Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 691 opinii  |  720 testów  |  4 518 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,3%   17,2%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 273. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • David
    Witam. Chcialbym powiedziec ze na poczatku Mojej przygody z tym telefonem sciaglem aplikacjie Bateria Pro+. Zyżycie godzinowe pokazywalo mi 2% przy ciaglym pisaniu sms, ale po jakimś czasie użyykowania podniosło sie do ponad 3%. Chciałbym sie dowiedzieć cz to moze byc spowodowane. Z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam.
    .icpnet.pl | 29 paź 2014, 23:10
  • Sylv
    Posiadam Nokię Lumia 520 od krótkiego czasu, jednak uważam, że telefon jest świetny. Moim zakupem miała być Lumia 920, jednak po zastanowieniu... hmm... jeśli wypadłby mi na ziemię telefon za 1500 zł... Nie, nie! Jest to jednak tylko telefon, więc szkoda wydawać tyle kasy. Do rzeczy: nie zacina się, bateria trzyma 1-2 dni przy częstym "bawieniu się", lub 3-4 dni przy normalnym użytkowaniu. Na początku trzeba jednak nauczyć się jego obsługi, poszperać gdzie, co jest, poustawiać wedle swoich upodobań... Czysta jakość głosu podczas rozmowy, dużo fajnych aplikacji w sklepie, znikoma ilość płatnych, dużo działających offline. Ludzie narzekający na sklep w Windows Phone (bo mniej aplikacji i gier niż na Androidy) to [tacy], którzy instalują setki niepotrzebnych gier, "fejsbuków", twitterów i innych badziewi, z których następnie nie korzystają i po prostu w ten sposób zaśmiecają sobie telefon. Ogółem: mnie się bardzo sposobał i na pewno szybko się go nie pozbędę :-)
    .dynamic.mm.pl | 21 paź 2014, 09:10
  • macker007
    Eee tam, przesadzasz. W WP8.1 możesz poustawiać sobie wybrane skróty na pasku powiadomień, a czego nie da się tam przypiąć to jest aplikacja connectivity tiles i w niej możesz sobie wyjąć na pulpit kafelek z pkietem danych.
    Ja mam L625, żona ma L520. Aplikacji ma na niej w ch...olerę, a nie widać spadku wydajności. Tyle tylko że aplikacje są na karcie pamięci, a ta opcja doszla niestety dopiero po aktualizacji do 8.1

    Ogólnie swoją opinię o L625 wyraziłem już w dziale jej poświęconym. A opinia o 520 jest identyczna. Polecam z czystym sumieniem zarówno 520 jak i 625. Świetne smartfony za śmieszna cenę.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 paź 2014, 10:10
  • R E K L A M A
  • Internauta
    Chciałem się rozpisać ale stwierdzam że nie warto. Muł jakich mało, najgorszy telefon mojego świata. Smartfon ma tylko w nazwie, bo w niczym go nie przypomina. Potrafi się zwiesić na ekranie blokady, odtwarzaczy muzycznym i przeglądarce. A widzieliście opcje? To jakieś piekło ciężko tam znaleźć co kolwiek bo wszystko jest na wierzchu i tak żeby włączyć pakiet internetowy musze maglować na dół paluchem. Szukałem telefonu któy umili mi czas w podróży nie chciałem niczego drogiego bo wcześniej stłukłem Xperię T(o jak za nią tęsknie) padło na niego. A raczej na mnie, mam go już dosyć naprawdę załuje tym że się kierowałem opiniami innych ludzi którzy byli zadowoleni z tego czeboś. Ja wiem że to na tę chwilę mój ostatni telefon z windows phone. PRacuje w IT więc musze być w miare na bieżąco. A tu taka cegła.


    Jak chce ktoś do dzwonienia. Smsowania. Polecam Zdaje egzamin rozmowy są dobrej jakości. Klawiatura trochę męczący bo nie można wyciągnąć cyfr nad qwerty(kto to wymyślił) ale nie ma tragedii. I uwaga pozytyw. Nigdy... Nigdy nie trzymałem tak wygodnego telefonu. Leży w ręce jak nic wcześniej. Jakby tam był od zawsze, może to mnie powstrzymuje przed tym żeby go rozwalić o podłogę. Słuchawki? Lepiej grałby zestaw złożony z magnesów i plastikowych kubków, naprawdę są kiepskie.


    W skrócie mocno nie polecam, wiem jak ja się denerwuje teraz. Nie rzyczę tego nikomu. Jak ma być tani to lepiej wziąć coś z poza grupy trzymającej władzę.
    .centertel.pl | 14 paź 2014, 19:10
  • Kuba
    Telefon posiadam od roku i jestem BARDZO pozytywnie zaskoczony. Bardzo płynna praca, zero zacięć. Pod tym względem nie ma porównania do Androida. Miałem parę telefonów z tym systemem i Nokia jest na prawdę szybka.

    Plusy:

    - Szybkość działania
    - Dość dobra bateria
    - Obsługa w rękawiczkach
    - Nawigacja
    - Czujnik oświetlenia
    - Dobra jakość materiałów, spasowanie elementów
    - Wszystkie potrzebne aplikacje można znaleźć w sklepie
    - Błyskawicznie łapie sygnał GPS, nawet w pomieszczeniach
    - AKTUALIZACJE i WSPARCIE - Aktualizacja do WP 8.1

    Minusy:

    - Brak przedniej kamery
    - Brak lampy błyskowej
    - Podczas ładowania i intensywnego użytkowania potrafi się dość mocno nagrzać

    Z niecierpliwością czekam na update z Cortaną po polsku. Do Androida w tel raczej nie wrócę, chyba, że poprawią jego zasobożerność. Posiadam tablet z 1GB RAM, 4 rdzeniowym procesorem, 16GB pamięci i po otwarciu paru aplikacji potrafi dość mocno zamulić.
    .dip0.t-ipconnect.de | 13 paź 2014, 22:10
  • Jarek ____00
    Witam,
    Posiadam 520 tkę około roku. Miałem przyjemność bawić się różnymi flagowcami ale doszedłem do wniosku, że ten system naprawdę spełnia moje oczekiwania i już nigdy nie wydam więcej niż 800-1000 PLN.Wyda mi się ze wypasione telefony ludzie kupują dla innych a nie siebie, PZDR.
    .226.255.200 | 13 paź 2014, 13:10
  • Maciej0
    Posiadam ten telefon od niedawna, i muszę powiedzieć, że spełnia moje wymagania. Świetny smartfon dla tych, którzy niewiele wymagają.
    Co prawda niektóre gry po pewnym czasie użytkowania tną się, ale można się przyzwyczaić.
    Małym minusem jest oczywiście brak lampy błyskowej. Poza tym telefon jest ok.
    .free.aero2.net.pl | 12 paź 2014, 16:10
  • jamnil  mail
    Do smsów do dzwonienia, jakiegoś nędznego oglądania np WP lub onetu, tak, na interii już muli głupich stron z wynikami meczów - livesport, itp już się gubi jeżeli chce ktoś telefon do Internetu to stalowych nerwów życzę
    .dynamic.chello.pl | 06 paź 2014, 10:10
  • Willy17  mail
    Mówiąc krótko - Masakra ! Dwukrotnie padł mi przycisk blokady, raz pękł ekran gdy spadł mi na wykładzinę.. Teraz zepsuł się już zupełnie, stracił w ogóle zasięg. Łapie mi czasami jak jestem bardzo blisko masztu. Zdecydowanie odradzam !
    .net.hawetelekom.pl | 04 paź 2014, 23:10
  • vasil  mail
    Posiadam Lumie juz od conajmniej pół roku. Co prawda szkiełko rozwaliłem 2 razy ,ale za 2 razem o dziwo działa nawet z pękietym. Dla mnie telefon za tą cene jest najlepszym na rynku. Fakt, ze mozna dokupić jeszcze znaczną ilość karty pamięci umożliwia Lumii na więcej. Nie znam aplikacji, która by nie poszła na tym telefonie - nawet gram w gry 3d i fajnie jest. Minusem jest, że slot do kart - jesli nie zrobi sie restrtu ustawien na poczatku - nie chce ich czytać. Zatem warto zrobić to na początku. Nie wierzyłem, że po HTC uda mi się coś fajniejszego spotkać, ale to warto mieć.
    .dynamic.chello.pl | 02 paź 2014, 13:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,3%   17,2%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 273. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.226.252.142
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.