Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 095 telefonów  |  143 912 opinie  |  720 testów  |  6 461 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia 515



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 31,2%   30,1%   38,7% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Freelancer  mail
    Brałem pod uwagę 2 modele telefonu. Ten model Nokii oraz Samsunga S5610, ponieważ w moim przypadku już wymagało się zaopatrzyć w nowszy model jeszcze tradycyjnego telefonu. Co prawda byłem w różnych salonach sieci komórkowych jak i punktach sprzedaży marketów. No i powiem że miałem ten telefon niejednokrotnie w rękach po to, aby go sprawdzić, zobaczyć jaki jest oraz jakie ma funkcje, możliwości i ewentualnie podjąć ostateczną decyzję czy warto się zaopatrzyć w niego. No i powiem szczerze i zdecydowanie NIE WARTO!!!
    Nie podoba mi się w nim wogule menu i wiadomości sms przychodzące które wyglądają jak czat, gdzie widać ich treść po części. Poza tym co ciekawe. Pomimo iż Nokia 515 ma 1200mAh a Samsung S5610 tylko 1000 mAh, to tak naprawdę w praktyce jeśli chodzi o dłuższy żywot na baterii przy normalnym użytkowaniu, ta Nokia zdecydowanie przegrywa.
    Zdecydowałem się wybrać i zaopatrzyć w Samsunga S5610 którego już posiadam i z którego jestem zadowolony :)
    Poza tym Nokia zdecydowanie przegrywa na rynku z Samsungiem, który jest zdecydowanie bardzo silną konkurencją na rynku dla innych marek smartfonów :)
    .mazol.com | 11 kwi 2014, 00:04
  • obi
    Kupiłem nokie 515 i jestem zadowolony jest to wersja na jeden sim. To co tu czytam , ze telefon jest kiepski, zamula i słabo działa u mnie nie ma potwierdzenia. Po pierwsze trzeba wgrać nowy soft noki ver.7.01 i to najlepiej niebrandowany, po drugie jest to soft do wersji z jednym sim !!! Do wersji z podwójnym sim jest inny soft. I po trzecie kłopoty z zasięgiem występują w sieci Play tzw. falowanie zasięgu. W innych sieciach 2G i 3G funkcjonuje normalnie. Bateria po tgrzech ładowaniach się ustabilizowała i telefon teraz działa bez ładowania 4-5 dni zależnie od intensywności użytkowania. Co do aparatu foto , fakt rewelacji nie ma ale i też tragicznie nie jest. Jak trzeba to i zdjęcie da się zrobić i widać całkiem całkiem. Podoba mi się ten fon, klasyczny, elegancki to powrót do tradycji noki prostych acz funkcjonalnych sprzętów bez wodotrysków i innych pierdułek.
    .tktelekom.pl | 26 mar 2014, 21:03
  • lolo bolo
    Ogólnie telefon dobry. Bateria ok. - około tygodnia trzyma, jakość rozmów bdb. zasięg super. Klawiatura jednak klepie, a odtwarzacz muzyki strasznie wolny i niewygodny. Poza tym brak latarki również minus. Do tego przy tej cenie brak wifi i jakiejkolwiek nawigacji nokia sprawia, że tel jest mocno okrojony. Mimo to polecam, bo przy plastikowych trzeszczących konkurentach nokia prezentuje się bardzo ładnie. Nowe 6300
    .centertel.pl | 25 mar 2014, 18:03
  • R E K L A M A
  • c510  mail
    mam SE c510. Chciałem zmienić na n 515. Jednakże patrząc na dene techniczne zmienił bym "siekierkę" na kijek. Nie ma to jak stare telefony. 4 lata mam tel i technicznie jest on taki sam jak nowy. Rozumiał bym bo - wszak to tel do sms, mms, i dzwonienia ale nie za taką cene! Ludzie przebudźcie się. 400 zł to dużo pieniędzy.
    .ip.netia.com.pl | 23 mar 2014, 17:03
  • ewa
    Nokie 515 mam od grudnia 2013 - nie polecam poniewaz bardzo czesto sie zawiesza, juz raz byl w serwisie w naprawie, zaledwie kilka dni po odebraniu znowu sie zawiesza - brak reakcji na jakikolwiek przycisk,Bateria w miare dobra, wystarcza na 5-6 dni,ale jakosc zdjec jest okropna.Jest to najgorszy telefon jaki kiedykolwiek mialam.
    .ssp.dialog.net.pl | 21 mar 2014, 17:03
  • papi147
    plusem jedynym tego telefonu jest metalowa obudowa, po za tym to nokia301 w metalowej obudowie, więc po co kupować 515 jak można kupić za mniejsze pieniądze i mieć dokładnie to samo w nokii 301.Po za tym 515 wiesza się i ma problem z jakością rozmów
    .play-internet.pl | 02 mar 2014, 14:03
  • jerzyw
    Jestem świeżaczek bo mam ją kilka godzin.
    Więc to co mi doskwietra:
    Brak smyczy chociaż moje psy chodzą bez nich :))
    Tylko dołączone do niej słuchawki są przez nią tolerowane Wszystkie inne np od 5230, 500 czy jakieś Samsunga z identycznym wtykiem nie pasują.
    A w przypadku 5230 nie miałem tych problemów
    .multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 28 lut 2014, 23:02
  • abraxas
    Przyznam szczerze że czytając opinie poniżej byłem nastawiony sceptycznie co do zakupu tego telefonu. Skusiłem się jednak i nie żałuję . Pewnie że nie jest to "dawna Nokia" o czym większość marzy ale nie jest tak źle. Nie lubię dotykowych telefonów , więc ten model jest dla mnie idealny. Nie ma problemów z baterią ( 4-5 dni spokojnie trzyma) , nie ma problemu z zasięgiem ani z jakością rozmów ( myślę że dużo zależy od operatora z którego usług korzystamy ). Cena 350 za nówkę jest ok , ogólnie polecam oldskulowym 40-latkom i nie tylko.
    .tktelekom.pl | 20 lut 2014, 14:02
  • violeta  mail
    wczoraj odebrana z naprawy-wymieniono baterię i wgrano nowe oprogramowanie a dzisiaj już znowu coś się dzieje z baterią,wskaźnik poziomu baterii zachowuje się tak jakby była podłączona pod ładowarkę,więc znowu do naprawy .pozdrowienia dla nokii za taki bubel!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 lut 2014, 11:02
  • PL
    Gdy kupiłem telefon, od razu zobaczyłem idealnie spasowaną aluminiową tylną obudowę z frontem telefonu. Ekran wyświetlacza jest z Gorilla Glass, nawet gdy telefon trzymam w kieszeni z kluczami czy drobniakami nie widać na ekranie żadnych zarysowań. Info producenta o tym że czas czuwania baterii wynosi do 33 dni można wsadzić między bajki. Czas czuwania w trybie GSM, gdy telefon leży na półce nieużywany wynosi w moim przypadku 9 pełnych dni. Natomiast w trybie UMTS jest to ok.6 dni (ok 10 smsów wysłanych i odebranych i 20min rozmowy). Telefon posiada HD Voice i łącząc się z drugim telefonem który też to posiada jakość połączeń jest super. To jest telefon a nie smartfon, nie ma wi-fi, gps-u, żyroskopu czy kompasu i służy głównie do dzwonienia. W pierwszych dniach korzystania i ustawiania go pod moje preferencje nie odczułem tego aby się zawieszał, zwalniał czy mulił. Radio z RDS oraz Mp3 oceniam na +. Dzięki wtykowi Mimi-Jack można podłączyć dowolne słuchawki co jest ok. Klawiatura jest błyszcząca i widać na niej odciski palców, zaś tylna obudowa pokryta matowym proszkowym lakierem. Choć z aparatu nie korzystam to jakość zdjęć oceniam 9/10, brak funkcji Auto-Focus. Kolejność aplikacji w menu głównym można dowolnie przestawiać ale nie można nic usunąć, a szkoda. Nie zauważyłem też problemów z zanikaniem czy falowaniem sygnału, sprawdzałem w Plusie i T-Mobile.Moja ocena jest pozytywna.
    .dynamic.chello.pl | 13 lut 2014, 17:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 31,2%   30,1%   38,7% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
» Huawei Ascend G630
» ZTE Nubia Z7 mini
» ZTE Nubia Z7 Max
Aktualności:

» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu
» LG G3 Beat nareszcie oficjalnie z lekkim rozczarowaniem
» Alcatel One Touch C2 - budżetówka w 4 wersjach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.227.67.210
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.