Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 212 marek  |  10 451 telefonów  |  155 173 opinie  |  864 testy  |  6 435 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Swift L5



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,9%   18,8%   24,4% 
 Wszystkich opinii: 517. Pokazuję od 201 do 210.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • adonim
    Dla narzekaczy na szybkość telefonu, zalecam wgranie Cyanogenmoda 10.2 czyli nieoficjalnego Androida 4.3 do naszego LG L5. Wgrałem i nie żałuje. Telefon chodzi dużo szybciej niż na firmowym 4.0.3 i brandowanym 4.1.2. Instalacja dziecinnie prosta, nawet dla kogoś kto nie umie wgrać roota czy CWM. Wystarczy poprzez KDZ wgrać (raptem z 20m) soft V20D z wbudowanym rootem / CWM. Albo nawet i nie. Wciagamy bezpośrednio pliki od CM na pamięc telefonu, zaś wchodzimy do trbu recovery, instalujemy pierw CM10.2.zip, potem reebot i czekamy na instalację i konfiguracje systemu. Zaś po wszystkim wracamy do recovery i wgrywamy plik gapps.zip. Znów reebot i to wszystko. Tel chodzi jak inny.
    .serv-net.pl | 13 wrz 2013, 18:37
  • Budda
    Posiadałem ten telefon przez kilkanaście miesięcy i nie powiem o nim ani jednej negatywnej uwagi. L5 jest bardzo dobry. Ciężko było mi się z nim rozstać, ale najnormalniej w świecie miałem okazję zmienić na nowy. Telefon używa nadal moja żona i jest również zadowolona z niego. Każdy malkontent niech się nie dziwi, że zacina telefon przy odpalonych kilkudziesięciu aplikacjach naraz. Przy 512 MB RAM i procku z taktowaniem 800 MHz telefon spisuje się świetnie. Aparat naprawdę daje radę. Panorama i sekwencja jest niezła. Ekran 4 cale. Co więcej trzeba. Telefon uczciwie mogę polecić każdemu.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 wrz 2013, 21:17
  • lukek
    Mam Lg Swift L5 od ok. 2 miesięcy. Telefon jest ok, za 500 zł to wiadomo idealnego ekranu nie będzie ale dobrze że ma aż 4 cale. Kąty widzenia, to trochę większy minus, bo zawsze jak gram w grę na tym fonie, to mówię koledze żeby siadał z mojej prawej strony, bo jak będzie siedział z lewej, to nie będzie nic widział. kolory są jak dla mnie dobre. Bateria mnie coś zmniejsza bo na początku telefon jak nie był używany, to bateria nie leciała a teraz nawet jak nic nie robię to bateria mi powoli spada, ale wydaje mi się ze to wina wielu zainstalowanych aplikacji. :) Aparat może zadowolić nie wymagających użytkowników. Trochę głupio że w andku podczas nagrywania filmu nie można zatrzymać i za później dalej nagrywać, albo że nie można robić kadrów z filmu. Aplikacja Quick memo jest naprawdę fajna. Jak się nudzi, to można np. sobie porysować. Trochę szkoda że jest mało widgetów np. nie ma zwykłego zegarka tylko np. w pogodzie jest, ale można ściągnąć z sklepu play jakieś widgety. Niestety, nie wiem jak utworzyć nowy album w galerii i to mnie martwi. Dobry pomysł z NFC naprawdę przydatna aplikacja. SMS-y pisze się wygodnie ponieważ nawet w orientacji pionowej litery są duże. to chyba wszystko co mogę powiedzieć o tym smartfonie. Jak za 500 zł np. na allegro, to naprawdę polecam. Nie znajdziecie lepszego urządzenia w tej cenie.
    .cdma.centertel.pl | 12 wrz 2013, 20:04
  • R E K L A M A
     
  • POLECAM
    Telefon fajny polecam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 wrz 2013, 18:08
  • Maciek918
    @lubię_ten_telefon: Ja go widziałem w sklepie, a kiedyś miałem Samsunga Galaxy Mini 1, który miał taki sam paskudny ekran, tzn. trzeba na niego patrzeć TYLKO wprost. Małe odchylenie i kontrast spada, robi się negatyw, a ekran L5 jest taki sam...
    .dynamic.chello.pl | 12 wrz 2013, 17:14
  • lubie_ten_telefon
    Nie mam pojęcia co wy chcecie od tego telefonu. Skoro jest taki niedobry, to po co go braliście? Proste, tak? Poza tym mam ten telefon prawie rok i jestem z niego zadowolona, według mnie ekran jest ok, nie chce krakać, ale mi się nie zwiesił ani razu. Oczywiście pobieram aplikacje i mam ich sporo, a miejsca dalej jest i jest. A co do wywalania z np. facebooka, to nie wina telefonu tylko aplikacji, bo co chwile są nowe aktualizacje i aplikacje nie są do końca dobrze, że tak napiszę zrobione. Zapewne część w Was nie zgodzi się z moją opinią, ale cóż, takie życie. Bye :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 wrz 2013, 23:55
  • Emil
    Witam.
    Miałem ten telefon ponad rok czasu. Totalna katastrofa. Wyświetlasz ma strasznie słabe kąty widzenia, odwzorowanie kolorów też nie jest najlepsze. Szybka jest z jakiegoś słabego materiału i szybko rysuje się.
    Telefon muli, zacina się, tak więc szybkie i sprawne korzystanie z tego modelu można sobie wybić z głowy.
    Jest to mój drugi telefon LG i był to ostatni w moim żywocie produkt tej firmy.
    Zdziwiony zacinaniem się telefonu jak i samych aplikacji postanowiłem sprawdzić jak to jest na innych modelach konkurencyjnych firm.
    Tak więc dorwałem kolegi telefon o identycznych paramentach, po uprzednim przywróceniu ustawień fabrycznych tak aby telefon był czysty zainstalowałem na obu fonach grę Angry Bird.
    No i LG przegrał o parę długości w płynności działania aplikacji.
    Tak więc radzę naprawdę zastanowić się nad zakupem tego telefonu.
    Pozdrawiam.
    .xdsl.centertel.pl | 08 wrz 2013, 16:04
  • Maciek918
    do adonim85 : rozdziałka nie jest mega tragiczna, jakość jak w SE W995 tyle że najgorsze są kąty widzenia które są nieznoszne, kontrast fatalny.... a to wszystko dlatego że nie ma IPS tylko zwykły TFT, w L7 czy L9 tegoproblemu wcale nie ma, obraz jest o.k.
    ogólnie smartfon dla bardzo mało oczekujących, 512mb nie daje za bardzo rady, procek też byłby dobry dla 2.3 a nie 4.0.3 albo 4.1.2 no i ten ekran mało kontrastowy i brak przedniej kamery dyskwalifikuje go jako współczesny smartfon, jego specyfikacja jest zbliżona do Galaxy Ace ale między nimi jest kawał czasu
    .dynamic.chello.pl | 08 wrz 2013, 11:40
  • Lemur23
    Telefon posiadam już ok 10 miesięcy. Na początku zaniepokoiła mnie rozdzielczość wyświetlacza, ale to tylko przez to, że przez miesiąc bawiłem się topowymi modelami marek. Ekran w L5 jest aż nadto wystarczający. Potem zaczęły się te same problemy, jak u Was, drodzy recenzenci: zacinanie, wyrzucanie z aplikacji. Dowiedziałem się jednak, że jeśli zainstalujemy WSZYSTKIE aplikacje z AndroidMarket, to RAMu zwyczajnie nie wystarcza. Wg mnie, to najlepszy telefon, jaki posiadałem. Idealna relacja cena/wyposażenie/jakość. Jego zakup nie obciążą kieszeni, a konkurencyjne modele są przeciętnie dwukrotnie droższe. Pragnę też dodać, że nie jest to telefon do gier, ani stacja multimediów. Po prostu solidny, dobrze wykonany telefon dla niezbyt wymagającego, przeciętnego człowieka. Serdecznie polecam
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 wrz 2013, 16:41
  • adonim85
    do kkmmm

    Owszem, ekran może bardzo dobry to nie jest, ale zgadzam się z przedmówcą że nie jest też taki tragiczny - a już na pewno nie jest tak zły jak go "malują" w co każdej wideorecenzji niemal. Używam tego fona z 3 miesiąc chyba, i akurat do ekranu to nie przyczepiłem sie jeszcze jak dotąd. Wiem że to 320x480 przy 4", ale jakoś mi to jest zupełnie zadowalające i spełnia dla mnie swoją role. Typowy telefon z dużym ekranem dla Kowalskiego. Ekran to takie 3/5, bo mogli by dać tutaj 480 x 800 pix. ale z drugiej strony wtedy, zakup większego ciut LG L7 stracił by sens. Jak ktoś chce po primo u siebie wyeliminować wady ekranu LG L5, a po duo - chce nadal mieć telefon LG z lini L-Styles to musi nabyć ... LG L7 i tyle :). Najprostsze wyjście.
    .serv-net.pl | 05 wrz 2013, 18:28

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 56,9%   18,8%   24,4% 
 Wszystkich opinii: 517. Pokazuję od 201 do 210.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Kruger&Matz Flow
» Wiko Highway Star 4G
» Wiko Highway Pure 4G
» BlackBerry Leap
» Sony Xperia M4 Aqua
» Lenovo A7000
» Lenovo Vibe Shot
» ZTE Grand S3
» Huawei MediaPad X2
Aktualności:

» MWC 2015: Haier dla dzieci i seniorów
» MWC 2015: Konka bez pomysłu
» MWC 2015: Doogee, czyli Chińczyk potrafi
» MWC 2015: HTC z nowościami
» MWC 2015: Doro z propozycją smartfona dla niewidomych
» MWC 2015: Ubuntu w smartfonie trzeba się nauczyć
» MWC 2015: Obejrzałem smartfon z Tizenem...
» MWC 2015: Samuraje w Barcelonie
» MWC 2015: Gionee - tylko trzy modele



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.29.27
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.