Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 202 marek  |  9 952 telefony  |  151 359 opinii  |  850 testów  |  7 065 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
LG

LG G2



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,7%   7,7%   29,6% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • greg
    Witam. Dzieląc się soją opinia myślę że pomogę w kupnie telefonu LG G2. Wygląd- dla mnie w miarę ok, choć materiały mogły by być lepsze, ale jest wystarczająco dobrze. System- wymiata. Rzeźbiłem go testując na dużych przeciążeniach i daje rade. Jedna czy dwie zwiechy jak na taką katorgę, naprawdę jest dobrze dla przykładu sporo droższy Sony Z3 mdlał i był reanimowany resetami. Głośniczek- +4. mógłby lepiej dawać bo w miejskim ruchu trzeba mocno przycisnąć telefon do ucha. Foto- +5. Naprawdę jak na telefon bardzo dobre zdjęcia i sporo dodatkowych bajerów do edytowania. Bateria- 6. Najmocniejszy punkt telefonu. Naprawdę SUPER. Chyba sobie zostawię ten telefon ze względu na ten akumulatorek. Rewelacja. Ładowarka uzupełnia go niesamowicie szybko. Do 100% półtorej godzinki i potem pracujemy w najcięższym obciążeniu bez problemu 23 godz. Podejrzewam że jak by telefon służył tylko do rozmów to do tydzień bez ładowarki:) Podsumowując. Za tą cenę polecam każdemu ten telefon. Naprawdę będziecie zadowoleni. Tyle co skończyłem test na Samsungu S5. Powiem szczerze. Pomimo lepszych parametrów wybrałbym G2. Dlaczego? BATERIA. Pozdrawiam i zachęcam do kupna. Telefon jak najbardziej wart jest swojej ceny.
    .dynamic.mm.pl | 20 gru 2014, 22:27
  • katia15183  mail
    Witam posiadam ten telefon od 5 tygodni jestem zakochana w tym telefonie ale do rzeczy!!!idą tak dotyk po tym telefonie jest nie do opisania palec jedzie jak po ?szybie maśle rozwalanie pod względem tego.
    Telefon jest szybki zero zwiększania zero usterek nic podobnego!-doskonale daje sobie radę ze wszystkim a najbardziej cena tego tel -jest idealna Sony np powyższą cenę a tak naprawdę Głowno jest warte. . . Aparat idealny -jako oko człowieka nie wy łapie wszystkiego więc według mnie jest idealne gry chodzą super Samsung s5 lub Sony z2 bogowie się do tego telefonu jest szybki tani do wykonania wydajny Korea widać chce żeby jej dać szansę i dajmy! !!!niech robią dalej dla nas i pokonała Sony żałosne co ma w środku bez sensu menu i jedno i to samo!
    .116.204.151 | 20 gru 2014, 04:28
  • tajemniczyxD
    Proszę o zmienienie informacji o nagrywaniu:
    - Formaty video :H.263, H.264, MPEG4
    Na:
    - Formaty video :H.263, H.264, MPEG4 - 60 FPS
    W moim LG G2 jest Full HD 60 FPS oraz Full HD 30 FPS, więc informacja raczej potwierdzona ? ;)
    Dziękuję za informację. Niestety nie mogę uwierzyć na słowo. Sprawdzę, zweryfikuje i uzupełnię informację na podstawie dokumentacji producenta. Pozdrawiam. (jf)
    .228.124.15 | 19 gru 2014, 11:03
  • R E K L A M A
  • Reggaenerator
    Witam czuję się zobowiązany do przekazania wam mojej opinii na temat tego telefonu. Długo zastanawiałem się nad wyborem konkretnego modelu. Z perspektywy widzę że nie warto przejmować się opiniami "użytkowników" którzy mieli styczność z telefonem tylko na wystawie sklepowej. Tacy ludzie robią tylko mętlik w głowie. Ale do rzeczy. Telefon posiadam już ponad dwa miesiące. Nie zauważyłem żadnego zwolnienia systemu, śmiga bez zastanowienia. (ok 1 GB dostępnej pamięci RAM) Pierwszy raz spotkałem się z telefonem w tej specyfikacji który się nie grzeje (szok). Wielkim atutem LG G2 jest aparat. zdjęcia wychodzą w dzien jak i w nocy idealne. O ile to pierwsze to standard o tyle ze zdjęciami w nocy nie u wszystkiech jest tak kolorowo. AF szybko łapie ostrość a cyfrowy stabilizator obrazu tylko umila robienie zdjęć ;)Bateria w tym telefonie to coś godnego polecenia. Gdy gram i dużo korzystam z internetu wytrzymuje 48 h. przez ostatnie 6h przy włączonym wifi, 4g i korzystaniu co jakiś czas z Internetu poziom baterii 95%!! do tego mocna ładowarka (od 5% do 100% ładowanie ok 1,5h). Ekran jest genialny. LG G3 ma większą rozdzielczość ale prawda jest taka że ludzkie oko nie jest w stanie dostrzec różnicy więc kolejne piksele to tylko puste cyferki. Spotkałem się z opiniami że w telefonie trzeszczy obudowa. Nie wiem może to zależy od egzemplarza. ja musiałem specjalnie wyginać telefon żeby tego doświadczyć. co do obudowy dla mnie to nie ma znaczenia bo telefon cały czas mam w case. to samo tyczy się głośnika ponieważ prawie wcale z niego nie korzystam. (w zestawie dobrej jakości słuchawki dokanałowe) Długo by jeszcze wymieniać zalety tego telefonu. Jak wiadomo są dwie strony medalu. Na minus to: brak slotu SD, palcująca się obudowa (w przypadku case nie ma problemu xD), plastiki podobne do szajsunga. Na koniec dodam że kolega który napalił się na Galaxy S5 gdy pobawił się chwilę G2 w ciągu tygodnia sprzedał swójego Samsunga i poleciał do sklepu po LG ;)
    .netx.org.pl | 18 gru 2014, 16:42
  • TomyLee
    Użytkuję telefon od lutego 2014.
    Telefon jest naprawdę warty swojej ceny, doskonale spasowany, mega szybki (nie łapie żadnych zwiech ani przycięć), duży super czytelny ekran 5,2" zamknięty w obudowie mniejszej niż konkurencyjna Z1, super zdjęcia (optyczna stabilizacja obrazu !!) i doskonałej jakości filmy Full HD i do tego rewelacyjna bateria - przy ostrym katowaniu wytrzymuje 48h !
    Wady?
    - dla niektórych tylna plastikowa obudowa jest zbyt tandetna - dla mnie bez znaczenia - używam etui,
    - brak slotu na kartę microSD - na szczęście jest funkcja OTG i można szybko przerzucić zdj i filmy na flasha - polecam jednak wersję LG 32GB,
    - .... nie przeżył upadku z III piętra na chodnik i musiałem kupić nowy :P .. ponownie LG G2 32GB
    .static.ip.netia.com.pl | 18 gru 2014, 11:34
  • Mirase609
    Czytałem wiele opinii przed zakupem, nie czytałem już po. Telefon mam około miesiąca. Dla mnie bomba, przede wszystkim nie jest tak przereklamowany jak samsung - wszyscy mają samsunga a ja LG - w porównywalnej cenie co s4 z niektórymi parametrami lepszymi. Aparat dobry - 13mpx robi swoje, iso ok. rozdzielczość i kontrast wyświetlacza bardzo dobry. Nie jestem bardzo wymagającym odbiorcą i jak dla mnie telefon jest świetny. Jedynym zastrzeżeniem jest dźwięk. Marny dźwięk tak z głośnika jak i ze słuchawek - nawet nie oryginalne słuchawki dość dobre nie grają najlepiej, cóż - taki przetwornik. Podejrzewam, że dla 90& dźwięk będzie ok, moja dziewczyna nie słyszy różnicy.
    Generalnie jest ok, chętnie kupiłbym jeszcze raz ten model - duży wyświetlacz - mała ramka to też duży plus
    .ipv4.simtech.pl | 15 gru 2014, 16:16
  • Achno
    Mimo tego że to niewielki smartphone ma olbrzymi potencjał użytkowy - zbalansowane parametry techniczne, dobre wykonanie i dużo przydatnych dodatków od LG.
    .dynamic.chello.pl | 15 gru 2014, 15:58
  • tajemniczyxD
    Witam, nie będę rozwijał się zbytnio z początkiem, ale napiszę tylko tak: Telefon zapewnił mi znacznie więcej niż się spodziewałem.

    Zalety:
    - Ekran - LG jako jedynemu producentowi udało się wpakować tak duży ekran do, jakby nie patrzeć, nie dużej obudowy. Ponadto jest to najlepszy ekran jaki do tej pory widziałem pod względem szczegółów
    - Bateria - Przy graniu dziennie w 3-4 gry, pisaniu przez Facebooka, oraz korzystania z internetu, telefon spokojnie wytrzyma jeden dzień, półtora
    - Design - Na sam widok LG G2 można powiedzieć tylko słowo "WOW". Telefon jest naprawdę pięknie skonstruowany. Brak fizycznych przycisków na przedniej części ekranu jest strzałem w dziesiątkę. Przy wyłączonym ekranie widać tylko czarną tafle szkła oraz logo "LG". Z Tyłu nie jest najgorzej. Poprzednio korzystałem z Samsunga, czyli tak zwanych mydelniczek, nie dziwię się. Obudowa lubi się palcować, aczkolwiek nie jest to w bardzo dużym stopniu widoczne.
    - Podzespoły - Smartfon jest wyposażony w jedne z najwydajniejszych i najlepszych podzespołów na rynku. Mimo iż nowsze telefony mają Snapdragony 801, to G2 nie odstaje im zbytnio, ponieważ różnica pomiędzy taktowaniem procesora Snap 800 a 801 jest niewielka. Do tego pragnę dodać iż LG G2 ma Adreno 330, czyli ten sam układ graficzny co np. Samsung Galaxy S5
    - Aparat - Duży + ode mnie w tym kierunku, ponieważ lubię robić zdjęcia, a jestem z tego rodzaju człowieka, któremu ręce bez własnej woli się trzęsą przy próbie zrobienia dobrego zdjęcia. Tutaj przychodzi nam na ratunek automatyczna stabilizacja obrazu. Niby mały bajer, a ułatwia życie w dużym stopniu
    - Nakładka systemowa - Kawał dobrej roboty odwalił zespół LG. Istny majstersztyk. Nakładka jest zoptymalizowana oraz ma funkcję, które nam się na pewno przydadzą. Powiedzmy funkcja Knock-On, zakochałem się w niej. Niektórzy narzekają, że jest za dużo funkcji, ale raczej lepiej jest mieć niż nie mieć. System możemy ponadto w bardzo głębokim stopniu skonfigurować pod siebie.
    - Przycisku z tyłu obudowy - Doprawdy, nie spędziłem z telefonem około dwóch tygodni, ale po kilku godzinach można zauważyć, że LG miało rację z przyciskami. Przy rozmawianiu palce wędrują pod aparat, gdzie w LG G2 znajdują się przyciski. Nie wiem dlaczego niektórzy narzekają na to, iż trudniej się go odblokowywuje, jak mają funkcję Knock-On, która u mnie działa niezawodnie.
    - Stosunek jakości do ceny - Za 1200 zł dostajemy w tej kategorii cenowej telefon nie do pobicia przez inne modele. Przykładowo na dzień dzisiejszy Samsung Galaxy S4 kosztuje 1399 zł. Czy nie jest to trochę za dużo, jak na gorszy telefon niż LG G2 ?

    Wady:

    - Brak uszczelnienia obudowy - Telefon, który nie ma łatwego demontażu tylniej klapki aż prosi się o uszczelnienie !
    - Brak slotu na kartę Micro SD - Taki telefon, z takimi funkcjami powinien mieć możliwość dodania pamięci, ponieważ jest jej po prostu za mało.

    Podsumowanie:
    LG G2 zaskoczył mnie znakomitym ekranem, który jest niesamowicie czuły na dotyk oraz jest miły w dotyku, palec wręcz sam się po nim przesuwa. Telefon który ma już rok spokojnie może rywalizować z dzisiejszymi flagowcami, ponieważ LG postawiło sobie wysoko poprzeczkę produkując LG G2. Cena = jakość , to określenie idealnie pasuje do G2. Telefon nie jest aż tak popularny jak Samsungi, a szkoda, ponieważ każdy, który by spędził przynajmniej godzinę z telefonem, przekonałby się do tej firmy w 100%. Nie będę się rozpisywał, tylko zakończę tą opinię zdaniem:
    LG G2 był, jest i będzie bardzo dobrym telefonem dla każdego.
    .228.124.15 | 14 gru 2014, 01:48
  • fanfon
    Posiadam ten model od 2 miesięcy. Przed LG miałem kilka innych smartfonów. Muszę przyznać że miło mnie zaskoczył ten telefon. Możliwości ustawień są naprawdę ogromne. Niemal wszystko można w nim zmienić pod własny gust. Ekran ładny, dokładny, jasny i dobrze wykonany. Wielkościowo nie jest źle bo inne marki o tej samej przekątnej wyświetlacza mają znacznie większą ramkę przez co telefon jest dużo większy. Do wydajności nie mam żadnych zastrzeżeń zwłaszcza że nakładka na androida jest bardzo dobrze zrobiona - zero przycięć, duża szybkość działania (jest naprawdę szybki!). Obecnie jest to chyba najszybszy smartfon w tym przedziale cenowym! Oczywiście dla niektórych będzie miał dwie zasadnicze wady: niewymienna bateria, brak sloty na karty pamięci. Tak na poważnie to baterie można wymienić tylko jest to bardziej kłopotliwe. Mnie brak slotu na mSD nie przeszkadza bo i tak nie nosze milionów danych na telefonie. Co do samej baterii to... jestem zachwycony! Tak jak piszą poprzednicy. Telefon ma bardzo dobrze ustawiony system że nie pożera %, jeśli dołożymy do tego dużą pojemność(3000mAh) to mamy naprawdę niezłe osiągi! Dla ciekawostki dodam że poprzednie smartfony jakie miałem przez noc traciły kilka % do nawet kilkunastu %. LG G2 odłączyłem od ładowania o godz. 19. Do godz. 7 rano nie spadło nawet o 1%!!! A rano mnie budził budzik 2 x i co chwile później sprawdzałem godzinę i stan baterii bo nie mogłem uwierzyć. Oczywiście można wykończyć baterie grając w wymagające gry ale i to potrwa trochę. Telefon posiada liczne mocne zalety ale nie obejdzie się też bez wad. Dla mnie największa wadą tego modelu jest źle napisane (bo to wina raczej oprogramowania niż optyki) oprogramowanie aparatu. O ile w dzień robi ładne zdjęcia i filmiki tak przy słabym oświetleniu wychodzą bardzo złej jakości! Powolny AF i zamazane zdjęcia, złe dobrany czas naświetlania diodą do szybkości robienia zdjęcia. Tylko pod wzg. aparatu inne marki biją ten model. Jedyny plus dla aparatu jest taki że stabilizacja obrazu jest optyczna a nie cyfrowa. Sama stabilizacja obrazu działa bardzo dobrze. Ogólnie telefon jest bardzo dobry z jednym minusem właśnie za aparat. Jeśli komuś nie zależy tak bardzo na ładnych zdjęciach po zmroku to z czystym sumieniem polecam ten model!
    .internetdsl.tpnet.pl | 09 gru 2014, 06:59
  • Banana
    Plusy:
    -niesamowita bateria, przy intensywnym użyciu internetu, odtwarzacza muzyki i grzebaniu w ustawieniach trzyma spokojnie dwa dni,
    -mnóstwo opcji personalizacji,
    -świetny wyświetlacz, a samo szkło pod dwóch tygodniach użytkowania wydaje się rysoodporne :D,
    -szybki, zgrabny, powabny, guzik z tyłu jest wygodny (szczególnie) dla mniejszych dłoni,
    -aparat działa jak marzenie, nie mam pojęcia, czego oczekują ludzie, którzy mówią, że jest słaby... panowie, to jest telefon, nie lustrzanka - a i tak robi zdjęcia dużo czystsze niż niektóre aparaty,
    -po przejściu z Desire 310 płaczę ze szczęścia, gdy patrzę na ekran, jest taki... duży... czysty... piękne kolory...
    - po zakupie gorąco polecam wręczyć telefon znajomym i poprosić ich o znalezienie przycisku funkcyjnego - zabawa gwarantowana!


    (Nieliczne) minusy:
    -nie wiem, jak to działa, ale gdy próbuję ładować go na kablu mini-usb innym, niż dostałam w przesyłce, telefon często nie może "złapać" wtyczki i ładowanie się przerywa,
    -knock code czasami nie reaguje, gdy wydaje mi się, że powinen, ale może to tylko kwestia wprawy.

    ogólnie - gorąco polecam :)
    .ssp.dialog.net.pl | 04 gru 2014, 21:51

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,7%   7,7%   29,6% 
 Wszystkich opinii: 169. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Elephone P5000
» Honor 6 Plus
» Honor 6 Plus 4G
» Honor T1
» Sony Xperia E4
» Huawei Ascend Mate 7 Monarch
» Xiaomi Mi4 LTE
» Vivo X5 Max
» Acer Liquid Jade S55
Aktualności:

» Nokia powróci do smartfonów?
» Rynek kocha niewolników?
» Samsung Z1 z Tizenem zadebiutuje 18 stycznia
» Lenovo P70t: potrafi zarządzać energią
» Huawei Ascend GX: nowy fablet badany w TENAA
» MyKronoz ZeFit: w prostocie siła?
» Nexus 6 - wypakowanie i krótki przegląd
» Sony Xperia Z4 telefonem Bonda?
» ZTE Star 2 zaprezentowany oficjalnie



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.145.183.126
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.