Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 630 telefonów  |  148 448 opinii  |  720 testów  |  5 518 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia 208



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 15,4%   15,4%   69,2% 
 Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • kiju26
    Witam. Użytkowałam ten telefon przez rok, a więc mogę o nim coś powiedzieć. Telefon jest solidny, mimo licznych upadków trudno o jakieś większe zarysowania. Wyświetlacz (mimo nie powalających parametrów) prezentuje się przyzwoicie. Odtwarzacz mp3 jest prosty a muzykę słychać bardzo dobrze. Bateria przy umiarkowanym użytkowaniu (kilka rozmów, sms, mp3 i sprawdzenie poczty - w ciągu dnia) wystarcza spokojnie na 4-5 dni. Największą wadą tego telefonu jest internet i konta społecznościowe. Niestety, strony ładują się bardzo powoli, mały ekran nie daje komfortu ich przeglądania, czasem zdarza się również, że nie załączają się linki, w które chce wejść na stronach internetowych. Co do kont społecznościowych. W moim przypadku telefon fałszywie informował mnie o nowych powiadomieniach czy wiadomościach, ponieważ były one przedawnione i dawno na komputerze usunięte, a telefon podawał mi je jako najświeższe newsu. Polecam ten telefon osobom, którym nie zależy na współczesnych aplikacjach lub telefon jest im tylko i wyłącznie potrzebny do rozmów i pisania sms. Dodam tylko jeszcze, że czasem wiadomości nie dochodzą w całości i trzeba odczytać parę minut aż telefon wczyta cała treść. Co znacznie przeszkadza w płynnym przepływie wiadomości.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 wrz 2014, 16:09
  • A
    Da się w tym telefonie ustawić tak, aby nowo przychodzaca wiadomość nie byla wyswietlana w formie rozmowy (czatu)? Telefon jest użytkowany przez osobę starszą, stąd też większe litery są wymagane, co przy czacie niestety jest niemozliwe.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 maj 2014, 13:05
  • anonymous
    Opinia po miesiącu użytkowania jest pozytywna. Telefon wizualnie prezentuje się OK. Jedyny mały mankament to tylna klapka, wykonana z kiepskiej jakości materiału.
    Wyświetlacz czytelny, także w słońcu jest nie najgorzej.
    Bateria trzyma do tygodnia przy małym użytkowaniu, przy częstszym jest to około 5 dni. Obsługa telefonu bardzo prosta, na pewno może to być dobry model także dla mniej zaawansowanych technicznie osób.
    Z zasięgiem nie mam żadnych problemów, jakość rozmów także OK.
    Sporo aplikacji internetowych (Facebook, Twitter, WhatsApp), jednak nie korzystam z nich więc brak opinii.
    Soft bardzo płynny, póki co żadnych problemów.
    Podsumowując, polecam Nokię 208 dla osób które korzystają z telefonu przede wszystkim do rozmów i sms, okazjonalne korzystanie z Internetu na pewno też nie powinno przyprawiać o irytację.
    Myślę, że za cenę około 250 zł warto.
    .play-internet.pl | 05 mar 2014, 21:03
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Slava
    Napiszę też i tutaj - ku przestrodze..
    Panel przedni i klawisze wykonane "w miarę", niestety tylna część obudowy z badziewnego plastiku sprawia fatalne wrażenie.
    Po włączeniu usilnie namawia na założenie konta na stronach nokii,
    w opakowaniu nie ma przewodu usb - myślę sobie oszczędności..
    Niestety po chwili okazuje się, że przewodu nie ma, bo telefon został pozbawiony możliwości synchronizacji z komputerem.
    Nie mogę skopiować kontaktów, notatek, wiadomości z kopii zapisanej w komputerze,
    pozostaje kombinowanie z kopiowaniem za pośrednictwem bluetootha i drugiego telefonu, aktualizować też nie da się już za pomocą komputera.. dramat..
    Telefon za niewiele ponad 2 stówki, który miał poprostu służyć do dzwonienia,
    niestety oszczędności widoczne na każym kroku.
    Pod względem funkcjonalnym stara 2700 biła go na głowę, a 2710 miażdżyła wykonaniem,
    o baterii niewiele powiem, bo po kilku godzinach padł i obecnie jest w serwisie..
    .widzew.net | 15 lut 2014, 20:02
  • szer
    No telefonik już się pokazał w MM. Cena o.399zł nieco za drogo jak na mój gust i myślę warto nieco poczekać ale sam telefonik całkiem przyjemny. Z funkcji motywy(tematy) są i to kilka,stoper jest,minutnik jest, gry java są i to zarówno dema jak i normalne. Aplikacji od noki cały wybór min.do you tube zainstalowana i dobra nowina telefon posiada 156mb wolnej pamięci do dyspozycji, wreszcie nokia poszła po rozum do głowy... Do tego ma wejście na usb do ładowania i 3,5 jacka. Obudowa sposób zdejmowania podobny jak w noki 501 czyli klawisz w plecach trzeba nacisnąć by zdjąć obudowę klawiatura dośc płaska ale klawisze wyraźnie wyodrębnione i wygodne w dotyku lekko matowy plastik pad dość wygodny w użytkowaniu. Aparat foto identyczny z tym od noki 206, w sumie różnice między 206 a 208 oprócz wyglądu zewnętrznego sposobu otwierania i zamykania telefonu no i to że 208 ma microsim i 3g oraz hspa, soft w zasadzie identyczny. Mam nadzieje ze bateria w tym modelu będzie lepsza niż 301...
    .internetia.net.pl | 10 paź 2013, 03:10
  • Kazek
    Do Moderatora.
    Rozumiem. W takim razie w specyfikacji Noki 206 powinna zostać usunięta parafka przy stoperze, bo również nie ma go wymienionego na stronie producenta. Co do instrukcji nowych Nokii to można je nazwać skrótowymi, bo wiele funcji nie jest w nich opisana np możliwość nagrywania rozmowy. Co do specyfikacji to np. Nokia 206 jest obenie sprzedawana z baterią o pojemności 1200mAh a nie 1110mAh jak jest oficjalnie podawane.
    Najwyraźniej w przypadku 206 zaszły jakieś okoliczności, które przy 208 nie wystąpiły: możliwość własnoręcznego sprawdzenia, potwierdzenie producenta, itd. Nie jesteśmy w stanie monitorować wszystkich zmian, do których prawo zastrzega sobie producent w każdym możliwym miejscu. Staramy się, by specyfikacje odpowiadały stanowi faktycznemu, ale my również zamieszczamy ostrzeżenie, przed bezkrytycznej wierze w nasze dane. Ludzie są omylni, producentom zależy, by jak najwięcej na nas zarobić - takie paskudne prawa przyrody. (jf)
    .centertel.pl | 02 paź 2013, 14:10
  • Kazek
    Do moderatora. Proszę zmienić znaki zapytania w punktach: wprowadzony na rynek-3-ci kwartał 2013, sotper-tak, przelicznik walut-tak (Nokia 206 chodzi na tym samym systemie i te funkcje ma) Pozdrawiam.
    Serdecznie dziękuję za chęć pomocy, ale... Stan systemu jeśli chodzi o ilość i jakość aplikacji zależy od bardzo wielu czynników: pojemności pamięci, rynku sprzedaży, wymagań operatora. Przykro mi, ale nie mogę bazować na specyfikacji jednego modelu opisując inny. To praktyka i twarde fakty, a nie logiczne myślenie. Zbyt wiele razy przejechałem się na logicznym myśleniu w przypadku specyfikacji. Nokia podaje: "Słownik, Dyktafon, Kalkulator, Zegar, Zegar światowy, Kalendarz, Konwerter, Notatki, Budzik, Przypomnienia, Zadania, Zdalna synchronizacja SyncML, Lokalna synchronizacja SyncML, Kalendarz, Kontakty". Jest konwerter, ale nie mam wiedzy czy przelicza waluty. W instrukcji obsługi modelu nie ma ani przelicznika walut, ani stopera, a to oznacza, że producent nie traktuje ich jako aplikacji stale dostępnych w systemie i nie można składać reklamacji jeśli ich nie ma - ergo: może ich nie być. Trzeci kwartał dopisuję.
    .centertel.pl | 30 wrz 2013, 18:09
  • Khalif
    Dla redakcji: ta nokia obsloguje tematy i wygaszacze
    Dziękuję. Nie zaznaczamy obsługi. Zaznaczamy - podobnie jak np. w przypadku gier - obsługę i obecność. Jeśli masz jakieś źródło producenta potwierdzające obecność i obsługę, podaj proszę adres. (jf)
    .opera-mini.net | 07 lip 2013, 14:07
  • Maxriusz
    Wszystko fajnie ale jedno mi się nie podoba dlaczego w tych tanich modelach nie ma przycisku od regulacji głośności powinni go robić na boku
    .248.r-ce.pl | 04 lip 2013, 17:07
  • yhy
    Do Nokia: A moim zdaniem przydał by się taki model jak choćby 208 czy 301 (wiem że jest 302, ale ona ma klawiaturę qwerty), ale z WiFi. To była by dla niektórych ciekawa alternatywa wobec smartphonów. Byłby już darmowy dostęp do np. Facebooka czy GaduGadu.
    .sieradz.vectranet.pl | 04 lip 2013, 09:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 15,4%   15,4%   69,2% 
 Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Archos 50 Diamond
» Samsung Galaxy Note 4 Duos
» Allview X2 Soul mini
» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
Aktualności:

» myPhone H-Smart: czy wytrzyma nasze testy?
» Samsung Galaxy Note Edge w Polsce
» Ekonomią, a nie zakazem w chamstwo
» LG Nuclun zapowiedziany oficjalnie - w G3 Screen
» ZTE prezentuje V5 Max i V5S
» LG L20: maleństwo na trzy karty
» Allview X2 Soul Mini, czyli Elife S5.1
» Project Ara będzie mieć sklep z modułami do telefonów
» Galaxy Note 4 już jutro w sprzedaży



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.79.33
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.