Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  7 440 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515 Dual SIM



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 37,5%   35,0%   27,5% 
 Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • _AG_
    Nokia 515 dual sim
    Na wstępie odniosę się do poprzedniego wpisu: telefon POSIADA możliwość edycji budzika w zakresie ustawienia drzemki (od 2 do 59 minut co 1 minutę) oraz możliwość zmiany sygnału (może być nawet radio, plik lub jakikolwiek pobrany dźwięk) - to wszystko dla każdego z ustawionych budzików OSOBNO. Odtwarzacz muzyki POSIADA możliwość odtwarzania utworów według wykonawcy, albumu czy gatunku muzyki, nie ma potrzeby korzystania tylko z playlisty. Na telefonie widać na którą kartę przychodzi połączenie

    Miałem kiedyś wcześniej SE Hazel i co mnie boli przy 515:
    - bardzo, ale to bardzo kiepski aparat foto - brak AF, ostrość ustawiana jak w małpkach na nieskończoność
    - brak Wi-Fi, po cholerę są te wszystkie aplikacje których nie można wyrzucić,
    - brak GPS - to akurat mogę przeżyć

    Bardzo kiepskie możliwości oprogramowania, nie można wyłączyć jednej z kart, jesteśmy skazani na działające obie, możemy ustawić osobne dźwięki dla każdej z kart SIM, ale już samego poziomu głośności nie możemy wyregulować osobno; brak możliwości ustawienia tapety na zablokowanym telefonie (przynajmniej ja takiej możliwości nie znalazłem); brak możliwości ustawienia numerów odrzucanych (np. z sygnałem zajętości); brak kultowego dzwonka CROAK z Nokii 6310 :))

    Sam telefon wytrzymuje w moim przypadki 3-4 dni, nigdy się nie zawiesił, nie miałem kłopotów z zasięgiem, ładnie i solidnie wykonany, jakość rozmów oceniam na b.dobry; z przyjemnością dotykam przycisków, fajnie leży w ręku, przy dłuższej rozmowie nie drętwieje ręka jak w przypadku mojej drugiej słuchawki (note3 - po 5 minutach przy uchu mam dość); na plus możliwość zablokowania telefonu kodem (tylko ciut przydługi - musi być 5 znaków, jakby nie mogło być 4); możliwość personalizowania przycisków lewy, prawy i joystick
    .lukman.pl | 27 sty 2015, 19:22
  • Qba
    515 użytkuję od pół roku. Zaznaczam, iż chciałem mieć prosty telefon, lecz ten jest zbyt prosty! Nie podoba mi się: brak możliwości edycji budzika, czyli zmiany sygnału i czasu drzemki (10 min). W trybie samolotowym pojawia się komunikat o wyborze operatora(!). Bateria trzyma 2-3 dni, przy kilku krótkich rozmowach dziennie. Przy kilkugodzinnym słuchaniu muzyki, niecałą dobę. Playlista, tego nienawidzę, inaczej nie da się słuchać muzyki. Otwieranie obudowy! Należy użyć specjalnego kluczyka, bądź w zastępstwie spinacza biurowego. Przy 2 kartach SIM (z tej samej sieci ) zdarza się, że jedna gubi zasięg. Bluetooth działa gorzej niż w poprzedniej Nokii; gorszy zasięg.

    Plusy: ładny i estetyczny wygląd. Dobry wyświetlacz. Niezły aparat z możliwością robienia zdjęć panoramicznych. Proste i czytelne menu, choć jak dla mnie przeładowane aplikacjami, FB, Twitter itp. Ja telefonu używam do rozmów i SMSów. Jak napisałem chciałem prosty telefon, jednak brak niektórych funkcji, edycja menu do ustawień użytkownika, irytuje mnie. Używam, lecz zastanawiam się nad zmianą.
    .hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de | 03 gru 2014, 15:54
  • fon
    Posiadam telefon nokia 515 dual sim od kilku miesięcy.
    Bateria według mnie jest słaba wytrzyma 2-3 dni.
    Przy bardzo intensywnym użytkowaniu dużo korzystania z internetu ok. 1,5 dnia.
    Pozytywne natomiast jest, że posiada funkcję corning gorilla glass 2 Co pozwala na dobrą widoczność nawet w słońcu.
    Ja w swoim telefonie mam ustawioną minimalną wartość wyświetlacza ( bateria trzyma dłużej) a i tak widoczność wyświetlacza nie jest taka zła.
    Po zakupieniu tego telefonu gdy chciałem połączyć się z internetem nie mogłem ponieważ wyskakiwał mi błąd nie można połączyć gdy się jest za granicą chociaż byłem cały czas w Polsce. Niestety przez telefon nie da się zaktualizować oprogramowania i konieczna była wizyta w serwisie. Rozwiązanie problemu nastąpiło gdy oddałem telefon do serwisu i poprosiłem o aktualizację oprogramowania obecnie wersja oprogramowania to 10.34. I problemy związane z internetem ustąpiły dodam, że telefon miałem na gwarancji i aktualizacja była za darmo.
    Telefon posiada lampę błyskową i aparat 5 Mp. Niestety lampy błyskowej nie można użyć jako latarki. Włącza się tylko do zdjęć. Zdjęcia są dość dobre. Przy korzystaniu z internetu trochę frustrujące jest to, że gubi połączenie gprs. Jednak mimo wszystko przeglądanie stron internetowych jest w miarę płynne.
    Mimo różnych wad telefon oceniam jednak pozytywnie. Gdybym miał go kupować jeszcze raz dokonałbym tego samego wyboru.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lis 2014, 21:33
  • R E K L A M A
  • abps
    W żaden sposób nie jestem w stanie zainstalować najnowszej wersji firmware 10.34, ani żadnego poprzedniego. Zawsze otrzymuję ten sam żenujący komunikat: "brak dostępnego oprogramowania", pomimo, że moja wersja oprogramowania to: 5.08.
    Adres:"info@nokia.com.pl" nie działa, także pomimo posiadania gwarancji, właściwie nie wiem kto miałby dokonać ew. naprawy.
    To chyba dobrze, że ta firma przestaje działać w branży telfonów GSM. Z takim podejściem i olewaniem klienta daleko by nie zaszła.
    .dynamic.chello.pl | 01 paź 2014, 17:56
  • Teston
    Byłem napalony na ten telefon i zawiodłem się na całej linii, sprzedałem jeszcze szybciej, niż kupiłem.
    1. Bateria - telefon wytrzymywał niecałe 2 dni, po wyłączeniu danych mobilnych nieco ponad 3 dni. Sposób podany przez Tryloga u mnie nie zadziałał - aplikacja "Powiadomienia" wyświetlała jedynie komunikat, że żadna z moich aplikacji nie wysyła powiadomień.
    2. Problemy z oprogramowaniem - np. SMS po wysłaniu a raczej jego próbie "wisiał" w skrzynce nadawczej, brak możliwości odczytania emaili - telefon wyświetlał tylko nagłówki (oba problemy ustąpiły niestety dopiero po restarcie telefonu)
    3. Serwis Nokia Care zakpił sobie ze mnie - kiedy zaniosłem im telefon i opisałem problemy, przetrzymali go przez 2 dni i oddali z adnotacją że wymieniono oprogramowanie. Guzik prawda, wersja softu była dokładnie ta sama (5.10), co przed wizytą w serwisie.
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 wrz 2014, 09:37
  • tomz
    Wg mnie Nokia troszkę sobie zażartowała z użytkowników.
    Wyposażanie telefonu w lampę, której nie można użyć jako latarki? Litości, taką funkcję mają aparaty sprzed 10 lat.
    Ale i tak dla mnie największy hit to wyposażanie telefonu w gniazdo jack, do którego nie można podłączyć słuchawek z przyciskiem do odbierania połączeń (a tym samym słuchawek z pilotami do odtwarzacza muzyki), Nokia pozostawia nam tym sposobem spośród swojej oferty chyba tylko JEDEN model słuchawek, mianowicie WH-108, czyli ten dołączony do zestawu. Tu również odsyłam do starszych modeli, nie mówiąc o telefonach samej Nokii, patrz: Nokia Asha 302.
    Bateria 4-6 dni przy częstych rozmowach, słuchaniu muzyki, czasem skorzystaniu z przeglądarki.
    Po trzech Sony Ericssonach brakuje mi też trybu makro w aparacie.
    Co kto lubi.
    PS. Za nic nie mogę włączyć wyświetlania poziomu zasięgu na ekranie głównym.
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 23:45
  • audi a6
    Telefon ogólnie ok. Trzyma dość długo przy 2 sim. Jeden wielki problem to nie da się połączyć przez blut... z zestawem w samochodzie( audi MMI)
    .189.219.137.skyware.pl | 09 wrz 2014, 22:07
  • Tylrog
    Witam znowu.

    Muszę zrewidować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Kiedyś narzekałem na baterię. Drążyłem temat i doszedłem do tego dlaczego tak szybko padała.
    Problemem jest systemowy program POWIADOMIENIA. Niestety usunąć się go nie da. Ale można powyłączać wszystko z jego opcji. I z niecałych dwóch dni zrobiło się 7-8 przy około 20 minutach rozmów dziennie.
    Mam nadzieję że informacja okaże się pomocna.

    Aha, firmware dalej niedopracowane. Chyba ten model już odszedł do lamusa i zapewne nigdy nie dostanie kolejnej poprawki.
    To co mnie w dalszym ciągu irytuje:
    - nie można ukryć kontaktów sim wyświetlając tylko książkę w telefonie,
    - po ustawieniu trybu samolotowego za kilka chwil wyświetla info o wyborze sieci, beznadzieja!!!
    - brak możliwości edycji listy fdn na sim2,
    - brak ustawienia domyślnej karty dla numeru z książki telefonicznej, zawsze trzeba wybrać kartę sim,
    - toporna książka telefoniczna; aby coś edytować/dodać do kontaktu to trzeba się nieźle nawciskać przycisków!!!
    - tandetne słuchawki w zestawie który kosztuje około 500 zł
    - kluczyk do otwierania pokrywy (nie dało się otwierania zrobić w inny sposób).

    A co mnie w dalszym ciągu cieszy:
    - jakość rozmów (niestety nie miałem okazji zestawić połączenia hd-voice),
    - możliwośc wysyłania wiadomości flash sms,
    - wbudowana przeglądarka internetowa,
    - hartowane szkło,
    - lekko chodzące przyciski.
    .free.aero2.net.pl | 08 sie 2014, 23:03
  • kuba4321
    Telefon super, bateria przy rozmawianiu 2 godz. dziennie trzyma 2 dni (bluetooth cały czas włączony). Wykonanie też super. Niestety ciężko się go otwiera, klawiatura już po tygodniu pokryła się drobnymi ryskami jednak reszta super. Z microsim trochę kłopot był, jednak wkrótce normalnych sim już nie będzie. Po za tym ukłon dla Nokii, że w przeciwieństwie do innych robi dobre telefony z klawiaturą. Niektórzy lubią mieć dobry tel(a nie coś za 100zł) który ma klawiaturę. Aparat też dobry, jednak wideo to 3/5
    .adsl.inetia.pl | 08 cze 2014, 22:23
  • Tylrog
    Po niecałym miesiącu testów muszę zaktualizować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Ma jeden bardzo poważny problem a mianowicie trzymanie baterii. Telefon zjada prąd w mgnieniu oka. Używam dwóch kart sim. Bateria przy pełnym naładowaniu wytrzymuje dosłownie 1 dzień przy ok 20 minutach rozmowy!!! 1,5 dnia bez rozmów. Firmware najnowsze dostępne. Telefon kupowałem ze względu że nie będę musiał ładować codziennie. A tu zonk.
    .centertel.pl | 03 cze 2014, 22:24

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 37,5%   35,0%   27,5% 
 Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.129.16
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.