Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 191 marek  |  9 609 telefonów  |  148 213 opinie  |  720 testów  |  3 912 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Asha 206



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,5%   14,1%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 99. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • ewerton
    Ogólnie dobry telefon,oprócz jakości rozmów,tragedia!!! Porównując do starszych przecież Nokii 3110c lub 3120c w których rozmówce słychać jakby był tuż obok,to w 206 głos tragiczny jak ze studni albo z betoniarki tak samo w 6303c.Nowy model a jakość tego do czego głównie został wyprodukowany,czyli do rozmów nie do przyjęcia!!
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 20 maj 2014, 18:05
  • polaczek_cebulaczek
    Mam mieszane zdanie co do telefonu. Z jednej strony bardzo wytrzymała (przynajmniej w moim egzemplarzu) bateria, bardzo prosta, intucyjna obsługa, czytelny ekran. Z zasięgiem także brak problemów. Aparat bardzo przyjemnie leży w dłoni.

    Na tym jednak zalety urządzenia się kończą. Moja 206 ma dopiero 4 miesiące, nie eksploatuje jej nadmiernie, ot normalny użytkownik. Co mnie denerwuje? Może to, że panel, w szczególności szybka ekranu wygląda jak moja stara nokia 6020, której używam jako drugi telefon. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że wygląda gorzej. Pod słońce mikroryski są tak wyraźne, że prawdziwą sztuką jest przeczytać coś na ekranie. Z tyłu nie lepiej. Rysy, zarysowania pojawiają się znikąd. Tylko pęknięć brak.

    Kolejną irytującą kwestią jest brak złącza usb! Telefon z 2014 roku (no, może 2013, niech mnie ktoś poprawi w razie czego) bez możliwości podłączenia go do komputera? Kpina z użytkownika w najczystszej postaci.

    Coś jeszcze? Chyba tak... Oprogramowanie. Moim zdaniem nie radzi sobie z szybkim obsługiwaniem telefonu. Do tego notorycznie wyskakuje mi informacja, że w skrzynce odbiorczej mam jakieś wiadomości. Jak się możecie domyślić, jest ona pusta. Lecz zaraz, widzę, że w rozmowach coś się schowało. Próbuję usunąć, a tam... Zonk. Błąd w usuwaniu. Przez takie coś, przywracałem ustawienia fabryczne 3 razy. Może komuś to nie przeszkadza, mnie jednak irytuje.

    Podsumowanie mych wypocin? Miałem zaznaczyć ogólne wrażenie neutralne, jednak nie. Negatywne. Ten telefon oprócz w miarę solidnej baterii nie ma Nam nic więcej do zaoferowania. Szczerze polecam zamiast tego, chociażby starszą E52. Ewentualnie Nokię 6020, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 maj 2014, 22:05
  • applemaniak  mail
    Miałem z tym telefonem kilka przygód, ale jest bardzo dobry. Na początku, gdy go dostałem, trochę długo myślał. Po miesiącu zaczął działać poprawnie. Używam go do robienia zdjęć i sprawuje się całkiem dobrze. Internet jest trochę wolny i nawet otwarcie strony google.pl jest dla niego wyzwaniem. Klawiatura często jednak zacina się i wydaje jakieś dziwne dźwięki. Może to przez to, że Telefon, jak zapewnia nas Nokia jest w 100% nadający się do recyclingu. Czy to prawda? Patrząc na tandetne plastiki z jakich został wykonany chyba to prawda. Telefon czasami też skrzypi pod naporem palców, podczas pisania wiadomości. Jednak tylna klapka jest wykonana z plastiku gorszego od tego, z której wykonana jest wkładka z bombonierki. Osobiście polecam sprzęt. Jednak nie mogę się przestawić z mojego iPhona 5 na tą nokię. Pozdrawiam wszystkich.
    .dynamic.chello.pl | 22 kwi 2014, 00:04
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Agnieshka
    Mam telefon około pół roku, jestem średnio zadowolona. Giną mi kontakty co jakiś czas, żeby je odzyskać muszę wyłączyć i włączyć telefon, bateria trzyma około 4 dni, trochę zamula przy odczycie zdjęć z karty pamięci, brak możliwości zapisania wiadomości przed wysłaniem. Plusy: wygodny w obsłudze, przejrzysty. Tak na marginesie mam pytanie mam problem z przesyłaniem plików przez bluetooth z tel na komp w takim sensie że przesyła mi 2 - 3 pliki i więcej nie da rady. Porównywałam z innym telefonem i nie ma takiego problemu więc coś musi być na rzeczy z N206. Czy też tak macie? Bo jakoś nie widzi mi się wyjmowanie karty pamięci za każdym razem.
    .internetia.net.pl | 23 mar 2014, 07:03
  • michaelmaj2012  mail
    Witam wszystkich mam ten telefonik już miesiąc i mogę o nim trochę powiedzieć bo już go trochę poznałem. A więc uważam że telefon jest super bateria trzyma mi 4-5 dni z uwagi na to że bardzo intensywnie korzystam z telefonu ok godziny rozmów ok 50 sms i trzy godziny internetu uważam że to jest dużo tego co robię więc ja jestem zadowolony. ostatnio miałem samsunga galaxy ace 5839i i przy tej częstotliwisci użytkowania baterie musiałem ładować codziennie. Więc w tej nokii jestem bardzo miło zaskoczony. Zdjęcia jak na 1.3 mpix wychodzą bardzo ładne i wyraźne. Telefon nie muli nie zawiesza się. Internecik chodzi wspaniale bardzo szybko i płynnie. Super obudowa nigdy nie przepadałem za "dotykowcami" jak dla mnie telefon musi mieć klawisze a te są w tym telefonie wspaniałe. Podsumowując telefonik jest extra i polecam go ze szczerego serca.
    .promax.media.pl | 01 mar 2014, 15:03
  • Agatka
    Z całego serca odradzam Wam zakup tego telefonu! Może i zewnętrznie jest pociągający, ale za to wnętrze - istna wydmuszka! Wydałam na niego dużo kasy, i bałam się, że coś się z nim stanie (może i to moje anomalie ale słuchajcie dalej :) Nie ma kopii roboczych - nie wiem jak Wy ale ja całe życie zapisuje w moim małym interaktywnym dzienniczku. Szybko porysował mi się ekran, klawisza jak dla rozmiarów wielkoludzkich, za duży, mogę wymieniać przez godziny. Odradzam z całego serducha!
    .is.net.pl | 27 lut 2014, 23:02
  • paseo
    Telefon jest juz u nas dosc dlugo.Bateria trzyma BEZ KONCA,jak nieuzywany to chyba z miesiac.Przy uzywaniu tez BARDZO dlugo.
    WSZYSTKO dziala idealnie;dobrze slychac ,trzyma zasieg,nie znieksztalca.Aparat wprawdzie malutki ,zdjecia w tym formacie nadaja sie do bloga czy FB ale kolory sa bardzo ladne i ostrosc tez.Az zdumiewajaco dobrze na tak mala rozdielczosc.Z ekranu mozna pousuwac fabryczne ikonki tak zeby zostala sama tapeta a jako tapete mozna wstawic nawet wlasny FILM !!!! Mamy tu moi drodzy tapete ANIMOWANA !!! Sprobujcie;dzialaja wszystkie GIF'y znalezione w sieci!!! To jest szok.
    Obudowa spasowana,kolory piekne,ja nie widze zadnych minusow.To jeden z najlepszych telefonow,jakie mielismy.
    Polecam z zamknietymi oczami i mysle ,ze ci co wstawili zle opinie,po prostu swoich telefonow nie ustawili porzadnie albo nie probowali zmienic operatora.
    .dynamic.chello.pl | 23 lut 2014, 10:02
  • dede  mail
    telefon spoko. prosty w obsłudze, przyjemny w dotyku, bateria kulturalna! ale, żeby nie było tak słodko, to minusów też kilka się znajdzie. brak klawisza głośności, brak zaczepu do smyczki, aparat taki sobie (ale jak ktoś chce dobre fotki, to niech sobie kupi aparat nikona).
    .suwalki.vectranet.pl | 21 lut 2014, 21:02
  • kropek
    Dostałem ten telefon jako służbowy i muszę powiedzieć że jest to najlepszy tel służbowy jaki miałem! Bateria trzyma bardzo długo (nawet do tygodnia), jakość rozmów jest znośna więc nie narzekajcie. Aparat słaby, bez bajerów ale do tego właśnie jest stworzony
    .dynamic.chello.pl | 18 sty 2014, 17:01
  • Romek32
    Ta nokia jest super i z wyglądu jej jedyne słabe punkty to słaby aparat i telefon delikatnie przymuli przy otwieraniu karty pamięci telefon mam 2 tygodnie i jest git nic się nie popsuło a nawet jakby się popsuło to mogę go oddać na gwarancje.
    .myslenice.net.pl | 01 sty 2014, 15:01

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 52,5%   14,1%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 99. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Nexus 9
» Philips Xenium V387
» Apple iPad mini 3
» Apple iPad Air 2
» Asus PadFone X mini
» Huawei Honor Holly
» Motorola Nexus 6
» Huawei Honor 6 Pro
» Overmax Vertis 5010 Expi
Aktualności:

» Savelli: komórka za ćwierć miliona
» AllView V1 Viper i - przegląd smartfona
» Oppo 1107: budżetowiec z LTE
» Samsung Galaxy Golden 2: kolejne wcielenie złotej klapki
» Microsoft będzie miał smartwatch?
» Gdzie się podziała zabawa?
» Zgrabny smartwatch dla dbających o kondycję
» Oppo N3 ze skanerem biometrycznym
» Firefox OS zmierza do Japonii



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.79.33
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.