Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 451 telefonów  |  155 173 opinie  |  864 testy  |  6 062 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 625



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,7%   13,9%   19,4% 
 Wszystkich opinii: 165. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Adam  mail
    Telefon ma jedną z najlepszych baterii - i to nie tylko w segmencie z Windowsphone ale też porównuję z moimi Androidowymi słuchawkami. To największy plus - 2 dni przy intensywnym korzystaniu (wifi, muzyka) wytrzymuje na luzie. I pozytywne opinie w tej kwestii zachęciły mnie właśnie do kupna L625.
    Jest to bardzo zgrabnie wykonany smartfon - ale tu jeden minus bo tylna klapka wykonana jest ze śliskiego plastiku i kilka razy już łapałem telefon w locie. Rozdzielczość w teorii mała jak na taki ekran ale w praktyce wyświetlacz spisuje się świetnie. Zdjęcia wychodzą znakomicie - ale tylko w bardzo dobrym oświetleniu, przy gorszej pogodzie lub we wnętrzach już jest "kiszka" - nawet lampa nie pomaga zbytnio w takiej sytuacji. No ale to dolna półka więc chyba nie ma co narzekać. Aplikacji na Windowsphone jest już tyle, że właściwie nie ma już problemu w tej kwestii. Jedyne czego brakuje to grupowanie w foldery na pulpicie - ma się pojawić w aktualizacji Denim więc to kwestia czasu. Generalnie do L625 przyzwyczaiłem się szybko i nieprędko będę chciał zmienić na coś innego. Polecam.
    .play-internet.pl | 28 gru 2014, 08:57
  • Precz z vendor lock-in
    Zacznę od plusów. Świetna ergonomia windowsa 8.1, niezły aparat, przyzwoita jakość rozmów.
    Reszta leży. Słaba bateria, nieprzemyślany mechanizm blokowania telefonu (potrafi sam dzwonić do ludzi lub robić zdjęcia) a najważniejszą wadą i tym aspektem powinna się zająć komisja europejska to brak wsparcia dla eksportu kontaktów do innych telefonów. Jedynie chmura i outlook a to pachnie jak vendor lock-in. Nawet na sima kontaktów nie wyślesz więc powrót do starej nokii z symbianem będzie wyprawą w himalaje.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 gru 2014, 12:29
  • Użytkownik któregoś tam smartfona
    Posiadam ten telefon od ponad pół roku. Dostałem nowy z serwisu Noki. Jest inny niż telefony z systemem android czy apple. Bałem się trochę tego Windowsa, ale teraz nie żałuje. Chociaż przyznam rację osobom które twierdzą że jest mało aplikacji na win 8.1, lecz należy zauważyć jak długo w telefonach jest android a jak długo win phone. Jeżeli chodzi o użytkowanie w moim przypadku jako telefon plus nawigacja wystawiam 5+.
    .191.129.2 | 18 gru 2014, 10:47
  • R E K L A M A
     
  • macker007
    Opinię o tym telefonie już napisałem, dopiszę tylko jeden dość istotny fakt. Jeżeli komuś telefonik zaczął "przymulać" po aktualizacji do WP8.1 to koniecznie zróbcie kopię zapasową i reset do ustawień fabrycznych.

    Oczywiście dotyczy to tych, którzy takiego resetu nie wykonali od razu po zaktualizowaniu telefonu.
    U mnie bez resetu telefon często "zamyślał się" podczas zamykania aplikacji i powrotu do ekranu głównego.

    Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe, ale dziś z ciekawości zrobiłem reset i zauważyłem poprawę w szybkości działania.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 gru 2014, 16:33
  • Andrew
    Telefon to kwestia gustu i potrzeb. Telefon... hmmm, to już jest urządzenie multimedialne z funkcją telefonu. WindowsPhone ciągle się rozwija i tak jak kiedyś na Androida było mało aplikacji tak teraz jeszcze na Windows. telefon o wiele stabilniejszy niż podobny z Androidem. Polecam przetestować i dokonać wyboru :)
    .dynamic.chello.pl | 15 gru 2014, 12:55
  • banan323
    Witam jestem posiadaczem tego fonika od ponad pół roku i jestem mile zaskoczony telefonem i systemem jak dla mnie bomba wszystko w najlepszym porządku wad brak same plusy .Pozdrawiam
    .toya.net.pl | 13 gru 2014, 22:29
  • gal anonim
    Telefon uzytkowalem ok 6 miesiecy . Na poczatku telefin byl w sumie ok rozne bonusy w postaci karty podarunkowej idt . Po kilku miesiacach telfon zaczął czesciej sie zacinac bugowac idt + nie ma mozliwosci wyciagniecia bateri i czasem musialem czekac kilka godzin az sie rozladuje i w tedy mozna bylo go wlaczyc . Windows phone nie jest zly ale w poruwnaniu do androida i ios'a jest bardzo malo ciekawych gier i aplikacji . Jak dla mnie telefon mega slaby ;p
    .smgr.pl | 13 gru 2014, 09:46
  • Wojciech
    mam telefon od poł roku (nabyłem go zupełnie bez przekonania od znajomego po zbiciu szyby w s4 i oddaniu do serwisu) na poczatku miał wgrany wp8 i był spoko interfejs mało ergonomiczny w porównaniu z s4 ale za to szybkość, po aktualizacji na wp8.1 telefon jest bomba wszystko gdzie trzeba o wiele ładniejszy a na szybkości nie stracił.I co mnie zaskoczyło darmowa nawigacja offline jesli czytaliscie ze czasem prowadzi okrezna drogą to google równiez czasem tak ma. nie rozumiem o co to hejtowanie wp8 według mnie bardzo fajny system. kom mimo 512 ramu smiga az miło. nastepna zmiana kom za jakis miesiac i bd to 930 wiec jesli kupujecie kom aby działał szybko i płynnie a nie dla tzw. lansu jak najbardziej lumia z wp8.1
    .231.73.13 | 26 lis 2014, 00:32
  • TJ Lop
    Mam go od ok. 5 miesięcy i jestem zadowolony. Spełnia wszystkie moje wymagania tylko czasami jest problem z odblokowaniem ekranu, bo nie działa przycisk do odblokowywania, ale to jest chyba problem w każdej lumii :/Ekran niby z mocnym szkiełkiem, ale da się zarysować oczywiście. Jeżeli będziecie go używać po ludzku to będzie służył przez długie lata w bardzo dobrym stanie :)
    .gdansk.vectranet.pl | 22 lis 2014, 10:24
  • Dominika1310  mail
    Telefon jest idealny jeśli chodzi o wielkość. Zgrabny, klasyczny. Na początku żałowałam, że go kupiłam ( a kupiłam go za gotówkę 990zł ) ale po tygodniu zmieniłam zdanie strasznie na pozytywnie. Jest takim telefonem jakim sobie wymarzyłam. Czuły na dotyk ( można używać go rękawiczkach ) Niby Windows ale mi to nie przeszkadza, to jest wymysł ludzi którzy są wygórowani że Windows jest do dup***y. Plus: cały telefon - Wady: Brak
    .static.ip.netia.com.pl | 21 lis 2014, 13:30

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,7%   13,9%   19,4% 
 Wszystkich opinii: 165. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.159.134.239
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.