Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 090 opinii  |  856 testów  |  5 348 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 610



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   26,1%   25,8% 
 Wszystkich opinii: 449. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Teehi
    Po roku uzytkowania moge o tym modelu powiedziec trzy rzeczy. Pierwsza: jest wytrzymaly (jak na nokie przystalo). Upadal mi niejednokrotnie, czesto na twarde powierzchnie, a telefon dalej wyglada jak nowy. Druga: jest stabilny. Nigdy nie zdarzyla mi sie zadna zwiecha, mimo intensywnego uzytkowania. I trzecia tym razem na niekorzysc telefonu: brak aplikacji. Aplikacje, ktore moglyby by byc przydatne, albo nie istnieja, albo sa drogie (widzialem nawet aplikacje imitujaca dzwiek golarki kosztujaca 10zl+VAT). Cala reszta jest przecietna.
    .231.48.190.koba.pl | 08 sty 2015, 14:25
  • nokiaKUPA
    Lumia to g! zdjecia i muzyke zrzucac trzeba przez program ZUNE - beznadziejny!!! ponadto jak chce sie zgrac muzyke jako dzwonek, to trzeba ciąć kawalek do 40 sekund, bo dzwonki moga miec tylko 40s... lipny. Na pewno nie wezme sobie Nokii jako nast tel.
    .181.109.66 | 30 gru 2014, 13:48
  • Agnieszka
    Najgorsze badziewie jakie miałam. Program zune, przez który łączy się telefon z komputerem, chodzi jak mu sie podoba. Występują problemy z przerzucaniem muzyki czy zdjęć. Przy dużej ilości zdjęć, program nie wyrabia i wyświetla tylko część. Internet się wiesza, nawigacja nie łączy. Serwis nie pomógł. Nigdy więcej noki i windowsa.
    .ssp.dialog.net.pl | 17 gru 2014, 23:58
  • R E K L A M A
  • LuMiA
    Do moderatora: Ja mialem tel z orange (niebieski) i mialem system od razu 7.8
    Gratuluję. Serwis mGSM.pl podaje z reguły wersję systemu zgłoszoną przez producenta w czasie premiery. (jf)
    .190.46.196 | 06 gru 2014, 08:53
  • xdxs
    Telefon mam od 2 lat, raz miałam wymieniany ekran ponieważ niefortunnie upadł mi na kamienie no i pekl. Jezeli chodzi o jego wytzrymalosc jest jak najbardziej, wpadl mi do ubikacji, wanny, do basenu, ale nadal dziala. Jego bajery, w sumie mierna ich ilosc, osobe mloda moze wpedzic w nerwy. Jest to system 7.8 i nie posiada wielu funkcji, ale bez tego przeciez mozna zyc. Osobiscie, nigdy juz nie wybiore systemu windows phone, bo jest to dla mnie kompletnym gownem. Polecam dla osob ktore nie korzystaja z zadnych portali typu facebook, instagram, snapchat itp poniewaz albo dzialaja od niechcenia albo nie ma takich.
    .static.ip.netia.com.pl | 29 lis 2014, 21:01
  • lumiaa
    Mam lumię 610 od dwóch lat. Mimo, że nie telefon nie ma jakichś szczególnych bajerów, polecam go niewymagającym osobom. Ogromny plus to wytrzymałość, upadł mi tyle razy, a nadal jest w nienaruszonym stanie. Bateria wytrzymuje ok. 3 dni, 1 dzień przy długiej pracy z internetem. Aparat w porządku, jak na jedną z pierwszych lumii, a nawet ,,rozwijających" smartfonów. Aktualnie jest wiele podróbek, ale jeśli kupimy w 100% oryginalny, to system nie zacina się, jest płynny. Jeśli muszę podsumować, to telefon godny polecenia!
    .play-internet.pl | 06 lis 2014, 18:11
  • Anonimek
    Mam Nokie Lumie 610 od jakiś 2 lat i przerzucam się na telefon z Androidem. Telefon świetny, ale dla osób, które nie potrzebują dodatkowych aplikacji (czyli na pewno nie dla młodzieży).
    Kiedy podopinałam za dużo kafelek, telefon się zacinał i sam się wyłączął, ale jakiś konkretnych usterek nie było. Kafelkowe menu bardzo praktyczne. Nie podoba mi się to, że trzeba ściągać Zune, by móc zarządzać muzyka czy filmami.
    Jeśli chodzi o Bleutooth czy możliwość ustawienia piosenki na dzwonek, to trzeba ściągnąć odpowiedni program w Marketplace, więc nie jest to problem.
    Największa zaleta tego telefonu to jego 'niezniszczalność'. Spadł mi on już setki razy z łóżka na podłogą (a odległość wynosi jakieś 2 metry) i był 'testowany' w różnych środowiskach i ani razu nic mu się nie stało. Nie jest zarysowany, nie pobiła mu się szybka, nie uszczerbił się.
    Mimo widocznych wad tego modelu czy w ogóle telefonów z Windowsem bardzo miło będę wspominać ten telefon.
    .play-internet.pl | 13 paź 2014, 16:06
  • Sceptyczna
    PLUSY
    Podstawowe funkcje działają bez zarzutu, Lumia dzwoni i wysyła/przyjmuje SMS-y, aczkolwiek podczas dwóch lat miałam trzy awarie, które polegały na tym, że telefon samodzielnie rozłączał połączenia.
    - Przyjemny interfejs.
    - Wytrzymały ekran.
    - Aparat - jest OK, niczego więcej nie oczekuję od 5Mpx. Aczkolwiek niewiele trzeba, żeby zdjęcie prześwietlić/niedoświetlić.
    - Nawigacja i mapy.
    MINUSY
    - Problemy z przesyłaniem danych między telefonem a komputerem. Aby przenieść muzykę, należy ściągnąć program, który nie chciał mi się zainstalować. Ustawienie sobie muzyki na dzwonek jest chyba niewykonalne, albo za dużo z tym zachodu.
    - Brak Bluetootha.
    - Brak slotu na kartę pamięci (a 6 GB to stosunkowo mało, biorąc pod uwagę, że przesyłanie zdjęć i filmików na komputer to kłopot- potrzebny jest kolejny program lub jazdy do serwisu).
    - Instalowanie aplikacji. Tempo instalacji np. latarki- masakryczne.
    - Bateria. Przy dużej eksploatacji musiałam ładować telefon kilka razy dziennie.
    - Nie da się wysyłać zdjęć, filmików i plików dźwiękowych.
    - Psuje się. W ciągu 24 miesięcy byłam z nim chyba 5 razy w serwisie.
    - Czasem się ociąga.
    - Telefon bez dostępu do sieci mało atrakcyjny. Załóżmy, że ktoś zdecydował się na wyłączenie Internetu w komórce. Ma wtedy dostęp tylko do fabrycznych widżetów - budzika, kalkulatora i kalendarza. I tyle. Podstawowe widżety jak dyktafon czy latarka - a ich tu nie ma- są do ściągnięcia w Marketplace. Gry również trzeba sobie ściągnąć, wcześniej zakładając konto na jakiejś stronie. Aplikacja ,,Nokia Muzyka" też staje się praktycznie bezużyteczna.
    Nie polecam tej komórki, choć użytkowanie jej nie było koszmarem. Mimo wszystko, wady są zbyt duże. Warto dołożyć trochę pieniędzy i kupić lepszy telefon.
    Osobista gorąca prośba: nie wklejaj proszę z pakietu Office, a przynajmniej nie formatuj list. Koszmarna praca z usuwaniem znaków formatujących sprawia, że mam ochotę taki tekst z marszu wrzucić do kosza. (jf)
    .158.222.52 | 13 paź 2014, 12:40
  • magdat
    Mam ok. 3 lat Zalety:dobra mapa nokia,szklany ekran,dobra bateria Wady:reszta do bani System WP to porażka Brak aktualizaji,brak możliwości wgania np.mp3 Kiedyś przez zune można było,teraz nie działa,tylko do płatnych mp3 odsyła nokia muzyka, aparat taki sobie NIGDY WIĘEJ NOKII Z WP
    .static.sitel.net.pl | 12 paź 2014, 22:55
  • Paullla777
    Najgorszy tel jaki miałam, jedyną zaletą jest dobra bateria i wygląd, reszta do bani, nie da się nic zrobić z tym tel, nie polecam zwłaszcza tym którym zależy na muzyce. Moja ocena 3/10.
    .adsl.inetia.pl | 06 paź 2014, 18:27

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 48,1%   26,1%   25,8% 
 Wszystkich opinii: 449. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.132.102
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.