Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 181 telefonów  |  153 216 opinii  |  856 testów  |  7 189 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,5%   18,1%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 288. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Jakub T.
    mam lumię od jakis 9 miesięcy.na samym początku wszystko działało bardzo dobrze wrecz idealnie,telefon bardzo przyjemny w uzytkowaniu,prostu interfejs..ale bateria to jest jakaś porażka,trzyma przesadnie krótko 4-5 godzin internetu (facebook,messenger,itd) i baterii nie ma..nie wiem czym to jest spowodowane czy bateria jest juz "rozwalona" czy co..gdyby nie ta bateria to telefon bylby godny polecenia..bo jak za tak niską cene,spełnia swoje oczekiwania.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sty 2015, 19:52
  • Marcin Frog
    Telefon posiadam 10/11 miesięcy i w tym tygodniu leci do szafki. Więcej wad niż zalet. Pierwsze wrażenie bylo świetne, po przejściu z zacinajacego galaxy i5800, telefon był porównaniem nieba i ziemii. Żadnych scinek, wyłączania, po prostu ideal. Niestety, z dnia na dzień coraz więcej wad. Największe w moich odczuciach : Brak lampy blyskowej/ brak aparatu z przodu/ slaba bateria / telefon się ścina / 2razy przyciski głośności się zepsuly / ogólnie WP nie ma zbyt dużych możliwości. Według mnie telefon na minus, chociaz jak za tą cenę mozna zaryzykować.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 sty 2015, 22:34
  • zuziang
    Posiadam ten telefon 10 miesięcy i nie jestem zadowolona. Trafił już raz do serwisu... Muzyka na tym urządzeniu to jakaś porażka - charczy. Aparat robi okropne zdjęcia i gubi ostrość. Często się wyłącza bez powodu, mimo że nie jest zaśmiecony. A WindowsPhone to jednym słowem beznadzieja! Wcale nie jest intuicyjny. Nie polecam! O wiele bardziej przypadł mi do gustu mój poprzedni [...], który miał dużo słabsze parametry.
    .149.246.94.ip4.artcom.pl | 26 sty 2015, 13:59
  • R E K L A M A
  • Marcin S.
    Najgorszy telefon jaki kiedykolwiek miałem. Baterię trzeba ładować conajmniej raz dziennie (do 3 razy dziennie, przy np korzystaniu z internetu). Miałem ten telefon 3 tygodnie, upadł będąc w etui z łóżka o wysokości okolo 40-50cm i wyswietlacz przestal dzialac, w dzien wymiany wyswietlacza zbił się digitizer w podobnych okolicznościach. Telefon zawiesza się jak rzadko który mimo że miałem na nim tylko 3-4 aplikacje, boje się co stałoby się gdybym miał ich więcej. Jedyny plus to aparat, robi (w zasadzie to robił) dość ciekawe zdjecia. Zdecydowanie odradzam kupna telefonu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sty 2015, 19:23
  • Psycho17
    Lumię 520 posiadam już 1,5 roku i odkryłem wszystkie wady, jak i zalety tego Tel (przynajmniej tak mi się wydaje).Do zalet można zaliczyć:
    - dotyk (jest po prostu genialny, można obsługiwać praktycznie wszystkim, nawet kablem od słuchawek!)
    - aparat (nawet znośny, jak na 5MPX, oczywiście w dobrym oświetleniu, tylko trochę boli, jak się zdjęcia przybliża)
    - głośnik (jak na Tel jest głośny, tylko nie ma nawet najmniejszego basu)
    - sterowanie głosem (szczególnie podoba mi się czytanie smsów przez Tel, tylko szkoda, że nie ma pisania smsów głosem)
    - bateria (jak na 4" wyświetlacza, bateria o pojemności 1430mAh, daje radę, jednak przy intensywnym korzystaniu potrafi wytrzymać 4-5h max. przy cyklu mieszanym 1-1,5 dnia.
    - mikrofon i głośnik do rozmów (wyraźny, bez szumów)
    - darmowa nawigacja (działa nawet bez Internetu!)
    - spust migawki aparatu
    - wytrzymałość (za tą jedyną rzecz mam jeszcze szacunek do tej lumii, bo pomimo 4" wyświetlacza jest naprawdę wytrzymały. Tel ten miał minimalnie 50 mocnych spotkań z podłożem, co się jednie działo, to bateria jedynie wypadała. Miał takie spotkania z betonem jakieś pół metra przodem, kafelki, około 1,5m na wyświetlacz, spotkanie z panelami z różnej wysokości. Latał także w powietrzu, nawet na jakieś 8m, oczywiście na trawę, przeleciał po podłodze przez cały dom. Co najlepsze wytrzymałość tego Tel tak mi zainponowała, że z nudów zacząłem nim żonglować! Ani ryski... Można zakupić tylko folię ochronną i można wszystko z nim robić, prawie wszystko :)
    Po aktualizacji Lumia Cyan, to jest o wiele lepszy Tel, jednak wady i tak są nie do ukrycia, takie jak:
    - przez 1,5 roku użytkowania zepsuł się już 5 razy! (na szczęście jest gwarancja, po raz pierwszy się zepsuł pół roku po zakupie; psuje się do tej pory średnio co 2-3 miesiące.
    - brak przedniej kamerki
    - brak lampy błyskowej
    - brak oświetlenia przycisków systemowych
    - mało pamięci wbudowanej (niby 8GB wbudowanej, ale po wszystkich aktualizacjach system zajmuje 4GB! Kilka gier, aplikacji, a Tel ma już mało pamięci)
    Mam także denerwujące sytuacje jeśli chodzi o pliki wideo i muzyki. Nowe pliki raz, może kilka razy mi odtworzy, a potem błąd i już nie odtwarza, podobnie miałem ze zdjęciami, ale już na szczęście ze zdjęciami chociaż nie ma tego problemu. Albo Tel robi mi aktualizacje, ale za nic nie mogę pobierać nowych aplikacji (na pewno będzie trzeba wgrać na nowo system, ale na gwarancji niestety mi tego nie uznają, musi się zepsuć co innego, żeby przy okazji i to zrobili)
    Lumię 520 polecam tym co za praktycznie grosze chcą mieć Tel wytrzymały, z nawet dobrymi podzespołami, jednak Windows Phone 8 ma luki, tak jak opisałem to w przypadku wideo, muzyki czy zdjęć. Odradzam tą Nokię osobą o słabych nerwach, jednak wytrzymała jest, ale szkoda nerwów na Tel który się regularnie psuje (przynajmniej mi). Jednak w tej cenie można mieć coś trochę lepszego z androidem. Ja po części żałuję, że wybrałem akurat ten telefon; sentyment do Nokii pozostał...
    .cdma.centertel.pl | 13 sty 2015, 22:43
  • radziejs  mail
    Wczoraj zrobiłem update do 8.1 i niestety w zsuwanym menu(powiadomienia?) nadal nie można szybko włączyć/wyłączyć transferu danych.

    Poza tym ja naprawdę nie wiem czym w swej polityce kierują się firmy, gdy kolejny, nowszy model jest pozbawiony idei, która funkcjonowała w poprzednich modelach. Spędziłem wczoraj chyba z 20 min na tym, żeby zorientować się jak przesłać zdjęcie przez bluetooth. Niestety, intuicyjnie mi się to nie udało, musiałem popatrzyć na forach. Dlaczego? Bo w "genialniej Lumii 520" zdjęcie można jedynie udostępnić w OneNote, do SMS lub Fejsbuka. Szukałem w każdym menu ustawień, nic. W końcu znalazłem "genialne" rozwiązanie - najpierw trzeba włączyć BT! Wtedy zdjęcie można udostępnić przez BT. Niby logiczne, ale z perspektywy chyba tylko geniuszy projektujących ten telefon. Co więcej, taki przesył niby logiczny jest możliwy dopiero po aktualizacji do 8.1, bo wcześniej trzeba było ściągnąć i zainstalować specjalną aplikację "udostępnianie bluetooth" - no ręce opadają. Z punktu widzenia wieloletniego użytkownika tej marki, którą ceni się za pewną jakoś, komfort itp. jest to zupełnie niezrozumiałe. W poprzednich modelach, klik na zdjęciu i otwiera się wszystko co możesz ze zdjęciem zrobić. Chcesz wysłać przez BT mimo, że przesył wyłączony - nie ma problemu, przy przesyłaniu BT się włączy. Telefon kupiłem Tacie, on nie korzysta z maila, fb ani niczego sieciowego, a odnoszę wrażenie, że teraz wszystko jest przyporządkowane przymusowi logowania się do masy serwisów, tworzenia kont itp.

    Kolejna irytująca sprawa, która jest dla mnie krokiem wstecz. Pewnie wielu z Was używa telefonu jako budzika. Jak, wydawało mi, każdy wie, istotną funkcjonalnością w takiej sytuacji jest to, że gdy obudzisz się np. w nocy półprzytomnym okiem zerkasz na telefon leżący na szafce nocnej, widzisz, że masz jeszcze 3h spania więc luz. Tak było w moich trzech poprzednich nokiach (czyli przez jakieś ostatnie 7 lat). A tu co - ano nic. Zerkasz i widzisz tylko czarny ekran. W ustawieniach nie znalazłem jak to zmienić. Nie wiesz nawet zatem, czy włączyłeś budzik (bo w każdym poprzednim modelu ikonka budzika widoczna była przez cały czas na "ekranie blokady" jak to się ładnie w ustawieniach nazywa). Być może jest jakaś aplikacja, która to umożliwia, ale ja jej nie chcę ściągać. Miałem wcześniej w telefonach tej marki i oczekiwałbym, że nadal będę to miał pozostając wiernym marce.

    Trzy - zupełnie nieprzydatny klawisz "szukaj" włączający przeglądarkę z Bing. Dziękuję!

    To tylko 3 aspekty, mocno odrzucające mnie, po pierwszym, jednodniowym kontakcie. Ja w tym logiki nie widzę. Widocznie firma nie chce moich pieniędzy, za które kupię kolejny telefon. Na usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że ja być może jestem specyficznym użytkownikiem pozostającym w mniejszości - może większość cieszy się z tych wszystkich utrudnień, aplikacji społecznościowych , konieczności ściągania, instalowania, udostępniania, tagowania i haszowania. Może niektórzy widzą "fun" w tym, że trzeba poświęcić pół godziny co jakiś czas na aktualizację telefonu. Ja nie widzę.

    Dobra, żale wylałem. Musiałem, bo zawsze byłem gorącym zwolennikiem Nokii. Chyba to już za mną.
    .pl.netia.com.pl | 09 sty 2015, 10:54
  • yolax
    Pierwsza styczność z Lumią i Windowsem 8.1 na telefonie po Androidzie, szajsungach, htc, itp... Co prawda najlepszym sprzętem do dzwonienia i nie tylko jaki do tej pory posiadałem był Lenovo a3000 - i to nie żart, ale jakież to szczęście, że choć po taaakim czasie rozstałem się z czystej ciekawości z Andkiem i pomimo tego na co narzekają nowi użytkownicy Lumii, czyli braku tyyylu darmowych aplikacji w sklepie, to tak "żywego", prostego i przyjaznego telefonu dawno nie widziałem (-; No chyba, że za czasów 3210, 3310, 6310 czy 6300c.... (-;
    Czemu przekonałem się znowu do Nokii?
    Dość już CWM, flashowania modyfikowanymi romami - żeby tylko cokolwiek szybciej, lepiej działało. Nokia hula szybciej od niejednego szajsunga (brak jej tylko tego ramu) ale to do cholery nie komputer jak się co niektórym od pewnego czasu wyyydaje - tylko telefon (-; Do większości zadań wystarczy - i nie zwalnia, i nie zawiesza i ogólnie nie trzeba się martwić - bo jest ZOPTYMALIZOWANY - a nie jak większość smartów, które są jednym wielkim płynnym stolcem i zwykłym GADŻECIARSKIM wyścigiem zbrojeń. Po zapoznaniu się z Lumią 520, na którą stać obecnie każdego posiadacza nawet starszego smartphona (zamiana) wiem jak niewiele jej brakuje i czego będę wymagać od kolejnej Lumii.
    Pozdro.
    .dynamic.chello.pl | 21 gru 2014, 20:01
  • Slx
    Pozytywów Lumii 520 jest kilka.
    Pierwszy to interfejs kafelkowy który w telefonach sprawdza się idealnie
    Drugi to roczne wsparcie firmwareowe. Ci którzy kupili Nokię Lumię 520 rok temu z Windows Phone 8.0 za darmochę dostali upgrade do wersji 8.1 - tego nie robi ŻADEN inny producent.
    Bardzo wysoka jakość wykonania. Moja Nokia Lumia zaliczyła już upadek z biurka na parkiet i działa bez uszkodzeń
    System zarówno 8.0 jak i 8.1 działa płynnie i bez zawieszeń !
    Minusy to:
    Sztywna hierarchia typów plików tzn jeden szywno ustawiony katalog na muzykę , jeden na zdjęcia , jeden na dokumenty itd. Jeżeli coś znajduje się w innym niż we fabrycznie ustalonym katalogu system tego nie zobaczy.
    Tyle moich wynurzeń na temat tego telefonu. Ja cenię sobie w nim niską cenę i wysoką jakość. Inni i tak wybiorą to co im pasuje

    Pozdrawiam
    .ssp.dialog.net.pl | 15 gru 2014, 22:14
  • Piotr
    Telefono jak najbardziej na plus. Po przejściu z tradycyjnego z klawiaturą na dotykowy, znajomi odradzali Windows phone ale system(Windows phone cyan) jest bardzo prosty w obsłudze i do wszystkich ustawien łatwy dostęp. Gdyby bateria wytrzymywała trochę dłużej, teraz ok.4 dni. Ale za to nawigacja offline działa super.
    .cdma.centertel.pl | 08 gru 2014, 20:45
  • ridriddick  mail
    No i zapomniałem dodać najważniejszego: Gadająca nawigacja offline, może nie najlepsza ale za to offline i może być zawsze ze mną nawet w miejscach gdzie moja sieć nie oferuje internetu i google maps się na mnie wypina :)
    .goldap.pl | 28 lis 2014, 10:37

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,5%   18,1%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 288. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Meizu M1
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Lenovo A588t
» Samsung Galaxy A7
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
Aktualności:

» Meizu m1 po oficjalnej premierze
» Dakele 3: lepszy, niż iPhone?
» Puzzlecluster: drugie życie telefonu z klocków
» Modecom Xino Z46 X4+: następca flagowego smartfonu
» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?
» LG Ice Cream Smart: sama słodycz
» Vivo X5 Max-L czyli sztuka klonowania
» Sony Xperia Z4 dopiero latem?
» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.144.240.110
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.