Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 247 telefonów  |  145 266 opinii  |  720 testów  |  5 042 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 1320



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,8%   10,3%   35,9% 
 Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • lumiaaaaaa
    Mam tą Nokie od jakiegoś czasu i jeszcze ani razu mi się nie zacięła,telefon po prostu pływa,aparat jak na 5mp robi naprawdę niezłe zdjęcia a wbudowany głośnik nieźle gra, po aktualizacji do Windows Phone 8.1 jest naprawdę super. Polecam w 100%.
    .236.32.122 | 18 sie 2014, 22:08
  • Adam Fierek
    Telefon mam od kilku dni. Przed zakupem zdążyłem się już pogodzić z wadami modemu opisywanymi w różnych recenzjach. Okazało się jednak, że telefon jest wolny wad, na które byłem przygotowany. Wrażenia z użytkowania systemu bardzo pozytywne. Wielu recenzentów narzekało na klapkę, która trzeszczy i spada przy wyciąganiu z kieszeni. Moja nie trzeszczy i miałem problemy, żeby ją otworzyć w celu włożenia karty sim... Jedyne wady póki co to zawieszanie się systemu podczas instalacji aplikacji (tylko wtedy) oraz to, ze starsze zestawy słuchawkowe (te z przyciskami na micro) nie działają poprawnie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 sie 2014, 15:08
  • nokiko lumiko
    Do zielin. Jak masz PFD to musisz wrócić do WP 8.0 przez Nokia Recovery Tool. Po powrocie do 8.0 zrobić aktualizacje do Cyan, a następnie przywrócić ustawienia fabryczne w Cyan to jeżeli wcześniej wykonałeś kopie zapasową w 8.1, to zostanie ona przywrócona w Cynie. Tyle.
    .rzeszow.hypnet.pl | 11 sie 2014, 18:08
  • R E K L A M A
  • zielin
    Mam pytanie odnośnie aktualizacji, mam moją Nokie w sieci Plus i nadal mam tylko na 8.0 WP a nie mogę jej zaktualizować wie ktoś jak to wykonać dodam że zainstalowałem preview for developers i nadal nic może ktoś wie jak to zrobić. Będę wdzięczny za informacje.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 sie 2014, 10:08
  • Mariusz-Nowa Sól  mail
    Posiadam Nokie Lumie 1320 od miesiąca i jestem bardzo zadowolony z tego jak telefon funkcjonuje jak i z jego wizualnej prezencji. Nie będę sie rozpisywał nadmiernie bo jak mówię telefon działa bez problemowo. Dziś dostałem juz aktualizacje do wersji 8.1 . Aktualizacja wniosła pare fajnych usprawnień ale nie ma jakiegoś wielkiego szaleństwa. Parametry telefonu dają w codziennym użytku rade. Nic sie nie zamula mimo iż mam zainstalowane wszystko co potrzebuje( tak ok 25 aplikacji które pobrałem ze sklepu,nie wliczam tych już zainstalowanych przy kupnie aparatu) wiec jeśli ktoś szuka ładnego phabletu z Windowsem który jest funkcjonalny i nie sprawia problemów to szczerze polecam.
    .centertel.pl | 30 lip 2014, 15:07
  • Jan
    Niech mi ktoś powie czy nokia 1320 ma wyjście słuchawkowe.do tego okrągłego otworu podłączyłem słuchawki i przestał działać przycisk zmiany ekranu oraz zmiany głośności dzwonka to jesze można sobie darować ale z tą zmianą zawartości ekranu już nie bo za każdym razem trzeba właczać ekran startowy czy coś z tym da się zrobić.
    .net-bis.eu | 27 lip 2014, 12:07
  • razir89  mail
    [...] Jak chodzi o samą Lumie 1320 - dla mnie telefon idealny i w sam raz do moich potrzeb. Aparat fakt, może nie jest za rewelacyjny, ale pamiętajmy, ze są aplikacje, które poprawiają w znacznym stopniu jakość zdjęć, wiec nie jest tak źle. Na pewno na plus obsługa LTE - to wiadomo. Procesor w 100 % wystarczający moim zdaniem jak dla mnie. Obudowa? Super rewelacyjna nie jest. Nie ma co się oszukiwać, ale też bez przesady. Ogólnie uważam ze tel. rewelacja. Ale to tylko moja opinia. Chyba jedynym minusem, który mogę dać, to na pewno trochę mało wbudowanej pamięci. Ale przecież są karty pamięci. A poza tym na 8.1 aplikacje można zapisywać na karcie. Tak jak pisałem wyżej. Nowy system. Dużo nowych funkcji, a co za tym idzie nowe życie dla wszystkich Lumii. Telefon 100% polecam. A i z góry przepraszam jeżeli zrobiłem jakieś błędy :)
    Drobiazg. Moderacja decyduje czy warto poprawiać, czy nakarmić devnulla. Większy problem to tematyka wyciętego fragmentu. Nie oceniamy tu innych użytkowników. Oceniamy telefony. (jf)
    .toya.net.pl | 23 lip 2014, 10:07
  • zielin
    Witam, telefon posiadam od początku lipca i w pierwszej wersji nie miała być to Nokia, a Lg, bo koniecznie chciałem Androida, jednak po namowie kolegi i pani w salonie zakupiłem Nokie 1320. Pierwsze początki były ciężkie, jednak z czasem przekonałem się do WP. Powiem tak, że nie chce już Androida, który sam się zżera. Bateria jak na moje użytkowanie non stop na telefonie i pisanie sms oraz e-maili, oraz przeglądanie Internetu trzyma 3 dni. Jakość fotek naprawdę świetna, no szczerze, nie przeszkadza ta wielkość. Co do tylnej klapki, to nie zauważyłem, żeby trzeszczała, ponadto zaopatrzyłem w silikonową ochronkę i jest git. Jedyne to co jest minusem, to że wibruje tylko na początku jak ktoś dzwoni, a później już nie. Co do aplikacji, to wszystkie jakie miałem na androidzie, to i mam na WP, powiem więcej, na WP jest dużo więcej i lepszych aplikacji.
    .77.124.135 | 20 lip 2014, 14:07
  • Luzaqqo
    Po 2-ch latach używania ANTKA na RAZR MAXX, SAMSUNGU GALAXY i innych urządzeniach z tego typy, powróciłem z lekką dozą obaw do Nokii (ostatni model tej marki używany przez mnie to N97-MINI). Pierwsze wrażenie, a raczej przerażenie to wielkość i masa. Ale z czasem przyzwyczajenie wzięło górę. Mile zaskoczył mnie WM8, który w wersji 8.1 jest świetnie zoptymalizowanym systemem. Owszem brakuje "wizualnych bajerów" ale system nie muli jak na ANTKU, jest super płynność działania, nie wspominając o genialnej czułości 6" ekranu. Szkoda, że nie jest on FullHD no ale... Bateria to wielki plus tego "Cegłofonu". Trochę mało pamięci wbudowanej ale SDHC (polemcam min. 16GB, bo mniejsza momentalnie się zapełni) rozwiązuje problem. Duża czytelność ekranu. Możliwość robienia katalogów jak w ANTKU i co ważne dla użytkowników w sklepie bardzo duże pokrycie aplikacji ze sklepem ANTKA (prawie 100% używanych wcześniej aplikacji mam na WM8.1). Jednak kolejne minusy to aparat, słaby jak na tą klasę, i kiepska obsługa poleceń głosowych, oraz niepodświetlane przyciski pod ekranem. Co do jakości plastiku to jest on przyzwoity ale potwierdzam, że ko kilku zdjęciach pokrywy baterii daje ona wrażenie luzu i braku spasowania, ogólnie jednak akceptowalne. Podczas intensywnego grania Nokia się nagrzewa w okolicach aparatu i jest to odczuwalne w dotyku. jednak oglądanie filmów na takim ekranie to przyjemność, a i nawigacja jest ok. To chyba tyle po miesiącu używania. Następna będzie zapewne Lumia 1520 lub nowsza :) Mniejsze ekrany już nie wchodzą w grę :D
    .160.172.84 | 14 lip 2014, 13:07
  • Klaudia711
    Ten phablet mam od pięciu dni. wcześniej pracowałam na androidzie 4.2. Jeśli chodzi o windowsa to jestem mile zaskoczona, w przeciwieństwie do poprzedniego telefonu ani razu mi się jeszcze nie zaciął. Może dlatego, że posiadam nokie od tych pięciu dni. Waga i rozmiar wcale mi nie przeszkadzają, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, którzy zawsze muszą mieć telefon przy sobie w kieszeni. No i obsługa jedną ręką odpada... Dla mnie ogromnym minusem jest aparat. Chociaż przy dobrym oświetleniu powinny wyjść zadowalająco. Jeśli chodzi o ekran to faktycznie ciężko go zarysować. Miałam już małą przygodę w torebce z kluczami. Przy zakupie czytałam wiele opinii i podobno roździelczość ma tragiczną i "mogło by być lepiej". Takie opinie spotykam przy prawie wszystkich telefonach. Ale tutaj jeszcze jeden minus- piksele faktycznie czasami widoczne, ale dla przeciętnych użytkowników nie powinno być to specjalnie dotkliwe. Mialam teraz możliwość zmiany na SGSIII i już zresetowałam nokie, czekajac na wymiane, ale przeczytalam art o zjadaczu baterii, zacinaniu się androida 4.3. Nadal byłam jednak w stanie oddać tą nokie. Ale jakoś nie potrafiłam. Po prostu ten kolos z podobno "nieciekawymm, za prostym WP8" jest dla mnie jakby tel prawie doskonałym. Nie wieszajcie psów od razu na WP, jeśli na co dzień nie poznaliście jego funkcjonalności i prostoty dla mnie w dobrym słowa znaczeniu. :)
    .9.51.189 | 14 lip 2014, 09:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,8%   10,3%   35,9% 
 Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Oppo Neo 5
» Samsung Galaxy S5 4G+
» Sony Xperia Z3
» Sharp Aquos Crystal X
» LG L30
» LG L50 Sporty Dual TV
» LG L50 Sporty
» LG L Fino
» LG L Bello
Aktualności:

» Przeginanie z wyginaniem
» Huawei Ascend Mate 7 w TENAA
» Motorola Moto X+1 na oficjalnym zdjęciu
» Sony Xperia Z3 w TENAA
» Samsung wygina telefony... jeszcze mocniej
» L Fino i L Bello: nowości LG na IFA
» HTC na 64 bitach?
» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.235.39.132
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.