Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 306 telefonów  |  145 797 opinii  |  720 testów  |  4 593 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG Optimus L9 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,8%   3,9%   21,3% 
 Wszystkich opinii: 127. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Hycuś
    Telefon zakupiony w sieci sklepów Euro czyli system niebrandowany zaktualizowany do 4.4. W moim posiadaniu od 3 tygodni.

    Zalety:
    - naprawdę świetny wyświetlacz, jakość obrazu robi wrażenie (największa zaleta)
    - zaskakujące wymiary jak na telefon z ekranem 4,7 cala, dobrze trzyma się w dłoni
    - nakładka LG
    - aktualizacja do KitKata
    - wydajność telefonu: Fifa 14, Real Racing 3 działają płynnie bez przycięć (innych gier jeszcze nie sprawdzałem)
    - aparat jak na cenę telefonu
    - pilot TV
    - rozdzielczość HD (w tej cenie nie spotykana, pomijając "chińczyki"
    - świetny stosunek ceny do jakości
    - przednia kamerka
    Wady:
    - mimo 1GB RAMu tylko 200-300 dostępne dla użytkownika
    - niepodświetlane klawisze "systemowe"
    - brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę pamięci co np. dla mnie jest bardzo uciążliwe, bo mogę zainstalować tylko jedną większą grę, gdyż na kolejną nie ma już miejsca. Jest to chyba największa wada.
    - ekran mógłby być czulszy na dotyk
    - trochę kiepski układ graficzny (Adreno 305)
    - nie docierają czasem wiadomości SMS (podobno ten typ tak ma)
    - bateria mogłaby trzymać dłużej

    Jako telefon do 1000 zł, według mnie chyba najlepsza propozycja. Zastanawiałem się jeszcze nad SGS3 i Xperią SP. SGS3 z powodu aparatu ale przegrał z powodu braku wsparcia (aktualizacja do 4.4). Xperia SP interesowała mnie ze względu na bardzo wydajny układ graficzny (Adreno 320)i bardzo dobry procesor ale różnica cenowa jest zbyt duża plus LG przebija go wyświetlaczem i wyglądem. Sony mimo mniejszego ekranu ma większe wymiary i według mnie jest po prostu brzydka.

    Z LG L9 II jestem bardzo zadowolony. Wszystko płynnie chodzi. U mnie aktualizacja do 4.4 poprawiła pracę systemu i warto to zrobić. Co dla mnie najważniejsze filmy Full HD chodzą płynnie, bez żadnych przycięć. Ekran naprawdę zachwyca, granie, przeglądanie internetu, oglądanie filmów jest bardzo przyjemne. Wady są do zaakceptowania. Najbardziej boli brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę ale to podobno można wyeliminować za pomocą roota. Mimo małej ilości dostępnego RAMu gry chodzą płynnie ale czasem wywalają się do pulpitu (REal Racing 3).

    W mojej opinii jest to telefon oferuje bardzo dużo jak na swoją cenę (700 zł) i bije znacznie droższych rywali. Bardzo go wszyskim polecam.
    .centertel.pl | 01 wrz 2014, 22:09
  • kaaqua
    Mój LG L9 II właśnie wrócił z serwisu. Telefon zakupiłem w sieci Plus w Krakowie i dostał się do autoryzowanego serwisu LG, gdzie wymieniono mu taśmę i (o dziwo) wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Dodatkowo przykleili logo LG pod klapką baterii, ale to już taki mały smaczek na pocieszenie. Po naprawie (nie wiem jak serwis LG to zrobił, ale) telefon chodzi jak rakieta. Dodatkowo zwolniło się ok. 0,5GB przestrzeni w pamięci wewnętrznej, ponieważ wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Pozytywy o tym LG mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale zrobiłem to już pod moim starszym postem, więc zapraszam do niego, ale w skrócie gorąco polecam ten telefon (jak i serwis LG) :)
    Pozdrowienia dla użytkowników telefonu i redakcji mgsm.pl
    .207.96.67 | 01 wrz 2014, 17:09
  • dj daro
    Polecam wszystkim uzytkownikom sposob na zyskanie dodatkowych 50 mb ramu wpisujemy kod 3845#*605# i w zakładce MLT zaznaczamy na disabled i resetujemy telefon. Sposob nie powoduje utraty gwarancji. Ogolnie telefon jest swietny, mialem bardzo duzo telefonow ale ten jest super. Nie polecam aktualizacji do 4.4, poniewaz telefon zaczyna mulic i ogolnie sa problemy. Pozdrawiam
    .227.104.136 | 26 sie 2014, 14:08
  • R E K L A M A
  • tato
    Ja swój kupiłem za 480zł 24m gw uzywany 2 tygodnie

    ZALETY:

    - kolory i jakość wyświetlanego obrazu, sam ekran jest zaleta i wadą, nie jest tak czuły na dotyk jak np S3 LTE itp
    - dźwięk po podłączeniu słuchawek bardzo przyzwoity, na dobrych słuchawkach i głośny - na S3LTE było o wiele ciszej
    - wymiary w stosunku do rozmiaru wyświetlacza
    - po włożeniu w Case tel nadal nieduży wrażenia z solidności materiałów się podnoszą - przy S3LTE po opiniach ogólnoświatowych o pękających ekranach nawet samych z siebie bałem się go dosłownie nosić
    - IRDA, naprawdę świetny dodatek
    - grafika naprawdę dobra, tel u mnie się nie grzeje - i mniej zacięć niż na S3LTE
    - ogólna prędkość bardzo zadowalająca, wifi prawie natychmiast, tak samo zmiana 2g na 3g, gps itd
    - wg mnie bardzo przejrzysty interfejs z odpowiednim luncherem
    - root dziecinnie prosty, a sam KK i to brandowany - obecnie PLAY uważany jest za najlepszy wybór bez custom ROM na ten telefon - bardzo zwinny, nareszcie deweloperzy poszli po rozum do głowy i zrobili np przejrzystą belkę statusu, która zawsze zabiera nieco ekranu
    - bateria, baaaardzo przyzwoicie, na pewno lepiej niż na S3LTE
    - jakość połączeń wyśmienita - na S3LTE po podłączeniu słuchawek w trakcie rozmowy słyszałem dziwne pluski, tutaj zero
    - cena ok 500zł bardzo przyzwoita
    - kamera bez tego zrytego błędu agresywnego AF jak to ma miejsce w wielu tel od LG w tym G2
    - przycisk boczny konfigurowany pod dowolną aplikację

    NIE ZALETY:

    - kiedyś LG zakładało fabrycznie folie na swoje modele, tego mi brak
    - nie zaletą bo nie wadą jest też brak diody powiadomień, ale tylko dlatego, że wcześniej miałem S3LTE i to faktycznie był ciekawy niuans

    WADY:

    - ilość RAM bardzo mała tak naprawdę na dzisiejsze standardy, ok 200-300MB na wyczyszczonym tel zostaje dla użytkownika, chociaż pomimo tego tel jest bardzo płynny i przycięcia czy myślenie zdarza się bardzo rzadko
    - atrapa jednego głośnika :(

    więcej grzechów póki co nie pamiętam, przy 1,5 GB RAM ten tel w tym przedziale cenowym byłby wg mnie zwycięzcą
    .wroclaw.vectranet.pl | 18 sie 2014, 17:08
  • AnnGa
    Kwestia nie dochodzenia smsów jest częstą wadą, ale nie tylko tego modelu. Co najgorsze ani producent ani operator nie potrafią tego problemu rozwiązać. Smy nie dochodzą wybiórczo i nie pomaga zmiana karty sim czy reset telefonu, jest to dość frustrujące.
    Poza tym telefon delikatnie się przycina, wychodząc z aplikacji ikony pulpitu wskakują po kilku sekundach. I często występuje problem z danymi w tle(gdy chce je włączyć np. żeby wysłać smsa muszę włączyć i wyłączyć tryb samolotowy i dopiero dane w tle zaskakują) Nie pomagają hard resety ... dziwna sprawa
    .dynamic.mm.pl | 18 sie 2014, 11:08
  • Łukasz
    Przesiadłem się z Xperii T mogę stwierdzić że bateria miło zaskakuje duzo dzwonię i tel chodzi w 3g spokojnie wytrzymuje mi 2-3 dni przez noc nic go nie wybudza i nie zjada nawet 1% baterii. W porównaniu z lg l7 ii zjadał mi 7-10% ( może to zasługa kit kata w l9 ii. Zdjęcia ładne wiele opcji do ręcznej regulacji. Ekran piekny żywy nawet na 50% podświetlenia jasny i czytelny. Jak już wspomniałem b.dobra bateria choć 4,7" przy 2150mha myślałem że bedzie trzymał od 8 do 20 ;).
    Minus to tylna klapka która rysuje sie jak żadna inna jednak choć posiada ona antenę NFC to i tak kosztuje tylko 60zł. w AnTuTu porównywany z SGS IV a kupiłem go z 23 m gwar za 550 zł SZOK ;)
    .static.ip.netia.com.pl | 18 sie 2014, 10:08
  • 8/10 Polecam
    Posiadam telefon co prawda od kilku dni, ale mogę już coś o nim powiedzieć:

    +Duży, ładny wyświetlacz z dobrymi barwami
    +Możliwość aktualizacji do androida 4.4.2 KitKat
    +Szybkie pobieranie aplikacji, wygodne przeglądanie stron internetowych, facebooka
    +Nie zacina nawet przy wymagających gierkach, odtwarzenie filmów EKSTRA
    +W moim wypadku choćbym się starał i nie wiem jak naciskał obudowa nie skrzypnęła jak dotąd ani razu (wbrew temu co mówią inni użytkownicy)

    Wielkim minusem jest fakt, że telefon miał mieć 1gb ramu, a ma 760mb, co jest dość frustrujące. Rozumiem, że można sobie "zaokrąglić" ilość pamięci RAM, ale nie obciąć ją 0 1/4.
    Chwilami przydałby się czterordzeniowy procek, ale ogólnie i tak jest bardzo dobrze. Zawiodłem się jeszcze na aparacie - podobno miał być super ekstra, a jest zaledwie dobrze (albo to ja jestem kiepskim fotografem).

    Podsumowując telefon oceniam jak na razie pozytywnie, stosunek ceny do jakości jest dobry. Mogę jeszcze powiedzieć, że w tym samym czasie mam do czynienia z telefonem Alcatel idol mini 2s (Benchmark - nawet do 18000 pkt.) i dla osób które zastanawiają się nad kupnem Lg L92 polecam też spojrzeć na mini 2s gdyż może być dla nich równie ciekawym i być może ciut tańszym rozwiązaniem.

    Na koniec jeszcze pytanie do użytkowników - Czy w waszych modelach pamięć RAM też jest okrojona? I o co chodzi z testami benchmarkowymi Antutu - bywa, że mój model dostaje 11000 pkt. a za 10 minut 15500 pkt. dlaczego tak jest?
    .dynamic.chello.pl | 16 sie 2014, 17:08
  • Piotrek
    Mam telefon od kilku tygodni.

    Zalety:
    -duży wyświetlacz z dobrym zagęszczeniem pikseli i ładnymi kolorami, wystarczająco jasny nawet w słoneczny dzień
    -dobre zdjęcia i filmiki (pod warunkiem, że nie ruszamy telefonem w trakcie ich robienia)
    -bardzo mocna latarka
    -długi jak na smartfona z takim wyświetlaczem czas pracy
    -lekki

    Wady:
    -niestabilność systemu (w porównaniu np. do WP7)
    -trudno zrobić jakieś porządne zdjęcie gdy poruszamy się z telefonem
    .adsl.inetia.pl | 15 sie 2014, 11:08
  • BogdanAtakuje
    Mam ten telefon od miesiąca:
    Plusy:
    +dobry wyświetlacz; kolory, czytelność w jasnym słońcu
    +wydajność jak na taką cenę
    +funkcja pilota do TV, DVD, Blu-ray
    +dodatkowy boczny przycisk (można do niego przypisać każdą aplikację)
    +czas pracy na baterii (przy normalnym użytkowaniu 2 dni wytrzyma)
    +Możliwość otwierania niektórych aplikacji (kalkulator, kalendarz, video,internet,... po aktualizacji do 4.4.2 dodano kilka aplikacji)

    Minusy:
    -tylna klapka gładka z plastiku, łatwo się rysuje, skrzypi po naciśnięciu w niektórych miejscach, literki logo LG się odklejają :O (chyba największy minus)
    -umiejscowienie głośnika na dole (jak gram w jakąś grę to ciężko jest go nie zatkać ręką)
    -wystająca ostra ramka wokół ekranu (jak długo rozmawiam to trochu boli ucho)
    -przeciętna jakość dźwięku z głośnika

    Za tą cenę telefon polecam jak najbardziej :)
    .dynamic.mm.pl | 10 sie 2014, 11:08
  • Lobo
    witam jestem posiadaczem telefonu lg l9 II od kilku dni a juz pluje sobie w brode ze zakupilem ten telefon. problemow z tym telefonem nie rekompensuje ani ladny wyswietlacz ani plynna praca samego urzadzenia. postanowilem opisac moj przypadek dzieki temu moze ktos po przeczytaniu tej opini nie popelni mojego bledu. Pierwsze wrazenie telefon robi bardzo pozytywne a to za sprawa swietnego wyswietlacza oraz przyzwoitej plynnosci dzialania. Lecz po kilku dniach okazuje sie ze ma problem do zalogowania sie do nadajnikow play oraz plus trzeba kilkukrotnie ponawiac proby logowania do nadajnikow tych operatorow aby moc cieszyc sie dobrym zasiegiem. kolejnym problemem okazalo sie zawieszanie tego aparatu lecz nie chodzi o dzialanie systemu lecz zawieszanie sieci gsm gdy to juz nastapi mozna zapomniec o tym ze ktos sie do nas dodzwoni pomaga reset urzadzenia... kolejna ciekawostka jest uszkodzonu glosnik rozmow gdy go zglosnimy na max niewiele zrozumiemy rozmawiajac z kimkolwiek. Mozna oczywiscie problem z siecia zrzucic na siec play i roaming lecz ja w to nie wierze gdyz mam rownierz xperie t i tam nigdy nie mialem tego problemu. Jesli chcecie kupic sobie telefon ktory jest ladny plynny w dzialaniu to niech poszuka sobie czegos innego bo ten telefon po wprowadzeniu tak dlugiego textu przestal byc plynny.
    .opera-mini.net | 05 sie 2014, 15:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,8%   3,9%   21,3% 
 Wszystkich opinii: 127. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gionee Gpad G5
» Gionee V188
» Samsung Gear S
» Huawei Ascend P7 Sapphire
» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
Aktualności:

» IFA od kuchni, czyli targi w Berlinie nie do końca oficjalnym okiem
» Samsung Galaxy S Duos 3 pojawił się w Indiach
» Sony Xperia Z3 Compact w małym przecieku
» Gionee Elife S5.1: kolejny rekord smukłości
» Acer na IFA: smartfon Liquid Jade i opaska Leap
» Rodzinny kompas zdrowia Prestigio
» Kolejne zdjęcia iPhone 6
» Mapy HERE oraz Nike+ w urządzeniach Samsunga
» Lenovo Vibe X2 dostanie Androida L?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.22.248.240
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.