Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  145 797 opinii  |  720 testów  |  5 723 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 1520



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   11,9%   38,1% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • barc
    Telefon, wszystko pięknie ładnie jak nic nie dzieje się, jak zaczynają się kłopoty z telefonem wówczas zrozumiesz zdanie: Microsoft zabił Nokię. Ogólnie serwis fatalny, coś znaleźć, lub coś dowiedzieć się tragedia, naprawy ceny z kosmosu sięgające cen nowego telefonu. Ogólnie telefon jednorazowy, jak popsuje się lub rozwalisz szybkę, naprawa jest nieopłacalna, OSTRZEGAM !!! NIGDY WIĘCEJ NOKII !
    .dynamic.gprs.plus.pl | 06 sie 2014, 12:08
  • Ernest
    Potwierdzam opinię Adamka, LUMIA to telefon jednorazowy, jak raz rozwalisz szybkę to w moim przypadku nie opłacało się wymieniać, ponieważ za wymianę w serwisie powiedzieli 1200 zł. Teraz zaciskam zęby, jakoś muszę przeżyć tą szybkę do końca abonamentu i NIGDY więcej.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 16 lip 2014, 09:07
  • Adamek
    Sam telefon jest ok, ale po co komu sam telefon, liczy się oprogramowanie. WP jest ubogi strasznie w stosunku do Androida, jednym to odpowiada innym nie, dużo funkcji z Androida przydałoby się w WP. Po tak drogim zakupie telefonu 2500 zł, nastąpiło wraz z użytkowaniem rozczarowanie. Opadła mi szczęka jak uszkodziłem szybkę, naprawa telefonu z powodu rozbitej szybki wynosi 1350 zł w serwisie. Zraziłem się jak diabli do Nokii, w porównaniu, za rozbitą szybkę w S4 zapłaciłem 230 zł z robocizną. Bardzo mało akcesoriów dodatkowych, a jak są oryginalne to są MEGA drogie. Tęsknie już za Samsungiem i HTC.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 15 lip 2014, 13:07
  • R E K L A M A
  • Rockers  mail
    Przez kilka miesięcy użytkowałem Lumię 1320. Jak dla mnie skok z antka na wp był dla mnie ogromnym pozytywnym zaskoczeniem. Teraz mam w posiadaniu 1520, szybsza, lżejsza, no i ma nfc. System tak mi się spodobał, że postanowiłem zakupić mocniejszy model (choć w moim wyborze przeważyło właśnie nfc) że względu na wygodne używanie navi i słuchawek bezprzewodowych. Następną fajną rzeczą którą cenię to aparat i oczywiście Nokia Music. ta aplikacja poza nawigacją najbardziej mnie cieszy.
    .opera-mini.net | 08 lip 2014, 02:07
  • Andrzej
    Kolejna Lumia po 800,625,1320. Pozytywnie zaskakuje płynność systemu jeżeli ktoś wcześniej używał androida. Aparat bardzo dobry, trochę wiedzy,dobre oko i mamy super foty. Aplikacje - wbrew głoszonym teza o braku wielu aplikacji - musze stwierdzic ze nie spotkalem sie żeby mi jako zwykłemu użytkownikowi czegoś brakowalo. Po Update do 8.1 pojawi sie pasek notyfikacji oraz mozliwosc instalacji aplikacji na karcie SD. Podsumowując ze względu na wielkość telefon nie dla każdego, jeżeli jednak to nie przeszkadza to mamy urzadzenie które pozwala nam na swobodna prace i zabawe.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 lip 2014, 13:07
  • mike
    a ja wam powiem tak nokia ze swoim wp jest dla ludzi okreslonego typu, ktos kto woli miec system w ktorym duzo jest zasrane i nie wiadomo po coo milion aplikacji z czego 2/3 zapewne to te co sie powtarzaja wiecie o czym mowa, ale zmierzam do tego ze lumie sa fajne nie dlatego ze maja duzo aplikacji jak android, dlatego ze ten system jest bardziej ogarniety przejrzysty jak i wyglad telefonu i jego masywnosc sa tez na duzym poziomie i niech nikt mi tu nie gada ze kwestia gustu bo poprzednie opinie tez byly w takim stopniu ostre jak moja
    .adsl.inetia.pl | 13 kwi 2014, 17:04
  • fan dobrego sprzętu
    @antek
    Bez urazy, ale jeśli system wskazuje na infekcję złośliwym oprogramowaniem, to wypadałoby zaopatrzyć się w program antywirusowy. Na Androida jest mnóstwo tego typu oprogramowania, darmowego, także tu bym raczej kładł nacisk na aspekt kultury użytkowania, niż na wadliwość systemu. Tak to już jest, że otwarte systemy, które są niesamowicie spopularyzowane, są narażone na większe ryzyko infekcji. Coś za coś. Podobnie jak w Windows na komputery stacjonarne. Podzielam Twoje zdanie odnośnie braku możliwości deinstalacji, bez rota, niektórych aplikacji producenckich, zaintalowanych fabrycznie. To jest wada, fakt. Natomiast nie zgodziłbym się w tym przypadku ze sprowadzeniem tematu do twierdzenia, że telefon ma służyć do dzwonienia i surfowania po necie, ma nie tracić zasięgu, i być szbki. Nokia 1520 jest phabletem. To zmienia postać rzeczy. Takie urządzenie powinno być nie tylko narzędziem do pracy, świetnym telefonem ale także multimedialnym kombajnem, w pełni tego słowa znaczeniu. Gdyby to był tylko telefon, smartphone, wtedy luz, wiadomo ma działać, dobrze działać i nie zawodzić, jednak mamy do czynienia z czymś powyżej tego pułapu, urządzeniem łączącym cechy smartphone'a, tabletu, centrum mobilnej rozrywki, a przynajmniej takie jest założenia phabletów. Nie da się więc usprawiedliwić, że system nie wykorzystuje pełni możliwości tego skąd inąd, od strony sprzętowej, świetnego urządzenia.
    .50.4.86 | 03 kwi 2014, 17:04
  • antek
    Mam lumie 1520 od 3 miesięcy i.... dla mnie wymiata, w końcu mam system który w pełni kontroluję, sam decyduję co instaluję i co usunę, w końcu... przesiadłem się z Androida, gdyż irytowało mnie to że wszystko samo instalowało się nie ważne czy to chciałem czy nie chciałem i bez możliwości odinstalowania syfu. Jak ANdroid zaczął się mi infekować różnym badziewiem dałem sobie z nim już na luz. Windows jest dla ludzi którzy chcą konkretów a nie popierdułek, telefon ma służyć do dzwonienia, internetu, ma być szybki i nie tracić zasięgu, taki jest właśnie telefon nokii. Mi przypadł bardzo do gustu. Bardzo spodobał się mi system kafelek na pulpicie i możliwość regulacji wielkości okienek
    .dynamic.gprs.plus.pl | 01 kwi 2014, 15:04
  • OdRa44
    Zainstalowalbym Androida i by sie dalo uzytkowac :P...
    .dynamic.chello.pl | 25 mar 2014, 07:03
  • gregor
    Wiesz, jak ktoś kupi tanią kartę pamieci, to nie ma kompletnego znaczenia czy ma ona 4, 8, 128 gb jak kupi jakąś wolna, badziewną, tanią załóżmy class 4, natomiast informacje, że telefon obsługuje karty 128 class 10 można by dopisać w dodatkowych informacjch. [ciach link]
    Można by reklamować dowolnego producenta kart pamięci, pod warunkiem, że zapłaci tu za reklamę. Podawane są informacje ogólnodostępne w oficjalnych specyfikacjach producentów. Tu producent nie podaje polecanych kart albo polecanych producentów kart. Jeśli Nokia zacznie to robić w swoich specyfikacjach, rozważymy to samo. (jf)
    .22.174.138 | 24 mar 2014, 22:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 50,0%   11,9%   38,1% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» IFA od kuchni, czyli targi w Berlinie nie do końca oficjalnym okiem
» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.249.155
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.