Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 223 telefony  |  145 153 opinie  |  720 testów  |  6 856 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,7%   16,3%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 252. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • KtoTuGra?
    Telefon jak za te pieniędze naprawdę świetny. Przesiadłem się z Xperii E i czuję jakbym zmienił Fiata 126p na porządne Audi.
    Nie tnie się, czuły dotyk, dobry do pisania smsow, problemow zeby wejsc na internet rowniez nie ma (IE daje rade). A po aktualizacji do 8.1 telefon jest duzo bardziej funkcjonalny.
    Ściągnłem aplikacje "100 pompek" i co mnie bardzo zaskoczylo na adnroida nie znalazłem aplikacji nawet w polowie tak dobrej i to chyba najlepszy przyklad na to, ze nie liczy sie ilosc a jakosc.
    Oczywiście telefon ma pewne wady (ale chyba nie ma takiego, krory by ich nie posiadal). Mi osobiscie brakuje flasha i kilku aplikacji (opera mini np), ale są dobre zamienniki.
    Dla tych, ktorzy maja problem z bateria polecam zresetowac telefon (klawisz blokady + zmniejszenia glosnosci i przytrzymac przez 15 sekund - telefon sie zresetuje a po wlaczeniu wrzucic mu tryb samolotowy na 30 minut). Poprawa ogromna. U mnie trzyma nawet 4 dni a wczesniej ledwo 1 dzien wytrzymywal.
    Ogolnie gorąco polecam
    .blue-system.pl | 20 sie 2014, 15:08
  • mrozek
    Telefon mam od roku. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Raz tylko udało mi się go zawiesić. Działa bardzo płynnie lecz po aktualizacji softu gdy lekko dotknie się przyciemnionego ekranu telefon reaguje jakby to było długie przytrzymanie palca na ekranie, co bywa drażniące. Systemowy fb, gmail i inne konta sprawują się znakomicie. Aparat w dzień robi ładne zdjęcia, przy gorszym świetle już słabo wypada. GPS bardzo szybko łapie fix. Bateria trzyma dzień czasu przy włączonej transmisji danych i częstym użytkowaniu. Nawigacja w standardzie od "HERE" jest na wysokim poziomie. WP 8.1 jest bardzo prosty, przejrzysty. Może nawet zbyt prosty.
    Bardzo dobry telefon za niewielkie pieniądze.

    Oprócz zalet które wyżej wymieniłem ma też pare minusów.
    1. Przeglądarka IE chodzi jak IE i jest tylko 1 dobry darmowy zamiennik w sklepie (póki co).
    2. Podczas ładowania i użytkowania mocno się nagrzewa lecz nie ma spadku wydajności.
    3. Niektóre kafelki nie odświeżają się bez włączonej transmisji danych lub WiFi.
    4. Gniazdo słuchawkowe z czasem zużywa się i daje powody do paniki. Telefon zachowuje się jakby cały czas były podłączone słuchawki czyli: brak dźwięku w głośniku rozmów i brak dźwięku w głośniku multimedialnym (poza rozmową z opcją głośnomówiącą)

    Więcej nie ma się do czego zwyczajnie przyczepić.
    .dynamic.cdma.plus.pl | 19 sie 2014, 22:08
  • jrys
    Telefon mam od 01.08.2014 i jestem z niego naprawdę zadowolony. Wcześniej miałem telefon Sony, z Samsungami miałem styczność a nawet mam tablet od nich (Samsung Galaxy Tab 2 10.1) i muszę przyznać, że Lumia 520 zaskoczyła mnie... pozytywnie :)

    O wiele lepiej chodzi od mojego tableta, który wcale nie jest taki słaby. Szybko, intuicyjnie i wszystko jest proste w obsłudze - szybko można się przyzwyczaić.

    Do tych co piszą o aplikacjach i grach - fck you!
    Wszystko co chcecie to macie w sklepie a jak nie ma to jest jakiś równie dobry (czasami nawet i lepszy) zamiennik od Microsoftu.

    Facebook działa, Gmail jest (w Outlook można dodać), GG i inne też jest a jeśli chodzi o gry to każdy coś znajdzie. Po co komu 1000 aplikacji do włączania latarki?

    Jeśli chodzi o zdjęcia to jestem z nich zadowolony i można na Facebooku można się nimi pochwalić a filmiki kręcone tym telefonem są bardzo dobre - jakość obrazu i wideo bardzo dobra.

    No i oczywiście wszystkie dodatki od Noki (nawigacja, do aparatu itp.) oraz wsparcie od Microsoftu. Moja Nokia Lumia 520 posiada WP 8.1 i Lumie Cyan.


    Pozdrawiam i polecam!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 sie 2014, 22:08
  • R E K L A M A
  • Mistrzostwo
    Otwierając pudełko z tym telefonem, myślałem "hmmm, ciekawa budżetówka, powinna się sprawdzić". Myliłem się. To jest telefon bardzo wysokiej klasy jedynie w cenie budżetówki.
    System? Potęga. Szybki, NIGDY, powtarzam NIGDY mi się nie zaciął, a używam go już rok. Płynność lepsza niż w iOS, o Andku nie wspominając. Co ciekawe, miałem okazję pobawić się Samsungiem Ativ S, i działał dużo wolniej. Po prostu Nokia wie, jak się robi telefony...
    Ekran? Jestem w szoku. Udało mi się go obsłużyć czubkiem szpilki. Nie, nie główką. Czubkiem. Nie wiem, jak oni zrobili taki ekran, ale to mistrzostwo. Przy okazji mogłem sprawdzić czy się porysuje. Nie, nie porysował się.
    To miało być moje "odetchnięcie" od Androida, ale... sorry, już nie wrócę... WP jest za dobry.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 16 sie 2014, 16:08
  • grand
    Przy ocenie telefonów powinien być obowiązkowo podawany wiek oceniającego, oraz odpowiedź na pytanie "Czy kiedykolwiek używałem systemu innego niż Android?". Mając takie informacje, ludzie czytający opinie, a chcący kupić dane urządzenie wiedzieliby, czy telefon oceniał gimbus dla którego liczy się słit focia i obsługa najnowszych gier, co by przed kolegami poszpanować i poobijać się na lekcjach, czy też ocenia ktoś kto nasłuchał się o WP zwykle w wersji 7 i hejtuje dla zasady. Proszę państwa telefony z WP 8 i WP 8.1 to sprzęt dla ludzi dorosłych, ceniących przede wszystkim funkcjonalność. Nokia 520 w tej cenie jest świetnym telefonem, jeśli ktoś potrzebuje telefonu do dzwonienia, pisania smsów, nawigacji, przeglądania internetu w zupełności wystarcza. Pozdrawiam.
    .multinet24.pl | 14 sie 2014, 16:08
  • kjc
    To mój pierwszy smartfon z Windows 8 i na tle smartfonów z Androidem (o podobnych parametrach sprzętowych) wypada bardzo korzystnie. Płynne działanie systemu, niezawodność, to jego podstawowe zalety. Można by się przyczepić do paru szczegółów w obsłudze sms, czy email, ale to są naprawdę drobiazgi. Bardziej istotnym minusem jest zapewne nie najlepsze (moim zdaniem) działanie aplikacji markowanych przez Nokia (nawigacja gps, mapy itp.), ja z nich raczej nie korzystam i można liczyć na to, że kolejne wersje będą lepsze. Poza tym uważam, że w tej cenie to świetny sprzęt i każdemu, komu zależy na solidnym działaniu a nie wodotryskach, polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 sie 2014, 23:08
  • est
    Już kiedyś pisałam moją opinię, ale nie została zamieszczona. Może była zbyt niepochlebna?
    W każdym razie od roku męczę się z tym koszmarnym dziadostwem. Nie polecam nikomu, bo jest to porażka. Telefon jest już po serwisie z tej racji, że otrzymałam telefon na starym oprogramowaniu pomimo tego, że na rynku było już nowe i to stare nie działało. Po uaktualnieniu systemu w telefonie dalej nie działa bluetooth, nie można wgrać swojej muzyki i telefon nie istnieje w koputerze jako urządzenie przenośne. Najpierw ściąga oprogramowanie po czym pokazuje nr błędu, którego nie ma w spisie błędów programu. Owszem da się z niego dzwonić, ale czasem jest jeszcze w pracy potrzebne coś oprócz telefonu, np. aparat. Ogólnie dno i tyle.
    .static.chello.pl | 05 sie 2014, 14:08
  • Tomek
    Bardzo dobry telefon za małe pieniądze. Lepszy i wydajniejszy od wszelkich galaxy mini itp.
    Dostałem go od teściowej, bo obsługa windowsa przerosła jej umiejętności. Używam go od roku.
    Nie miałem z nim absolutnie żadnych problemów. Zero zwieszeń i innych dziwnych przypadków jak w androidzie na galaxy mini (gdzie raz pokazał mi się bluescreen ;D )
    Ładny, wyraźny wyświetlacz, bardzo dobra nawigacja. Problemem dla mnie jest jedynie obsługa odtwarzacza muzyki, mógłby być lepiej przemyślany.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 sie 2014, 12:08
  • Adaśko  mail
    Telefon posiadam juz 4 miesiące i jestem z niego zadowolony , jak na smartfon w tej cenie nie ma na co narzekać. Telefon nie zacina sie , internet śmiga wyśmienicie ,a aplikacje typu facebook itd też. Wady to brak lampy oraz kamerki z przodu .
    .stargard.mm.pl | 02 sie 2014, 10:08
  • idler73
    Idealna maszynka dla kogoś kto w d ... ma durne facebooki, inne śmieci i nie jest graczem, a poważną/ym kobiętą/facetem. Telefon ma wszystko co potrzeba (zdjęcia robi się aparatem, a nie telefonem), dla tego jakość zdjęć oceniam na zadowalającą. Jeśli będziecie mieli stłuczkę, bądź wypadek, aparat da radę. Jak chcecie robić zdjęcia z wesela. No cóż. To telefon. Ilość aplikacji rośnie i każdy, normalny człowiek będzie miał ich, aż dość. Idealne działanie systemu, świetny display, zajebisty dotyk. Mam telefonik od miesiąca, przedtem miałem kilka androidów i NIGDY WIĘCEJ androida. Po za tym, co NOKIA, to NOKIA, nawet pod skrzydłami Microsoft. Pierwszym telefonem Nokii jaki kupiłem, była 3210. Niewielu ją pamięta. 520 + jakość = super. Polecam.
    .static.chello.pl | 30 lip 2014, 19:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,7%   16,3%   21,0% 
 Wszystkich opinii: 252. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC One M8 for Windows
» Sharp Aquos Crystal
» Sony Xperia M2 Aqua
» InFocus M2
» Samsung Galaxy Alpha
» Nokia 130 Dual SIM
» LG L70 Tri
» LG L60
» LG G3 A
Aktualności:

» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny
» Elementy interfejsu G3 trafią do najtańszych modeli LG
» Kolorowa nowość Prestigio
» Sony Xperia M2 Aqua potrafi nurkować
» Huawei Ascend Mate 7 jednak ze skanerem
» Meizu MX4 zadebiutuje 2 września - w kilku wersjach
» Pierwszy smartfon firmy Lark
» Sharp Aquos Crystal: bez ramek



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.142.101
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.