Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 139 telefonów  |  102 382 opinie  |  650 testów  |  6 124 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
myPhone

myPhone Hammer



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 36,6%   22,5%   40,8% 
 Wszystkich opinii: 71. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Mario
    Super telefon który po jednej wycieczce w plecaku uszkodził się wyswietlacz!!! Serwis oczywiscie uznał uszkodzenie mechaniczne i koniec kropka. Samego wyswietlacza nigdzie nie kupisz do tej chinskiej imitacji telefonu! Nie polecam tego dziadostwa!!!
    .ssp.dialog.net.pl | 23 lip 2014, 14:07
  • owczar
    Mam 2 miesiące. Nie jestem wymagający, ale już mi się znudził. Z plusów mogę wymienić: mocna budowa,odporne na zarysowania szkło (miałem jednego z pierwszych Solidów i tam była padaka ze słabo odporną na zarysowania szybką) i to, że jest dość ładny.
    Minusy takie: jestem słabo słyszalny dla innych (chyba wina mikrofonu, bo już to mnie męczy, że muszę powtarzać, krzyczeć i przestawiać telefon do ust tak aby w końcu mnie dobrze usłyszano), nie wiem dlaczego (w innych telefonach do tej pory tego nie miałem) - ale po kilkunastu sekundach, jeśli nie odbiorę telefonu w czasie dzwonienia do mnie, to gaśnie ekran i nawet nie widzę kto do mnie dzwoni. Odporny na wstrząsy - ale już 2 razy po upadku musiałem wsuwać kartę SIM - która się wysunęła. Słaba latarka, mała liczba sms-ów (co chwilę muszę kasować, bo mam zapełnioną skrzynkę, straszne dzwonki - moja żona już mnie goni jak telefon dzwoni i dość ważny problem: telefon dość późno powiadamia o słabej baterii - jak jest słaba, to nie można nawiązać połączenia (o zgrozo, jeśli trzeba by dzwonić na 112), ale można odebrać przychodzące i dobrą minutę jeszcze pogadać! Gadam dużo, ale w smartfonie bateria trzymała ponad dobę - a tu tylko 3-4 dni. Aparat podobno słaby, ale ja nie włożyłem jeszcze karty pamięci, więc nawet nie wiem.
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 lip 2014, 16:07
  • Stary
    U mnie telefon działa prawidłowo, czyta karty, dobrze głośno dzwoni, a latarka taka sama jak w samsungu solidzie 2710. Jak za taką cenę, to telefon naprawdę dobry! Miałem samsunga 2710, ale po trzech latach zaczął mulic, nie reagował na klawisze i sam się wyłączał, włączał, a wcześniej tez był w naprawie gwarancyjnej, zmieniano mu oprogramowanie, tak że marka samsung produkowana też w Chinach wcale nie jest taka dobra!!! Jak ktoś ma pecha to i nowy mercedes mu się zepsuje!!!
    .play-internet.pl | 15 lip 2014, 18:07
  • R E K L A M A
  • EcoDriver
    Zakupiłem świeżo ten telefon w Biedronce, skusiła mnie głównie przecena ze 179 zł na 109 zł, chociaż rozważałem jego zakup za cenę 179 zł jak tylko się pojawił w ofercie. Jak widać, warto było poczekać.

    Na co dzień użytkuję archaicznego, acz pancernego dotykowca, Samsunga Wave 723 i Hammer jest ciekawą alternatywą. Wykonanie obudowy oceniłbym na bardzo dobre z małym minusem za typowo plastikową klawiaturę. Pomimo że klawisze działają sprawnie i są wygodne, przydałoby się, by były gumowe/gumowane. Poza tym wydaje się bardzo solidna, jest idealnie spasowana, obłożona twardą gumą po bokach, no i ta klapka przykręcana na dwie śrubki, uszczelniana uszczelką... rewelacja. Patrząc na ten telefon przypominają mi się automatycznie telefony Siemensa z serii M, szczególnie M65. Aczkolwiek ten wydaje się być jeszcze solidniejszy.

    Zdecydowanie największy uśmiech na twarzy wywołała u mnie potężna, gruba bateria - to pozytywne zaskoczenie. Telefon jest typowo męski - duży, gruby, ciężki, dobrze leży w dużej, męskiej dłoni.

    Menu bardzo proste, przejrzyste, intuicyjne. Dźwięki głośne, dlatego podczas pracy z elektronarzędziami na budowie słychać, że ktoś dzwoni. SMS-y pisze się bardzo wygodnie, nawet pomimo braku T9, a jako że nigdy w telefonach nie używałem T9, jego brak mi nie przeszkadza. Dual-SIM działa dobrze, jest to zdecydowany plus tego telefonu. Latarkę włącza się prosto, jednym przyciskiem, niezależnie od tego, czy klawiatura jest odblokowana, czy zablokowana, do tego świeci bardzo mocno jak na 1 diodę LED, w pełni wystarczająco do takich zastosowań jak oświetlenie zamka podczas wkładania klucza w całkowitej ciemności.

    Za 109 zł (w moim przypadku) nie ma możliwości zakupu lepszego telefonu, cena 179 zł też nie odstrasza, bo za 179 zł nie ma tak pancernych telefonów, do tego Dual SIM.

    Moja ocena końcowa 9/10.
    .19.108.41 | 27 cze 2014, 10:06
  • Paul
    Niestety ale mój kupiony jako nowy, nie sprawdził się. Po zanurzeniu na 30 sekund w wannie nabrał wody i przestał działać. Obudowę zamknąłem na 100% dobrze. Uwaga, bo producent nie uznaje reklamacji, jeśli dostanie się woda do środka. Według mnie nie jest wodoszczelny. Nie polecam, bo straciłem 200 zł. Poza tym oprogramowanie to całkowita porażka.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 27 cze 2014, 00:06
  • leśnik
    Telefon zakupiłem w [...] ok. miesiąc temu. Kupiłem bo miałem dosyć ciągłego ładowania i obaw, że telefon spadnie, wysunie się z kieszeni, dostanie się woda, itp. Pierwsze wrażenia: bateria super; zasięg, przełączanie kart SIM -ok; wodoodporność potwierdzona w czasie ulewnych opadów w czerwcu (leżał jakiś czas w wodzie); bez zbytecznych bajerów. Tradycyjny telefon komórkowy.
    .lasypanstwowe.gov.pl | 26 cze 2014, 08:06
  • jo65jo
    Przy upadku poszedł całkowicie wyświetlacz, a jest...niewymienny :(
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 cze 2014, 20:06
  • Miras  mail
    Po tygodniu od zakupu jestem zadowolony z tel.,minusem jest brak własnych ustawień dzwonka na smsy...jeśli ktoś to rozpracuje,proszę o kontakt.
    .adsl.inetia.pl | 10 cze 2014, 20:06
  • Gonzales
    Witam.
    Zakupiłem niedawno ten telefonik. Uważam, że było warto. Jest wytrzymały i świetnie wygląda. Nie boi się kurzu, błota, czy wody. Nie jest co prawda telefonem multimedialnym, ale nie do tego został stworzony. Opinie, że ma za małą pamięć do sms-ów (100), czy też trochę "wredne" dzwonki... są wyssane z palca. Jadąc rowerem zawsze go usłyszysz, bedąc w lesie, na spływie kajakowym. Poza tym można dzwonek zmienić. To telefon do dzwonienia, do pewności że zawsze i wszędzie bedzie się miało kontakt z otoczeniem. Do pisania sms-ów proponuje telefoniki z klawiaturką z guziczkami pod paluszki z tipsikami. Prawdziwy męski tel. za niedużą cenę. A to czy jest chiński czy jaki - jakie to ma znaczenie? 99% sprzętu ma chińskie bebechy, prawie wszystko dookoła - od zegarków, przez telewizory i ubrania.
    Polecam telefon dla ludzi chcących mieć kontakt w trydnych warunkach, nie potrzebujących facebooków, gierek itp. rzeczy.
    .mf.gov.pl | 09 cze 2014, 17:06
  • Luka Niedźwietsky
    RM1 i RM2 oznaczają tyle, co w innych aparatach ikonka R - czyli roaming. RM1 roaming na karcie sim 1, RM2 roaming na karcie sim 2. Chodzi chyba o użyczanie zasięgu z innych sieci.

    Telefon wart swojej ceny, mocny, wytrzymały. proste intuicyjne menu i przejrzysty wyświetlacz. Nie wiem jak u innych, u mnie kiepsko działa klawisz nawigacyjny w lewo i klawisz numeryczny ,,2". Można by było to zgłosić do firmy myPhone, ale powoli klawisze pracują coraz lepiej. Klawiaturka głośna, co dodaje jej smaczku. Wygląd tel solidny. Aparatu mogłoby nie być, robi takie niewyraźne zdjęcia, że i tak nie nadaje się do użycia. Klapka solidnie dokręcona dwiema śrubkami. Wyświetlacz solidny. Gumy po bokach są świetnie utwardzone i zamortyzują niejeden upadek. Bardzo fajna funkcja podświetlania co jakiś czas klawiatury gdy jest jakieś nieodebrane połączenie lub sms. Głośność dzwonków bardzo dobra, odtwarzacz mp3 płynnie chodzi a rozmowy są czyste i głośne. Spokojnie może rywalizować z Evolve czy Solidami. Bateria też trzyma nieźle, na moim modelu śmiało 2 tygodnie przy normalnym użytkowaniu.
    Szkoda, że nie można wybrać dzwonka dla sms i budzika z własnych, ale da się to przeboleć bo domyślne dźwięki są miłe dla ucha. Latarka niezła, oświetli to, co trzeba i wygodnie się ją włącza. Polecam, bardzo pozytywny telefon. Spełnia swoje funkcje jako wytrzymały telefon do dzwonienia. Idealny do ekstremalnych wypadów poza miasto jak i dla osób które cenią solidną prostotę. A i wygląd jest miły dla oka.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 cze 2014, 17:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 36,6%   22,5%   40,8% 
 Wszystkich opinii: 71. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy Star 2 Plus
» Samsung Galaxy Ace NXT
» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
Aktualności:

» Samsung Galaxy Ace NXT i Galaxy Star 2 Plus debiutują w Indiach
» BlackBerry Khan: elegancja w stylu Porsche Design
» Huawei C199 przyłapany w TENAA
» Aktualizacja smartfonów Nokia X
» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.106.125
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.