Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 294 marek  |  14 733 telefony  |  192 145 opinii  |  1 054 testy  |  4 675 użytkowników on-line
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L7

Thumb Up

49,7% 

Thumb Down

 29,1% 

Pytanie

 21,3% 

 Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Annons
Posiadałam telefon 4 lata. Potwierdzam opinie innych użytkowników, LG L7 to jedno wielkie czekanie. Najbardziej irytowało mnie, iż niezwykle często nie byłam w stanie odebrać telefonu, gdyż dzwonił, owszem (często dźwięk dzwonka się przycinał, jak gdyby nawet to sprawiało mu problem), ale nie dało się odebrać, gdyż albo było czarne tło, albo zamiast zielonej słuchawki na ekranie pojawiała się... klawiatura!
Bardzo częstym był również brak możliwości wpisania czegoś w przeglądarce internetowej - klawiatura po prostu nie chciała się otworzyć. Internet na tymże telefonie działał niesamowicie wolno - np. na załadowanie się facebooka czekałam około 4 minut. Przeglądanie aplikacji takich jak Instagram, czy też proste gry (oraz przeglądarka internetowa) skutkowało bardzo częstymi samoistnymi resetami telefonu. Mówiąc częstymi, mam na myśli, na 10 uruchomień danej aplikacji, 6 kończyło się samoistnym resetem.
Fatalny aparat. Przed tym telefonem miałam LG KC550, który również miał 5mpix, jednak jakość była nieporównywalnie lepsza, KC550 robił fenomenalne wręcz zdjęcia.
Ma także zdecydowanie za mało pamięci wewnętrznej.

Na plus mogę powiedzieć, iż bateria trzyma na prawdę długo (trzy dni przy rozmowach dziennie po 2 godziny plus codzienne słuchanie muzyki przez około 5h/dzień), oraz iż telefon ten jest bardzo odporny na upadki, kiedyś nawet został zalany, nic mu się nie stało, jedynie przez jeden dzień działał tak, jakby miał wpięte słuchawki, mimo że ich nie było (nawet ikonka się pojawiała słuchawek i np nie dało się słuchać muzyki i dzwonić), jednak, gdy w akcie rezygnacji rzuciłam go na łóżko - niespodzianka - wszystko wróciło do normy.
.liberty.eu | 18 sie 2017, 14:08
dogtrekker
Jestem wlascicielem tego ustrojstwa od pieciu lat. I moge powiedziec, ze raczej nie kieruje mna hejt tylko sprawdzona w boju opinia.
Wybralem LG, choc moglem brac Sony lub Samsung. I nie byl to dobry wybor, bo telefon to naprawde cholerny zamulacz. I nie uzywam zadnych zbednych aplikacji (mam tylko to: latarka, whatsapp, mapa google), zadnego spolecznosciowego badziewia.
Samo wybraniu numeru bywa wyzwaniem... Wlaczenie aparatu tez. Przegladanie zdjec wymaga cierpliwosci po otwarciu galerii.
Czy sa jakies plusy? No, bateria wytrzymala 5 lat. W samsungach to sie nie udawalo. Zdjecia robi przyzwoite (jak na telefon of koz). Dziala stabilnie - zawiesil mi sie bodajze tylko jeden raz.
Czeka mnie reset do ustawien domyslnych i pewnie przez jakis czas bedzie w miare sensownie dzialal. Jako telefon zastepczy, bo czas na zmiane badziewia.
.static.ip.netia.com.pl | 15 lip 2017, 18:07
Lolek
Eeeeej w 2016/17 hejtujecie telefon z 2012 roku... Normalne że sie zacina, wymagania aplikacji z 2016 są o wiele większe
.play-internet.pl | 27 mar 2017, 13:03
Ostatni Mohikanin
Potwierdzam opinie pozostałych użytkowników tego telefonu, DNO. Wolny, zacina sie, słabe zdjęcia, aplikacje ledwo sie uruchamiają, na dodatek zepsuł sie mikrofon w tym telefonie.

Omijać ten telefon szerokim łukiem.

pozdrawiam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 paź 2016, 19:10
Marcin M
Nie mam go od nowości. Dostałem już go używanego. Na początku działał nawet, nawet ale po kilku miesiącach zaczął ostro szargać moimi nerwami. Nie zawsze słychać dzwonek czy to w telefonie czy też w budziku. Gdy włączam na głośnomówiący to mnie w ogóle nie słychać, choć ja drugą osobę słyszę całkiem wyraźnie. Aplikacje coraz bardziej się zacinają. Często muszę go restartować. Tak iż nawet ten przycisk od wyłączania i włączania zaczyna coraz słabiej działać. Ogólnie to nie polecam tego telefonu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 wrz 2016, 12:09
Jakub
Ten telefon to tragedia, nic na nim nie działa, ma bardzo mało pamięci ram więc wiele dobrych aplikacji nawet się nie włączy, jak już coś się włączy (po długim oczekiwaniu) to strasznie muli, zakup tego badziewia to był największy błąd mojego życia.
.59.74.108 | 18 lip 2016, 15:07
Klocek  mail
Kupiłem ten telefon i chyba był to najgorszy błąd mojego życia. Telefon po prostu do niczego się nie nadawał nie będę tu się aż tak rozpisywał bo moja opinia o tym telefonie już został nie raz przez innych użytkowników telefonu wyrażona.
.241.40.210 | 12 lip 2016, 10:07
Pati1234
Okropny telefon! Po tygodniu użytkowania zaczął się zacinać (mam go już 1,5 roku) i aktualnie wszystkie aplikacje mi się zacinają. Klawiatura również, działa jak jej się zechce. Aparat także się zacina, często wyłącza się sam i trzeba resetować telefon żeby znów zaczął działać. Nie wiem jak mogłam kupić takie gówno.. NIE POLECAM!!!!
.customer.tom-net.pl | 07 maj 2016, 12:05
Marzec
Właśnie przymierzam się do kupna nowego telefonu i zapoznaje się z opiniami na jego temat, to skrobne również coś o telefonie, który mam obecnie, LG P700:

Plusy: Telefon wytrzymały, upadł kilkadziesiąt razy i się trzyma, przetrwał nawet rzucenie nim o ziemie ze sporą siłą przez moją dziewczyne. Aparat całkiem niezły jak na czasy kiedy tel ten był nowością. Zdjęcia wydrukowane w standardowym formacie zrobione przy dobrym oświetleniu wychodzą na prawde dobrze. Na plus również super lampa błyskowa.

Minusy: Tak jak wspomniano wcześniej telefon strasznie muli. Jednak przy zainstalowanych 3/4 apkach działa jeszcze płynnie. Dodatkowo denerwuje ten cały śmieszny progrma do łączenia z kompueterem- chyba nigdy nie działał poprawnie. Irytują również inne dziwne opcje jak np dodawanie zdjęć na tapete, które trzeba przyciąć, dziwne metody edycji kontaktów blokowanych itp.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 20 lut 2016, 20:02
Weronika  mail
Beznadziejny telefon, już Lumia 610 była lepsza... Tnie się, muszę ciągle resetować, choć prawie nic nie mam na tym telefonie. Zacina się aparat, LG pc suite nie chce działać, po prostu dno. Nie kupujcie tego telefonu. Po 3-4 miesiącach będziecie mieli ochotę go wyrzucić przez okno.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 lut 2016, 16:02

Thumb Up

49,7% 

Thumb Down

 29,1% 

Pytanie

 21,3% 

 Wszystkich opinii: 320. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu