Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 136 telefonów  |  144 189 opinii  |  720 testów  |  7 737 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG Swift L5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,2%   14,5%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 449. Pokazuję od 201 do 210.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • @diM
    Witam, jestem posiadaczem tego telefonu od kilku dni, ale jestem więcej niż zadowolony. Gry takie jak "Pou" czy "Fill Climb Racing" działają (nawet na początku)bez żadnych problemów. Jedynym mankamentem jest troszeczkę za słaba bateria, ale da się wytrzymać. Tym, którzy się wahają mówię wprost - Bierzcie, bo warto. Smartphone za taką cenę i z takimi możliwościami to rzadkość.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 cze 2013, 17:06
  • lukasz19910808  mail
    Witam wszystkich. Moja opinia na temat tego modelu telefonu jest bardzo dobra. Może na początek zacznę od wymienienia plusów telefonu LG L5.
    Plusy:
    - jako pierwszy z plusów tego telefonu wymienię baterię. Jak wiekszość z uzytkowników wie marka LG nie była nigdy mocna pod tym względem, jednak produkcja modeli L wyszła im fantastycznie. Bateria jest mocna przy normalnym korzystaniu wytrzyma nam około 5 dni lecz przy małym męczeniu telefonu typu słuchanie muzyki, korzystanie z sieci wi-fi bateria wytrzyma nieco ponad dzień. Niech nas to nie zrazi do tego telefonu ponieważ posiada on duży wyświetlacz 4 calowy który potrzebuje troszke prądu.
    Baterię oceniam jako plus
    - kolejny plus to obudowa, nie skrzypi, jest wykonana z dobrego materiału odporności na ścieranie się jej nie będę opisywał ponieważ nie kupiłem tego telefonu po to aby to sprawdzać.
    - głośnik rozmów jest głośny wyraźnie słychać osobę z którą rozmawiamy.
    - lampa aparatu super w tym telefonie można z niej korzystać zamiast latarki
    - głośność głośnika muzyki jest w dobrej jakości bez zbędnych szumów
    - super sprawa wbudowane NFC pozwalając na przesyłanie danych z telefonu na telefon, zainteresowani sprawdzą w internecie jak się z tego korzysta
    To moze teraz minusy:
    - aparat, chociaż można zaliczyć go do plusów to jednak z mojej strony jest małym minusem szczególnie w nocy, nie bede sie rozpisywał jeśli komuś zależy na zdjęciach to niech zakupi sobie aparat
    - wyświetlacz który jest wrażliwy na rysy w zależności co ktoś z nim robi, polecam pokrowiec kupiłem za 9 zł razem z przesyłką w zestawie miałem także folię na wyświetlacz

    Myślę, że pomogłem osobom które chcą zakupić ten telefonik i z czystym sumieniem mogę go polecić. Przypominam, że jest już dostepna aktualizacja do androida 4.1 chodzi o wiele szybciej wystarczy program lg pc suit i kabel usb.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 21 cze 2013, 08:06
  • adonim
    Więć tak. Zamieniłem się na ten telefon z Mini 2. Na stockowym ICS 4.0.3 tel jakby troche przymulał sobie, nawet w mmenu. Jednak po wgraniu JB 4.1.2 to teraz zupełnie inna mowa. Telefon jest szybszy to jedno. Dodatkowo z wgranym NOVA Launcherem chodzi jeszcze płynniej (opinia subiektywna). Tak więc polecam wgranie 4.1.2. Co do samego telefonu - z wyświetlaczem nie jest aż tak źle jak niby się mówi. Owszem, ma swoje wady ale spokojnie idzie z tym żyć. Ja poradziłem sobie tak - aby wyeliminować część jego wad, z reguły używam ciemnych tapet (lub ruchomych), etc. Kąty widzenia zostawiają jednak wiele do życzenia. Internet chodzi szybko - oczywiście na Operze Mini a nie tej domyślnej. Gry chodzą ok, choć zdarzyło mi się zauważyć lekkie spowolnienie w "Angry Birds Star Wars" (może tylko u mnie). Trochę to dziwne, bo taki Dead Trigger czy Overkill chodzą ok. Jednak chcę wyeliminować i ten problem (ze spowolnieniem w grach) poprzez wgranie innych sterów do Adreno 200 dla L5, które trochę dodają płynności podczas grania (więcej klatek/s). SMS-y pisze się wygodnie na klawiaturze Qwerty - czy to w pionie czy w poziomie. Dotyk jest nadto czuły. Wracając do technikaliów. Sam procesor nie jest aż taki zły jak go malują. Owszem to tylko 800 MHz ale radzi sobie dzielnie z zadaniami. A Przecież mozna wgrać do L5 Kernel OC - wted procek bęzie tykał 1000 MHz - to już 25%. Choć do SG Mini 2 mu tu sporo brakuje bo tam było z 800 na 1126 MHz stabilnie :). Zrobię to na dniach. Na pewno wyjdzie to na plus. Bateria w telefonie to jego kolejny atut - potrafi wytrzymać nawet 5,7 dni, lecz jeżeli dużo korzystamy z Internetu poprzez WiFI np, czy dużo gramy, bądź słuchamy muzyki, to bateria wytrzymuje około 24-36 godzin. Bardzo dobra jest jakość rozmów telefonicznych. W dobrych warunkach zdjęcia wyjdą ok, ale w złych już jednak gorzej. Szkoda. Podsumowując. LG L5 w zupełności wystarczy osobom mało wymagającym jak i średnio wymagającym. I przypominam - koniecznie wgrajcie Androida 4.1.2. To wychodzi telefonowi tylko na plus. Tak więc ode mnie ocena 3/6.
    .serv-net.pl | 20 cze 2013, 02:06
  • R E K L A M A
  • gr3g0r
    Ogólnie telefon jak na swoją cenę jest dobry. Po nowej oficjalnej aktualizacji do Androida 4.1.2 wszystko działa jeszcze płynniej, wystarczy tylko ściągnąć PC Suite i aktualizacja się praktycznie sama instaluje ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 cze 2013, 18:06
  • Hiddenly
    Moim zdaniem El piątka to bardzo fajny telefon wyglą ma przyzwoity bardzo ładnie śmiga nie tnie się wystarczy tylko nie ściągać calego telefonu jakiś aplikacji które go zamulają naprawde bardzo polecam.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 cze 2013, 18:06
  • Drawianin  mail
    Mam go od miesiąca i już nawala,nie trzyma ruchomych tapet,zamienia się w czarny ekran. Wywala mnie często z funkcji sms, nie daje mi nic napisać. i długo wszystko otwiera :(
    .pools.arcor-ip.net | 13 cze 2013, 12:06
  • emilo
    Mam ten telefon od miesiąca. Jestem z niego bardzo zadowolony Telefon śmiga nawet na bardzo wymagających grach Android robi bardzo przyjemny interfejs dla oka. Jak również sms'y pisze się bardzo wygodnie na klawiaturze qwerty czy w pionie czy w poziomie. dotyk jest bardzo czuły. I sam procesor nie jest taki zły pozwala na granie w najnowsze gry. I bardzo rzadko telefon zamula. Tak wiec polecam. wygląd tego telefonu (smart-fona) przyciąga uwagę jego 4'' ekranik wygląda bardzo stylowo i nowocześnie. polecam dla osób ceniących wygląd swojego telefonu
    .42.4.183.alfanet24.pl | 13 cze 2013, 03:06
  • AVIXD
    Lg swift l5 zakupiłem po dwóch tygodniach odkąd pojawił się w Polsce. Telefon jest dość przeciętny a jego niektóre zalety są również wadami. 4-ero calowy wyświetlacz jest dość fajny szkoda tylko że Rozdzielczość jak i kolory nie są zbyt fascynujące. Aparat 5mpx robi zdjęcia jak Samsung Avila 3,2 mpx, a lampa błyskowa sprawia że większość zdjęć zrobionych w mało oświetlonych pomieszczaniach ma Fascynująco chłodne barwy. Jednak jeżeli miejsce jest dobrze oświetlone zdjęcia są jakości Dobrej.
    Android 4.0 ICS Wgrany fabrycznie telefon jest zwykłym Androidem, ale nakładka Optimus UI zmienia wszystko. Ekran blokowania fajny na pierwszy rzut oka, lecz w praktyce potrafię uruchomić wifi, Bluetooth, Nfc i Wyciszyć telefon trzymając go tylko w kieszeni. Ogólnie w telefonie mógłby być lepszy procesor jak i pamięć ram, ponieważ Facebook potrafi uruchamiać się tu minute a nawet kontakty potrafią zamulać. A np. gry 3D odpadają na samym starcie bo albo się uruchumią i będą się zacinać albo wyrzucony zostaje z aplikacji.
    Telefon nadaje się jednak do surfowania po internecie. Strony ładują się dość szybko itp. ale potrafi czasami wyrzucić z Aplikacji chodź by takiej jak Opera Mobile. Bateria w telefonie to jego bardzo duży atut, Bateria potrafi wytrzymać nawet 7 dni, lecz jeżeli dużo korzystamy z Internetu po przez przesył danych, dużo gramy, słuchamy muzyki itp. To bateria wytrzymuje ok. 24 godzin bądź 48.
    Oglądałem wiele wideo recenzji tego telefonu i mówią tam że QickMemo to bardzo przydatna aplikacja. Niestety dla mnie nie.
    Nie korzystam w ogóle z niej i nigdy nie wydawała mi się nadzwyczaj potrzebna.
    Ważne jest to, że telefon większość swoich wad nadrabia wyglądem. Jest ładny, prosty wygląd żadnych bajerów. a jednak jakoś wpadł mi w oko. Jego klapka jest lekko chropowata i to powoduje że telefon dobrze leży w dłoni. Bardzo dobra jest jakość rozmów telefonicznych a to w telefonach lubię. pisanie wiadomości sms też nie sprawi nikomu problemu. za to czujnik ruchu i jego funkcjonalność jak i kąty widzenia zostawiają wiele do życzenia.
    Myślałem że telefon zrobi na mnie większe wrażenie Ale dla tych którzy nie potrzebują demona pokroju Samsunga galaxy s4 w zupełności powinien wystarczyć i mało wymagający jak i średnio wymagający użytkownicy powiń być zadowoleni. A i po dłuższym czasie oczekiwania telefon dostał aktualizacje systemu do Android 4.1.2 JB (Szczerze mówiąc myślałem że się nie doczekam). I zmieniło się dużo po aktualizacji Poprawił się wygląd, wydajność jak i funkcjonalność telefonu.
    Bardzo dziękuję za tę mini-recenzję. Ożywczy powiew rozsądku. Kawał dobrej, na chłodno zrobionej roboty. (jf)
    .adsl.inetia.pl | 11 cze 2013, 19:06
  • Jojteto
    Witam. Proszę owzmiankę w informacji o mozliwej aktualizacji do androida 4.1.2 jak coś mogę wrazie czego przesłać screeny na maila. Pozdrawiam.
    Nie trzeba, wierzymy. Nie jesteśmy w stanie informować o wszystkich możliwych aktualizacjach na wszystkie możliwe telefony i ich rodzaju (bo wszak przynajmniej nieoficjalna, oficjalna dla niebrandowanych i oficjalna dla każdego z operatorskich). Może kiedyś. (jf)
    .warszawa.vectranet.pl | 10 cze 2013, 23:06
  • lol15
    Plusy:
    - płynny
    - duży ekran "4" cale
    - nie wyłącza się jak moja stara (xperia x8)
    - dostępna aktualizacja do androida 4.1.2 jelly bean
    - długo trzyma baterie 2 dni gdy cały czas gram w gry typu "subway surfers" lub hill climb racing i inne
    - głośnik nie jest najlepszej klasy ale może być
    - odtwarza filmy które włozyłem z kompa typu divix
    - ma grubość 1,1mm
    - 512 mb ramu
    - 16 mln kolorów
    - aparat z auto fockus 5 megapixeli zoom chyba 15x albo 16x

    Minusy
    - Procek nie cieszy 800mhz mógł być 1ghz
    Dosyć cienki egzemplarz Ci się trafił. (jf)
    .cdma.centertel.pl | 10 cze 2013, 20:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 59,2%   14,5%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 449. Pokazuję od 201 do 210.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Na koloniach
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.199.46
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.