Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 136 telefonów  |  144 193 opinie  |  720 testów  |  4 734 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 610



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,6%   25,8%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 434. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • moniaaa
    Telefon nokia lumia 610 posiadam od roku. Ma on zarówno minusy jaki i plusy, jak w każdym telefonie. Bardzo nie podoba mi się w nim to, że nie można używać tutaj bluetooth. Przesyłanie (zdjęc, muzyki, filmików) jest możliwe wyłącznie przez jakiś glupi program na kompie przy którym ściąganiu są same kłopoty. Menu również nie jest w moim guście. To co bardzo mi się podoba w tym telefonie to jego wygląd i to że jednak nigdy mnie nie zawiódł i się nie zepsuł.
    .ap-media.pl | 23 lip 2014, 19:07
  • ja
    Witam. Na chwile obecna Nokia lumia 610 to najgorszy telefon jaki w życiu miałem. Nie polecam nikomu tego telefonu. Nie idzie z nim pracować. Szkoda ze Nokia wypuściła ten model na rynek. Pozdrawiam.
    .zgora.dialog.net.pl | 17 lip 2014, 12:07
  • anieliczka_81
    Zazwyczaj produkty firmy Nokia były bardzo trwałe, proste w użyciu i praktyczne a ten telefon jest najgorszym badziewiem jaki został wyprodukowany!!!!! Jak można sprzedawać takie g****!!!! najbardziej beznadziejna obsługa telefonu jaka może być, wszystko trzeba robić naokoło przy po0mocy komputera. Tragiczna, wstydźcie się żeby produkować taki szajs!!!! A drugiego dnia odpadły mi literki NOKIA więc gratuluję wykonania!!!Nie polecam!!!
    .torun.mm.pl | 15 lip 2014, 15:07
  • R E K L A M A
  • stinrem
    Mam ten model prawie 2 lata. Właściwie jestem zadowolony. Ale ostatnio nie mam dostępu do internetu WiFi. Szuka i nie znajduje. W serwisie poinformowano mnie,że trzeba wgrać od nowa program ale tel. już nie jest na gwarancji (podobno 1 rok)w związku z tym opłata 40 zł.Poza tym wszyscy znajomi i rodzinka wymieniają się fotkami na g+. Z tym moja lumia ma problemy.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 lip 2014, 09:07
  • Igor
    Używam tego telefonu prawie 2 lata.
    Według mnie jest najgorszym telefonem jaki posiadałem.
    Aparat niby ma 5 Mpx, ale zdjęcia są FATALNE(zwłaszcza po zgraniu na komputer)
    Dla mnie Windows Phone, w wersji 7.8 jest fatalny(tylko do tej wersji da się zaktualizować ten telefon)
    Nie da się zrobić zrzuty ekrany, żeby przesłać coś przez Bluetooth trzeba się namęczyć, aby ustawić własny dzwonek trzeba pobrać aplikację i najpierw się domyślić że trzeba ją pobrać.
    Jedyny plus to, że telefon się bardzo rzadko zacina.
    Ogólnie nie polecam tego telefony jest do du*y...
    Jak ktoś chcę telefon z WP to tylko z WP 8.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 cze 2014, 23:06
  • 99% zadowolony
    Jest to naprawdę świetny telefon, ma słabe podzespoły jednak że ani razu nie zacioł mi się dzięki genialnemu windows phone.

    zalety :
    ekran
    system windows phone
    aparat
    aplikacje i gry
    wygląd
    trwałość materiałów
    gorilla glas

    wady:
    brak zegara podczas wykoywania innych czynności np ustawienia,market itp.

    Ocena 9/10
    .com | 20 cze 2014, 12:06
  • muminek kk
    Nie polecam. Mam ten telefom jakieś pół roku. Na początku wszystko było ok, telefon działał bez zarzutów. Jednak po jakimś czasie sam zaczął się wyłączać i nie dało sie go ponownie uruchomić. Oddałam go do naprawy. Oczywiście po odebraniu telefonu, znów działał jak nowy. Upłynęlo 2 miesiące od czasu naprawy, sytuacja powtarza sie. Telefon znowu się wyłącza i nic nie da sie z nim zrobić...
    .dynamic.mm.pl | 02 cze 2014, 16:06
  • sonia78
    Dla mnie telefon jest ok, nie jest za duży, czyli dla kobiecej ręki w sam raz, jest bardzo prosty w obsłudze, której nie trzeba się długo uczyć, bateria raczej średnia, ale w dotykowych tel. to chyba norma. Pięknie działa wyświetlacz i sam dotyk jest rewelacyjnie czuły, bardzo dobra głośność w słuchawce podczas rozmowy, łatwo pisze się smsy. Telefon dla osób początkujących z dotykowym telefonem, i dla nie potrzebujących telefonu-komputera jest w sam raz. Raczej jest to telefon, nie smartfon:) ale dzięki sporemu wyświetlaczowi np. można pooglądać wygodnie zdjęcia:) Spełnił moje oczekiwania.
    .ssh.gliwice.pl | 23 maj 2014, 18:05
  • Krystian
    Po ponad roku użytkowania oto moje uczucia jako użytkownika:

    Z plusów:

    Dzwonię, wysyłam sms/mms/email, używam nawigacji, która nie raz mi zaoszczędziła czasu i nerwów.
    Ogromnym plusem jest książka telefoniczna, jeśli ktoś nie ma oczywiście zablokowanego internetu i założył konto w usłudze live, otóż kiedy pierwszy raz telefon powędrował do serwisu przypomniałem sobie, że nie mam kopii numerów, jednak jak się okazało po zalogowaniu do usługi live, telefon pobrał książkę.

    Moje minusy:

    -Zerowe wsparcie systemu. Era WP7 zakończyła się z tym modelem
    -Brak możliwości ustawienia wielkości czcionki, choćby numery w książce są za małe w WP8 rozwiązano ten problem.
    -Powolne reagowanie ekranu na dotyk.
    -przeglądanie stron, które nie są optymalizowane dla mobile da się, ale jest to uciążliwe i nie jest komfortowe.
    -wsparcie technologii flash jakotako, na większości lotnisk nie udało mi się połączyć z hotspotem, bo nie chciał załadować animacji logowania.
    -Przeglądanie plików PDF da się, ale więcej zacina przez co nie jest komfortowe.
    -automat jasności działa jakotako choć przeważnie ustawia się w średniej jasności, a w pełnym słońcu jak dziś poddaje się.
    -klawiatura qwerty precyzyjna, choć mogła by być większa.
    -Starałem się dbać o baterię bo to największa bolączka dzisiejszych telefonów, ale dzień to tak maksymalnie, przy intensywnym użytkowaniu, nie całe pół dnia i do ładowania.
    -Czułość żyroskopu zanika podczas rozmów telefonicznych, kiedy potrzebuję dostęp do klawiatury numerycznej, muszę machnąć kilka razy aby ekran się obudził.
    -podczas rozmowy, aby przeczytać numer z książki telefonicznej mam 3 podejścia bo jeśli ekran będzie bezczynny przez 2sec wraca do ekranu rozmowy telefonicznej, więc wszystko od nowa.
    -duże przeskoki w regulacji głośności słuchanej muzyki, w nocy brakuje mi głośności między 0 a 1, ale od muzyki mam mp3.
    -brakuje mi ustawienia wyglądu kafelek tak jak ja bym chciał.

    Aplikacje, pod kątem nawigacji i GPS.

    -gry i podobne pomijam bo nie używam

    -Zakupione aplikacje po wymianie telefonu czy wizycie serwisowej można wgrać ponownie bez kolejnego płacenia.
    -Nawigacja nokii toporna, ale działa dobrze, podobnie jak aplikacja "mapy", gdzie mapa wczytuje się dość szybko nawet przy słabym zasięgu internetu i nie zacina
    -aplikacje wykorzystujące mapy google czy blig to zależy, u mnie ładowały się wolno i zacinały, minęły czasy, gdy optymalizowało się oprogramowanie.
    -brak kompasu to problem w komforcie użytkowania niektórych programów.
    -gps szybko łapie sygnał, ale w lasach to różnie bywa.

    Ogólnie telefon nie jest zły, to co ma działać działa. W moim odczuciu brakuje mu pamięci operacyjnej, przez co pdf i programy przycina. Może mi się wydaje, ale kiedy był nowy działał jak burza, a z biegiem czasu zwalnia, albo ja przyspieszam.
    Menu Lumii można całkiem dobrze poukładać to jest niewątpliwy plus podobnie jak książka telefoniczna i dokumenty. Kiedy patrzę na znajomych mających Samsungi czy Sony to jedyne czego MNIE brakuje w 610 to WP8, większy czytelniejszy wyświetlacz, pamięć operacyjna, kompas i dokładniejsza personalizacja kafelek.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 maj 2014, 18:05
  • nicrem  mail
    poprzedni model Nokia E52. Po 1,5 roku z przyjemnością pozbywam się tego badziewia, WP 7.8 po aktualizacji owszem nie jest zły,dość stabilny,jakość dźwięku zadowalająca,prymitywistyczne menu, mimo wszystko dość ponure to wszystko,bluetooth po zainstalowaniu aplikacji oczywiście nie działa poprawnie, zwłaszcza jeśli chcemy wysłać komuś lub na komp zdjęcia, debilna jedna głośność dla wszystkiego,po 1,5 roku coś się z nim dzieje włącza wyłącza,wyświetlacz miga bezsensu,coś charkocze w słuchawce,badziewie i tyle,szczerze nie polecam,może wyższe modele są lepsze, mimo szczerych chęci zniechęcenie pozostało i niesmak, Nokia umarła...

    Pracuje jako laborant fotograficzny i każdy klient miał problem z wywołanie zdjęć, ani wysłać przez bluetooth ani karty pamięci,a oczywiście mając ten sam model pomagałem w tym problemie, mimo zaktualizowania urządzenia i aplikacji, zresztą ten sam problem mały wszystkie modele z firmy na A.

    16 lat jako użytkownik tel. komurkowej
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 maj 2014, 16:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,6%   25,8%   25,6% 
 Wszystkich opinii: 434. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Na koloniach
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.90.178.218
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.