Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 946 telefonów  |  151 280 opinii  |  650 testów  |  5 722 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L7 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,0%   9,0%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 222. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • lg
    Telefon używam od roku, i oceniam go celująco. Bateria przez pierwsze miesiące potrafiła przy pełnym użytkowaniu wytrzymać 4-5 dni, później nieco mniej, ale po roku wciąż wytrzymuje około 3 dni. Aparat jest bardzo dobry, jeśli nie robi się profesjonalnych zdjęć, jest idealny :) telefon od samego początku do teraz nie zacina się. telefonem byłam tak zachwycona, że namówiłam na niego jeszcze kilka osób, które też są z niego bardzo zadowolone. Telefon jest fantastyczny, szczerze go polecam ! :)
    .ssp.dialog.net.pl | 14 gru 2014, 01:22
  • Posiadacz L7 II
    W styczniu bieżącego roku dokonałem zakupu tego telefonu. Zepsuł Mi się dosyć szybko. Powód? Ingerencja cieczy. W serwisie LG za naprawę zażądano 800 zł. Co prawda w innym punkcie GSM naprawa kosztowała 40 zł( Nie naprawiajcie usterek w autoryzowanym punkcie LG bo przepłacicie!). Według Pana w serwisie, w którym telefon naprawiałem LG nie należy do zbyt mocnych. Trzeba na nie uważać. Ingerencja cieczy nie musi być spowodowana zalaniem tylko nawet parą wodną ponoć( Mi sie nie zalał). Aplikacje ogólnie ok. Zdjęcia bardzo dobre aczkolwiek pod względem wytrzymałości w porównaniu do samsungów( mam również samsunga galaxy mini) jest słaby. Samsung mi przechodził rózne testy. Począwszy od kąpieli po upadek z wysokości i nic sie z nim nie dzieje. Dalej wiernie służy. Obudowa bardzo słaba, szybko pęka. Ogólnie telefon pod względem odporności na duży minus.
    .legionowodom.pl | 10 gru 2014, 01:05
  • Hubertus
    Początek był ok, kupiłem telefon za 439zł w mixie. Po 10 miesiącach telefon zamienił się w MUŁA. Nie mówię, tragedii nie było, ale łapał ściny zarówno przy używaniu przeglądarki jak i pdf-ach. Przejścia między stronami też go spowalniały. Często musiałem korzystać z menedżera zadań (usuwać wszystkie włączone aplikacje) aby znów przywrócić mu względną szybkość. Miałem tylko kilka aplikacji, zresztą 4GB na więcej nie pozwoli. Na aktualizację OS też długo czekałem. Ogólnie po kilkunastu latach korzystania z Androida przesiadłem się na Windows Phone. Moje wrażenia? NIGDY WIĘCEJ ANDROIDA
    .play-internet.pl | 06 gru 2014, 09:47
  • R E K L A M A
  • ern-urb
    Witam przesiadłem się z LG L5 I E610 na LG L7 II P710 różnica straszna stary LG był za wolny za małe parametry za to ten rewelacja żadnej ściny telefon po prostu chodzi mega szybko a dla tych co narzekają na ten telefon że muli itp. niech sobie zainstalują aplikacje Clean Master która przyspiesza pamięć RAM no i jeszcze darmowy antywirus CM Secutity. Także myślę że moja opinia jest wystarczająca żeby przekonać do kupna tego telefonu
    .87.247.175-ip.czestochowa.pl | 04 gru 2014, 16:44
  • nati1999  mail
    Telefon mam od ponad roku. Tak jak tu niektórzy piszą, że szybka wytrzymała, a więc spadł mi z wysokości 50 cm i szybka pękła przez całą długość, często się zawiesza i ma strasznie mało pamięci, osobiście nie polecam, najgorszy telefon jaki może być.
    .kwidzyn.mm.pl | 01 gru 2014, 10:38
  • Kemot
    Posiadam telefon od Grudnia 2013, czyli już prawie rok. Moje wrażenia od początku bardzo pozytywne. Największy plus tego telefonu to bateria, przy dużym użytkowaniu bez problemu wytrzymuje dwa dni, a mój rekord to 4 dni przy małym użytkowaniu. Brakuje tutaj tego 1GB ramu, przez co bywa, że się przytnie, a przy większym pliku PDF potrafi się zaciąć. Jednak przy codziennym użytkowaniu (facebook, messenger, n7player, google chrome) działa bardzo płynnie. Świetnie się sprawdza jako nawigacja.
    Podsumowując telefon polecam wszystkim!
    .19.119.2.koniecpol.net | 23 lis 2014, 14:48
  • matrix3xx  mail
    Telefon posiadam od jakichs 3 m-cy i ogólnie jestem zadowolony.
    Jedynie co zauwazyłem, że po aktualizacji systemu do wersji 4.4.2 telefon bardziej sie muli i żzera wiecej pamieci ram niz na starym systemi Jellybean wiec radze nie aktualizowac dla kogos komu nie są potrzebne nowsze bajery niz oferuje standardowy systemy w tym telefonie. Oraz Zauwazyłem jedna ciekawostke dotycząco bateri. Jezeli telefon ładuje sie praktycznie od zera nie przerywajac ładowania do 100% to telefon potrafi wytrzymac pełne 3dni (przy ustawieniu 80% jasnosci ekranu, 2h rozmow dziennie, wifi - 1h dziennie, dane 20m dziennie, plus uzywanie lampy blyskowej jako latarki( choc trzeba przyznac ze jest marna ale sie przydaje i taka) ok 1,5h ) a jezeli telefon ładujemy przy nie pełnym rozładowaniu baterii to nawet pełnej doby nie wytrzymuje przy prawie zerowym uzywaniu telefonu. ogólnie telefon Polecam. Moja Ocena 9/10. Przepraszam, że w większośći tekstu pisze bez polskich znaków ale mi tak poprostu było szybciej.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 lis 2014, 11:23
  • krzysiek23423423424234
    Telefon mam od roku. Bez fabrycznych wad.
    Świetna bateria, bardzo, bardzo dobre szkło Gorilla Glass 2. Dbając nabawiłem się przez rok dwóch ledwo widocznych rysek nosząc wszędzie bez folii - przejechał kilka razy szkłem po chodniku... W pracy noszę go zawsze w kieszeni, a czesto mam w rekach paczki, opieram sie o cos itd. Zero problemu. Polecam za to nosić w obudowie, bo plastik jest marny, albo pogodzic sie ze sie obije (chyba norma, to telefon, jak sie obije zaloze obudowe. Koloru nie stracil.
    Mocy obliczeniowej nie brakuje, wsadzony dual core daje radę, a karta graficzna obsługuje dobrze nawet GTA IV czy Real Racing 3 (na większości tras). O prostszych gierkach nie ma co gadać, łyka je na śniadanie. Problemem jest sztucznie zaniżana ilość pamięci wewnętrznej i blokowanie wgrywania aplikacji na karcie SD, przez co duże gierki (tak od 1GB wzwyz) i tak nie wejdą na ten telefon (odblokować to można chyba wgrywając ROOTa), albo wejdą, tylko nic wiecej nie wgracie :)
    U mnie klatkuje przy odpalaniu filmow yt bezposrednio przez przegladarke, musze uzywac apki youtube. Da sie, ale to jednak ograniczenie. Z innych serwisow z filmami roznie, jedne chodza, inne srednio.
    Bateria oczywiście super jak na dzisiejsze standardy, wytrzymuje dużo dluzej niz kumplom (nie wyłączam nawet przesylu danych, zwykle to bez sensu).
    Ekran ma swietne kąty widocznosci, dobrą rozdzielczość i jasność, choc na dworze zwykle rozjaśniam na maksimum. Latem dawał radę, choć trudno konkurować z takim słońcem (znamy to przecież od 10 czy 15 lat w telefonach). Ekran reaguje głównie na skórę, a nie np. plastik czy szklo (spory plus) no i oczywiscie mega twarda szybka, tez duzy plus.
    Aparat niby 8 mega, duzo pikseli, ale jakos rozmazane. GPS w Warszawie dziala slabo.
    Podsumowując: uzywam go do wszystkiego, jako przenosny punkt Wifi, uzywalem do tatheringu, gram, uzywam do neta, slucham muzyki, w tramwajach ogladam fimy z yt czy z dysku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
    .178.179.233 | 08 lis 2014, 04:04
  • xkrzyscio  mail
    Mam Android 4.4.2 :D i jestem lekko zawiedziony :/
    Oto następujące zmiany:
    [+]Ikony powiadomień zbierały (całkowicie)
    [+]Płynność lepsza
    [+]Więcej czcionek
    [+]W ekranie blokady można dać widgety :D
    [+]Fajne motywy Klawiatury i SMS :O
    [+]Możliwość wirtualnego okienka dzwonienia itp
    [+]Aparat, Przeglądarka, Muzyka, SMS ulepszone w wyglądzie ^^
    [+]Aparat uzyskał funkcje pauzowania nagrywania
    [+]Płynność ulepszona
    [+]Ładniejsze powiadomienia, funkcja QSlide *aplikacje w powiadomieniach
    [+]Naprawione bugi
    [+]Płynniejsze animacje
    [+]Emotikony w klawiaturze
    [-]Zbyt mocne zabezpieczenie - ROOT'a nie zainstalujesz :(
    [-]W niektórych aplikacjach jest mniej uprawień (np. do SD)
    [-]Mniej RAM'u - nowe aplikacje zdejmują
    [-]Niektóre opcje w "Opcje dla programistów" mogą popsuć telefon
    [-]Wiele niepotrzebnych funkcji
    Ogółem LG L7 II gorąco polecam :)

    PS. Jakby ktoś znalazł sposób na ROOT'a (KITKAT), lub ma pytania odnośnie telefonu proszę o kontakt.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 31 paź 2014, 19:09
  • skan  mail
    Pierwszy i ostatni raz kupiłem jakikolwiek produkt LG. Żadna aplikacja graficzna nie działa. Support NIE ISTNIEJE, na pytania albo nie umieją odpowiedzieć, albo nawet nie odpisują. System z wieloma błędami. Tragedia, po miesiącu chce mi się płakać.
    PS: po aktualizacji zabrandowało mi soft przez błędy w przypisaniu IMEIów w systemie LG. TRAGEDIA!
    .sekocenbud.pl | 29 paź 2014, 11:22

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,0%   9,0%   27,0% 
 Wszystkich opinii: 222. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie
» TCL Meme da 3N: fatalna nazwa, telefon przyzwoity
» 999 powodów do dumy
» BlackBerry Classic zaprezentowany oficjalnie
» Honor 6 Plus i 4X: relacja z pekińskiej premiery
» OnePlus szykuje "kompaktowy" model?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.209.80
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.