Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 169 marek  |  8 224 telefony  |  102 094 opinie  |  650 testów  |  5 414 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG G Pad 8.3

Tablet


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,3%   0,0%   26,7% 
 Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
R E K L A M A
Arttur
Witam! Posiadam LG G Pada od tygodnia. Długo zastanawiałem się jaki tablet będzie dla mnie odpowiedni. Stwierdziłem że 7 cali to zbyt mało a 10 odrobinę za dużo. Wybór padł na G Pada. Jestem zadowolony z wyboru ale oczywiście nie jest to tablet pozbawiony wad. Ale najpierw zalety:
1. Bardzo dobry ekran IPS o wysokiej rozdzielczości - nie trzeba powiększać stron internetowych żeby odczytać zawartość;
2. Solidne wykonanie i dobrej jakości etui;
3. Wysoka wydajność, prawie wszystkie gry które testowałem chodziły bez jakichkolwiek lagów (Wyjątek do GTA SA na wysokich detalach);
4. Funkcja wybudzania poprzez dwukrotne stuknięcie w ekran;
5. Funkcja wygaszania ekranu gdy na niego nie patrzymy;
6. Oprogramowanie od LG, czyli wszelkie QPair`y itp.
7. Inne których nie pamiętam :)
Wady:
1. Na dole ekranu widać odblas diod podświetlających, szczególnie na jasnych obrazach. Nie przeszkadza to zbytnio w czasie pracy ale jest zauważalne;
2. Słabej jakości dźwięk z głośników, szczególnie na niskiej głośności;
3. Słaba bateria - 5-6 h pracy max przy małym obciążeniu;

Ogólnie polecam tablet wszystkim, któzy szukają wydajnego urządzenia kompaktowych rozmiarów. Pozdrawiam.
*.21.219.107  |  28 sty 2014, 20:01
John
LG G Pad 8.3 ma GPS. W specyfikacji jest chyba błąd.
Uważasz użytkowniku, że przyznanie się do niewiedzy w momencie tworzenia karty, gdy nie ma dostępnej pełnej specyfikacji jest błędem? Być może. Są serwisy, które są wtedy pewne - zawsze mają 50% szans, że obstawią właściwie. My przyznajemy się do niewiedzy, jeśli nie jesteśmy wstanie znaleźć pewnych danych. Tak, być może to błąd. (jf)
*.internetdsl.tpnet.pl  |  24 sty 2014, 13:01
John
Mam tego taka ok miesiąca, opinia jak najbardziej pozytywna wszystko działa zadziwiająco szybko, mam porównanie bo mój brat ma nexusa 7 (starszą wersję) Rozmiar jest optymalny, ani taki mały jak 7 ani taki duży jak 10. Ekran bajka nie widziałem lepszego ekranu w tabletkach, może z nim konkurować jedynie nexus 7 2013 ale on z kolei jest mniejszy, IrDA jak i qpair działają jak najbardziej ;D
*.internetdsl.tpnet.pl  |  24 sty 2014, 12:01
majk
W specyfikacji jest chyba błąd, LG G Pad ma port IrDA.
Tak. Przepraszam za niedopatrzenie, dziękuję za poprawkę. (jf)
*.dynamic.chello.pl  |  24 gru 2013, 10:12
dawid
Czytałem że tylko jakaś Google'owska wersja ma slot na kartę pamięci więc jak jest naprawdę?
*.play-internet.pl  |  15 gru 2013, 13:12
szekemeremorelesteralekafane
Dzis kupilem zonie bialego, ma jeszcze hdx4 p880 ale w serwisie obecnie, wiec nie napisze jak komunikacja powiadomien lg z tel do tableta bo wiem z zycia ze to lg. Chodzi zaskakujaco plynnie jak na lg, chodzi flash usb, ale nie modem lan usb, jeszcze nie ma dosc pradu zeby dysk zewnetrzny sata w konwersji na usb pociagnol.
Standard mysz i klawiatura usb i kl na blut tez ok.
Dziwnie ma glosniki od tylu i zaslaniamy je etui po zlozeniu ale moze to spoko bo zmienia to barwe lekko delikatnie rezonansuje bas i filtruje przesadzony sopran ja nie jestem audiofilem. Kolejne spostrzezenie to niezauwazylem w obudowie srubek (jedyna widoczna jest pod klapka od karty sd) a klape tylnia tzw plecy ma z alu, w razie zbicia dotyku i wymiany bedzie pewnie sporo dlubania i nerwow (lg). Adobe flash w oryginalnej przegladarce smiga. Bateria do neta i prostych programow na pograniczu ale nie do gier (ipad to to niejest), jednak ma moc obliczeniowa do gier. Nie ma klawiszy na obudowie tylko ekranowe, ale ogolne wrazenie calkiem pozytywne.
*.ip.jarsat.pl  |  06 gru 2013, 22:12
q2  mail
Ogarnijcie błąd - wyświetlacz IPS a nie TFT, to dość zasadnicza różnica...
http://en.wikipedia.org/wiki/Thin-film-transistor_liquid-crystal_display
Matryca IPS jest IMVHO matrycą TFT. Źle sformułowałeś uwagę, natomiast rozumiem o co Ci chodzi. Dopisuję IPS. Po prostu w informacji prasowej LG podawało ogólnie matrycę TFT. (jf)
*.euro.com.pl  |  30 paź 2013, 09:10
Mack
Wydajny i mobilny tablet od LG. Bardzo udany debiut na tym rynku. Wydajny procesor czy modem LTE to naprawdę duże zalety tego urządzenia.
*.dynamic.chello.pl  |  22 paź 2013, 21:10
SlaVa
Dostępny z początkiem listopada 2013. Cena ~1300 PLN ;)
*.ip.netia.com.pl  |  24 wrz 2013, 18:09
sawiq
Kiedy będzie wiadomo, czy ma slot kart pamięci, bo patrzyłem po różnych źródłach i jedne twierdzą, że jest, a inne, że go nie ma.
Już wiadomo, bo mogliśmy wziąć go do ręki. Obejrzyj sobie niusa: http://www.mgsm.pl/pl/aktualnosci/2995/G2-G-Pad-i-telewizory-czyli-z-wizyta-u-LG.html
- a w szczególności zdjęcie ze skróconą specyfikacja G Pada. (jf)
*.nstream.pl  |  07 wrz 2013, 11:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,3%   0,0%   26,7% 
 Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» LG Lucid 3
» ZTE Blade Apex
» ZTE Blade Apex 2
» LG L65
» LG L65 Dual SIM
» Lenovo Golden Warrior S8
» Huawei Ascend G730 Dual SIM
» Kyocera Verve
» Lava Iris 406Q
Aktualności:

» Jak wygląda OnePlus One?
» W podróży z nieznajomą
» LG G3 z wąską ramką i imitacją metalu
» iOcean X8 dla fanów selfie
» Niebezpieczne ładowarki Lumii 2520
» ZTE Blade Apex2: niedrogo, z LTE
» LG: wąskie ramki i budżet
» OnePlus One w 16 krajach w niezłej cenie
» Nokia miała tablet... w 2001 roku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.170.136
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.