Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 229 marek  |  11 186 telefonów  |  160 167 opinii  |  650 testów  |  2 952 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 808 Pure View

  • Standard GSM
    850 900 1800 1900
  • Standard UMTS
    850 900 1900 2100
  • Standard LTE
     
  • Rodzaj
    Dotykowy (bez klawiatury)
  • Wymiary (wys. x szer. x grub.)
    123,90 x 60,20 x 17,95 mm
  • Waga
    169,00 g
  • Wyświetlacz
    Kolorowy / AMOLED
    16M kolorów
    360 x 640 px (4.00") 184 ppi
  • Max. czas rozmów
    2G: 660 min. (11,0 h)
    3G: 390 min. (6,5 h)
  • Max. czas czuwania
    2G: 465 h. (19,4 dni)
    3G: 540 h. (22,5 dni)
  • Standardowa bateria
    Li-Ion 1400 mAh
  • Pamięć książki telefonicznej
     
  • Pamięć wbudowana
    16 GB
  • Pamięć RAM
    512 MB
  • Karty pamięci
     
    microSD, microSDHC
    (do 32 GB)
  • System operacyjny
    Symbian Belle
  • Procesor
    ARM11
    Zegar procesora: 1,30 GHz
  • Ekran dotykowy
     
  • Współczynnik SAR (10g)
    1,23 W/kg
  • Dwie karty SIM (DualSIM)
     
  • Wprowadzony na rynek
    II kwartał 2012
R E K L A M A
TRANSMISJA DANYCH
  • xHTML
     
  • WAP
      v2.0
  • HSCSD
     
  • HSDPA
     14,40 Mbit/s
  • HSUPA
     5,76 Mbit/s
  • HSPA
     
  • HSPA+
     
  • GPRS
      klasa 33
  • EDGE
      klasa 33
  • Bluetooth
      v3.0
  • Profil A2DP
     
  • HDMI
     
  • WiFi
      v802.11b/g/n
  • DLNA
     
  • Hotspot WiFi
     
  • IrDA
     
  • USB
      v2.0
  • Moduł GPS
     
  • Obsługa A-GPS
     
  • NFC
     
KOMUNIKACJA I WIADOMOŚCI
  • Poł. oczekujące
     
  • Poł. konferencyjne
     
  • Przekierowania
     
  • Push To Talk
     
  • Instant Messenger
     
  • SMS
     
  • Pamięć SMS
     
  • EMS
     
  • MMS
      v1.3
  • Słownik
     T9
  • Klient e-mail
     
  • Protokoły e-mail
    POP3, IMAP4, SMTP
  • Sprzętowa QWERTY
     
  • Czytnik RSS
     
MULTIMEDIA
  • Radio
      z RDS
  • Obsługa mp3
     
  • Formaty dźwięku
    M4A, AAC, AAC+, eAAC+. WMA
  • Polifonia
      64 głos.
  • Video dzwonki
     
  • Kompozytor
     
  • Gry
     
  • Java
      MIDP 2.1
  • Videotelefon
     
  • Telewizja DVB-H
     
  • Wyjście TV
     
  • Aparat foto
     
  • - Matryca
    41 Mpx
  • - Rozdzielczość
    7728x5368 px
  • - Lampa błysk.
     
  • - Dodatkowe
    AF
  • Drugi aparat foto
     
  • Video
     
  • - Rozdzielczość
    1920x1080 px
  • - Formaty video
    H.263, H.264, MPEG4 - 30 fps
FUNKCJE BIZNESOWE
  • Zegarek
     
  • Stoper
     
  • Alarm
     
  • Kalkulator
     
  • Przelicznik walut
     
  • Organizer
     
  • Kalendarz
     
  • Praca w samolocie
     
  • SyncML
      v1.2
  • Dane i faks
     
INNE FUNKCJE
  • Wygaszacz
     
  • Tematy
     
  • Wymienna obudowa
     
  • Wybieranie głosowe
     
  • Głośnomówiący
     
  • Dyktafon
     
  • Vibra
     

WASZA OCENA

Ocena sumaryczna:

9,34

Design:

9,29

Możliwości:

9,39
 
Wszystkich ocen:
2211
Wizyt:
291304
Popularność:
0,03%

INFORMACJE DODATKOWE

Corning Gorilla Glass. Pojemnościowy wyświetlacz z multi-touch. Akcelerometr, magnetometr, czujnik zbliżeniowy, czujnik światła. USB On-the-Go. Złącze a/v 3,5 mm z tv-out. Nadajnik FM (88,1 - 107,9 MHz). Flash Lite 4.0 (Flash Player 10.1). Przeglądarki dokumentów biurowych (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pdf, .zip). Sensor 41 MP z technologią PureView Pro. Optyka aparatu: Carl Zeiss. Ksenonowa lampa błyskowa. Focal length: 8.02 mm (35 mm equivalent focal length -26 mm, 16:9 / 28 mm, 4:3). Autofocus i touch-to-focus. Wykrywanie twarzy. Geotagi. Edycja wideo. Obsługa OpenGL 2.0. Odtwarzanie wideo: 3GPP (H.263), ASF, AVI, Flash Video, H.264/AVC, Matroska, MPEG-4, RealVideo 10, Sorenson Spark, VC-1, VP6, WMV 9. 1GB pamięci ROM, 128MB pamięci grafiki. Kwestia zoom-u optycznego jest opisana tutaj i jeszcze tu. Tylko micro SIM.

NA TWOJĄ STRONĘ

Sprzedajesz na Allegro? Masz swoją stronę? Jeśli chcesz gdzieś wstawić podstawowe dane o tym telefonie - kliknij tutaj!

INFORMACJE DODATKOWE

Corning Gorilla Glass. Pojemnościowy wyświetlacz z multi-touch. Akcelerometr, magnetometr, czujnik zbliżeniowy, czujnik światła. USB On-the-Go. Złącze a/v 3,5 mm z tv-out. Nadajnik FM (88,1 - 107,9 MHz). Flash Lite 4.0 (Flash Player 10.1). Przeglądarki dokumentów biurowych (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pdf, .zip). Sensor 41 MP z technologią PureView Pro. Optyka aparatu: Carl Zeiss. Ksenonowa lampa błyskowa. Focal length: 8.02 mm (35 mm equivalent focal length -26 mm, 16:9 / 28 mm, 4:3). Autofocus i touch-to-focus. Wykrywanie twarzy. Geotagi. Edycja wideo. Obsługa OpenGL 2.0. Odtwarzanie wideo: 3GPP (H.263), ASF, AVI, Flash Video, H.264/AVC, Matroska, MPEG-4, RealVideo 10, Sorenson Spark, VC-1, VP6, WMV 9. 1GB pamięci ROM, 128MB pamięci grafiki. Kwestia zoom-u optycznego jest opisana tutaj i jeszcze tu. Tylko micro SIM.

WASZA OCENA

Ocena sumaryczna:

9,34

Design:

9,29

Możliwości:

9,39
 
Wszystkich ocen:
2211
Wizyt:
291304
Popularność:
0,03%

NA TWOJĄ STRONĘ

Sprzedajesz na Allegro? Masz swoją stronę? Jeśli chcesz gdzieś wstawić podstawowe dane o tym telefonie - kliknij tutaj!

Aktualności powiązane z Nokia 808 Pure View

Wszystkich aktualności: 11       Pokaż wszystkie
Rozpakowaliśmy Sony DSC-QX10
Koledzy w redakcji mGSM sceptycznie podchodzą do pomysłu Sony na dobrej jakości zdjęcia w smartfonie. Ja już jestem na tak. Subiektywnie Sony DSC-QX10 zdaje się być rozwiązaniem ciekawym i dopasowanym do moich potrzeb. więcej
R E K L A M A
Wykres zmian popularności telefonu Nokia 808 Pure View
Wykres zmian popularności telefonu
Nokia 808 Pure View
Mimo iż staramy się, aby wszystkie informacje i dane techniczne dostępne w serwisie mGSM.pl były aktualne i prawdziwe, nie możemy jednak zagwarantować, że takie są w rzeczywistości. Dlatego też, jeśli zauważyłeś błąd w prezentowanych danych, prosimy
Pobieram dane...
Wszystkich opinii: 165

Thumb Up

60,6% 

Thumb Down

 4,8% 

Pytanie

 34,5% 

Jimmy026  mail
Witam, ja i moja żona używamy naszych nokii 808 już od ponad roku, nie wyobrażam sobie innego telefonu kiedy mamy małe dzieci, miło bedzie pokazać dziecku jak podrośnie zdjęcia w takiej jakośći, wiadomo te chwile są najważniejszymi w życiu warto je zapisać w konkretny sposób np 34 MP :) Ps. Nawigacja mega sprawa. Pozdrawiam
.satkol.pl | 19 kwi 2015, 08:04
BundyR
Długo wahałem się z zakupem, na obrazkach telefon odstrasza. Na żywo - przyciąga i zwraca uwagę!:)
Wcześniej zmieniałem telefon max co 2 miesiące, ten mam już ponad rok i jestem niemniej zafascynowany jego funkcjonalnością.

Zalety:

- genialny, najlepszy na rynku aparat foto, zdjęcia i filmy rewelacja! nawet najnowsze lumie, galaxy s5, xperia z3 ustępują temu cacku,
- waga i wielkość, mieści się w kieszeni i waży tyle, ze czuję, że mam telefon a nie plastikowe byleco,
- dobra nierysująca się obudowa,
- wbudowana latarka,
- rozsądny czas na baterii,
- symbian!:)

Wady:
- brak wsparcia systemu, chociaż póki co po co to komu, nawigacja działa, aplikacji jest pełno. Ogólnie czysty telefon posiada wszystkie pożyteczne aplikacje i możliwości i nie trzeba wgrywać mnóstwa śmieci (tak jak w przypadku androida)

Tego smartfona grzech sprzedawać:)
.dynamic.gprs.plus.pl | 03 gru 2014, 21:12
tasior
@zett1 - o jestem cytowany, i to pomimo, że mój post jest już na 4 stronie. Bardzo mi miło :). "pewna trudnośc w robieniu zdjęć przy zajętej drugiej ręce." - nie ogarniam, zdjęcia można robić i dotykowo, i guzikiem, a wielkość jest taka, że świetnie się trzyma w jednej ręce. Czego można chcieć więcej?

@Wojtecki - "Rozstałem się z Nokią, ponieważ brakuje jej jednak wielu funkcji znanych z Androida." Nie pytam złośliwie tylko z ciekawości. O jakie funkcje chodzi? Właśnie dostałem nowy telefon z Androidem z sieci i się zastanawiam nad przesiadką, ale właśnie nie umiem się przekonać, co takiego mogę zyskać w Androidzie, czego nie mam w Symbianie. Internet działa trochę szybciej, ale aparat oczywiście daleko w tyle. Szukam argumentów za Androidem.
.dynamic.chello.pl | 26 sie 2014, 13:08
zett1  mail
ja przytoczę zalety i wady z wymienione przez użytkownika @tasior, z którymi się zgadzam lub nie:
+ świetna antena. tam, gdzie na np Nokii 500 był brak zasięgu lub ew jedna kreska-808 pokazuje co najmniej 3 kreski i rozmowy przebiegają bez problemów. Zatem idealny telefon dla osób będących w miejscach o słabym zasięgu sieci.
+ solidna twarda budowa
+ bardzo jasny wyraźny ekran
+ aparat - jeżeli nie jesteś osobą która używa lustrzanek, to ten telefon zastąpi aparat na wyjazdy.
+ głośnik (głośny wyraźny i czysty)
+ symbianowe profile
+ książka telefoniczna
+ transmiter FM
+ Nokia Mapy Offline - jednak dużo bardziej przydatne od rozwiązań Androidowych.
+ Całkiem nowoczesny interfejs - nie czuje się, że to stary system
+ Blokada ekranu za pomocą bocznego przełącznika - najwygodniejsze rozwiązanie jaki kiedykolwiek było
+ Ekran AMOLED, oznacza, że prąd pobierają tylko aktywne piksele, przez co można sobie pozwolić, żeby telefon cały czas wyświetlał godzinę.
+ Ekran 4 cale, jest to idealna wielkość, przy której rzeczy nie są małe, ale telefon wciąż daje się obsłużyć jedną ręką.

Co do wad....bedę polemizował z niektórymi w nawiasach ;-):
- system został przez nokię uśmiercony, więc wiele na niego nie powstanie (moje zdanie- i co z tego, skoro wszystko jest ok??)
- poważny niedobór gier (znowu i co z tego, do skomlikowanych gier kupuje się inny sprzęt)
- rzadko, ale potrafi się zaciąć
- mała bateria -ogólnie symbian ciągnie mniej prądu od androida, więc telefon trzyma nieźle, ale jeżeli nie zwrócimy uwagi na działające aplikacje, możemy go szybko zabić
- brak video rozmów przez Skype'a
- hotspot wifi jest tylko poprzez dodatkowo płatną aplikację
-Totalna nieintuicyjność pewnych funkcji Symbiana, np
-pewna trudnośc w robieniu zdjęć przy zajętej drugiej ręce.
związanych z kontaktami.
Na koniec ciekawostka-kilka miesięcy temu moja ukochana 808 zaginęła. na szczęście miałem świeżo wykonaną pełną kopię zapasową, na pececie. Ponieważ do odtworzenia wszystkiego niezbędny był taki sam model telefonu- okazyjnie kupiłem z tablicy.pl Nokie 808, w idealnym stanie za 580 zł. Odtworzyłem na niej z kopii zapasowej dokładnie wszystko. A tu po paru dniach moja pierwsza nokia odnalazła się i... mam dwie. Ta starsza służy mi razem z kartą aero2 jako awaryjna przeglądarka internetowa lum modem do laptopa, oraz jako dodatkowy aparat foto.
.zetokatowice.pl | 09 sie 2014, 01:08
Wojtecki
Witam.
Miałem ten telefon i polecam go każdemu, kto lubi robić zdjęcia, a nie chce nosić przy sobie dodatkowego aparatu kompaktowego. System wbrew opinii chodzi bardzo płynnie. Transmiter FM to chyba najfajniejsza funkcja z jaką spotkałem się w tym telefonie. W aucie zawsze słuchałem muzyki z Nokii :) Rozstałem się z Nokią, ponieważ brakuje jej jednak wielu funkcji znanych z Androida. Nie jest tak uniwersalna. Lecz jednak ktoś szuka telefonu do pisania SMSów, dzwonienia, robienia zdjęć to nie widzę lepszej opcji. Ekran 4" jest akurat. Internet na oryginalnej przeglądarce chodzi fatalnie, lecz wystarczy wgrać Operę i wszystko jest OK. WI-FI łapało w miejscach gdzie Galaxy Note, Xperia S i wiele innych telefonów z wyższej półki mogło tylko pomarzyć :) Dopiero S3 LTE łapie podobnie lub na tym samym poziomie.
Podsumowując - telefon bardzo polecam osobom, które użytkują telefon jak telefon :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 01 sie 2014, 01:08
marcvbnm  mail
Do moderatora: dane aparatu dodatkowego to 0,1 MPx dostępny w widżetach jako lusterko.
Przykro mi, ale bez twardych danych producenta nie mogę uzupełnić specyfikacji. Takie zasady. (jf)
.dynamic.chello.pl | 30 lip 2014, 17:07
Guts
Zakupiłem ten telefon okolo miesiąca temu i mogę stwierdzic ze poszukiwania telefonu idealnego, praktycznego, sprawiającego duzo frajdy dobiegły konca. W swojej opinii pewnie podziele zdanie nie jednego komentującego. Wykonanie bardzo solidne, optymalny rozmiar ekranu 4 cale przez co telefon w ogole nie przeszkadza w kieszeni a rozdzielczosc na którą wiele osób narzeka wcale nie jest solą w oku. Aparat? Dla fotografa amatora jakim jestem w sam raz - zastąpi nie jeden kompakt i ma sie go caly czas pod reką. Wiadomo ze to telefon i nie przebije wszystkiego, ale posiadając 808kę kompaktu juz bym nie kupił. Odtwarzacz muzyki swietnie gra, a dodatkowo czesto korzystam z transmitera fm ktorego nie ma w androidach za ktorymi nie specjalnie przepadam. Tak samo praktyczne dla mnie jest usb on-the-go oraz wyjscie hdmi. Symbian na ktory tak narzeka wiele osób wcale nie jest wadą, to zaleta ze względu na chociazby oszczednosc energii (nie pamietam kiedy poprzednie telefony trzymaly 3 dni przy normalnym uzytkowaniu), mozna wgrac rozne profile ktorych tak mi brakowalo przy swego czasu uzytkowaniu sony xperia ion, mojego pierwszego i ostatniego androida. Aplikacje i gry jak trzeba mozna znalezc w internecie jak sie chce, nie brakuje nic. Dodatkowo podoba mi sie mozliwosc ustawiania innej tapety na kazdym pulpicie głownym ale to moje wlasne widzimisie. Moze to i lepiej ze Symbian juz nie jest rozwijany bo nie stal sie komercyjna papką z badziewnymi swiecącymi sie aplikacjami jak android a poza tym mam sentyment do tego starego stylu. Internet mogłby byc lepszy natomiast po zainstalowaniu Opera mini smiga jak na wszesniej wspomnialnej experii wiec i tu nie rozumiem opluwania symbiana pod tym wzgledem. Dla porownania tym telefonem 808ka ma stabilny system i zawieszenia zdarzaja sie sporadycznie w przeciwienstwie do telefonu od sony. Jesli nie wymienilem jakiejs zalety z pewnoscia mozna o nich przeczytac w poprzednich komentarach :)

podsumowując jest to telefon dla ludzi nie patrzących na cyferkową specyfikacje. jest to praktyczne urządzenie sprawdzające sie w codzienym uzytku i dające duzo zabawy jesli potrafi sie poszukac czegos po sieci a nie tylko kawa na ławe jak w google play. dla mnie Nokia zakonczyla Symbiany w bardzo dobrym stylu a za model 808 PV ogromne brawa, nie zamienie go na zaden inny :)
.dynamic.chello.pl | 12 lip 2014, 23:07
viatama
Cześć, telefon kupiłem póltora miesiac temu. Oponie wystawiam oczywiście w pełno pozytywną. Aparata daje rady, autofocus spisuje sie przyzwoicie, choc dużo lepiej kiedy wybierzemy tryb zbliżenia manualnie.
Wykoananie: bardzo soldinie i gustownie, udało mi sie, dostać razem z telefone ochraniacz Amazer (chyba najlpesze etui jakie jest do tego telefonu). System działa bez zarzutów, doprawiony dobrymi aplikacjami ze sklepu, szczególnie widżetami z serii QOO oraz Bell extra buttons stanowi naprawdę praktyczny dodatek do codziennego życia :)
Oczywiście bateria, ktora mam pozostawiam nieco do życzenia; jednak jako że telefon kupilem z drugiej reki, nie jestem pewien jej pochodzienia, planuję kupic nową w salonie nokii. Wtedy sie okaże jak się będzie zachowywać.
Telefon polecam, szczególnie że jego cena leci już w doł. Warto jednak pamiętac, że dobrze skonfugoriwany pod względem ekranu głownego i aplikacji będzie nas cieszyć jeszcze bardziej.
Warto tez wspomnieć o akcesoriach, takich jak; uchwyt HH-23, statyw gorillpa pod, czy ładowarka przenośna DC-17. Warto dokupić do takiego telefonu.
Pozdrawiam.
.capgemini.de | 17 cze 2014, 12:06
jedrekp
Telefon mam od pół roku nim go kupiłem przeczytałem mnóstwo opinii i recenzji mam taki telefon jaki chciałem dopasowany pod moje oczekiwania. Lubię robić zdjęcia a ten telefon robi takie jakie mnie satysfakcjonują.Telefon wyprodukowano w 2012 i jak na razie żaden inny wyprodukowany później nie robi tak dobrych fotek.Wszystkie inne funkcje ma bardzo dobrze skonfigurowane i szkoda że system symbian nie jest już rozwijany jestem pewien że mógłby to być jeden z lepszych systemów operacyjnych na smartfony w najbliższych latach,chociaż jak już wspomniałem telefon ma bardzo dobrze wszystko dopasowane dopracowane i poukładane co przekłada się na bardzo przyjemną prace na 808-mce.I zaręczam każdy kto go kupi będzie wyróżniał się z tłumu.Nie opisuje go w formie plusów i minusów bo twierdzę że każde urządzenie wyprodukowane kiedykolwiek ma swoje plusy i minusy użytkowania.
.sta.asta-net.com.pl | 16 cze 2014, 23:06
kazik
Wiem, że dobrze wybrałem. Kupiłem tą Nokię ponieważ po prostu lubię robić zdjęcia. Nie mam miliona aplikacji jak w androidzie - bo nie chciałem. Nie mam lansiarskiego iTelefonu - bo nie chciałem. Mam najlepszy na rynku aparat w telefonie - bo chciałem. Bateria trzyma 3 dni przy normalnym użytkowaniu. Aparat robi takie zdjęcia, że nawet przy lustrzance nie ma się czego wstydzić. Lampa błyskowa - życzyłbym takiej niektórym kompaktom. Filmy nagrywa także najlepsze spośród moich wszystkich telefonów dotychczasowych. Dźwięk w filmach powala na kolana. Po prostu stereo. Po 5 latach z N95 16gb to godny następca. Jak najbardziej na plus. Priorytetem był telefon z opcją robienia maksymalnie dobrych zdjęć i to się udało osiągnąć.
.play-internet.pl | 13 cze 2014, 11:06
Wszystkich opinii: 165

Thumb Up

60,6% 

Thumb Down

 4,8% 

Pytanie

 34,5% 

Ostatnio oglądane