R E K L A M A

Nokia Asha 201
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 49. Pokazuję od 31 do 40.
49,0% 
 16,3% 
 34,7% 
Rozczarowany
Jedna wielka tragedia: mieszają się sms'y, dlatego fragmenty jednej rozmowy trafiają do pięciu innych, niektóre rozmowy znikają, innych nie da się usunąć. Zmieniają się tez daty rozmów. Telefon samoistnie zmienia też nazwy odbiorców, dlatego nigdy nie wiadomo, od kogo przyszła wiadomość. Telefon bardzo podatny na zarysowania, szybko wyciera się klawiatura. Nie polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 Feb 2013, 17:02
Tjato_ja:**
Mam Ją i ma + i -
plus(+)
- Pisze się dobrze smski
- muzyka też spk :)
- bateria trzyma do tygodnia
- wygodny w trzymaniu
- rozmowy jakość dobra
min(-)
- zamula
- internet tragizm
- nie ma wifi
Polecam osobom, które nie musza mieć internetów w komórce, tylko poklikać.
.play-internet.pl | 27 Jan 2013, 13:01

Aea
Jestem strasznie zła na serwis nokii. Telefon nie chciał się właczyć od razu po zakupie(do ładowarki był podłączony bardzo długo), oddałam go do naprawy. Wgrali nowego softa, było cacy 1 dzień. Zrobiłam kilka zdjęć i poszłam na spacer. Po powrocie, pod domem oczywiście tel. wyłączony. Cały czas był w etui i kieszeni kurtki. Znowu go oddałam i przyszedł zepsuty, więc jeszcze raz. Napisali mi w notce że mam ładować baterie zanim się całkowicie rozładuje(chyba żartują!). Dzisiaj znowu byłam na spacerze i w domu akcja reanimacja (udało się).
Dodam że w moim domu dwie osoby mają telefon z taką baterią i mój egzemplarz śmiga na nich świetnie(oczywiście mówiłam to za każdym razem).
Tel. kupiony w listopadzie, za każdym razem wgrywali softa;)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Jan 2013, 17:01
ZADZIOR
14-o latko, masz wadliwy egzemplarz, mój zawiesił się tylko raz, robi zawsze tylko jedno zdjęcie a nie kilka jak u Ciebie, a co do wypukłych klawiszy, przy "ciasnej qwerty" muszą być wypukłe, żeby dało się pisać.
.ziebice.silesianet.pl | 30 Dec 2012, 14:12

14 - latka ;)
Z telefonem Nokia Asha 201 męczę się od 3 miesięcy.
1) Nie polecam go osobom, którym nie zależy tylko na dzwonieniu i pisaniu smsów, bo jeżeli robię zdjęcia, to najpierw robi mi się ich 3-5 sztuk, a jak chce usunąć te niepotrzebne żeby zostało tylko 1 zdjęcie, to usuwają i się wszystkie zdjęcia z
telefonu.
2) Ten telefon często się blokuje i trzeba go resetować.nie ukrywam że jest to bardzo denerwujące, bo np. pisze rozmowę z koleżanką, a tu nagle bęc i telefon się blokuje.
3) Przyciski do pisania są bardzo niewygodne i wypukłe, moja koleżanka też am telefon z klawiaturą qwerty, tyle że samsunga, który ma więcej funkcji i lepiej się na nim pisze...
Zgadzam się z osobami, które mają ten telefon przez kilka godzin, bo tez na początku byłam nim zachwycona, a teraz oddałabym wszystko, żeby rodzice kupili mi nowy, lepszy telefon.
Albo ten telefon ma takie wady, albo po prostu ja trafiłam na taki egzemplarz, który ma jakąś usterkę.
.162.193.223 | 23 Dec 2012, 00:12
Beti
Mam ten telefon dobe i jestem zachwycona. Jest to prosty, ładny (mam różowy) telefon. Nienawidzę smartfonów. Wolę prostą obsługe z normalną klawiaturą! Mi telefon jest potrzebny do dzwonienia i smsowania i Asha spełnia tą role :) Dałam za niego [...] 239 zł i mam dobry ładny telefon za niską cene :)
.internetdsl.tpnet.pl | 21 Dec 2012, 12:12
ZADZIOR
A teraz zapuszczę negatywnie, żeby nie było tak kolorowo. Tfu, aby właśnie było kolorowo, zielono-czeerwono. A zatem: gdy klawiszem góra-dół zregulujemy sobie głośność to takie ustawienie ma wpływ na ustawienia odtwarzacza muzycznego oraz gier/aplikacji.
Jeśli w odtwarzaczu ustawimy sobie daną głośność, to to ustawienie będzie miało wpływ np. na głośność w słuchawce podczas rozmowy. No helooooł ??
P.S. oki dzięki za wyjaśnienie z kompozytorem, tak, potwierdzam, da się wycinać fragmenty melodii pod dany dzwonek.
.ziebice.silesianet.pl | 09 Nov 2012, 10:11
ZADZIOR
Mam Aśkę dwa zero jeden od około 350 minut. Po aktualizacji softa tel. zyskał opcję regulacji jasności wyświetlacza w pięciostopniowej skali. Porównam go do Huawei U6150, który to tak regularnie mieszałem z błotem w opiniach ;) Otóż bezpośrednio rzucając aluzje:
W Asiuńce po zablokowaniu przynajmniej nie ma niezmienialnego skrótu do 112... A takowych przypadkowych połączeń kilka miałem korzystając z w/w H. Aśka nie skrzypi i nie słychać jak dotyka, klika, naciska się jej...liczne wypustki ;) klawiatury alfanumerycznej. No może trochę zaczyna środkowy klawisz nawigacyjny ale ogólnie chodzi cichutko. Pisze się wygodniej ze względu na umieszczenie klawisza funkcyjnego obok Shifta.I niepowielanych funkcji klawiszowych. Funkcja Shift + działa jako zaznacz, ctrl + a/c/x/v działają też jak powinny co jest bardzo dla mnie ciekawą możliwością usprawniającą pisanie.
Bardzo porządne jak na cenę (moja Asiunia 201 kosztowała mnie z porywem serca 199zł) materiały, aczkolwiek tylna klapka już ma rysy - świecąca się jak wylizany kieliszek pokrywka baterii ma ba(AA)rdzo nieodporny lakier. Gdyby była matowa jak ramka telefonu - to git malina. Głośnik dobry, nie tak dobry jak w H.
Odtwarzany dźwięk ujdzie ale... Brak equalizera mnie boli. Brak dedykowanego przycisku głośności mnie boli. Aśka powiększając zdjęcie powiększa zdjęcie względem jego rozdzielczości, a H. powiększał obraz kodując sobie rozdzielczość wyświetlanego obrazu jak wyświetlacza czyli 320x240 więc...przy pow. już x2 obraz cierpiał na Pixelozus Masacrus.
Jakość rozmów na przystępnym bardzo poziomie. Wyświetlacz ma spore kąty patrzenia, ale tak jak H. oglądany od dołu tak Asiulka zmienia lekko barwy i kontrast oglądana z...lewej. Ale nieporównywalnie inna jakość, mała czcionka wygląda bardzo elegancko, nie widać przesadnie pikseli.
Kod zabezpieczający telefon jest ale... Brak możliwości do użycia go celem zabezpieczenia telefonu przy obcej sim...mnie boli. Niemożność ładowania telefonu przez USB mnie boli. Nie każdy ewentualny znajomy ma ładowarkę do Nokii.
Ale większość użyszkodników telefonów posiada ładowarkę JU ES BI, a to ułatwia karmienie komórki obojętnie jaki producent wykonał komórkę znajomego. Eh cofniecie się o spory krok, jak z equalizerem i klawiszem sterowania głośnością (rozumiem, że w dobie smartphonów liczy się estetyka i minimalizm otworów i klawiszy na obudowie - bo wszystko i tak jest dotykowe więc to nie problem, no ale Jo(ASHA) 201 nie jest smartphonem) i posiadając bardzo dobry głośnik, uzupełnieniem taki klawisz mógłby być, jak i możliwość chociażby posiadania korektora dźwięku.
Telefony idealne na szczęście niestety nie istnieją i to trzeba wziąć na klatę jak dzidę zulusów. Mam nadzieję, że komuś te informacje pomogą w wyborze lub nie-wyborze tego telefonu.

P.S.
Co do specyfikacji - otworzyłem wszelkie możliwe zakładki i kompozytora ani hu hu.
Zabawnie byśmy wyglądali, gdyby tak urealnić te dzidy. A w kwestii kompozytor, to nie do końca tak. Nokia pisze: "Ringtone tuning lets you tune your favourite song into ring tones". Nie jest to kompozytor z prawdziwego zdarzenia, niemniej pozwala na dostosowanie utworu w celu użycia go jako dzwonka, dlatego zaznaczyliśmy. (jf)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 Nov 2012, 20:11
Nergal
Droga redakcjo. Na stronie Nokii w specyfikacji widnieje 64mb RAM oraz 64mb pamięci wewnętrznej. Pzdr.
Dziękuję. Nokia wcześniej podawała wyłącznie pamięć dostępną dla użytkownika - stąd 10MB. Poprawiłem, informację dodałem do dodatkowych. (jf)
.ideabank.pl | 16 Oct 2012, 11:10
kotka03
mam ten telefon od 1 msc. i jestem starsznie zadowolna .Swietny odtwarzacz MP3 i ma wytrzymała baterie.Jedna z wad jest jednak kiepski aparat , ale jeśli ktos nie robi dużo zdjec to jest wystarczający :)
.ostnet.pl | 08 Oct 2012, 18:10

Wszystkich opinii: 49. Pokazuję od 31 do 40.