Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 630 telefonów  |  148 447 opinii  |  720 testów  |  3 736 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 515



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 29,4%   31,4%   39,2% 
 Wszystkich opinii: 102. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Harry_man
    W telegraficznym skrócie: tragiczny zasięg, BEZNADZIEJNY słownik T9 i ogólnie - zero funkcjonalności. Potrzebowałem tylko prostego telefonu do dzwonienia, pisania SMSów i sporadycznie MMSów, a ten telefon nie radzi sobie dobrze z żadną z tych funkcji.

    Po kolei: w kieszeni noszę zawsze dwa telefony w tej samej sieci. Tam gdzie na służbowej xperii mam jeszcze 2 kreski i mogę swobodnie rozmawiać, 515 wskazuje już brak sieci. Nawet jak gdzieś podłapie jedną kreskę to rozmowa jest niemożliwa, bo jedna strona zawsze jest niesłyszana.

    Sprawne pisanie SMSów ze słownikiem? Nic podobnego. Ten słownik zawiera chyba miliony słów, które nie istnieją, a nie posiada całkiem podstawowych. Dla przykładu, brak słowa "zarzucasz" natomiast T9 proponuje coś takiego jak "zarzucarz". I po jakichś 2 miesiącach użytkowania telefonu, tego typu przykładów mógłbym mnożyć już w setki.

    Bateria - przy sposobie w jaki telefon jest użytkowany wytrzymuje maksymalnie do 5 dni, co jest wynikiem żenująco słabym.

    Menu nieinstuicyjne. Rozlokowanie poszczególnych funkcji telefonu i przejrzystość ekranu głównego do bani.

    Jak do tej pory w prywatnym użytku związywałem się z telefonem co najmniej na 3-5 lat. Zawsze byłem zadowolony, każdy kolejny był lepszy od poprzedniego. Tym razem chciałem coś prostego, o klasycznej linii i niekoniecznie z najtańszej półki. Bardzo srogo się zawiodłem i po przelotnych doświadczeniach z telefonem NOKIA ASHA, zaczynam rozumieć dlaczego firma nokia popadła w ruinę.

    Szczerze odradzam telefon NOKIA 515
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 cze 2014, 21:06
  • Brydzia
    Mam ten telefon od 3 tygodni i jestem bardzo zadowolona. Prosty w obsłudze, do każdego kontaktu można ustawić indywidualny dzwonek lub melodyjkę. Z ekranu głównego bardzo łatwo można usunąć ikonki facebook itp., jeśli to komuś przeszkadza lub nie korzysta. Kabla usb nie ma w wyposażeniu, ale na szczęście mam kabel od nokii 6500 i pasuje idealnie. Bateria trzyma 9 dzień (została 1 kreska), więc to chyba bardzo dobry wynik. Rozmawiam kilka minut dziennie. Telefon bez bajerów, latarek:) itp. ale do dzwonienia i sms-owania idealny. Poza tym jest bardzo ładny. Mój jest biały i klawiatura wcale się nie rysuje, jak to już ktoś napisał. Noszę telefon w kieszeni, czasem z kluczami i nie ma żadnych rys.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 cze 2014, 11:06
  • gabrix
    Mam telefon od dwóch dni i szczerze mogę polecić do dzwonienia i pisania rewelacja:)
    .icpnet.pl | 15 cze 2014, 18:06
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Ada  mail
    Nokia 515 to zgrabny, lekki, elegancki telefon, szczególnie biały pięknie się prezentuje. Jakość rozmów jest bardzo dobra, głośność regulowana z boku telefonu. Bateria trzyma znacznie dłużej , gdy pracuje tylko 1 karta SIM, telefon ustawiony na GSM. ( wyłączone 3G). Nie ma problemów z wysyłaniem i otrzymywaniem SMS-ów i MMS-ów. Obsługa tego telefonu jest bardzo prosta. Ja mam ustawione szybkie wybieranie dla najczęściej wybieranych kontaktów pod kolejnymi klawiszami. Radio działa bardzo dobrze. Zdjęcia są dobrej jakości. Przesłona aparatu foto f/2,4. ostrość od 80 cm do nieskończoności., 5 Mpix. Można korzystać z mini "lampy błyskowej".
    Telefon nokia 515 gubi zasięg jedynie wtedy, gdy jego właściciel niestarannie go złożył po włożeniu kart . Telefon wewnątrz ma antenę, obudowa jest aluminiowa, więc konieczne jest DOKŁADNE zamknięcie pokrywy tak, aby do siebie idealnie pasowały, cienki paseczek na boku jest łącznikiem między niemetalowymi częściami obudowy, które zapewniają zasięg fal.
    Ten telefon służy do rozmów, a nie do zabawy. Jeśli ktoś jest amatorem gier, zabaw w internecie niech kupi sobie smartfona. Polecam ten telefon wszystkim, którzy potrzebują dobrej jakości rozmów. Jeśli nie będziemy korzystać z internetu, to można wyłączyć aktualizację. Nie będzie pożerało nam kasy !!!!
    .dynamic.chello.pl | 18 maj 2014, 12:05
  • memo
    Mam ten telefon ponad pół roku więc mogę już nieco o nim powiedzieć.Telefon z 1 sim,bateria wytrzymuje tydzień.Telefon nie zawiesza się jak niektórzy opisują,działa bardzo płynnie i szybko.Może to zasługa najnowszego softu 10.34.Jakość rozmów w HD Voice bajka.Prosty w obsłudze,wizualnie przyciąga wzrok szczególnie kolor czarny.Polecam
    .elk.mm.pl | 12 maj 2014, 20:05
  • Krist
    Gdzieś w komentarzach przeczytałem "sms jak czat" - moim zdaniem jest to udogodnienie, a nie pisząc sms będę musiał zaglądać ciągle w wczesniejsze smsy zeby zobaczyć "a co tam pisał wcześniej..?". Świat idzie do przodu, nie pozostaje w tym samym miejscu, także przyzwyczajcie się. Posiada Gorilla Glass, w jakim telefonie jeszcze macie taką możliwość? (oczywiście klasycznym..) Polaryzator, w który daje to, że nawet w jasnym otoczeniu widać wszystko na telefonie, czyli jak Ci pizga słońce w twarz i tak widać. Czytam wasze komentarze i nie dowierzam. Jest to trwały telefon, zbudowany z mocnych materiałów. Co więcej można wymagać ? Latarki nie ma? - Ma lampe błyskową to weź softa z latarką ściągnij. Ludzie, zanim bierzecie się za telefony, weźcie się trochę zainteresujcie sprzętem, którego kupujecie. Ma 5 mpix więc nawet smartfony typu Sony Xperia M ma 5.. Świat idzie do przodu, a nie zostaje w tym samym miejscu. Kupcie sobie nokie 3310 i będziecie zadowoleni, nim to nawet o ściane możecie rzucać.
    .tkk.pl | 06 maj 2014, 17:05
  • Bandito79
    Telefon mam od tygodnia, jakość wykonania, jakość rozmów jak i obsługa (banalna) telefonu, na najwyższym poziomie. Telefon do dzwonienia i sms a nie do pierdół ! Nie rozumiem tych co psioczą na ten model.
    .wsb-nlu.edu.pl | 05 maj 2014, 16:05
  • drums1979
    Ludzie co wy wypisujecie o tym telefonie to aż wstyd słuchać.Telefon jest bardzo dobrze wykonany,jakosć rozmów milion razy lepsza niz w iphonie i innych telefonach.Porównywanie tego telefonu do nokii e52 to nieporozumienie,E52 to najgorszy telefon nokii wieczne problemy z głośnikiem,od poczatku 2009 roku wymieniono tysięce płyt głownych bo były wadliwe,duzo słabszy głosnik od rozmów,ciche dzwonki,brak wyłaczenia danych mobilnych co jest bardzo ważna rzeczą w takim telefonie(515 mozna wyłaczyc dane mobilne i po kłopocie,to nie smartfon).E52 wieczne zawieszanie itd,itd.Nokia 515 to najbardziej udany TELEFON(nie smartfon) nokii od lat.Nic tylko korzystac z telefonu bez zbednych aplikacji idiotycznych gier itd.Najgorzej jak ktos się nie zna kompletnie dostanie go za 1zł i chciałby na ekranie 2,4 cala ogładać filmy,gierki i korzystac z internetu ludzie do tego jest duzo innych telefonów z duzo większymi wyświetlaczami.To tak jak bysmy kupili fiata 126 p i narzekali dlaczego nie ma klimy,fabrycznej nawigacji itd.Przestańcie wypisywac te bzdurne opinie o nokii 515 jak sie kompletnie nie znacie do czego ten telefon został stworzony.Nokio dziekuje za brak wi-fi,gps i innych głupot,telefon jest do dzwonienia.To bardzo dobry telefon z fenomenalna jakościa rozmów HD,głosnymi dzwonkami i prostym w obsłudze.
    .cdma.centertel.pl | 20 kwi 2014, 08:04
  • Kruk
    Po 2 m-cach reklamowałem, bateria wytrzymywała 2 doby, nie słyszałem rozmówcy.
    Reklamowałem, wgrano nowy program, zobaczymy?
    .dynamic.chello.pl | 12 kwi 2014, 12:04
  • Freelancer  mail
    Brałem pod uwagę 2 modele telefonu. Ten model Nokii oraz Samsunga S5610, ponieważ w moim przypadku już wymagało się zaopatrzyć w nowszy model jeszcze tradycyjnego telefonu. Co prawda byłem w różnych salonach sieci komórkowych jak i punktach sprzedaży marketów. No i powiem że miałem ten telefon niejednokrotnie w rękach po to, aby go sprawdzić, zobaczyć jaki jest oraz jakie ma funkcje, możliwości i ewentualnie podjąć ostateczną decyzję czy warto się zaopatrzyć w niego. No i powiem szczerze i zdecydowanie NIE WARTO!!!
    Nie podoba mi się w nim wogule menu i wiadomości sms przychodzące które wyglądają jak czat, gdzie widać ich treść po części. Poza tym co ciekawe. Pomimo iż Nokia 515 ma 1200mAh a Samsung S5610 tylko 1000 mAh, to tak naprawdę w praktyce jeśli chodzi o dłuższy żywot na baterii przy normalnym użytkowaniu, ta Nokia zdecydowanie przegrywa.
    Zdecydowałem się wybrać i zaopatrzyć w Samsunga S5610 którego już posiadam i z którego jestem zadowolony :)
    Poza tym Nokia zdecydowanie przegrywa na rynku z Samsungiem, który jest zdecydowanie bardzo silną konkurencją na rynku dla innych marek smartfonów :)
    .mazol.com | 11 kwi 2014, 00:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 29,4%   31,4%   39,2% 
 Wszystkich opinii: 102. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Archos 50 Diamond
» Samsung Galaxy Note 4 Duos
» Allview X2 Soul mini
» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
Aktualności:

» myPhone H-Smart: czy wytrzyma nasze testy?
» Samsung Galaxy Note Edge w Polsce
» Ekonomią, a nie zakazem w chamstwo
» LG Nuclun zapowiedziany oficjalnie - w G3 Screen
» ZTE prezentuje V5 Max i V5S
» LG L20: maleństwo na trzy karty
» Allview X2 Soul Mini, czyli Elife S5.1
» Project Ara będzie mieć sklep z modułami do telefonów
» Galaxy Note 4 już jutro w sprzedaży



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.82.31.133
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.