Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 147 telefonów  |  144 274 opinie  |  720 testów  |  5 056 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia 515



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 31,2%   30,1%   38,7% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • kamk
    Telefon mam od 3 miesięcy i jestem zadowolona. Nie chciałam smartcośia bo w telefonie nie korzystam z internetu tylko tel do dzwonienia, smsów i okazjonalnych zdjęć i z wytrzymałą baterią. Ta Nokia spełnia moje oczekiwania. Jakość rozmów dobra, nie gubi zasięgu i nic się nie zawiesza. Sms-y pisze się w porządku (nie korzystam ze słownika), a wygląd smsa (czat czy standart) można sobie ustawić tylko trzeba chcieć i umieć. W ogóle w tel. można dużo rzeczy skonfigurować: ekran główny, gsm, wyrzucić niewykorzystywane aplikacje jak facebook. Ustawienia menu tak jak w innych nokiach - bez problemu. Tylko trzeba się za to zabrać i pomyśleć (dla niektórych fakt to może być trudne). Zdjęcia robi dobre, 5mpx dla tel. wystarcza - pamiętajmy to nie jest aparat fotograficzny tylko tel. Bateria przy jednej karcie sim i gsm starcza na ok 9 dni normalnego użytkowania (parę minut rozmowy, kilka smsów dziennie).
    Mi pasuje ten tel. Jest normalny bez bajerów. [...]
    .ssp.dialog.net.pl | 01 lip 2014, 12:07
  • Harry_man
    W telegraficznym skrócie: tragiczny zasięg, BEZNADZIEJNY słownik T9 i ogólnie - zero funkcjonalności. Potrzebowałem tylko prostego telefonu do dzwonienia, pisania SMSów i sporadycznie MMSów, a ten telefon nie radzi sobie dobrze z żadną z tych funkcji.

    Po kolei: w kieszeni noszę zawsze dwa telefony w tej samej sieci. Tam gdzie na służbowej xperii mam jeszcze 2 kreski i mogę swobodnie rozmawiać, 515 wskazuje już brak sieci. Nawet jak gdzieś podłapie jedną kreskę to rozmowa jest niemożliwa, bo jedna strona zawsze jest niesłyszana.

    Sprawne pisanie SMSów ze słownikiem? Nic podobnego. Ten słownik zawiera chyba miliony słów, które nie istnieją, a nie posiada całkiem podstawowych. Dla przykładu, brak słowa "zarzucasz" natomiast T9 proponuje coś takiego jak "zarzucarz". I po jakichś 2 miesiącach użytkowania telefonu, tego typu przykładów mógłbym mnożyć już w setki.

    Bateria - przy sposobie w jaki telefon jest użytkowany wytrzymuje maksymalnie do 5 dni, co jest wynikiem żenująco słabym.

    Menu nieinstuicyjne. Rozlokowanie poszczególnych funkcji telefonu i przejrzystość ekranu głównego do bani.

    Jak do tej pory w prywatnym użytku związywałem się z telefonem co najmniej na 3-5 lat. Zawsze byłem zadowolony, każdy kolejny był lepszy od poprzedniego. Tym razem chciałem coś prostego, o klasycznej linii i niekoniecznie z najtańszej półki. Bardzo srogo się zawiodłem i po przelotnych doświadczeniach z telefonem NOKIA ASHA, zaczynam rozumieć dlaczego firma nokia popadła w ruinę.

    Szczerze odradzam telefon NOKIA 515
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 cze 2014, 21:06
  • Brydzia
    Mam ten telefon od 3 tygodni i jestem bardzo zadowolona. Prosty w obsłudze, do każdego kontaktu można ustawić indywidualny dzwonek lub melodyjkę. Z ekranu głównego bardzo łatwo można usunąć ikonki facebook itp., jeśli to komuś przeszkadza lub nie korzysta. Kabla usb nie ma w wyposażeniu, ale na szczęście mam kabel od nokii 6500 i pasuje idealnie. Bateria trzyma 9 dzień (została 1 kreska), więc to chyba bardzo dobry wynik. Rozmawiam kilka minut dziennie. Telefon bez bajerów, latarek:) itp. ale do dzwonienia i sms-owania idealny. Poza tym jest bardzo ładny. Mój jest biały i klawiatura wcale się nie rysuje, jak to już ktoś napisał. Noszę telefon w kieszeni, czasem z kluczami i nie ma żadnych rys.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 cze 2014, 11:06
  • R E K L A M A
  • gabrix
    Mam telefon od dwóch dni i szczerze mogę polecić do dzwonienia i pisania rewelacja:)
    .icpnet.pl | 15 cze 2014, 18:06
  • Ada  mail
    Nokia 515 to zgrabny, lekki, elegancki telefon, szczególnie biały pięknie się prezentuje. Jakość rozmów jest bardzo dobra, głośność regulowana z boku telefonu. Bateria trzyma znacznie dłużej , gdy pracuje tylko 1 karta SIM, telefon ustawiony na GSM. ( wyłączone 3G). Nie ma problemów z wysyłaniem i otrzymywaniem SMS-ów i MMS-ów. Obsługa tego telefonu jest bardzo prosta. Ja mam ustawione szybkie wybieranie dla najczęściej wybieranych kontaktów pod kolejnymi klawiszami. Radio działa bardzo dobrze. Zdjęcia są dobrej jakości. Przesłona aparatu foto f/2,4. ostrość od 80 cm do nieskończoności., 5 Mpix. Można korzystać z mini "lampy błyskowej".
    Telefon nokia 515 gubi zasięg jedynie wtedy, gdy jego właściciel niestarannie go złożył po włożeniu kart . Telefon wewnątrz ma antenę, obudowa jest aluminiowa, więc konieczne jest DOKŁADNE zamknięcie pokrywy tak, aby do siebie idealnie pasowały, cienki paseczek na boku jest łącznikiem między niemetalowymi częściami obudowy, które zapewniają zasięg fal.
    Ten telefon służy do rozmów, a nie do zabawy. Jeśli ktoś jest amatorem gier, zabaw w internecie niech kupi sobie smartfona. Polecam ten telefon wszystkim, którzy potrzebują dobrej jakości rozmów. Jeśli nie będziemy korzystać z internetu, to można wyłączyć aktualizację. Nie będzie pożerało nam kasy !!!!
    .dynamic.chello.pl | 18 maj 2014, 12:05
  • memo
    Mam ten telefon ponad pół roku więc mogę już nieco o nim powiedzieć.Telefon z 1 sim,bateria wytrzymuje tydzień.Telefon nie zawiesza się jak niektórzy opisują,działa bardzo płynnie i szybko.Może to zasługa najnowszego softu 10.34.Jakość rozmów w HD Voice bajka.Prosty w obsłudze,wizualnie przyciąga wzrok szczególnie kolor czarny.Polecam
    .elk.mm.pl | 12 maj 2014, 20:05
  • Krist
    Gdzieś w komentarzach przeczytałem "sms jak czat" - moim zdaniem jest to udogodnienie, a nie pisząc sms będę musiał zaglądać ciągle w wczesniejsze smsy zeby zobaczyć "a co tam pisał wcześniej..?". Świat idzie do przodu, nie pozostaje w tym samym miejscu, także przyzwyczajcie się. Posiada Gorilla Glass, w jakim telefonie jeszcze macie taką możliwość? (oczywiście klasycznym..) Polaryzator, w który daje to, że nawet w jasnym otoczeniu widać wszystko na telefonie, czyli jak Ci pizga słońce w twarz i tak widać. Czytam wasze komentarze i nie dowierzam. Jest to trwały telefon, zbudowany z mocnych materiałów. Co więcej można wymagać ? Latarki nie ma? - Ma lampe błyskową to weź softa z latarką ściągnij. Ludzie, zanim bierzecie się za telefony, weźcie się trochę zainteresujcie sprzętem, którego kupujecie. Ma 5 mpix więc nawet smartfony typu Sony Xperia M ma 5.. Świat idzie do przodu, a nie zostaje w tym samym miejscu. Kupcie sobie nokie 3310 i będziecie zadowoleni, nim to nawet o ściane możecie rzucać.
    .tkk.pl | 06 maj 2014, 17:05
  • Bandito79
    Telefon mam od tygodnia, jakość wykonania, jakość rozmów jak i obsługa (banalna) telefonu, na najwyższym poziomie. Telefon do dzwonienia i sms a nie do pierdół ! Nie rozumiem tych co psioczą na ten model.
    .wsb-nlu.edu.pl | 05 maj 2014, 16:05
  • drums1979
    Ludzie co wy wypisujecie o tym telefonie to aż wstyd słuchać.Telefon jest bardzo dobrze wykonany,jakosć rozmów milion razy lepsza niz w iphonie i innych telefonach.Porównywanie tego telefonu do nokii e52 to nieporozumienie,E52 to najgorszy telefon nokii wieczne problemy z głośnikiem,od poczatku 2009 roku wymieniono tysięce płyt głownych bo były wadliwe,duzo słabszy głosnik od rozmów,ciche dzwonki,brak wyłaczenia danych mobilnych co jest bardzo ważna rzeczą w takim telefonie(515 mozna wyłaczyc dane mobilne i po kłopocie,to nie smartfon).E52 wieczne zawieszanie itd,itd.Nokia 515 to najbardziej udany TELEFON(nie smartfon) nokii od lat.Nic tylko korzystac z telefonu bez zbednych aplikacji idiotycznych gier itd.Najgorzej jak ktos się nie zna kompletnie dostanie go za 1zł i chciałby na ekranie 2,4 cala ogładać filmy,gierki i korzystac z internetu ludzie do tego jest duzo innych telefonów z duzo większymi wyświetlaczami.To tak jak bysmy kupili fiata 126 p i narzekali dlaczego nie ma klimy,fabrycznej nawigacji itd.Przestańcie wypisywac te bzdurne opinie o nokii 515 jak sie kompletnie nie znacie do czego ten telefon został stworzony.Nokio dziekuje za brak wi-fi,gps i innych głupot,telefon jest do dzwonienia.To bardzo dobry telefon z fenomenalna jakościa rozmów HD,głosnymi dzwonkami i prostym w obsłudze.
    .cdma.centertel.pl | 20 kwi 2014, 08:04
  • Kruk
    Po 2 m-cach reklamowałem, bateria wytrzymywała 2 doby, nie słyszałem rozmówcy.
    Reklamowałem, wgrano nowy program, zobaczymy?
    .dynamic.chello.pl | 12 kwi 2014, 12:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 31,2%   30,1%   38,7% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» InFocus M810
» myPhone Funky
» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
Aktualności:

» ZTE Blade G Lux: zgrabny budżetowiec
» HTC Butterfly J w japońskiej sieci KDDI
» Gionee GN9005: nadchodzi smukłość
» Nowości Huawei: budżetowiec i phablet
» Panasonic Eluga U zawitał do Indii
» Nokia XL LTE: niestety tylko w Chinach
» myPhone zapowiada smartfon Funky
» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.196.62
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.