R E K L A M A

Motorola Moto Z2 Play
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 14. Pokazuję od 1 do 10.
92,9% 
 0,0% 
 7,1% 
Bałtycki
Telefon mam od połowy lipca 2018. Dotychczas używałem Nokia E7 z Symbianem. Zacznę od softu. Nie myślałem że ten okrzyczany Android to aż takie badziewie. Fonik służy mi przede wszystkim do dzwonienia i smsowania. Android nie posiada podstawowej funkcji telefonu a więc grupowania kontaktów! Nie ma opcji redagowania szablonów wiadomości! Symbian miał to wszystko wszyte i działające błyskawicznie. Musiałem zainstalować aplikację contacts aby pogrupować moich ok 400 kontaktów, bo badziewie ma tylko kontakty "kupa" oraz "ulubione"... Teraz stoję przed instalacją aplikacji z smsami z opcją redagowania szablonów wiadomości. No i ta badziewiasta klawiaturka ekranowa malutka a ekran duży... W nokii E7 miałem sprzętową - dwie jeszcze takie nokie przez lata służyły mi jako dawca narządów... Zapyta ktoś - to czemu zamieniłes na Moto Z2play?
I teraz przechodzimy do sprzętu. Zamieniłem na Z2play bo:
1. Bateria. W Nokii E7 trzymała tylko 2 doby, w Z2Play trzyma mi przy włączeniu oszczędzania baterii 6 dni (bez internetu tylko duzo telefony i smsy). W drodze moto turbopower pack z USA, który zakupiłem z e-baya. PLUS
2. Motomods - plecki do ładowania indukcyjnego juz mam a czekam z USA na mod qwerty sprzętową za 92 USD zakupioną w zeszłym roku w czerwcu. PLUS
3. Duży ekran, bluetooth lepiej chodzi z zestawem głosnomówiącym samochodowym jak Nokia E7. PLUS
4. Pamięć 64 GB plus nieogr. karta pamięci. W Nokii E7 tylko 16 GB i koniec. A ja słucham CD classic music której kolekcję mam b dużą. PLUS
5. Mały PLUS za to usb z uniwersalnym wkładaniem wtyczki.
I to by były wszystkie zalety moto Z2play - niestety to badziewie ten android... Oczywiscie wywaliłem przymusową opcję (za to powinno się google rozpirzyć) logowania się do gmaila... Kontakty mam tylko na foniku a nie u bubków z google. To są jaja kosmiczne żeby system Android wymagał meldowania danych osobowych i całej korespondencji i wszystkiego do jakichs bubków z google... To duzo gorzej jak onegdaj Gates z tym Internet Explorerem... No i ta podatność na wirusy. Symbian to perełka. Juz Kopernik twierdził ze zły pieniądz wypiera dobry. i tak sie stało z tym badziewiastym Androidem...
Mały minus za brak diody podczas ładowania i powiadamiania o nadejściu wiadomości/telefonu. To wszystko miała Nokia E7.
Duży MIONUIS dla motorola polska za brak w Polsce mods. Wszystko co praktyczne trzeba ściągać spoza kraju (tyrbopoweppack, qwerty itd.)
Tak wiec sprzęt super, a system do d--y, w porównaniu z Symbianem.
I jeszcze jedno. W tym, sklepie z aplikacjami do badziewia, prawie wszystkie aplikacje mają równo po 4 gwiazdki, ha, ha. Jaki suystem taki sklep. Wszystko na niby... Brak portalu z rzetelną oceną aplikacji pod ten badziewiasty system. Szukam aplikacji na smsy z redagowaniem szablonów, i mam problem. A tak w ogóle to powinien ktoś kto "kocha" tego Androida założyć działalnoiść gospodarczą i za pieniądze instalować czyli cywilizowywać to badziewie na telefonach.
.68.6.82 | 03 Sep 2018, 22:09
Artur
Uważam że to dobry telefon. To co najważniejsze, dobra bateria pomimo niewielkiej pojemności. Wielka zaleta to płynność, wersja 4/64. Nie ma przycięć, po prostu. To co niektórych pewnie interesuje najbardziej to aparat, który w dzień robi bardzo dobre zdjęcia. Problem jest tylko w nocy i tutaj wypada blado pomimo dobrych parametrów na papierze. Filmy full HD kręci dobrze, z 4K jest gorzej, zdarzają się przycięcia i czasem widać pikseloze. O dziwo aparat z przodu robi na prawdę świetne zdjęcia pomimo, że na papierze specyfikacja jest marna. Dla mnie problemem jest brak mirroringu, ale czysty Android nie obsługuje tej funkcji.Co do ekranu uważam że jest dobry, niektórzy mówią że ekran zamiast być białym jest lekko zielony, ja tego nie widzę. Ekran jest trochę za mało jasny w słońcu, ale bez przesady. Na plus obsługa za pomocą czujnika odblokowania, jednak ten faktycznie czasami się myli podczas gestów, ale dobrze rozpoznaje użytkownika. Na minus rozmiar, telefon jest duży, ale wynika to z koncepcji Moto modów. Ogólnie uważam telefon za udany i mogę śmiało polecić.
.47.147.65 | 26 Aug 2018, 14:08

mark
Telefon ok, bateria słaba! bateria słaba!! bateria słaba!!!
.146.38.158 | 08 Aug 2018, 18:08
T-72m
Mam telefon od 5 miesięcy. Padło na ten model z uwagi na dual SIM. Przesiadłem się z LG G4 i to co tam mnie najbardziej denerwowało to słaba bateria. Tutaj optymalizacja jest na bardzo dobrym poziomie. GPS, bluetooth nawet włączone non stop pozwalają popracować w miarę długo. Telefon ładuję codziennie więc nie sprawdzałem maksymalnego czasu pracy. Telefon jest duży- fakt. W kieszeni spodni mieści się z trudem ale wiedziałem na co się piszę. Na plus jest natomiast masa. Nie sądziłem, że to ma aż takie znaczenie. Wygodnie czyta się z niego trzymając w pozycji pionowej. System zbliżony do czystego android to duży plus. Jaskrawość wyświetlacza jest też ok. Żona ma LG G6 i tak na prawdę to LG przewyższa Moto przede wszystkim pod względem aparatu. Mam wrażenie że nawet LG G4 miał lepszy. Zawiodłem się pod tym kątem. Aparat wypacza mocno obiekty poza centrum obiektywu. Ludzie i obiekty są po prostu rozciągnięte. Jeśli chodzi o wydajność po upływie czasu to nie zauważyłem jej spadku. Po pół roku użytkowania wszystko działa płynnie. Jeszcze jedna wada to problem z ładowaniem, telefon przekłamuje czas ładowania. Czasem zajmuje to chwilę, innym razem poziom naładowania rośnie w tempie jak w Nokii 10 lat temu. Prawdopodobnie będę to reklamował bo problem nie zniknął po aktualizacji do Androida 8.0 i restarcie systemu. Ogólnie za 1350 czyli tyle ile teraz wziąłbym bez zastanowienia. Płacąc 2000 PLN wraz z modułem JBL tuż przed obniżkami cen uważam że przepłaciłem mocno ale to już inna kwestia.
.150.236.126 | 19 Jul 2018, 14:07

Pacino
Posiadam tego smartfona od nowego roku, poprzedni też byl Moto. Jestem zadowolony, wiadomo po kilku tygodniach telefon traci troszkę na szybkości i mocy baterii, ale jestem bardzo zadowolony. Najbardziej cenię sobie przejrzystość menu, wszystko jest schludne, pewnie to kwestia przyzwyczajenia ale w Galaxy kompletnie nie mogłem się połapać. Duży ekran, aparat dupy nie urywa, ale jest przyzwoity, w dzień piękne zdjęcia w nocy brakuje mu bajerów. Z fajnych bajerów to włączanie latarki potrząsaniem, aparat też tak można. Do telefonu warto kupić armor. Reasumując jestem bardzo zadowolony z tego modelu, jeszcze mnie nie zawiódł.
Do użytkownika wyżej, prawdopodobnie twój telefon był już wcześniej na jakiejś gwarancji i wcisnęli ci go po kimś, miałem tak samo w t mobile jak kupiłem LG, niby wszystko zapakowane i nowe ale dziwnym trafem w chmurze na jakiejś aplikacji znalazłem jakieś zdjęcia z czyjejs komunii :))
.dynamic.chello.pl | 28 Apr 2018, 08:04
slavo
Mam mieszane uczucia co do tego telefonu.Jest szybki, fajnie świeci, bateria do 2 dni normalnej pracy ale...Od początku na ekranie pod światło widać wgniotki na ekranie.Symetrycznie rozmieszczone punkty jak by po montażu ekranu.Telefon z t-mobile.Nie zauważyłem tego we wcześniejszym modelu motoroli.Telefon kupiłem nowy, oryginalnie zapakowany itd.Fajnie zamknięty w metalowej skorupie robi wrażenie ale bez plecków śliski jak mydło.Kilka razy w ciągu dnia wieszają się aplikacje googla - mapy,whatsApp i inne. Po drugie po 2 tygodniach podczas aktualizacji padł android i telefon umarł,żadnej reakcji.Po odebraniu z serwisu aplikacje dalej przestają działać a telefon sam się ponownie uruchamia ma ma reguły kidy i gdzie.Mam wrażenie, że dupne oprogramowanie T-mobile albo android 7.11 jest za to odpowiedzialne i próbuje moją cierpliwość... Może ktoś ma podobnie ?
.interq.pl | 18 Apr 2018, 20:04
Olo
Posiadam telefon od kilku dni i ogólnie jestem zadowolony. Prawdą jest jego szybkość działania, dobra bateria, dobry ekran, ogólnie komfort korzystania super. Jednak czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat aparatu. Gdyż wybrałem ten model ze względu na dobre opinie o aparacie (różne recenzje). Posiadam obecnie galaxy a5 2016 i czytajac recenzje, aparat w moto z2 play powinien bez problemu wygrać z jakością zdjęć w a5, również na największym portalu z porownaniami jakosci zdjęć z2 znacznie przewyższa jakość a5 zwłaszcza w słabszych warunkach. Jednak w rzeczywistości kiedy zacząłem porównywać te aparaty to z2 nie ma najmniejszych szans jakość aparatu w a5 przewyższa na głowę z2. Czy rzeczywiscie aparat w telefonie sprzed 2 lat jest o wiele lepszy od nowego telefonu ?Ma ktoś może jakieś pomysły?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Mar 2018, 14:03
Olo
Posiadam telefon od kilku dni i ogólnie jestem zadowolony. Prawdą jest jego szybkość działania, dobra bateria, dobry ekran, ogólnie komfort korzystania super. Jednak czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat aparatu. Gdyż wybrałem ten model ze względu na dobre opinie o aparacie (różne recenzje). Posiadam obecnie galaxy a5 2016 i czytajac recenzje aparat w moto z2 play powinien bez problemu wygrać z jakością zdjęć w a5, również na największym portalu z porownaniami jakości zdjęć, z2 znacznie przewyższa jakość a5 zwłaszcza w słabszych warunkach. Jednak w rzeczywistości kiedy zacząłem porównywać te aparaty to z2 nie ma najmniejszych szans, jakość aparatu w a5 przewyższa na głowę z2. Czy rzeczywiscie aparat w telefonie sprzed 2 lat jest o wiele lepszy od nowego telefonu ?Ma ktoś może jakieś pomysły?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Mar 2018, 13:03
Łukasz
Telefon posiadam miesiąc czasu. W tym okresie jeszcze ani razu mnie nie zawiódł. Przesiadłem się z Samsunga J5 2016, więc dla mnie przeskok technologiczny jest bardzo odczuwalny. Bardzo szybki telefon. Zdjęcia, jak dla mnie robi porównywalne do tych z J5 czyli świetne, może nawet trochę lepsze. Fajnym bajerem jest zwolnione tempo i nagrywanie w 60FPS lub w 4k. Bardzo mi się podobają moto gesty i czysty android. Czytnik linii papilarnych działa bez zarzutu.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to wystający aparat, chociaż dbając o telefon nie będzie to aż tak przeszkadzać. Bateria trzyma średnio jeden dzień (przegląd Facebooka, kilka razy na internecie i parę połączeń). Inni narzekają też na brak diody powiadomień, jednak jeśli ktoś nie miał jej nigdy tak jak ja, to nie będzie jej potrzebował, tym bardziej że są moto gesty.
Także polecam, ja jestem mega zadowolony.
.centertel.pl | 14 Feb 2018, 09:02
Pablo
Używam od miesiąca i uważam, że ten telefon jest całkiem spoko. Jedynie czego mi brakuje, to dioda powiadomień, lecz generalnie mogę śmiało polecić. Działa szybko, nie laguje, czytnik z lini z przodu na plus, tym bardziej, że można go wykorzystać jako przycisk nawigacji. Czasem wkurza moto display, bo jest chyba zbyt czuły, ale do tego można się przyzwyczaić. Bateria wytrzymuje spokojnie 1 dzień przy intensywnym korzystaniu - zawsze mozną dokupić modul baterii, który podobno spisuje się świetnie. Jest to mój pierwszy tel od Motoroli, ale coś czuję, że na pewno nie ostani.
.capgemini.net.pl | 05 Jan 2018, 08:01

Wszystkich opinii: 14. Pokazuję od 1 do 10.