Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 939 telefonów  |  151 104 opinie  |  650 testów  |  7 019 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515 Dual SIM



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 35,9%   35,9%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • Qba
    515 użytkuję od pół roku. Zaznaczam, iż chciałem mieć prosty telefon, lecz ten jest zbyt prosty! Nie podoba mi się: brak możliwości edycji budzika, czyli zmiany sygnału i czasu drzemki (10 min). W trybie samolotowym pojawia się komunikat o wyborze operatora(!). Bateria trzyma 2-3 dni, przy kilku krótkich rozmowach dziennie. Przy kilkugodzinnym słuchaniu muzyki, niecałą dobę. Playlista, tego nienawidzę, inaczej nie da się słuchać muzyki. Otwieranie obudowy! Należy użyć specjalnego kluczyka, bądź w zastępstwie spinacza biurowego. Przy 2 kartach SIM (z tej samej sieci ) zdarza się, że jedna gubi zasięg. Bluetooth działa gorzej niż w poprzedniej Nokii; gorszy zasięg.

    Plusy: ładny i estetyczny wygląd. Dobry wyświetlacz. Niezły aparat z możliwością robienia zdjęć panoramicznych. Proste i czytelne menu, choć jak dla mnie przeładowane aplikacjami, FB, Twitter itp. Ja telefonu używam do rozmów i SMSów. Jak napisałem chciałem prosty telefon, jednak brak niektórych funkcji, edycja menu do ustawień użytkownika, irytuje mnie. Używam, lecz zastanawiam się nad zmianą.
    .hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de | 03 gru 2014, 15:54
  • fon
    Posiadam telefon nokia 515 dual sim od kilku miesięcy.
    Bateria według mnie jest słaba wytrzyma 2-3 dni.
    Przy bardzo intensywnym użytkowaniu dużo korzystania z internetu ok. 1,5 dnia.
    Pozytywne natomiast jest, że posiada funkcję corning gorilla glass 2 Co pozwala na dobrą widoczność nawet w słońcu.
    Ja w swoim telefonie mam ustawioną minimalną wartość wyświetlacza ( bateria trzyma dłużej) a i tak widoczność wyświetlacza nie jest taka zła.
    Po zakupieniu tego telefonu gdy chciałem połączyć się z internetem nie mogłem ponieważ wyskakiwał mi błąd nie można połączyć gdy się jest za granicą chociaż byłem cały czas w Polsce. Niestety przez telefon nie da się zaktualizować oprogramowania i konieczna była wizyta w serwisie. Rozwiązanie problemu nastąpiło gdy oddałem telefon do serwisu i poprosiłem o aktualizację oprogramowania obecnie wersja oprogramowania to 10.34. I problemy związane z internetem ustąpiły dodam, że telefon miałem na gwarancji i aktualizacja była za darmo.
    Telefon posiada lampę błyskową i aparat 5 Mp. Niestety lampy błyskowej nie można użyć jako latarki. Włącza się tylko do zdjęć. Zdjęcia są dość dobre. Przy korzystaniu z internetu trochę frustrujące jest to, że gubi połączenie gprs. Jednak mimo wszystko przeglądanie stron internetowych jest w miarę płynne.
    Mimo różnych wad telefon oceniam jednak pozytywnie. Gdybym miał go kupować jeszcze raz dokonałbym tego samego wyboru.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 lis 2014, 21:33
  • abps
    W żaden sposób nie jestem w stanie zainstalować najnowszej wersji firmware 10.34, ani żadnego poprzedniego. Zawsze otrzymuję ten sam żenujący komunikat: "brak dostępnego oprogramowania", pomimo, że moja wersja oprogramowania to: 5.08.
    Adres:"info@nokia.com.pl" nie działa, także pomimo posiadania gwarancji, właściwie nie wiem kto miałby dokonać ew. naprawy.
    To chyba dobrze, że ta firma przestaje działać w branży telfonów GSM. Z takim podejściem i olewaniem klienta daleko by nie zaszła.
    .dynamic.chello.pl | 01 paź 2014, 17:56
  • R E K L A M A
  • Teston
    Byłem napalony na ten telefon i zawiodłem się na całej linii, sprzedałem jeszcze szybciej, niż kupiłem.
    1. Bateria - telefon wytrzymywał niecałe 2 dni, po wyłączeniu danych mobilnych nieco ponad 3 dni. Sposób podany przez Tryloga u mnie nie zadziałał - aplikacja "Powiadomienia" wyświetlała jedynie komunikat, że żadna z moich aplikacji nie wysyła powiadomień.
    2. Problemy z oprogramowaniem - np. SMS po wysłaniu a raczej jego próbie "wisiał" w skrzynce nadawczej, brak możliwości odczytania emaili - telefon wyświetlał tylko nagłówki (oba problemy ustąpiły niestety dopiero po restarcie telefonu)
    3. Serwis Nokia Care zakpił sobie ze mnie - kiedy zaniosłem im telefon i opisałem problemy, przetrzymali go przez 2 dni i oddali z adnotacją że wymieniono oprogramowanie. Guzik prawda, wersja softu była dokładnie ta sama (5.10), co przed wizytą w serwisie.
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 wrz 2014, 09:37
  • tomz
    Wg mnie Nokia troszkę sobie zażartowała z użytkowników.
    Wyposażanie telefonu w lampę, której nie można użyć jako latarki? Litości, taką funkcję mają aparaty sprzed 10 lat.
    Ale i tak dla mnie największy hit to wyposażanie telefonu w gniazdo jack, do którego nie można podłączyć słuchawek z przyciskiem do odbierania połączeń (a tym samym słuchawek z pilotami do odtwarzacza muzyki), Nokia pozostawia nam tym sposobem spośród swojej oferty chyba tylko JEDEN model słuchawek, mianowicie WH-108, czyli ten dołączony do zestawu. Tu również odsyłam do starszych modeli, nie mówiąc o telefonach samej Nokii, patrz: Nokia Asha 302.
    Bateria 4-6 dni przy częstych rozmowach, słuchaniu muzyki, czasem skorzystaniu z przeglądarki.
    Po trzech Sony Ericssonach brakuje mi też trybu makro w aparacie.
    Co kto lubi.
    PS. Za nic nie mogę włączyć wyświetlania poziomu zasięgu na ekranie głównym.
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 23:45
  • audi a6
    Telefon ogólnie ok. Trzyma dość długo przy 2 sim. Jeden wielki problem to nie da się połączyć przez blut... z zestawem w samochodzie( audi MMI)
    .189.219.137.skyware.pl | 09 wrz 2014, 22:07
  • Tylrog
    Witam znowu.

    Muszę zrewidować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Kiedyś narzekałem na baterię. Drążyłem temat i doszedłem do tego dlaczego tak szybko padała.
    Problemem jest systemowy program POWIADOMIENIA. Niestety usunąć się go nie da. Ale można powyłączać wszystko z jego opcji. I z niecałych dwóch dni zrobiło się 7-8 przy około 20 minutach rozmów dziennie.
    Mam nadzieję że informacja okaże się pomocna.

    Aha, firmware dalej niedopracowane. Chyba ten model już odszedł do lamusa i zapewne nigdy nie dostanie kolejnej poprawki.
    To co mnie w dalszym ciągu irytuje:
    - nie można ukryć kontaktów sim wyświetlając tylko książkę w telefonie,
    - po ustawieniu trybu samolotowego za kilka chwil wyświetla info o wyborze sieci, beznadzieja!!!
    - brak możliwości edycji listy fdn na sim2,
    - brak ustawienia domyślnej karty dla numeru z książki telefonicznej, zawsze trzeba wybrać kartę sim,
    - toporna książka telefoniczna; aby coś edytować/dodać do kontaktu to trzeba się nieźle nawciskać przycisków!!!
    - tandetne słuchawki w zestawie który kosztuje około 500 zł
    - kluczyk do otwierania pokrywy (nie dało się otwierania zrobić w inny sposób).

    A co mnie w dalszym ciągu cieszy:
    - jakość rozmów (niestety nie miałem okazji zestawić połączenia hd-voice),
    - możliwośc wysyłania wiadomości flash sms,
    - wbudowana przeglądarka internetowa,
    - hartowane szkło,
    - lekko chodzące przyciski.
    .free.aero2.net.pl | 08 sie 2014, 23:03
  • kuba4321
    Telefon super, bateria przy rozmawianiu 2 godz. dziennie trzyma 2 dni (bluetooth cały czas włączony). Wykonanie też super. Niestety ciężko się go otwiera, klawiatura już po tygodniu pokryła się drobnymi ryskami jednak reszta super. Z microsim trochę kłopot był, jednak wkrótce normalnych sim już nie będzie. Po za tym ukłon dla Nokii, że w przeciwieństwie do innych robi dobre telefony z klawiaturą. Niektórzy lubią mieć dobry tel(a nie coś za 100zł) który ma klawiaturę. Aparat też dobry, jednak wideo to 3/5
    .adsl.inetia.pl | 08 cze 2014, 22:23
  • Tylrog
    Po niecałym miesiącu testów muszę zaktualizować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Ma jeden bardzo poważny problem a mianowicie trzymanie baterii. Telefon zjada prąd w mgnieniu oka. Używam dwóch kart sim. Bateria przy pełnym naładowaniu wytrzymuje dosłownie 1 dzień przy ok 20 minutach rozmowy!!! 1,5 dnia bez rozmów. Firmware najnowsze dostępne. Telefon kupowałem ze względu że nie będę musiał ładować codziennie. A tu zonk.
    .centertel.pl | 03 cze 2014, 22:24
  • qsy
    Telefon ma jak dla mnie jedna, ale zasadnicza wade: w domu nie ma zasiegu. Zeby dzwonic musze wyjsc na zewnatrz. Jest to pierwszy dla mnie telefon o takiej przypadlosci. W tych samych warunkach Nokia 6303 dziala bez zarzutu. Nawet Samsung babci 1150 funkcjonuje. Nie pomaga bardzo staranne skladanie obudowy. Poza tym jeszcze wyswietlacz. Na sloncu bardzo kiepsko widac. Do ekranu Noki 6303 to potezny krok wstecz. Juz sie go pozbylem i mam problem co kupic.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 cze 2014, 21:25

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 35,9%   35,9%   28,2% 
 Wszystkich opinii: 39. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?
» ZTE Star 2 badany przez TENAA
» Honor T1: debiut pod nową marką
» Aż cztery modele Vivo debiutują w Indiach
» Manta MA424: pierwszy smartwatch Manty
» Microsoft Lumia 435 powalczy w low-endzie
» Meizu Blue Charm zaskoczy ceną
» Sony Xperia E4 przyłapana przed premierą



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.82.89.114
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.