Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 136 telefonów  |  102 382 opinie  |  650 testów  |  4 817 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG Optimus L7 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,5%   7,9%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 189. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Tośkaxd
    Telefon mam 4 miesiące.Sprawuje się świetnie.Wielkość ma odpowiednią(mieści się w kieszeni). Zdjęcia robi naprawdę bardzo dobre.Nie zacina się serfując po internecie. Jedynie Bluetooth trochę szwankuje. Ogólnie jestem zadowolona.
    .96.237.225.tvksmp.pl | 26 lip 2014, 13:07
  • emu
    Mam ten telefon od roku. Wcześniej miałam nokię C3 i pomimo braku lampy błyskowej uwielbiałam tamten telefon szczególnie, że bateria trzymała mi ok 2 tygodni przy typowym użytkowaniu (sms, telefon, zdjęcia , czasem muzyka). Tu zaczęłam testowanie od minusów: słaba bateria po ładowaniu zgodnie z instrukcją trzymał 1-2 dni. PO całonocnym ładowaniu tylko do 6 dni. Ponadto dźwięki za ciche: ustawione na maksa a i tak nie słychać go w torebce. Czasami przycisk led świeci jak oszalały bez powodu, czasami po włączeniu z blokady jest czarny obraz, a chyba najgorsze w jego użytkowaniu to konieczność instalacji oprogramowania lg na komputerze żeby można swobodnie przenosić pliki z i na telefon (bo niestety już po 6 miesiącach od użytkowania mojego nowego telefonu nie dało się podłączyć do komputera jako aparat. BlueTooth też szwankuje: dopiero po kilku próbach widzi inne urządzenia. Kalkulator ma bardzo podstawowe funkcje. Co do plusów to od początku noszę go w kaburze z klapką bez folii na ekranie i nie zarysował mi się w ogóle ale znowu bardzo dbam o ten telefon. Ze zdjęć jestem bardzo zadowolona, z tym że korzystam z tego z lampą błyskową. funkcja uruchamiania aparatu głosem też mi się podoba. Nie uznaję się za specjalistę w profesjonalnej ocenie telefonów ale myślę że te uwagi pomogą. Moje wnioski: nie kupować telefonu który dopiero co pojawił się na rynku.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 lip 2014, 20:07
  • Krzysztof Cioroch
    Smartfon LG L7 II (P710) jest OK, jednak ma też trochę plusów i minusów którę wynienie:
    (+) Dobry interfejs i wygląd menu jak i obudowy
    (+) Wiekszość aplikacji wejdzie nie zacinając się
    (+) Opcja "oszczędzania baterii" (wgrana) - naprawde pomocna i wg mnie wymagana :D
    (+) Możliwość zmiany motywu i pobieranie innych (konto LG)
    (+) Lampka led w przycisku "HOME" jest EXTRA
    (+) Dobry aparat (tył i przód) i lampka LED
    (+) Mozliwość dezaktywowania aplikacji (np.Usługi Google Play [ok 30MB RAM zżera] >:()
    (-) Rysująca się tylna obudowa - w 3 dni nabyłem trochę rysek :P
    (-) Cena powinna być niższa!
    (-) Bez Clean Master + Battery Doctor się nie obejdzie
    (-) MAŁO RAMU I PAMIĘCI!! (tylko 2GB z czego zostaje ok 1,5GB i 500MB RAM :()
    (-) Słabiutka bateria ale nie najgorsza :| :( ok. 2-3 dnie bez Clan Mastera + Battery Doctor wytrzyma tak to z tym dłuugo (ok 2 tyg bez użytkowania ;))
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lip 2014, 10:07
  • R E K L A M A
  • Rav
    Jestem laikiem jeżeli chodzi o komórki. Na LG L7 II przesiadłem się z Noki C7. Nie miałem nigdy ani Samsunga S4, ani żadnego telefonu tej klasy. Co zwraca uwagę to mocna bateria, duże, czytelny ekran. Przyjazny interfejs. Działa płynnie, nie zacina się przy normalnym użytkowaniu. Przez miesiąc, odkąd jestem szczęśliwym posiadaczem telefon nigdy mi sam się nie "restartował".
    .internetdsl.tpnet.pl | 11 lip 2014, 13:07
  • kobietka
    Mam ten telefon od roku. I jestem z niego zadowolona.
    - Aparat robi ładne zdjęcia, Lampa błyskowa bardzo mocna - tu zdecydowany plus, zdjęcia ładne wychodzą nawet nocą, fajnie też, że jest autofocus
    - wydajność wystarczająca, aczkolwiek jeśli wgram zbyt dużo aplikacji to bardzo szybko spada bateria + telefon czasem się wiesza
    - tak poza tym bardzo dobrze słychać rozmówcę, wycisza świetnie szumy
    - internet działa szybko i bez problemu
    - bateria mocna i trzyma (jak na smartfon) naprawdę długo
    - gry i aplikacje działają bez zarzutu
    - duży ekran
    - elegancki wygląd

    Ogólnie jestem z telefonu bardzo zadowolona i śmiało mogę go każdemu polecić.
    .toya.net.pl | 11 lip 2014, 13:07
  • Zadowolony
    Po tygodniu użytkowania uznaje go za dobry i warty ceny telefon. Wiem, ze tydzien to za malo, ale jezeli telefon jest kiepski, to w pierwszym tygodniu nam to udowodni, a L7 II tego nie zrobił. Cena: aukcja 400-500** zł; sklep: 500-600 zł.
    Co powinniście wiedziec o nim przed zakupem:
    []czarna wersja ma zle spasowaną obudowe oraz jest ona z słabego plastiku, ktory bardzo sie palcuje (to nie jest wielkim problemem, bo i tak prawie każdy kupuje Case-a/etui/futerał, który chroni telefon i moze fajnie urozmaicić wygląd.
    []Biała wersja ma idealnie spasowaną obudowę i jest chropowata z tyłu, co pozwoli na uniknięcie rys, niestety łatwo sie brudzi (też zalecam użyć case-a)
    Telefon jest ze średniej półki, więc nie spodziewajmy sie fajerwerków :)
    ZALETY:
    - nie za duży, nie za mały, wielkość ekranu idealna.
    - lekki, cienki.
    - fajny aparat foto + lampa błyskowa (osoby które piszą, że zdjęcia są słabe muszą naprawde mieć "specjalne" uzdolnienia fotograficzne .... -_- )
    - nakładka optimus
    Pora na WADY:
    - obudowa :/ naprawde na niskim poziomie... czarna wersja może nawet trzeszczeć czasami.. biała troche lepsza.
    - głośnik... do słuchania muzyki też niezbyt fajny :/ no ale od czago są sluchawki :)
    - a co do słuchawek to producent daje okropne, tandetne, słuchawko-podobne coś :( trzeba dokupić nowe.
    *o pamięci sie nie wypowiem, bo i tak karty pamięci to koszt paru dych ...każdy ją ma...
    - po podłączeniu do sieci wi-fi gubi zasięg na pare sekund oraz zdarza mu sie zgubić zasięg co jakiś czas, ale to nie trwa dłużej niż 10 sekund.

    Reasumując LG L7 II jest świetny pod wieloma względami, a jego wady to kosmetyczne sprawy za wyjątkiem tych SŁUCHAWEK OD PRODUCENTA ;/ . Jak na telefon, który jest już dostępny od 400zł od LG to jest naprawdę dobrze :) Polecam. 8/10 w skali telefonów ze średniej półki :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 10 lip 2014, 11:07
  • zosiaradz
    Mam ten telefon od Listopada 2013r. Do dzisiaj działa bez zarzutów! Co prawda, szybka mi się potłukła, ale dopiero po jakiś 8 upadkach na kamienie, jednak nie bardzo mi to przeszkadza. Telefon jest ogólnie bardzo wytrwały! Jego jedyny słaby punkt, to mało pamięci, ale łatwo można kupić karę pamięci na 8GB za ok. 30zł. Kiedy otworzyłam pudełko, byłam mile zaskoczona jego wyposażeniem, poniewż znajdowały się tam, też słuchawki! Bardzo dobra rozdzielczość ekranu, oraz aparat. Bardzo dużym plusem jest, to, że telefon posiada przednią kamerkę, dzięki czemu można prowadzić dobre rozmowy wideo. Komórka ma zachwycający wygląd! Kiedy dowiedziałam się, że dostanę LG, to myślałam, że telefon będzie OHYDNY!!! Jednak kiedy otworzyłam pudełko i wyjęłam komórkę, okazało się, że jest bardzo ładnie zbudowana! Wyglądał jak telefon za 2000zł, mimo, że kosztował 500zł z hakiem! Jestem BARDZO dumna z tego telefonu, ponieważ spełnił on moje oczekiwania!!! Bardzo polecam! Telefon niedrogi, a działa bez zarzutów!!! :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 lip 2014, 19:07
  • ProPlayerPL123
    Zakupiłem telefon 3 dni temu (nowy, za 500 zł + 2-letnia gwarancja) więc mogę wymienić jego plusy oraz minusy. Oczywiście, pełnej opinii jeszcze nie mogę wydać ale jak ktoś się zastanawia nad kupnem, to naprawdę polecam.

    Zalety:
    - Wydajność systemu (po pierwszym uruchomieniu Android nie chodzi jakoś bardzo płynnie ale gdy odinstalujemy kilka niepotrzebnych aplikacji, naładujemy baterię do pełna i uruchomimy ponownie telefon, jest już znacznie lepiej - oczywiście nie obejdzie się bez przycinek raz na jakiś czas ale ten system już tak ma)
    - Wyświetlacz (jakość wyświetlanego obrazu jest po prostu świetna, naprawdę nie spodziewałem się takiej cechy w smartfonie z niższej półki cenowej;kąty widzenia są bardzo dobre - wyświetlacz jest chyba najmocniejszą stroną telefonu, może oprócz baterii)
    - Parametry (dobry procesor, wystarczająca ilość pamięci RAM, podobno niezły układ graficzny i dobrze zoptymalizowany system Android 4.1.2)
    - Bateria (zaskakująco szybko się ładuje i jest pojemna, a więc trzyma naprawdę długo jak na smartfony - w Menu -> Ustawienia -> Bateria wyczytałem, że przewidywany czas pracy na baterii wynosi ~28h 51min - czyli bardzo dobry wynik, ponieważ chodzi o korzystanie z telefonu bez przerwy;sam sprawdziłem - bateria rzeczywiście trzyma przez zamierzony czas, podczas gdy telefon leżał z włączonym WiFi przez cały dzień i jeszcze w trakcie dnia był używany przez kilka godzin, z ustawionym podświetleniem wyświetlacza na 50%)
    - Dioda informująca o powiadomieniach (znajduje się pod klawiszem głównym)
    - Możliwość pełnej personalizacji urządzenia (można pozmieniać praktycznie wszystko w wyglądzie interfejsu;poprzestawiać dowolnie ikony aplikacji na ekranach głównych oraz w Menu, włączyć/wyłączyć diodę informującą o powiadomieniach dostosować jej jasność, a nawet przypisać kolor na jaki będzie migać, podczas powiadomień do konkretnej aplikacji - różnokolorowa dioda wygląda pięknie, szczególnie w ciemności ale trzeba pamiętać, że zwiększa zużycie baterii :P)
    - Jakość zdjęć wykonanych aparatem i filmów nagranych kamerą
    - Bardzo dobra lampa błyskowa (w ciemnym pokoju, można zrobić czytelne zdjęcie, nawet z odległości 4 metrów;uwaga na oczy :D)
    - Design (nowoczesny i elegancki - urządzenie wygląda, jakby było z wyższej półki cenowej)
    - Wyposażenie pudełka (ładowarka, kabel USB/ładowarki, papiery, a także całkiem niezłe słuchawki od producenta)
    - Ilość pamięci wewnętrznej na aplikacje (aż 1.5 GB, z czego ok. 1GB mamy wolne fabrycznie;oczywiście warto odinstalować kilka zbędnych do szczęścia aplikacji systemowych - wtedy ilość pamięci wzrośnie)
    - Możliwość przenoszenia aplikacji na kartę pamięci (są wyjątki ale to już zależy od danej aplikacji, zdecydowaną większość można swobodnie przesuwać między pamięcią wewnętrzną, a kartą SD)
    - Całkiem dobry głośnik
    - Możliwość dokupienia ogólnodostępnych akcesorii (telefon posiada wejście słuchawkowe 3.5 mm, wejście microUSB i slot łatwo dostępnych kart pamięci MicroSD)
    - Szybkość wczytywania stron internetowych, przez wbudowane przeglądarki (czyli systemową aplikację Internet oraz Google Chrome)

    Wady (moim zdaniem, absolutnie nie dyskwalifikują tego telefonu):
    - Brak czujnika światła (jasnością ekranu sterujemy z wysuwanego paska na górze ekranu)
    - Niezbyt duża ilość pamięci na muzykę, zdjęcia, itp. (w założeniu 4GB ale w rzeczywistości jest jej mniej - z tym nie ma dużego problemu, polecam dokupić kartę pamięci MicroSD o pojemności 8GB;to wydatek rzędu 30 zł)
    - Mikrofon (spodziewałem się trochę lepszego ale i tak w zupełności wystarczy)

    To chyba tyle. Smartfon, po odpowiedniej konfiguracji ustawień i zainstalowaniu różnych przydatnych aplikacji, może spisać się lepiej niż niejedno urządzenie z wyższej półki. Szczerze polecam :) !
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 lip 2014, 21:07
  • Hansm5
    Posiadam telefon od października 2013
    Generalnie jak działa to jest ok, ale... Padła ładowarka, (dałem telefon do serwisu (sam telefon)- po 3tygodniach roboczych wrócił z notka ze usterka nie wystapiła w serwisie... odesłałem ponownie z ładowarką którą wymienili... raz mi się telefon wyłączył całkowicie i nic się zrobić nie dało... kolejna wizyta w serwisie, telefon wrócił cały i zdrowy- działający... po krótkim czasie po wygaszeniu ekranu i po powiedzmy po 30minutach jak odblokowałem ekran pokazywał mi złą godzinę... czasem ekranu nie dało się odblokować i trzeba było wyjąc i włożyc baterie...
    potem pojawiły się paski pionowe na ekranie, wymienili co trzeba i telefon chodzi, lecz pojawiło sie to co pisałem wcześniej o odblokowywaniu ekranu... 4ta wizyta w serwisie i zwrot z notką ze nie wystąpiło w serwisie...

    Jestem zadowolony z telefonu, ale serwis daje ciała niesamowicie... Bede dalej reklamować, a potem pisemko do lg o wymiane telefonu na nowy wolny od wad, bo tak być nie może...

    Telefon dluzej spędził w serwisie niz ja go w domu miałem...
    .eaw.com.pl | 27 cze 2014, 16:06
  • Szymon
    Mam go od miesiąca. Jestem bardzo zaodowolony z telefonu. Gdy wszystko co zbędne się wyłączy a ekran ustawi na 50%-60% to telefon przy normalnym użytkowaniu (sms i dzwonienie, bez grania) trzyma nawet 6 dni :)
    Wad nie widzę, telefon chodzi płynnie i nie zawiesza się.
    .internetdsl.tpnet.pl | 23 cze 2014, 14:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,5%   7,9%   28,6% 
 Wszystkich opinii: 189. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Na koloniach
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.23.22.200
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.