R E K L A M A

Motorola Moto Z2 Play
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.
90,9% 
 0,0% 
 9,1% 
T-72m
Mam telefon od 5 miesięcy. Padło na ten model z uwagi na dual SIM. Przesiadłem się z LG G4 i to co tam mnie najbardziej denerwowało to słaba bateria. Tutaj optymalizacja jest na bardzo dobrym poziomie. GPS, bluetooth nawet włączone non stop pozwalają popracować w miarę długo. Telefon ładuję codziennie więc nie sprawdzałem maksymalnego czasu pracy. Telefon jest duży- fakt. W kieszeni spodni mieści się z trudem ale wiedziałem na co się piszę. Na plus jest natomiast masa. Nie sądziłem, że to ma aż takie znaczenie. Wygodnie czyta się z niego trzymając w pozycji pionowej. System zbliżony do czystego android to duży plus. Jaskrawość wyświetlacza jest też ok. Żona ma LG G6 i tak na prawdę to LG przewyższa Moto przede wszystkim pod względem aparatu. Mam wrażenie że nawet LG G4 miał lepszy. Zawiodłem się pod tym kątem. Aparat wypacza mocno obiekty poza centrum obiektywu. Ludzie i obiekty są po prostu rozciągnięte. Jeśli chodzi o wydajność po upływie czasu to nie zauważyłem jej spadku. Po pół roku użytkowania wszystko działa płynnie. Jeszcze jedna wada to problem z ładowaniem, telefon przekłamuje czas ładowania. Czasem zajmuje to chwilę, innym razem poziom naładowania rośnie w tempie jak w Nokii 10 lat temu. Prawdopodobnie będę to reklamował bo problem nie zniknął po aktualizacji do Androida 8.0 i restarcie systemu. Ogólnie za 1350 czyli tyle ile teraz wziąłbym bez zastanowienia. Płacąc 2000 PLN wraz z modułem JBL tuż przed obniżkami cen uważam że przepłaciłem mocno ale to już inna kwestia.
.150.236.126 | 19 Jul 2018, 14:07
Pacino
Posiadam tego smartfona od nowego roku, poprzedni też byl Moto. Jestem zadowolony, wiadomo po kilku tygodniach telefon traci troszkę na szybkości i mocy baterii, ale jestem bardzo zadowolony. Najbardziej cenię sobie przejrzystość menu, wszystko jest schludne, pewnie to kwestia przyzwyczajenia ale w Galaxy kompletnie nie mogłem się połapać. Duży ekran, aparat dupy nie urywa, ale jest przyzwoity, w dzień piękne zdjęcia w nocy brakuje mu bajerów. Z fajnych bajerów to włączanie latarki potrząsaniem, aparat też tak można. Do telefonu warto kupić armor. Reasumując jestem bardzo zadowolony z tego modelu, jeszcze mnie nie zawiódł.
Do użytkownika wyżej, prawdopodobnie twój telefon był już wcześniej na jakiejś gwarancji i wcisnęli ci go po kimś, miałem tak samo w t mobile jak kupiłem LG, niby wszystko zapakowane i nowe ale dziwnym trafem w chmurze na jakiejś aplikacji znalazłem jakieś zdjęcia z czyjejs komunii :))
.dynamic.chello.pl | 28 Apr 2018, 08:04

slavo
Mam mieszane uczucia co do tego telefonu.Jest szybki, fajnie świeci, bateria do 2 dni normalnej pracy ale...Od początku na ekranie pod światło widać wgniotki na ekranie.Symetrycznie rozmieszczone punkty jak by po montażu ekranu.Telefon z t-mobile.Nie zauważyłem tego we wcześniejszym modelu motoroli.Telefon kupiłem nowy, oryginalnie zapakowany itd.Fajnie zamknięty w metalowej skorupie robi wrażenie ale bez plecków śliski jak mydło.Kilka razy w ciągu dnia wieszają się aplikacje googla - mapy,whatsApp i inne. Po drugie po 2 tygodniach podczas aktualizacji padł android i telefon umarł,żadnej reakcji.Po odebraniu z serwisu aplikacje dalej przestają działać a telefon sam się ponownie uruchamia ma ma reguły kidy i gdzie.Mam wrażenie, że dupne oprogramowanie T-mobile albo android 7.11 jest za to odpowiedzialne i próbuje moją cierpliwość... Może ktoś ma podobnie ?
.interq.pl | 18 Apr 2018, 20:04
Olo
Posiadam telefon od kilku dni i ogólnie jestem zadowolony. Prawdą jest jego szybkość działania, dobra bateria, dobry ekran, ogólnie komfort korzystania super. Jednak czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat aparatu. Gdyż wybrałem ten model ze względu na dobre opinie o aparacie (różne recenzje). Posiadam obecnie galaxy a5 2016 i czytajac recenzje, aparat w moto z2 play powinien bez problemu wygrać z jakością zdjęć w a5, również na największym portalu z porownaniami jakosci zdjęć z2 znacznie przewyższa jakość a5 zwłaszcza w słabszych warunkach. Jednak w rzeczywistości kiedy zacząłem porównywać te aparaty to z2 nie ma najmniejszych szans jakość aparatu w a5 przewyższa na głowę z2. Czy rzeczywiscie aparat w telefonie sprzed 2 lat jest o wiele lepszy od nowego telefonu ?Ma ktoś może jakieś pomysły?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Mar 2018, 14:03

Olo
Posiadam telefon od kilku dni i ogólnie jestem zadowolony. Prawdą jest jego szybkość działania, dobra bateria, dobry ekran, ogólnie komfort korzystania super. Jednak czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat aparatu. Gdyż wybrałem ten model ze względu na dobre opinie o aparacie (różne recenzje). Posiadam obecnie galaxy a5 2016 i czytajac recenzje aparat w moto z2 play powinien bez problemu wygrać z jakością zdjęć w a5, również na największym portalu z porownaniami jakości zdjęć, z2 znacznie przewyższa jakość a5 zwłaszcza w słabszych warunkach. Jednak w rzeczywistości kiedy zacząłem porównywać te aparaty to z2 nie ma najmniejszych szans, jakość aparatu w a5 przewyższa na głowę z2. Czy rzeczywiscie aparat w telefonie sprzed 2 lat jest o wiele lepszy od nowego telefonu ?Ma ktoś może jakieś pomysły?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Mar 2018, 13:03
Łukasz
Telefon posiadam miesiąc czasu. W tym okresie jeszcze ani razu mnie nie zawiódł. Przesiadłem się z Samsunga J5 2016, więc dla mnie przeskok technologiczny jest bardzo odczuwalny. Bardzo szybki telefon. Zdjęcia, jak dla mnie robi porównywalne do tych z J5 czyli świetne, może nawet trochę lepsze. Fajnym bajerem jest zwolnione tempo i nagrywanie w 60FPS lub w 4k. Bardzo mi się podobają moto gesty i czysty android. Czytnik linii papilarnych działa bez zarzutu.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to wystający aparat, chociaż dbając o telefon nie będzie to aż tak przeszkadzać. Bateria trzyma średnio jeden dzień (przegląd Facebooka, kilka razy na internecie i parę połączeń). Inni narzekają też na brak diody powiadomień, jednak jeśli ktoś nie miał jej nigdy tak jak ja, to nie będzie jej potrzebował, tym bardziej że są moto gesty.
Także polecam, ja jestem mega zadowolony.
.centertel.pl | 14 Feb 2018, 09:02
Pablo
Używam od miesiąca i uważam, że ten telefon jest całkiem spoko. Jedynie czego mi brakuje, to dioda powiadomień, lecz generalnie mogę śmiało polecić. Działa szybko, nie laguje, czytnik z lini z przodu na plus, tym bardziej, że można go wykorzystać jako przycisk nawigacji. Czasem wkurza moto display, bo jest chyba zbyt czuły, ale do tego można się przyzwyczaić. Bateria wytrzymuje spokojnie 1 dzień przy intensywnym korzystaniu - zawsze mozną dokupić modul baterii, który podobno spisuje się świetnie. Jest to mój pierwszy tel od Motoroli, ale coś czuję, że na pewno nie ostani.
.capgemini.net.pl | 05 Jan 2018, 08:01
Darek
Po 2 latach z s7 edge przez przypadek mam teraz tą moto i mogę śmialo powiedzieć że oprócz świetnego aparatu w s7 moto powala go na łopatki pod każdym względem np. otwieranie stron , przycisk dotykowy którego nie trzeba wciskać tylko musnąć i odcisk palca łapie natychmiast a nie jak w s7 za którymś razem , pozatym przycisk jest wielo funkcyjny i nie używam już trzech tylko jeden . Można wymieniać w nieskończoność , moto z2 play to rakieta przy s7 a muszę zaznaczyć że s7 edge miałem w ciągu 2 lat dwa drugi to dual oba bez brandu operatora , w obu poszły baterie po kilku miesiącach od zakupu ( pisałem już w opinii o s7 ) .
Kiedyś nawet nie myślałem o moto a teraz wiem że już nigdy nie wróce do Samsunga .
Polecam jak najbardziej .
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 04 Jan 2018, 17:01
Paul
Bardzo dobry telefon ... Na plus wyświetlacz , bateria, no i modułowość tego sprzętu. Jest szybki i jak dotąd nie łapie żądnych lagów..Polecam
.146.161.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 04 Nov 2017, 14:11
Ewa
T-mobile sprzedaje ten telefon z pamięcią 64 GB (4GB RAM), warto poprawić, że jest taka opcja...
Dziękuję za zwrócenie uwagi - poprawione. Pozdrawiam. (jf)
.175.157.137.bialan.pl | 16 Oct 2017, 19:10

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.