Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 414 telefony  |  146 754 opinie  |  650 testów  |  4 381 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,2%   16,1%   20,7% 
 Wszystkich opinii: 261. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Lord Gambler
    Posiadam Lumię 520 od 1,5 roku i muszę powiedzieć że jest to solidny i naprawdę przyjemny sprzęt. Mam tak, że często telefon wypada mi z rąk ale i tak oprócz drobnych rysek i odprysku w jednym z rogów nic mu nie jest, podczas gdy mój brat zrzucił 200 sł droższego Samsunga i musiał wymienić ekran. Działa na systemie WP8.1 i po aktualizacji na prawdę jest jeszcze lepiej. W końcu mogę sprawdzić procentowy stan baterii nie musząc instalować dodatkowych aplikacji. Aparat radzi sobie co prawda przeciętnie chociaż robi genialne zdjęcia pod światło. co bardzo mnie cieszy to możliwość powiększenia pamięci o 64GB bo jak dla mnie 8GB to troszkę za mało, ponieważ sam system zajmuje już 1,9GB. Jeżeli ktoś jednak nie chce za dużo wydać a chce dobry telefon który mu trochę posłuży to polecam.
    .10.59.117 | 10 wrz 2014, 21:09
  • kolorowykwiat
    Jestem posiadaczką tego modelu od 4 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona. Jak na parametry jest bardzo dobry i dobrze wykonany. Dość intuicyjny i łatwy w obsłudze. Nie zacina się. Do wad zaliczyć można słabą baterię (jeśli korzysta się ze wszystkich funkcji to trzeba około 1-1,5 dnia) oraz brak przedniej kamery.
    .dynamic.chello.pl | 10 wrz 2014, 12:09
  • king kinga
    Do .adsl.inetia.pl | 04 wrz 2014, 19:09 Nie polecam
    Miałam to samo, jednak doczytałam, że po aktualizacji dobrze jest zresetować telefon. Muszę powiedzieć, że ta metoda działa i teraz lumia śmiga aż miło na wp 8.1 choć wcześniej się przeraziłam i rozczarowałam.
    Lumia 520 jak najbardziej spełnia moje oczekiwania - całkiem przyjemny i przyjazny smartfon. W porównaniu z Szaj..ngiem na androidzie który po kilku miesiącach użytkowania strasznie zamulał - nie ma porównania. Śmiga aż miło. Jak na telefon "ekonomiczny" bardzo dobrze.
    .play-internet.pl | 09 wrz 2014, 21:09
  • R E K L A M A
  • realista
    Brak przedniej kamery nawet 0,3 MP => brak video rozmow, lumie wygladaja na niezle telefony ale kilka modeli ma te samą wade nie nadaja sie do video rozmow i wg mnie to je dyskwalifikuje calkowice.
    .cluster-e.websense.net | 09 wrz 2014, 10:09
  • lolek
    Bardzo interesujący telefon zwłaszcza dla tych, którzy chcą cieszyć się niezawodnym i szybkim telefonem za niewielkie pieniądze. Przez pół roku użytkowania wciąż pozytywnie mnie zaskakuje. Działa bardzo płynnie oraz niezawodnie. Przesiadka z Androida, którego używałem trzy lata była nieodczuwalna i nie mogę się doczekać aż dostanę w swoje ręce coś z wyższej windowsowej półki.

    Na minus według mnie zasługuje ekran, który w słońcu jest praktycznie NIECZYTELNY. Aparat robi dobre zdjęcia tylko przy idealnym oświetleniu na zewnątrz, w innym wypadku wypadają bardzo słabo a brak lampy błyskowej uniemożliwia robienie jakichkolwiek zdjęć już nawet wieczorem (rozumiem, że telefon za takie pieniądze nie powinien mnie tym zaskoczyć).

    Reasumując telefon jest jak najbardziej na PLUS. Gorąco go polecam wszystkim znajomym, gdyż uważam, że za te pieniądze nie dostanie się nic bardziej płynnego i przyjaznego użytkownikowi!
    .radom.vectranet.pl | 07 wrz 2014, 21:09
  • Miszu19
    Posiadam ten telefon od około 2 miesięcy i powiem że telefon sprawuje sie świetnie, przez cały czas użytkowania nie zaciął się ani razu, jedynym minusem tego telefonu jest bateria po jednym dniu użytkowania trzeba go ładować, design jest świetny, telefon bardzo dobrze leży w dłoni, plusem tego telefonu jest procesor 1,00 Gz i 512 RAM'u może nie zachwycają ale w praktyce nie jest to wogóle odczuwalne, bardzo polecam ten telefon każdemu kto dopiero rozpocznie przygode z Windows Phone 8
    .dynamic.chello.pl | 05 wrz 2014, 11:09
  • Nie polecam
    Przed aktualizują WP 8.1 z telefonu korzystało się naprawdę bardzo dobrze, jednak teraz zawiesza się cały czas nawę przy przeglądniu Internetu.
    .adsl.inetia.pl | 04 wrz 2014, 19:09
  • Baca
    Nie zgadzam się, że telefon nie jest dla graczy tylko jest dla ludzi którzy lubią prosty i funkcjonalny telefon. Może i nie jest tylko dla graczy, ale jeśli ktoś chce prostego i funkcjonalnego telefonu, to nie kupuje smartfona w rodzaju Nokii Lumii, a prędzej w rodzaju Nokii e52. Smartfon nie jest telefonem, rozmawianie i pisanie sms to tylko pewne funkcje smartfona. Do dzwonienia i pisania sms to może posłużyć zwykły telefon. Tak samo jest z tabletami - po to mają procesory i pamięć RAM, żeby je traktować jak coś zbliżonego do komputera. Nie wymagam podobnych osiągów, ale może bez przesady. Wiadomo, że nie da się wcisnąć w smartfona profesjonalnego aparatu fotograficznego, ale jednak niektórzy producenci potrafią zrobić lepsze aparaty od Nokii, które z reguły są słabe.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 wrz 2014, 11:09
  • piotr7ek
    Telefon dobry, pracuje naprawdę płynnie.Czasami zatnie się ekran ale to sporadycznie. Niestety bateria jak w przypadku większości smartphonów jest słaba, trzeba codziennie ładować. Po aktualizacji do windowsa 8.1 chodzi jeszcze lepiej. Niestety aplikacje do WM są dość słabe, o wiele gorsze niż na androida. Sprzęt sam w sobie jest naprawdę godny polecenia.
    .tvk.torun.pl | 21 sie 2014, 15:08
  • KtoTuGra?
    Telefon jak za te pieniędze naprawdę świetny. Przesiadłem się z Xperii E i czuję jakbym zmienił Fiata 126p na porządne Audi.
    Nie tnie się, czuły dotyk, dobry do pisania smsow, problemow zeby wejsc na internet rowniez nie ma (IE daje rade). A po aktualizacji do 8.1 telefon jest duzo bardziej funkcjonalny.
    Ściągnłem aplikacje "100 pompek" i co mnie bardzo zaskoczylo na adnroida nie znalazłem aplikacji nawet w polowie tak dobrej i to chyba najlepszy przyklad na to, ze nie liczy sie ilosc a jakosc.
    Oczywiście telefon ma pewne wady (ale chyba nie ma takiego, krory by ich nie posiadal). Mi osobiscie brakuje flasha i kilku aplikacji (opera mini np), ale są dobre zamienniki.
    Dla tych, ktorzy maja problem z bateria polecam zresetowac telefon (klawisz blokady + zmniejszenia glosnosci i przytrzymac przez 15 sekund - telefon sie zresetuje a po wlaczeniu wrzucic mu tryb samolotowy na 30 minut). Poprawa ogromna. U mnie trzyma nawet 4 dni a wczesniej ledwo 1 dzien wytrzymywal.
    Ogolnie gorąco polecam
    .blue-system.pl | 20 sie 2014, 15:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,2%   16,1%   20,7% 
 Wszystkich opinii: 261. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.8.138
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.