Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  102 094 opinie  |  650 testów  |  5 414 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 625



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,4%   11,1%   23,5% 
 Wszystkich opinii: 81. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
marung69
Moje obserwacje co do wad opisanych przez Franka.
1,2 Porady i opis funkcji na stronie MS, każdy WP obsługuje się tak samo
3. Da się wyłączyć aktywność przycisku od aparatu kiedy telefon wygaszony:
ustawienia>zdjęcia+aparat=naciśnięcie i przytrzymanie przycisku aparatu powoduje przerwanie uśpienia.
4. Przytrzymanie palca w miejscu gdzie chcemy coś wymedytować nie jest takim wielkim wysiłkiem a i klawa jest mniejsza i nie zmniejsza aż tak okna na SMS
5. patrz 4
6. dzwonki można ustawić nawet do SMS dla każdego inny
7. jak pisał przedmówca działa
8. Po co ci opcja powiedz kto dzwonił ?? ile osób za tym tęskni??
9. Przydało by się coś z tym zrobić
10. tak samo jak w andro ale nie muszą mieć non stop dostępu do sieci, po prostu zsynchronizują się jak się połączysz dziś czy za tydzień
11.czasem przydatna funkcja i tu się w 100% zgadzam.
12. Możesz przez przez USB na karcie porządek zrobić i w foldery poukładać
13. Nie testowałem
14. Mi jeszcze SMS nie poznikały
15. mi jeszcze nie zniknął żaden SMS, dane można skopiować i do one note wrzucić...
16. to nie sprzęt do nagrywania wywiadów z gwiazdami, jakość nie poraża ale dramatu nie ma.
17. Mi działa znakomicie kilka set metrów na otwartej przestrzeni, w pracy od wi-fi mam około 30m plus strop!!! i nie zrywa. Każdy ki ma 2 końce i link radiowy też.
18. za to synchronizują się z chmurą, zmieniasz fona logujesz się na konto i same się na telefon "pobierają" nie trzeba z sim kopiować, prościej szybciej.

Ps. Telefon ma radio w Muzyka+Video
*.nplay.net.pl  |  24 mar 2014, 08:03
Jędrula
@franek-212
Twoja opinia jest że tak powiem, pokazuje że nie skumałeś jak ten telefon działa i dalej nie kumasz... jest prosty w obsłudze więc każdy twój minus zapunktuje
1- od czego YouTube?
2-to samo co punkt 1
3-Jeżeli ci przeszkadza kup silikon, mi nie przeszkadza wcale
4-Osobiście nie mam do nich nic za złe
5-tu się zgodzę z tobą
6-Jest na to aplikacja w Windows Store od dawna nawet na WP7.5 było więc nie chrzań tylko szukaj
7-Nie korzystam ale działa sprawdziłem
8-Po co to ? stary Symbian to miał, co ja jestem dziadek że nie widzę na ekranie kto dzwoni? 4,7" chyba małe nie jest
9-masz tutaj rację powinni posortować to
10-Aplikacje potrzebują neta żeby aktualizować twe dane w chmurze (kalendarz itp. w Androidzie jest to samo)
11-prawda powinni to zmienić
12-przez kabel USB można
13-Można jak nie? nie trzeba Zune
14-Ja mi nic nie znika no chyba że masz ponad 1000 SMS
15-Moje nie znikają więc nie zapisuje
16-Każdy dyktafon tak ma... co myślałeś jakość MP3?
17- 5 metrów? kolego chyba żartujesz jakieś 15-20
18-a po co? przesyłasz do chmury i tyle

Osobiście brak Radia FM najbardziej doskwiera a także średnia rozdzielczość (nie jest źle ale dobrze też nie jest)... reszta o.k poza tym 625 o ile wiem stoi poniżej 720, 820, 920, 925, 1020... flagowcem kiedyś był 920 teraz 1020 którego 625 jedynie przewyższa 0.2" większy ekran... ale co z tego jak ma 199ppi? telefon dobry ale flagowy? wcale. to miał być budżetowy smartfon z dużym ekranem i tyle... rozmiar nie mówi wszystkiego, z tym USB to poleciałeś, a z tym kontem to Android też musi mieć... Symbian o którym mówisz to nie był smartfon, coś między telefonem a smartfonem... więc czas się przestawić bo WP, Android czy iOS mają bardzo podobne podłoże(internet) różnią się płynnością i obsługą ... tyle w temacie, moja opinia o 625 zważywszy na cenę jest absolutnie pozytywna, dobry smartfon
*.dynamic.chello.pl  |  23 mar 2014, 16:03
marung69
Janku radio jest w muzyka i video zatem bez komentarza... Usb otg to nie ma nie tylko w tym modelu ale we wszystkich na WP. A co do ilości ramu to nikt nie ukrywał że jest go tylko 512MB i faktycznie wiele gier i aplikacji nie działa ale wystarczyło zweryfikować potrzeby i specyfikację telefonu... Poza tym da się zainstalować grę wymagającą 1GB ramu na tym telefonie (jeśli admin pozwoli wrzucam link do poradnika) [...] Tyle ode mnie...
Dziękuję za informację. Wybacz, ale nie zamieszczę linka. Zdaje się, że by zobaczyć całość, należy się zarejestrować, a poza tym tego typu ingerencja zawsze wiąże się z ryzykiem, że coś pójdzie nie tak. Jeśli mimo wszystko ktoś jest chętny, wystarczy zapytać wyszukiwarki: "Instalacja gier dla urządzeń z 1GB". Efekt jest ten sam, a ja mogę mieć spokojne sumienie. (jf)
*.154.161.245  |  22 mar 2014, 10:03
gimzonin
ja mam lumię 620 od ponad roku i kupię z pewnością żonie 625 tke,wp8 chodzi bez zarzutu .... kilka razy miałem problem z karta sd ale po wlozeniu do komputera i przeskanowaniu dziala ok, wciagu roku zawiesil mi sie 3 razy....
*.9-3.cable.virginm.net  |  22 mar 2014, 06:03
Janek
Telefon kupilem ze wzgledu na latwosc obslugi i na szybkosc dzialania, gdyz Android przy 1 GB potrafi mulic i sie niestety zawiodlem.
Brak USB OTG, brak radia FM ma byc chyba dopiero z nowa aktualizacja,polowa aplikacji nie dziala ze wzgledu na pamiec RAM bo ma tylko 512 MB jak mozna tak malo pamieci dawac potem sie dziwic ze wiekszosc nie dziala bo malo RAM-u.
Microsoft kiedys mial fajny i szybki system a mianowicie Windows Mobile 6.5 ale od WP 7 zaczeli psuc system i mamy tego efekt.
Chyba musze sie znuw przeprosic z Androidem i wrucic do niego bo telefony mimo mulenia i tak dzialaja lepiej niz te z WP 8, co myslicie o Huawei P6? system bedzie mulil hak w Galaxy S3?
*.opera-mini.net  |  21 mar 2014, 15:03
Łodziak
"franek-212
Nokia Lumia 625 ? Flagowy niewypał.
Dlaczego firmy Microsoft, Nokia, testerzy produktów Nokia, w tym Komputer Świat, sprzedawcy produktów Noki nie informują że telefon Nokia Lumia 625 ma w 70% swoje menu podporządkowane pod konta w Internecie i łączności W-Fi? Jak to się ma do art. 3 Ustawy Konsumenckiej, nakładającej obowiązek pełnej informacji o produkcie, rzekomo obowiązującej w Polsce?
Przeglądając internet natknąłem się na test Noki Lumia 625. Testujący stwierdził że telefon doskonale nadaje się dla osób mających problemy ze wzrokiem gdyż na bardzo dużym ekranie można ustawić duże litery. Sprawdziłem w sklepie faktycznie miał duże litery. Zakupiłem Nokię Lumia 625. Po wmontowaniu karty SIM i rozpoczęciu eksploatacji okazało się że 70% telefonu ma zaplecze menu na kontach w Internecie, gromadzenie danych z telefonu, kalendarza i SMS-ów można edytować w Internecie. Do tego celu wymagana jest łączność WiFi z Internetem. Większość ustawień telefonu można dokonać poprzez konta telefonu w Internecie, na które Microsoft przeznaczył 7 GB dysk.
Telefonem bez konta można tylko wykonywać i odbierać rozmowy, odbierać SMS.
Ponadto telefon posiada n/w wady:
1. Brak pełnej instrukcji obsługi telefonu, i objaśnień używanych w telefonie określeń, wyrazów, wraz z zakupionym telefonem, oraz brak możliwości ściągnięcia jej z Internetu. Ten telefon jest traktowany jak młotek, którego sposób użytkowania każdy zna, i nie jest potrzebna instrukcja obsługi.
2. Brak instrukcji obsługi (pomocy) w telefonie.
3. Wystające poza obudowę przyciski zasilania i aparatu fotograficznego powodują bardzo częste włączanie aparatu fotograficznego.
4. Ukryte w klawiaturze strzałki przesuwające kursor utrudniają dokonywanie poprawek pisanego tekstu.
5. Ramka zmniejszająca pole pisania sms-ów, jest dla mnie totalną bzdurą, utrudniającą pisanie.
6. Brak możliwości ustawiania własnych dzwonków rozmów przychodzących, SMS, kalendarz, powiadamianie.
7. Nie działa powiadamianie dźwiękowe kalendarza. Brak informacji o zasadach działania, i możliwości ich znalezienia.
8. Brak opcji ?powiedz kto dzwoni?.
9. Brak folderów rozmów i sms-ów przychodzących, wychodzących i innych, tworzy na tym ekranie śmietnik rozmów, sms-ów.
10. Zakupione w sklepie aplikacje uzupełniające oprogramowanie telefonu kalendarz, dyktafon być może inne, wymagają lokalizacji tj stałej łączności Wi-Fi. Gdy brak łączności Wi-fi to ukazuje się komunikat ? Brak połączenia, aplikacja działa z lokalizacją?.
11. Brak możliwości zapisywania dyktafonem fragmentów prowadzonej rozmowy, jak było w Noki 6220.
12. Brak możliwości uporządkowania folderu muzyka. Telefon robi to wg własnego programu powodując totalny bałagan. Użytkownik powinien mieć możliwość uporządkowania utworów wg własnych potrzeb.
13. Brak możliwości połączenia telefonu z komputerem poprzez usb, wprowadzanie danych do kalendarza, kontaktów, sms-ów, porządkowania tych folderów. Istnieje tylko możliwość wgrywania utworów muzycznych.
14. Brak informacji jak długo są przechowywane przychodzące sms-y, znikają ze śmieciowego ekranu, nie wiadomo na jakiej zasadzie, brak możliwości ustalenia tych zasad.
15. Brak możliwości zapisania sms-ów zawierających ważne dane.
16. Zamontowany w telefonie dyktafon nagrywa dźwięk bardzo tragicznej jakości.
17. Bardzo słaby odbiornik Wi- Fi, odbiór do 5 metrów od nadajnika.
18. Brak możliwości przenoszenia kontaktów na kartę SIM.
Im nowszy model telefonu Nokia tym mniej posiada funkcji i bardziej śmieciowe. Najlepszym telefonem była Nokia 6220, najbardziej przyjaznym dla użytkownika, posiadała najbardziej niezbędne uporządkowane opcje dla użytkownika. Wada - malutki."

TO nie działa, TAMTO nie działa, TAMTEGO brak. Franio, ty może kupiłeś atrapę? Nie wierzę, że tego wszystkiego "NIE MA" lub " NIE DZIAŁA". Skończyłem...
*.toya.net.pl  |  17 mar 2014, 23:03
Kira0909
Jest to mój drogi fon z wp, wcześniej użytkowałem lumie 510, teraz lumia 625, w międzyczasie miałem styczność z telefonami wspieranymi przez Android. Krótko, ludzie wybierają androida dlatego, że jest go naokoło więcej i ma lepszą promocję, niestety, większość fonów z androidem się najzwyczajniej sypie, system wali się [...]. Polecam każdemu wybieranie telefonów wspieranych przez wp8, oraz już niedługo przez wp blue. Co do samej lumii, jedyną jej wadą może być to, że bateria jest na stałe, nie można jej wyjąć, fon działa idealnie i płynie, nie odczuwa się nawet tego, że ma dosyć mało ramu, ale jezeli ktoś nie jest maniakiem gier z xboxa, nie odczuje tego wgl, zdjęcia robi piękne, wyświetlacz daję rade, przednia część obudowy odporna na uszkodzenia tak jak reklamuje producent. Polecam tą lumię, a dla ludzi z większym budżetem i potrzebami na pewno lumię wyzszej klasy takie jak 920 i 1020 i 1025.
*.play-internet.pl  |  17 mar 2014, 10:03
tolek
Lumia 625 wróciła z naprawy w środę 12.03.2014.
Odebrałem ją około godz. 14:30. Według przekazanego protokołu z naprawy wymieniono slot karty sim i moduł zasilający który spowodował jakieś zwarcie i spalenie się slotu sim.
O godz. 17:30 zaniosłem ją znowu do reklamacji.
Po włączeniu Lumia prawidłowo działa około 30 - 40 minut i sama się wyłączyła. Po kilku próbach włączenia wreszcie się uruchomiła, działała jakieś 10 minut i się sama wyłączyła. Ponowne próby uruchomienia już nic nie dały.
Naprawdę niefartowny egzemplarz.
*.wroclaw.mm.pl  |  15 mar 2014, 18:03
myślącyKowalski
Witam,
Telefony z WP8, są po prostu dla osób myślących, umiejących czytać ze zrozumieniem. Wszystko na tym systemie da się zrobić (i to lepiej niż na zielonym robocie) czasem jest potrzebny dodatkowy darmowy program z marketu albo PC i kabel USB. Pełno podpowiedzi na różnych forach. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.
Ale ludzie są leniwi, wszystko chcę mieć podane na tacy, zero wkładu własnego, ale cóż takie czasy. Telefon mam, polecam, w tej cenie nie ma lepszego...
Twoje narzekanie, podobnie jak moje nic nie wnoszą do wiedzy o telefonie. O tym, że ludzie są leniwi i nie lubią przyznawać się do niewiedzy, czy błędów, wiemy wszyscy. Każde narzędzie bardziej skomplikowane od... nie: każde narzędzie wymaga myślenia. Dlatego tak trudno dziś znaleźć dobrego szewca, krawca, kowala, stolarza. - A Ty się dziwisz, że ludzie mają kłopot w mikrokomputerem w kieszeni. Mają. To naturalne. Choć niezmiernie irytujące. (jf)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  14 mar 2014, 10:03
Rafał
Mam ją od 2-3 tygodni i jestem bardzo zadowolony... Wielki wyświetlacz z bardzo dobrymi kątami widzenia i o dużej liczbie kolorów. Rozdzielczość niby mała ale nie jest to zauważalne!!! Płynnie działający interfejs ósemki radzi sobie świetnie. Nie mam powodów do narzekań... Jerst ładna, obi dobre zdjęcia (jak na telefon 7/10) i świetne video 1080p! Kupiłem ją za 650zł i myślę że jest warta swojej ceny!!!
*.216.63.251  |  11 mar 2014, 19:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 65,4%   11,1%   23,5% 
 Wszystkich opinii: 81. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.170.136
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.