Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  145 793 opinie  |  720 testów  |  6 122 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 1320



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   11,9%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • rafik76p
    Ja również przesiadłem się z androida na WP i jestem mile zaskoczony,choć wahałem się,5 lat na androidzie na różnych modelach od x8 do s3LTE nie żałuję wyboru.System ok w parę dni można się przestawić;aplikacje naprawdę potrzebne też są;płynność
    systemu to rewelacja i bateria również.Ja osobiście uważam model L1320 to jest to czego szukałem,duży wyświetlacz jest atutem tego modelu, świetnie widoczny w słoneczne dni,przeglądanie neta super
    i w kieszeni się mieści.Teraz jak mam smartfona w ręku 4,7 cala to wygląda jak zabawka.Aparat w tym modelu jest spoko ale nie w pomieszczeniach ,na wczasy albo jakieś wypady bierze się cyfrówkę
    bo zawsze lepsze foty wychodzą niż telefonem.Ogólnie podsumowując
    jestem bardzo zadowolony z tego modelu i chyba na dłużej zostanę przy nim.Polecam niezdecydowanym którzy się wahają na przejście z anrdoida na windowsa.Naprawdę warto.
    .jeleniagora.vectranet.pl | 30 sie 2014, 02:08
  • marasssssekkk  mail
    Minął tydzień od momentu jak przesiadłem się z Sony Xperia Z1 na Nokię Lume 1320.Nie bardzo byłem przekonany do WP działając wcześniej na androidzie przez ponad 5 lat. Miałem swoje ulubione programy, ustawienia no i oczywiście nawyki. Jednak ciekawość zwyciężyła i stałem się posiadaczem 1320. Przedłużałem umowę w Play i w bardzo dobrej cenie bo całe 9 zł dostałem L1320 i do niej uchwyt samochodowy CR-201. Co prawda uchwyt nie jest wykorzystany tak jak być powinien bo 1320 nie ma ładowania bezprzewodowego ale jako zwykły chwytacz telefonu jest idealny. Zarówno w pozycji pionowej jak i poziomej.
    Wracając do samej Nokii i WP8 no to jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Mając Sony Z1 myślałem że nic lepszego spotkać mnie nie może ale się myliłem, bo Nokia z mniejszym "sercem" i pamięcią jest i tak lepsza od Z1. Ekran Nokii to perfekcja. Co z tego że Sony ma większą rozdzielczość jak i tak na Nokii lepiej wszystko widać. Bateria - to potęga !!! Niby różnica w obu telefonach biorąc pod uwage pojemność baterii nie jest znaczna. Z1 ma mniejszy ekran i czasy pracy powinny być porównywalne. Nic bardziej mylnego. Z1 ledwo starcza na dzień pracy. Generalnie w obu telefonach mam to samo oprogramowanie a mianowicie Facebook, Instagram, Tapatalk, CamScanner, pogoda , cztery konta email, Yanosik, i jakieś tam jeszcze rzadziej używane. Non stop włączona transmisja danych i wifi. Jazda samochodem z zestawem głośnomówiącym przez BT. No i tu Nokia okazała się prawdziwym gigantem . Przy tych wszystkich programach zrobieniu kilkudziesięciu zdjęć i wyłączonym trybie oszczędzania wytrzymała 3 dni i 16 godzin ciągłej pracy. Co tu więcej potrzeba ?? Chyba już niczego. Sony Xperie Z1 dałem żonie a sam bawię się Nokią.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 19:08
  • marryw  mail
    Witam, telefon faktycznie fajny --- ale jest jedno wielkie ALE... mianowicie, nie wiem czy to tylko w moim egzemplarzu czy inni użytkownicy tego modelu też tak mają... telefon bardzo się nagrzewa, przy np przeglądaniu internetu. Do tego stopnia, że telefon się wyłącza. Już dwa razy był w serwisie Nokii --- ale zbywają problem, twierdzą, że wszystko jest ok. A nie jest problem jest denerwujący - przy takim wyświetlaczu szkoda nie móc korzystać z podstawowych aplikacji telefonu. Proszę o zastanowienie się przed wyborem tego modelu.
    .nette.pl | 25 sie 2014, 14:08
  • R E K L A M A
  • lumiaaaaaa
    Mam tą Nokie od jakiegoś czasu i jeszcze ani razu mi się nie zacięła,telefon po prostu pływa,aparat jak na 5mp robi naprawdę niezłe zdjęcia a wbudowany głośnik nieźle gra, po aktualizacji do Windows Phone 8.1 jest naprawdę super. Polecam w 100%.
    .236.32.122 | 18 sie 2014, 22:08
  • Adam Fierek
    Telefon mam od kilku dni. Przed zakupem zdążyłem się już pogodzić z wadami modemu opisywanymi w różnych recenzjach. Okazało się jednak, że telefon jest wolny wad, na które byłem przygotowany. Wrażenia z użytkowania systemu bardzo pozytywne. Wielu recenzentów narzekało na klapkę, która trzeszczy i spada przy wyciąganiu z kieszeni. Moja nie trzeszczy i miałem problemy, żeby ją otworzyć w celu włożenia karty sim... Jedyne wady póki co to zawieszanie się systemu podczas instalacji aplikacji (tylko wtedy) oraz to, ze starsze zestawy słuchawkowe (te z przyciskami na micro) nie działają poprawnie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 sie 2014, 15:08
  • nokiko lumiko
    Do zielin. Jak masz PFD to musisz wrócić do WP 8.0 przez Nokia Recovery Tool. Po powrocie do 8.0 zrobić aktualizacje do Cyan, a następnie przywrócić ustawienia fabryczne w Cyan to jeżeli wcześniej wykonałeś kopie zapasową w 8.1, to zostanie ona przywrócona w Cynie. Tyle.
    .rzeszow.hypnet.pl | 11 sie 2014, 18:08
  • zielin
    Mam pytanie odnośnie aktualizacji, mam moją Nokie w sieci Plus i nadal mam tylko na 8.0 WP a nie mogę jej zaktualizować wie ktoś jak to wykonać dodam że zainstalowałem preview for developers i nadal nic może ktoś wie jak to zrobić. Będę wdzięczny za informacje.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 sie 2014, 10:08
  • Mariusz-Nowa Sól  mail
    Posiadam Nokie Lumie 1320 od miesiąca i jestem bardzo zadowolony z tego jak telefon funkcjonuje jak i z jego wizualnej prezencji. Nie będę sie rozpisywał nadmiernie bo jak mówię telefon działa bez problemowo. Dziś dostałem juz aktualizacje do wersji 8.1 . Aktualizacja wniosła pare fajnych usprawnień ale nie ma jakiegoś wielkiego szaleństwa. Parametry telefonu dają w codziennym użytku rade. Nic sie nie zamula mimo iż mam zainstalowane wszystko co potrzebuje( tak ok 25 aplikacji które pobrałem ze sklepu,nie wliczam tych już zainstalowanych przy kupnie aparatu) wiec jeśli ktoś szuka ładnego phabletu z Windowsem który jest funkcjonalny i nie sprawia problemów to szczerze polecam.
    .centertel.pl | 30 lip 2014, 15:07
  • Jan
    Niech mi ktoś powie czy nokia 1320 ma wyjście słuchawkowe.do tego okrągłego otworu podłączyłem słuchawki i przestał działać przycisk zmiany ekranu oraz zmiany głośności dzwonka to jesze można sobie darować ale z tą zmianą zawartości ekranu już nie bo za każdym razem trzeba właczać ekran startowy czy coś z tym da się zrobić.
    .net-bis.eu | 27 lip 2014, 12:07
  • razir89  mail
    [...] Jak chodzi o samą Lumie 1320 - dla mnie telefon idealny i w sam raz do moich potrzeb. Aparat fakt, może nie jest za rewelacyjny, ale pamiętajmy, ze są aplikacje, które poprawiają w znacznym stopniu jakość zdjęć, wiec nie jest tak źle. Na pewno na plus obsługa LTE - to wiadomo. Procesor w 100 % wystarczający moim zdaniem jak dla mnie. Obudowa? Super rewelacyjna nie jest. Nie ma co się oszukiwać, ale też bez przesady. Ogólnie uważam ze tel. rewelacja. Ale to tylko moja opinia. Chyba jedynym minusem, który mogę dać, to na pewno trochę mało wbudowanej pamięci. Ale przecież są karty pamięci. A poza tym na 8.1 aplikacje można zapisywać na karcie. Tak jak pisałem wyżej. Nowy system. Dużo nowych funkcji, a co za tym idzie nowe życie dla wszystkich Lumii. Telefon 100% polecam. A i z góry przepraszam jeżeli zrobiłem jakieś błędy :)
    Drobiazg. Moderacja decyduje czy warto poprawiać, czy nakarmić devnulla. Większy problem to tematyka wyciętego fragmentu. Nie oceniamy tu innych użytkowników. Oceniamy telefony. (jf)
    .toya.net.pl | 23 lip 2014, 10:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 54,8%   11,9%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» IFA od kuchni, czyli targi w Berlinie nie do końca oficjalnym okiem
» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.21.9.44
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.