Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 269 opinii  |  850 testów  |  4 464 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 1020



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 42,0%   18,8%   39,1% 
 Wszystkich opinii: 69. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
  • danny
    Telefon posiadam 2 miesiące wcześniej używałem htc mozart(tel rewelacja tylko bateria kiszka) a co do 1020 powiem tak. Jestem wielkim fanem windowsa phone system rewelacja. Ale nie w tym telefonie, tel powinien nazywać się nokia lumia 1020 zwiecha. Np ostatnio telefon zawiesił się jak zadzwonił skype, proszę sobie wyobrazić dzwoniący tel do wyczerpania baterii a był naładowany w 100% Problemy z odblokowaniem telefonu( ekran nie reaguje na dotyk) przykład ktoś dzwoni brak możliwości odbioru telefonu. Telefon chcę wymienić na HTC One M8 z Windows Phone.
    Ogólnie jestem rozczarowany tym tel. Raczej bym go nie polecał :(
    .7-2.cable.virginm.net | 11 gru 2014, 23:28
  • pk
    Mam fon z windowsem od 2 lat i nic sie nigdy nie przycielo... a aparat jest niezly, to nie lustrzanka... ale to tez nie 5M na spontaniczne fotki rewelacja...
    .tktelekom.pl | 04 gru 2014, 11:28
  • Facet
    Przesiadłem się z Androida i na początku paru rzeczy mi oczywiście brakowało i brakuje wciąż. Jednak telefon jest ogólnie super. Działa płynnie, super ekran - zwłaszcza w słońcu, aparat w tej chwili topowy. Mógłbym pisać dużo, ogólnie POZYTYW. Kwestia baterii - nie znam aparatu z "wystarczającą" baterią. Jak się ogląda wideo lub gra to trzeba ładować codziennie KAŻDY. Kart pamięci trochę brak, ale MS zakłada, że zdjęcia i filmy wyślesz do chmury jak masz zapchany telefon, a na resztę miejsca jest aż za dużo.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 lis 2014, 22:35
  • R E K L A M A
  • Px
    Użytkuje od miesiąca 1020. Telefon solidnie wykonany, świetny ekran, płynny szybki system. Aparaty robi super fotki, choć czasami zbytnio przesycone kolorami. Wszystko jest w nim co najmniej dobre, od jakości dźwięku po trzymanie zasięgu. Jedyny istotny minus to bateria, która mogłaby dluzej trzymać. Jak widzę innych jak męczą się androidem, to jestem dumny ze swojej noki :)
    .centertel.pl | 01 lis 2014, 07:37
  • ZUZAK
    andrzej lech: no widzisz, w swoim telefonie mam kartę 64 GB i wewnętrzne 32 GB, w sumie zostało mi jeszcze ok. 20 GB wolnego. Robię zdjęcia mając 13 MPIX i dość często kręcę filmiki dzieciakowi w full HD. Powiem szczerze, że jako miłośnik muzyki, osoba która sporo pstryka spontaniczne ujęcia uważam że 32GB na to wszystko + fotki z 41MPIX musza "ważyć" sporo więcej niż moje z 13MPIX, to jakiś koszmar. Nie qmam czemu Nokia popełniła tak idiotyczny błąd. Gdyby nie to już dawno bym ją kupił.
    .50.130.26 | 08 paź 2014, 08:51
  • wasz ziom
    Lumia 1020 to bardzo fajny telefon jeśli chodzi o aparat, rozdzielczość ekranu, przydatne i dopracowane aplikacje, ma przydatną w nocnych powrotach latarkę (jak na tak małą diodkę diabelnie mocno świeci). Wiele ciekawych funkcji, dobrą darmową nawigację, ale.... jest delikatna. Jeśli ktoś musi odebrać telefon w deszczu, jeśli pracuje fizycznie i może o coś masywnego otrzeć się nogą to nie polecam, po wyślizgnięciu się z ręki będąc w futerale, spadając z wysokości niecałego metra szybka w telefonie rozbiła się w drobny mak (dobrze, że miałem folię ochronną)koszt naprawy znalazłem najtańszy 350zł, nokię sprzedałem i kupiłem na powrót solida który za cenę niższą niż wymiana szybki w nokii w takich sytuacjach nie zawodzi. Lumia 1020 był moim pierwszym i ostatnim (oby ktokolwiek dalej produkował "pancerniaki") smartphonem. Co kto lubi, w jakich warunkach użytkuje i czego potrzebuje.
    .ssp.dialog.net.pl | 04 wrz 2014, 18:51
  • andrzej lech  mail
    Kolejny tydzień z Lumią 1020.
    Narzekania ludzi głównie to:
    - Windows mobile 8.1 (chodzi bardzo płynnie, moja s4 się umywa)
    - bluetooth (mówią, że nie działa, a tu pach! działa i to bardzo fajnie)
    - Internet Explorer (dostają piany słysząc tą nazwę, a działa poprawnie, i to bardzo)
    - aparat 41mpx - zapoznajcie się z systemem zapisu i dlaczego tyle, to wypisujcie wtedy opinie
    - brak microsd - czyżby ktoś przenosił ze sobą kolekcję wideo w full hd? Mi starcza w zupełności ale to tylko kwestia co się wrzuca
    - aplikacje - dużo dostepnych, a co najważniejsze: dopracowanych
    - ktoś wspomniał o braku bezproblemowego przeniesienia kontaktów - bzdura, dodajesz koto googla i tyle
    - bateria - owszem, na początku tylko jeden dzień, a po aktualizacji cyan 3-3,5 dnia. (co na smartfona jest dobrym wynikiem)

    Podsumowanie:
    Starałem się opisać w dość dosadny sposób te wymienione"wady" przez innych. I to chyba tylko widzących ten telefon w internecie.
    Kiedyś byłem fanboyem androida i samsunga, ale jak zacząłem uzywać ten telefon to niebo a ziemia. Nie wróce do androida. Stabilność tego systemu na tym telefonie i dopracowanie go podnosi go ponad samsunga s4 (pomimo słabszych parametrów). z s5 nie miałem styczności to nie porównam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 wrz 2014, 10:39
  • Damian
    Drugi mój telefon z systemem Windows Phone, wcześniej korzystałem z Samsung Omnia 7, nadal mam i trzyma się świetnie, trzeba bo prostu zmienić na nowszy. Moim zdaniem WP, czy iOS i Android to niebo - ziemia. Swoją drogą dziwię się, czemu ludzie myślą, że iPhone to tylko zabawka dla zamożnych, choć dotknęli najwyżej atrapę w sklepie, a tak na prawdę to wybitnie dopracowany smartfon. A L1020? Jak dla mnie smartfon idealny. Bestii wystarczy Nokia E52, nie mam nic przeciwko, ale nie rozumiem takich tekstów typu "na co komu 41mpx?". Ja lubię robić zdjęcia, mam również lustrzankę (Canon EOS 600D), ale za każdym razem brać nie będę, a L1020 robi wyśmienite zdjęcia, mogę dowolnie kadrować, nawet filmy mogę robić w przybliżeniu (tak! L1020 ma taką możliwość przy 720p bez utraty jakości!). To nie tylko zabawka do robienia słitfoci w kiblu.
    .135.25.109 | 24 cze 2014, 20:02
  • GSM Paris  mail
    Świetny telefon, chodzi płynie dzięki stabilnemu systemowi operacyjnemu. Zdjęcia jak na telefon robiące wrażenia. Ogólnie telefon bardzo funkcjonalny dla ludzi z klasą
    .dynamic.vectranet.pl | 06 kwi 2014, 11:50
  • mozilla007
    Potestowałem sobie ten model z Nokią 808 i powiem tak, 808 bije ten model na każdym kroku. Sama płynność to bajka i można włożyć to między bajki i baśnie, Lumia 1020 się zacina gdzie popadnie i nic już tego nie poprawi. Zdjęcia przepalone są w dużej mierze, na 808 nie miało to miejsca. Dalsze problemy to brak slotu na karty pamięci, co to za fotograficzny sprzęt, bez slotu na karty pamięci, to tak jakby kupić aparat bez slotu na karty i z baterią na stałe. Dodatkowo co to za sprzęt co takie zdjęcia wypluwa, a ciężko je wysłać komuś szybko. Jednym zdaniem nie polecam za tę cenę, jak będzie tańszy niż 808, to i tak lepiej dołożyć do Nokii z Symbianem, bo to jest system który dalej jest lepszy niż WP. Jeśli nie szkoda komuś kasy wyrzucać w błoto i użerać się z nie dorobionym i zacinającym systemem, to niech bierze sobie Lumie, ale jak chce mieć sprzęt z przyszłością to już lepiej Nokie 808 lepiej brać, bo system nadal żywy.
    .adsl.inetia.pl | 06 kwi 2014, 00:25

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 42,0%   18,8%   39,1% 
 Wszystkich opinii: 69. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5  6  7       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.209.77
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.