Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 269 marek  |  13 048 telefonów  |  176 088 opinii  |  980 testów  |  3 387 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Swift L5

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 22,0% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 568. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Szubidubi
Mam ten telefon już od bardzo długiego czasu (jakieś 3 lata). Na tamte czasy był dobrym telefonem. Od nowości działał bardzo dobrze, nic się nie wieszało, internet działał sprawnie, robił i robi dość dobre zdjęcia. Lecz później zaczął się zawieszać, nie można było czasami odebrać przychodzących połączeń, bo często zanim wyświetlił, że ktoś dzwoni to mijało trochę czasu, tak samo jak czasami zacinał się i nie można było odebrać połączenia, ponieważ nie działał ekran. Zdarza się, że nie działają dźwięki bądź nie pokazuje, że przyszła wiadomość. Klawiatura nie raz się zacinała. Często wyłącza aplikacje, a o nowszych grach nie ma co marzyć. Nie daje rady z paroma aplikacjami na raz. Ale jego atutem jest wytrzymałość. Nie raz już spadł, ale działa :P kolejny problem na jaki się natykam po długim użytkowaniu to błędy systemowe. Nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych problem powraca, a mianowicie, dostarcza co jakiś czas po parę smsów (często 4-7 kopii jednej wiadomości) od osoby, która do nas pisze. Błąd naprawia się dopiero, gdy od momentu "zawieszenia" telefon wyśle całą konwersację (przykładowo 100 smsów na raz :/) co niestety jest bardzo denerwujące, bo często nie wiadomo kiedy ktoś pisze, a kiedy przychodzi "błędna wiadomość". Niestety po dłuższym użytkowaniu jak każdy telefon nabiera błędów i wad. Nawigacja średnia, nie polecam osobom korzystającym z niej. Jeśli chodzi o ogólne użytkowanie dla osób niewymagających nie jest źle.
.tvk.torun.pl | 18 gru 2015, 22:12
fajny gość 2
Nie kupujcie tego badziewia. Po roku zaczął się zacinać, wyłączał grę. Nie instalował aplikacji za 80 mb choć było wolne 300 mb. Powtarzam! Nie kupować!
.ostnet.pl | 18 gru 2015, 20:12
bob
To mój pierwszy telefon z Androidem, dostałem od znajomej. Na stockowym andku 4.0.3 chodził całkiem znośnie, później zmieniłem na rootowanego stocka 4.1.2 v20j z cwm i powywalałem część zbędnych apek systemowych/producenta. Na tym systemie też nie było tragedii, chociaż przy otwartej apce gg, radiu internetowym i przeglądarce gubił majtki i zabijał aplikacje. Wiedziałem jednak, że z tego telefonu można wyciągnąć więcej. Zainstalowałem więc system oparty o cyanogen mod 11 (kitkat 4.4.4, caliban-cm x-b1) z customowym kernelem i podkręconym prockiem do 1.1 ghz. Aktualny system zarządza pamięcią tak, że spokojnie można mieć włączone gg, radio, przeglądarkę z 5 kartami, facebooka lite, menedżera plików i notatnik z którego teraz piszę ;) Do tego jeszcze viper fx, dla poprawy dźwięku i apkę do zarządzania połączeniem aero2. Do aparatu polecam apkę lgCamera. Za jej pomocą także jesteśmy w stanie wycisnąć więcej z aparatu, kręcąc filmy z rozdziałką 800x480. Wiem, że to wszystko dupy nie urywa w dobie obecnych smartfonów, które mają po 4 gb ramu i 8 rdzeni. Jednak weźcie pod uwagę, że to nieraz oprogramowanie nie wyrabia i zamula, a nie samo hardware. Po tych drobnych poprawkach telefon działa znośnie, zdjęcia też robi całkiem niezłe przy dobrym świetle.
.free.aero2.net.pl | 26 paź 2015, 09:10
R E K L A M A
 
dejw54
Telefon jest w porzadku. Wszystko dziala bez zarzutu, nie tnie sie, nie zawiesza - a tel. nie jest nowy, przejalem go po zakonczeniu umowy przez inna osobe. Jedynie konfiguracje mmsow trzeba bylo zrobic recznie, z automatu nic nie przychodzilo. Jestem zadowolony. System oryginalny, kilka apek wgralem i wszystko chodzi na oryginalnym systemie bez problemu. Aparat ok - po nokii 6220c bylem przyzwyczajony do lepszych zdjec, ale teraz mam przynajmniej latarke ;), ktora w robocie sie przydaje. telefon noszony w caly czas w pokrowcu i wyglada na nowke :) polecam
.opera-mini.net | 30 wrz 2015, 10:09
quba
Po 3 latach użytkowania starła sie srebna ramka wpkół ekranu i logo LG na tylnej obudowie. Aero 2 teżdziala świetnie. Mikrofon i słuchawka działaja od początku tak samo. Bateria czasem wytrzymuje 2dni. Android jak kazdy system, kiedy die skonfiguruje to dziala plynnie. Wyświetlacz do uzytku domowego OK. Male katy widzenia.
.free.aero2.net.pl | 26 wrz 2015, 11:09
Infomen
Telefon LG E610 znakomita maszyna, pod warunkiem że umie się korzystać ze Smartfonów, dodam że to nie telefony dla gamoniów. Większość aplikacji działa bez zarzutu, oczywiście tylko przydatne nie obciążające pamięć w tle. Nie stosuje aplikacji śmieci i aplikacji działających dla ukrytych (komputerów bazowych) które przez programy wabiki wykorzystują procesory innych dla swojej korzyści obliczeniowej. GPS działa znakomicie nic się nie zacina płynnie pokazuje trasę przejazdu. Ekran i dotyk działa płynnie, bateria też działa bez zarzutu do 5 dni.
Ktoś zapyta jak to możliwe skoro inni pisali tak negatywne komentarze. Odpowiem telefon zrotowany,dobrane sensowne oprogramowanie, użytkownik posiadający sporą wiedzę o podzespołach telefonów, ich budowie, oraz oprogramowaniu.
Mimo że nabyty jako używany, będzie służył wiele lat i opinia zostanie taka sama. Problem nie tkwi w (maszynie LG, ale w użytkownikach, oraz sposobie użytkowania czy wam się to podoba, czy nie. Opinia pozytywna.
.ssp.dialog.net.pl | 19 wrz 2015, 22:09
PabloTTi
Brałem ten telefonik w abonamencie 1,5 roku temu - już wtedy czytałem opinie żeby ostrożnie podchodzić do zakupu tego telefoniku bo jest mułowaty. Kupiłem go za "złotóweczke" z myślą ze nie będę szalał po grach i aplikacjach. Dziś mogę powiedzieć ze był to błąd - tel. odłożyłem na polkę i musiałem uruchomić moja stara nokie 500 która służyła tylko do otwierania piwa.LG kompletnie ni dźwiga Androida - nie wiem dlaczego w ogolę dopuszcza sie w nim aktualizacje itp - po przywróceniu ustawień fabrycznych wystarczy tydzień użytkowania i są kłopoty aby odebrać połączenie przychodzące. Zdarzało się ze tel miał serie lagów po których nie chcący dzwoni się do kogoś - musiałem wyjmować baterie bo na ekranie 0 reakcji...Nie doczekałem z nim do końca umowy i wróciłem do starej noki która na symbianie chodzi jak błyskawica przy LG.

Nawigacje do auta - polowa app. navi się wiesza i wywala np po 15 min jazdy, nawi z map google ma lagi co bardzo potrafi wkur. człowieka, znalazłem jedna darmowa która bazuje na openstreet i sie nie ścinała ani razu ale ogólnie temat męczarnia.

Podsumowując - nie można go polecić nawet jak ktoś chce tylko korzystać z podstawowych funkcji tj. dzwonienie, sporadycznie nawigacja.
.com.pl | 11 wrz 2015, 10:09
aleksander2001
Kupiłem LG Swift L5 w PLAY'u za gotówkę nie było warto wersję Czarno podobał mi się i działał całkiem OK przez 5 miesięcy ale po tym czasie już była katastrofa :(
PLUSY:
- Wytrzymałość
- Dobry aparat fotograficzny jak na 5 Mpix
- NFC
- Cena 250 zł
MINUSY:
- Strasznie muli (przy 3 aplikacjach zainstalowanych były to: Facebook, Instagram, Retrica i strasznie się cięło)
- Sklep Play przy szybkim internecie pełny zasięg wi-fi uruchamiał się 5 minut
- Wywala z aplikacji
- Zdzierała się farba :(
- Słaba jakość dźwięku przez głośnik
- Nie przenosił moich aplikacji na kartę SD (8GB Sony) jedyne co to zdjęcia :(
telefonu pozbyłem się za 80 zł dołożyłem pieniądze i wymieniłem go na iPhone 3G 16 GB i działa świetnie na IOS
jednym słowem NIE POLECAM :(
MOJA OCENA: 4/10
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 sie 2015, 11:08
Przemek  mail
Witajcie. Czytajac wasze opinie jestem w szoku. Moj L5 dziala bez zarzutu. Nie tnie sie, nie wiesza. Bateria w miare, aparat super jak za te cene. Zasieg dosc dobry. Coz wiecej chciec za takie pieniadze. Ogolnie jestem zadowolony. Pozdrawiam.
.play-internet.pl | 21 sie 2015, 11:08
Ziarniak
Jak większość osób tu wypowiadających się na temat tego smartfona również jestem dwuletnim posiadaczem LG Swift L5. Niestety oceniam ten sprzęt negatywnie pomimo początkowego zadowolenia. Do głównych minusów muszę zaliczyć częste zawieszanie się klawiatury jak i samych aplikacji, odbieranie połączeń przychodzących nie należało to najłatwiejszych czynności ponieważ często przez kilka sekund miałem czarny ekran i w żaden sposób nie mogłem odpowiedzieć na telefon. Jestem jedynie troszeczkę zadowolony z aparatu 5mpx, w dzień robił bardzo dobre zdjęcia natomiast w sytuacjach gdy robiło się trochę ciemniej zdjęcia wyglądały tak samo jak obrazy uwiecznione aparatem VGA.
.adsl.inetia.pl | 17 sie 2015, 23:08

Thumb Up

54,0% 

Thumb Down

 22,0% 

Pytanie

 23,9% 

 Wszystkich opinii: 568. Pokazuję od 11 do 20.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu