Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 623 telefony  |  148 294 opinie  |  720 testów  |  5 896 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 610



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   26,2%   25,7% 
 Wszystkich opinii: 443. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Anonimek
    Mam Nokie Lumie 610 od jakiś 2 lat i przerzucam się na telefon z Androidem. Telefon świetny, ale dla osób, które nie potrzebują dodatkowych aplikacji (czyli na pewno nie dla młodzieży).
    Kiedy podopinałam za dużo kafelek, telefon się zacinał i sam się wyłączął, ale jakiś konkretnych usterek nie było. Kafelkowe menu bardzo praktyczne. Nie podoba mi się to, że trzeba ściągać Zune, by móc zarządzać muzyka czy filmami.
    Jeśli chodzi o Bleutooth czy możliwość ustawienia piosenki na dzwonek, to trzeba ściągnąć odpowiedni program w Marketplace, więc nie jest to problem.
    Największa zaleta tego telefonu to jego 'niezniszczalność'. Spadł mi on już setki razy z łóżka na podłogą (a odległość wynosi jakieś 2 metry) i był 'testowany' w różnych środowiskach i ani razu nic mu się nie stało. Nie jest zarysowany, nie pobiła mu się szybka, nie uszczerbił się.
    Mimo widocznych wad tego modelu czy w ogóle telefonów z Windowsem bardzo miło będę wspominać ten telefon.
    .play-internet.pl | 13 paź 2014, 16:10
  • Sceptyczna
    PLUSY
    Podstawowe funkcje działają bez zarzutu, Lumia dzwoni i wysyła/przyjmuje SMS-y, aczkolwiek podczas dwóch lat miałam trzy awarie, które polegały na tym, że telefon samodzielnie rozłączał połączenia.
    - Przyjemny interfejs.
    - Wytrzymały ekran.
    - Aparat - jest OK, niczego więcej nie oczekuję od 5Mpx. Aczkolwiek niewiele trzeba, żeby zdjęcie prześwietlić/niedoświetlić.
    - Nawigacja i mapy.
    MINUSY
    - Problemy z przesyłaniem danych między telefonem a komputerem. Aby przenieść muzykę, należy ściągnąć program, który nie chciał mi się zainstalować. Ustawienie sobie muzyki na dzwonek jest chyba niewykonalne, albo za dużo z tym zachodu.
    - Brak Bluetootha.
    - Brak slotu na kartę pamięci (a 6 GB to stosunkowo mało, biorąc pod uwagę, że przesyłanie zdjęć i filmików na komputer to kłopot- potrzebny jest kolejny program lub jazdy do serwisu).
    - Instalowanie aplikacji. Tempo instalacji np. latarki- masakryczne.
    - Bateria. Przy dużej eksploatacji musiałam ładować telefon kilka razy dziennie.
    - Nie da się wysyłać zdjęć, filmików i plików dźwiękowych.
    - Psuje się. W ciągu 24 miesięcy byłam z nim chyba 5 razy w serwisie.
    - Czasem się ociąga.
    - Telefon bez dostępu do sieci mało atrakcyjny. Załóżmy, że ktoś zdecydował się na wyłączenie Internetu w komórce. Ma wtedy dostęp tylko do fabrycznych widżetów - budzika, kalkulatora i kalendarza. I tyle. Podstawowe widżety jak dyktafon czy latarka - a ich tu nie ma- są do ściągnięcia w Marketplace. Gry również trzeba sobie ściągnąć, wcześniej zakładając konto na jakiejś stronie. Aplikacja ,,Nokia Muzyka" też staje się praktycznie bezużyteczna.
    Nie polecam tej komórki, choć użytkowanie jej nie było koszmarem. Mimo wszystko, wady są zbyt duże. Warto dołożyć trochę pieniędzy i kupić lepszy telefon.
    Osobista gorąca prośba: nie wklejaj proszę z pakietu Office, a przynajmniej nie formatuj list. Koszmarna praca z usuwaniem znaków formatujących sprawia, że mam ochotę taki tekst z marszu wrzucić do kosza. (jf)
    .158.222.52 | 13 paź 2014, 12:10
  • magdat
    Mam ok. 3 lat Zalety:dobra mapa nokia,szklany ekran,dobra bateria Wady:reszta do bani System WP to porażka Brak aktualizaji,brak możliwości wgania np.mp3 Kiedyś przez zune można było,teraz nie działa,tylko do płatnych mp3 odsyła nokia muzyka, aparat taki sobie NIGDY WIĘEJ NOKII Z WP
    .static.sitel.net.pl | 12 paź 2014, 22:10
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Paullla777
    Najgorszy tel jaki miałam, jedyną zaletą jest dobra bateria i wygląd, reszta do bani, nie da się nic zrobić z tym tel, nie polecam zwłaszcza tym którym zależy na muzyce. Moja ocena 3/10.
    .adsl.inetia.pl | 06 paź 2014, 18:10
  • Misza
    Telefon w stosunku do ceny jest ok. Używam go 2 lata, nigdy nic mi sie nie zawiesiło, zero awarii. Bateria 3-4 dni wytrzymuje. Telefon super leży w ręku, jest uczucie jakby był z wyższej polki. Jedyny minus to brak blututa oraz brak możliwości podłączenia do komputera (rowniez przez programy polecane na forach). Jeśli ktoś chce tylko jako telefon a nie do grania to za taka cenę lepszego nic nie znajdziecie.
    .icpnet.pl | 05 paź 2014, 14:10
  • Niezadowolona
    Nikomu nie polecam tego telefonu. Po pewnym czasie system się notorycznie zawiesza. Ciężko rozłączyć rozmowę telefoniczną, ponieważ pomimo naciskania na przycisk z boku obraz jest czarny lub pojawia się dosłownie na sekundę. Najlepszym sposobem w takiej sytuacji jest wyjęcie bateri, nie mam cierpliwości. Czekać pięć minut aż w końcu uda Ci się rozłączyć to niepoważne. Aparat jest średni, zdjęcia wychodzą bardzo słabej jakości. Nie może normalnie zgrać czegoś na telefon np. ulubionego utworu na dzwonek.
    .dynamic.chello.pl | 03 paź 2014, 10:10
  • dawdaw
    Mam ten telefon od dwóch lat. To jest bardziej telefon, niż zabawka z super bajerami. Zdjęcia robi wystarczające. Bateria jest przyzwoita. Do Systemu Operacyjnego można szybko przywyknąć. Bardzo mało można ingerować w ustawienia telefonu. Denerwuje mnie, że nie można przypisać sygnału alarmu do mp3. Jesteśmy skazani na dzwonki fabryczne. A sygnał rozmowy przychodzącej musi być specjalnie przerobiony do 30sec, co też bywa uciążliwe. Nie ma rozbudowania pamięci o kartę SD. To jedyne minusy jaki odczuwam. Ale skoro trzymam telefon 2 lata z własnego wyboru i nie mam zamiaru go zmieniać przez dłuższy czas, to znaczy, że jestem zadowolony:)
    .140.207.129 | 18 wrz 2014, 01:09
  • jaga
    Ok, więc tak, telefon mam już 2 lata. Na początku był szok, jednak Windows Phone wygląda zupełnie inaczej niż Android, ale bardzo łatwo się do niego przyzwyczaić i po chwili staje się zupełnie wystarczający. Problemem jest jednak fakt, że to WP7, który już po krótkim czasie stał się niewystarczający. Brak wielu aplikacji dostępnych na Androidzie a nawet wersji dostępnych na WP8.
    Aparat daje radę, widziałam gorsze aparaty posiadające rzekomo 5 Mpx, ten jest dla mnie absolutnie przeciętny, ale wystarczający.
    Aplikacja Zune, mam mieszane uczucia, z jednej strony można się z nią bawić i wtedy telefon z komputerem tworzą całkiem zgrabną całość ale jednak jest mało intuicyjna.
    Bluetooth nie działa, może mam jakąś uszkodzoną wersję albo go przez 2 lata nie umiałam odblokować. Z punktu widzenia przeciętnego użytkownika zwyczajnie nie działa.
    Obudowa zdecydowanie na minus, tylna klapka łatwo się rysuje a nawet odparza od ciepła procesora, wierzchnia warstwa schodzi i wygląda mocno nieestetycznie. Co prawda takie ekscesy wystąpiły dopiero (lub tylko) po 1,5 roku użytkowania, ale wtedy też posypała się reszta telefonu o czym zaraz. Ekran za to niesamowicie na plus, ryski w znikomej ilości, ledwie widoczne a nie stosuję żadnych folii, obudowy. Dodam też, że głośnik jest genialny.
    Ponadto bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoją wytrzymałością. Kilkukrotne upadki na płytki, chodnik, drewno raczej nie zrobiły na nim wrażenia. Po utopieniu w misce z wodą przestał działać głośnik, jednak po 24 godzinach suszenia działa ponownie bez uszczerbków.

    A teraz trochę mniej pozytywów, minęło 1,5 roku i telefon zaczął wyłączać się podczas rozmów. Ponowne włączenie i wszystko było ok na jakiś tydzień i sytuacja powtarza się do dziś. Jednak ostatnio zaczął wyłączać się także bez większego obciążenia i robi to kilkukrotnie w ciągu dnia. Telefon ma już co prawda prawie 2 lata i był dosyć intensywnie użytkowany jednak zawiodłam się trochę na Nokii.

    Mimo to ogólnie wrażenia pozytywne mimo tego szybkiego zakończenia żywotu. No i system jest stary, nie polecam w obliczu wielu znacznie lepszych wersji. Telefon ok, ale już skończyły się jego czasy.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 wrz 2014, 12:09
  • rymarz
    Mam ten telefon od ok 18m-cy i można polecać ten telefon tylko dla określonej grupy osób. Ci co nie dłubią, pimpują itp., dla tych co to robią są inne aparaty. Co do wykonania to nie mam zastrzeżeń do NOKII może poza brakiem gniazda kart pamięci, pod względem sprzętowym jest OK. Bateria też przyzwoicie trzyma, przy wyłączonym wifi i transmisji + kilka rozmów dziennie dociąga do 4 dni. Natomiast smartfone żyje softem i tu jest pies pogrzebany. Na starcie jest absurd zwany Microsoft Zune, 200MB instalka która trzeba zainstalować, sparować z telefonem aby coś przenieść z/na telefon, druga sprawa to cholerna chmura, taki sam szajs jak u konkurencji służący tylko wyciąganiu danych użytkowników. (Myślałem że 110mb Nokia Ovi to dużo :))Google i MS funkcjonalności powinni się uczyć od foobara. Aparat ujdzie, o ile przy dobrej pogodzie jest OK o tyle w bardziej wymagających warunkach jest skucha po całości, ale znam gorsze aparaty w telefonach. Szkło jest OK. Mam porównanie z LG7II i widzę że tu Nokia jest solidniejsza, więc ani tego ani LG już nie polecę. Win 7.8 ma pewną przewagę nad Androidem otóż nie zawiesza się ... tak często. Tu wystarczy wył/wł przyciskiem z boku i jest OK. Jedno muszę przyznać MS to ich sklep, może nie ma tyle co w GPlay, ale nie ma tu żadnych nachalnych reklam i to jest olbrzymi PLUS.
    Konkludując jeśli telefon do biznesu i dzwonienia to może E51, do rozrywki to chyba Gspyshit, MS tylko z aparatem który ma slot na kartę żeby nie trzeba było instalować Zune czy innego softshitu.
    .maxnet.biz | 21 sie 2014, 18:08
  • moniaaa
    Telefon nokia lumia 610 posiadam od roku. Ma on zarówno minusy jaki i plusy, jak w każdym telefonie. Bardzo nie podoba mi się w nim to, że nie można używać tutaj bluetooth. Przesyłanie (zdjęc, muzyki, filmików) jest możliwe wyłącznie przez jakiś glupi program na kompie przy którym ściąganiu są same kłopoty. Menu również nie jest w moim guście. To co bardzo mi się podoba w tym telefonie to jego wygląd i to że jednak nigdy mnie nie zawiódł i się nie zepsuł.
    .ap-media.pl | 23 lip 2014, 19:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   26,2%   25,7% 
 Wszystkich opinii: 443. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
» Philips Xenium V387
» Apple iPad mini 3
» Apple iPad Air 2
Aktualności:

» Samsung Galaxy Core Max debiutuje w Chinach
» myPhone S-Line i myPhone CUBE poddane liftingowi
» Meizu MX4 otrzymał YunOS
» Lenovo przejmie BlackBerry?
» HERE Maps dostępne na Androida!
» Microsoft Lumia zastępuje Nokię
» Samsung prezentuje elastyczną baterię
» Philips i966: pierwszy telefon z YunOS 3.0.
» HTC Desire 820 mini pojawił się w Chinach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.237.197.160
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.