Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 123 telefony  |  144 068 opinii  |  720 testów  |  6 686 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Motorola

Motorola Moto G



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,6%   3,3%   23,1% 
 Wszystkich opinii: 91. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Peligroso
    Telefon świetny. W tej cenie jak dla mnie rewelacja. Jeśli ktoś się na tym zna,bądź chce mu się posiedzieć i się nauczyć może odblokować bootloader i skonwertować telefon do wersji Google Play Edition gdzie mamy już w 100% czystego androida jak w Nexusie. Ja tak zrobiłem i mam każdą aktualizacje praktycznie od razu. Teraz mam androida 4.4.4 KitKat i jest rewelacyjnie jeśli chodzi o płynność działania.A teraz plusy :
    Świetna jakość wykonania
    Świetny ekran z gorilla glass 3 niby łapie mikroryski ale jest bardzo przyjemny w dotyku,kolory są ostre,biel jest biała, czerń mogłaby być trochę głębsza ale ogólnie kolory,kąty widzenia,kontrast - żyleta.
    Bateria trzyma cały dzień przy 4-5h włączonego ekranu i wifi cały czas. Dla mnie to dobry wynik
    Świetna jakość dźwięku w połączeniu z powerampem i dobrymi sluchawkami,wreszcie mogłem dzięki niemu odłożyć mp3 Sony za ponad 500zl do szuflady,naprawdę jak ktoś mówi że jakość dźwięku jest słaba to się po prostu nie zna. Ja jako muzyk i "chory audiofil" uważam że ten telefon gra rewelacyjnie
    Aparat jest dobry w miarę żeby zrobić zdjęcie raz na jakiś czas,ogólnie częściej używam diody błyskowej jako latarki niż samego aparatu wiec jest on dla mnie okej
    Telefon jest świetnie wyważony i spokojnie można go trzymać i używać go jedną ręką
    Kamerka z przodu do skajpaja jest bardzo dobra

    Kwestią sporną mogą być ekranowe przyciski które jak dla mnie są zaletą bo np w Androidzie L bo pewnie go dostane,a nawet jeśli nie to i tak go sobie wgram ;),ale sądzę że nowy telefon z GPE go dostanie, a przyciski się zmienią i dla mnie to jest fajne.

    Minusy są powszechnie znane (i celowe)
    Brak slotu na karty SD
    "Niewymienna" bateria (choć tak naprawdę aby ją wymienić wystarczy ją kupić i mieć srubokret,wystarczy tylko rozkrecic telefon i odpiac a potem zapiąć jedną taśmę) więc to w sumie nie problem.

    Ogólnie bałem się trochę motoroli,ale teraz absolutnie nie żałuje, telefonu nie mam od dwóch tygodnie,ale już prawie pół roku więc myślę że moja opinia jest obiektywna.
    .google.com | 25 lip 2014, 12:07
  • Marco Polo
    System to już 4.4.4. Dwa tygodnie temu dostałem aktualizację.
    .213.156.25 | 23 lip 2014, 11:07
  • Jack
    @Piotrek - krótko: to najlepsza i najbardziej rzeczowa opinia jaką widziałem na tej stronie a czytam ją od lat. Na temat i z uwzględnieniem profilu użytkownika. Dzięki :)
    .59.41.2 | 22 lip 2014, 23:07
  • R E K L A M A
  • lopez
    Obecnie w USA ten telefon w pre-paid można kupić za 300zł (99$), dodatkowo jak coś tam wypełnisz to zwrócą Ci do domu 50$. Czego oczekiwać od telefonu za 150/300zł?. Z ciekawostek testy pokazały, że telefon ma niezłą odporność na wodę (zanurzenie). Dlaczego motorola? bo po modelu Defy mam świetne zdanie o tej marce w kwestii trwałości.
    .hsd1.il.comcast.net | 20 lip 2014, 16:07
  • Piotrek
    Od dawna szukałem telefonu dla siebie. Androida przerobiłem już na kilku urządzeniach raczej znanych topowych modeli HTC, Samsung, Sony + kilka wynalazków. HTC był spoko ale niemożliwość zmiany pewnych opcji była uporczywa, Samsung i jego touchWizz to istny koszmar, na prawdę!. Sony wkurzał mnie nakładką na dialer której nie dało się zmienić - uchem wyłączałem mikrofon lub włączałem tryb głośnomówiący - paranoja idziesz przez miasto, rozmawiasz i pyk nagle słyszysz w słuchawce "halo halo halo..." a tu mikrofon wyłączony, zanim się zorientowałem rozmówca się rozłączał. Poza tym każdy z modeli mimo że miałem telefony z co najmniej dwoma rdzeniami i nie 512 ram ;) łapał lagi. Irytacja. Personalizacja wymagała instalacji wielu dodatków. Nadszedł czas na zmiany i na horyzoncie pojawiła się Motorola Moto G...

    Parametry są znane. Kilka słów ode mnie. Telefon praktycznie idealny.
    Co nie działa w 100%:
    1. Czujnik światła nie ściemnia się "na maxa" w nocy.
    2. Wybór dzwonka jest skomplikowany dla osób nie ogarniętych. Nie wystarczy wrzucić sobie plik na kartę, przytrzymać i ustawić jako, trzeba ten plik umieścić w katalogu ringtones. Tak samo z powiadomieniem SMS.
    3. Telefon nie posiada fizycznego spustu migawki aparatu. Wykonywanie zdjęć odbywa się przez dotknięcie ekranu. Niestety aparat SAM w trybie ciągłym ustawia ostrość więc czasami dotykając ekran w trakcie gdy ustawia on ostrość robi się nieostre zdjęcie.
    4. Aplikacja kontaktów i listy połączeń wymaga przyzwyczajenia.


    Niektórym może brakować slotu na karty SD ale wybrałem ten telefon świadomie. Nie potrzebuję 59 filmów na karcie pamięci. Zawsze jak jakiś obejrzę mogę go wyrzucić i wgrać nowy. Wbudowane 8gb i wartość przydzielona dla użytkownika jest dla mnie w pełni wystarczająca.
    - Telefon NIE ZACINA SIĘ zupełnie w żadnym wypadku. Nigdy mnie nie zawiódł.
    - Ekran prezentuje się bardzo dobrze. Zarówno pod względem kolorów, ostrości, jasności i jakości generowanego obrazu.
    - Aparat robi super zdjęcia
    - Dioda dobrze sprawuje się jako latarka
    - Głośnik działa wystarczająco głośno żeby usłyszeć połączenie w centrum Warszawy
    - Bateria SUPER 3-4 dni. Nie mam włączonej ciągłej synchronizacji, 3G i WiFi. Włączam te media gdy mam taką potrzebę a nie wiszę ciągle online. Może to jest lekarstwo dla ciebie? ;) Wyloguj się do życia...
    - Tryb "asystenta" - SUPER sprawa. Można ustawić kiedy telefon sam wejdzie w tryb wyciszenia i godzinę, kiedy powróci do normalnego trybu. Nie muszę zmieniać trybów. Można zintegrować go również z kalendarzem i telefon sam wyciszy się na czas spotkań.

    Jestem BARDZO zadowolony z tego modelu. To chyba pierwsze urządzenie z androidem, które w pełni mnie zadowoliło pod względem parametrów, funkcji, NIE integrowania w menu oraz wydajności.
    Jednym słowem polecam. W chwili obecnej w cenie w jakiej odbyła się premiera wersji 8Gb można kupić 16Gb.
    .net.pulawy.pl | 18 lip 2014, 17:07
  • turbogruszka
    Telefon idealny, mogę polecić go każdemu. Wyświetlacz IPS!!! Jest rewelacyjny. Nie ma pikseli. Wydajność również świetna. Lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach. 11/10, nieda się porównać do mojego poprzedniego galaxy trend. Polecam.
    .inetia.pl | 14 lip 2014, 14:07
  • Patrycjani
    Bardzo rzadko zdarza mi się pisać opinie o jakimś produkcie w internecie, ale MOTO G zasługuje aby powiedzieć o niej kilka słów. Kupowałem ją trochę w ciemno kierując się opiniami oraz testami zamieszczonymi w prasie i internecie, ale wyboru nie żałuję. Telefon jest wykonany z bardzo dobrych materiałów, nie palcuje się, nic nie trzeszczy i w dodatku jest miłe w dotyku :) na ekranie szkło Gorilla 3, być może pokryte jakąś warstwą zapobiegającą palcowaniu, bo ekran nie ma tendencji do brudzenia się a poruszanie się po nim jest bardzo gładkie i przyjemne. Telefon działa na "czystym" androidzie i chodzi jak burza! Nie występują ŻADNE spowolnienia. Najbardziej na plus zaskakuje jednak ekran HD. W telefonie za 7 stówek?! Jest naprawdę dobry! Mam wersję 16GB, jak dla mnie pamięci na pliki aż nadto poza tym motka dodaje 65GB na dysku google od siebie :)Bateria trzyma bardzo dobrze, ale na razie mam telefon zbyt krótko żeby powiedzieć o niej coś więcej. Niezdecydowanym polecam! Stosunek cena/jakość chyba nie do przebicia! :D
    .play-internet.pl | 13 lip 2014, 17:07
  • kamilooo
    Używam go od miesiąca i jak na razie zero problemów, poza jedynm rozładowanie baterii w 5 min do 1%. Ten fon ma wyświetlacz IPS, a nie TFT...
    .derkom.net.pl | 10 lip 2014, 09:07
  • kraina_cienia
    Telefon byłby idealny poza tym, że już dwukrotnie bateria sama się rozładowała w ciągu sekundy z 80-100 % do 1%. Podobno nawet Motorola nie wie jak to rozwiązać.
    .rbmgroup.pl | 01 lip 2014, 18:07
  • metheor  mail
    "Przesiadłem się" z Huawei Ascend G 300. Lepsze jest 98 % elementów zarówno wizualnych jak i funkcjonalnych. Telefon wygląda bardzo ładnie. Wszystkie elementy są spasowane na tyle że raczej nie usłyszy się trzasków i skrzypienia. Nie biją po oku też duże logotypy lub nazwa firmy. Mam czarną wersję która wygląda bardzo przyjemnie. Funkcjonalnie nie mam zastrzeżeń. Telefon nie zacina się, nie zawiesza. Poinstalowałem podstawowe aplikacje co nie miało wpływu na prędkość działania.
    Ekranik wygląda baardzo ładnie. Żywe kolory, super czarny kolor, fajne kąty widzenia.
    W ramach rekompensaty za brak SD dostajesz 50 GB za free w chmurce.
    Polecam serdecznie ten smartfon.
    .149.64.252 | 27 cze 2014, 15:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,6%   3,3%   23,1% 
 Wszystkich opinii: 91. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» Na koloniach
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.189.229
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.