Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  102 096 opinii  |  650 testów  |  2 269 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,1%   15,8%   22,2% 
 Wszystkich opinii: 203. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
przemas47
Jestem zadowolony z tego telefonu głośniki grają porządku a z systemu jeszcze raz bardzo przyjemnie chodzi nie mam żadnych zawieszek czy czegoś innego i nie wracam wogóle do androida mój ulubiony system to Windows Phone w poniedziałek zaktualizowałem go do wersji 8.1 developerską więcej mam plusów a minusów żadnych :)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  19 kwi 2014, 20:04
User
Telefon jak dla mnie świetny! Straszono mnie, żeby nie brać go, ponieważ jest mało aplikacji w sklepie. Nieprawda! Wszystkie potrzebne aplikacje i ciekawe gry są.Telefon dobrze trzyma się w dłoni, zdjęcia też są dobre. Windows Phone 8 jest bardzo dobrym systemem. Nie zacina się. Gorąco polecam!
*.181.131.190  |  19 kwi 2014, 13:04
THOMASAKRA
Od razu pisze że telefon posiadam 1-szy dzień moja ogólna ocena na temat telefonu dobra. Po pierwszych wrażeniach moje plusy to:

- ładny wygląd
- dobry wyswietlacz (dobre kąty widzenia)
- niewidoczne pojedyncze piksele
- ładowarka i osobno dołaczony kabel USB
- darmowa świetna nawigacja

Minusy:

- ekran okropnie się palcuje (bez foli ochronnej się nie obejdzie.
- brak diody powiadomień
- brak lampy błyskowej
- brak dołączonej jakiejkolwiek karty pamięci.
*.cdma.centertel.pl  |  17 kwi 2014, 16:04
Prymus
Bardzo sprawny telefon jak na swoją klasę. Nie zapominajcie, iż jest to najuboższa wersja Lumii, czyli dla biedaków, którzy za 1 zł chcą smartfona (lub też do 100 zł w zależności od taryfy). Ja należę do takich osób, które nie mają zamiaru płacić czegokolwiek więcej jak abonamentu a telefon biorę zawsze za złotówę.
Odnośnie aplikacji, bardzo dobre a jak ktoś narzeka, że nie ma antywirusa (przy okazji - żaden nie jest potrzebny) to niech sobie kupi androida i zainstaluje Virus Shield, ten program stanowi kwintesencję mnogości oprogramowania na Androida, 90% to bezużyteczny śmieć. Polecam Nokię Lumię jako telefon za 1 zł. Polecam również WP8, jest to rewelacyjny system.
*.dynamic.chello.pl  |  13 kwi 2014, 15:04
DAREK
Zdecydowanie jeden z gorszych telefonów jakie miałem. System Windows jest tak ubogi w aplikacje, że w zasadzie można powiedzieć, że stare Nokie z Symbianem mu dorównywały pod względem możliwości i wygody użytkowania. Na dodatek bateria czasem nie łaczy (jest chyba zbyt luźna) i to się zdarza nawet w Lumiach z wyższej półki. Musiałem ją docisnąć kartką papieru. Aplikacji tyle co kot napłakał, a jak już są to ich wersje wyraźnie odstają od tych androidowych. Fakt, że telefon nie tnie, ale cholera, nie ma przy czym przycinać.
Jak ktoś nigdy nie miał styczności z żadnym smartfonem z androidem to może niech sobie kupi, bo nie będzie miał wielkich wymagań. Pozostałym odradzam. Sam wytrzymałem z nim 4 miesiące i próbowałem się do niego przekonać, ale rozczarowanie z każdym dniem było coraz większe.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  12 kwi 2014, 19:04
Edward
Najlepszy telefon w swojej klasie. Sprawdzałem i porównywałem różne Lumie z Windows Phone u znajomych w pracy i stwierdzam, że 520'tka w zupełności mi wystarczy. To nie Android, gdzie musi być 100GB RAMu żeby odpalić Angry Birds. System chodzi płynnie, bez zacięć. Złośliwi dodadzą, że nie ma aplikacji, ale to nieprawda - w sklepie pojawia się coraz więcej znanych tytułów, tylko jest o nich dość cicho w Internecie, bo Windows Phone i Nokia największą popularność ma chyba tylko w Polsce... A Polskie opinie i fora jakie są - wszyscy wiemy. Osobiście kupiłem w [...] w belgu (katowice) i naprawdę polecam ten telefon. Fajnie bo jako gratis dostałem kartę pamięci a nie ma tego np. u operatora. Sam telefon użytkuję około miesiąca i nie mogę na niego powiedzieć żadnego złego słowa. Na razie same pozytywy. Mam nadzieję, że nie będę zmuszony nigdy korzystać z serwisu, bo wspominam go bardzo źle od czasów 6120. Pozdrawiam, Edi.
*.play-internet.pl  |  09 kwi 2014, 14:04
kuba2299
Telefon posiadam od pewnego czasu i jestem bardzo zadowolony.Wyglad telefonu jest bardzo fajny, przyjemnie trzyma sie go w rece .Ja osobiscie polecam ten telefon, a szczegolnie WP8 poniewaz jest szybszy od androida a aplikacje i gry sa takie same.
*.218.105.37  |  07 kwi 2014, 19:04
mit o Windows Phone Store
Dodaję ten komentarz tylko po to, żeby obalić mit o pustkach w sklepie WP. Wszystkie popularne gry z Google Play są, wszystkie potrzebne programy użytkowe również. A i znajdzie się też takie perełki jak chociaż Refocus, których w Google Play nie ustrzeżesz. Dodatkowo brak reklam w aplikacjach przemawia na stronę WP. No, chyba że ktoś potrzebuje pierdyliona identycznych lockscreenów przypominających iOS, a różniących się od siebie tapetami, których nie sposób zmienić (i już wiadomo, skąd taka duża liczba apek w Google Play - ponad połowa to śmieci). Wiem co mówię, wzoruję się na własnych doświadczeniach.
*.dynamic.gprs.plus.pl  |  05 kwi 2014, 11:04
myszka222311
mam ten telefon od tygodnia. jest tak wkurzający ale jedno dobre ze za neta nie trzeba płacić.telefon ten posiada słabą baterie która przy dluzszym korzystaniu "pada", do tego zawiesza sie przy ściąganiu plików masakra i szkoda ze nie można ustawić sobie tapety na stronę główna
*.45.39.202  |  03 kwi 2014, 16:04
wirus
Nie chcę być katem. Ale uważam że opinia jeśli byłaby zła też trzeba z niej wyciągnąć wnioski. Ten model nie jest łatwy w opinii. Tym bardziej że to model najsłabszy i ma bardzo ubogi dostęp np. aplikacji i oprogramowania. Dużo braków. No przenoszenie kontaktów na sim było możliwe co najmniej od 10 lat. Jeśli ma Win.Phone to cienki projektant. Pisanie że ktoś ma ten model od kilku dni, jeszcze nic nie znaczy. Po używaniu od dłuższego czasu i porównując z którymś z kolei telefonem można coś napisać. Pierwsze wrażenie jest prawie zawsze pozytywne.
*.petrus.pl  |  03 kwi 2014, 07:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,1%   15,8%   22,2% 
 Wszystkich opinii: 203. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 67.202.4.225
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.