Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 159 telefonów  |  144 353 opinie  |  720 testów  |  5 388 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia 808 Pure View



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,6%   5,0%   34,4% 
 Wszystkich opinii: 160. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Wojtecki
    Witam.
    Miałem ten telefon i polecam go każdemu, kto lubi robić zdjęcia, a nie chce nosić przy sobie dodatkowego aparatu kompaktowego. System wbrew opinii chodzi bardzo płynnie. Transmiter FM to chyba najfajniejsza funkcja z jaką spotkałem się w tym telefonie. W aucie zawsze słuchałem muzyki z Nokii :) Rozstałem się z Nokią, ponieważ brakuje jej jednak wielu funkcji znanych z Androida. Nie jest tak uniwersalna. Lecz jednak ktoś szuka telefonu do pisania SMSów, dzwonienia, robienia zdjęć to nie widzę lepszej opcji. Ekran 4" jest akurat. Internet na oryginalnej przeglądarce chodzi fatalnie, lecz wystarczy wgrać Operę i wszystko jest OK. WI-FI łapało w miejscach gdzie Galaxy Note, Xperia S i wiele innych telefonów z wyższej półki mogło tylko pomarzyć :) Dopiero S3 LTE łapie podobnie lub na tym samym poziomie.
    Podsumowując - telefon bardzo polecam osobom, które użytkują telefon jak telefon :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 sie 2014, 01:08
  • Guts
    Zakupiłem ten telefon okolo miesiąca temu i mogę stwierdzic ze poszukiwania telefonu idealnego, praktycznego, sprawiającego duzo frajdy dobiegły konca. W swojej opinii pewnie podziele zdanie nie jednego komentującego. Wykonanie bardzo solidne, optymalny rozmiar ekranu 4 cale przez co telefon w ogole nie przeszkadza w kieszeni a rozdzielczosc na którą wiele osób narzeka wcale nie jest solą w oku. Aparat? Dla fotografa amatora jakim jestem w sam raz - zastąpi nie jeden kompakt i ma sie go caly czas pod reką. Wiadomo ze to telefon i nie przebije wszystkiego, ale posiadając 808kę kompaktu juz bym nie kupił. Odtwarzacz muzyki swietnie gra, a dodatkowo czesto korzystam z transmitera fm ktorego nie ma w androidach za ktorymi nie specjalnie przepadam. Tak samo praktyczne dla mnie jest usb on-the-go oraz wyjscie hdmi. Symbian na ktory tak narzeka wiele osób wcale nie jest wadą, to zaleta ze względu na chociazby oszczednosc energii (nie pamietam kiedy poprzednie telefony trzymaly 3 dni przy normalnym uzytkowaniu), mozna wgrac rozne profile ktorych tak mi brakowalo przy swego czasu uzytkowaniu sony xperia ion, mojego pierwszego i ostatniego androida. Aplikacje i gry jak trzeba mozna znalezc w internecie jak sie chce, nie brakuje nic. Dodatkowo podoba mi sie mozliwosc ustawiania innej tapety na kazdym pulpicie głownym ale to moje wlasne widzimisie. Moze to i lepiej ze Symbian juz nie jest rozwijany bo nie stal sie komercyjna papką z badziewnymi swiecącymi sie aplikacjami jak android a poza tym mam sentyment do tego starego stylu. Internet mogłby byc lepszy natomiast po zainstalowaniu Opera mini smiga jak na wszesniej wspomnialnej experii wiec i tu nie rozumiem opluwania symbiana pod tym wzgledem. Dla porownania tym telefonem 808ka ma stabilny system i zawieszenia zdarzaja sie sporadycznie w przeciwienstwie do telefonu od sony. Jesli nie wymienilem jakiejs zalety z pewnoscia mozna o nich przeczytac w poprzednich komentarach :)

    podsumowując jest to telefon dla ludzi nie patrzących na cyferkową specyfikacje. jest to praktyczne urządzenie sprawdzające sie w codzienym uzytku i dające duzo zabawy jesli potrafi sie poszukac czegos po sieci a nie tylko kawa na ławe jak w google play. dla mnie Nokia zakonczyla Symbiany w bardzo dobrym stylu a za model 808 PV ogromne brawa, nie zamienie go na zaden inny :)
    .dynamic.chello.pl | 12 lip 2014, 23:07
  • viatama
    Cześć, telefon kupiłem póltora miesiac temu. Oponie wystawiam oczywiście w pełno pozytywną. Aparata daje rady, autofocus spisuje sie przyzwoicie, choc dużo lepiej kiedy wybierzemy tryb zbliżenia manualnie.
    Wykoananie: bardzo soldinie i gustownie, udało mi sie, dostać razem z telefone ochraniacz Amazer (chyba najlpesze etui jakie jest do tego telefonu). System działa bez zarzutów, doprawiony dobrymi aplikacjami ze sklepu, szczególnie widżetami z serii QOO oraz Bell extra buttons stanowi naprawdę praktyczny dodatek do codziennego życia :)
    Oczywiście bateria, ktora mam pozostawiam nieco do życzenia; jednak jako że telefon kupilem z drugiej reki, nie jestem pewien jej pochodzienia, planuję kupic nową w salonie nokii. Wtedy sie okaże jak się będzie zachowywać.
    Telefon polecam, szczególnie że jego cena leci już w doł. Warto jednak pamiętac, że dobrze skonfugoriwany pod względem ekranu głownego i aplikacji będzie nas cieszyć jeszcze bardziej.
    Warto tez wspomnieć o akcesoriach, takich jak; uchwyt HH-23, statyw gorillpa pod, czy ładowarka przenośna DC-17. Warto dokupić do takiego telefonu.
    Pozdrawiam.
    .capgemini.de | 17 cze 2014, 12:06
  • R E K L A M A
  • jedrekp
    Telefon mam od pół roku nim go kupiłem przeczytałem mnóstwo opinii i recenzji mam taki telefon jaki chciałem dopasowany pod moje oczekiwania. Lubię robić zdjęcia a ten telefon robi takie jakie mnie satysfakcjonują.Telefon wyprodukowano w 2012 i jak na razie żaden inny wyprodukowany później nie robi tak dobrych fotek.Wszystkie inne funkcje ma bardzo dobrze skonfigurowane i szkoda że system symbian nie jest już rozwijany jestem pewien że mógłby to być jeden z lepszych systemów operacyjnych na smartfony w najbliższych latach,chociaż jak już wspomniałem telefon ma bardzo dobrze wszystko dopasowane dopracowane i poukładane co przekłada się na bardzo przyjemną prace na 808-mce.I zaręczam każdy kto go kupi będzie wyróżniał się z tłumu.Nie opisuje go w formie plusów i minusów bo twierdzę że każde urządzenie wyprodukowane kiedykolwiek ma swoje plusy i minusy użytkowania.
    .sta.asta-net.com.pl | 16 cze 2014, 23:06
  • kazik
    Wiem, że dobrze wybrałem. Kupiłem tą Nokię ponieważ po prostu lubię robić zdjęcia. Nie mam miliona aplikacji jak w androidzie - bo nie chciałem. Nie mam lansiarskiego iTelefonu - bo nie chciałem. Mam najlepszy na rynku aparat w telefonie - bo chciałem. Bateria trzyma 3 dni przy normalnym użytkowaniu. Aparat robi takie zdjęcia, że nawet przy lustrzance nie ma się czego wstydzić. Lampa błyskowa - życzyłbym takiej niektórym kompaktom. Filmy nagrywa także najlepsze spośród moich wszystkich telefonów dotychczasowych. Dźwięk w filmach powala na kolana. Po prostu stereo. Po 5 latach z N95 16gb to godny następca. Jak najbardziej na plus. Priorytetem był telefon z opcją robienia maksymalnie dobrych zdjęć i to się udało osiągnąć.
    .play-internet.pl | 13 cze 2014, 11:06
  • Jary
    Opina pana Dolorka to podejrzewam spontaniczna reakcja na działanie telefonu-jak zaznaczył pierwszego smartfona-bez dokładnego poznania systemu i zasad obsługi systemu symbian.Polecam instrukcję obsługi .Oczywiście nie jestem ekspertem,ale nieraz warto przeczytać,co czyniłem wielokrotnie w tym i innych modelach telefonów z tym systemem.Moje spostrzeżenia zawarłem w poprzednich komentarzach tego modelu i innych.Jest to ostatni model Noki na symbianie systemie ze wsparciem do końca 2016 roku-zobowiązanie firmy,a czytałem otym na stronie mGSM.Porównanie z Sony Ericssonem c905-niewłaściwe,tak jak w komentarzu pana Zibi,który popieram.Autofocus opisany w instrukcji z którą uważam należy zapoznać się przed zakupem,działa z odległości niemniejszej niż 15cm-wtedy wyostrza w mig i dokumenty można drukować na A4.Polecanie yelefonu z androidem do dzwonienia,czy do "bajerów "to trochę kryptoreklama.Co dla mnie jest bajerem?-zielona i czerwona słuchawka która czyni go telefonem do dzwonienia,darmowa nawigacja,super aparat,nadajnik fm-bezprzewodów jesteś DJ w radio domowym aucie,złącze usb które obsługuje pendraiv 64 GB w moim przypadku i pewnie obsłużyłby większy co umożliwia mi przesłanie danych wszędzie bez dodatkowych urządzeń.Symbian zaś to darmowe programy,które pozwalają zapisać na dysk i obejrzeć w dogodnym momencie filmy,audycje.Choćby takie jak Ipla,YouTube.Nie tylko online jak niektóre inne systemy.Każdy ma swoje bajery więc nie oceniajmy systemu,czy aparatu na podstawie swoich.Może będzie to trochę przemądrzałe ale radzę przed następym zakupem czytać instrukcję,opinie-i tu polecam to forum -mGSM.Ten wpis postanowiłem umieścić w obronie super telefonu jakim jest Nokia 808 Pure View,nie jako pouczenie,więc jeżeli jest w nim doza przemądrzałości to przepraszam.Pozdrawiam.
    .opera-mini.net | 22 maj 2014, 18:05
  • zibi
    Zibi do opinii Pana Dolorka. Mam Nokię 808 Pure View już 18 miesięcy. W tym czasie, nie zawiesiła mi się ani jeden raz. Po naładowaniu baterii, telefon,
    pracuje od 3 do 5 dni, zależnie od intensywności jego użytkowania. Zaręczam, że po naładowaniu włączenie urządzenia do pracy nie nastręcza żadnej trudności. Wyświetlacz reaguje na dotyk bardzo poprawnie i w tym względzie nie ustępuje innym smartfonom. Nie jest to mój pierwszy smartfon, kupiłem go dla jego nie porównywalnych walorów fotograficznych. Nie mogę się zgodzić z opinią Pana Dolorka, który pisze, że telefon się zawiesza i musiał stosować twardy, jego reset. Jeżeli tak jest to telefon Pana nadaje się do serwisu, gdzie na pewno usuną
    usterkę. Jak wynika z treści opinii Pana Dolorka, Nokia 808 jest to jego pierwszy kontakt ze smartfonem, porównywanie tego telefonu do SE 905 (używałem go kiedyś)jest niczym nie uprawnione, to nie są telefony z tej samej bajki. Nie można porównywać motocykla do samochodu. Nie wiem też na jakiej podstawie radzi Pan, że jeżeli ktoś chce mieć telefon z bajerami to najlepiej kupić coś z systemem android.
    .adsl.inetia.pl | 18 maj 2014, 23:05
  • Dolorek  mail
    Mój pierwszy smartfon i jestem raczej zawiedziony. To, co na szybko przychodzi mi do głowy to:
    Zalety:
    - wbudowana lampa błyskowa,
    - włączanie latarki jednym przytrzymaniem przełącznika, nie trzeba odblokowywać, macać gdzieś po wyświetlaczu....
    - bajer dużej matrycy daje fajną możliwość bezstratnego zoomu przy mniejszych rozdzielczościach oraz uchwycenia dużo szczegółów przy fotografii np. planów/dokumentacji w pełnej rozdziałce,
    - chyba szybko chodzi, choć osobiście nie używałem innego smartfona,
    - fizyczny przycisk do robienia zdjęć oraz odbierania/odrzucania połączeń
    - mimo iż obiektyw nie jest zakrywany, nie jest porysowany po roku używania,
    - odporny na upadki

    Wady:
    - zawieszanie telefonu, nie wiem, może teraz to standard tylko kwestia jak często?
    - kłopoty z bluetooth, przynajmniej z moim zestawem głośno mówiącym,
    - bateria trzyma krótko mimo wyłączenia wszystkiego włącznie z wygaszaczem, 2-3 dni, a jak się używa intensywnie to 1, max. 2 dni
    - po rozładowaniu baterii, trzeba potrzymać telefon pewien czas na ładowarce aby udało się go włączyć,
    - kilka dni po zakupie pobrałem jakąś aplikację ze sklepu Nokii, po zainstalowaniu telefon wyłączył się i nie wstał, pomógł dopiero twardy reset, który wiązał się z przywróceniem ustawień fabrycznych, a więc i wywaleniem wszelakiego softu wgranego przez operatora,
    - auto focus choć działa szybko to jak dla mnie tragicznie, nie da się złapać ostrości przedmiotu z bliska, jak nie włączy się makro i na odwrót, trzeba je wyłączyć aby AF działał na dalsze przedmioty. Fakt złapał / nie złapał ostrości też pozostawia wiele do życzenia. Mój stary SE 905 choć robił to dłużej to AF działał dużo lepiej,
    - próba rozmowy przez zestaw głośnomówiący bluetooth gdy włączona nawigacja zazwyczaj skutkuje dziwnym zachowaniem telefonu, a potem rzutem o podłogę,
    - nie zawsze działa fizyczny przycisk odbioru połączenia, oddanie telefonu na gwarancję i wgranie nowego softu w dużym stopniu to jednak poprawiło,
    - jak dla mnie pisanie zrozumiałych sms'ów wymaga dokładnego sprawdzania tego, co się pisze, może to kwestia wszystkich dotykowych - nie wiem
    - szybkość obsługi w porównaniu do klasycznych telefonów dużo wolniejsza ale to podobnie jak wyżej, może kwestia wszystkich smartfonów

    Reasumując, telefon nie wiem dla kogo, ja go wybrałem z uwagi na aparat ale porównując do starego SE905 to rewelacji w jakości nie ma. Oczywiście dużo fajniej działa przeglądanie zdjęć, powiększanie itp. Jak ktoś potrzebuje tel do dzwonienia niech kupi coś klasycznego, a jak ktoś potrzebuje do bajerów to coś na androidzie. Symbian jak dla mnie wspierany już nie jest.
    .222.126.214 | 24 kwi 2014, 19:04
  • Tomek.
    Witam dodam tylko że do mojej N808 podpiąłem kartę sandisc micro SDXC64GB i śmiga aż miło.Super sprzęt.pozdrawiam
    .ssp.dialog.net.pl | 22 kwi 2014, 21:04
  • Dzidek
    808 - fany, szybki, ergonomiczny. Zawiodłem się na jakości zdjęć. N8 robi identyczne i N8 lepiej sobie radzi w pomieszczeniach. N8 też lepiej oddaje kolory. Aparat w 808 jest jednak ciekawie oprogramowany i edytor zdjęć itp. Czyli soft do zdjęć to duży plus. N8 z tym softem i procesorem i byłaby rewelka. Matryca i obiektyw 808 przereklamowane. Pewnie to samo w 1020.
    Wyłącznie dostępny jeden rodzaj KLAWIATURY QWERTY TO PO PROSTU TRAGEDNIA!!!!!!!!!
    Odpuściłem se pisanie SMS.
    .ssp.dialog.net.pl | 19 kwi 2014, 23:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,6%   5,0%   34,4% 
 Wszystkich opinii: 160. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kyocera Brigadier
» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
Aktualności:

» Kiedy ruszą wypożyczalnie telefonów?
» OneWatch: inteligentny zegarek od OnePlus
» Kyocera Brigadier z szafirowym szkłem
» Tablet Alcatela z ekranem 2K
» Sony Xperia Z3 Compact zadebiutuje na IFA?
» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.99.178
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.