Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 090 opinii  |  856 testów  |  6 750 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L5 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,5%   3,2%   32,3% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Taly
    Telefon miałam trochę ponad pół roku
    +wyświetlacz świetny, doskonale odwzorowuje barwy
    +nie przegrzewa się
    +dźwięk w słuchawkach genialny
    +poręczny i łatwy w obsłudze
    +po upadku z niewielkiej wysokości (+/- pół metra) nic mu się nie dzieje
    -po czasie użytkowania zauważalne były lagi (tzn. zacinał się)
    -po upadku z niecałego metra wyświetlacz (tak powiedziano mi w naprawie) zepsuł się całkowicie
    -krótka żywotność baterii przy niezbyt dużym użytkowaniu w ciągu dnia
    -brak kamerki z przodu
    -telefon czasem miał problem z połączeniem się z siecią WiFi
    Ogólnie miło wspominam ten telefon. Nie wiem, czy opłaca mi się go naprawiać, czy po prostu kupić inny nowy.
    .giganet.net.pl | 16 sty 2015, 16:14
  • OLa
    Używam go od dwóch lat i jakość używania się nie zmienia. Telefon tylko lekko się przycina, ale nie w jakiś bardzo irytujący sposób. Telefon wytrzymały bardzo, w razie upadku rozpada się na trzy części, po złożeniu działa bez zarzutu. Bateria jest w stanie wytrzymać cały dzień, nawet przy dość intensywnym korzystaniu ze wszystkiego. Minusem jest brak kamerki z przodu.
    .ennet.pl | 16 sty 2015, 11:47
  • AmTi
    Witam. Telefon mam nieco ponad rok, a więc mogę sie o nim wypowiedzieć
    PLUSY
    -jak na cenę dobra bateria
    -aplikacje dość wymagające śmigają
    -szybkość
    -bardzo lekki i wytrzymały (spadł mi z 2 metrów i nic się nie stało
    -ładny wygląd
    MINUSY
    -słaby aparat
    -po ok. pół roku drobne lagi
    -ekran łatwo się brudzi
    .76.164.163 | 13 sty 2015, 19:57
  • R E K L A M A
  • MaMiX
    Moim zdaniem super niekiedy jak sie cos mocnego odpala czasami na tapecie pojawiaja sie kreski nie wiem czy to wina telefonu czy kazdy tak ma, ale znika jak sie ustawi tapete odnowa. Nie zacina sie ci co pisza, ze sie tnie uzywaja aplikacji, ktore beda kazdego fona zmulac, mam na mysli fb, messanger, ktore w 100% to złom niedość, że mają dostęp do auto uruchamiania to jeszcze jak sie je wylaczy to tak czy siak proces sie uruchomi, wiec ja mowie nie takim noobskim apkom.
    Ja nie zauwazylem scin nawet przy bardzo wymagajacych grach takich jak TRIGGER, SHADOWGUN DEADZONE.
    Jedyny minus to, ze jest 1 rdzeniowy i ze TRIGGER 2 wymaga wlasnie 2 rdzeni.

    + bardzo bardzo dobry ekran ponoć 3 subpiksele
    + bardzo duza jasnosc
    + ekran prawie nie do zarysowania
    + lapie wifi tam gdzie inne smartfony nie lapia, ale i niekiedy bywa na odwrot, najgorzej jesli jakis smartfon zabiera neta, nie wiem moze inne maja jakis priorytet ustawiony
    + dodatkowy przecisk programowalny mozna sobie wybrac co sie chce np. apke jakas
    + upadl mi z 1-2 metra na peton i to nie jakis prosty tylko w miare nierowny z ziarnami i zostalo kilka dziurek jakby ktos leciutko przysinal igielke, ale lepiej tego nie powtarzac

    ? z tylu pod obodowa ma jakies styki nie wiem do czego moze bezprzewodowe ladowanie albo jakies bezpieczniki nie wiem naprawde
    .adsl.inetia.pl | 02 sty 2015, 16:02
  • Uzytkownik tego modelu
    Ten telefon nie dosc ze obsluguje NFC to jeszcze Android Beam
    .mt.pl | 01 sty 2015, 18:55
  • Slawek
    Miałem ten model przez około 3 miesięcy. Ogólne wspominam ten telefon dobrze. Wyświetlacz dobrze reagował na dotyk. Zaletą też jest dioda powiadomień. U mnie bateria wytrzymywała do 2 dni. Mimo 512 MB RAM nie zacinał się ( instalowałem na nim aplikacje typu launcher i działał płynnie, żadnych problemów ze stabilnością nie miałem ). Jedyną rzeczą która mnie w nim irytowała to brak czujnika jasności, że częstą czynnością w codziennej obsłudze była regulacja jasności.
    .free.aero2.net.pl | 22 gru 2014, 17:39
  • cena adekwatna do produktu
    Telefon posiadam od 5 miesięcy. Nie jest to demon szybkości, ale w tym przedziale cenowym wiele lepszych produktów nie znajdziemy. Dla mało wymagających użytkowników, którym telefon ma służyć przede wszystkim do spraw praktycznych, LG L5 II to bardzo dobry wybór.

    + świetny wyświetlacz, doskonałe barwy
    + nie przegrzewa się
    + banalny w obsłudze, idealny dla początkujących
    + dźwięk w słuchawkach i z głośnika

    - zacinają się nawet proste aplikacje (tylko część działa poprawnie)
    - po ok. 4 miesiącach użytkownika telefon zaczął się co pewien czas wieszać. Np. podczas przeglądania internetu, galerii czy czytania SMS zacinał się na kilka sekund i obraz wracał na ekran główny. Sytuacje nie powtarzają się na razie regularnie, restart naprawia problem na jakiś czas.
    - klapka podatna na zarysowania
    - mała ilość RAM, która u mnie magicznie zmniejszyła się do 470MB. Jak to w ogóle możliwe? :P

    No i neutrale:
    - Przeciętny aparat. Dobre zdjęcia na powietrzu, żałosne przy sztucznym oświetleniu i kiepskim nasłonecznieniu.
    - Bateria. Nie jest najlepsza, ale przy skromnym używaniu starczy na te 3, może 4 doby.
    - Jakość rozmów w trybie głośnomówiącym pozostawia wiele do życzenia, a przy ustawieniu większej głośności słychać w zasadzie same szumy.

    Ja miałem tutaj wgrane trzy aplikacje (GB, Messenger i Snapchat) i dwie gry (Soccer Stars i bilard), a mimo to całą piątka zaczęła zamulać dopóki ich nie usunąłem - teraz nie mają jak zamulać :P Jeżeli ktoś szuka telefonu głównie do dzwonienia i nie zamierza korzystać z funkcji typowych dla smartfonów, to polecam.
    .dynamic.chello.pl | 16 gru 2014, 18:55
  • Sacrixs
    Telefon mam od około 6 miesięcy
    + genialny wyświetlacz, bardzo jasny, świetne kolory, dobry kontrast oraz kąty widzenia
    + najlepsza optymalizacja od LG, dzięki czemu wpełni wykorzystuje 512RAM i działa porównywalnie z telefonami o 1Gb RAM
    + nigdy się nie grzeje, uwentualnie w wymagających grach lecz jedymie staje się cieplejszy, nie można tego nazwać grzaniem się
    + obsługuje znaczną większość gier, shadowgun bez najmniejszych problemów
    + jakość/cena
    + wyświetlacz nie zużywa dużo baterii.....
    - ....niestety nie zmienia to faktu, że po około 2-3 miesiącach moc baterii niesamowicie spada i z włączonym wifi nie dotrwacie do wieczora
    - każdemu kto zamierza kupić ten telefon teraz stanowczo odradzam, nie spełnia już on dzisiejszych standardów 1Ghz zaraz będą miały piloty od tv
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 lis 2014, 15:59
  • Chendoskinsh
    Mam telefon od około tygodnia.Telefon sprawuje się dobrze.Jest dość duży.Korzystanie z niego jest naprawdę przyjemne.Internet działa płynnie.Jeśli chodzi o gry to przez pierwsze 5 sekund się zacina,ale później ani razu się nie zacina.Bateria trzyma ok.6 godzin na samych grach !!! Jest to dobry wynik na telefon za taka cenę.Ilość RAM-u i jego procesor są naprawdę zaskakujące.Polecam ten telefon 10/10.Pozdrawiam
    .play-internet.pl | 31 paź 2014, 19:31
  • Marpol
    Witam, mam telefonik od 3 tyg i jestem bardzo zadowolony. Wykonanie oraz parametry jak za tą cenę są naprawdę świetne. Dobry wyswietlacz, fajny design oraz niezawodność - sama przyjemność z użytkowania. Miałem wcześniej Xperię J i z powrotem bym się nie zamienił :)
    .50.114.78 | 31 paź 2014, 13:36

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 64,5%   3,2%   32,3% 
 Wszystkich opinii: 93. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.211.125
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.