadami, telefon u mnie sprawdza się super, a poza tym jest strasznie zgrabny, ładny, od początku zakochałam się w kolorystce( mam biało-niebieski). Ciężko będzie mi się rozstać z moją Lumią, ale teraz planuje przeczucić się na Androida, gdyż WP mi się najzwyczajniej znudził. Ale to nie zmienia faktu że ten system bardzo mi się podoba.
    .ssp.dialog.net.pl | 02 lut 2014, 17:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,0%   16,7%   38,3% 
 Wszystkich opinii: 209. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Nexus 9
» Philips Xenium V387
» Apple iPad mini 3
» Apple iPad Air 2
» Asus PadFone X mini
» Huawei Honor Holly
» Motorola Nexus 6
» Huawei Honor 6 Pro
» Overmax Vertis 5010 Expi
Aktualności:

» Savelli: komórka za ćwierć miliona
» AllView V1 Viper i - przegląd smartfona
» Oppo 1107: budżetowiec z LTE
» Samsung Galaxy Golden 2: kolejne wcielenie złotej klapki
» Microsoft będzie miał smartwatch?
» Gdzie się podziała zabawa?
» Zgrabny smartwatch dla dbających o kondycję
» Oppo N3 ze skanerem biometrycznym
» Firefox OS zmierza do Japonii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.80.113.118
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.