Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 217 marek  |  10 567 telefonów  |  156 117 opinii  |  871 testów  |  5 255 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG Optimus L5 II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,6%   4,0%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 99. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Użytkowniczka LG
    Ogólnie telefon użytkuję od 1,5 roku. Na początku byłam nim zachwycona. Dźwięk był czysty, nie gubił zasięgu, nie miał problemu z obsługą aplikacji i bateria trzymała dość długo. Jednak po czasie zaczęły się problemy. Zaczął wieszać się notorycznie, nie dało się na nim pracować ani włączyć jakiejkolwiek aplikacji nie wspominając już o obsłudze chociażby jednej strony internetowej. Pomimo wyczyszczenia nadal działa wolno, format ani aktualizacje nic nie pomogły, wręcz go spowolniły. Tragedia. Co do poprzednich opinii zgodzę się z brakiem przedniej kamery, zaczyna przeszkadzać. Czasem gubi sobie zasięg, nie wspominając już o połączeniu WiFi (połączenie jest a internetu brak). Zdjęcia robi całkiem fajne i chyba mam szczęście do wytrwałości baterii w telefonach, ponieważ nie mogę na nią narzekać. Minusem jest również plastikowa obudowa. Od nowości telefon posiada folię na wyświetlaczu i etui, które miało "ochronić" tylną obudowę przed zarysowaniami - telefon wygląda tak, jakby nigdy tego etui na nim nie było. Taka moja opinia.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 mar 2015, 11:15
  • cezar
    Telefon mało wydajny, nie potrafi obsłużyć 2 aplikacji jednocześnie, moduł GPS jest tylko teoretycznie bo praktycznie jest beznadziejny, słabo łapie fixa i często go zrywa, zawsze gubi gps gdy odbieram połączenie telefoniczne. Nie polecam.
    .systemia.pl | 14 mar 2015, 01:38
  • LGKing
    Posiadam ten telefon już prawie pół roku, mianowicie ponad 5 miesięcy. Wiele nim dostrzegłem i chciałbym innym o tym powiedzieć. Zacznijmy od plusów i minusów.

    - Plusy :
    "4" calowy wyświetlacz, nie zużywający ogromnej ilości baterii.
    dobre umiejscowienie mikrofonów, pomaga to w rozmawianiu na słuchawkach.
    płynne odtwarzanie filmów o dobrej jakości.
    Piękny Desigin
    długi czas czuwania
    świetnie leży w dłoni
    Dobrej jakości zdjęcia aparatem 5 MPx

    - Minusy :
    brak przedniej kamerki (dla wymagających)
    zbyt długi czas oczekiwania na włączenie się telefonu, jak dla mnie znacznie za długo
    szybka bez folii szybko się brudzi


    Dla mnie tyle jest jego wad i zalet. Polecam ten telefon głównie osobom nie zbyt wymagającym, bo ani nie mamy LTE, ani 4 rdzeniowego urządzenia, żeby mam czasem nie ,,lagowało"
    Telefon może lagować przy korzystaniu w dość wymagających aplikacjach.

    Oceniam go na 8/10 głównie z tego że nie ma kamerki z przodu
    Polecam ten telefon w 100%
    .mynet.com.pl | 23 lut 2015, 21:43
  • R E K L A M A
     
  • Arbuzz
    Telefon miałem z pół roku, a przedtem miał go ktoś inny (1-2 lata) i działał bardzo dobrze. Jedynym problemem było hasło do odblokowania telefonu (Ekran blokady), które pojawiło się w ostatnim miesiącu użytkowania. Problem polegał na tym, że po prostu nie mogłem napisać hasła, jednak raz mi się udało i od razu zmieniłem blokadę :-)

    Plusy:
    - Nie zacinał się, mimo że miałem ok. 20 aplikacji
    - Wytrzymały
    - Działały na nim gry o średnich wymaganiach
    - Mała cena jak na taki telefon
    - Wyraziste kolory
    - Dobry wyświetlacz
    - Rzadko się rysował

    Minusy:
    - Troszkę mało pamięci RAM, ale da się żyć :-)
    - Błąd, który opisałem powyżej

    Moja ocena:

    8,7/10
    Idealny dla początkujących użytkowników, jak i dla bardziej wymagających. Mała cena, duże możliwości...
    .inetmediagroup.pl | 22 lut 2015, 08:12
  • Czuruś :D
    Ogólnie świetny, ekran się nie rysuje i tylko szkoda, że nie ma aparatu z przodu. Ekran bez skaz polecam
    .play-internet.pl | 20 lut 2015, 19:36
  • Anna
    Miałam telefon ponad rok i muszę przyznać że albo był naprawdę wytrzymały albo po prostu miałam szczęście... spadał mi nie raz, przejechałam go rowerem i wszystko było ok, po za wielkimi rysami oczywiście :) Utopiłam go dwa razy, po pierwszym razie przestał działać ale po całkowitym wyschnięciu (po ok. 2 dniach) wszystko było ok :P Gdyby nie spadł mi po raz setny z rzędu przy czym przestał działać mikrofon i nie utopiła bym go po raz drugi kiedy to już całkiem padł, miałabym go do dziś :) Ogólnie tel fajny, chociaż ma też wiele wad:
    - po pewnym czasie zaczął się zacinać
    - dwa razy padł mi soft
    - trochę mało pamięci (pomimo że mam kartę pamięci, niektórych aplikacji jednak nie da się przenieść)
    - brak kamerki z przodu
    - słaba bateria
    - często gubił zasięg
    - bardzo często też nie dochodziły smsy, czasami niektóre otrzymywałam po dwóch, trzech miesiącach (ten problem miało wiele znajomych mi osób posiadających ten model)
    Pomimo wszystko, ogólnie lubiłam go :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 sty 2015, 20:10
  • Taly
    Telefon miałam trochę ponad pół roku
    +wyświetlacz świetny, doskonale odwzorowuje barwy
    +nie przegrzewa się
    +dźwięk w słuchawkach genialny
    +poręczny i łatwy w obsłudze
    +po upadku z niewielkiej wysokości (+/- pół metra) nic mu się nie dzieje
    -po czasie użytkowania zauważalne były lagi (tzn. zacinał się)
    -po upadku z niecałego metra wyświetlacz (tak powiedziano mi w naprawie) zepsuł się całkowicie
    -krótka żywotność baterii przy niezbyt dużym użytkowaniu w ciągu dnia
    -brak kamerki z przodu
    -telefon czasem miał problem z połączeniem się z siecią WiFi
    Ogólnie miło wspominam ten telefon. Nie wiem, czy opłaca mi się go naprawiać, czy po prostu kupić inny nowy.
    .giganet.net.pl | 16 sty 2015, 16:14
  • OLa
    Używam go od dwóch lat i jakość używania się nie zmienia. Telefon tylko lekko się przycina, ale nie w jakiś bardzo irytujący sposób. Telefon wytrzymały bardzo, w razie upadku rozpada się na trzy części, po złożeniu działa bez zarzutu. Bateria jest w stanie wytrzymać cały dzień, nawet przy dość intensywnym korzystaniu ze wszystkiego. Minusem jest brak kamerki z przodu.
    .ennet.pl | 16 sty 2015, 11:47
  • AmTi
    Witam. Telefon mam nieco ponad rok, a więc mogę sie o nim wypowiedzieć
    PLUSY
    -jak na cenę dobra bateria
    -aplikacje dość wymagające śmigają
    -szybkość
    -bardzo lekki i wytrzymały (spadł mi z 2 metrów i nic się nie stało
    -ładny wygląd
    MINUSY
    -słaby aparat
    -po ok. pół roku drobne lagi
    -ekran łatwo się brudzi
    .76.164.163 | 13 sty 2015, 19:57
  • MaMiX
    Moim zdaniem super niekiedy jak sie cos mocnego odpala czasami na tapecie pojawiaja sie kreski nie wiem czy to wina telefonu czy kazdy tak ma, ale znika jak sie ustawi tapete odnowa. Nie zacina sie ci co pisza, ze sie tnie uzywaja aplikacji, ktore beda kazdego fona zmulac, mam na mysli fb, messanger, ktore w 100% to złom niedość, że mają dostęp do auto uruchamiania to jeszcze jak sie je wylaczy to tak czy siak proces sie uruchomi, wiec ja mowie nie takim noobskim apkom.
    Ja nie zauwazylem scin nawet przy bardzo wymagajacych grach takich jak TRIGGER, SHADOWGUN DEADZONE.
    Jedyny minus to, ze jest 1 rdzeniowy i ze TRIGGER 2 wymaga wlasnie 2 rdzeni.

    + bardzo bardzo dobry ekran ponoć 3 subpiksele
    + bardzo duza jasnosc
    + ekran prawie nie do zarysowania
    + lapie wifi tam gdzie inne smartfony nie lapia, ale i niekiedy bywa na odwrot, najgorzej jesli jakis smartfon zabiera neta, nie wiem moze inne maja jakis priorytet ustawiony
    + dodatkowy przecisk programowalny mozna sobie wybrac co sie chce np. apke jakas
    + upadl mi z 1-2 metra na peton i to nie jakis prosty tylko w miare nierowny z ziarnami i zostalo kilka dziurek jakby ktos leciutko przysinal igielke, ale lepiej tego nie powtarzac

    ? z tylu pod obodowa ma jakies styki nie wiem do czego moze bezprzewodowe ladowanie albo jakies bezpieczniki nie wiem naprawde
    .adsl.inetia.pl | 02 sty 2015, 16:02

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,6%   4,0%   33,3% 
 Wszystkich opinii: 99. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» ZTE Nubia Z9 Max
» ZTE Nubia Z9 mini
» Lenovo K3 Note
» LG Volt TV
» Lenovo S60t
» Samsung Galaxy Tab 3 V
» Sony Xperia J1 Compact
» Kazam Tornado 455L
» Kazam Tornado 552L
Aktualności:

» ZTE Nubia Z9 Max i Nubia Z9 Mini debiutują w Chinach
» Lava Iris 414: budżetowiec dla Indii
» HTC One M9 Plus: zdjęcia i film
» HTC One E9 Plus pozuje do zdjęć
» Meizu Supreme po raz drugi
» Apple zmieni komórkowe aparaty?
» LG Volt TV: telewizyjny smartfon z Brazylii
» Lenovo K3 Note: z ciekawym głośnikiem
» HTC One M9 Plus: porównanie z M9



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 23.23.53.116
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.