Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 436 telefonów  |  146 846 opinii  |  720 testów  |  3 161 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia Lumia 1020



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 43,8%   18,8%   37,5% 
 Wszystkich opinii: 64. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
  • wasz ziom
    Lumia 1020 to bardzo fajny telefon jeśli chodzi o aparat, rozdzielczość ekranu, przydatne i dopracowane aplikacje, ma przydatną w nocnych powrotach latarkę (jak na tak małą diodkę diabelnie mocno świeci). Wiele ciekawych funkcji, dobrą darmową nawigację, ale.... jest delikatna. Jeśli ktoś musi odebrać telefon w deszczu, jeśli pracuje fizycznie i może o coś masywnego otrzeć się nogą to nie polecam, po wyślizgnięciu się z ręki będąc w futerale, spadając z wysokości niecałego metra szybka w telefonie rozbiła się w drobny mak (dobrze, że miałem folię ochronną)koszt naprawy znalazłem najtańszy 350zł, nokię sprzedałem i kupiłem na powrót solida który za cenę niższą niż wymiana szybki w nokii w takich sytuacjach nie zawodzi. Lumia 1020 był moim pierwszym i ostatnim (oby ktokolwiek dalej produkował "pancerniaki") smartphonem. Co kto lubi, w jakich warunkach użytkuje i czego potrzebuje.
    .ssp.dialog.net.pl | 04 wrz 2014, 18:09
  • andrzej lech  mail
    Kolejny tydzień z Lumią 1020.
    Narzekania ludzi głównie to:
    - Windows mobile 8.1 (chodzi bardzo płynnie, moja s4 się umywa)
    - bluetooth (mówią, że nie działa, a tu pach! działa i to bardzo fajnie)
    - Internet Explorer (dostają piany słysząc tą nazwę, a działa poprawnie, i to bardzo)
    - aparat 41mpx - zapoznajcie się z systemem zapisu i dlaczego tyle, to wypisujcie wtedy opinie
    - brak microsd - czyżby ktoś przenosił ze sobą kolekcję wideo w full hd? Mi starcza w zupełności ale to tylko kwestia co się wrzuca
    - aplikacje - dużo dostepnych, a co najważniejsze: dopracowanych
    - ktoś wspomniał o braku bezproblemowego przeniesienia kontaktów - bzdura, dodajesz koto googla i tyle
    - bateria - owszem, na początku tylko jeden dzień, a po aktualizacji cyan 3-3,5 dnia. (co na smartfona jest dobrym wynikiem)

    Podsumowanie:
    Starałem się opisać w dość dosadny sposób te wymienione"wady" przez innych. I to chyba tylko widzących ten telefon w internecie.
    Kiedyś byłem fanboyem androida i samsunga, ale jak zacząłem uzywać ten telefon to niebo a ziemia. Nie wróce do androida. Stabilność tego systemu na tym telefonie i dopracowanie go podnosi go ponad samsunga s4 (pomimo słabszych parametrów). z s5 nie miałem styczności to nie porównam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 wrz 2014, 10:09
  • Damian
    Drugi mój telefon z systemem Windows Phone, wcześniej korzystałem z Samsung Omnia 7, nadal mam i trzyma się świetnie, trzeba bo prostu zmienić na nowszy. Moim zdaniem WP, czy iOS i Android to niebo - ziemia. Swoją drogą dziwię się, czemu ludzie myślą, że iPhone to tylko zabawka dla zamożnych, choć dotknęli najwyżej atrapę w sklepie, a tak na prawdę to wybitnie dopracowany smartfon. A L1020? Jak dla mnie smartfon idealny. Bestii wystarczy Nokia E52, nie mam nic przeciwko, ale nie rozumiem takich tekstów typu "na co komu 41mpx?". Ja lubię robić zdjęcia, mam również lustrzankę (Canon EOS 600D), ale za każdym razem brać nie będę, a L1020 robi wyśmienite zdjęcia, mogę dowolnie kadrować, nawet filmy mogę robić w przybliżeniu (tak! L1020 ma taką możliwość przy 720p bez utraty jakości!). To nie tylko zabawka do robienia słitfoci w kiblu.
    .135.25.109 | 24 cze 2014, 20:06
  • R E K L A M A
  • GSM Paris  mail
    Świetny telefon, chodzi płynie dzięki stabilnemu systemowi operacyjnemu. Zdjęcia jak na telefon robiące wrażenia. Ogólnie telefon bardzo funkcjonalny dla ludzi z klasą
    .dynamic.vectranet.pl | 06 kwi 2014, 11:04
  • mozilla007
    Potestowałem sobie ten model z Nokią 808 i powiem tak, 808 bije ten model na każdym kroku. Sama płynność to bajka i można włożyć to między bajki i baśnie, Lumia 1020 się zacina gdzie popadnie i nic już tego nie poprawi. Zdjęcia przepalone są w dużej mierze, na 808 nie miało to miejsca. Dalsze problemy to brak slotu na karty pamięci, co to za fotograficzny sprzęt, bez slotu na karty pamięci, to tak jakby kupić aparat bez slotu na karty i z baterią na stałe. Dodatkowo co to za sprzęt co takie zdjęcia wypluwa, a ciężko je wysłać komuś szybko. Jednym zdaniem nie polecam za tę cenę, jak będzie tańszy niż 808, to i tak lepiej dołożyć do Nokii z Symbianem, bo to jest system który dalej jest lepszy niż WP. Jeśli nie szkoda komuś kasy wyrzucać w błoto i użerać się z nie dorobionym i zacinającym systemem, to niech bierze sobie Lumie, ale jak chce mieć sprzęt z przyszłością to już lepiej Nokie 808 lepiej brać, bo system nadal żywy.
    .adsl.inetia.pl | 06 kwi 2014, 00:04
  • Bravon
    Wspaniały telefon. Pracuje bardzo płynnie, jest funkcjonalny. Aparat fotograficzny, który posiada ta lumia, Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się i nawet bym w to nie uwierzył, że telefonem można robić tak dobre zdjęcia.
    Polecam wszystkim
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 mar 2014, 18:03
  • zdziwiona
    Witam, użytkuję ten telefon od miesiąca, jestem bardzo z niego zadowolona. Wszystko chodzi płynnie, nic się nie zacina, robi bajeczne zdjęcia. Zszokowała mnie natomiast jakość przeprowadzanych rozmów- głos w słuchawce jest bardzo czysty, niezakłócony, ba! nieskazitelny. Nie spodziewałam się tego, brawo Nokia!
    .9.175.18.ng.pl | 14 mar 2014, 13:03
  • Grigor
    Mam i polecam wszystkim
    Super telefon. Robi wspaniałe zdjęcia, lepsze niż większość kompaktowych aparatów, a przy tym jest dużo łatwiejszy w obsłudze. Jest super, zarówno jako telefon i jako aparat.
    .inet.rev.km-net.pl | 10 mar 2014, 20:03
  • Mam i nie chce
    Nokia zawsze robiła cegły i to jest kolejna. Przrzylbym wszystko: ta cegłę, nawet tego windowsa. Jednak tej baterii to nie mogę:( Obecnie używam innego tel. Ładuje go co prawda codziennie, ale robiąc to samo z Nokia muszę to robić dwa razy. To sa jakieś żarty. Totalnie mnie to zniechęca do tego tel. Ma wszystko tylko nie mozna tego używać bo po krótkim czasie po baterii. Chodzę za to z gripem i jak mi pada bateria to podpinany. Tylko sie ludzie dziwnie patrzą jak apart fot. dzwoni:)
    Podsumowując zawiodłem sie strasznie na tym sprzęcie. Nigdy więcej Nokii
    .play-internet.pl | 19 lut 2014, 11:02
  • ab
    ze zdjecia tego telefonu zrobilem fototapete na sciane , wielkosci 2 na 3 metry , piekna sprawa , i tu wlasnie sprawdzaja sie mega piksele
    .adsl.inetia.pl | 02 lut 2014, 10:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 43,8%   18,8%   37,5% 
 Wszystkich opinii: 64. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
Ostatnio oglądane

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Huawei Honor 4 Play
» Philips Xenium V8526
» Philips W3509
» Philips W3550
» Philips S388
» Fly IQ4511 Tornado One
» Overmax Vertis 4010 You
» Kazam Thunder 345 LTE
» Vivo X5
Aktualności:

» KAZAM Tornado 348: mistrz smukłości
» Philips V387 z mocną baterią
» Samsung szykuje serwis płatnościowy?
» Oppo ma nowy system chłodzenia
» Vertis 4010 You: muzyczna nowość Overmax
» Thunder 345 LTE: pierwszy KAZAM w 4G
» Huawei Honor Play 4 z 64-bitowym procesorem i LTE
» LG Wine Smart, czyli smartfon z klapką
» Nasiusiaj na telefon



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.82.186.169
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.