Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 246 marek  |  11 539 telefonów  |  162 612 opinie  |  908 testów  |  4 880 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L7 II

Thumb Up

60,5% 

Thumb Down

 13,8% 

Pytanie

 25,7% 

 Wszystkich opinii: 253. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

AZOG
Ten telefon używam 2 lata. Wszystko działa ok. Aparat robi dobre zdjęcia. Gry działają nie tną się. Baterie ma mocną. Ogólnie wszystko działa bez zarzutu. Jedynie przenoszeni plików na karte sd nie działa. Polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 sie 2015, 10:08
Adam
Nie wiem o co chodzi większości piszących tu opinie. Smartfon w 100% spełnia swoje zadania a problemy jakie tu ludzie opisuja to tylko szczera ich niechęć do zajrzenia na forum o L7 II. Mam ten fon na Android KITKAT i ŻADNYCH PROBLEMÓW !!! Pamięci nie brakuje, bateria nawet 4 dni potrafi wytrzymać. Działa szybko, płynnie i bez problemów.
Dla tych co mają problemy ze smartfonami polecam NOKIĘ 3310.
.197.61.106 | 15 sie 2015, 17:08
ukasz  mail
Telefon mam od dwóch lat. Ciężko powiedzieć o nim coś złego.
Jedyny minus to fakt, że raz na jakiś czas (1 na 10 rozmów) gdy próbuję do kogoś zadzwonić to nie włącza się mikrofon. Trzeba wtedy zresetować telefon. Da się z tym żyć.
Po 2 latach użytkowania bateria potrafi trzymać nawet PIĘĆ!!! dni.
.lublin.mm.pl | 10 sie 2015, 15:08
R E K L A M A
 
Patrycja
Telefon użytkuję 2 lata i jest to mój pierwszy LG i chyba jeden z najlepszych telefonów jaki do tej pory miałam a trochę się ich przewinęło, więc jestem bardzo zdziwiona negatywnymi opiniami w takiej ilości. Zdjęcia są naprawdę dobrej jakości, nic się nie zacina, wszystko wyświetla się prawidłowo, kolory nasycone, telefon intensywnie eksploatowany: internet, muzyka, smsy, skype, gry. Rozmowy telefoniczne bez zakłóceń. Przydatna funkcja podświetlanego przycisku przy nieodebranym połączeniu lub smsie. Bateria trzyma przy takim użytkowaniu przez cały dzień. Do tego telefon jest naprawdę wyjątkowo wytrzymały, raz przypadkowo wpadł do toalety (wypadł z kieszeni), kolejnym razem wysunął się córce z rączek i spadł przez balkon do sąsiadów piętro niżej a ponieważ pogoda była kiepska to leżał dwie godziny w deszczu. Przy upadku odskoczyła tylna klapka i wypadła bateria... jak na złość sąsiedzi wyjechali na urlop więc nie było innego wyjścia jak zrzucić go na dół - z III piętra, jak by tego było mało zamiast spaść na trawę to spadł na studzienkę kanalizacyjną. Mimo tego ekran cały, nie poszedł w drobny mak, nie pękł, tylko lekko "poobijała" się obudowa na krawędziach, po wytarciu, wsadzeniu baterii itd telefon działa tak samo jak przedtem. Nic nie trzeszczy i nie piszczy. W Samsungu i HTC ekrany poszły w krótkim czasie po zakupie przy normalnym użytkowaniu. Po dwóch latach eksploatacji LG swift L7 II tylna klapka trochę słabo się trzyma ale nie odpada. A pomyśleć, że nie byłam chętna żeby kupić ten telefon bo miałam upatrzony inny ale namówił mnie sprzedawca i przyznam, że był to jeden z najlepszych zakupów jaki dokonałam. Może mój egzemplarz był jakiś wyjątkowy odbiegający od normy ale osobiście bardzo polecam.
.10.93.244 | 06 sie 2015, 21:08
jaaaa  mail
Na poczatku telefon wyadawal mi sie idealny. Dobrze trzymalo sie go w rece, byl dosc lekki. Wszystko bylo super do momentu gdy zaczelam sciagac wiecej aplikacji. I tutaj zaczely sie schody, telefon zaczal sie scinac, slabo chodzil. Do wad nalezy bateria, jest bardzo slaba przy intensywnym uzywaniu wytrzymuje max 7 godzin. Do tego tylny panel bardzo sie rysuje pomimo etui co jest naprawde denerwujace. A i wszystkim radzilabym zakupienie foli ochronnej na wyswietlacz.
.ssp.dialog.net.pl | 05 sie 2015, 12:08
Gosia
Mam telefon od ponad roku i nie jestem zadowolona z niego . Najgorszy telefon jaki kupiłam i już nigdy nie kupię nic z LG .
Wiele razy go formatowałam ale to i tak nic nie dawało bo:
- telefon się zacina , zawiesza no nie da się na nim nic zrobić po prostu
-strony (internet) , aplikacje , czy nawet menu potrafi ładować się ponad 40 sekund ....
- Z każdej aplikacji mnie wywala do strony głównej , nie mogę nawet zainstalować żadnej gry na nim bo każda gra się tnie ...
-android do dupy 4.0.3 a gdy chce zaktualizować oprogramowanie to pisze: " Korzystasz z najnowszej wersji oprogramowania dla bieżącej wersji systemu operacyjnego." więc lipa
-telefon się sam wyłącza
-aparat to porażka , jest słaby i nie potrafi ustawić ostrości .
-odtwarzacz muzyki także się sam wyłącza z resztą jak wszystko .
Następna rzecz która mnie denerwuje w tym telefonie to,to że nie mogę go naładować nie wiem dlaczego ale gdy powiedzmy go naładuje i ma te swoje 100% baterii pół godziny leży nic z nim nie robię i pokazuję mi że zostało 15% ... to jest okropne , w dodatku bateria się tak grzeje że idzie się oparzyć ! ;/ Nikomu nie polecam telefonu !! Idzie się skreślić przy tym telefonie !
.dynamic.chello.pl | 16 lip 2015, 17:07
jabolarz
NIE POLECAM tego telefonu. Tak jak pisało wielu przede mną, ten telefon ma masę wad i bardzo niewiele zalet. Jeśli ktoś daje Ci do za darmo, weź, ale pewnie za chwilę będziesz narzekał. Miałem w swoim życiu około 10 telefonów i żaden nie irytował tak bardzo jak ten model.

Wady:

-bateria
-mało pamięci
-zacina się ekstremalnie wręcz często
-samoczynnie wyłącza się muzyka
-resetuje się
-niskiej jakości obudowa

i wiele, wiele innych o których zwyczajnie nie chce się pisać.

Zalety:

-wytrzymałość ekranu
.adsl.inetia.pl | 14 lip 2015, 14:07
Karmen
Użytkowałam ten telefon ponad 2 lata i myślę, że to najlepszy moment by podzielić się z Wami moimi doświadczeniami co do tego urządzenia. Telefon z ładnym designem aczkolwiek w mojej wersji kolorystycznej (kolor granatowy) widać było smugi po każdym użytkowaniu. Dla drażliwych (również i dla mnie) byłby to pewnie problem. Telefon po tych 2 latach korzystania wygląda nadal jak ze sklepowej półki (poza małą ryską na wyświetlaczu), ale jest to zasługa gumy, którą kupiłam na telefon tego samego dnia. Myślę, że gdyby nie to telefon byłby zarysowany z każdej możliwej strony bo tworzywo jest niezbyt dobrej jakości.. (Z tego co wiem model biały ma klapkę o innej strukturze i sprawuje się o niebo lepiej, ale potwierdzić tego nie mogę niestety) Zdjęcia wykonywane głównym aparatem mają naprawdę dobrą jakość. Kolory bardzo, bardzo zadowalające. Oglądane na telefonie zdjęcia, jeżeli były robione w dobrym świetle robią wrażenie. Niestety po przegraniu na komputer jakość zdjęć to zupełnie inna bajka. Nie są tragiczne, ale piksele żywcem rażą w oczy. O przednim aparacie może nie będę zbyt dużo mówić bo to istna katastrofa, ale z drugiej strony czego się spodziewać po 0,3 Mpx? Filmy nagrywane tym LG też nie robią dużego wrażenia. Jeżeli doświetlenie jest dobre film wychodzi w miarę okey, przy złym świetle na filmie nie widać nawet 1/3 tego co powinien uchwycić. Pamieć to chyba pięta Achillesa tego telefonu. Tragedia. Dla osób, które potrzebują telefonu tylko do wysyłania smsów i dzwonienia pamięć nie zrobi dużej różnicy, dla mnie przy manii upamiętniania chwil na zdjęciach tak mała pamięć to porażka. Jedyna opcja to dokupienia GB. Bateria, która jest wychwalana do granic przez większość u mnie trzyma 1 dzień. Może trefny egzemplarz, może wina tego, że piszę dużo smsów. Widoczność w słońcu nie jest mega dobra, ale nie jest też zła. Raczej na plus. Początkowo nie miałam żadnych problemów z przycinaniem się, jednak po pół roku użytkowania można było zaobserwować drobne przycięcia np. przy zamykaniu aplikacji. Ostatnio zauważyłam też, że przy wybudzaniu telefonu ekran robi się granatowy i muszę go wybudzać ponownie i ponownie.. Osobą, które lubią bajery zapewne bardzo będzie podobać się dioda powiadomień umieszczona wokół klawisza ekranu głównego i możliwość zmieniana wyglądu ikon na pulpitach. Jeżeli chodzi o dźwięk odtwarzanej muzyki jest całkiem okey, ale szkoda, że głośnik umiejscowiony jest w tyle telefonu. Moje ogólne wrażenie? Telefon wart swojej ceny. Polecam osobą, które nie mają zbyt wygórowanych wymagań. Ja osobiście przyzwyczaiłam się do tego telefonu i pewnie nadal bym go użytkowała gdyby nie fakt, że jak dla mnie ma on zbyt mały wyświetlacz. Pozdrawiam serdecznie!
.net-bis.eu | 14 lip 2015, 10:07
run fools !!!
Nie polecam! no chyba że osobą które będą go używały do noszenia w kieszeni. Jeszcze takiego dziadostwa nie miałem.
+Po upadkach nie rozbija się
-Pamięć ( to jest żart jakiś, być może projektowała to jakaś upośledzona osoba lub stary dziadek który ma starego simensa. Idiotyzm na najwyższym poziomie. Po pewnym czasie juz nic sie nie aktualizuje bo to gówno ma tyle pamięci co mój pierwsza Sagem MXY 1
-Zacina się
-Wyłączają się aplikacje
i wiele innych błędów i niedoróbek których nie wymienie bo już się tak zdenerwowałem.
Jeżeli kumpel chce Ci go sprzedać i mowi ze odda go za flaszke. Wypij wódę i ciesz się że go nie kupiłeś! Jeżeli błaga Ciebie na kolanach że odda go za darmo- Uciekaj ten telefon sprawi że twoje nerwy zostaną poddane najwyższej próbie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 lip 2015, 19:07
barcelona1991
posiadam ten telefon od ponad roku, niestety jest to najgorszy sprzęt jaki kiedykolwiek miałem:
- zacina się na każdym kroku nie można nieraz było go odblokować ponieważ nie reagował,
- przy wysyłaniu wiadomości kręcilo sie kółko i kręciło i nie wysyłalo smsów, nie wiem co było tego przyczyną,
- często gubił sieć jak już pisał ktoś z Pańśtwa,
- bateria max dzień trzymała przy moim nieczęstym uzytkowaniu to było kiepskie,
- często sam wybierał kontakty i dzwonił i w ten sposób wiele razy zadzwonił mi do znajomych i na 112,
- aparat ok robi super zdjęcia nie ma co narzekać,
- twardy ekran trzeba to przyznać bo wiele razy nim rzuciłem z nerwów i nie pękł aż do wczooraj tak nim rzuciłem ze pękła szybka i wyrzuciłem go do kosza.

Reasumując to nie jest telefon dla ludzi o słabych nerwach, ja jestem bardzo cierpliwy ale mnie tak drażnił ten telefon że szok.
.play-internet.pl | 12 lip 2015, 09:07

Thumb Up

60,5% 

Thumb Down

 13,8% 

Pytanie

 25,7% 

 Wszystkich opinii: 253. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu