R E K L A M A

Nokia Asha 206
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 107. Pokazuję od 1 do 10.
52,3% 
 15,0% 
 32,7% 
angryangry
Fajna dla jako pierwszy telefon. Sam taki miałem i kiedyś wypadł mi z kieszeni i przypadkowo po nim skakałem. Na szczęście na telefonie pojawiły sie tylko ryski. Ogólnie dobry wybór ale polecam kartę minimum 1 gb. A i jeszcze jedno telefon nie posiada wejscia usb do przesyłania danych kompem.
.146.68.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 24 wrz 2017, 17:09
rubber.duck
Na początku wszystko super, później zaczęły się problemy z oprogramowaniem: Mieszanie wiadomości w konwersacjach, gubienie wiadomości, brak możliwości usunięcia itp. Do tego ostatnio doszło wyświetlanie znanych numerów jako obce. Szkoda, bo gdyby nie tego typu problemy, to telefon super: prosty, wytrzymały i z niezłą baterią.
.43.247.237.ipv4.supernova.orange.pl | 08 sie 2017, 21:08

wkurzony
To nie jest Nokia z serii Asha to jest zwykła Nokia 206 poprawcie nagłówek. Udany model. Działa bardzo dobrze. Nie mam zastrzeżeń.
.play-internet.pl | 15 gru 2016, 11:12
Andzia
Jestem posiadaczką telefonu nokia asha 206 od 2 lat i jestem z niego niebywale zadowolona! Bateria trzyma ok. dwóch tygodni, jakość rozmów jest bardzo dobra, wcale nie muli, zdjęcia robi w miarę ładne, palce nie odciskają się na szkle, jest bardzo wytrzymały, polecam w 100%
.internetdsl.tpnet.pl | 31 sie 2015, 16:08

marik
Bardzo dobry telefon z choć po kilku latach używania w historiach "Rozmowy" wszystko mu się pomieszało ale reszta bez uwag. Bardzo dobra bateria.
.multi-telekom.pl | 04 sie 2015, 18:08
anonimoooooowy
Beznadzieja. 1: Na ekranie czy z tyłu telefonu non stop są jakieś zarysowania nie wiadomo skąd. 2: Nie ma żadnej 'czarnej listy' by momentalnie odrzucało niechcianych połączenia czy smsy. (Nie wiem czy w jakiejkolwiek nokii jest coś takiego). 3: Nie słychać osoby z którą się rozmawia. 4: Przeglądarka internetowa - dno. 5: Za każdym razem jak chce się wejść w zdjęcia trzeba długo czekać, albo się wyszukają albo trzeba włożyć i wyciągnąć kartę pamięci jeszcze raz bądź telefon sam się wyłącza.
.dynamic.gprs.plus.pl | 18 cze 2015, 16:06
Sprzedawca
Skąd macie informację że Nokia 206 jest z serii Asha. Pokażcie na str producenta albo na opakowaniu, lub instrukcji... gdziekolwiek. Nokia 206 to po prostu Nokia 206, żadna Asha.
Już dobrze. Niestety nie możemy pokazać, bo na stronach producenta chyba już nie ma telefonów, a naszą dokumentację diabli wzięli. Nie jesteś pierwszy. Pierwszemu odpowiadałem 26 listopada 2012 dając link i naiwnie wierząc jeszcze, że Nokia jest wieczna. O ja głupi. W alternatywnych jest numerek i chyba tak zostanie.
.dynamic.mm.pl | 06 lut 2015, 12:02
mars
Tel. z dobrej półki program jak nokia 112 jedna karta i bez pamięci aparatu.
.dynamic.gprs.plus.pl | 16 gru 2014, 13:12
ewerton
Ogólnie dobry telefon,oprócz jakości rozmów,tragedia!!! Porównując do starszych przecież Nokii 3110c lub 3120c w których rozmówce słychać jakby był tuż obok,to w 206 głos tragiczny jak ze studni albo z betoniarki tak samo w 6303c.Nowy model a jakość tego do czego głównie został wyprodukowany,czyli do rozmów nie do przyjęcia!!
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 20 maj 2014, 18:05
polaczek_cebulaczek
Mam mieszane zdanie co do telefonu. Z jednej strony bardzo wytrzymała (przynajmniej w moim egzemplarzu) bateria, bardzo prosta, intucyjna obsługa, czytelny ekran. Z zasięgiem także brak problemów. Aparat bardzo przyjemnie leży w dłoni.

Na tym jednak zalety urządzenia się kończą. Moja 206 ma dopiero 4 miesiące, nie eksploatuje jej nadmiernie, ot normalny użytkownik. Co mnie denerwuje? Może to, że panel, w szczególności szybka ekranu wygląda jak moja stara nokia 6020, której używam jako drugi telefon. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że wygląda gorzej. Pod słońce mikroryski są tak wyraźne, że prawdziwą sztuką jest przeczytać coś na ekranie. Z tyłu nie lepiej. Rysy, zarysowania pojawiają się znikąd. Tylko pęknięć brak.

Kolejną irytującą kwestią jest brak złącza usb! Telefon z 2014 roku (no, może 2013, niech mnie ktoś poprawi w razie czego) bez możliwości podłączenia go do komputera? Kpina z użytkownika w najczystszej postaci.

Coś jeszcze? Chyba tak... Oprogramowanie. Moim zdaniem nie radzi sobie z szybkim obsługiwaniem telefonu. Do tego notorycznie wyskakuje mi informacja, że w skrzynce odbiorczej mam jakieś wiadomości. Jak się możecie domyślić, jest ona pusta. Lecz zaraz, widzę, że w rozmowach coś się schowało. Próbuję usunąć, a tam... Zonk. Błąd w usuwaniu. Przez takie coś, przywracałem ustawienia fabryczne 3 razy. Może komuś to nie przeszkadza, mnie jednak irytuje.

Podsumowanie mych wypocin? Miałem zaznaczyć ogólne wrażenie neutralne, jednak nie. Negatywne. Ten telefon oprócz w miarę solidnej baterii nie ma Nam nic więcej do zaoferowania. Szczerze polecam zamiast tego, chociażby starszą E52. Ewentualnie Nokię 6020, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 maj 2014, 22:05

Wszystkich opinii: 107. Pokazuję od 1 do 10.