Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 095 telefonów  |  143 912 opinie  |  720 testów  |  4 658 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
myPhone

myPhone Next



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,0%   10,8%   44,1% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Obiektywny intensywnie  mail
    myPhone next to najlepszy telefon jaki miałem (miałem ich wiele 1 sim łącznie z Samsungami serii SII i SIII, Nokiami, Sony i HTC). Biorąc oczywiście pod uwagę proporcję ceny do jakości. Za te pieniądze to najlepszy na świecie telefon. Mój poprzedni na 2 kart sim to SONY xperia E czyli najgorszy na świecie telefon. Wróciłem do myPhone bo mój poprzedni czyli 8810 z TV analogową działał bezbłędnie (dopóki na niego nie usiadłem. Faktem jestże serwis to masakra ale zakładałem kiedy go kupowałem, że nie będzie się psuł. Od października do dzisiaj (19.07.2014)działa naprawdę bezbłędnie. Córka ma SIII i ja nie widzę różnicy w działaniu a cena mówi za siebie. Genialna bateria pozwala na naprawdę intensywne użytkowanie i 2 dni działania. Uwierzcie mi to chyba najlepszy model myPhone i uzywany naprawdę bardzo intensywnie działa bezbłędnie porównywalnie z Galaxy S III. Namawiam odpowiedzialnie i nie słuchajcie malkontentów!!! To jednak polska myśl techniczna. Niemcy są bogaci bo kupują niemieckie a my popierajmy polską firmę choć serwis to masakra!!!
    Będę powtarzał do znudzenia, bo nie lubię dezinformacji: to nie jest polska myśl techniczna. Telefony są projektowane w Chinach, produkowane w Chinach, sprzedawane przez chińską firmę polskiej firmie z nadrukowaną polską marką. Jeśli masz, Szanowny Użytkowniku, wystarczająco dużo pieniędzy, możesz zamówić własny telefon z imieniem i nazwiskiem oraz rozpocząć sprzedaż "własnej myśli technicznej". To samo dotyczy całej rzeszy innych marek, które udając rodzime, rodzimą mają najwyżej siedzibę firmy. Nie znaczy to, że są to złe urządzenia. Nie są tylko polskie. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 19 lip 2014, 22:07
  • zbynek
    Telefon b. nowoczesny i szybki. jest jednak problem z GPS który nie dział, czasami zaskoczy ale mozna powiedzieć, że nie dziala. Postanowiłem oddać do serwisu i aż sie boje bo dużo złego o tej usłudze słyszalem. Sam mam też złe doswiadczenia z tym serwiswm. Ten pan specjalista nie potrafił nawet skonfigurować tego telfonu kidy dzwoniłem i informowałem o problemie z GPS. Zobaczymy jak sie potoczy moja sprawa. Będe informował. Pozdrawiam :)
    .adsl.inetia.pl | 12 lip 2014, 11:07
  • mmmmm
    Dużo ludzi tu narzeka na ten telefon ale nie jest taki zły jak tu się pisze. Dla narzekajacych na restarty telefonu i gubienie ustawień własnych dzwonków przypominam że jest nowsze oprogramowanie z dnia 23 grudnia 2013 do pobrania ze strony myphone które to naprawia. A głośność rozmów można zwiększyć z menu serwisowego które jest dostępne po wpisaniu w dialerze kodu *#446633# Jak ktoś jest zainteresowany to są opisy w internecie co należy tam zmienić. Przynajmniej to działa.
    .opera-mini.net | 29 cze 2014, 07:06
  • R E K L A M A
  • Rafa
    Fajny telefonik za przystępną cenę ale masakra z tym głośnikiem rozmówcę bardzo słabo słychać wręcz niemożliwie na zewnątrz zrozumienia kogoś!!! Jak to poprawić bo widzę że nie wszystkie to maja może sprawy aktualizacji i konfiguracji, i zastanawiam się nad przedzwonieniem do play na pomoc techniczną może? Ktoś uporał się z tym problemem jak miał ??
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 cze 2014, 12:06
  • waldi317
    Nie kupujcie telefonów tej firmy, może są one niezłe, ale jak sie coś zepsuje (tak jak w moim przypadku pękł wyświetlacz w trakcie zakładania folii ochronnej), firma mnie olała, bo nie wykonuje napraw odpłatnych i nie ma podzespołów do naprawy i nie wiedzą gdzie je można dostać, a telefon ma tylko pół roku i nie wiem jak odzyskać z niego dane. Wazne że sprzedali towar, a potem mają klienta w głębokiej d....e.
    Konsument ma sporo możliwości, żeby dochodzić swoich praw, bez względu na to jakiej marki produkt kupuje. Wiąże się z to z niewygodą, strata czasu i nieprzyjemnymi rozmowami. Jeżeli jednak nie zawalczysz o swoje, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Zadzwoń ponownie, jeśli telefon jest nadal objęty 2-letnią rękojmią, a producent oferuje serwis; jeśli to nie pomoże, skontaktuj się z lokalnym biurem ochrony konsumenta i poproś o pomoc w tej sprawie. (jf)
    .tktelekom.pl | 03 cze 2014, 12:06
  • maniek16
    telefon używam od początku 2014 roku.
    Plusy:
    -wygodne przeglądanie internetu
    -wydajny w grach
    -bateria wytrzymuje tyle co w reszcie (2 dni częstszego używania)
    -fajny aparat mimo, że mam mało funkcji (polecam zainstalować aplikacje do zdjęć)
    -dobrze słucha się nim muzykę na dołączonych słuchawkach
    -wytrzymały: miałem kupić etui ale nie miałem czasu i chodziłem z nim bez niego. Brat upuścił telefon z około 1 metra na kostkę brukową centralnie na ekran. Na szczęście nic się nie stało. Ani jednej ryski (chociaż na ekranie jest kilka małych rysek, które nie wiem z kąd się wzięły) polecam kupić folię ochronną

    Minusy:
    -wystający obiektyw aparatu jednak trochę denerwuje
    -brak equalizera muzycznego (mi t nie sprawia problemu, bo dobrze gra bez niego) natomiast można go zainstalować

    Ogólnie bardzo dobry. Kupiłem go za 680 zł w sklepie (chyba EURO)
    .42.6.199.alfanet24.pl | 19 maj 2014, 18:05
  • Dociekliwy
    Za moją sugestią myPhona Next małżonka nabyła w grudniu 2013 wraz z estetycznym dedykowanym etui z klapką ( 690 + 25 zł) ?stoisko GSM w (...) na Nowym Dworze. Produkt chińskiej technologii sprawuje się bez zastrzeżeń. Gniazdo USB mimo dłuższego niż potrzeba wtyku kabla ładowarki, nie wpada do środka (użytkownik nie ma zespołu ADHD w rękach). Powłoka dragontrail wg mnie "oziębia" paletę kolorów. System przy wyłączonych wszystkich aplikacjach ma dość znaczny apetyt na energię w stanie czuwania i podczas rozmów GSM. Radio FM z RDS ale jak większość smartfonów i to z najwyższej półki pozbawione jest efektu stereo!!! (ciekawe dlaczego?),- może wielki brat zza oceanu tak postanowił, podobnie jak zakazana jest produkcja nagrywarek z wejściem hdmi. Aplikacje Radio FM w smartfonach mają funkcję "REC" ale jaki sens nagrywać treści w wersji mono? Jako ciekawostkę podam, że posiadam kilka urządzeń mobilnych z dawnych czasów, które nie pozbawiają użytkownika doznań prawdziwego efektu stereo Radia FM.
    Po Nowym Roku chciałem przesiąść się z 5-letniej sprawnej Nokii 6650 T-Mobile (ani razu nie zaliczyła gleby) na NEXT-a, ale nagle zniknął z oferty myPhona ten model i zastąpił go NEXT-S. Pod koniec lutego NEXT pojawił się w ofercie Neo24 w c. 649 zł. Zamówiłem z odbiorem własnym we Wrocławiu i czekałem ponad m-c? i się nie doczekałem (zamówienie anulowane przez Neo24). Ale żalu nie ma. Na otwarcie Neonet w SkyTower kupiłem za 199 zł Quantum 4 i jestem mile zaskoczony jakością, stabilnością i oszczędnością energii (godzina rozmowy GSM = 2% zużycia baterii). A dedykowane dla NEXT-a czarne etui z klapką zwróciłem do stoiska GSM w (...). Pozdrawiam zadowolonych użytkowników NEXT-a oraz redakcję mGSM (liczę na poważny artykuł n/t stereofonii Radia FM w smartfonach).
    .182.9.102 | 30 kwi 2014, 11:04
  • nie polecam
    Telefon z platnej "gwarancji" wrocil po dwoch miesiacach uwaga uwaga ZEPSUTY . Nie mam juz cierpliwosci i sily do tej firmy . Telefon jest moze i ok ale firma masakra .
    .opera-mini.net | 20 kwi 2014, 13:04
  • Kethryll
    Next-a mam od daty premiery. Telefon naprawdę fajny. Dizła dobrze jednak czasami się zwiesza przy odtwarzaniu muzyki i wymagany restart. Dużo do opowiedzenia nie mam bo jak dla mnie to po prostu bardzo dobry telefon, a nie posiadam doświadczeń z innymi smartfonami.

    Minusy:
    - po restarcie nie wczytuje ustawień dźwięków ustawionych przez użytkownika (znaczy niby są w ustawieniach ale używa domyślnych)
    - czasami od czapy postanawia wstrzymać działanie karty SIM (orange). Żadnych powiadomień, kreska zasięgu max. Ostatnio dowiedziałem się dopiero na drugi dzień jak do pracy przyszedłem, zę próbowali się dodzwonić :/
    - Tak samo od czapy lubi się zrestartować sam z siebie
    .internetdsl.tpnet.pl | 15 kwi 2014, 15:04
  • Zenek  mail
    Next-a mam ok pół roku. Jest super. Java, GPS, WiFi, multimedia, wszystko śmiga jak należy. Mam włożoną szybką mikroSD kartę 32GB SanDisk SDHC. Pierwszą kartę obsługuje slot HSPA Aero2,bezpłatny Internet, drugi slot karta SIM operatora. Ogólnie jestem pod wrażeniem systemu Android, który świetnie dopasowuje się do obsługi instalowanych aplikacji, jak np.czytnik notebook, obsługa Microsoft Office, i inne. Z ładowaniem żadnych problemów;2-2,5 godz.akumulatorek naładowany.Wytrzymuje przy intensywnym użytkowaniu ok 2 dni. Wcześniejsze myPhony, a miałem dwa inne różne modele, stwarzały problemy. Ten jest DUŻYM pozytywem zwłaszcza przy dobrej cenie ok.730 zł. Dla porównania Nokia Lumia 925, cena pow.1100zł.
    Link: http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7122/7404/0/0/
    .cable-modem.tkk.net.pl | 06 kwi 2014, 19:04

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 45,0%   10,8%   44,1% 
 Wszystkich opinii: 111. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Xiaomi Mi4
» Takee 1
» LG G3 s
» LG G3 s Dual
» Alcatel One Touch Pop C2 Dual SIM
» Alcatel One Touch Pop C2
» Huawei Ascend G630
» ZTE Nubia Z7 mini
» ZTE Nubia Z7 Max
Aktualności:

» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona
» "Multi user mode" w Galaxy Tab 4 - reklamowany, ale nieobecny
» Miasta inteligentne inaczej
» Takee 1 - holograficzny telefon, marzenie opakowane w komercję
» Nie każdy iPhone 6 szafirowy - start produkcji w przyszłym tygodniu
» LG G3 Beat nareszcie oficjalnie z lekkim rozczarowaniem
» Alcatel One Touch C2 - budżetówka w 4 wersjach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.134.74
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.