Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 200 telefonów  |  153 331 opinii  |  858 testów  |  7 660 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L7 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,6%   9,3%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 225. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Oski
    Telefon posiadam od roku, jestem z niego dość zadowolony.
    Ma dość duży wyświetlacz, ale rozdzielczość powinna być wyższa.
    Aparat robi dość ładne fotki.
    Bateria trzyma bardzo długo.
    Telefon zacina się dość często.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 sty 2015, 22:18
  • Nienawidze
    Witam :) posiadam ten telefon nie cały rok. I LG tym telefonem zraziło mnie do siebie.Często się zacina, czasem nie chce się odblokować, wywala z aplikacji. Oddałem go do serwisu wgrali nowego softa i chwilę było ok, ale po jakimś czasie zaczęło się robić to samo. Ten telefon ma więcej wad niż zalet. Jest to mój pierwszy a zarazem ostatni produkt firmy LG..
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 sty 2015, 18:46
  • lgl7ii
    Telefon posiadam już pół roku i uważam, że jest bardzo dobry ALE ma pewne istotne wady.

    PLUSY:
    -Dostępna legalna aktualizacja do Android-a 4.4.2 !
    -Dobra wydajność systemu (nawet w 4.4.2).
    -Bardzo dobry wyświetlacz (żywe kolory i niezłe kąty widzenia)
    -Wytrzymałość (upadał wiele razy i jest tylko trochę porysowany)
    -Dobra bateria (Android 4.4.2 nie spowodował obniżenia jej żywotności)
    -Dobry aparat i niezła kamera
    -ŚWIETNA jakość dźwięku nagrywanego przez 2 wbudowane mikrofony
    -Wystarczająca ilość pamięci wewnętrznej (łącznie ~1,8GB)
    -Możliwość przenoszenia apek na kartę SD (nie wszystkich !)
    -Niezłe głośniki
    -Wejścia microUSB i MiniJack 3.5mm
    -Całkiem dobra lampa błyskowa
    -Dosyć szybkie lokalizowanie poprzez GPS

    MINUSY:
    -Brak możliwości zainstalowania bardzo dużych aplikacji (nawet mając kartę pamięci o pojemności 8GB)
    -Łatwo brudząca i rysująca się klapka z tyłu (w wersji z "gładką" klapką)
    -Tylna klapka czasem trochę odstaje (wiele upadków pewnie ma na to wpływ) ale można ją docisnąć

    Smartfon jak najbardziej godny polecenia. Jego cena (~500zł za nówkę w sklepie) nie jest wielka, a telefon ma duże możliwości. Polecam !!!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 gru 2014, 12:50
  • R E K L A M A
  • lg
    Telefon używam od roku, i oceniam go celująco. Bateria przez pierwsze miesiące potrafiła przy pełnym użytkowaniu wytrzymać 4-5 dni, później nieco mniej, ale po roku wciąż wytrzymuje około 3 dni. Aparat jest bardzo dobry, jeśli nie robi się profesjonalnych zdjęć, jest idealny :) telefon od samego początku do teraz nie zacina się. telefonem byłam tak zachwycona, że namówiłam na niego jeszcze kilka osób, które też są z niego bardzo zadowolone. Telefon jest fantastyczny, szczerze go polecam ! :)
    .ssp.dialog.net.pl | 14 gru 2014, 01:22
  • Posiadacz L7 II
    W styczniu bieżącego roku dokonałem zakupu tego telefonu. Zepsuł Mi się dosyć szybko. Powód? Ingerencja cieczy. W serwisie LG za naprawę zażądano 800 zł. Co prawda w innym punkcie GSM naprawa kosztowała 40 zł( Nie naprawiajcie usterek w autoryzowanym punkcie LG bo przepłacicie!). Według Pana w serwisie, w którym telefon naprawiałem LG nie należy do zbyt mocnych. Trzeba na nie uważać. Ingerencja cieczy nie musi być spowodowana zalaniem tylko nawet parą wodną ponoć( Mi sie nie zalał). Aplikacje ogólnie ok. Zdjęcia bardzo dobre aczkolwiek pod względem wytrzymałości w porównaniu do samsungów( mam również samsunga galaxy mini) jest słaby. Samsung mi przechodził rózne testy. Począwszy od kąpieli po upadek z wysokości i nic sie z nim nie dzieje. Dalej wiernie służy. Obudowa bardzo słaba, szybko pęka. Ogólnie telefon pod względem odporności na duży minus.
    .legionowodom.pl | 10 gru 2014, 01:05
  • Hubertus
    Początek był ok, kupiłem telefon za 439zł w mixie. Po 10 miesiącach telefon zamienił się w MUŁA. Nie mówię, tragedii nie było, ale łapał ściny zarówno przy używaniu przeglądarki jak i pdf-ach. Przejścia między stronami też go spowalniały. Często musiałem korzystać z menedżera zadań (usuwać wszystkie włączone aplikacje) aby znów przywrócić mu względną szybkość. Miałem tylko kilka aplikacji, zresztą 4GB na więcej nie pozwoli. Na aktualizację OS też długo czekałem. Ogólnie po kilkunastu latach korzystania z Androida przesiadłem się na Windows Phone. Moje wrażenia? NIGDY WIĘCEJ ANDROIDA
    .play-internet.pl | 06 gru 2014, 09:47
  • ern-urb
    Witam przesiadłem się z LG L5 I E610 na LG L7 II P710 różnica straszna stary LG był za wolny za małe parametry za to ten rewelacja żadnej ściny telefon po prostu chodzi mega szybko a dla tych co narzekają na ten telefon że muli itp. niech sobie zainstalują aplikacje Clean Master która przyspiesza pamięć RAM no i jeszcze darmowy antywirus CM Secutity. Także myślę że moja opinia jest wystarczająca żeby przekonać do kupna tego telefonu
    .87.247.175-ip.czestochowa.pl | 04 gru 2014, 16:44
  • nati1999  mail
    Telefon mam od ponad roku. Tak jak tu niektórzy piszą, że szybka wytrzymała, a więc spadł mi z wysokości 50 cm i szybka pękła przez całą długość, często się zawiesza i ma strasznie mało pamięci, osobiście nie polecam, najgorszy telefon jaki może być.
    .kwidzyn.mm.pl | 01 gru 2014, 10:38
  • Kemot
    Posiadam telefon od Grudnia 2013, czyli już prawie rok. Moje wrażenia od początku bardzo pozytywne. Największy plus tego telefonu to bateria, przy dużym użytkowaniu bez problemu wytrzymuje dwa dni, a mój rekord to 4 dni przy małym użytkowaniu. Brakuje tutaj tego 1GB ramu, przez co bywa, że się przytnie, a przy większym pliku PDF potrafi się zaciąć. Jednak przy codziennym użytkowaniu (facebook, messenger, n7player, google chrome) działa bardzo płynnie. Świetnie się sprawdza jako nawigacja.
    Podsumowując telefon polecam wszystkim!
    .19.119.2.koniecpol.net | 23 lis 2014, 14:48
  • matrix3xx  mail
    Telefon posiadam od jakichs 3 m-cy i ogólnie jestem zadowolony.
    Jedynie co zauwazyłem, że po aktualizacji systemu do wersji 4.4.2 telefon bardziej sie muli i żzera wiecej pamieci ram niz na starym systemi Jellybean wiec radze nie aktualizowac dla kogos komu nie są potrzebne nowsze bajery niz oferuje standardowy systemy w tym telefonie. Oraz Zauwazyłem jedna ciekawostke dotycząco bateri. Jezeli telefon ładuje sie praktycznie od zera nie przerywajac ładowania do 100% to telefon potrafi wytrzymac pełne 3dni (przy ustawieniu 80% jasnosci ekranu, 2h rozmow dziennie, wifi - 1h dziennie, dane 20m dziennie, plus uzywanie lampy blyskowej jako latarki( choc trzeba przyznac ze jest marna ale sie przydaje i taka) ok 1,5h ) a jezeli telefon ładujemy przy nie pełnym rozładowaniu baterii to nawet pełnej doby nie wytrzymuje przy prawie zerowym uzywaniu telefonu. ogólnie telefon Polecam. Moja Ocena 9/10. Przepraszam, że w większośći tekstu pisze bez polskich znaków ale mi tak poprostu było szybciej.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 lis 2014, 11:23

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,6%   9,3%   27,1% 
 Wszystkich opinii: 225. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Gigabyte GSmart Roma RX
» Gigabyte GSmart Guru GX
» Gigabyte GSmart Mika MX
» Samsung Galaxy J1 Duos
» Samsung Galaxy J1 Duos LTE
» HTC Desire 526G+
» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
Aktualności:

» All inclusive
» XCover znowu w akcji - szykuje się kontynuacja serii
» Samsung Note Edge - czyli życie na krawędzi
» LG wygina śmiało OLED
» Xolo Q520s: tani, ale ładny
» ZTE Blade S6 zaprezentowany oficjalnie
» Czy tak wygląda Moto E II generacji?
» HTC: kolejne zdjęcie M9 i... tani M8i
» Huawei Mate 7 Compact na pierwszych zdjęciach



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.90.251.197
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.