Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 247 marek  |  11 570 telefonów  |  162 843 opinie  |  908 testów  |  6 003 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 520

Thumb Up

61,7% 

Thumb Down

 18,4% 

Pytanie

 19,9% 

 Wszystkich opinii: 332. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Freddie
Witam, pasiadam ten telefon od ponad roku i chętnie się wypowiem. 512 RAM i 1 GHz spokojnie wystarczają do korzystania z WP 8.1 całkowicie komfortowo, lecz nie są one najlepsze, ponieważ na próbnej wersji Windows 10 mobile telefon zacinał się (była to wersja z świeżo wydanym MS Edge), być może to przez wersję próbną, lecz jeżeli chcecie kupić ten telefon do najnowszego oprogramowania, to zdecydowanie odradzam, lepiej dozbierać i kupić Lumię 532, czy 435. Jeśli nie jesteś wymagającym użytkownikiem, nie potrzebujesz najbardziej wymagających gier, czy najnowszego softwaru, to zdecydowanie polecam tą Lumię. Pozdrawiam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 wrz 2015, 15:09
Dan  mail
Po przesiadce z androida po 2 latach w końcu zacząłem myśleć nad wp. Nie zaluje zmiany. Przez ręce przeszlo mi ok 120 telefonów wszystko android. Szczerze nie ma co się porównać do windowsa. Lumie 520 używam od maja jestem zadowolony. Telefon bardzo prosty w obsłudze. Co najważniejsze nie ma żadnych zaciec tak jak w przypadku telefonu z androidem o tych samych parametrach. Internet z czego korzystam ciągle chodzi tu idealnie szybko wczytuje strony. Nie jest tak ograniczona jak starsze lumie np 710 można sobie spokojnie wrzucić kartę sd co dla mnie tez jest ważne. Odtwarzacz muzyki calkiem ok. Telefon godny polecenia. Jesli ktos ceni sobie szybkość działania może spokojnie ta lumia kupic cena dobra teraz jakies 150-200 zl naprawde lepszy wybór w tej cenie niż jakiś android. Polecam.
.centertel.pl | 30 sie 2015, 15:08
max  mail
Uzywam 520 od paru miesiecy w kraju i za granica. Uzywam go jako drugi bez karty sim. rozmawiam przez skype i korzystam z bardzo płynnego internetu. choć nie wszystkie strony chca dzialac. np Ryanair nie chce działać, nie wyszukuje mi lotów a strona na pc jest nie widoczna bo zasłania ja jakaś reklama lub logo. ale to szczegóły internetowe. sam telefon jest prosty i zwinny. super darmowa nawigacja. mapy okolic i komunikacja miejska. Bateria bardzo słaba. brak przedniego aparatu i jakiejkolwiek lampy do tego słabego aparatu. reszta ok. Jak chcesz sie cieszyc dobrym aparatem i zdjeciami , nie kupuj tego aparatu. Muzyka na dużych słuchawkach rewelacyjna.
.dynamic.chello.pl | 21 sie 2015, 16:08
R E K L A M A
 
wojtek
W opisie jest błąd, Lumia 520 ma 11.2 mm grubości a nie 9.9mm!
http://www.microsoft.com/pl-pl/mobile/telefony/lumia520/specyfikacje/
Sądzę, że można reklamować, skoro urządzenie nie jest zgodne ze specyfikacją producenta. Powodzenia. (jf)
.icpnet.pl | 18 sie 2015, 19:08
Kamil2106
Witam
Pewnego dnia powiedziałem sobie, iż muszę napisać swoją opinię o tym telefonie, gdyż służył mi okrągły rok - przeżywałem z nim wzloty i upadki :) Pamiętam, iż swój pierwszy poważny telefon wybierałem przez miesiąc, przeczytałem tutaj wszystkie opinie o tym telefonie.
Lumia 520 jest telefonem typowo budżetowym - używanego można dostać już za grosze. Osobiście posiadałem nowy egzemplarz.

Zacznę od plusów :
* system windowsphone! -- > aktualizacja do 8.1 zrobiła ogromną różnicę w użytkowaniu telefonu. Zawaliłem telefon aplikacjami i tylko raz dziennie może się lekko przyciął .Dla porównania w telefonach z systemem android (budżetowych) przycinki są raz na pięć minut.
*slot na kartę micro SD --- > dla mnie podstawa w telefonie.
* zgrabny telefon 4 calowy --- > idealny do szkoły w różnych sytuacjach życiowych :)
*coraz więcej aplikacji w ,,sklepie'' za darmo. -- > Dla przeciętnego użytkownika, jak ja, nie ma już różnicy w ilości aplikacji w sklepie.
*lekki plus dla odtwarzacza muzyki -- > częste aktualizacje, choć w sklepie są lepsze odtwarzacze (np. perfect music).
*muzyka w słuchawkach jest bardzo dobra - polecam nawet nie otwierać tych co dostaniemy od producentów nokii- lepiej dokupić za te przysłowiowe trzy dyszki inne np. słuchawki nauszne
*fizyczny przycisk klawisza aparatu przydaje się do cykania fotek
*łapał zasięg sygnału wi-fi niż inne telefony budżetowe typu andek
*rozmowy przez smartfon były czystą przyjemnością
*sam z siebie nigdy nie stracił zasięgu
*sam internet/ przeglądarka jest bardzo lekka, płynnie otwiera strony.80% czasu to używanie internetu i byłem bardzo zadowolony.
*dostanie aktualizacje do Windows 10 !-- > Starsza wersja lumii jest jeszcze wspierana przez Microsoftowa-super.
*nigdy nic się samemu nie wyłączyło -- > pełna moja kontrola nad telefonem.
*jeżeli już zainstalowałem aplikację miałem gwarancję, że mogę ją użytkować -wszystkie się otwierały
*darmowa nawigacja OFFLINE GPS, która raz uratowała mnie przed błądzeniem w obcym mieście. Wystarczy pobrać mapę Polski i mamy darmową mapę/ GPS .
*stylowy wygląd ( czerwony)



A teraz przyszedł czas na minusy :
*ciężko obejrzeć dłuższy film
* delikatne szkło --- > mój koniec z 520 był smutny. Zdenerwowany mocniej przycisnąłem palcem w szkło i pękło.Dotyk przestał reagować. Miałem pecha. Proszę nie pomyśleć , że też jest taki słaby. Miesiąc przed końcem mojej lumii idąc ulicą z metra (miałem etui silikonowe, dla mnie to podstawa) spadł mi prosto na asfalt. Rogi etui ostro się zdarło, ale szybka, a nawet klapka były wzorowe.
*Raz na trzy miesiące musiałem resetować, gdyż aplikacje nie chciały mi się aktualizować - lubię mieć wszystko zaktualizowane :)Możliwe, że tylko mój telefon miał jakąś małą wadę
*lustrzanką to on nie jest - słaby aparat, ale do cykania notatek wystarczający
* w szkole nawet długopisem użytkowałem telefon (grając w angry beards )



^Oczywiście możemy pomyśleć, że telefon nie ma przedniej kamerki, podświetlanych klawiszy, LTE, NFC, brak lampy błyskowej itd. ale musimy pamiętać, że oceniamy budżetowy telefon (do 500 zł. ) W serii lumii są dostępne urządzenia, które mają to wszystko-oczywiście są droższe.
^Bateria jest bez szału - wytrzyma jeden dzień- jak to większości smartfonów (jeżeli komuś szybko ucieka bateria, mam rozwiązanie kup ORYGINALNĄ NOWĄ baterię, a telefon dostanie drugie życie) :)


________MOJE PODSUMOWANIE :__________
Telefon nokia lumia 520 jest idealny dla nowych użytkowników, którzy wchodzą w poznawanie smartfonów. Sam system WindowsPhone jest dziecinnie prosty do opanowania. Ma wszystko co potrzeba zwykłemu użytkownikowi. Nie żałuję roku spędzonego z tym telefonem. Teraz zamieniam na mocniejszą lumię 820.To dzięki 520 poznałem wady i zalety tego systemu. Według mnie to budżetowe i średnie telefony to tylko z systemem windowsphone ,a flagowe telefony ( wg mnie to tak od 800 zł) to tylko z androidem [IPhone nie znam] . Proszę Was, nie kupujcie bubli z Chin, Singapuru itp. To szroty z zmienioną obudową i bardzo niepewnym środkiem (bebechami) telefonu. Uważam , że jeżeli kupujemy telefon z Chin -to tylko chińska firma. Najlepiej kupić telefon używany od kogoś, kto miał na abonament :).

Gorąco Polecam Nokie Lumie 520.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 sie 2015, 02:08
Tomek Warszawa
Telefon posiadam 2 lata. Jakość jeszcze dawnej Nokii, telefon lądował wiele razy na ziemi, spadał ze schodów, był używany na deszczu i w kurzu, mimo braku etui wciąż działa. To z plusów.
Minus to Microsoft i Windows Phone...
-fatalne przeglądanie internetu, Explorer jest bardzo wadliwy, inne przeglądarki bardzo słabe. 50% stron ładuje się niepełna lub źle reaguje na polecenia. Tekst skacze, często telefon sam zamyka IE i wychodzi do menu. Wada DYSKWALIFIKUJĄCA telefon.


NIE POLECAM osobom często korzystającym z internetu.
Reszta funkcji dobra lub bardzo dobra, czasem słaby bluetooth i problemy z czytaniem karty micro SD.
.warszawa.mm.pl | 14 sie 2015, 18:08
Grzegorz :)
Posiadam ten telefon od wczoraj. Kupiłem go jako używany za 230 zł. I jestem mega zaskoczony. Gra Subway Surfers działa płynnie, a innych gier nie sprawdzałem. I słyszałem że na tym telefoniku śmiga też GTA SA, więc będę musiał to sprawdzić! :) Wszystkim polecam ten telefon. A i jeszcze aplikacja Facebook działa super płynnie, nie ma ścinek. Poprzednim moim telefonem była Sony Xperia E czyli telefon, który rozbiłem już na ścianie, bo nie dało się wytrzymać. Myślę że zakup Noki Lumi 520 to był świetny zakup i myśle, że posłuży mi jeszcze co najmniej 1 rok. :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 sie 2015, 10:08
Czesky  mail
Posiadam ten telefon od półtora roku. Jestem z niego bardzo zadowolony i nie mam zamiaru zmieniać jak na razie na inny sprzęt. Windows Phone chodzi płynnie, bez zacięć (No chyba że masz bubel ściągany z Chin który jest podrobiony a nie oryginalny). Jeden problem to tylko że trzeba mieć szybką kartę pamięci aby aplikacje działały normalnie bo może zacząć fiksować przy wolnej karcie. Także po instalacji Windows 10 Mobile można przeportować aplikacje z systemu Android na Windows Phone, co jest aktualnie wielkim plusem dla owego systemu (Dla fanów Snapchata - ten także działa). Gorąco polecam!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 sie 2015, 19:08
PERWOLxD
Używam telefon już 1 rok i jestem bardzo niezadowolona. Cały czas się zacina czasami nawet nie można zablokować tak się wiesza, więc wyjmuje baterie żeby podziałało. Nie można nawet wchodzić w niektóre aplikacje, bo automatycznie się wyłącza (aplikacja). Ostatnio szybko chciałam wykonać telefon, ale pokazało mi, że moje kontakty zostały ukryte (ale gdzie?), Więc musiałam go wyłączać. Ogółem nie polecam.
.231.60.174 | 04 sie 2015, 14:08
Jarek
Świetny telefon! Używam go już od 1,5 roku, przez cały ten okres mnie nie zawiódł. Najbardziej urzeka płynność systemu oraz fakt, że posiadam na nim ponad 100 aplikacji, a wszystko działa jak należy.
Genialną sprawą jest to, że 98% aplikacji ze Sklepu może być instalowana na microSD, przez co pozbywamy się problemu Androida i 8GB pamięci wewnętrznej na Windowsie nie odstrasza.
Aparat wystarczający do moich potrzeb, boli jedynie brak przedniej kamerki. Nie mam problemu z brakiem aplikacji, szczerze polecam lepsze niż oryginały zamienniki (6Tag, Tubecast). Mimo minionego czasu trzyma się naprawdę bardzo dobrze, polecam tym, którzy chcą spróbować czegoś innego.
.net.meganet.net.pl | 01 sie 2015, 11:08

Thumb Up

61,7% 

Thumb Down

 18,4% 

Pytanie

 19,9% 

 Wszystkich opinii: 332. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu