Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 171 marek  |  8 237 telefonów  |  139 775 opinii  |  720 testów  |  4 538 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 808 Pure View

  • Standard GSM :

    850 900 1800 1900
  • Standard UMTS :

    850 900 1900 2100
  • Rodzaj :

    Dotykowy (bez klawiatury)
  • Wymiary (wys. x szer. x grub.) :

    123,90 x 60,20 x 17,95 mm
  • Waga :

    169,00 g
  • Wyświetlacz :

    Kolorowy / AMOLED
    16M kolorów
    360 x 640 px (4.00") 184 ppi
  • Max. czas rozmów :

    2G: 660 min. (11,0 h)
    3G: 390 min. (6,5 h)
  • Max. czas czuwania :

    2G: 465 h. (19,4 dni)
    3G: 540 h. (22,5 dni)
  • Standardowa bateria :

    Li-Ion 1400 mAh
  • Pamięć książki telefonicznej :

     
  • Pamięć wbudowana :

    16 GB
  • Pamięć RAM :

    512 MB
  • Karty pamięci :

     
    microSD, microSDHC
    (do 32 GB)
  • System operacyjny :

    Symbian Belle
  • Procesor :

    ARM 11
  • Zegar procesora :

    1,30 GHz
  • Ekran dotykowy :

     
  • Współczynnik SAR (10g) :

    1,23 W/kg
  • Dwie karty SIM (DualSIM) :

     
  • Wprowadzony na rynek :

    II kwartał 2012
TRANSMISJA DANYCH
  • xHTML :

     
  • WAP :

      v2.0
  • HSCSD :

     
  • HSDPA :

     14,40 Mbit/s
  • HSUPA :

     5,76 Mbit/s
  • HSPA :

     
  • HSPA+ :

     
  • LTE :

     
  • WIMAX :

     
  • GPRS :

      klasa 33
  • EDGE :

      klasa 33
  • Bluetooth :

      v3.0
  • Profil A2DP :

     
  • HDMI :

     
  • WiFi :

      v802.11b/g/n
  • DLNA :

     
  • Hotspot WiFi :

     
  • IrDA :

     
  • USB :

      v2.0
  • Moduł GPS :

     
  • Obsługa A-GPS :

     
  • NFC :

     
KOMUNIKACJA I WIADOMOŚCI
  • Poł. oczekujące :

     
  • Poł. konferencyjne :

     
  • Przekierowania :

     
  • Push To Talk :

     
  • Instant Messenger :

     
  • SMS :

     
  • Pamięć SMS :

     
  • EMS :

     
  • MMS :

      v1.3
  • Słownik :

     T9
  • Klient e-mail :

     
  • Protokoły e-mail :

    POP3, IMAP4, SMTP
  • Sprzętowa QWERTY :

     
  • Czytnik RSS :

     

MULTIMEDIA
  • Radio :

      z RDS
  • Obsługa mp3 :

     
  • Formaty dźwięku :

    M4A, AAC, AAC+, eAAC+. WMA
  • Polifonia :

      64 głos.
  • Video dzwonki :

     
  • Kompozytor :

     
  • Gry :

     
  • Java :

      MIDP 2.1
  • Videotelefon :

     
  • Telewizja DVB-H :

     
  • Wyjście TV :

     
  • Aparat foto :

     
  • - Matryca :

    41 Mpx
  • - Rozdzielczość :

    7728x5368 px
  • - Lampa błysk. :

     
  • Drugi aparat foto :

     
  • Video :

     
  • - Rozdzielczość :

    1920x1080 px
  • - Formaty video :

    H.263, H.264, MPEG4 - 30 fps

FUNKCJE BIZNESOWE
  • Zegarek :

     
  • Stoper :

     
  • Alarm :

     
  • Kalkulator :

     
  • Przelicznik walut :

     
  • Organizer :

     
  • Kalendarz :

     
  • Praca w samolocie :

     
  • SyncML :

      v1.2
  • Dane i faks :

     
INNE FUNKCJE
  • Wygaszacz :

     
  • Tematy :

     
  • Wymienna obudowa :

     
  • Wybieranie głosowe :

     
  • Głośnomówiący :

     
  • Dyktafon :

     
  • Vibra :

     

  WASZA OCENA

Ocena sumaryczna:
 Ocena sumaryczna
7,34

Design:

 Design  7,30

Możliwości:

 Możliwości  7,38
Wszystkich ocen:2315
Wizyt:233861
Popularność:0,07%

  INFORMACJE DODATKOWE

Corning Gorilla Glass. Pojemnościowy wyświetlacz z multi-touch. Akcelerometr, magnetometr, czujnik zbliżeniowy, czujnik światła. USB On-the-Go. Złącze a/v 3,5 mm z tv-out. Nadajnik FM (88,1 - 107,9 MHz). Flash Lite 4.0 (Flash Player 10.1). Przeglądarki dokumentów biurowych (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pdf, .zip). Sensor 41 MP z technologią PureView Pro. Optyka aparatu: Carl Zeiss. Ksenonowa lampa błyskowa. Focal length: 8.02 mm (35 mm equivalent focal length -26 mm, 16:9 / 28 mm, 4:3). Autofocus i touch-to-focus. Wykrywanie twarzy. Geotagi. Edycja wideo. Obsługa OpenGL 2.0. Odtwarzanie wideo: 3GPP (H.263), ASF, AVI, Flash Video, H.264/AVC, Matroska, MPEG-4, RealVideo 10, Sorenson Spark, VC-1, VP6, WMV 9. 1GB pamięci ROM, 128MB pamięci grafiki. Kwestia zoom-u optycznego jest opisana tutaj i jeszcze tu. Tylko micro SIM.

  NA TWOJĄ STRONĘ

Sprzedajesz na Allegro? Masz swoją stronę? Jeśli chcesz gdzieś wstawić podstawowe dane o tym telefonie - kliknij tutaj!

Aktualności powiązane z Nokia 808 Pure View

Wszystkich aktualności: 11     Pokaż wszystkie
Rozpakowaliśmy Sony DSC-QX10

10.09.2013
Rozpakowaliśmy Sony DSC-QX10

Koledzy w redakcji mGSM sceptycznie podchodzą do pomysłu Sony na dobrej jakości zdjęcia w smartfonie. Ja już jestem na tak. Subiektywnie Sony DSC-QX10 zdaje się być rozwiązaniem ciekawym i dopasowanym do moich potrzeb.więcej
Wykres zmian popularności telefonu Nokia 808 Pure View
Wykres zmian popularności telefonu
Nokia 808 Pure View
Mimo iż staramy się, aby wszystkie informacje i dane techniczne dostępne w serwisie mGSM.pl były aktualne i prawdziwe, nie możemy jednak zagwarantować, że takie są w rzeczywistości. Dlatego też, jeśli zauważyłeś błąd w prezentowanych danych, prosimy
R E K L A M A
Pobieram dane...
  Wszystkich opinii: 152        Dodaj swoją opinię!  |  Zobacz wszystkie
Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,5%   5,3%   34,2% 
Tomek.
Witam dodam tylko że do mojej N808 podpiąłem kartę sandisc micro SDXC64GB i śmiga aż miło.Super sprzęt.pozdrawiam
*.ssp.dialog.net.pl  |  22 kwi 2014, 21:33
Dzidek
808 - fany, szybki, ergonomiczny. Zawiodłem się na jakości zdjęć. N8 robi identyczne i N8 lepiej sobie radzi w pomieszczeniach. N8 też lepiej oddaje kolory. Aparat w 808 jest jednak ciekawie oprogramowany i edytor zdjęć itp. Czyli soft do zdjęć to duży plus. N8 z tym softem i procesorem i byłaby rewelka. Matryca i obiektyw 808 przereklamowane. Pewnie to samo w 1020.
Wyłącznie dostępny jeden rodzaj KLAWIATURY QWERTY TO PO PROSTU TRAGEDNIA!!!!!!!!!
Odpuściłem se pisanie SMS.
*.ssp.dialog.net.pl  |  19 kwi 2014, 23:45
mozilla007
Miałem wreszcie przyjemność porównania jednoczesnego Lumi 1020 i tej ot Nokii 808. Już pierwsze wzięcie do ręki pokazało że 808 to kawał dobrego i solidnego sprzętu, a 1020 to kawałek taniego plastiku. Też lepiej w dłoni leży i aparat aż tak nie przeszkadza. Sam system może i stary Symbian, ale funkcjonalnością bije WP na każdym kroku i będzie bił przez długie lata. Płynność również większa niż w 1020, po prostu system jest nadal bardzo dobry, na Lumii lagi są na porządku dziennym, nie licząc minimum 4 restartów 1020 dziennie. Najważniejsze zalety to wymienna bateria i slot kart pamięci, bo kto to widział wypuszczać taką Lumię 1020 z aparatem, który daje takie zdjęcia i to bez chociaż slotu na karty pamięci. Kolejny plus i to bardzo duży. Same zdjęcia na 808 są po prostu lepsze niżeli na 1020, która po prostu przepala zdjęcia. Na tej Nokii wychodzą naturalne zdjęcia i to jest ogromny plus. Dodatkowo algorytm wyostrzający na 808 nie jest taki intensywny, co odbija się lepszą jakością zdjęć. Ekran no jakby nie patrząc ma małą rozdzielczość, ale w codziennym użytku aż tak nie przeszkadza. Gorzej jest podczas wędrowania po stronach WWW. Jeśli chodzi o baterię, to 808 bije Lumie i to o dużo, nie wiem na co w Lumiach tyle zasobów idzie, chyba jedynie na te animacje menu, ale to naprawdę znika w mgnieniu oka. Podsumowując, jeśli masz do wyboru Lumie 1020 i Nokię 808, to brać 808 bez gadania, bo i system ma większe możliwości, to aparat też lepszy i bateria również. Jedyny mankament to ekran, ale dla takiego sprzętu można to jakoś przeżyć.
*.adsl.inetia.pl  |  04 kwi 2014, 12:08
adi
Telefon dla mnie wspaniały. Zastanawiałem się nad Sony Xperia Z1 compact ale ostatecznie wybrałem 808.Dlaczego? Sony ma gorszy aparat, nie ma Gorilla Glass a jedynie rysujące się szkło, nagrywanie dźwięku nie jest jakości Hi-Fi jak w Nokii, nie można podpiąć Pendrive'a. To wystarczy, żeby cena 2000 wydawała się niedorzeczna. Co do Symbiana, to system ten nie jest martwy, tzn. za sprawą entuzjastów odżywa na nowo. Posiadaczy 808 zachęcam do pobrania nowej aplikacji sklepu "App List" ze strony "All about Symbian". Oferta sklepu jest jeszcze skromna ale stale się poszerza. Poza tym jest również dostępna nieoficjalna aktualizacja Nokii 808 o nazwie Delight, która sprfawia, że telefon śmiga, aż miło i ma np. widget pogody. Telefon dla ludzi, którzy nie potrzebują świecidełek, lecz niezawodnego telefonu multimedialnego,w końcu telefonu roku 2012.
*.adsl.inetia.pl  |  21 mar 2014, 15:20
jary
Zdecydowanie popieram opinie,że to jest jeden z najlepszych telefonów jakie się ukazały na rynku. Dziwne że nokia opuszcza symbian - system który jak mniemam nie tylko ja uważam za jeden z najlepszych bynajmniej dla osób z którymi ja mam kontakt-grupa wiekowa 40-60 lat.Ten model i ten system to pełny sukces Noki.A już został zaniedbany i okrojony.Brak aplikacji pogoda,transport publiczny,aktualizacji map i aktualizacji oprogramowania telefonu.,Na szczęście jest to maszyna której to niczego nie ujmuje można wgrać inne aplikacje które z powodzeniem zastąpią te noki,ale wydając kilka miesięcy temu prawie 2000zł miałem prawo oczekiwać obiecanego wsparcia do 2016 roku w pełni.Po tej Noki już nie Nokia,bo jaka gwarancja że z systemem Windows nie będzie podobnie.Pytanie tylko co?Dla użytkowników mojego pokroju-dzwonienie,sms,zdjęcia,internet,muzyka,darmowe ipla i YouTube downloader.Pozostaje nadzieja,że nastąpi powrót Noki do symbiana,a ten telefon przetrwa do tego czasu.Polecam ten aparat praktycznie wszystko mający i niezawodny.Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników Noki 808.
*.opera-mini.net  |  20 lut 2014, 21:34
gorbaczow  mail
najlepszy telefon jaki miałem podaje powody:
-aparat najlepszy ze wszystkich telefonów
-świetny system bez zawieszek i zamulenia
-płynne działanie
-dużo aplikacji i gier
-świetna jakość rozmów
-latarka
-mapy gps z nokii
-odczyt z podpiętego bezpośrednio pendrive
-super działający internet (opera oczywiście)
-piękne kolory wyświetlacza
-bateria trzyma przy dużym obciążeniu 2 dni
-lampa błyskowa w aparacie
-pakiet office
-nadajnik FM
-świetny odtwarzacz video i muzyczny
minusy:
-waga ( telefon ciężki)
-cena ( ponad 1k zł)
-niestety symbian już nie idzie do przodu pomimo że jest dużo lepszy od android
*.adsl.inetia.pl  |  11 lut 2014, 18:25
mtart  mail
Telefony Nokia mam od dawna. Dokładniej to od jakoś 2000 roku. Nokie które już w życiu miałem to: 3310,3510i,6630,N73,N82,N8 i teraz mam telefon Nokia 808 PureView. Ponadto miałem w rękach inne modele Nokii od znajomych (między innymi Lumia 1020). Można powiedzieć, że doświadczenie swoje mam... Nokia 808 PureView wybrałem ze względu na zacięcie fotograficzne oraz czasem lubię skręcić jakiś klip wideo. Zaleta tego telefonu jest Symbian (co prawda ma wsparcie techniczne tylko do 2016 roku). Jest niezwykle energooszczędny. Telefon na jednym naładowaniu przy sporadycznym cyknięciu fotek za dnia bez lampy błyskowej trzyma mi spokojnie 7 dni (tydzień) na fabrycznej baterii. Znajomy który ma Lumię 1020 ma gorzej bo jego telefon trzyma max 3-4 dni i to jeszcze bez robienia zdjęć hehe. O zaletach trudno tu napisać bo bym spędził na opisie chyba kilka dni ;) o wadach? Hmmm jeszcze nie widzę żadnych wad w tym telefonie.
Mój Fotoblog ze zdjęciami z tej Nokii: [ciach]. Tam możecie zobaczyć moc tego telefonu ;) Ogólnie śmiało mogę go polecić maniakom fotografii mobilnej! Pozdrawiam!
Przykro mi, nie zamieszczamy bezpłatnej reklamy zewnętrznych serwisów, nawet w celach wyłącznie informacyjnych. MGSM.pl daje możliwość umieszczenia własnych zdjęć na karcie telefonu, o ile użytkownik rzeczywiście chce je pokazać. (jf)
*.neoplus.adsl.tpnet.pl  |  06 sty 2014, 16:17
Znawca  mail
Ponieważ w opisach jest wiele sprzeczności postanowiłem dodać kilka słów od siebie. Jak czytający moje opinie wiedzą miałem w ciągu 10 ostatnich lat ponad 300 telefonów wszystkich wiodących marek, mam więc porównanie, nie jestem fanem jednej marki ani jednego systemu. O Nokii 808:

PLUSY:
- Najlepszy aparat fotograficzny i kamera video w swojej klasie, śmiało może konkurować z Nokią 1020 a czasami ją nawet przewyższa (posiada filtr szary, przydaje się nocą i nagrywa dźwięk znacznie wyższej jakości w STEREO, tzw. rich recording aż do 140dB - robi mocne wrażenie, nawet kompaktowe aparaty foto tak nie potrafią!), do zdjęć nie mam uwag, żaden z posiadanych przeze mnie telefonów jej nie dorównuje, najrzadziej trzeba na niej kasować nieudane, rozmazane, przekłamane zdjęcia, jakość na poziomie aparatów kompaktowych z przedziału 450-650zł! Dodatkowo posiada bezstratny ZOOM do 4 razy w filmach full hd i do 6 razy w filmach 720p!
- Bardzo dobra ergonomia codziennego użytkowania, świetnie leży w dłoni dzięki optymalnym rozmiarom, nie grzeje się jak wielordzeniowce, ekran z genialną widocznością w słońcu, dotyk na najwyższym poziomie, dodatkowo posiada fizyczną zieloną i czerwoną słuchawkę i fizyczny suwak blokady;
- Bardzo dobra bateria, mimo nominalnie niskiej pojemności wytrzymuje znacznie dłużej niż większość smartfonów z Androidem czy Windows czy iOs, nie można narzekać, u mnie działa między 2 a 3 doby, konkurenci przy takim samym użytkowaniu działali między 15 a 40 godzin (najbliżej były Samsungi serii Note, najgorzej wypadały tanie Androidy);
- Darmowa bdb nawigacja na cały świat od nokii;
- Wystarczająco wydajny procesor 1.3ghz oraz genialne gpu i szybka pamięć ram do podstawowych zadań ok: internet na operze działa bdb, odtwarza filmy w każdym formacie, wyjście micro hdmi do tv, czytnik kart pamięci do 64gb, usb on the go, transmiter fm (konkurencja nie posiada!), ksenonowa lampa błyskowa wspierana diodą led (konkurenci nie mają ksenonów!)!
- Świetny zasięg GSM/UMTS, świetna jakość rozmowy, czyli jako TELEFON jest wręcz wzorcowo!

MINUSY:
- System Symbian Belle już nierozwijany, nie jest to model dla technologicznych geeków, coś dla osób dojrzałych, nie podążających za modą, posiada wszystko co niezbędne, nie spowalnia, nie zawiesza się ale aplikacji i gier w sklepie Nokia jest mało, choć mi niczego nie brakowało w codziennym użytkowaniu.
- Niska rozdzielczość ekranu, zaledwie 640x360 pikseli, widać to w przeglądarce internetowej, w menu telefonu, galerii, GPS zupełnie wystarcza, ekran nadrabia innymi parametrami: kolory, jasność, kontrast, kąty widzenia, itp.
- Waga: swoje waży ale coś za coś zawsze mam przy sobie aparat foto i kamerę, przestałem korzystać z kompakta, czasami używam lustrzanki ale też rzadko, Nokia 808 stała się fajnym kompromisem dla leniwego, dojrzałego fana fotografii.

PODSUMOWANIE: Telefon specyficzny, nie dla każdego, osoby dojrzałe, skupione na praktyczności i zwracające uwagę na jakość aparatu i video mogą śmiało kupować, gimnazjalistom nie polecam, szybko się tym telefonem znudzą dla nich są Samsungi Note lub ostatecznie iPhone 5/5S/5C.
*.polsat.net.pl  |  03 sty 2014, 00:58
zibi  mail
Z przykrością, czytałem to co napisał"mathew", który po kupnie Nokii 808 stwierdził, że jest to sprzęt szary (?) i "ostarzały"?. Kupując ten telefon -widocznie w "ciemno", bez oglądania i sprawdzenia jego działania, miał nadzieję,że będzie to "coś fajnego", a okazało sie, że to tylko telefon i to nawet bez wodotrysku! a grubymi palcami, jakie posiada,"mathew" to nawet SMS-sa trudno mu się pisze! i nie można sprawdzić "rozmiaru zdjęcia", widocznie nie doszedł jeszcze do wyjątkowo bogatych ustawień funkcji fotograficznych tego telefonu. Dalej odkrywczo stwierdza,że suwakiem blokady można włączyć latarkę i jest to fajnie do "czasu aż telefon sobie nie zapomni" - nie wiadomo czego?
Używam tego telefonu od grudnia 2012r. Ani raz w tym czasie nie zawiesił się. Ekran wcale się nie rysuje, chyba że ktoś nosi telefon w kieszeni razem z bilonem i pękiem kluczy. Jeżeli chodzi o zdjęcia, to niema konkurencji. Nie jest to telefon błyskawica, ale wszystkie funkcje działają poprawnie. Dlatego mogę go polecić, o ile jwszcze gdzieś w sklepach można go jeszcze dostać zwłaszcza tym, którzy lubią robić zdjęcia.
zibi.
*.adsl.inetia.pl  |  02 sty 2014, 23:23
Pio  mail
Telefon jest dobrym następcom Noki N8. Ostania Nokia z Symbian.
Zalety:
-Aparat
-bateria
-dioda Led jako latarka
-USB On-the-Go
-HDMI
-SYMBIAN Można wgrać zmodyfikowany soft lub czysty bez brandowane menu.
-Wymiary
-dobrze zrobiony ekran dotykowy
Wady:
-przeglądarka internetowa zwiesza się na niektórych stronach
-waga
*.219.59.54  |  29 gru 2013, 15:40

  Wszystkich opinii: 152        Dodaj swoją opinię!  |  Zobacz wszystkie
Thumb Up Thumb Down Pytanie
 60,5%   5,3%   34,2% 
Ostatnio oglądane

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» OnePlus One
» Samsung Galaxy Grand Neo Duos TV
» Philips W6618
» HTC Desire 210 Dual SIM
» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
Aktualności:

» OnePlus One zaprezentowany oficjalnie
» Nowe wersje Moto G - wprost z Meksyku
» Wyciekł interfejs LG G3
» Samsung Galaxy Note 4 z zagiętym ekranem?
» Zegarek LG coraz bliżej
» Nadchodzi Moto E
» Microsoft ostatecznie przejmuje Nokię
» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.234.60.133
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.