Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 382 telefony  |  146 481 opinii  |  720 testów  |  5 056 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 1320



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,8%   11,4%   31,8% 
 Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • Artman
    Bardzo dobry phablet, spełnia oczekiwania, mój pierwszy z WP i miłe zaskoczenie choć wszyscy odradzali.
    Szczerze polecam niech spróbuje kto niezdecydowany.
    Nie będę już pisał o baterii i płynności działania bo to już było powiedziane ale nikt jeszcze nie wspomniał o lepszym sygnale sieci
    a porównanie mam chociażby do Note lub S+ w tych samych miejscach i na tej samej karcie sim sygnał o dwie kreski lepszy i nigdy mi nie przerwało rozmowy. REWELACJA
    .air-net.gda.pl | 12 wrz 2014, 16:09
  • Wolverine  mail
    Nie miałem problemów ze ze decydowaniem na Nokię. Lumia 1320. Wybierając smartfon chciałem, aby to był Phablet. WindowsPhone 8.0 to nie ideał, ale ja jestem super zadowolony. Mnie ten system pasuje. Duży ekran, WindowsPhone 8.0, Office i zadowalająca ilość pamięci - chociaż mogloby jej być co najmniej 16 gb, czuły dotyk, śmigający Internet, lte, zdjęcia po wgraniu dodatkowych aplikacji na bdb poziomie. Wady? Lepszy wygląd obiektywu i lampy. Zalety? Bateria, Office, aplikacje Microsoftu. Ja go polecam. Warty uwagi. Nokia z Microsoft stanęła na wysokości zadania. Brakuje mi tylko tego, żeby z wyglądu byla podobna do mojej ulubionej Lumia 820.
    .centertel.pl | 08 wrz 2014, 11:09
  • rafik76p
    Ja również przesiadłem się z androida na WP i jestem mile zaskoczony,choć wahałem się,5 lat na androidzie na różnych modelach od x8 do s3LTE nie żałuję wyboru.System ok w parę dni można się przestawić;aplikacje naprawdę potrzebne też są;płynność
    systemu to rewelacja i bateria również.Ja osobiście uważam model L1320 to jest to czego szukałem,duży wyświetlacz jest atutem tego modelu, świetnie widoczny w słoneczne dni,przeglądanie neta super
    i w kieszeni się mieści.Teraz jak mam smartfona w ręku 4,7 cala to wygląda jak zabawka.Aparat w tym modelu jest spoko ale nie w pomieszczeniach ,na wczasy albo jakieś wypady bierze się cyfrówkę
    bo zawsze lepsze foty wychodzą niż telefonem.Ogólnie podsumowując
    jestem bardzo zadowolony z tego modelu i chyba na dłużej zostanę przy nim.Polecam niezdecydowanym którzy się wahają na przejście z anrdoida na windowsa.Naprawdę warto.
    .jeleniagora.vectranet.pl | 30 sie 2014, 02:08
  • R E K L A M A
  • marasssssekkk  mail
    Minął tydzień od momentu jak przesiadłem się z Sony Xperia Z1 na Nokię Lume 1320.Nie bardzo byłem przekonany do WP działając wcześniej na androidzie przez ponad 5 lat. Miałem swoje ulubione programy, ustawienia no i oczywiście nawyki. Jednak ciekawość zwyciężyła i stałem się posiadaczem 1320. Przedłużałem umowę w Play i w bardzo dobrej cenie bo całe 9 zł dostałem L1320 i do niej uchwyt samochodowy CR-201. Co prawda uchwyt nie jest wykorzystany tak jak być powinien bo 1320 nie ma ładowania bezprzewodowego ale jako zwykły chwytacz telefonu jest idealny. Zarówno w pozycji pionowej jak i poziomej.
    Wracając do samej Nokii i WP8 no to jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Mając Sony Z1 myślałem że nic lepszego spotkać mnie nie może ale się myliłem, bo Nokia z mniejszym "sercem" i pamięcią jest i tak lepsza od Z1. Ekran Nokii to perfekcja. Co z tego że Sony ma większą rozdzielczość jak i tak na Nokii lepiej wszystko widać. Bateria - to potęga !!! Niby różnica w obu telefonach biorąc pod uwage pojemność baterii nie jest znaczna. Z1 ma mniejszy ekran i czasy pracy powinny być porównywalne. Nic bardziej mylnego. Z1 ledwo starcza na dzień pracy. Generalnie w obu telefonach mam to samo oprogramowanie a mianowicie Facebook, Instagram, Tapatalk, CamScanner, pogoda , cztery konta email, Yanosik, i jakieś tam jeszcze rzadziej używane. Non stop włączona transmisja danych i wifi. Jazda samochodem z zestawem głośnomówiącym przez BT. No i tu Nokia okazała się prawdziwym gigantem . Przy tych wszystkich programach zrobieniu kilkudziesięciu zdjęć i wyłączonym trybie oszczędzania wytrzymała 3 dni i 16 godzin ciągłej pracy. Co tu więcej potrzeba ?? Chyba już niczego. Sony Xperie Z1 dałem żonie a sam bawię się Nokią.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 sie 2014, 19:08
  • marryw  mail
    Witam, telefon faktycznie fajny --- ale jest jedno wielkie ALE... mianowicie, nie wiem czy to tylko w moim egzemplarzu czy inni użytkownicy tego modelu też tak mają... telefon bardzo się nagrzewa, przy np przeglądaniu internetu. Do tego stopnia, że telefon się wyłącza. Już dwa razy był w serwisie Nokii --- ale zbywają problem, twierdzą, że wszystko jest ok. A nie jest problem jest denerwujący - przy takim wyświetlaczu szkoda nie móc korzystać z podstawowych aplikacji telefonu. Proszę o zastanowienie się przed wyborem tego modelu.
    .nette.pl | 25 sie 2014, 14:08
  • lumiaaaaaa
    Mam tą Nokie od jakiegoś czasu i jeszcze ani razu mi się nie zacięła,telefon po prostu pływa,aparat jak na 5mp robi naprawdę niezłe zdjęcia a wbudowany głośnik nieźle gra, po aktualizacji do Windows Phone 8.1 jest naprawdę super. Polecam w 100%.
    .236.32.122 | 18 sie 2014, 22:08
  • Adam Fierek
    Telefon mam od kilku dni. Przed zakupem zdążyłem się już pogodzić z wadami modemu opisywanymi w różnych recenzjach. Okazało się jednak, że telefon jest wolny wad, na które byłem przygotowany. Wrażenia z użytkowania systemu bardzo pozytywne. Wielu recenzentów narzekało na klapkę, która trzeszczy i spada przy wyciąganiu z kieszeni. Moja nie trzeszczy i miałem problemy, żeby ją otworzyć w celu włożenia karty sim... Jedyne wady póki co to zawieszanie się systemu podczas instalacji aplikacji (tylko wtedy) oraz to, ze starsze zestawy słuchawkowe (te z przyciskami na micro) nie działają poprawnie.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 sie 2014, 15:08
  • nokiko lumiko
    Do zielin. Jak masz PFD to musisz wrócić do WP 8.0 przez Nokia Recovery Tool. Po powrocie do 8.0 zrobić aktualizacje do Cyan, a następnie przywrócić ustawienia fabryczne w Cyan to jeżeli wcześniej wykonałeś kopie zapasową w 8.1, to zostanie ona przywrócona w Cynie. Tyle.
    .rzeszow.hypnet.pl | 11 sie 2014, 18:08
  • zielin
    Mam pytanie odnośnie aktualizacji, mam moją Nokie w sieci Plus i nadal mam tylko na 8.0 WP a nie mogę jej zaktualizować wie ktoś jak to wykonać dodam że zainstalowałem preview for developers i nadal nic może ktoś wie jak to zrobić. Będę wdzięczny za informacje.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 sie 2014, 10:08
  • Mariusz-Nowa Sól  mail
    Posiadam Nokie Lumie 1320 od miesiąca i jestem bardzo zadowolony z tego jak telefon funkcjonuje jak i z jego wizualnej prezencji. Nie będę sie rozpisywał nadmiernie bo jak mówię telefon działa bez problemowo. Dziś dostałem juz aktualizacje do wersji 8.1 . Aktualizacja wniosła pare fajnych usprawnień ale nie ma jakiegoś wielkiego szaleństwa. Parametry telefonu dają w codziennym użytku rade. Nic sie nie zamula mimo iż mam zainstalowane wszystko co potrzebuje( tak ok 25 aplikacji które pobrałem ze sklepu,nie wliczam tych już zainstalowanych przy kupnie aparatu) wiec jeśli ktoś szuka ładnego phabletu z Windowsem który jest funkcjonalny i nie sprawia problemów to szczerze polecam.
    .centertel.pl | 30 lip 2014, 15:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,8%   11,4%   31,8% 
 Wszystkich opinii: 44. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
» Karbonn Mobiles Sparkle V
» Apple iPhone 6 Plus
» Apple iPhone 6
» Alcatel One Touch Pop 2 4.5
» Sony Xperia E3 Dual
» Sony Xperia Z3 Dual SIM
» Motorola Moto G 2nd Gen
Aktualności:

» Huawei C8817E z LTE i Snapdragonem 410
» Pierwsze smartfony Android One
» HTC zamieni smartfony w laboratoria?
» Oppo N3 na pierwszych zdjęciach
» Przeintelektualizować biżuterię
» LG: Będzie nowy G Flex, zaś w Brazylii debiutuje G2 Lite
» Dwie nowości ZOPO
» Oppo szykuje niespodziankę
» Pierwszy smartfon z logo Microsoftu już powstaje?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.95.201
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.