Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 195 marek  |  9 676 telefonów  |  148 691 opinii  |  720 testów  |  3 302 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515 Dual SIM



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 35,1%   37,8%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
  • abps
    W żaden sposób nie jestem w stanie zainstalować najnowszej wersji firmware 10.34, ani żadnego poprzedniego. Zawsze otrzymuję ten sam żenujący komunikat: "brak dostępnego oprogramowania", pomimo, że moja wersja oprogramowania to: 5.08.
    Adres:"info@nokia.com.pl" nie działa, także pomimo posiadania gwarancji, właściwie nie wiem kto miałby dokonać ew. naprawy.
    To chyba dobrze, że ta firma przestaje działać w branży telfonów GSM. Z takim podejściem i olewaniem klienta daleko by nie zaszła.
    .dynamic.chello.pl | 01 paź 2014, 17:10
  • Teston
    Byłem napalony na ten telefon i zawiodłem się na całej linii, sprzedałem jeszcze szybciej, niż kupiłem.
    1. Bateria - telefon wytrzymywał niecałe 2 dni, po wyłączeniu danych mobilnych nieco ponad 3 dni. Sposób podany przez Tryloga u mnie nie zadziałał - aplikacja "Powiadomienia" wyświetlała jedynie komunikat, że żadna z moich aplikacji nie wysyła powiadomień.
    2. Problemy z oprogramowaniem - np. SMS po wysłaniu a raczej jego próbie "wisiał" w skrzynce nadawczej, brak możliwości odczytania emaili - telefon wyświetlał tylko nagłówki (oba problemy ustąpiły niestety dopiero po restarcie telefonu)
    3. Serwis Nokia Care zakpił sobie ze mnie - kiedy zaniosłem im telefon i opisałem problemy, przetrzymali go przez 2 dni i oddali z adnotacją że wymieniono oprogramowanie. Guzik prawda, wersja softu była dokładnie ta sama (5.10), co przed wizytą w serwisie.
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 wrz 2014, 09:09
  • tomz
    Wg mnie Nokia troszkę sobie zażartowała z użytkowników.
    Wyposażanie telefonu w lampę, której nie można użyć jako latarki? Litości, taką funkcję mają aparaty sprzed 10 lat.
    Ale i tak dla mnie największy hit to wyposażanie telefonu w gniazdo jack, do którego nie można podłączyć słuchawek z przyciskiem do odbierania połączeń (a tym samym słuchawek z pilotami do odtwarzacza muzyki), Nokia pozostawia nam tym sposobem spośród swojej oferty chyba tylko JEDEN model słuchawek, mianowicie WH-108, czyli ten dołączony do zestawu. Tu również odsyłam do starszych modeli, nie mówiąc o telefonach samej Nokii, patrz: Nokia Asha 302.
    Bateria 4-6 dni przy częstych rozmowach, słuchaniu muzyki, czasem skorzystaniu z przeglądarki.
    Po trzech Sony Ericssonach brakuje mi też trybu makro w aparacie.
    Co kto lubi.
    PS. Za nic nie mogę włączyć wyświetlania poziomu zasięgu na ekranie głównym.
    .dynamic.chello.pl | 11 wrz 2014, 23:09
  • R E K L A M A
  • audi a6
    Telefon ogólnie ok. Trzyma dość długo przy 2 sim. Jeden wielki problem to nie da się połączyć przez blut... z zestawem w samochodzie( audi MMI)
    .189.219.137.skyware.pl | 09 wrz 2014, 22:09
  • Tylrog
    Witam znowu.

    Muszę zrewidować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Kiedyś narzekałem na baterię. Drążyłem temat i doszedłem do tego dlaczego tak szybko padała.
    Problemem jest systemowy program POWIADOMIENIA. Niestety usunąć się go nie da. Ale można powyłączać wszystko z jego opcji. I z niecałych dwóch dni zrobiło się 7-8 przy około 20 minutach rozmów dziennie.
    Mam nadzieję że informacja okaże się pomocna.

    Aha, firmware dalej niedopracowane. Chyba ten model już odszedł do lamusa i zapewne nigdy nie dostanie kolejnej poprawki.
    To co mnie w dalszym ciągu irytuje:
    - nie można ukryć kontaktów sim wyświetlając tylko książkę w telefonie,
    - po ustawieniu trybu samolotowego za kilka chwil wyświetla info o wyborze sieci, beznadzieja!!!
    - brak możliwości edycji listy fdn na sim2,
    - brak ustawienia domyślnej karty dla numeru z książki telefonicznej, zawsze trzeba wybrać kartę sim,
    - toporna książka telefoniczna; aby coś edytować/dodać do kontaktu to trzeba się nieźle nawciskać przycisków!!!
    - tandetne słuchawki w zestawie który kosztuje około 500 zł
    - kluczyk do otwierania pokrywy (nie dało się otwierania zrobić w inny sposób).

    A co mnie w dalszym ciągu cieszy:
    - jakość rozmów (niestety nie miałem okazji zestawić połączenia hd-voice),
    - możliwośc wysyłania wiadomości flash sms,
    - wbudowana przeglądarka internetowa,
    - hartowane szkło,
    - lekko chodzące przyciski.
    .free.aero2.net.pl | 08 sie 2014, 23:08
  • kuba4321
    Telefon super, bateria przy rozmawianiu 2 godz. dziennie trzyma 2 dni (bluetooth cały czas włączony). Wykonanie też super. Niestety ciężko się go otwiera, klawiatura już po tygodniu pokryła się drobnymi ryskami jednak reszta super. Z microsim trochę kłopot był, jednak wkrótce normalnych sim już nie będzie. Po za tym ukłon dla Nokii, że w przeciwieństwie do innych robi dobre telefony z klawiaturą. Niektórzy lubią mieć dobry tel(a nie coś za 100zł) który ma klawiaturę. Aparat też dobry, jednak wideo to 3/5
    .adsl.inetia.pl | 08 cze 2014, 22:06
  • Tylrog
    Po niecałym miesiącu testów muszę zaktualizować swoją opinię nt niniejszego telefonu. Ma jeden bardzo poważny problem a mianowicie trzymanie baterii. Telefon zjada prąd w mgnieniu oka. Używam dwóch kart sim. Bateria przy pełnym naładowaniu wytrzymuje dosłownie 1 dzień przy ok 20 minutach rozmowy!!! 1,5 dnia bez rozmów. Firmware najnowsze dostępne. Telefon kupowałem ze względu że nie będę musiał ładować codziennie. A tu zonk.
    .centertel.pl | 03 cze 2014, 22:06
  • qsy
    Telefon ma jak dla mnie jedna, ale zasadnicza wade: w domu nie ma zasiegu. Zeby dzwonic musze wyjsc na zewnatrz. Jest to pierwszy dla mnie telefon o takiej przypadlosci. W tych samych warunkach Nokia 6303 dziala bez zarzutu. Nawet Samsung babci 1150 funkcjonuje. Nie pomaga bardzo staranne skladanie obudowy. Poza tym jeszcze wyswietlacz. Na sloncu bardzo kiepsko widac. Do ekranu Noki 6303 to potezny krok wstecz. Juz sie go pozbylem i mam problem co kupic.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 cze 2014, 21:06
  • Ada
    Nokia 515 to zgrabny, lekki, elegancki telefon, szczególnie biały pięknie się prezentuje. Jakość rozmów jest bardzo dobra, głośność regulowana z boku telefonu. Bateria trzyma znacznie dłużej , gdy pracuje tylko 1 karta SIM, telefon ustawiony na GSM. ( wyłączone 3G). Nie ma problemów z wysyłaniem i otrzymywaniem SMS-ów i MMS-ów. Obsługa tego telefonu jest bardzo prosta. Ja mam ustawione szybkie wybieranie dla najczęściej wybieranych kontaktów pod kolejnymi klawiszami. Radio działa bardzo dobrze. Zdjęcia są dobrej jakości. Przesłona aparatu foto f/2,4. ostrość od 80 cm do nieskończoności., 5 Mpix. Można korzystać z mini "lampy błyskowej".
    Telefon nokia 515 gubi zasięg jedynie wtedy, gdy jego właściciel niestarannie go złożył po włożeniu kart . Telefon wewnątrz ma antenę, obudowa jest aluminiowa, więc konieczne jest DOKŁADNE zamknięcie pokrywy tak, aby do siebie idealnie pasowały, cienki paseczek na boku jest łącznikiem między niemetalowymi częściami obudowy, które zapewniają zasięg fal.
    Ten telefon służy do rozmów, a nie do zabawy. Jeśli ktoś jest amatorem gier, zabaw w internecie niech kupi sobie smartfona. Polecam ten telefon wszystkim, którzy potrzebują dobrej jakości rozmów. Jeśli nie będziemy korzystać z internetu, to można wyłączyć aktualizację. Nie będzie pożerało nam kasy !!!!
    .dynamic.chello.pl | 18 maj 2014, 12:05
  • Tylrog
    Telefon podnosi prestiż właściciela poprzez elegancki wygląd. Niestety ma wady. Najpoważniejszą to brak możliwości ukrycia w książce telefonicznej kontaktów z kart sim. Po prostu to ewentualna kopia zapasowa i przez to kontakty są podwójne. Brak przyporządkowania numeru do konkretnej karty przez co za każdym razem trzeba wybierać kartę sim. Poza tym brak możliwości użycia lampy led jako latarki. Czasami się by to przydało. Może kolejne firmware to zmieni.
    .centertel.pl | 17 maj 2014, 10:05

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 35,1%   37,8%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 37. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2  3  4       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy A3 HSPA
» Samsung Galaxy A5 HSPA
» Samsung Galaxy A5
» Samsung Galaxy A3 SM-A3009
» Oppo R5
» Oppo N3
» Honor 6
» Huawei Honor 4X
» Kyocera Urbano V01
Aktualności:

» Wesołych Świąt!
» Motorola z Lenovo wskakują na podium
» Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 zaprezentowane oficjalnie
» Okulary i zegarki zakazane w kinach - NATO i MPAA w oparach absurdu
» Polska premiera nowości HTC
» MyKronoz ZeWatch2: prosto ze Szwajcarii
» Overmax Vertis Braver: smartfon z IP68
» Goclever Insignia 550i: 8 rdzeni w skromnej cenie
» Microsoft Band - pierwszy smartwatch z Redmond



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.68.185
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.