Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 201 marek  |  9 807 telefonów  |  149 969 opinii  |  720 testów  |  7 457 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 1520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,8%   15,2%   37,0% 
 Wszystkich opinii: 46. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • Archmides  mail
    Co prawda on nie dotyczy Nokii Lumii ale samsunga galaxy s5 napisze tak irytacja że w fotel wciska. Bateria do luftu rzygać się chce telefon warty 3000 zł a taki chłam że nawet jak zabawka dla dziecka bym się nad daniem zastanawiał czy dać. Klapka plastikowa ,android system wielkie badziwie -system brandowany zmienić koloru ikon nie można na inny. Bardzo cichy praktycznie go nie słychać. Odtwarzacz bardzo kiepski ,aparat w porównaniu z Lumią do bani.Telefon robi się gorącu w ręku po 20 minutach użytkowania.Nawet kupno nawet baterii nie gwarantuje lepszych wyników. Trzeba chodzić z power packiem . Mało tego za mniejsze pieniądze na runku można kupić lepszy smarfon np Monster pentagramu jest zdecydowanie lepszy dwie baterie też ma androida.... Więc samsung jest przereklamowany i w szrot
    .warszawa.mm.pl | 11 lis 2014, 02:11
  • Gosciu
    Telefon jest super, wszystko uruchamia się błyskawicznie, obsługa i system plików z wp 8.1 jest ekstra. Miałem wcześniej nota 3, ale lumia dużo bardziej przypadłą mi do gustu nie trzeba jej resetować. Nie występują żadne problemy. Jak przy sprzęcie Samsungowym, na którym nie raz się zawiodłem. To po prostu inna liga, szybkość, jakość wykonania, aparat bez konkurencji.
    .atman.pl | 30 wrz 2014, 16:09
  • zbyszek
    Telefon upadł mi raz na podłogę. Rozwaliłem wyświetlacz od razu. Nie można skopiować kontaktów oraz smsów na komputer. Telefon działa, ale nic nie można przerzucić z najważniejszych rzeczy. Myślałem że mnie coś zaraz trafi. Czytam na forach, że nie można nic już zrobić, bo aby skopiować kontakty na kompa trzeba rejestrować się i zrobić ileś różnych rzeczy aby skopiować proste kontakty. Ogólnie jestem mocno poirytowany tym telefonem. Jedyny plus że wideo i zdjęcia ma dosyć dobre. Reszta tragedia. Windows w porównaniu z Androidem dopiero raczkuje. Obudowa szybko niszczy się od użytkowania. Nokia kiedyś miała idealny program PC Suite do zarządzania telefonem, był prosty, idealny, wszystko można było zrobić a teraz to tragedia... dosłownie tragedia...
    .dynamic.gprs.plus.pl | 12 wrz 2014, 07:09
  • R E K L A M A
  • mozilla007
    Dostałem go za bagatela 3 zł przy dość niskim abonamencie i postanowiłem spróbować czy coś się poprawiło no i zaraz to krótko streszczę. Pierwsze wrażenie po wyciągnięciu, to jaki on wielki, ale chodziło i duży ekran, więc wiadomo było że to kolos. Materiały z jakich zrobiony jest szału nie robią, ale to i tak odrobinę lepszy plastik. Po włączeniu wiadomo wstępna konfiguracja itd i oczom ukazał się znany i skąpy interfejs. Poleciał WP8.1, który się dość czasu instalował, ale chodziło mi o najnowszą wersję, więc czekałem. Po całej instalacji itd zaczęło się przeglądania. No i zaczęły się kolejne rozczarowani. Centrum powiadomieni i czemu brakuje skrótu do zarządzania połączeniami mobilnymi ? Kolejna kwestia to obsługa kart 64 GB, a poszły do odstrzału dwie, czyli Good RAM i Kingston, obydwie XC. Pierwsze uruchomienie i ciągle brak możliwości zapisu na jednej i drugiej karcie aplikacji i zdjęć. Hard reset i format karty przy tym poszedł i dalej to samo, na jednej i drugiej. Co ciekawe sprzęt z systemem MS nie umie obsłużyć poprawnie systemu plików od MS, bo zdjęcia się nie zapisywały poprawnie i nie szło nic zapisać na telefonie. Karta 32 GB Kingston C10 poszła i kolejne rozczarowania, jakim była galeria zdjęć. Indeksowanie itp na Androidzie trwało parę sekund, tutaj PRAWIE GODZINĘ. Przechowuję dużą ilość zdjęć i MP3 na karcie i tylko tutaj to trwało wieki. Tak samo w odtwarzaczu, ciągle skanował, a nie tylko przy zmianie ilości utworów. Teraz aparat i tutaj akurat miłe zaskoczenie, bo zdjęcia są dobre, jak i nagrania wideo. Nie ma się czego czepiać i ten aspekt to duży plus, choć Nokia 808 jednak dalej króluje, ale jednak wiadomo samymi zdjęciami się nie żyje i pojawia się znów problem z transferem plików na PC. Nokio i MS przecież mamy XXI wiek i to nie oznacza że pliki można tylko za pomocą kabla transferować. Co do płynności działania przy Snapie 800 mam duże zastrzeżenia, bo system wręcz nie lagował, a się prawie aplikacje zawieszały, przykład to market w którym po naciśnięciu zainstaluj, coś tam mielił i mielił. Tak samo galeria i odtwarzacz muzyki. Na Androidzie jednak to nie jest widoczne. Prędkość uruchamiania aplikacji też jest bardzo wolna, w porównaniu z odpowiednikami na Androida. To ja się pytam, po co tyle tego RAMu i taki procesor, jak i tak są przestoje ? Nie będę tutaj pisał, że Android lepszy itd, ale Android był bardziej dopracowany w tej fazie tworzenia bardziej od WP8.1, który jak widać jest dalej w jakiejś pierwszej fazie beta. Dlatego ja na dłuższą metę polecam się zastanowić czy wydać aż tyle pieniędzy, bo jak na cenę 3 zł przy abonamencie za 70 zł, to jeszcze nie jest takie straszne, ale przy cenie nawet z Alledrogo to jednak bym nie zakupił tego sprzętu, bo po prostu nie jest wart tej ceny.
    .adsl.inetia.pl | 03 wrz 2014, 09:09
  • barc
    Telefon, wszystko pięknie ładnie jak nic nie dzieje się, jak zaczynają się kłopoty z telefonem wówczas zrozumiesz zdanie: Microsoft zabił Nokię. Ogólnie serwis fatalny, coś znaleźć, lub coś dowiedzieć się tragedia, naprawy ceny z kosmosu sięgające cen nowego telefonu. Ogólnie telefon jednorazowy, jak popsuje się lub rozwalisz szybkę, naprawa jest nieopłacalna, OSTRZEGAM !!! NIGDY WIĘCEJ NOKII !
    .dynamic.gprs.plus.pl | 06 sie 2014, 12:08
  • Ernest
    Potwierdzam opinię Adamka, LUMIA to telefon jednorazowy, jak raz rozwalisz szybkę to w moim przypadku nie opłacało się wymieniać, ponieważ za wymianę w serwisie powiedzieli 1200 zł. Teraz zaciskam zęby, jakoś muszę przeżyć tą szybkę do końca abonamentu i NIGDY więcej.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 16 lip 2014, 09:07
  • Adamek
    Sam telefon jest ok, ale po co komu sam telefon, liczy się oprogramowanie. WP jest ubogi strasznie w stosunku do Androida, jednym to odpowiada innym nie, dużo funkcji z Androida przydałoby się w WP. Po tak drogim zakupie telefonu 2500 zł, nastąpiło wraz z użytkowaniem rozczarowanie. Opadła mi szczęka jak uszkodziłem szybkę, naprawa telefonu z powodu rozbitej szybki wynosi 1350 zł w serwisie. Zraziłem się jak diabli do Nokii, w porównaniu, za rozbitą szybkę w S4 zapłaciłem 230 zł z robocizną. Bardzo mało akcesoriów dodatkowych, a jak są oryginalne to są MEGA drogie. Tęsknie już za Samsungiem i HTC.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 15 lip 2014, 13:07
  • Rockers  mail
    Przez kilka miesięcy użytkowałem Lumię 1320. Jak dla mnie skok z antka na wp był dla mnie ogromnym pozytywnym zaskoczeniem. Teraz mam w posiadaniu 1520, szybsza, lżejsza, no i ma nfc. System tak mi się spodobał, że postanowiłem zakupić mocniejszy model (choć w moim wyborze przeważyło właśnie nfc) że względu na wygodne używanie navi i słuchawek bezprzewodowych. Następną fajną rzeczą którą cenię to aparat i oczywiście Nokia Music. ta aplikacja poza nawigacją najbardziej mnie cieszy.
    .opera-mini.net | 08 lip 2014, 02:07
  • Andrzej
    Kolejna Lumia po 800,625,1320. Pozytywnie zaskakuje płynność systemu jeżeli ktoś wcześniej używał androida. Aparat bardzo dobry, trochę wiedzy,dobre oko i mamy super foty. Aplikacje - wbrew głoszonym teza o braku wielu aplikacji - musze stwierdzic ze nie spotkalem sie żeby mi jako zwykłemu użytkownikowi czegoś brakowalo. Po Update do 8.1 pojawi sie pasek notyfikacji oraz mozliwosc instalacji aplikacji na karcie SD. Podsumowując ze względu na wielkość telefon nie dla każdego, jeżeli jednak to nie przeszkadza to mamy urzadzenie które pozwala nam na swobodna prace i zabawe.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 lip 2014, 13:07
  • mike
    a ja wam powiem tak nokia ze swoim wp jest dla ludzi okreslonego typu, ktos kto woli miec system w ktorym duzo jest zasrane i nie wiadomo po coo milion aplikacji z czego 2/3 zapewne to te co sie powtarzaja wiecie o czym mowa, ale zmierzam do tego ze lumie sa fajne nie dlatego ze maja duzo aplikacji jak android, dlatego ze ten system jest bardziej ogarniety przejrzysty jak i wyglad telefonu i jego masywnosc sa tez na duzym poziomie i niech nikt mi tu nie gada ze kwestia gustu bo poprzednie opinie tez byly w takim stopniu ostre jak moja
    .adsl.inetia.pl | 13 kwi 2014, 17:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 47,8%   15,2%   37,0% 
 Wszystkich opinii: 46. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Honor C3
» Allview C6 Quad 4G
» Sonim XP7
» Doov V1
» LG Transpyre
» Samsung SM-G530BT
» Panasonic Eluga I
» NavRoad Nexo Handy
» Alcatel One Touch Flash
Aktualności:

» Sonim XP7 Extreme: najmocniejszy telefon z LTE?
» Meitu M2: 13-megapikselowe selfie
» Tonino Lamborghini 88 Tauri z podwójnym LTE
» Honor 3C z Dual SIM wchodzi na polski rynek
» Qualcomm przedstawia referencyjne modele ze Snapdragonem 810
» Doov Nike V1 zaprezentowany oficjalnie
» Philips I966 Aurora zadebiutuje już wkrótce
» Lenovo X2Pt5, czyli większy Vibe X2
» Wiko Jimmy: eksplozja kolorów



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.166.122.86
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.