Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 192 opinie  |  650 testów  |  6 880 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia E71



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,8%   8,7%   37,5% 
 Wszystkich opinii: 184. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • NightMan  mail
    Witam.
    Posiadam telefon już dłuższy czas i postaram się opisać go jak najbardziej i obalić/potwierdzić pewne mity:

    Zalety:
    - obudowa - pancerna i połączenie stali z plastikiem daje świetny efekt :)
    - bateria - duża lecz solidna i trzyma 3-4 dni co w porównaniu do dzisiejszych smartfonów jest rewelacją :)
    - klawiatura - wygodna i rewelacyjna doskonale wyczuwalna pod palcem przez co pisanie tekstu jest niesamowite :)
    - WiFi - dobry zasięg nawet do 80-100 metrów od routera
    - wyświetlacz - świetny o ogromnej ilości kolorów
    - symbian - wcale nie taki minus a zaleta ponieważ brak wirusów tak jak na androida, a szybkość systemu zależy tylko od tego co mamy na tym telefonie więc hard reset co jakiś czas nie zaszkodzi no i oczywiście najnowsze oprogramowanie :)
    - filmy - dobry jako odtwarzacz filmów z odpowiednim programem
    Minusy:
    - Mp3 - odtwarzacz dobry lecz strasznie cichy, i brak jacka 3,5mm
    - power on/off - przycisk od włączania/wyłączania telefonu jest pseudo dotykowy przez co lekkie muśniecie powoduje wyłączenie telefonu
    - aparat - dość słaby aparat ale nie ma co narzekać bo telefon ma już trochę lat

    Ogromną przewagę nad smartfonami daje mu dobra bateria i sprzętowa klawiatura qwerty :)
    .244.217.141 | 18 sie 2014, 11:04
  • Jaguar840
    Mam ten telefon od dłuższego czasu. Szczerze to bardzo jestem zadowolony z klawiatury która jest świetna. Co do wyświetlacza to też jest super bo nawet w słońcu dobrze widać. Jedynym minusem jest bateria,ale polecam ten telefon. Odporny i trwały dla każdego. Internet działa płynnie.
    .opera-mini.net | 14 lip 2014, 20:28
  • Swistak
    Telefon posiadam od 2 lat , bateria trzyma około 3 dni mało używając , siedząc na wifi i dużo smsując trzeba ładować codziennie. Niezawodny , bardzo odporny , nie zamienię go na smartfon bo trudno znaleźć równie niezawodny
    .ssp.dialog.net.pl | 17 mar 2014, 21:49
  • R E K L A M A
  • nightman
    Telefon solidny (biznesowy) ale zwykłemu użytkownikowi nie przepadającemu za androidem telefon przypadnie do gustu. Jedyna spora wada w tym telefonie że system nie jest już wspierany ;/ jak na tamte czasy kiedy był produkowany to telefon rakieta i polecam każdemu :)
    .244.217.141 | 27 sty 2014, 21:28
  • lach.albert
    Telefon mam już około 4 lat. Jedynym jego mankamentem jest szybkość. Niestety ale procesor 300MHz to już za mało jak na te czasy. Bateria w porównaniu do innych 'smartfonów' trzyma długo. Telefon można powiedzieć pancerny. Wile razy wypadł mi z ręki na goły beton i nie ma żadnego śladu! Wygodna klawiatura. Znośny aparat. Płaski i wagowo dobrany wyśmienicie! Czuć go w kieszeni a nie zabiera dużo miejsca. Czas na nowy telefon ale tego nie mam zamiaru się pozbywać. Made in Finland.
    .213.93.190 | 07 sty 2014, 21:40
  • Niki
    Nie pamiętam jak długo go mam ale wydaje mi sie że z 5 lat. Bateria powoli zaczeła siadać i trzyma około 3-4 dni poprzednio około 6. W trakcie tego czasu musiałem go restatrować wyjmując baterię max 10 razy. Zasieg bardzo dobry. Wszystko w nim dziala. Jedyny minus to GPS wolno startuje. Co do zdjęć i filmów to robię je sporadycznie. Jako telefon megawygodny z superklawiaturą.
    .adsl.inetia.pl | 20 paź 2013, 02:06
  • szaryman  mail
    Do telefonu nadal czuję sentyment, niestety z żalem odłożyłem go do pudełka, jednak sprzedawać jakoś mi się nie chce.
    Przyłączam się do większości pozytywów.
    Jednak akurat mój model powoli mnie wkurzał w kwestii funkcji podstawowej, czyli rozmów. Po prostu, raz słychać mnie było świetnie, a raz jak ze studni. Serwis bezradnie rozłożył ręce, twierdząc, że ten model czasem tak ma.
    Druga sprawa.
    Mając go przy sobie włączonego nie mogłem pracować.
    Jestem filmowcem w firmie reklamowej, i jak się okazało tor dźwiękowy kamery rejestrował każde logowanie się Nokii do sieci.
    Mało tego ! Nagłośnienie znajdujące się kilka metrów ode mnie również "pikało".
    Tragedia !!

    Obecnie używam modelu innej firmy, którego SAR wynosi ok 0,60, i różnica jest taka, że bez problemu z nim pracuję.

    Także Nokia E71 jest niezłą mikrofalówką, co trzeba raczej mieć na uwadze.
    .net.azartsat.pl | 18 paź 2013, 18:30
  • rick1987678
    Niestety po roku użytkowania bardzo się zawiodłem.Telefon od początku się zawieszał i wolno chodził ale zawsze później wszystko było ok.Minął rok od zakupu i niestety podczas rozmowy się wyłączył i nie reagował dosłownie na nic.W serwisie przebywał dwa tygodnie i okazało się że tel prawie za 500 zł nie da się naprawić sprawdzili wszystko co było możliwe ale przyczyny wyłączenia się nie znaleźli.Szkoda bo myślałem że za te pieniądze to będzie mi zdecydowanie dłużej służył.
    .dynamic.mm.pl | 23 wrz 2013, 16:19
  • Przemekszczytno  mail
    Telefon robi super zdjęcia, mało kto wie ze klawiszem T się wyostrza zdjęcie podczas robienia.
    .matcom.com.pl | 30 lip 2013, 11:47
  • Kaate
    Telefon jest beznadziejny.
    Minusy:
    - słaba bateria trzymająca max 1 dzień bez grania w gry lub słuchaniu muzyki, tylko przy smsowaniu + rozmowach które w sumie trwają ok 15 minut
    - tylna klapa którą trzeba otwierać nożem, bo inaczej się nie da
    - słaba obudowa
    - dostający się pod szybkę kurz, który przeszkadza później na ekranie
    - Wifi tylko z nazwy, nie łapie praktycznie nigdzie, nawet będąc 3cm od routera
    - kiepski aparat
    - NAGANNIE GUBIĄCY SIĘ ZASIĘG i nie, nie jest to wina sieci, bo posiadam 2 telefony z tej samej sieci i na starszym modelu nokii nawet w piwnicy łapie, gdy tutaj gubi się nawet w centrum miasta

    Plusy:
    - nieziemsko wygodna klawiatura
    .system-net.pl | 01 lip 2013, 16:15

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 53,8%   8,7%   37,5% 
 Wszystkich opinii: 184. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.209.42
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.