Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 286 marek  |  14 018 telefonów  |  185 903 opinie  |  1 023 testy  |  5 046 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Swift L5

Thumb Up

53,9% 

Thumb Down

 22,2% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 573. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Kukiv
Dobry telefon, kupiłam jakoś w 2014 r. Zachwycił mnie jego wygląd (jak na tamte czasy). Telefon co prawda posiada swoje wady, ale kurcze tak długo przeżył ten telefon ze mną. Rozlało mi się picie w plecaku patrzę, a tam plama na ekranie. Pomyślałam, że się zepsuję po takiej akcji w mięsiąc. Mimo moich objaw trzyma się już 3 lata. Zadziwiła mnie jego wytrzymałość. Najgorszą jego wadą jest to, że często się zacina. Podczas grania lub pisania klawiatura potrafi się sama wyłączyć i pomaga tylko reset. Jak dla mnie i tak pozytywnie.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 06 lut 2017, 12:02
kiciale
Mam ten telefon juz 4. lata (mial sluzyc przez 2 lata, ale zostawilam go sobie na wszelki wypadek ?i słusznie, bo potem uzywalam go jako telefonu awaryjnego przez chyba rok?)
Powiem tak. Na tamte czasy to nie byl zly telefon.
Przede wszystkim jest niezniszczalny. Moze nie tak jak Nokia 3310, ale w ciagu tych 4 lat na pewno wytrzymal wiecej niz np. moj LG F60, ktorego rozwalilam po pol roku niestety.... Nie zlicze ile razy mi spadl, probowal popelnic samobojstwo topiac sie czy poprostu ja probowalam nim kogos zabic. I co? Ano nic! Zyje i ma sie dobrze (chociaz ciagle buntuje sie, bo chyba chce odejsc na zasluzona emeryture).
To jednak nie jest dobry tefon dla ludzi niecierpliwych. Facebooka potrafi wlaczac jakies 20sekund, inne aplikacje podobnie. Zacina sie, czasami nawet przy wlaczaniu aplikacji do smsowania. Mowia, ze nie sposob ogladac na nim filmow czy przegladac internet- widocznie ja mam w sobie poklady cierpliwosci, ale zgodze sie, te czynnosci nie naleza do najprzyjemniejszych. Poza tym nie jestem pewna czy lata uzytkowania i ilosc upadkow i prob samobojczych tego telefon nie ma wplywu na te ścinki. Co ja mowie?! Na pewno ma! Ale ogólnie rzecz biorąc, jak na telefon za 50-100zł, nie jest zły. Teraz uzywa go moja siostra, bo swoj zepsula i nie narzeka (tzn. nie narzeka ZA BARDZO :)
Jedyne wada jakiej nie moge mu wybaczyc to galimatias z smsami. Pojawil sie mniej wiecej po 3 latach uzytkowania i trwa do dzis. Czesto bylo tak, ze smsy nie przychodzily przez dwa miesiace, by pozniej przyjsc wszystkie naraz; dostawalam smsy z ktorych np. poczatek byl trescia wlasciwa, srodek byl smsem od innej osoby, a koncowke zjadalo... I to jest najdziwniejsze, bo nie byla to wina operatora (przez ten czas przelecialam przez trzy rozne sieci i w kazdej to samo).
Ogólna opinia: ok. Jest wytzymaly, nadaje sie na telefon awaryjne, na pierwszy smartfon dla cierpliwej osoby lub dziecka.
.play-internet.pl | 17 gru 2016, 19:12
Pumber
Mam ten telefon 3 lata. Jak go kupiłem na tamte czasy byl okey, ale obecnie chodzi bardzo wolno, zacina się. Ten telefon jest tylko do sms i rozmow. Internet bardzo opornie i wolno chodzi.
.dynamic.gprs.plus.pl | 08 gru 2016, 20:12
R E K L A M A
 
Luki
Tel tylko i wyłącznie do dzwonienia i smsowania i do nic innego się nie nadaje
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 04 lis 2016, 15:11
Kamil  mail
Używam go jako telefon zastępczy, gdy np xperia siadła albo p8 ostatnio mi się zepsuł, ogólnie jest dosyć dobry, do yt czy fb to sie nie nadaje. Mozna dzwonic duzy plus, tyle razy mi się topił (3-4) i nadal działa, bez rozkręcania. Tak samo miałem z lg l90, działał zalany - tyle. Jak ktoś chce telefon niezniszczalny (otwieram nim piwo, rzucam czasami w kogoś jak nie chce mi się podejść. Rozpadnie się na 3 części czyli bateria klapka i sam telefon. Ogolnie polecam (do dzwonienia i sms) :)
.ciechanow24.pl | 21 wrz 2016, 08:09
dildo swaggins
Telefon zakupiłem w połowie 2013 roku i użytkowałem blisko 3 lata. Zdecydowanie nie można zbyt wiele wymagać od budżetowego, dodatkowo bardzo starego już smartfona.
Plusy:
-znakomity czas działania; chyba jedyny i najważniejszy plus tego samrtfona jest to, że przy kilku smsach i rozmowach dziennie, oraz przy wyłączonych wszystkich usługach typu wi-fi bluetooth itp potrafi wytrzymać nawet do 6-7 dni, co jest wynikiem rewelacyjnym
-dobra wytrzymałość; po wielu upadkach i uderzeniach telefon działa bez zarzutu
-dobry wygląd i wykonanie ale tutaj jest to kwestia gustu
Minusy:
-tragiczna płynność; największą bolączką tego telefonu jest jego straszna mułowatość. Nawet korzystaniez facebooka lub oglądanie youtuba potrafi doprowadzić do bólu głowy. Logowanie do facebooka potrafi trwać 30 sekund, a przeglądając go trzeba liczyć się z ciągłymi zawieszeniami. Pograć na nim można tylko w zdecydowanie najmniej wymagajace gry typu milionerzy lub Hill Climb. Nawet wybieranie numeru lub odbieranie telefonu czasami sprawia trudności. Przeglądanie internetu też nie należy do przyjemności i po kilku próbach się tego odechciewa.
-brak możliwości wyłączenia migawki aparatu; nie wszystkim to przeszkadza ale ja jako student czasami musiałem zrobić zdjęcia wykładów i dzwięk ten był bardzo uciążliwy. Zdjęcia wychodziły w miarę czytelne chociaż przy robieniu zdjęć notatkom zdjęcia raczej nieczytelne.

Podsumowując smartfon zdecydowanie nie spełnia najniższych standardów na obecnym rynku. Smartfon ten jest zdecydowanie dla mało wymagających użytkowników, którzy wykazują się sporą cierpliwością. Warto na niego zwrócić uwagę ze względu na cenę. Może nadać się dla osoby starszej która mało korzysta z internetu a chce posiadać smartfona. Dla normalnych nawet nie wymagających użytkowników, na dzień dzisiejszy zdecydowanie tego telefonu nie polecam. Ze względu na wiek telefonu nie wystawie mu opinii negatywnej gdyż na czasy kiedy dokonałem jego zakupu nie był jeszcze taki najgorszy :)
.szczecinek.vectranet.pl | 02 kwi 2016, 16:04
Kacpes12
Mam telefon od około 2 i pół roku i nie jestem z niego zbytnio zadowolony.Cały czas się zacina nawet przy włączaniu kontaktów... Ale rok temu wpadł mi do rzeki i po dwóch dniach został wyłowiony. Nie sądziłem że będzie działać. Rozkręciłem go co do śrubki i dałem do pudełka z ryżem ( ryż wyciąga wilgoć ) i po dwóch tygodniach skręciłem i włączył się za 1 razem i działa do teraz . Klapka tylna jest bardzo odporna na wszystko ma te 2.5 lat i nie ma ani jednej ryski ... telefon dość odporny ale za bardzo się zacina.
Mocne 2/10 ;)
.sanok.biz | 02 kwi 2016, 00:04
do Jan.D
@Jan D. - Twoja opinia na ten temat jest trochę nieprawdziwa. Recenzujesz telefon i wymieniasz jego wady - po tylu latach od premiery telefonu, gdzie telefon na tamte czasy był ze średniej półki i był sprzedany w dużym nakładzie jako jeden z lepszych - podkreślam - na tamte czasy. A teraz już jest jednym z słabych...
- Telefon da się zrootować - sama rootowałam i posiadam Cyana w wersji 10.
- W telefonie da się wyłączyć dźwięk migawki - po prostu trzeba to umieć zrobić i czytać ze zrozumieniem.
Mam ten telefon już trochę czasu i wiadomo - na tamte czasu sprawował się świetnie (oczywiście na nie brandowanym). Wiadomo, że z czasem on już sam z siebie zaczyna "wariować". Ogólnie telefon polecam aktualnie dla początkujących, albo dla naszych pociech.
.cdma.centertel.pl | 14 mar 2016, 09:03
Luki  mail
Nie polecam tego telefonu.
.219.132.12 | 03 mar 2016, 14:03
Jan D.  mail
Mam ten telefon już ponad rok, więc mam ogromne doświadczenie w używaniu go na różnorakie sposoby, dodatkowo powiem że jest to mój pierwszy telefon dotykowy. Moja ocena tego telefonu to 3/10 więc pozwolę zacząć sobie od negatywów bo jest ich po prostu więcej.
- Po okresie roku prędkość uruchamiania się aplikacji po twardym resecie i braku aplikacji rozrywkowych wynosi średnio 15 sekund. Mam tu na myśli Messenger, Facebook (Lite działa szybko, bo to Lite o zwykłym zapomnij), Poweramp, ekran główny po zamknięciu aplikacji.
- Wyświetlacz jest TRAGICZNY, wystarczy trzymać ekran pod małym kątem względem oczu a już albo widzimy go jako jaśniejszy, albo ciemniejszy i to w dużym stopniu.
- Filmy nagrywane w słabej (jak na ten okres 02/2016) jakości.
- Nie da się wyłączyć dźwięku migawki w aparacie, próbowałem nawet usuwać po prostu pliki dźwiękowe więc nie miały by jak się włączyć, bez skutku bo nie da się telefonu zrootować.
- Nie wiadomo czemu ale czasem jak jest włączony tryb odwracania ekranu i zablokujemy telefon w pozycji poziomej to ekran odblokowywania wychodzi poza ekran i widać tylko 3 kropki więc trzeba telefon restartować :)
- Stosunkowo średni czas trzymania baterii na mocy wyświetlacza 0%.
- Telefon jak za słaby na używanie przeglądarki. Szybciej włączysz komputer i wklepiesz hasło w link niż ten telefon to zrobi. Serio serio.
Zalety
- Na początku faktycznie działał szybko, i byłem zachwycony ale tak jest z każdym telefonem, nie oszukujmy się.
- Tani i spełnia wszystkie funkcję dzwonienia, sms i wykorzystywania lekkich aplikacji.
Mam nadzieję że pomogłem.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lut 2016, 13:02

Thumb Up

53,9% 

Thumb Down

 22,2% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 573. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu