Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 826 telefonów  |  150 096 opinii  |  720 testów  |  6 968 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,4%   17,6%   20,1% 
 Wszystkich opinii: 279. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ridriddick  mail
    No i zapomniałem dodać najważniejszego: Gadająca nawigacja offline, może nie najlepsza ale za to offline i może być zawsze ze mną nawet w miejscach gdzie moja sieć nie oferuje internetu i google maps się na mnie wypina :)
    .goldap.pl | 28 lis 2014, 10:11
  • ridriddick  mail
    Telefon kupiłem 12.2013
    Na początku wszystko świetnie, system działa błyskawicznie, zdjęcia wychodzą ładne mimo braku diody doświetlającej, dźwięk w głośniku dobry, ekran bardzo czuły i oferujący niezłe kolory a do tego możliwość obsługi w rękawiczkach. Działanie na baterii spokojnie 2 dni a nieraz nawet 3 przy słabszym użytkowaniu.
    Wykonanie też bez zastrzeżeń niemal :) Niestety posiadał jedną wadę która na dłuższą metę dyskwalifikowała go jako telefon ... podczas robienia zdjęć co jakoś czas głupiał i zapisywał po 4 szt tego samego zdjęcia i nie ważne które z nich skasowałeś to znikały wszystkie. Wada ta była tylko widoczna na telefonie, po podłączeniu do komputera zdjęcie widoczne w telefonie po kilka razy było widoczne tylko 1 raz. Nie był to błąd w ustawieniach bo wszystkie kopie w chmurach były wyłączone, konto xbox również. Na forach sporo osób pisało że podobny problem również występuje.

    Mimo wszystko nie działo się to notorycznie więc telefon oceniam jak najbardziej jako pozytywny i podobno w/w usterka minęła jak wszedł win 8.1 ale ja do tego czasu nie doczekałem i zamieniłem telefon na samsunga galaxy xcover 2 (recenzja również dodana)
    .goldap.pl | 28 lis 2014, 10:11
  • bewithoutfear
    Mam ten telefon już prawie rok. Na początku bardzo spodobał mi się system i jego bezawaryjność, jednak teraz bateria trzyma mi co najwyżej pół dnia, nie działają przyciski głośności, a także przy przeglądaniu stron internetowych i wysyłaniu smsów zawiesza sie na ponad pół minuty. Ponadto kiedy korzystam z Internetu telefon zawiesza się i wyrzuca mnie z wszystkich aktywnych aplikacji ( a także wyłącza wszystkie aktywne karty w przeglądarce). Resetowalam telefon juz kilka razy i nic nie pomaga...
    .adsl.inetia.pl | 26 lis 2014, 20:11
  • R E K L A M A
  • matros1980
    Czy ktoś ma podobne doświadczenia z tym modelem telefonu ?Od ponad 9 miesięcy jesteśmy wraz z żoną posiadaczami dwóch noki 520.Od samego początku, w obydwóch egzemplarzach uwidacznia się ta sama usterka, a mianowicie telefon po zakończeniu rozmowy przez jakiś czas (około 6min )nie daje się wyłączyć, ze względu na czarny ekran....a połączenie trwa. Po wyżej przytoczonym czasie ekran się ujawnia i jest ok. Tylko czy na pewno ? Jesteśmy rozczarowani.
    .centertel.pl | 20 lis 2014, 17:11
  • Gość
    Swoją 520tkę kupił na początku Września 2013. Zacznijmy od zalet:
    -Bardzo ładny (Lumia 530 i 630 przy niej są paskudne)
    -Gry typu Bad Piggies i Sims Freeplay śmigają
    -Całkiem niezły ekran (poza wyświetlaną czernią)
    -Tani
    -Z ekranu można korzystać spokojnie w mokrych palcach
    -Wsparcie
    -dobry GPS
    -Jest bardzo wytrzymały (upadł mi z 10 razy i nic mu się nie stało)
    -Ma bardzo ergonomiczny kształt
    -Nagrywa dobre filmy w HD
    A teraz wady:
    -Brak lampy blyskowej
    -Po aktualizacji do 8.1 trochę zwolnił
    -Bateria mogłaby być większa
    Ogólnie bardzo dobry telefon. Posłuży mi jeszcze conajmniej rok, a później zajmie zasłużone miejsce w archiwalnej kolekcji :)
    .80.41.31.ip4.feromedia.eu | 15 lis 2014, 16:11
  • olivia
    Moim najnowszym (w zasadzie podwójnym zakupem) stała się Nokia Lumia 520. Pierwszy egzemplarz otrzymała moja mama (l.50), dla której 520 jest pierwszym dotykowym telefonem. Drugą, po krótkim użytkowaniu i zapoznaniu się z produktem, kupiłam sobie (l.25).

    Dlaczego? oto odpowiedź (a nawet kilka):
    + Telefon z Windows Phone 8/8.1 nie ma tyle różnych aplikacji co na innym systemach, w których przecięty użytkownik mógłby się zagubić.
    + Nokia Lumia to świetny telefon dla ludzi którzy dzwonią, pisz sms, mms, korzystają z portali społecznościowych oraz e-mail.
    + Świetnie sprawdza się też przy przeglądaniu stron internetowych.
    + Wszystko chodzi płynnie nie zawiesza się.
    + Możliwość dostosowania różnych wielkości czcionki jest niewątpliwie zaletą. Świetnie i proste rozwiązania w dostosowaniu osobistych ustawień telefonu.
    + Prosty program komputerowy do obsługi Noki.
    + Niesamowicie przejrzysty interfejs.
    + Brak schowanych/ukrytych lub trudno dostępnych miejsc w systemie telefonu.
    + Wiele aplikacji w Sklepie Nokia, nie tak dużo jak na Androida ale przystępnie.

    Na minus ocenię natomiast:
    - brak podświetlenie punktów funkcyjnych
    - brak lampy w aparacie
    - dość mocno palcujący się i wyświetlacz i obudowa.

    Reasumując telefon ogólnie na plus za tak niewielką cenę.
    .nplay.net.pl | 11 lis 2014, 21:11
  • David
    Witam. Chcialbym powiedziec ze na poczatku Mojej przygody z tym telefonem sciaglem aplikacjie Bateria Pro+. Zyżycie godzinowe pokazywalo mi 2% przy ciaglym pisaniu sms, ale po jakimś czasie użyykowania podniosło sie do ponad 3%. Chciałbym sie dowiedzieć cz to moze byc spowodowane. Z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam.
    .icpnet.pl | 29 paź 2014, 23:10
  • Sylv
    Posiadam Nokię Lumia 520 od krótkiego czasu, jednak uważam, że telefon jest świetny. Moim zakupem miała być Lumia 920, jednak po zastanowieniu... hmm... jeśli wypadłby mi na ziemię telefon za 1500 zł... Nie, nie! Jest to jednak tylko telefon, więc szkoda wydawać tyle kasy. Do rzeczy: nie zacina się, bateria trzyma 1-2 dni przy częstym "bawieniu się", lub 3-4 dni przy normalnym użytkowaniu. Na początku trzeba jednak nauczyć się jego obsługi, poszperać gdzie, co jest, poustawiać wedle swoich upodobań... Czysta jakość głosu podczas rozmowy, dużo fajnych aplikacji w sklepie, znikoma ilość płatnych, dużo działających offline. Ludzie narzekający na sklep w Windows Phone (bo mniej aplikacji i gier niż na Androidy) to [tacy], którzy instalują setki niepotrzebnych gier, "fejsbuków", twitterów i innych badziewi, z których następnie nie korzystają i po prostu w ten sposób zaśmiecają sobie telefon. Ogółem: mnie się bardzo sposobał i na pewno szybko się go nie pozbędę :-)
    .dynamic.mm.pl | 21 paź 2014, 09:10
  • macker007
    Eee tam, przesadzasz. W WP8.1 możesz poustawiać sobie wybrane skróty na pasku powiadomień, a czego nie da się tam przypiąć to jest aplikacja connectivity tiles i w niej możesz sobie wyjąć na pulpit kafelek z pkietem danych.
    Ja mam L625, żona ma L520. Aplikacji ma na niej w ch...olerę, a nie widać spadku wydajności. Tyle tylko że aplikacje są na karcie pamięci, a ta opcja doszla niestety dopiero po aktualizacji do 8.1

    Ogólnie swoją opinię o L625 wyraziłem już w dziale jej poświęconym. A opinia o 520 jest identyczna. Polecam z czystym sumieniem zarówno 520 jak i 625. Świetne smartfony za śmieszna cenę.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 paź 2014, 10:10
  • Internauta
    Chciałem się rozpisać ale stwierdzam że nie warto. Muł jakich mało, najgorszy telefon mojego świata. Smartfon ma tylko w nazwie, bo w niczym go nie przypomina. Potrafi się zwiesić na ekranie blokady, odtwarzaczy muzycznym i przeglądarce. A widzieliście opcje? To jakieś piekło ciężko tam znaleźć co kolwiek bo wszystko jest na wierzchu i tak żeby włączyć pakiet internetowy musze maglować na dół paluchem. Szukałem telefonu któy umili mi czas w podróży nie chciałem niczego drogiego bo wcześniej stłukłem Xperię T(o jak za nią tęsknie) padło na niego. A raczej na mnie, mam go już dosyć naprawdę załuje tym że się kierowałem opiniami innych ludzi którzy byli zadowoleni z tego czeboś. Ja wiem że to na tę chwilę mój ostatni telefon z windows phone. PRacuje w IT więc musze być w miare na bieżąco. A tu taka cegła.


    Jak chce ktoś do dzwonienia. Smsowania. Polecam Zdaje egzamin rozmowy są dobrej jakości. Klawiatura trochę męczący bo nie można wyciągnąć cyfr nad qwerty(kto to wymyślił) ale nie ma tragedii. I uwaga pozytyw. Nigdy... Nigdy nie trzymałem tak wygodnego telefonu. Leży w ręce jak nic wcześniej. Jakby tam był od zawsze, może to mnie powstrzymuje przed tym żeby go rozwalić o podłogę. Słuchawki? Lepiej grałby zestaw złożony z magnesów i plastikowych kubków, naprawdę są kiepskie.


    W skrócie mocno nie polecam, wiem jak ja się denerwuje teraz. Nie rzyczę tego nikomu. Jak ma być tani to lepiej wziąć coś z poza grupy trzymającej władzę.
    .centertel.pl | 14 paź 2014, 19:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,4%   17,6%   20,1% 
 Wszystkich opinii: 279. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee W900
» ZTE Orange Rono
» HP Slate 6 VoiceTab II
» Linshof i8
» Honor C3
» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
Aktualności:

» Gionee W900: imponująca klapka
» Slate 6 VoiceTab II: niedrogi fablet od HP
» Goclever prezentuje swój pierwszy SmartWatch
» ZTE Blade VEC 4G w barwach Orange
» HTC Desire 620 debiutuje na żywo
» Linshof: telefon i tablet z ogromną pamięcią
» Sony szykuje smartwatch z e-inkiem
» Allview C6 Quad 4G: propozycja na Czarny Piątek
» Sonim XP7 Extreme: najmocniejszy telefon z LTE?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.234.0.85
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.