Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 400 telefonów  |  154 770 opinii  |  863 testy  |  5 477 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 1320



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,9%   9,7%   26,4% 
 Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Minim
    Zacznę od minusów, których jest mało, ekran z ustawioną maksymalną jasnością ma kiepskie kolory, nie wiem jak to dokładnie opisać ale pod względem barw obraz jest zniekształcony. Tej największej jasności chyba nie da się manualnie ustawić, jedynie automatycznie po wyjściu na dwór w słoneczny dzień. Oba aparaty są słabe, mi wystarcz do robienia zdjęć "informacyjnych", ale do robienia zdjęć pamiątkowych już tak średnio się nadaje. Aplikacji na Windowsa jest mniej niż na na Androida, czy iOSa i są czasami gorzej zrobione. Trochę bałem się tego, że ma jedynie 1GB RAM, ale to w zupełności starcza na Windowsa. Używam telefon od pół roku i jestem bardzo zadowolony z wydajności. Telefonu używam do notatek, kalendarza, oglądania filmików na YT, nawigacji i odbierania/wysyłania maili, do tych wszystkich czynności ten wielki ekran idealnie się nadaję. Wytrzymałość telefonu jest zaskakująco duża jak na tą wielkość, upuszczałem go już wiele razy, lodując na kaflach z 1m nie tłukł się, dopiero lądowanie na kostce brukowej ekranem do dołu go wykończyło.
    Telefonem jestem zachwycony, wszystkim go polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lut 2015, 02:31
  • mateelv
    Kupiłem jakiś miesiąc temu. Ma już Windwosa 8.1. Ani jednego zwieszenia, freeza, laga, jak zwał tak zwał. Nie potrzebował ani jednego resetu. Nie nagrzewa się. A testowałem go na wsyzstkie strony, sms, książka, internet, w tle muzyka, YouTube, potem jakaś aplikacja, gra.. NIC!!! Da radę trzymać w jednej dłoni. Bateria trzymała mi najdłużej 6 dni, tak, to prawda, ale nie używałem jakoś specjalnie. Jak korzystam w miarę mocno to jakieś 3 dni. Jest rewelacyjny pod tym względem, nie trzeba się martwić, że padnie jak jakiś smieszny iphone po kilku godzinach :) Wszystkie żałosne argumenty o których mówili jacyś wydumani video blogerzy typu wypadania w kieszeni tylnej klapki (?!) to kompletna bzdura. W windowsie 8.1 poprawiono wiele rzeczy. Duży ekran to nie wada - to największa zaleta. Z resztą chyba jak sie interesujesz tym telefonem, to chcesz właścnie coś wygodnego, w czym widzisz stronę internetową, a nie mikro wyświetlacz. Mieści się w kieszeni, chyba, że ma się 140cm wzrostu, to nie da rady, trzeba kupić plecaczek. Ponadto ekran ma super barwy, czerń, widzialność z różnych kątów na duży plus. GPS super, sama opcja ściągnięcia go na tryb offline ZA DARMO! Wszystko kupiłem za 640zł... znajdźcie mi taki statek za taką kasę. Nigdy nie wrócę już do androida, dzień w dzień jakaś zawiecha lub błąd. I tona niepotrzebnych apek w sklepie. A tutaj wszystko co potrzebne jest, poważnie. Player muzyki ma przewijanie, nie wiem kto rozpuszczał info, że nie można przewijać piosenek ;| aparat daje rade, to typowe 5mpix, ale jest naprawdę ok. Jak chcesz super fotki to kupuj lustrzankę za kilka tysięcy, tutaj wystarczająco i super aplikacja lumia camera, najwygodniejsza na świecie, również mówię poważnie. Nie mogę doszukać się minusów, autentycznie. Wszystko się przekręca szybko, pion czy poziom, nieważne :) POLECAM!
    .tomaszow.mm.pl | 15 lut 2015, 01:23
  • L1320>Iphone4S
    Posiadam telefon dopiero 3 dzień, ale wyszukiwałem wszelkie możliwe informacje na temat tego telefonu, żeby być pewnym dobrego wyboru. Przesiadłem się z Iphone 4S 16GB, więc jego następca również musi być szybki i nie może się zacinać czy wyłączać. Na szczęście Lumia 1320 spełnia moje oczekiwania. Jest duża (chciałem jak największy telefon), różnicy w wyświetlaczu między tym od Apple a tym w Nokii też nie widzę (nie ma żadnej pikselozy), telefon działa bardzo płynnie, 1 jak i 2 głośnik są bardzo głośne i wyraźne (nie ma żadnego trzeszczenia). Nie zaobserwowałem, żeby telefon się zbytnio nagrzewał, z resztą nie jest to żadna wada, Iphone 4S podczas gry nagrzewał się tak, że tylna tafla szkła zaczynała prawie parzyć. Bateria na dość mocnym użytkowaniu trzyma 2 dni więc rewelacja. Iphone nie wytrzymywał całego dnia. W sklepie znajdziemy większość potrzebnych aplikacji więc nie jest źle :) Podsumowując jestem mega zadowolony z tego telefonu. Dodam, że w tej cenie nie znajdziemy nic lepszego z tak płynnym i wydajnym systemem, dobrym wyświetlaczem no i rozmiarem. Dodam, że LTE działa wyśmienicie. Więc tylko przenosić się do Mobile Vikings (doładowanie 19zł ważne cały rok, a do tego 2GB LTE i nielimitowane smsy do wszystkich GRATIS) kupować Lumie 1320 i być zadowolonym z życia!
    .unknown.vectranet.pl | 05 lut 2015, 14:06
  • R E K L A M A
     
  • Małolata
    Mam ten telefon od 2 miesięcy. Wcześniej miałam Nokie Lumie 610 i bałam się że i 1320 będzie ten sam problem (nie mogłam mieć żadnych gier, nie mówiąc już o muzyce). Ale jestem mile zaskoczona - mogę mieć wszystko - nie laguje. Ma bardzo dużo opcji. Od zawsze chciałam duży telefon i bardzo dobrze wybrałam, ale niestety 4 dni temu (tak od razu) przestał działać. Nie reaguje na ładowanie. Obawiam się że poszła płyta główna, która sporo kosztuje. Ale bardzo bardzo polecam ten telefon.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 02 lut 2015, 11:34
  • spartacus@gda
    Dzień dobry, posiadaczem tego HITU stałem się niedawno, podczas przedłużania umowy w sieci Plus. Powiem szczerze, nie majac na uwadze opini oraz statystyk wielu stron oraz specjalistów... piszac prostym czytelnym jezykiem: męski, posiadający wiele atutów. Moja ocena 10/10. Pozdrawiam innych uzytkowników tego modelu Nokii.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 sty 2015, 14:58
  • edi85
    Coś pięknego! Telefon niedawno zakupiłem w Orange, miałem dotychczas styczność tylko z androidowymi telefonami, chciałem mieć po prostu jak najiększy ekran, stąd wybór padł na ten model. Różne opinie czytałem, a to, że klapka tylna wydaje dźwięki i otwiera się w kieszeni, a to, że się nagrzewa itp. W instrukcji jest napisane jak klapkę zdejmować i jak zaciskać. Trzyma się kapitalnie, ma mnóstwo "zatrzasków" i jeśli się dobrze dociśnie, to nie ma prawa nic skrzypieć czy się odpinać, absurd. Po zaciśnięciu wręcz stanowi nierozerwalną całość, bo rzeczywiście trudno się ją otwiera, ale wystarczy zajrzeć do instrukcji. Nagrzewania nie wykryłem, nawet w niewielkim stopniu. Wykonanie świetne, bardzo miłe tworzywo. Dłonie jak na faceta mam niewielkie, ale obsługuje spokojnie ten telefon jedną ręką... Szybkość działania kapitalna, prostota w obsłudze, podpowiedzi, pomoce, import kontaktów, konfiguracja, cokolwiek - jak we śnie, zero problemów, no i aktualizacja z windows 8 do windows 8.1 w ciągu 3 minut... nie spodziewałem się za tą cenę aż tak świetnego telefonu. Polecam każdemu, kto lubi duże kształty;-) 10/10
    .icpnet.pl | 28 sty 2015, 08:36
  • Benik
    Mam ten telefon od kilku dni i jestem z niego bardzo zadowolony. Na plus zaskoczyła mnie bateria, która jak na taki wyświetlacz trzyma dość długo.Zdjęcia w dzień robi super ( w nocy nie sprawdzałem ) System chodzi płynnie. Ktoś pisał że podczas pracy mocno się grzeje,u mnie nic takiego się nie dzieje.Jeżeli komuś nie przeszkadza rozmiar i nie jest uprzedzony do WP to polecam go każdemu.Moja ocena 9/10
    .play-internet.pl | 19 sty 2015, 22:01
  • kwitek
    Używam telefon od 2 miesięcy i mogę go zdecydowanie polecić ale jak kazda rzecz ma swoje wady oraz zalety . Wadą jest szybkie nagrzewanie się oraz lekkie zawieszanie sie . Reszta wyśmienita
    .adsl.inetia.pl | 13 sty 2015, 00:25
  • koneser
    Bardzo polecam ten model !
    Cena znacznie spadla natomiast jezeli chce ktos kupic naprawde dobry telefon to wlasnie ta Nokia :) jest plynna, wygodna i nie zamienilbym windowsa na nic innego :)
    Na poczatku miewalem problemy z samoistnym(bardzo intensywnym nagrzewaniem) kiedy telefon lezal nieruchomo. Musialem go wylaczac i wlaczac. Natomiast po aktualizacji do 8.1 wszystko jest idealnie zoptymalizowane i nie ma mowy o takim samodzielnym "samozaplonie" :)
    Jezeli u kogoś to sie przytrafia na win.8 to koniecznie zaktualizujcie do 8.1 :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 sty 2015, 17:27
  • Bartas  mail
    Witam!
    Telefon posiadam od miesiąca i muszę powiedzieć że telefon jest rewelacyjny. Na poczatku gdy czytałem opinie na temat baterii to nie wierzyłem ze smartfon jeszcze z 6 calowym ekranem wytrzyma spokojnie 2 dni przy dość sporym użytkowaniu typu non-stop na wifi przeglądanie neta czy gry, a tu się okazuje że nie mam z tym najmniejszego problemu. Jak komuś ma służyć tylko do pisania i dzwonienie to spokojnie 3-4 dni wytrzyma. Co do systemu bajka, przesiadłem sie z androida a konkretnie szajsung s4 lte... Nie ma porównania. Na andku dzień bez zacięcia sie telefonu to święto a na wp wszystko chodzi płynnie. Co do przegrzewania się 1320 to grzeje się ale nie jest to jakaś masakra. S4 o wiele bardziej się grzała :) jedyny mankament to to, że obudowa nie jest świetnej jakości ale czego tu oczekiwać za takie pieniądze.
    .dynamic.chello.pl | 05 sty 2015, 17:31

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,9%   9,7%   26,4% 
 Wszystkich opinii: 72. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
» Doogee Turbo mini F1
» Sony Xperia E4g
» Sony Xperia E4g Dual
Aktualności:

» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?
» Kyocera zasili smartfony światłem!
» Xperia M4 Aqua i tajemnicza Nubia: krótkie przecieki
» Samsung Galaxy S6 przyłapany na żywo
» Infinity - seria premium od myPhone
» Orange Fova: operatoska budżetówka z LTE
» HTC One M9 na wideo
» Sony Xperia Z4 Tablet zadebiutuje na MWC?
» Goclever Insignia 530 LTE: 4G w zgrabnej obudowie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 184.73.110.238
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.