Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 952 telefony  |  151 359 opinii  |  850 testów  |  7 065 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Motorola

Motorola Moto G



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 76,4%   2,4%   21,1% 
 Wszystkich opinii: 123. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • df
    do Tomek38 - spróbuj użyć innej ładowarki. U mnie też tak się dzieje na ładowarce Motoroli a na lg telefon pracuje normalnie.
    .kuratorium.waw.pl | 17 gru 2014, 15:47
  • Porfirion
    Nieco porównam obie generacje, może się przyda niezdecydowanym. Moto G XT1032 użytkuje prawie od miesiąca. Wcześniej kupiłem z abonamentem u operatora 2nd gen., bo nie upolowałem jedynki, ale tylko, by sprzedać i oszczędzić ok. 200zł. Dla mnie druga generacja z 5-calowym ekranem to ładna, płaska, bo płaska, ale cegła. Po za tym, mimo dobrego głośnika i aparatu, trochę rozczarowała mnie jasność ekranu i obawiałem się tej samej baterii przy zwiększonym ekranie. Jeśli ktoś (jak ja) potrzebuje smartfona głównie do komunikacji i Internetu, nie zależy mu na wypasionym aparacie, dual sim, to wybór jest jednoznaczny. XT1032 nie ma slotu na kartę i co prawda z 8GB po wgraniu paru aplikacji obok plików systemowych zostaje niecałe 4GB, mnie jednak wystarcza w zupełności na muzykę, dokumenty, zdjęcia czy inne apki, a poza tym mam jeszcze dysk w chmurze na mniej ważne rzeczy. Ekran jest jasny, wszystko działa płynnie. Bateria trzyma średnio 3 dni przy kilku parominutowych telefonach, ok. 1,5h Internetu dziennie, włączonym wi-fi, 3G, jasności ekranu 27 % i trybie oszcz. baterii i jak dla mnie jest to bardzo dobry wynik. Jedyne do czego się mogę przyczepić to raczej słaby aparat (mi na nim specjalnie nie zależy) i głośność podczas rozmów. Wszyscy raczej chwalą głośność moto g, zaś u mnie po przełączeniu na głośnik (głośnomówiący tryb?) jest super, ale bez tego za cicho. Nieco zwiększyłem głośność pobranym widżetem, bo w systemie nie znalazłem wyodrębnionego suwaka głośności rozmów, choć w "pomocy" piszą, że jest. Dodam, że np. podczas słuchania muzyki jest głośno i wyraziście, jak na telefon.
    Poza tym moto g sprawdza się świetnie. Trochę waży, ale wg mnie nie za dużo i dobrze leży w dłoni; jest opływowa, zgrabna, ma dobre plastiki. Niebawem ma mieć lollipopa, jak 2nd gen., więc... polecam.
    .internetdsl.tpnet.pl | 16 gru 2014, 17:56
  • mały
    @cziken
    U mnie też jest coś takiego. I to nie tylko przy zmienianiu aparatu, ale też ogólnie przy klikaniu - na przykład podczas pisania. Kiedy są włączone wibracje przy dotknięciu to przy niektórych dotknięciach słychać takie samo pstrykanie. Zorientowałeś się może o co chodzi? Może naprawiłeś ten problem?
    .rdnet.pl | 28 lis 2014, 23:54
  • R E K L A M A
  • cziken
    Witam! Telefonik rewelacja. Jednak ciekawi mnie czy to tylko w moim modelu występuje pstryknięcie gdy zmieniam aparat tylni na przedni lub gdy przechodzę z aparatu do galerii lub głównego menu?
    .intergeo.pl | 23 lis 2014, 22:23
  • Lark  mail
    Taaak, wodoodporność sony to miałem już okazję przetestować. Kosztowało mnie to trochę kasy i użerania się z serwisem. To jest nic innego niż lipa marketingowa. Po tym jak moja Xperia Z1 za kupe siana okazała się być niewodoodporna przesiadłem się własnie na Moto G. Żałuje że nie kupiłem jej od razu zamiast złomu sony. Oszczędziłbym czas i nerwy.
    Telefonik fantastyczny, nasycenie barw dużo lepsze niż w xperii, wytrzymałość baterii - super! Xperia z1 - ledwo 2 dni trzymała.
    Wiadomo że procesor słabszy ale przy normalnym użytkowaniu zero różnicy. Motorolka się nie zacina, jest szybka i stabilna. Obudowa jest wytzymała na uszkodzenia i wymienialna (czytałem że w sony potrafi popękać wyświetlacz choć sam tego nie doświadczyłem).
    Telefon jest w idealnym rozmiarze. Na tyle duży wyświetlacz żeby był czytelny a telefon jest niewielki i zmieścisz go w kieszeni bez jej wypychania. Jedyny minus że jest stosunkowo ciężki.
    Za te pieniądze nie kupisz nic lepszego. Warto też kupić wersję LTE ze slotem na MicroSD. Na nastepny telefon też planuje Motorolkę jeśli firma utrzyma taką jakość swoich produktów.
    .205.13.211 | 21 lis 2014, 11:44
  • Ryrcio
    No tak, porównałeś ilość kolorów, procesor i aparat i na tej podstawie co chcesz wysnuć? Że moto G jest równie dobry? A gdzie reszta? Pamięć xperii Z to 16GB tutaj 8,ram w Z to 2GB tutaj 1,Z ma LTE moto nie, Z jest wodoszczelna moto nie, ekran 5 vs 4.5,aprat, nagrywanie full HD, ekran full HD vs HD ready, wejście na karte pamięci vs brak wejścia, bateria 2400 vs 2000
    .google.com | 21 lis 2014, 05:44
  • Brzozi
    Witam, jeśli masz wątpliwości - przeczytaj to. Nigdy w życiu nie pisałem recenzji telefonu. Nie widziałem takiej potrzeby, nie chciało mi się. Tym razem jest inaczej. Powodów jest kilka, ale jeden najważniejszy. Na reklamach non stop widać Samsunga Galaxy albo Sony Xperię. Te telefony kosztują ponad 1000zł. Ja mam w ręku Motorolę Moto G za dokładnie 200zł. Czy Moto G jest gorszy?

    Porównajmy z Samsungiem Galaxy s4 i Sony Xperią Z1
    - Każdy z nich ma 16 mln kolorów
    - Procesor Moto G i Zki praktycznie ten sam. S4 daleko w tyle
    - Aparat Moto G odbiega od standardów ze swoimi 5mpx, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Nie jestem durnym fejsbukowiczem, który codziennie wrzuca swoje fotki. Dla mnie aparat jest wystarczający.

    Teraz moja ulubiona część, czyli CENA: (sprzęt nowy, ze sklepu)
    Samsung Galaxy S4 --- 1200-1400 zł
    Sony Xperia Z1 --- 1200-1400 zł
    Motorola Moto G --- ok. 600zł

    Ja przy abonamencie w Playu (50zł) dopłaciłem raptem 200zł za telefon. Jest świetny, przez pół roku ani jednej zacinki. Chcesz mieć [...] telefon? Nie jesteś [...], który chwali się marką na Insta lub fb? Bierz Motkę.
    .internetdsl.tpnet.pl | 18 lis 2014, 10:48
  • Mariusz
    Posiadam motorole moto G od 3 m-c, więc co nie co mogę już o niej powiedzieć. Bardzo dobry telefon. Nie zawiesza się, chodzi płynnie, dobrze słychać rozmówcę jak i mnie. Dużym plusem jest bateria. Niech nikt nie słucha, że bateria szału nie ma bądź krótko trzyma. W moim przypadku przy częstym użytkowaniu telefonu, czyli około 3 godzin rozmów, kilkunastu sms-ach, przeglądaniu stron internetowych w okolicach godziny i więcej, włączonym wifi przez około 4-5 godzin, działający bluetothu na poziomie kilku godzin, bateria trzyma 7 dni z pozostającymi około 7 % baterii, więc czy to źle?? Przy podobnym użytkowaniu inne smartfony działają max 3-4 dni.
    .dynamic.mm.pl | 12 lis 2014, 20:10
  • Tomek38
    Witam,
    właściwie wszystko zostało już napisane :-) Jest jedna wkurzająca mnie rzecz - podczas gdy telefon jest podpięty do ładowarki, ekran pracuje fatalnie... Bardzo słaba reakcja, zwiechy lub w ogóle brak reakcji na dotyk.
    .opera-mini.net | 10 lis 2014, 18:49
  • thesopranos
    Przesiadłem się na Androida po 6 latach użytkowania iPhone'ów. Długo szukałem i zdecydowałem się na tę Motorolę i muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Cena 30% iPhone'a a funkcjonalność i jakość na porównywalnym poziomie. Bateria po odinstalowaniu Google+ i paru innych aplikacji z tła i aktualizacji tylko na żądanie bateria potrafi trzymać 4 dni przy normalnym używaniu a 2 dni przy korzystaniu z internetu, mp3, itp. Świetny ekran na którym nie zostają odciski palców! oraz gumowana obudowa z tyłu z małym "wgniecieniem" na palec dzięki temu telefon siedzi w dłoni stabilnie bez obawy o łatwe wyślizgnięcie się z ręki czy nawet kieszeni marynarki przy schylaniu się. Do 800 zł nic lepszego nie znajdziemy.Aha, zdjęcia w dzień super, gorzej w nocy i w budynku, ale daje rade. Polecam!
    .193.116.142 | 31 paź 2014, 11:53

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 76,4%   2,4%   21,1% 
 Wszystkich opinii: 123. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nokia powróci do smartfonów?
» Rynek kocha niewolników?
» Samsung Z1 z Tizenem zadebiutuje 18 stycznia
» Lenovo P70t: potrafi zarządzać energią
» Huawei Ascend GX: nowy fablet badany w TENAA
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.183.126
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.