Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  139 662 opinie  |  720 testów  |  3 483 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 28,2%   31,8%   40,0% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

R E K L A M A
drums1979
Ludzie co wy wypisujecie o tym telefonie to aż wstyd słuchać.Telefon jest bardzo dobrze wykonany,jakosć rozmów milion razy lepsza niz w iphonie i innych telefonach.Porównywanie tego telefonu do nokii e52 to nieporozumienie,E52 to najgorszy telefon nokii wieczne problemy z głośnikiem,od poczatku 2009 roku wymieniono tysięce płyt głownych bo były wadliwe,duzo słabszy głosnik od rozmów,ciche dzwonki,brak wyłaczenia danych mobilnych co jest bardzo ważna rzeczą w takim telefonie(515 mozna wyłaczyc dane mobilne i po kłopocie,to nie smartfon).E52 wieczne zawieszanie itd,itd.Nokia 515 to najbardziej udany TELEFON(nie smartfon) nokii od lat.Nic tylko korzystac z telefonu bez zbednych aplikacji idiotycznych gier itd.Najgorzej jak ktos się nie zna kompletnie dostanie go za 1zł i chciałby na ekranie 2,4 cala ogładać filmy,gierki i korzystac z internetu ludzie do tego jest duzo innych telefonów z duzo większymi wyświetlaczami.To tak jak bysmy kupili fiata 126 p i narzekali dlaczego nie ma klimy,fabrycznej nawigacji itd.Przestańcie wypisywac te bzdurne opinie o nokii 515 jak sie kompletnie nie znacie do czego ten telefon został stworzony.Nokio dziekuje za brak wi-fi,gps i innych głupot,telefon jest do dzwonienia.To bardzo dobry telefon z fenomenalna jakościa rozmów HD,głosnymi dzwonkami i prostym w obsłudze.
*.cdma.centertel.pl  |  20 kwi 2014, 08:04
Kruk
Po 2 m-cach reklamowałem, bateria wytrzymywała 2 doby, nie słyszałem rozmówcy.
Reklamowałem, wgrano nowy program, zobaczymy?
*.dynamic.chello.pl  |  12 kwi 2014, 12:04
Freelancer  mail
Brałem pod uwagę 2 modele telefonu. Ten model Nokii oraz Samsunga S5610, ponieważ w moim przypadku już wymagało się zaopatrzyć w nowszy model jeszcze tradycyjnego telefonu. Co prawda byłem w różnych salonach sieci komórkowych jak i punktach sprzedaży marketów. No i powiem że miałem ten telefon niejednokrotnie w rękach po to, aby go sprawdzić, zobaczyć jaki jest oraz jakie ma funkcje, możliwości i ewentualnie podjąć ostateczną decyzję czy warto się zaopatrzyć w niego. No i powiem szczerze i zdecydowanie NIE WARTO!!!
Nie podoba mi się w nim wogule menu i wiadomości sms przychodzące które wyglądają jak czat, gdzie widać ich treść po części. Poza tym co ciekawe. Pomimo iż Nokia 515 ma 1200mAh a Samsung S5610 tylko 1000 mAh, to tak naprawdę w praktyce jeśli chodzi o dłuższy żywot na baterii przy normalnym użytkowaniu, ta Nokia zdecydowanie przegrywa.
Zdecydowałem się wybrać i zaopatrzyć w Samsunga S5610 którego już posiadam i z którego jestem zadowolony :)
Poza tym Nokia zdecydowanie przegrywa na rynku z Samsungiem, który jest zdecydowanie bardzo silną konkurencją na rynku dla innych marek smartfonów :)
*.mazol.com  |  11 kwi 2014, 00:04
obi
Kupiłem nokie 515 i jestem zadowolony jest to wersja na jeden sim. To co tu czytam , ze telefon jest kiepski, zamula i słabo działa u mnie nie ma potwierdzenia. Po pierwsze trzeba wgrać nowy soft noki ver.7.01 i to najlepiej niebrandowany, po drugie jest to soft do wersji z jednym sim !!! Do wersji z podwójnym sim jest inny soft. I po trzecie kłopoty z zasięgiem występują w sieci Play tzw. falowanie zasięgu. W innych sieciach 2G i 3G funkcjonuje normalnie. Bateria po tgrzech ładowaniach się ustabilizowała i telefon teraz działa bez ładowania 4-5 dni zależnie od intensywności użytkowania. Co do aparatu foto , fakt rewelacji nie ma ale i też tragicznie nie jest. Jak trzeba to i zdjęcie da się zrobić i widać całkiem całkiem. Podoba mi się ten fon, klasyczny, elegancki to powrót do tradycji noki prostych acz funkcjonalnych sprzętów bez wodotrysków i innych pierdułek.
*.tktelekom.pl  |  26 mar 2014, 21:03
lolo bolo
Ogólnie telefon dobry. Bateria ok. - około tygodnia trzyma, jakość rozmów bdb. zasięg super. Klawiatura jednak klepie, a odtwarzacz muzyki strasznie wolny i niewygodny. Poza tym brak latarki również minus. Do tego przy tej cenie brak wifi i jakiejkolwiek nawigacji nokia sprawia, że tel jest mocno okrojony. Mimo to polecam, bo przy plastikowych trzeszczących konkurentach nokia prezentuje się bardzo ładnie. Nowe 6300
*.centertel.pl  |  25 mar 2014, 18:03
c510  mail
mam SE c510. Chciałem zmienić na n 515. Jednakże patrząc na dene techniczne zmienił bym "siekierkę" na kijek. Nie ma to jak stare telefony. 4 lata mam tel i technicznie jest on taki sam jak nowy. Rozumiał bym bo - wszak to tel do sms, mms, i dzwonienia ale nie za taką cene! Ludzie przebudźcie się. 400 zł to dużo pieniędzy.
*.ip.netia.com.pl  |  23 mar 2014, 17:03
ewa
Nokie 515 mam od grudnia 2013 - nie polecam poniewaz bardzo czesto sie zawiesza, juz raz byl w serwisie w naprawie, zaledwie kilka dni po odebraniu znowu sie zawiesza - brak reakcji na jakikolwiek przycisk,Bateria w miare dobra, wystarcza na 5-6 dni,ale jakosc zdjec jest okropna.Jest to najgorszy telefon jaki kiedykolwiek mialam.
*.ssp.dialog.net.pl  |  21 mar 2014, 17:03
papi147
plusem jedynym tego telefonu jest metalowa obudowa, po za tym to nokia301 w metalowej obudowie, więc po co kupować 515 jak można kupić za mniejsze pieniądze i mieć dokładnie to samo w nokii 301.Po za tym 515 wiesza się i ma problem z jakością rozmów
*.play-internet.pl  |  02 mar 2014, 14:03
jerzyw
Jestem świeżaczek bo mam ją kilka godzin.
Więc to co mi doskwietra:
Brak smyczy chociaż moje psy chodzą bez nich :))
Tylko dołączone do niej słuchawki są przez nią tolerowane Wszystkie inne np od 5230, 500 czy jakieś Samsunga z identycznym wtykiem nie pasują.
A w przypadku 5230 nie miałem tych problemów
*.multi.internet.cyfrowypolsat.pl  |  28 lut 2014, 23:02
abraxas
Przyznam szczerze że czytając opinie poniżej byłem nastawiony sceptycznie co do zakupu tego telefonu. Skusiłem się jednak i nie żałuję . Pewnie że nie jest to "dawna Nokia" o czym większość marzy ale nie jest tak źle. Nie lubię dotykowych telefonów , więc ten model jest dla mnie idealny. Nie ma problemów z baterią ( 4-5 dni spokojnie trzyma) , nie ma problemu z zasięgiem ani z jakością rozmów ( myślę że dużo zależy od operatora z którego usług korzystamy ). Cena 350 za nówkę jest ok , ogólnie polecam oldskulowym 40-latkom i nie tylko.
*.tktelekom.pl  |  20 lut 2014, 14:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 28,2%   31,8%   40,0% 
 Wszystkich opinii: 85. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.242.200.172
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.