Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 406 telefonów  |  154 884 opinie  |  863 testy  |  6 690 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515 Dual SIM



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 38,1%   33,3%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
  • Trzcinsky
    Witam. Telefon użytkuje już od ponad roku. Ogólnie telefon sprawuje się dobrze, super wykonanie, głośność itd. itp. ALE. Niestety są i minusy. Po pierwsze telefon ten dość często gubi zasięg co w innych telefonach mi się nie zdarzało. Na krótko ale jest to strasznie denerwujące bo zdarza się dość często. Po drugie. Bateria. Dramat. Wiem że dual sim ale ładuje ją nie rzadziej jak smartfona jakiegoś! Przy tym ekranie, czasie rozmów jakie przeprowadzam że o necie nie wspomnę jest to Straszny Minusssss tego telefonu.
    P.S. Użytkowałem wiele Nokii ale nie jest to już ta jakość jaką pamiętamy.
    .dynamic.mm.pl | 25 lut 2015, 12:06
  • bysiu  mail
    Bardzo przyjemny,klasyczny telefon.Powiem tak,kupiłem ten telefon po sprzedaniu dotykowaca Samsung Galaxy Trend 7580 czyli przeskok o jedną epokę wstecz jeśli chodzi o telefony komórkowe.Świadomy wybór,ponieważ miałem już serdecznie dość ładowania smartfona codziennie lub co drugi dzień po znikomym użytkowaniu internetu,pisaniu smsów itd.
    Uważam,że wybór był dobry.Teraz bateria trzyma przy normalnym użytkowaniu 3-4 dni czyli dwa razy lepiej niż w smartfonie.
    Bardzo miła klawiatura alfanumeryczna,która bardzo fajnie sprawdza się podczas pisania sms-ów.
    Małym minusem tego modelu jest dość szybko pokrywający się odciskami palców ekran,który notabene pokryty jest szkłem Gorilla Glass,dzięki czemu ekran nie rysuje się i nie trzeba naklejać folii poliwęglanowej.
    Ładne wykonanie,chociaż moim zdaniem telefon dość przeciętnie trzyma się w dłoni,więc dla pewności zakupiłem silikonową nakładkę i od razu lepiej przylega do dłoni.
    Kolejnym minusikiem jest tutaj brak Wi-Fi oraz GPS ale Nokia już zdażyła nas przyzwyczaić do tego,że w klasycznych telefonach w większości nie ma wyżej wspomnianych funkcji.
    Zdjęcia robione aparatem o rozdzielczości 5 mpx wychodzą niezłe.Nie wiem niestety co z filmikami bo nie nakręcałem jeszcze żadnego.
    Fajna aplikacja pogodowa,która podaje dokładna pogodę jaką mamy za oknem w danym mieście.
    Na koniec o cenie tego telefonu,która jest moim zdaniem za wysoka.Ja nabyłem ten telefon drogą licytacji na portalu aukcyjnym Allegro za 209 zł ale inne opcje to niestety 350 nawet do 490 złotych co jest naprawdę przesadą.
    Ogólnie serdecznie polecam tym,którzy mają już serdecznie dość dotykowców i pragną wrócić do klasyki.
    .adsl.inetia.pl | 09 lut 2015, 19:26
  • _AG_
    Nokia 515 dual sim
    Na wstępie odniosę się do poprzedniego wpisu: telefon POSIADA możliwość edycji budzika w zakresie ustawienia drzemki (od 2 do 59 minut co 1 minutę) oraz możliwość zmiany sygnału (może być nawet radio, plik lub jakikolwiek pobrany dźwięk) - to wszystko dla każdego z ustawionych budzików OSOBNO. Odtwarzacz muzyki POSIADA możliwość odtwarzania utworów według wykonawcy, albumu czy gatunku muzyki, nie ma potrzeby korzystania tylko z playlisty. Na telefonie widać na którą kartę przychodzi połączenie

    Miałem kiedyś wcześniej SE Hazel i co mnie boli przy 515:
    - bardzo, ale to bardzo kiepski aparat foto - brak AF, ostrość ustawiana jak w małpkach na nieskończoność
    - brak Wi-Fi, po cholerę są te wszystkie aplikacje których nie można wyrzucić,
    - brak GPS - to akurat mogę przeżyć

    Bardzo kiepskie możliwości oprogramowania, nie można wyłączyć jednej z kart, jesteśmy skazani na działające obie, możemy ustawić osobne dźwięki dla każdej z kart SIM, ale już samego poziomu głośności nie możemy wyregulować osobno; brak możliwości ustawienia tapety na zablokowanym telefonie (przynajmniej ja takiej możliwości nie znalazłem); brak możliwości ustawienia numerów odrzucanych (np. z sygnałem zajętości); brak kultowego dzwonka CROAK z Nokii 6310 :))

    Sam telefon wytrzymuje w moim przypadki 3-4 dni, nigdy się nie zawiesił, nie miałem kłopotów z zasięgiem, ładnie i solidnie wykonany, jakość rozmów oceniam na b.dobry; z przyjemnością dotykam przycisków, fajnie leży w ręku, przy dłuższej rozmowie nie drętwieje ręka jak w przypadku mojej drugiej słuchawki (note3 - po 5 minutach przy uchu mam dość); na plus możliwość zablokowania telefonu kodem (tylko ciut przydługi - musi być 5 znaków, jakby nie mogło być 4); możliwość personalizowania przycisków lewy, prawy i joystick
    .lukman.pl | 27 sty 2015, 19:22
  • R E K L A M A
     
  • Qba
    515 użytkuję od pół roku. Zaznaczam, iż chciałem mieć prosty telefon, lecz ten jest zbyt prosty! Nie podoba mi się: brak możliwości edycji budzika, czyli zmiany sygnału i czasu drzemki (10 min). W trybie samolotowym pojawia się komunikat o wyborze operatora(!). Bateria trzyma 2-3 dni, przy kilku krótkich rozmowach dziennie. Przy kilkugodzinnym słuchaniu muzyki, niecałą dobę. Playlista, tego nienawidzę, inaczej nie da się słuchać muzyki. Otwieranie obudowy! Należy użyć specjalnego kluczyka, bądź w zastępstwie spinacza biurowego. Przy 2 kartach SIM (z tej samej sieci ) zdarza się, że jedna gubi zasięg. Bluetooth działa gorzej niż w poprzedniej Nokii; gorszy zasięg.

    Plusy: ładny i estetyczny wygląd. Dobry wyświetlacz. Niezły aparat z możliwością robienia zdjęć panoramicznych. Proste i czytelne menu, choć jak dla mnie przeładowane aplikacjami, FB, Twitter itp. Ja telefonu używam do rozmów i SMSów. Jak napisałem chciałem prosty telefon, jednak brak niektórych funkcji, edycja menu do ustawień użytkownika, irytuje mnie. Używam, lecz zastanawiam się nad zmianą.
    .hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de | 03 gru 2014, 15:54
  • fon
    Posiadam telefon nokia 515 dual sim od kilku miesięcy.
    Bateria według mnie jest słaba wytrzyma 2-3 dni.
    Przy bardzo intensywnym użytkowaniu dużo korzystania z internetu ok. 1,5 dnia.
    Pozytywne natomiast jest, że posiada funkcję corning gorilla glass 2 Co pozwala na dobrą widoczność nawet w słońcu.
    Ja w swoim telefonie mam ustawioną minimalną wartość wyświetlacza ( bateria trzyma dłużej) a i tak widoczność wyświetlacza nie jest taka zła.
    Po zakupieniu tego telefonu gdy chciałem połączyć się z internetem nie mogłem ponieważ wyskakiwał mi błąd nie można połączyć gdy się jest za granicą chociaż byłem cały czas w Polsce. Niestety przez telefon nie da się zaktualizować oprogramowania i konieczna była wizyta w serwisie. Rozwiązanie problemu nastąpiło gdy oddałem telefon do serwisu i poprosiłem o aktualizację oprogramowania obecnie wersja oprogramowania to 10.34. I problemy związane z internetem ustąpiły dodam, że telefon miałem na gwarancji i aktualizacja była za darmo.
    Telefon posiada lampę błyskową i aparat 5 Mp. Niestety lampy błyskowej nie można użyć jako latarki. Włącza się tylko do zdjęć. Zdjęcia są dość dobre. Przy korzystaniu z internetu trochę frustrujące jest to, że gubi połączenie gprs. Jednak mimo wszystko przeglądanie stron internetowych jest w miarę płynne.
    Mimo różnych wad telefon oceniam jednak pozytywnie. Gdybym miał go kupować jeszcze raz dokonałbym tego samego wyboru.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lis 2014, 21:33
  • abps
    W żaden sposób nie jestem w stanie zainstalować najnowszej wersji firmware 10.34, ani żadnego poprzedniego. Zawsze otrzymuję ten sam żenujący komunikat: "brak dostępnego oprogramowania", pomimo, że moja wersja oprogramowania to: 5.08.
    Adres:"info@nokia.com.pl" nie działa, także pomimo posiadania gwarancji, właściwie nie wiem kto miałby dokonać ew. naprawy.
    To chyba dobrze, że ta firma przestaje działać w branży telfonów GSM. Z takim podejściem i olewaniem klienta daleko by nie zaszła.
    .dynamic.chello.pl | 01 paź 2014, 17:56
  • Teston
    Byłem napalony na ten telefon i zawiodłem się na całej linii, sprzedałem jeszcze szybciej, niż kupiłem.
    1. Bateria - telefon wytrzymywał niecałe 2 dni, po wyłączeniu danych mobilnych nieco ponad 3 dni. Sposób podany przez Tryloga u mnie nie zadziałał - aplikacja "Powiadomienia" wyświetlała jedynie komunikat, że żadna z moich aplikacji nie wysyła powiadomień.
    2. Problemy z oprogramowaniem - np. SMS po wysłaniu a raczej jego próbie "wisiał" w skrzynce nadawczej, brak możliwości odczytania emaili - telefon wyświetlał tylko nagłówki (oba problemy ustąpiły niestety dopiero po restarcie telefonu)
    3. Serwis Nokia Care zakpił sobie ze mnie - kiedy zaniosłem im telefon i opisałem problemy, przetrzymali go przez 2 dni i oddali z adnotacją że wymieniono oprogramowanie. Guzik prawda, wersja softu była dokładnie ta sama (5.10), co przed wizytą w serwisie.
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 wrz 2014, 09:37
  • tomz
    Wg mnie Nokia troszkę sobie zażartowała z użytkowników.
    Wyposażanie telefonu w lampę, której nie można użyć jako latarki? Litości, taką funkcję mają aparaty sprzed 10 lat.
    Ale i tak dla mnie największy hit to wyposażanie telefonu w gniazdo jack, do którego nie można podłączyć słuchawek z przyciskiem do odbierania połączeń (a tym samym słuchawek z pilotami do odtwarzacza muzyki), Nokia pozostawia nam tym sposobem spośród swojej oferty chyba tylko JEDEN model słuchawek, mianowicie WH-108, czyli ten dołączony do zestawu. Tu również odsyłam do starszych modeli, nie mówiąc o telefonach samej Nokii, patrz: Nokia Asha 302.
    Bateria 4-6 dni przy częstych rozmowach, słuchaniu muzyki, czasem skorzystaniu z przeglądarki.
    Po trzech Sony Ericssonach brakuje mi też trybu makro w aparacie.
    Co kto lubi.
    PS. Za nic nie mogę włączyć wyświetlania poziomu zasięgu na ekranie głównym.
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 23:45
  • audi a6
    Telefon ogólnie ok. Trzyma dość długo przy 2 sim. Jeden wielki problem to nie da się połączyć przez blut... z zestawem w samochodzie( audi MMI)
    .189.219.137.skyware.pl | 09 wrz 2014, 22:07
  • Tylrog
    Witam znowu.

    Muszę zrewidować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Kiedyś narzekałem na baterię. Drążyłem temat i doszedłem do tego dlaczego tak szybko padała.
    Problemem jest systemowy program POWIADOMIENIA. Niestety usunąć się go nie da. Ale można powyłączać wszystko z jego opcji. I z niecałych dwóch dni zrobiło się 7-8 przy około 20 minutach rozmów dziennie.
    Mam nadzieję że informacja okaże się pomocna.

    Aha, firmware dalej niedopracowane. Chyba ten model już odszedł do lamusa i zapewne nigdy nie dostanie kolejnej poprawki.
    To co mnie w dalszym ciągu irytuje:
    - nie można ukryć kontaktów sim wyświetlając tylko książkę w telefonie,
    - po ustawieniu trybu samolotowego za kilka chwil wyświetla info o wyborze sieci, beznadzieja!!!
    - brak możliwości edycji listy fdn na sim2,
    - brak ustawienia domyślnej karty dla numeru z książki telefonicznej, zawsze trzeba wybrać kartę sim,
    - toporna książka telefoniczna; aby coś edytować/dodać do kontaktu to trzeba się nieźle nawciskać przycisków!!!
    - tandetne słuchawki w zestawie który kosztuje około 500 zł
    - kluczyk do otwierania pokrywy (nie dało się otwierania zrobić w inny sposób).

    A co mnie w dalszym ciągu cieszy:
    - jakość rozmów (niestety nie miałem okazji zestawić połączenia hd-voice),
    - możliwośc wysyłania wiadomości flash sms,
    - wbudowana przeglądarka internetowa,
    - hartowane szkło,
    - lekko chodzące przyciski.
    .free.aero2.net.pl | 08 sie 2014, 23:03

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 38,1%   33,3%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4  5       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Acer Liquid Z220
» Acer Liquid M220
» myPhone Infinity 3G
» myPhone Infinity LTE
» Gigabyte Orange Fova
» Kazam Thunder 450WL
» Doogee Turbo mini F1
» ZTE V5 Lux
» Kazam Thunder 450W
Aktualności:

» MWC 2015: Alcatel - Smartfony OneTouch na rok 2015
» MWC 2015: Acer - Windows 8.1 i Android 5.0
» Myśleć wystarczy...
» MWC 2015: Alcatel - Co poza smartfonami w Barcelonie?
» Smartfony Vaio wchodzą na rynek
» Sony Xperia M4 Aqua i Samsung Galaxy S6 Edge na kolejnych zdjęciach
» Panasonic Eluga U2: pierwszy 64-bitowiec firmy
» Grace X5: kolejny elegant od Prestigio
» myPhone Infinity: zapowiedź wielkich zmian?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 184.73.110.238
Engine & layout by InterData
MWC 2015
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.