Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 572 telefony  |  156 151 opinii  |  871 testów  |  6 733 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 625



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,6%   13,5%   18,8% 
 Wszystkich opinii: 170. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kill bill
    Znakomity telefon. Wcześniej miałem Lumia *35, ale nie miał lampy błyskowej. Pozbyłem się go. Potem kupiłem Lumia 535 dual sim który jest znakomity. Trafiłem na lumie 625. Od razu ją kupiłem. To był strzał w dziesiątkę. Pozbędę się jej dopiero ty gdy się popsuje. Telefon działa świetnie. Dołożyłbym tylko ramów z 512 mb do 1 gb. I pamięci wewnętrznej z 8 gb do co najmniej 16. Ja polecam ten smartfon.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 20 lut 2015, 17:54
  • tarara
    Bardzo polecam. To mój pierwszy smartfon. Przeszedłem na tę Lumię z Nokii 210 Dual Sim. Czego mi brakuje? Opcji dual sim, zarządzania profilami telefonu (w swojej Nokii mogłem ustawić profil jako tymczasowy i wygaszał się o określonej godzinie) może wprowadzi to Cortana w quiet hours, baterii która trzyma tydzień na ładowaniu przy zabawie (ale jaką ja mogłem mieć tam zabawę), brak ustawienia statycznego IP w ustawieniach sieci.
    Telefon ładuję średnio co dwa dni, szczególnie dobrze sprawuje się internet przez WiFi (bardzo stabilne połączenie), aplikacje, które są w sklepie są intuicyjne, integracja z usługami Google, świetny kalendarz, tworzenie notatek, pakiet Office. Wygodna jest też synchronizacja tych elementów po sieci, automatyczna kopia zdjęć w Onedrive (mam 40GB miejsca, google oferuje tylko 15). Oprogramowanie działa płynnie, czasami zdarza się, że po wciśnięciu przycisku blokady podświetla się ekran, ale nic na nim się nie pokazuje, wystarczy wtedy wcisnąć go jeszcze dwa razy i po kłopocie, po za tą uwagą nie mam innych obiekcji dotyczących sprawności systemu. Bardzo silna jest też lampa doświetlająca aparat, czasami przyświecam sobie w pokoju jak nie chce mi się zapalać światła.
    Co do wykonania. Telefon nie trzeszczy, nie ugina się, szybka nie rysuje się tak łatwo jak w Nokii 210. Klapkę w którą się wciska telefon jest trudno ściągnąć (co uważam za plus).
    Wydaje się ciężka przez pierwsze dwa dni, obciąża nadgarstek. Na tę chwilę nie zamieniłbym jej na żaden inny telefon.
    .adsl.inetia.pl | 16 lut 2015, 16:03
  • dankan
    Witam, telefon sprawia sie prawie bezproblemowo, tzn. zdarzają mu sie zwisy. Czasem pomaga soft reset. Jesli chodzi o jakość to więcej niż zadowalająca. Telefon służy mi do wszystkiego, dużo rozmawiam jakość rozmów bdb, zdjęcia ok nie jest to Nokia l020. Muzyka ok ale polecam zakup innych słuchawek. Aplikacji sporo wszystko działa bardzo intuicyjnie. Polecam wszystkim którzy maja juz dość antka. Za to cenę nie kupicie nic o podobnych parametrach.
    .adsl.inetia.pl | 19 sty 2015, 08:53
  • R E K L A M A
     
  • TePe  mail
    Bardzo przyjemny telefonik, nie będę się rozwodził na jego temat. Dla mnie wielkim minusem wszystkich Lumii jest brak możliwości odtwarzania plików dźwiękowych w formacie MIDI. Przecież Windows w PC obsługuje ten format, wcześniejsze systemy Nokii również to robiły. Co to komuś, kto projektował WindowsMobile przeszkadzało?
    .102.radiowynet.pl | 01 sty 2015, 20:57
  • gaferek
    witam , telefon jest super, windows 8.1 po aktualizacji wymiata. oczywiście będą zwolennicy androida którzy powiedzą że to szajc, ale opini nie zmienię . miałem kilka telefonów na androidzie i nigdy więcej . zawiecha za zawiechą . mam ten telefonik od ponad roku i nigdy się nie zawiesił. teraz czekam na 930 (już zamówiłem) i zabawa będzie chyba jeszcze lepsza . pozdrawiam ipolecam ten telefonik
    .8.210.93 | 29 gru 2014, 16:11
  • Adam  mail
    Telefon ma jedną z najlepszych baterii - i to nie tylko w segmencie z Windowsphone ale też porównuję z moimi Androidowymi słuchawkami. To największy plus - 2 dni przy intensywnym korzystaniu (wifi, muzyka) wytrzymuje na luzie. I pozytywne opinie w tej kwestii zachęciły mnie właśnie do kupna L625.
    Jest to bardzo zgrabnie wykonany smartfon - ale tu jeden minus bo tylna klapka wykonana jest ze śliskiego plastiku i kilka razy już łapałem telefon w locie. Rozdzielczość w teorii mała jak na taki ekran ale w praktyce wyświetlacz spisuje się świetnie. Zdjęcia wychodzą znakomicie - ale tylko w bardzo dobrym oświetleniu, przy gorszej pogodzie lub we wnętrzach już jest "kiszka" - nawet lampa nie pomaga zbytnio w takiej sytuacji. No ale to dolna półka więc chyba nie ma co narzekać. Aplikacji na Windowsphone jest już tyle, że właściwie nie ma już problemu w tej kwestii. Jedyne czego brakuje to grupowanie w foldery na pulpicie - ma się pojawić w aktualizacji Denim więc to kwestia czasu. Generalnie do L625 przyzwyczaiłem się szybko i nieprędko będę chciał zmienić na coś innego. Polecam.
    .play-internet.pl | 28 gru 2014, 08:57
  • Precz z vendor lock-in
    Zacznę od plusów. Świetna ergonomia windowsa 8.1, niezły aparat, przyzwoita jakość rozmów.
    Reszta leży. Słaba bateria, nieprzemyślany mechanizm blokowania telefonu (potrafi sam dzwonić do ludzi lub robić zdjęcia) a najważniejszą wadą i tym aspektem powinna się zająć komisja europejska to brak wsparcia dla eksportu kontaktów do innych telefonów. Jedynie chmura i outlook a to pachnie jak vendor lock-in. Nawet na sima kontaktów nie wyślesz więc powrót do starej nokii z symbianem będzie wyprawą w himalaje.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 gru 2014, 12:29
  • Użytkownik któregoś tam smartfona
    Posiadam ten telefon od ponad pół roku. Dostałem nowy z serwisu Noki. Jest inny niż telefony z systemem android czy apple. Bałem się trochę tego Windowsa, ale teraz nie żałuje. Chociaż przyznam rację osobom które twierdzą że jest mało aplikacji na win 8.1, lecz należy zauważyć jak długo w telefonach jest android a jak długo win phone. Jeżeli chodzi o użytkowanie w moim przypadku jako telefon plus nawigacja wystawiam 5+.
    .191.129.2 | 18 gru 2014, 10:47
  • macker007
    Opinię o tym telefonie już napisałem, dopiszę tylko jeden dość istotny fakt. Jeżeli komuś telefonik zaczął "przymulać" po aktualizacji do WP8.1 to koniecznie zróbcie kopię zapasową i reset do ustawień fabrycznych.

    Oczywiście dotyczy to tych, którzy takiego resetu nie wykonali od razu po zaktualizowaniu telefonu.
    U mnie bez resetu telefon często "zamyślał się" podczas zamykania aplikacji i powrotu do ekranu głównego.

    Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe, ale dziś z ciekawości zrobiłem reset i zauważyłem poprawę w szybkości działania.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 gru 2014, 16:33
  • Andrew
    Telefon to kwestia gustu i potrzeb. Telefon... hmmm, to już jest urządzenie multimedialne z funkcją telefonu. WindowsPhone ciągle się rozwija i tak jak kiedyś na Androida było mało aplikacji tak teraz jeszcze na Windows. telefon o wiele stabilniejszy niż podobny z Androidem. Polecam przetestować i dokonać wyboru :)
    .dynamic.chello.pl | 15 gru 2014, 12:55

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 67,6%   13,5%   18,8% 
 Wszystkich opinii: 170. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Honor Holly
» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
» Sony Xperia J1 Compact
» Kazam Tornado 455L
Aktualności:

» Wojna to, czy tylko fala kretynizmu?
» LG G4 Note, czy może raczej LG G4?
» Honor Holly już w kwietniu w Polsce
» Apple: trzy smartfony w 2015?
» Huawei P8 również w wersji Mini?
» HTC szykuje tablet z Allwinnerem?
» OnePlus zaprezentuje drona
» ZTE Nubia Z9 Max i Nubia Z9 Mini debiutują w Chinach
» Lava Iris 414: budżetowiec dla Indii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.191.30
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.