Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 184 marek  |  9 133 telefony  |  144 153 opinie  |  720 testów  |  6 850 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
LG

LG G Pad 8.3

Tablet


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 77,8%   0,0%   22,2% 
 Wszystkich opinii: 18. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • Rumpel  mail
    Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego tabletu więc mogę co nie co powiedzieć. Zacznę od najważniejszych zalet:
    + Ekran jest wspaniały! Idealna rozdzielczość (wiem że inne mają większą, ale moim zdaniem większa jest już niepotrzebna), idealne kolory, naprawdę wyśmienite, kąty widzenia też w porządku. Moim zdaniem jest to najlepszy ekran i konkurować może z nim tylko Retina od Appla.
    + Płynność działania stoi na bardzo wysokim poziomie, zarówno w grach jak i w przeglądaniu internetu.
    + Android 4.4.2 i nowa nakładka od LG-Moim zdaniem idealna
    + Jakość wykonania (metal z tyłu)
    + Bardzo dobre głośniki stereo. Czytałem przed zakupem różne opinie i wiele osób narzekało na głośniki. W moim tablecie takiego problemu nie ma, są BARDZO głośne i dźwięk jest bardzo wyrazisty.
    +- Bateria. To chyba jedyna rzecz której nie mogę pochwalić w tym tablecie, chociaż jakoś źle nie wypada na tle konkurencji. Jest bardzo przeciętna.
    Ogólnie moja ocena dla tego tabletu, biorąc pod uwagę również cenę to 10/10. I nie myślcie sobie, że moja ocena nie jest obiektywna, testowałem naprawdę wiele tabletów, różnych firm i moim zdaniem jest on najlepszy zaraz po nim nowy Ipad Air który stracił w mojej kwalifikacji przez swoją cenę na polskim rynku i brak slotu na kartę.
    .dynamic.chello.pl | 04 lip 2014, 14:07
  • geoxide
    Używam od dwóch tygodni i od pierwszego dnia z wersją androida 4.2.2 kitkat. Prawdopodobnie kitkat usuwa wszelkie niedobory ponieważ:
    - głośnik jest głośny jak cholera,
    - system jest szybki i stabilny,
    - wifi nie gubi zasięgu,
    - wybudzanie za dwukrotnym stuknięciem w ekran działa bez zarzutu,
    - ekran ma wystarczającą jasność,
    - filmy odtwarza płynnie włącznie z rozdzielczością 4K
    .221.104.50 | 06 maj 2014, 12:05
  • Wojtek
    Świetny tablet. Kompaktowy rozmiar, wyświetlacz ponadprzeciętny, apki dodane przez producenta super. Jedyną wadą jest niezbyt czułe WiFi, potrafi gubić zasięg. Poza tym 9,5/10.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 maj 2014, 19:05
  • R E K L A M A
  • Arttur
    Witam! Posiadam LG G Pada od tygodnia. Długo zastanawiałem się jaki tablet będzie dla mnie odpowiedni. Stwierdziłem że 7 cali to zbyt mało a 10 odrobinę za dużo. Wybór padł na G Pada. Jestem zadowolony z wyboru ale oczywiście nie jest to tablet pozbawiony wad. Ale najpierw zalety:
    1. Bardzo dobry ekran IPS o wysokiej rozdzielczości - nie trzeba powiększać stron internetowych żeby odczytać zawartość;
    2. Solidne wykonanie i dobrej jakości etui;
    3. Wysoka wydajność, prawie wszystkie gry które testowałem chodziły bez jakichkolwiek lagów (Wyjątek do GTA SA na wysokich detalach);
    4. Funkcja wybudzania poprzez dwukrotne stuknięcie w ekran;
    5. Funkcja wygaszania ekranu gdy na niego nie patrzymy;
    6. Oprogramowanie od LG, czyli wszelkie QPair`y itp.
    7. Inne których nie pamiętam :)
    Wady:
    1. Na dole ekranu widać odblas diod podświetlających, szczególnie na jasnych obrazach. Nie przeszkadza to zbytnio w czasie pracy ale jest zauważalne;
    2. Słabej jakości dźwięk z głośników, szczególnie na niskiej głośności;
    3. Słaba bateria - 5-6 h pracy max przy małym obciążeniu;

    Ogólnie polecam tablet wszystkim, któzy szukają wydajnego urządzenia kompaktowych rozmiarów. Pozdrawiam.
    .21.219.107 | 28 sty 2014, 20:01
  • John
    LG G Pad 8.3 ma GPS. W specyfikacji jest chyba błąd.
    Uważasz użytkowniku, że przyznanie się do niewiedzy w momencie tworzenia karty, gdy nie ma dostępnej pełnej specyfikacji jest błędem? Być może. Są serwisy, które są wtedy pewne - zawsze mają 50% szans, że obstawią właściwie. My przyznajemy się do niewiedzy, jeśli nie jesteśmy wstanie znaleźć pewnych danych. Tak, być może to błąd. (jf)
    .internetdsl.tpnet.pl | 24 sty 2014, 13:01
  • John
    Mam tego taka ok miesiąca, opinia jak najbardziej pozytywna wszystko działa zadziwiająco szybko, mam porównanie bo mój brat ma nexusa 7 (starszą wersję) Rozmiar jest optymalny, ani taki mały jak 7 ani taki duży jak 10. Ekran bajka nie widziałem lepszego ekranu w tabletkach, może z nim konkurować jedynie nexus 7 2013 ale on z kolei jest mniejszy, IrDA jak i qpair działają jak najbardziej ;D
    .internetdsl.tpnet.pl | 24 sty 2014, 12:01
  • majk
    W specyfikacji jest chyba błąd, LG G Pad ma port IrDA.
    Tak. Przepraszam za niedopatrzenie, dziękuję za poprawkę. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 24 gru 2013, 10:12
  • dawid
    Czytałem że tylko jakaś Google'owska wersja ma slot na kartę pamięci więc jak jest naprawdę?
    .play-internet.pl | 15 gru 2013, 13:12
  • szekemeremorelesteralekafane
    Dzis kupilem zonie bialego, ma jeszcze hdx4 p880 ale w serwisie obecnie, wiec nie napisze jak komunikacja powiadomien lg z tel do tableta bo wiem z zycia ze to lg. Chodzi zaskakujaco plynnie jak na lg, chodzi flash usb, ale nie modem lan usb, jeszcze nie ma dosc pradu zeby dysk zewnetrzny sata w konwersji na usb pociagnol.
    Standard mysz i klawiatura usb i kl na blut tez ok.
    Dziwnie ma glosniki od tylu i zaslaniamy je etui po zlozeniu ale moze to spoko bo zmienia to barwe lekko delikatnie rezonansuje bas i filtruje przesadzony sopran ja nie jestem audiofilem. Kolejne spostrzezenie to niezauwazylem w obudowie srubek (jedyna widoczna jest pod klapka od karty sd) a klape tylnia tzw plecy ma z alu, w razie zbicia dotyku i wymiany bedzie pewnie sporo dlubania i nerwow (lg). Adobe flash w oryginalnej przegladarce smiga. Bateria do neta i prostych programow na pograniczu ale nie do gier (ipad to to niejest), jednak ma moc obliczeniowa do gier. Nie ma klawiszy na obudowie tylko ekranowe, ale ogolne wrazenie calkiem pozytywne.
    .ip.jarsat.pl | 06 gru 2013, 22:12
  • q2  mail
    Ogarnijcie błąd - wyświetlacz IPS a nie TFT, to dość zasadnicza różnica...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thin-film-transistor_liquid-crystal_display
    Matryca IPS jest IMVHO matrycą TFT. Źle sformułowałeś uwagę, natomiast rozumiem o co Ci chodzi. Dopisuję IPS. Po prostu w informacji prasowej LG podawało ogólnie matrycę TFT. (jf)
    .euro.com.pl | 30 paź 2013, 09:10

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 77,8%   0,0%   22,2% 
 Wszystkich opinii: 18. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Samsung Galaxy TabQ T2558
» Kazam TV 4.5
» HTC One Remix
» Overmax Vertis ETSO
» Acer Liquid Jade Plus
» Nokia Lumia 530 Dual SIM
» LG G3 LTE-A
» Xiaomi Mi4
» Takee 1
Aktualności:

» BenQ F5: średniak z Tajwanu
» Szansa na trwalsze baterie?
» Nowe zdjęcia Xperii Z3
» Nokia Lumia 530 najlepsza w swojej cenie
» Kazam TV 4.5 z telewizją na wakacje
» Na koloniach
» Acer Liquid Jade Plus - dla nas z 2 GB pamięci RAM
» Lumia 530 - w poszukiwaniu indywidualizmu
» LG G3 LTE-A - Snapdragon 805 i gry w okienku



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.224.214.109
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.