Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 465 telefonów  |  147 222 opinie  |  720 testów  |  4 793 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 620



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,3%   5,3%   39,5% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ddff
    Ja mam telefon od grudnia. Na ekranie jest folia chociaż nie wiem po co, chciałem zarysować ekran nożem i nie mogłem, dziwią mnie wpisy o przyciskach, nie mam żadnych problemów. Tak samo jak z odstającą obudową w prawym górnym rogu z powodu specyficznego gniazda słuchawkowego, u mnie nic nie odstaje. Telefon śmiga, właściwie to się biega po menu, system jest świetny. Bateria cieniutka, 4h internetu i trzeba podłączać do sieci. Bardzo dobra widoczność ekranu w słońcu. Czujnik podświetlenia działa dobrze. Jedynie mam problem ze zrywaniem połączeń. Rozmówca słyszy jakby walnięcie i koniec połączenia. Jest to sporadyczne dlatego nie robiłem z tym nic.
    .243.c68.petrotel.pl | 21 wrz 2014, 19:09
  • jemowski
    Telefon testuję już 3. tydzień, jest to mój pierwszy (i na pewno nie ostatni!) telefon z WP, po przesiadce z Androida (Xperia M i Galaxy Ch@t), którego miałem już dość ze względu na jego "wydajność", "optymalizację" i "stabilność". Sam system WP bardzo mile mnie zaskoczył i wszystkimi kończynami będę się podpisywał pod zamkniętymi systemami (wp/ios) - telefon śmiga lepiej niż Xperia mająca 2x więcej ramu i ten sam procek:) nie uważam też żeby windows store był ubogi - jest wszystko czego potrzeba:) wbudowane aplikacje naprawdę spoko
    ale o telefonie: o trwałości nie będę się wypowiadał bo nie minął nawet miesiąc, telefon noszę w etui + folia, choć pierwsze wrażenie miałem takie że te boczne guziki mogą rzeczywiście nie posłużyć (patrz poprzednie opinie użytkowników). 0.5gb ramu w zupełności wystarcza do płynnego działania, grania i aplikacjowania. GPS łapie bardzo szybko i nie gubi sygnału (bardzo na to zwracam uwagę - sporo używam nawigacji i endomondo). Od włączenia (poza aktualizacją do 8.1 w pierwszych dniach użytkowania) nie był ani razu wyłączany/restartowany i dalej chodzi jak nówka (gdzie Andek miał już problemy z jakąś zawiechą czy ubijaniem aplikacji). Bateria nie jest fenomenalna, ale nawet przy nieoszczędnym użytkowaniu (dzień w postaci: włączona transmisja, 30-45min grania, 1h gps, kilkadziesiąt sms i kilka rozmów, kilka maili i kilkanaście minut surfowania) starczy w zupełności do następnego dnia. Przy noszeniu go w keiszeni bez większogo użytkowania (sporadyczny call i smsy) - 3dni. Jakość rozmów - OK nie jest źle, nie jest fenomenalnie, ot telefon:) aparat/kamera - wiele miałem 5MP, ten trafia do tych z których jestem zadowolony - jeśli pamiętamy że to komórka a nie lustrzanka - nie ma na co narzekać:) filmiki w HD naprawdę spoko, płynne i wyraźne, trzeba mieć tylko stabilną rękę:)
    Za kilka miesięcy napiszę czy nie zmieniłem zdania ale obecnie - jestem bardzo zadowolony i ze spokojnym sumieniem polecam tel telefonik :)
    .nordeabank.pl | 15 wrz 2014, 16:09
  • Piter
    No nareszcie jest aktualizacja dla Lumia 620. Można pobierać! :)
    .radom.vectranet.pl | 27 sie 2014, 09:08
  • R E K L A M A
  • balonik109
    Kupiłam nokię lumię ok. rok temu i osobiście uważam to za nienajlepszy zakup. Cztery razy telefon już był w serwisie, jeden upadek i już szybka pękła i cały ekran nie działa, notorycznie psują się przyciski głośności i blokady. Gdyby nie te usterki telefon byłby okej, chociaż brakuje LTE i telefon jako ostatni dostaje jakiekolwiek aktualizacje, wciąż czeka na WP 8.1 .
    .15.216.68 | 15 sie 2014, 19:08
  • kawal
    Telefon posiadam od kwietnia ubiegłego roku i stanowczo odradzam jego kupno komukolwiek. System operacyjny jest w porządku, choć czasem się zawiesza często zmuszając do resetu. Baza aplikacji w sklepie wciąż się powiększa, ale w porównaniu do ich odpowiedników na inne systemy operacyjne aplikacje wydają się być ich "wersją light". Natomiast wykonanie telefonu jest tragiczne. Rzekoma wytrzymałość nokii tyczy się widocznie modeli przed serią lumia. Po roku użytkowania nie działa głośnik do rozmów umożliwiając rozmowy tylko na zestawie słuchawkowym lub głównym głośniku, przycisk ściszania i przycisk blokady - jednocześnie służący do włączania/wyłączania telefonu więc włączenie po wyjęciu baterii jest możliwe dopiero po podłączeniu do źródła zasilania. Telefon "przestał pasować' do obudowy- wypada z niej bez przerwy a obudowa zwyczajnie się go nie trzyma. Dotyk działa jak chce- częsta w ogóle nie reaguje lub działa w innych miejscach niż powinien. Bateria nie wytrzymuje całego dnia na niezbyt intensywnym użytkowaniu. A dziś telefon odmówił posłuszeństwa i postanowił się nie włączać- pomimo tego, że telefon ładuje się kilka godzin pokazuje zbyt niską baterię by aktywować telefon(próbowałem na 2 bateriach ciągle to samo). Ogólnie telefon z dobrym softwarem ale tragicznym wykonaniem.
    .radom.vectranet.pl | 22 lip 2014, 03:07
  • domo
    Noki używam juz od stycznia, ale jako ogromny fan WP (poprzednio miałem Nokie Lumie 710) musze powiedzieć ze każdemu, komu brakuje aplikacji na WP to najwyraźniej nie miał odczynienia z WP8. Na duży plus także wiele opcji systemowych oraz możliwość własnego ustawienia wszystki aplikacji na ekranie startowym. Największą zaletą wszystkich telefonów z WP to na pewno stabilność systemu bez znaczenia na długość używania telefonu ani ilości wolnej pamięci w przeciwieństwie do wszyskich androidów. Osobiście nie widzę żadnych minusów, telefon w pełni spełnia moje oczekiwania. Polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 cze 2014, 09:06
  • Spider
    Tel mam pół roku i jest świetny. Baterię co prawda muszę ładować codziennie no ale cóż ciągle włączone wi-fi, gps, transmisja swoje pobierają. Najlepszy wybór jeżeli chodzi o Nokię ze średniej półki. W porównaniu z 625, 630 i 635 wg mnie wygrywa, chyba że ktoś potrzebuje mieć LTE albo większy ekran.
    .ssp.dialog.net.pl | 19 maj 2014, 21:05
  • Kinszu
    Po roku korzystania (kupiłem Lumię 620 tydzień po polskiej premierze w salonie Plusa) mam negatywne uczucia co do urządzenia. Pierwszy problem związany był z baterią - jak bym nie korzystał, to dwóch dni nie wytrzyma, często potrafi rozładować się po 6-8 godzinach (aplikacje w tle zużywają prąd jak włączone).
    System zdecydowanie in plus, chociaż w porównaniu z Lumią 920 to jakby wersja demo - wiele rzeczy nie działa lub działa w okrojonym zakresie (nie można np. zadzwonić z zastrzeżonego numeru). Największy problem to jednak jakość zmontowania telefonu. Po roku działa mi tylko jeden fizyczny przycisk - pozostałe się odlutowały od płyty! Serwis firmy Nokia uznał, że uszkodzenie powstało w wyniku "nieautoryzowanej ingerencji mechanicznej" - i unieważnił mi kartę gwarancyjną! Odradzam i ostrzegam. Chińska jakość wykonania, rzetelnego serwisu brak, a cena 3 razy większa, niż porównywalny chiński telefon na Androidzie (też bez gwarancji).
    .free.aero2.net.pl | 17 kwi 2014, 17:04
  • Suchy_  mail
    Lumie 620 posiadam od końca października (albo już początku listopada). Po ponad miesiącu bycia pokonywanym przez WP8 (wcześniej ponad 5 lat na androidzie + PC z XP-kiem 32bity) w końcu korzystam z można by powiedzieć 80% możliwości tego telefonu.
    Dużym plusem jest wbudowane 8Gb pamięci - wg producenta, ograniczone (chwała im za to) do 7.2 Gb. WP8 jest bardzo stabilnym systemem...no chyba, że ktoś ma podst.abonament/mixa i nie chce 'tracić' kasy na pakiety danych - ale to już chyba z każdym 'smart'-phonem tak teraz jest. Jestem studentem i szczerze powiedziawszy przestałem korzystać z PC-ta i przerzuciłem się do pracy na Lumii. Office 15 w pełni za darmoszkę (+), dodatkowo fajna sprawa z nawigacją. Fabrycznie dostajemy HERE Drive BETA, jednakże pierwsza aktualizacja appki i mamy pełną wersję bez płacenia :) i co najważniejsze - aktualne mapy Polski !
    Lumie otrzymałem w ramach gwarancji na Nokię C6, nie narzekam, tylko szkoda, że gwarancja na nią skończyła się po miesiącu od wymiany.
    Mój telefon posiada swego rodzaju usterkę techniczną... Wypadają te malutkie guziczki, które są pod klapką (wypadł od ściszania, blokady telefonu)...Jednak jak to w Nokii są na to patenty - w końcu aplikacja do kontroli dźwięku z poziomu dotyku ekranu oraz lekkie naciśnięcie ekranu w miejscu w/w guzika od blokady.
    Aparat 5 megapixeli daje całkiem fajne efekty - jednakże widzialne tylko na mniejszych urządzeniach (na kompie trochu jakość siada). Przednia kamerka działa bardzo przyjemnie, brak zacięć podczas wideo-rozmów na Skypie.
    OLBRZYMIM minusem jest decyzja umieszczenia 1200mAh baterii... BŁAGAM, WYPUŚĆCIE ZAMIENNIK O TYCH SAMYCH GABARYTACH, ALE PRZYNAJMNIEJ 1600mAh...
    Bardzo wygodnie leży w dłoni, nawet podczas prowadzenia pojazdów (rower, samochód) można korzystać z telefonu nawet na niego nie patrząc!
    Ciekawą sprawą jest również opcja sterowania telefonu głosem: dostajemy smsa, (w moim przypadku) kobiecy głos informuje "Dostałeś wiadomość od XXX możesz powiedzieć: przeczytaj lub zakończ", również bez połączenia z internetem.
    Dosłownie TONY aplikacji na WP8, na bieżąco aktualizowane -> android często gęsto miał w d***e użytkowników i aktualizacji nie było...
    POLECAM KAŻDEMU kto nie musi mieć telefonu "do szpanu" wyświetlaczem wielkości sprawiającej potrzebę dokupowania dodatkowej torby na swój telefon...
    Przeczuwam, że ta nokia jedyna w całej mojej przygodzie z telefonami komórkowymi wytrzyma upragnione 2 lata bez problemu z softem czy też z częściami... No chyba, że w końcu zapomnę si.ę na mega grzejący się procesor podczas grania w Asphalt8, lub inne całkiem interesujące gierki na Xbox-a :)

    Jakbym mógł prosić jakiegoś użytkownika L620 (oczywiście dłużej niż 3-4 m-ce) o kontakt mailowy ze mną... mam parę pytań jeszcze odnośnie tego gadżetu... :)
    .ssp.dialog.net.pl | 30 mar 2014, 15:03
  • Lumia
    Lumia 620, jest dostępna w Playu. Co prawda o ograniczonej dostępności, ale jednak. https://www.play.pl/resources/pdf/cenniki/Cennik-Telefonow-w-Ofercie-FORMULA-Unlimited.pdf
    To wystarczy. Dziękuję za zwrócenie uwagi. (jf)
    .play-internet.pl | 22 mar 2014, 16:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 55,3%   5,3%   39,5% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
» Samsung Galaxy S5 Duos LTE
» BenQ T3
» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
Aktualności:

» Nexus 6 w kolejnych przeciekach
» Samsung Galaxy Ace 4 - jeszcze raz
» Archos 45c i 50b Platinum debiutują w Polsce
» Nixie - pstryknij sobie selfie z powietrza
» Lenovo A916: osiem rdzeni i LTE na średniej półce
» Haier HL-6170T: słaby, ale z LTE
» HTC: dziwna ReCamera i ulepszony M8, czyli Eye
» Płatności mobilne w narodzie
» Moto X - zaczynamy testować



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.198.46.115
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.