Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 198 marek  |  9 770 telefonów  |  149 723 opinie  |  720 testów  |  7 204 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG G Pad 8.3

Tablet


Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,7%   0,0%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
  • szekemeremorelesteralekafane
    To teraz będzie tak;
    1) obsmarowanie!
    - bateria. Jak można w tak potężnym urządzeniu zpakować taką bateryjke 4600mAh modele rc tyle mają!
    Stanowczo pięta Achillesa tego naprawde dobrego sprzętu!
    Ładowanie 3x dziennie tylko ja katuje gry, autocad, internet.
    Mam wersje wifi (chyba dobrze, bo skąd jeszcze energie na modem z anteną). Od ładowania z power banków w plecaku mam gniazdo micro usb zajechane (serwis się kłania) ale jeszcze tyra.
    Wywalając programy zyskamy troszke zasobów i uspokoimy procesy ale nie zyskamy zbyt wiele czasu działania na aku.
    Ekran pożera najwięcej i jak jest jasny to dosć jasny a jak ciemny to za ciemny więc od 50% do 75% jest ok dla przykładu note 10.1 na ok 30% do 50% ma taka samą jasność.
    - źle umiejscowiony czujnik światła, zdarza sie go zasłonić palcem.
    - ekran w moim są słynne plamy na białym, okręgi na czarnym i niebieska linia po jakimś czasie, Dowiedziałem się o nich wertujac neta normalnie ich nie widać! (Serwis 2 zadanie)
    - ostatnia wada fizyczna to ramka dookoła ekranu tak jak gdyby im nie wyszła miejscami ale to nie wada.
    -kk 442 i nie można zapisywać plików na karcie sd, tylko odczyt.
    -kk 442 nie chodzi flash w normalnej przegladarce.

    To są wszystkie wady jakie mnie dotkneły od grudnia 2013, urządzenie cisnąłem jak się tylko da, nie żałując jemu wysiłku.

    2)Zalety
    Jest ich masa jak tylko mozna sobie wyobrazic ze mamy w kieszeni dostęp do świata w 1080p, emulatory gier, pada bluetooth, symulatory modeli helikopterów 3d, radio symulator przez usb i wiele innych to nas ogranicza tylko bateria!
    -mimo roota aktualizują mi nadal tablet w sg mega dawno mi podziękowali za współprace za korzenia a lg nie! Naprawde wazne.
    -prędkość działania. Tu niema porównania do np sg note 10.1 czy mega 6,3. Płynność wszędzie i ok 1020 mb ramu wolnego.
    -lekki i elegancki (biały).
    -naprawde nie za duży nie za mały.
    - w dobrej cenie
    -pilot ir w oryginalnym sofcie bajer pojawia sie sam po podłączeni.

    3)podsumowanie
    Moim zdaniem najlepszy tani tablet do gier neta i pracy
    ale uwaga na baterie.
    Relacja cena a to co otrzymujemy w całości to 9/10
    -1 za baterie, mimo to w mojej opinii wart jest polecenia
    tylko ta bateria, napisanie tego textu zabrało mi ok 10% bat przy ekranie na 30% .
    3m cie sie
    .gdansk.vectranet.pl | 13 wrz 2014, 18:09
  • Rumpel  mail
    Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego tabletu więc mogę co nie co powiedzieć. Zacznę od najważniejszych zalet:
    + Ekran jest wspaniały! Idealna rozdzielczość (wiem że inne mają większą, ale moim zdaniem większa jest już niepotrzebna), idealne kolory, naprawdę wyśmienite, kąty widzenia też w porządku. Moim zdaniem jest to najlepszy ekran i konkurować może z nim tylko Retina od Appla.
    + Płynność działania stoi na bardzo wysokim poziomie, zarówno w grach jak i w przeglądaniu internetu.
    + Android 4.4.2 i nowa nakładka od LG-Moim zdaniem idealna
    + Jakość wykonania (metal z tyłu)
    + Bardzo dobre głośniki stereo. Czytałem przed zakupem różne opinie i wiele osób narzekało na głośniki. W moim tablecie takiego problemu nie ma, są BARDZO głośne i dźwięk jest bardzo wyrazisty.
    +- Bateria. To chyba jedyna rzecz której nie mogę pochwalić w tym tablecie, chociaż jakoś źle nie wypada na tle konkurencji. Jest bardzo przeciętna.
    Ogólnie moja ocena dla tego tabletu, biorąc pod uwagę również cenę to 10/10. I nie myślcie sobie, że moja ocena nie jest obiektywna, testowałem naprawdę wiele tabletów, różnych firm i moim zdaniem jest on najlepszy zaraz po nim nowy Ipad Air który stracił w mojej kwalifikacji przez swoją cenę na polskim rynku i brak slotu na kartę.
    .dynamic.chello.pl | 04 lip 2014, 14:07
  • geoxide
    Używam od dwóch tygodni i od pierwszego dnia z wersją androida 4.2.2 kitkat. Prawdopodobnie kitkat usuwa wszelkie niedobory ponieważ:
    - głośnik jest głośny jak cholera,
    - system jest szybki i stabilny,
    - wifi nie gubi zasięgu,
    - wybudzanie za dwukrotnym stuknięciem w ekran działa bez zarzutu,
    - ekran ma wystarczającą jasność,
    - filmy odtwarza płynnie włącznie z rozdzielczością 4K
    .221.104.50 | 06 maj 2014, 12:05
  • R E K L A M A
  • Wojtek
    Świetny tablet. Kompaktowy rozmiar, wyświetlacz ponadprzeciętny, apki dodane przez producenta super. Jedyną wadą jest niezbyt czułe WiFi, potrafi gubić zasięg. Poza tym 9,5/10.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 04 maj 2014, 19:05
  • Arttur
    Witam! Posiadam LG G Pada od tygodnia. Długo zastanawiałem się jaki tablet będzie dla mnie odpowiedni. Stwierdziłem że 7 cali to zbyt mało a 10 odrobinę za dużo. Wybór padł na G Pada. Jestem zadowolony z wyboru ale oczywiście nie jest to tablet pozbawiony wad. Ale najpierw zalety:
    1. Bardzo dobry ekran IPS o wysokiej rozdzielczości - nie trzeba powiększać stron internetowych żeby odczytać zawartość;
    2. Solidne wykonanie i dobrej jakości etui;
    3. Wysoka wydajność, prawie wszystkie gry które testowałem chodziły bez jakichkolwiek lagów (Wyjątek do GTA SA na wysokich detalach);
    4. Funkcja wybudzania poprzez dwukrotne stuknięcie w ekran;
    5. Funkcja wygaszania ekranu gdy na niego nie patrzymy;
    6. Oprogramowanie od LG, czyli wszelkie QPair`y itp.
    7. Inne których nie pamiętam :)
    Wady:
    1. Na dole ekranu widać odblas diod podświetlających, szczególnie na jasnych obrazach. Nie przeszkadza to zbytnio w czasie pracy ale jest zauważalne;
    2. Słabej jakości dźwięk z głośników, szczególnie na niskiej głośności;
    3. Słaba bateria - 5-6 h pracy max przy małym obciążeniu;

    Ogólnie polecam tablet wszystkim, któzy szukają wydajnego urządzenia kompaktowych rozmiarów. Pozdrawiam.
    .21.219.107 | 28 sty 2014, 20:01
  • John
    LG G Pad 8.3 ma GPS. W specyfikacji jest chyba błąd.
    Uważasz użytkowniku, że przyznanie się do niewiedzy w momencie tworzenia karty, gdy nie ma dostępnej pełnej specyfikacji jest błędem? Być może. Są serwisy, które są wtedy pewne - zawsze mają 50% szans, że obstawią właściwie. My przyznajemy się do niewiedzy, jeśli nie jesteśmy wstanie znaleźć pewnych danych. Tak, być może to błąd. (jf)
    .internetdsl.tpnet.pl | 24 sty 2014, 13:01
  • John
    Mam tego taka ok miesiąca, opinia jak najbardziej pozytywna wszystko działa zadziwiająco szybko, mam porównanie bo mój brat ma nexusa 7 (starszą wersję) Rozmiar jest optymalny, ani taki mały jak 7 ani taki duży jak 10. Ekran bajka nie widziałem lepszego ekranu w tabletkach, może z nim konkurować jedynie nexus 7 2013 ale on z kolei jest mniejszy, IrDA jak i qpair działają jak najbardziej ;D
    .internetdsl.tpnet.pl | 24 sty 2014, 12:01
  • majk
    W specyfikacji jest chyba błąd, LG G Pad ma port IrDA.
    Tak. Przepraszam za niedopatrzenie, dziękuję za poprawkę. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 24 gru 2013, 10:12
  • dawid
    Czytałem że tylko jakaś Google'owska wersja ma slot na kartę pamięci więc jak jest naprawdę?
    .play-internet.pl | 15 gru 2013, 13:12
  • szekemeremorelesteralekafane
    Dzis kupilem zonie bialego, ma jeszcze hdx4 p880 ale w serwisie obecnie, wiec nie napisze jak komunikacja powiadomien lg z tel do tableta bo wiem z zycia ze to lg. Chodzi zaskakujaco plynnie jak na lg, chodzi flash usb, ale nie modem lan usb, jeszcze nie ma dosc pradu zeby dysk zewnetrzny sata w konwersji na usb pociagnol.
    Standard mysz i klawiatura usb i kl na blut tez ok.
    Dziwnie ma glosniki od tylu i zaslaniamy je etui po zlozeniu ale moze to spoko bo zmienia to barwe lekko delikatnie rezonansuje bas i filtruje przesadzony sopran ja nie jestem audiofilem. Kolejne spostrzezenie to niezauwazylem w obudowie srubek (jedyna widoczna jest pod klapka od karty sd) a klape tylnia tzw plecy ma z alu, w razie zbicia dotyku i wymiany bedzie pewnie sporo dlubania i nerwow (lg). Adobe flash w oryginalnej przegladarce smiga. Bateria do neta i prostych programow na pograniczu ale nie do gier (ipad to to niejest), jednak ma moc obliczeniowa do gier. Nie ma klawiszy na obudowie tylko ekranowe, ale ogolne wrazenie calkiem pozytywne.
    .ip.jarsat.pl | 06 gru 2013, 22:12

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 73,7%   0,0%   26,3% 
 Wszystkich opinii: 19. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

           1  2       
Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
» Nokia N1
» Lenovo S856
» Samsung Galaxy A5 Duos
» Fly IQ4516 Tornado Slim
» LG AKA
Aktualności:

» Moto 360: smartwatch w klasycznym wydaniu
» ZTE Blade VEC 4G - zdolny, a niedrogi
» Alcatel One Touch Flash: fablet ze średniej półki
» Karbonn Titanium S12 Delite: smartfon za 72 dolary
» Huawei ma inteligentne okulary!
» Corning wprowadza czwartą generację Gorilla Glass
» ZTE Blade VEC debiutuje w Polsce
» Meizu MX4 Pro zaprezentowany oficjalnie
» Ruszyła produkcja nowej Lumii?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.89.20.246
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.