Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 418 telefonów  |  146 777 opinii  |  720 testów  |  5 768 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG Optimus L9 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,2%   3,8%   22,0% 
 Wszystkich opinii: 132. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • 7xpl
    Sprawdziłem programami Antutu i CPU-Z, które potwierdziły, że taktowanie wynosi 1400mHz. Niejasności dotyczą dokładnej nazwy procesora bo wyżej wymienione programy podają ją jako Qualcomm Snapdragon S4 MSM8230 co kłóci się ze sobą, gdyż Qualcomm twierdzi że ten procesor ma rzeczywiście 1200mHz. Warto zauważyć, że model Xperia L posiada teoretycznie ten sam procesor, a jego taktowanie wynosi 1000mHz. Można to tłumaczyć tak, że jeden producent podkręcił zegar, a drugi obniżył, przynajmniej ja to tak rozumiem.
    Dodam, że dokładnej odpowiedzi udzieliła mi Wikipedia, choć nie wiem czy w tym temacie jest to do końca wiarygodne źródło, tam wszystko by się zgadzało, więc zostawiam link: pl.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon#Snapdragon_400.
    Dziękuję za sprawdzenie; byłem naiwny sądząc, że benchmarki powiedzą coś konkretnego. Jak mi się zdaje jedynym procesorem z oznaczeniem 8230 pracującym z zegarem 1,4 GHz jest wersja AA - ten, który podałem w tej chwili w danych. Niestety nie specjalizuję się w wyszukiwaniu źródeł danych o CPU (poza oczywiście źródłami oczywistymi - u producenta). Będzie trzeba zacząć. Serwisowa lista części LG zawiera procesor Qualcomm MSM8230 bez wgłębiania się w niuanse. Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 wrz 2014, 17:09
  • 7xpl
    Błąd w specyfikacji! Zegar procesora w tym modelu ma 1,40GHz. A tak wgl telefon super!
    Masz rację o tyle, że LG powołuje się na dziwną wersję procesora, której nijak nie można znaleźć u Qualcomma. Nie do końca mam czas na wykopaliska, dlatego ugnę się. Niemniej niechętnie, bo dopiero co zmieniałem w dobrej wierze 1,4 na 1,2 GHz - również zgodnie z informacjami na stronach LG i Qualcomma. Jeśli masz chwilę i chęć - przeprowadź proszę jakiś benchmark i daj znać jaki procesor i zegar podaje oprogramowanie. (jf)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 wrz 2014, 17:09
  • tom67
    Telefon kupiłem w sieci [...] za 689zł, posiadam go od miesiąca (poprzednio miałem L9) Jestem bardzo zadowolony z poprzedniego i z obecnego telefonu. L9 2 działa płynnie, a po aktualizacji do And 4.4.2 jeszcze lepiej. W Plusie nie mam żadnych problemów z Sms-ami, wyświetlacz super, dobrze reaguje na dotyk, opcja wykrywania twarzy (nie wygasza się po ustalonym czasie gdy np. grzebie się w menu)Pliki oczywiście można przenosić na kartę SD (oprócz systemowych i głównych aplikacji systemu)Przy normalnym użytkowaniu - rozmowy, net, jakiś serial na TVN Pla. bateria wytrzymuje z powodzeniem dwa dni. Podsumowując, w tej cenie telefon super i gorąco go polecam.
    .olsztyn.mm.pl | 16 wrz 2014, 11:09
  • R E K L A M A
  • riczi
    Telefon naprawdę świetny nawet baterie ma dobrą jedyny jego mankament to głośnik
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 wrz 2014, 19:09
  • Quenti
    Bardzo fajny telefon, mam go od miesiąca i jestem zadowolona - nie zacina się, ma przejrzysty układ graficzny, robi dobrej jakości zdjęcia, duży ekran. Wygodnie leży w dłoni, można włożyć dodatkową kartę pamięci. Bateria wiadomo, zużywa się w zależności od korzystania, średnio trzyma ok. 2-3 dni. Nie należę do osób korzystających z telefonu do intensywnego grania w gry czy częstego oglądania filmów, więc nie jestem w stanie wypowiedzieć się o komforcie użytkowania pod tym kątem, ale pod wyżej wymienionymi względami LG L9 II spełnia moje oczekiwania i polecam go innym!
    .wtvk.pl | 05 wrz 2014, 16:09
  • Hycuś
    Telefon zakupiony w sieci sklepów Euro czyli system niebrandowany zaktualizowany do 4.4. W moim posiadaniu od 3 tygodni.

    Zalety:
    - naprawdę świetny wyświetlacz, jakość obrazu robi wrażenie (największa zaleta)
    - zaskakujące wymiary jak na telefon z ekranem 4,7 cala, dobrze trzyma się w dłoni
    - nakładka LG
    - aktualizacja do KitKata
    - wydajność telefonu: Fifa 14, Real Racing 3 działają płynnie bez przycięć (innych gier jeszcze nie sprawdzałem)
    - aparat jak na cenę telefonu
    - pilot TV
    - rozdzielczość HD (w tej cenie nie spotykana, pomijając "chińczyki"
    - świetny stosunek ceny do jakości
    - przednia kamerka
    Wady:
    - mimo 1GB RAMu tylko 200-300 dostępne dla użytkownika
    - niepodświetlane klawisze "systemowe"
    - brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę pamięci co np. dla mnie jest bardzo uciążliwe, bo mogę zainstalować tylko jedną większą grę, gdyż na kolejną nie ma już miejsca. Jest to chyba największa wada.
    - ekran mógłby być czulszy na dotyk
    - trochę kiepski układ graficzny (Adreno 305)
    - nie docierają czasem wiadomości SMS (podobno ten typ tak ma)
    - bateria mogłaby trzymać dłużej

    Jako telefon do 1000 zł, według mnie chyba najlepsza propozycja. Zastanawiałem się jeszcze nad SGS3 i Xperią SP. SGS3 z powodu aparatu ale przegrał z powodu braku wsparcia (aktualizacja do 4.4). Xperia SP interesowała mnie ze względu na bardzo wydajny układ graficzny (Adreno 320)i bardzo dobry procesor ale różnica cenowa jest zbyt duża plus LG przebija go wyświetlaczem i wyglądem. Sony mimo mniejszego ekranu ma większe wymiary i według mnie jest po prostu brzydka.

    Z LG L9 II jestem bardzo zadowolony. Wszystko płynnie chodzi. U mnie aktualizacja do 4.4 poprawiła pracę systemu i warto to zrobić. Co dla mnie najważniejsze filmy Full HD chodzą płynnie, bez żadnych przycięć. Ekran naprawdę zachwyca, granie, przeglądanie internetu, oglądanie filmów jest bardzo przyjemne. Wady są do zaakceptowania. Najbardziej boli brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę ale to podobno można wyeliminować za pomocą roota. Mimo małej ilości dostępnego RAMu gry chodzą płynnie ale czasem wywalają się do pulpitu (REal Racing 3).

    W mojej opinii jest to telefon oferuje bardzo dużo jak na swoją cenę (700 zł) i bije znacznie droższych rywali. Bardzo go wszyskim polecam.
    .centertel.pl | 01 wrz 2014, 22:09
  • kaaqua
    Mój LG L9 II właśnie wrócił z serwisu. Telefon zakupiłem w sieci Plus w Krakowie i dostał się do autoryzowanego serwisu LG, gdzie wymieniono mu taśmę i (o dziwo) wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Dodatkowo przykleili logo LG pod klapką baterii, ale to już taki mały smaczek na pocieszenie. Po naprawie (nie wiem jak serwis LG to zrobił, ale) telefon chodzi jak rakieta. Dodatkowo zwolniło się ok. 0,5GB przestrzeni w pamięci wewnętrznej, ponieważ wgrano niebrandowane oprogramowanie, co mnie bardzo cieszy. Pozytywy o tym LG mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale zrobiłem to już pod moim starszym postem, więc zapraszam do niego, ale w skrócie gorąco polecam ten telefon (jak i serwis LG) :)
    Pozdrowienia dla użytkowników telefonu i redakcji mgsm.pl
    .207.96.67 | 01 wrz 2014, 17:09
  • dj daro
    Polecam wszystkim uzytkownikom sposob na zyskanie dodatkowych 50 mb ramu wpisujemy kod 3845#*605# i w zakładce MLT zaznaczamy na disabled i resetujemy telefon. Sposob nie powoduje utraty gwarancji. Ogolnie telefon jest swietny, mialem bardzo duzo telefonow ale ten jest super. Nie polecam aktualizacji do 4.4, poniewaz telefon zaczyna mulic i ogolnie sa problemy. Pozdrawiam
    .227.104.136 | 26 sie 2014, 14:08
  • tato
    Ja swój kupiłem za 480zł 24m gw uzywany 2 tygodnie

    ZALETY:

    - kolory i jakość wyświetlanego obrazu, sam ekran jest zaleta i wadą, nie jest tak czuły na dotyk jak np S3 LTE itp
    - dźwięk po podłączeniu słuchawek bardzo przyzwoity, na dobrych słuchawkach i głośny - na S3LTE było o wiele ciszej
    - wymiary w stosunku do rozmiaru wyświetlacza
    - po włożeniu w Case tel nadal nieduży wrażenia z solidności materiałów się podnoszą - przy S3LTE po opiniach ogólnoświatowych o pękających ekranach nawet samych z siebie bałem się go dosłownie nosić
    - IRDA, naprawdę świetny dodatek
    - grafika naprawdę dobra, tel u mnie się nie grzeje - i mniej zacięć niż na S3LTE
    - ogólna prędkość bardzo zadowalająca, wifi prawie natychmiast, tak samo zmiana 2g na 3g, gps itd
    - wg mnie bardzo przejrzysty interfejs z odpowiednim luncherem
    - root dziecinnie prosty, a sam KK i to brandowany - obecnie PLAY uważany jest za najlepszy wybór bez custom ROM na ten telefon - bardzo zwinny, nareszcie deweloperzy poszli po rozum do głowy i zrobili np przejrzystą belkę statusu, która zawsze zabiera nieco ekranu
    - bateria, baaaardzo przyzwoicie, na pewno lepiej niż na S3LTE
    - jakość połączeń wyśmienita - na S3LTE po podłączeniu słuchawek w trakcie rozmowy słyszałem dziwne pluski, tutaj zero
    - cena ok 500zł bardzo przyzwoita
    - kamera bez tego zrytego błędu agresywnego AF jak to ma miejsce w wielu tel od LG w tym G2
    - przycisk boczny konfigurowany pod dowolną aplikację

    NIE ZALETY:

    - kiedyś LG zakładało fabrycznie folie na swoje modele, tego mi brak
    - nie zaletą bo nie wadą jest też brak diody powiadomień, ale tylko dlatego, że wcześniej miałem S3LTE i to faktycznie był ciekawy niuans

    WADY:

    - ilość RAM bardzo mała tak naprawdę na dzisiejsze standardy, ok 200-300MB na wyczyszczonym tel zostaje dla użytkownika, chociaż pomimo tego tel jest bardzo płynny i przycięcia czy myślenie zdarza się bardzo rzadko
    - atrapa jednego głośnika :(

    więcej grzechów póki co nie pamiętam, przy 1,5 GB RAM ten tel w tym przedziale cenowym byłby wg mnie zwycięzcą
    .wroclaw.vectranet.pl | 18 sie 2014, 17:08
  • AnnGa
    Kwestia nie dochodzenia smsów jest częstą wadą, ale nie tylko tego modelu. Co najgorsze ani producent ani operator nie potrafią tego problemu rozwiązać. Smy nie dochodzą wybiórczo i nie pomaga zmiana karty sim czy reset telefonu, jest to dość frustrujące.
    Poza tym telefon delikatnie się przycina, wychodząc z aplikacji ikony pulpitu wskakują po kilku sekundach. I często występuje problem z danymi w tle(gdy chce je włączyć np. żeby wysłać smsa muszę włączyć i wyłączyć tryb samolotowy i dopiero dane w tle zaskakują) Nie pomagają hard resety ... dziwna sprawa
    .dynamic.mm.pl | 18 sie 2014, 11:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,2%   3,8%   22,0% 
 Wszystkich opinii: 132. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Overmax Vertis 4010 You
» Vivo X5
» LG Wine Smart
» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
Aktualności:

» LG Wine Smart, czyli smartfon z klapką
» Vertis 4010 You: muzyczna nowość Overmax
» Thunder 345 LTE: pierwszy KAZAM w 4G
» Huawei Honor Play 4 z 64-bitowym procesorem i LTE
» Nasiusiaj na telefon
» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.167.207.16
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.