Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 270 marek  |  13 156 telefonów  |  177 354 opinie  |  983 testy  |  4 442 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Swift L5

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 22,0% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 568. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

dildo swaggins
Telefon zakupiłem w połowie 2013 roku i użytkowałem blisko 3 lata. Zdecydowanie nie można zbyt wiele wymagać od budżetowego, dodatkowo bardzo starego już smartfona.
Plusy:
-znakomity czas działania; chyba jedyny i najważniejszy plus tego samrtfona jest to, że przy kilku smsach i rozmowach dziennie, oraz przy wyłączonych wszystkich usługach typu wi-fi bluetooth itp potrafi wytrzymać nawet do 6-7 dni, co jest wynikiem rewelacyjnym
-dobra wytrzymałość; po wielu upadkach i uderzeniach telefon działa bez zarzutu
-dobry wygląd i wykonanie ale tutaj jest to kwestia gustu
Minusy:
-tragiczna płynność; największą bolączką tego telefonu jest jego straszna mułowatość. Nawet korzystaniez facebooka lub oglądanie youtuba potrafi doprowadzić do bólu głowy. Logowanie do facebooka potrafi trwać 30 sekund, a przeglądając go trzeba liczyć się z ciągłymi zawieszeniami. Pograć na nim można tylko w zdecydowanie najmniej wymagajace gry typu milionerzy lub Hill Climb. Nawet wybieranie numeru lub odbieranie telefonu czasami sprawia trudności. Przeglądanie internetu też nie należy do przyjemności i po kilku próbach się tego odechciewa.
-brak możliwości wyłączenia migawki aparatu; nie wszystkim to przeszkadza ale ja jako student czasami musiałem zrobić zdjęcia wykładów i dzwięk ten był bardzo uciążliwy. Zdjęcia wychodziły w miarę czytelne chociaż przy robieniu zdjęć notatkom zdjęcia raczej nieczytelne.

Podsumowując smartfon zdecydowanie nie spełnia najniższych standardów na obecnym rynku. Smartfon ten jest zdecydowanie dla mało wymagających użytkowników, którzy wykazują się sporą cierpliwością. Warto na niego zwrócić uwagę ze względu na cenę. Może nadać się dla osoby starszej która mało korzysta z internetu a chce posiadać smartfona. Dla normalnych nawet nie wymagających użytkowników, na dzień dzisiejszy zdecydowanie tego telefonu nie polecam. Ze względu na wiek telefonu nie wystawie mu opinii negatywnej gdyż na czasy kiedy dokonałem jego zakupu nie był jeszcze taki najgorszy :)
.szczecinek.vectranet.pl | 02 kwi 2016, 16:04
Kacpes12
Mam telefon od około 2 i pół roku i nie jestem z niego zbytnio zadowolony.Cały czas się zacina nawet przy włączaniu kontaktów... Ale rok temu wpadł mi do rzeki i po dwóch dniach został wyłowiony. Nie sądziłem że będzie działać. Rozkręciłem go co do śrubki i dałem do pudełka z ryżem ( ryż wyciąga wilgoć ) i po dwóch tygodniach skręciłem i włączył się za 1 razem i działa do teraz . Klapka tylna jest bardzo odporna na wszystko ma te 2.5 lat i nie ma ani jednej ryski ... telefon dość odporny ale za bardzo się zacina.
Mocne 2/10 ;)
.sanok.biz | 02 kwi 2016, 00:04
do Jan.D
@Jan D. - Twoja opinia na ten temat jest trochę nieprawdziwa. Recenzujesz telefon i wymieniasz jego wady - po tylu latach od premiery telefonu, gdzie telefon na tamte czasy był ze średniej półki i był sprzedany w dużym nakładzie jako jeden z lepszych - podkreślam - na tamte czasy. A teraz już jest jednym z słabych...
- Telefon da się zrootować - sama rootowałam i posiadam Cyana w wersji 10.
- W telefonie da się wyłączyć dźwięk migawki - po prostu trzeba to umieć zrobić i czytać ze zrozumieniem.
Mam ten telefon już trochę czasu i wiadomo - na tamte czasu sprawował się świetnie (oczywiście na nie brandowanym). Wiadomo, że z czasem on już sam z siebie zaczyna "wariować". Ogólnie telefon polecam aktualnie dla początkujących, albo dla naszych pociech.
.cdma.centertel.pl | 14 mar 2016, 09:03
R E K L A M A
 
Luki  mail
Nie polecam tego telefonu.
.219.132.12 | 03 mar 2016, 14:03
Jan D.  mail
Mam ten telefon już ponad rok, więc mam ogromne doświadczenie w używaniu go na różnorakie sposoby, dodatkowo powiem że jest to mój pierwszy telefon dotykowy. Moja ocena tego telefonu to 3/10 więc pozwolę zacząć sobie od negatywów bo jest ich po prostu więcej.
- Po okresie roku prędkość uruchamiania się aplikacji po twardym resecie i braku aplikacji rozrywkowych wynosi średnio 15 sekund. Mam tu na myśli Messenger, Facebook (Lite działa szybko, bo to Lite o zwykłym zapomnij), Poweramp, ekran główny po zamknięciu aplikacji.
- Wyświetlacz jest TRAGICZNY, wystarczy trzymać ekran pod małym kątem względem oczu a już albo widzimy go jako jaśniejszy, albo ciemniejszy i to w dużym stopniu.
- Filmy nagrywane w słabej (jak na ten okres 02/2016) jakości.
- Nie da się wyłączyć dźwięku migawki w aparacie, próbowałem nawet usuwać po prostu pliki dźwiękowe więc nie miały by jak się włączyć, bez skutku bo nie da się telefonu zrootować.
- Nie wiadomo czemu ale czasem jak jest włączony tryb odwracania ekranu i zablokujemy telefon w pozycji poziomej to ekran odblokowywania wychodzi poza ekran i widać tylko 3 kropki więc trzeba telefon restartować :)
- Stosunkowo średni czas trzymania baterii na mocy wyświetlacza 0%.
- Telefon jak za słaby na używanie przeglądarki. Szybciej włączysz komputer i wklepiesz hasło w link niż ten telefon to zrobi. Serio serio.
Zalety
- Na początku faktycznie działał szybko, i byłem zachwycony ale tak jest z każdym telefonem, nie oszukujmy się.
- Tani i spełnia wszystkie funkcję dzwonienia, sms i wykorzystywania lekkich aplikacji.
Mam nadzieję że pomogłem.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lut 2016, 13:02
dilidzins
Witam!
Miałem telefon 4 lata.Na samym początku był to telefon ze średniej półki i dopóki aplikacje były przystosowane do podobnych parametrów chodził wyśmienicie.Natomiast po 4 latach mogę śmiało powiedzieć ,że jest warty co najwyżej 50zł.Po aktualizacji na Jelly Bean chodzi lepiej niż na Ice Cream'ie ,ale trzeba mieć do niego cierpliwość.Możemy na nim pograć w co najwyżej 8-bitowe gry i pośmigać po internecie.

Po 4 latach użytkowania ekran sam z siebie padł.
Powiem tak ,nie miał ze mną lekko.

Plusy:
hmmm...na dzień dzisiejszy ciężko znaleźć plusy lecz na czasy kiedy telefon był nowy
-design
-duży ekran
-NFC
-świetny aparat (przynajmniej dla mnie :)

Minusy:
teraz można wymieniać minusy w nieskończoność
-słabe wi-fi
-słabe parametry
-słabej jakości ekran (pod kątem nic nie widać)
-chromowana ramka zdziera się
-gniazdo ładowania wyrobiło się i nie łączyło


Podsumowując
Telefon polecam ,ale tylko z sentymentu dla niego ,że przeżył ze mną tak wspaniałe chwile.
Telefon świetnie może się sprawdzić do ćwiczenia cierpliwości ,na prawdę przy tym smartphonie trzeba wziąć tzw. głęboki wdech i mieć nerwy na wodzy, by nie wyrzucić tego telefonu 6 piętra bloku wprost na parking wyłożony kostką brukową.

Ten telefon nadaje się tylko jako zastępczy ,gdy rozbijecie swoje super ekstra ultra smartphony ze szklanymi wyświetlaczami.
Zawsze po większym upadku wiedziałem ,że nic mu nie jest ,bo przecież ma plastikowy wyświetlacz.
Śmiałem się ,że jest niezniszczalny ,bo brałem go pod prysznic i słuchałem muzyczki, ale tak jak kij wszystko ma swój koniec.Wyświetlacz wysiadł lecz telefon nadal się włącza i jak ktoś dobrze wyceluje to i muzyki posłucha


Miłej lektury
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 lut 2016, 23:02
Ktos
Nie kupujcie tego telefonu mam go 3 lata i strasznie wolno chodzi. Pulsy i minusy:
Minusy
- Nie ma z przodu aparatu jak chcesz zrobić selfie musisz tyłem. Strasznie męczące :(
- Po 3 latach używania jak chcę zadzwonić do kogoś to albo nie zadzwoni. Albo musze czekac 20 minut.
- niekiedy nie działa klawiatura
- nie idzie nie których aplikacji pobrac z sklep play
- Strasznie gry chodzą
Plusy
+ plusa fajny w trzymaniu
+ wiele razy spadł mi na kafelki i nigdy sie nie potrzaskal
W skrócie nie polecam!!!
.154.25.76 | 26 sty 2016, 09:01
Jola
Kiepski telefon, który potrafi doprowadzić do szału. Działa bardzo wolno, zawiesza się, sam wyłącza. Aplikacje uruchamiają się wolno i do tego często wyskakuje błąd, że nie można ich uruchomić. Notorycznie data i godzina same się przestawiają przez co muszę używać drugiego telefonu jako budzika. Tak jak pisali inni użytkownicy nie zawsze można odebrać połączenie. U mnie także zdarza się że po przerwaniu połączenia przez drugiego rozmówcę telefon wyświetla, że połączenie nadal jest w toku i muszę restartować telefon. Smsy nie zawsze dochodzą, a wysyłanie mmsów trwa w nieskończoność, po czym do odbiorcy docierają po kilku dniach. Przy wybieraniu osoby do której chcę zadzwonić, zdarza się że telefon mi wybiera numer do kogoś innego. Po włączeniu go skanowanie plików trwa dobre kilka minut i jeśli w międzyczasie próbuję cokolwiek na nim zrobić to muszę go ponownie uruchomić, bo wchodząc w smsy czy połączenia mam czarny ekran. Jednym słowem porażka.
.87.0.1 | 09 sty 2016, 19:01
uzytkownik lg
Nie polecam tego telefonu. Od początku działał wolno. Na przykład czasem przy uruchomieniu aplikacji aparatu trzeba było czekać nawet około 1 minuty żeby móc zrobić zdjęcie. Ponadto po kilkumiesięcznym użytkowaniu zaczął się dam wyłączać. Przy każdym włączeniu telefon przeszukuje pamięć, w czasie czego nie można użytkować galerii, aparatu. Po czasie to wyszukiwanie przeciągało się w nieskończoność, aż w ogóle telefon przestał wyszukiwać! Poza tym lagi przy wybieraniu numeru. Ogólnie jeden wielki lag. Nie polecam. Aha, bateria trzyma góra 2 dni.
.9.137.3 | 30 gru 2015, 15:12
Wesoły
Posiadam ten telefon 2 lata i nikomu go nie polecam i odradzam go kupować.
No to tak
+wytrzymały wiele razy go rzucałem i nic tak samo jest wodoodporny mimo iż producent nic o tym nie mówi.
+głośność i jakość muzyki jest głośna i dość dobra.
+aparat nie jest zły ja byłem przez rok zadowolony do póki nie porysowała się powierzchnia aparatu.
+funkcja NFC (za taką cenę to rzadkość)
+łatwy i szybki dostęp do baterii
i to by było tyle z plusów

-notoryczne zawieszanie się
-nie otwiera filmików na snapie
-nie zawsze działa klawiatura
-wyrzuca z aplikacji i piszę że przestała działać
-pamięć wewnętrzna
-praktycznie nie pogra się na nim po każda gra ma lagi(ja jedynie grałem w 2048)
-nie zawsze dotyk reaguje
-czasem nie da się odebrać rozmowy i nie dochodzą smsy
-wybierając numer trzeba chwilę poczekać aż zacznie nas kierować do odbiorcy
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 gru 2015, 23:12

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 22,0% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 568. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu