Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 188 marek  |  9 492 telefony  |  147 306 opinii  |  650 testów  |  5 286 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,9%   16,7%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • vasil  mail
    Posiadam Lumie juz od conajmniej pół roku. Co prawda szkiełko rozwaliłem 2 razy ,ale za 2 razem o dziwo działa nawet z pękietym. Dla mnie telefon za tą cene jest najlepszym na rynku. Fakt, ze mozna dokupić jeszcze znaczną ilość karty pamięci umożliwia Lumii na więcej. Nie znam aplikacji, która by nie poszła na tym telefonie - nawet gram w gry 3d i fajnie jest. Minusem jest, że slot do kart - jesli nie zrobi sie restrtu ustawien na poczatku - nie chce ich czytać. Zatem warto zrobić to na początku. Nie wierzyłem, że po HTC uda mi się coś fajniejszego spotkać, ale to warto mieć.
    .dynamic.chello.pl | 02 paź 2014, 13:10
  • ipek
    Mam ten telefon kilka miesięcy. Na początku podobała mi się jego prostota. Jeśli potrzebujesz telefonu do dzwonienia, to będzie ok. Jeśli jednak zainstalujesz kilka aplikacji to osiwiejesz.
    System nie wyrabia, ma za słabe parametry. Odpalenie nawigacji skutecznie zamula system - spróbujcie w tym czasie odpalić odtwarzacz muzyki - odczytanie utworów z karty SD zajmuje ze 2 minuty.
    System czasami przywiesza się sam z siebie, np. nie można odblokować telefonu - nie reaguje na tapanie po ekranie ani na przycisk blokady, widać tylko czarny ekran, trzeba wyjąć baterię. Zdarzyło mi się na WP8, zdarzyło się na WP8.1.
    Telefon pochłania baterię w przerażającym tempie - np. na odpalonej nawigacji bateria znika w oczach. Udało mi się nawet rozładować baterię z podłączoną ładowarką samochodową (telefon miał ikonkę ładowania) - wystarczyła nawigacja Here Drive + bluetooth do obsługi zestawu głośnomówiącego i puszczona muzyka z telefonu - po godzinie telefon padł.
    Do tego problemy z obsługą kart SD, u mnie dopiero trzecia zadziałała, na dwóch poprzednich znikały pliki (wyparowała muzyka i zdjęcia z telefonu).
    Słabe aplikacje - aplikacje, które znacie z innych telefonów zazwyczaj są okrojone z podstawowej funkcjonalności, np. Naviexpert miał więcej funkcji w wersji na javie niż na WP8, poza tym działa niestabilnie (warto sprawdzić recenzje w sklepie - z 80% użytkowników narzeka na wyłączającą się aplikację).
    Ogólnie porażka - odradzam, moja ostatnia Nokia
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 29 wrz 2014, 21:09
  • wojtek 2012
    Witam,mam lumię od 9 miesięcy i już dwa razy oddawałem na gwarancji na wadliwy przycisk blokady,dziś mi odpadł całkiem,idę oddać trzeci raz,także nie polecam lumi 520,słabo wykonany,reszta działa ok,a z tym przyciskiem to nie tylko ja mam problemy,to jest wada telefonu tak jak w 620,pozdrawiam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 wrz 2014, 09:09
  • R E K L A M A
  • Lord Gambler
    Posiadam Lumię 520 od 1,5 roku i muszę powiedzieć że jest to solidny i naprawdę przyjemny sprzęt. Mam tak, że często telefon wypada mi z rąk ale i tak oprócz drobnych rysek i odprysku w jednym z rogów nic mu nie jest, podczas gdy mój brat zrzucił 200 sł droższego Samsunga i musiał wymienić ekran. Działa na systemie WP8.1 i po aktualizacji na prawdę jest jeszcze lepiej. W końcu mogę sprawdzić procentowy stan baterii nie musząc instalować dodatkowych aplikacji. Aparat radzi sobie co prawda przeciętnie chociaż robi genialne zdjęcia pod światło. co bardzo mnie cieszy to możliwość powiększenia pamięci o 64GB bo jak dla mnie 8GB to troszkę za mało, ponieważ sam system zajmuje już 1,9GB. Jeżeli ktoś jednak nie chce za dużo wydać a chce dobry telefon który mu trochę posłuży to polecam.
    .10.59.117 | 10 wrz 2014, 21:09
  • kolorowykwiat
    Jestem posiadaczką tego modelu od 4 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona. Jak na parametry jest bardzo dobry i dobrze wykonany. Dość intuicyjny i łatwy w obsłudze. Nie zacina się. Do wad zaliczyć można słabą baterię (jeśli korzysta się ze wszystkich funkcji to trzeba około 1-1,5 dnia) oraz brak przedniej kamery.
    .dynamic.chello.pl | 10 wrz 2014, 12:09
  • king kinga
    Do .adsl.inetia.pl | 04 wrz 2014, 19:09 Nie polecam
    Miałam to samo, jednak doczytałam, że po aktualizacji dobrze jest zresetować telefon. Muszę powiedzieć, że ta metoda działa i teraz lumia śmiga aż miło na wp 8.1 choć wcześniej się przeraziłam i rozczarowałam.
    Lumia 520 jak najbardziej spełnia moje oczekiwania - całkiem przyjemny i przyjazny smartfon. W porównaniu z Szaj..ngiem na androidzie który po kilku miesiącach użytkowania strasznie zamulał - nie ma porównania. Śmiga aż miło. Jak na telefon "ekonomiczny" bardzo dobrze.
    .play-internet.pl | 09 wrz 2014, 21:09
  • realista
    Brak przedniej kamery nawet 0,3 MP => brak video rozmow, lumie wygladaja na niezle telefony ale kilka modeli ma te samą wade nie nadaja sie do video rozmow i wg mnie to je dyskwalifikuje calkowice.
    .cluster-e.websense.net | 09 wrz 2014, 10:09
  • lolek
    Bardzo interesujący telefon zwłaszcza dla tych, którzy chcą cieszyć się niezawodnym i szybkim telefonem za niewielkie pieniądze. Przez pół roku użytkowania wciąż pozytywnie mnie zaskakuje. Działa bardzo płynnie oraz niezawodnie. Przesiadka z Androida, którego używałem trzy lata była nieodczuwalna i nie mogę się doczekać aż dostanę w swoje ręce coś z wyższej windowsowej półki.

    Na minus według mnie zasługuje ekran, który w słońcu jest praktycznie NIECZYTELNY. Aparat robi dobre zdjęcia tylko przy idealnym oświetleniu na zewnątrz, w innym wypadku wypadają bardzo słabo a brak lampy błyskowej uniemożliwia robienie jakichkolwiek zdjęć już nawet wieczorem (rozumiem, że telefon za takie pieniądze nie powinien mnie tym zaskoczyć).

    Reasumując telefon jest jak najbardziej na PLUS. Gorąco go polecam wszystkim znajomym, gdyż uważam, że za te pieniądze nie dostanie się nic bardziej płynnego i przyjaznego użytkownikowi!
    .radom.vectranet.pl | 07 wrz 2014, 21:09
  • Miszu19
    Posiadam ten telefon od około 2 miesięcy i powiem że telefon sprawuje sie świetnie, przez cały czas użytkowania nie zaciął się ani razu, jedynym minusem tego telefonu jest bateria po jednym dniu użytkowania trzeba go ładować, design jest świetny, telefon bardzo dobrze leży w dłoni, plusem tego telefonu jest procesor 1,00 Gz i 512 RAM'u może nie zachwycają ale w praktyce nie jest to wogóle odczuwalne, bardzo polecam ten telefon każdemu kto dopiero rozpocznie przygode z Windows Phone 8
    .dynamic.chello.pl | 05 wrz 2014, 11:09
  • Nie polecam
    Przed aktualizują WP 8.1 z telefonu korzystało się naprawdę bardzo dobrze, jednak teraz zawiesza się cały czas nawę przy przeglądniu Internetu.
    .adsl.inetia.pl | 04 wrz 2014, 19:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,9%   16,7%   20,5% 
 Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Zopo ZP999 Pro
» Zopo ZP999
» Lenovo S580
» Sharp Aquos Zeta SH-01G
» Samsung Galaxy Grand Prime
» Gionee Elife S5.1
» Gionee GN715
» Kazam Tornado 348
» Lark Cirrus 5
Aktualności:

» mBank i Orange łączą siły w Orange Finanse
» Xperia Z3X: potwór od Sony
» Zopo ZP999 z LTE będzie szturmował Europę
» Samsung Galaxy S5 Active w Europie
» Nexus 6 przyłapany na żywo
» HTC M8 Life: imponujący następca One Max
» Samsung Galaxy Grand Prime zaprezentowany w Indiach
» HTC M8 EYE pozuje w reklamie
» Sharp Aquos ZETA SH-01G: ramki są coraz węższe



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.20.220.79
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.