Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 236 telefonów  |  102 442 opinie  |  650 testów  |  5 377 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 620



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,1%   5,4%   40,5% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • balonik109
    Kupiłam nokię lumię ok. rok temu i osobiście uważam to za nienajlepszy zakup. Cztery razy telefon już był w serwisie, jeden upadek i już szybka pękła i cały ekran nie działa, notorycznie psują się przyciski głośności i blokady. Gdyby nie te usterki telefon byłby okej, chociaż brakuje LTE i telefon jako ostatni dostaje jakiekolwiek aktualizacje, wciąż czeka na WP 8.1 .
    .15.216.68 | 15 sie 2014, 19:08
  • kawal
    Telefon posiadam od kwietnia ubiegłego roku i stanowczo odradzam jego kupno komukolwiek. System operacyjny jest w porządku, choć czasem się zawiesza często zmuszając do resetu. Baza aplikacji w sklepie wciąż się powiększa, ale w porównaniu do ich odpowiedników na inne systemy operacyjne aplikacje wydają się być ich "wersją light". Natomiast wykonanie telefonu jest tragiczne. Rzekoma wytrzymałość nokii tyczy się widocznie modeli przed serią lumia. Po roku użytkowania nie działa głośnik do rozmów umożliwiając rozmowy tylko na zestawie słuchawkowym lub głównym głośniku, przycisk ściszania i przycisk blokady - jednocześnie służący do włączania/wyłączania telefonu więc włączenie po wyjęciu baterii jest możliwe dopiero po podłączeniu do źródła zasilania. Telefon "przestał pasować' do obudowy- wypada z niej bez przerwy a obudowa zwyczajnie się go nie trzyma. Dotyk działa jak chce- częsta w ogóle nie reaguje lub działa w innych miejscach niż powinien. Bateria nie wytrzymuje całego dnia na niezbyt intensywnym użytkowaniu. A dziś telefon odmówił posłuszeństwa i postanowił się nie włączać- pomimo tego, że telefon ładuje się kilka godzin pokazuje zbyt niską baterię by aktywować telefon(próbowałem na 2 bateriach ciągle to samo). Ogólnie telefon z dobrym softwarem ale tragicznym wykonaniem.
    .radom.vectranet.pl | 22 lip 2014, 03:07
  • domo
    Noki używam juz od stycznia, ale jako ogromny fan WP (poprzednio miałem Nokie Lumie 710) musze powiedzieć ze każdemu, komu brakuje aplikacji na WP to najwyraźniej nie miał odczynienia z WP8. Na duży plus także wiele opcji systemowych oraz możliwość własnego ustawienia wszystki aplikacji na ekranie startowym. Największą zaletą wszystkich telefonów z WP to na pewno stabilność systemu bez znaczenia na długość używania telefonu ani ilości wolnej pamięci w przeciwieństwie do wszyskich androidów. Osobiście nie widzę żadnych minusów, telefon w pełni spełnia moje oczekiwania. Polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 cze 2014, 09:06
  • R E K L A M A
  • Spider
    Tel mam pół roku i jest świetny. Baterię co prawda muszę ładować codziennie no ale cóż ciągle włączone wi-fi, gps, transmisja swoje pobierają. Najlepszy wybór jeżeli chodzi o Nokię ze średniej półki. W porównaniu z 625, 630 i 635 wg mnie wygrywa, chyba że ktoś potrzebuje mieć LTE albo większy ekran.
    .ssp.dialog.net.pl | 19 maj 2014, 21:05
  • Kinszu
    Po roku korzystania (kupiłem Lumię 620 tydzień po polskiej premierze w salonie Plusa) mam negatywne uczucia co do urządzenia. Pierwszy problem związany był z baterią - jak bym nie korzystał, to dwóch dni nie wytrzyma, często potrafi rozładować się po 6-8 godzinach (aplikacje w tle zużywają prąd jak włączone).
    System zdecydowanie in plus, chociaż w porównaniu z Lumią 920 to jakby wersja demo - wiele rzeczy nie działa lub działa w okrojonym zakresie (nie można np. zadzwonić z zastrzeżonego numeru). Największy problem to jednak jakość zmontowania telefonu. Po roku działa mi tylko jeden fizyczny przycisk - pozostałe się odlutowały od płyty! Serwis firmy Nokia uznał, że uszkodzenie powstało w wyniku "nieautoryzowanej ingerencji mechanicznej" - i unieważnił mi kartę gwarancyjną! Odradzam i ostrzegam. Chińska jakość wykonania, rzetelnego serwisu brak, a cena 3 razy większa, niż porównywalny chiński telefon na Androidzie (też bez gwarancji).
    .free.aero2.net.pl | 17 kwi 2014, 17:04
  • Suchy_  mail
    Lumie 620 posiadam od końca października (albo już początku listopada). Po ponad miesiącu bycia pokonywanym przez WP8 (wcześniej ponad 5 lat na androidzie + PC z XP-kiem 32bity) w końcu korzystam z można by powiedzieć 80% możliwości tego telefonu.
    Dużym plusem jest wbudowane 8Gb pamięci - wg producenta, ograniczone (chwała im za to) do 7.2 Gb. WP8 jest bardzo stabilnym systemem...no chyba, że ktoś ma podst.abonament/mixa i nie chce 'tracić' kasy na pakiety danych - ale to już chyba z każdym 'smart'-phonem tak teraz jest. Jestem studentem i szczerze powiedziawszy przestałem korzystać z PC-ta i przerzuciłem się do pracy na Lumii. Office 15 w pełni za darmoszkę (+), dodatkowo fajna sprawa z nawigacją. Fabrycznie dostajemy HERE Drive BETA, jednakże pierwsza aktualizacja appki i mamy pełną wersję bez płacenia :) i co najważniejsze - aktualne mapy Polski !
    Lumie otrzymałem w ramach gwarancji na Nokię C6, nie narzekam, tylko szkoda, że gwarancja na nią skończyła się po miesiącu od wymiany.
    Mój telefon posiada swego rodzaju usterkę techniczną... Wypadają te malutkie guziczki, które są pod klapką (wypadł od ściszania, blokady telefonu)...Jednak jak to w Nokii są na to patenty - w końcu aplikacja do kontroli dźwięku z poziomu dotyku ekranu oraz lekkie naciśnięcie ekranu w miejscu w/w guzika od blokady.
    Aparat 5 megapixeli daje całkiem fajne efekty - jednakże widzialne tylko na mniejszych urządzeniach (na kompie trochu jakość siada). Przednia kamerka działa bardzo przyjemnie, brak zacięć podczas wideo-rozmów na Skypie.
    OLBRZYMIM minusem jest decyzja umieszczenia 1200mAh baterii... BŁAGAM, WYPUŚĆCIE ZAMIENNIK O TYCH SAMYCH GABARYTACH, ALE PRZYNAJMNIEJ 1600mAh...
    Bardzo wygodnie leży w dłoni, nawet podczas prowadzenia pojazdów (rower, samochód) można korzystać z telefonu nawet na niego nie patrząc!
    Ciekawą sprawą jest również opcja sterowania telefonu głosem: dostajemy smsa, (w moim przypadku) kobiecy głos informuje "Dostałeś wiadomość od XXX możesz powiedzieć: przeczytaj lub zakończ", również bez połączenia z internetem.
    Dosłownie TONY aplikacji na WP8, na bieżąco aktualizowane -> android często gęsto miał w d***e użytkowników i aktualizacji nie było...
    POLECAM KAŻDEMU kto nie musi mieć telefonu "do szpanu" wyświetlaczem wielkości sprawiającej potrzebę dokupowania dodatkowej torby na swój telefon...
    Przeczuwam, że ta nokia jedyna w całej mojej przygodzie z telefonami komórkowymi wytrzyma upragnione 2 lata bez problemu z softem czy też z częściami... No chyba, że w końcu zapomnę si.ę na mega grzejący się procesor podczas grania w Asphalt8, lub inne całkiem interesujące gierki na Xbox-a :)

    Jakbym mógł prosić jakiegoś użytkownika L620 (oczywiście dłużej niż 3-4 m-ce) o kontakt mailowy ze mną... mam parę pytań jeszcze odnośnie tego gadżetu... :)
    .ssp.dialog.net.pl | 30 mar 2014, 15:03
  • Lumia
    Lumia 620, jest dostępna w Playu. Co prawda o ograniczonej dostępności, ale jednak. https://www.play.pl/resources/pdf/cenniki/Cennik-Telefonow-w-Ofercie-FORMULA-Unlimited.pdf
    To wystarczy. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .play-internet.pl | 22 mar 2014, 16:03
  • Dawid
    Mam ten telefon od października 2013 roku, jestem osobą młodą (18 lat)i muszę przyznać że telefon spełnia wszystkie moje potrzeby. Jestem osobą komunikatywną, zintegrowane kontakty i wiadomości z facebook'iem to genialny pomysł, do tego wszystkie popularne komunikatory takie jak Skype, Viber czy WhatsApp są dostępne i działają jak powinny. OneDrive (jeszcze nie dawno SkyDrive) i Office są również przydatne, choćby w szkole. System jest szybki i intuicyjny. Lecz mój egzemplarz miał jeden problem, dublował pliki co było strasznie irytujące. Jedyną opcją było trzymać wszystko w chmurze, lecz po aktualizacji z Lumia Amber na Lumia Black problem zniknął :) Co do gier to nie narzekam, może nie jest tak wspaniale jak w Google Play, ale zawsze mam coś ciekawego na telefonie na zabicie nudy.
    Polecam ten telefon które zawsze są w kontakcie z wszystkimi, dzięki temu smartfonowi są w stanie trzymać wszystko w jednym miejscu :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 mar 2014, 23:03
  • Martyna
    Mam Nokię Lumie 620 dopiero 2 tygodnie, ale już mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z tego telefonu pomimo tego, że bateria nie wytrzymuje mi długo, bo muszę go ładować codziennie, no ale zazwyczaj słucham trochę muzyki i czasem gram, więc nie jest aż tak źle. Telefon robi przyzwoite zdjęcia, głośnik i mikrofon działa dobrze w porównaniu do poprzednich telefonów jakie miałam, zasięgu nie gubi no i biorąc pod uwagę to, że jestem kobietą cieszę się z ładnego wyglądu tego telefonu. :D Poza tym ma duży ekran i troszkę waży, a ja lubię ciężkie i duże telefony. :P Dotyk też nie zawodzi i sprawnie się pisze na nim sms-y. Szkoda tylko, że nie ma tak dobrych gier na WP jak na androida, ale w końcu nie dla gier go kupiłam. Bardzo mi się spodobała gra "Blood & Glory" którą miałam na androidzie, a która niestety nie jest na WP. Obecnie najbardziej do gustu mi przypadła gra "Rail Rush" i "Asphalt 8" no ale jak na razie mało gier wypróbowałam na tym telefonie. Utrudnieniem dla mnie jest to, że nie można tak po prostu przypisać jakiejś piosenki (nawet najkrótszej), którą mam na karcie pamięci jako dzwonek. Z tego co się dowiedziałam, to można tylko poprzez jakiś program na komputerze wrzucić piosenkę do folderu "Ring Tone", ale jakoś nie chce mi się w to bawić i ściągnęłam na telefon "Free Ringtones" skąd za darmo można pobrać różne piosenki, które z kolei można ustawić jako dzwonek. Polecam ten telefon. :)
    .maxnet.biz | 10 mar 2014, 21:03
  • basia
    A ja mam ten telefon od lipca zeszłego roku. Na Początku było ok, wszystko działało bez zarzutu. Teraz od może miesiąca, moje dzieci zaczęły grać na tym telefonie, ja nic dodatkowo na nim nie robię. Tzn dzwonie smsy. czasem internet, a bateria nie wytrzymuje już nawet doby. dla przykładu, wczoraj ładowałam telefon, i był naładowany od godz ok 22. dziś o 10rano podczas rozmowy się wyłączył, pomimo ze przed rozmową sprawdzałam stan baterii i pokazywał 5h, gdy włączyłam oszczędzanie baterii, poziom wzrósł do 6h. A tu rozmowa trwała może 20min i się rozładował. Powiem szczerze. bateria to porażka. Dokładnie w momencie kiedy minęło pół roku od kupna telefonu i straciła się gwarancja na baterie to ja szlag trafił. teraz muszę ja ładować codziennie. Jeśli chodzi o robienie zdjęć, to szału nie ma. W nocy jest problem, a w ciągu dnia jak się zrobi zdjęcie, i zrzuci na komputer to na zdjęciach wychodzą normalne kwadraciki z których zrobione są zdjęcia. Wstyd oddać takie zdjęcia do wywołania. jedno jest dla mnie pewne to jest ostatnia Nokia jaką mam w życiu. Nokia zeszła na psy i tyle.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 lut 2014, 10:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,1%   5,4%   40,5% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Oppo Neo 5
» Samsung Galaxy S5 4G+
» Sony Xperia Z3
» Sharp Aquos Crystal X
» LG L30
» LG L50 Sporty Dual TV
» LG L50 Sporty
» LG L Fino
» LG L Bello
Aktualności:

» Huawei Ascend Mate 7 w TENAA
» Motorola Moto X+1 na oficjalnym zdjęciu
» Sony Xperia Z3 w TENAA
» Samsung wygina telefony... jeszcze mocniej
» L Fino i L Bello: nowości LG na IFA
» HTC na 64 bitach?
» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny
» Elementy interfejsu G3 trafią do najtańszych modeli LG



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.94.141
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.