Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 123 telefony  |  144 071 opinii  |  720 testów  |  5 256 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG Optimus L9 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,6%   3,5%   21,9% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • dave
    O plusach i minusach już wszystko zostało napisane. Chciałem tylko dodać, że pływałem z nim w jeziorze... Na początku ekran zwariował ale po wysuszeniu na słońcu działa bez zarzutu. Także klasa! Telefon trzyma nadal fason i działa bez zarzutu, oby takich więcejwięcej.
    .play-internet.pl | 20 lip 2014, 22:07
  • posiadacz
    + mega wyświetlacz (kolory, reakcja na dotyk)
    + wydajność/cena (antutu 16 650 pkt!)
    + oprogramowanie 4.4.2, płynność, szybkość uruchamiania się
    + aparat i dioda

    - tylna klapka
    - brak podswietlenia dolnych klawiszy
    - jakość dźwięku (konieczny poweramp, aby wykorzystać droższe słuchawki)
    .adsl.inetia.pl | 19 lip 2014, 15:07
  • kubaLG
    Ogólnie telefon jest super wszystko chodzi jak należy jedyne co to słuchawki w zestawie są do niczego, poza tym wszystko ok. Czasami zdarzają się leciutkie przycinki podczas gry, zastanawia mnie tylko czy będzie aktualizacja do androida 4.4.4, obecnie mozna pobrac 4.4.2 ale ta najnowsza jest dość ważna, szczególnie pod wzgledem bezpieczenstwa, wiecej tutaj - [...] Pozdrawiam.
    .warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl | 16 lip 2014, 01:07
  • R E K L A M A
  • Luuuk
    Dla mnie telefon po prostu świetny. Posiadam go od kilku tygodni i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie jestem osobą wymagającą cudów. Bałem się na początku samej marki, ale obecne LG to nie to co było kilka lat temu.

    Moje plusy:
    - dobry aparat i kamera (chcesz super fot kup sobie super lustrzankę),
    - baaardzo intuicyjne menu,
    - świetnie sprawdza się do czytania książek,
    - mocna bateria, ładuję go raz na 2-3 dni,
    - dobrze się z niego korzysta z neta, ekran duży i czytelny,
    - dobry odtwarzacz mp3

    Moje minusy:
    - metalowa ramka lekko wystaje ponad ekran i czasem czuć to kiedy się rozmawia i dotyka ucha,
    - LG powinno się wstydzić dodawać do zestawu słuchawki z odpustu za 3 zł no ale mam swoje więc te wylądowały w koszu,
    - obudowa lekko skrzypi
    .dynamic.chello.pl | 15 lip 2014, 07:07
  • rerder24
    Posiadam ten telefon z PLAY ponad miesiąc. Chodzi płynnie, po prostu cudnie. Ostatnio zaktualizowałem do androida 4.4.2 i polepszyło to tylko działanie. Jest teraz szybszy i stabilniejszy. Polecam wszystkim ten smartfon. Po prostu igła. Tani, ładny, dobre parametry, to naprawdę udany model
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 lip 2014, 12:07
  • Grzegorz  mail
    Wziąłem w Play Moto G dla mnie i LG L9II dla małżonki (byłem uprzedzony do LG). Są to obecnie chyba najlepsze kąski w Play. Po dwóch tygodniach użytkowania mogę powiedzieć: oba telefony genialne, ale wygrywa LG, dlaczego? - 1. pełen ekran 4,7 cala, w moto G przyciski funkcyjne na ekranie, dlatego praktycznie jest około 4,3 cala; 2. Aparat foto (lepsze zdjęcia i filmy); 3. Slot na dodatkową pamięć; Muzycznie, na aplikacji poweramp z dobrymi słuchawkami "Brainwavz" jest bardzo podobnie, czyli super; oba mają świetne wyświetlacze z gorilla glass, szybkość działania podobna, czyli świetna. Polecam zdecydowanie LG (z powodów wymienionych wyżej). Dodam, że LG działa na android 4.1, jest dostępna aktualizacja do 4.4, ale dziękuję, nie ryzykuję. Jest super, to po co kombinować? Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych i polecam mocno ten telefon!!!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 lip 2014, 10:07
  • AndrzejD
    Do #nick: Na takie problemy na pewno dobrze zadziała zainstalowanie Cyanogenmoda 11 (poszukaj na XDA). Wiem że to nieoficjalne rozwiązanie i nie każdy się na nie zdecyduje, ale ja się zdecydowałem i nie żałuję. Telefon na CM'ie chodzi jak rakieta, praktycznie żadnych zacięć . RAMu wolne ok. 300MB, czyli dużo więcej niż na stocku. Wydajność - na high detalach Asphalt 8 chodzi płynnie i bez problemów, a na stockowym systemie tak jak u Ciebie też często się wyłączał. Instalacja nowego systemu do najłatwiejszych nie należy, ale ja dzięki instrukcjom nauczyłem się tego w weekend. Polecam poszukanie więcej na XDA.
    .dynamic.chello.pl | 05 lip 2014, 21:07
  • nick  mail
    Moje wrażenia po 2 tygodniach użytkowania są dość mało entuzjastyczne. Tylna klapka mocno trzeszczy (wystarczy zwykłe wzięcie telefonu do ręki np. w celu odebrania połączenia), szybko się "palcuje" i zbiera rysy". Ekran jak najbardziej na plus, kąty widzenia dla mnie w porządku, podobnie jak jego jasność i reakcja na dotyk. Lekko przeszkadzać może ostra krawędź wokół ekranu (podczas rozmów mnie to akurat irytuje). Nie wiem czy to wina mojego sprzętu (raczej nie bo czytałem o tym problemie na wielu forach internetowych) ale wydajność telefonu jest bardzo nierówna. Podczas przechodzenia z głównego ekranu do listy aplikacji czasem trzeba odczekać 1-2 sekundy aż pojawią się ikony, to samo przy wychodzeniu z aplikacji (widżety na ekranie głównym pojawiają się dopiero po chwili). Do tego dochodzi samoczynne zamykanie się aplikacji, głównie gier. Testowałem Real Racing 3, Dead Space, GTA: SA, (najniższe detale jakie mogą być) a nawet Angry Birds i we wszystkich występował ten sam problem. Spotkałem się z opinią, że to wina złego zarządzania pamięcią RAM. Miało na to pomóc wyłączenie pewniej opcji w ukrytym menu - mi to nic nie dało lecz widziałem opinie, że u niektórych osób problem zniknął. Jeżeli problem nie zniknie przy jakiejkolwiek aktualizacji lub (jeżeli to wina mechaniczna) gwarancja nic nie da to telefon kompletnie nie jest wart polecenia dla osób, które nieraz chcą używać telefon do czegoś innego niż tylko dzwonienia i korzystania z internetu. [Android 4.4, niebrandowany]
    .konin.mm.pl | 03 lip 2014, 18:07
  • To_nie_zart
    Lg lg ii posiadam od tygodnia. Narazie mogę powiedzieć o nim same dobre rzeczy. Zastanawiałem się nad kupnem l90, ale kierując się wyświetlaczem wybrałem l9 ii. I... Nie żałuję. Nie ma żadnych widocznych pikseli. Obraz jest bardzo ostry. Jasność wyśmienita. Podobają mi się także jego wymiary. Aparat dosyć dobry. Lampa błyskowa- miód majonez. To mój pierwszy telefon od lg więc możliwości nakładki systemowej zwróciły mi w głowie. Samsungi tego nie mają... Szkoda że jakość muzyki nie jest na wysokim poziomie. Filmy odtwarza wyśmienicie. Bateria trzyma 2 dni przy dość mocnym użytkowaniu. Trochę denerwują mnie przyciski dotykowe na dole (parę razy dotknąłem home podczas grania...) Wystarczy się przyzwyczaić. 8 gb pamięci wewnętrznej w zupełności wystarcza. Wystarczy zainstalować kartę pamięci. Jeśli chodzi o tylną obudowę która łatwo się rysuje - Wystarczy kupić etui.
    Ogólnie telefon GIT.
    Czy polecam? Bardzo!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 lip 2014, 21:07
  • Daga
    Telefon zakupiłam w lutym, na początek bajka- super telefon naprawdę pod każdym wzglęgem. Po aktualizacji Androida do wersji Kit Kat zaczęły się problemy. Najpierw przestały dochodzić smsy, średnio na 10 smsów dochodziło 6. Od tygodnia pojawił się kolejny problem. W trakcie rozmowy, po odłożeniu telefonu od ucha LG się nie podświetla w ogóle, po ustawieniu w opcjach "przycisk zasilania kończy rozmowę" także nie można się rozłączyć. Dodatkowo telefon zarówno w sieci 2G i 3G traci często zasięg. W telefonie zostały przywrócone ustawienia fabryczne i bez zmian. Pozostaje mi jedynie oddać telefon do serwisu i czekać na pozytywy rezultat. Możliwe, że trafiłam na felerny egzemplarz, jednakże po przekopaniu internetu doszukałam się podobnych problemów u innych :/
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 lip 2014, 21:07

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 74,6%   3,5%   21,9% 
 Wszystkich opinii: 114. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» Na koloniach
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku
» Xiaomi Mi4 - najszybszy telefon na świecie
» Amazon Fire oferuje dynamiczną perspektywę w grach
» Tylko 5 milimetrów - jak można odchudzić smartfona



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.197.215.146
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.